FOK!forum / Travel / Berlijn #9
WooZzondag 18 april 2010 @ 21:52
Panorama foto van de Reichstag, klikbaar

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en als stadsstaat een deelstaat van dat land. Het is een metropool en de grootste stad van het land, met 3,5 miljoen inwoners. Het is tevens een van de grootste steden van de Europese Unie. Ook geldt het in Europa als een van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra. De stad is ook bekend voor het hoog-ontwikkelde culturele leven (festivals, nachtleven, musea, kunsttentoonstellingen enz.) en de liberale levensstijl, moderne tijdgeest en de lage kosten. Bovendien is Berlijn is een van de groenste steden van Europa: 18% van Berlijn bestaat uit natuur en parken en 7% uit meren, rivieren en kanalen.

De stad ligt in het noordoosten van het land, aan de rivier de Spree en wordt omsloten door de deelstaat Brandenburg, waarvan ze sinds 1920 geen deel meer uitmaakt.


Vorige delen: Berlijn Berlijn (deel 2) Berlijn (deel 3) Berlijn(deel 5)

Leuke/nuttige websites over Berlijn: Berlijn website en blog, met nieuwtjes, tips en weetjes over Berlijn, gemaakt door Leinonlein, gebaseerd op eigen ervaringen. Berlijnforum.nl

Reis en verblijf

Hoe je er het goedkoopst / op welke manier kunt komen, kun je vragen in Het grote -Hoe kom ik (goedkoop) van A naar B- topic #4 Met de trein is goedkoop en snel (www.bahn.de of www.nsinternationaal.nl), voor 58 euro heb je een retour vanaf Amsterdam via Hengelo, mits je minimaal 2 weken van te voren boekt. Meer informatie over reizen met de trein naar Berlijn. Met het vliegtuig is soms goedkoper en sneller vanaf Schiphol (www.airberlin.com of www.transavia.com). Prijzen ook vanaf 58 euro voor ee retourtje incl. tax. Er tijden ook bussen (Eurolines) van Nederland naar Berlijn en ook liften is een optie (www.mitfahrzentrale.de)

Voor goedkoop lastminutes hotels in Duitsland kijk je op http://www.freehotels.info/, op Booking.comof soms aanbiedingen op www.nstravel.nl



Een plattegrondje van de metro, S-Bahn en U-bahn, voor meer OV-info: http://www.bvg.de/

Bezienswaardigheden

Een rijtje + Reichstag + Brandenburger Tor + Vorderasiatisch Museum (Pergamon Museum) + Checkpoint Charlie + Pariser Platz + Synagoge + Hamburger Bahnhof: vroeger station, nu museum voor hedendaagse kunst + Joods Museum + Kufurstendam + Friedrichstrasse + (Restaurant) Tacheles + Siegessaule + East Side Gallery + de Kaiser Wilhelm Ged�chtniskirche + Prenzlauer Berg + Stasi-Zentrale + Fernsehturm + Alexanderplatz + Hackesche Hofe + Het Olympisch Stadion Even buiten Berlijn: + Sachsenhausen concentratiekamp + Potsdam (Hollandische Viertel en Schloss Sanssouci +...

East side Gallery

tips
quote:
eventjes iets anders, wij willen in die dagen een dagje naar Sachsenhausen. we hebben geen auto bij ons, dus doen dat met het OV. als we dan een ABC kaartje kopen, kunnen we naar S-Oranienburg, en vandaar uit moeten we met de bus 804. mag je met het ABC kaartje dan ook in die bus? en heeft iemand t al eerder gedaan, met t OV daarnaartoe?
Die bus kun je ook met het ABC kaartje doen. Wat ik toen heb gedaan is met de New Berlin Tours meegegaan, kost je 9 euro dacht ik en dan krijg je daar een rondleiding, ben je de hele dag zoet, en je hoort ook nog wat over het terrein!
quote:
Onveiligere wijken zijn Marzahn, Lichtenberg en Hohenschonhausen, allen in het oosten.
Eten en drinken

+ Berliner Weisse | en natuurlijk alle Duitse bieren + Currywurst | de beste van heel Duitsland! + Bratwurst | al vanaf 1 euro! + D�ner Kebab | goedkopen EN beter dan in Nederland + koffie | op iedere straathoek kun je koffie kopen!

Uitgaans & vermaak tips: + New Berlin Pub Crawl | met een group touristen onder begeleiding een kroegentocht doen + Solar Club | restaurant / loungebar op de 17 etage, heel tof! + Cascade | Club in de buurt van Kudamm + 90 Grad | Exclusieve club met veel feesten + Felix | Club/restaurant onder Hotel Adlon + Tresor | techno, electro, tech-house, house club + Kulturbrauerei | Groot complex met diverse clubs, galerieen en concertzalen + Club Kalkscheune | Niet alleen maar optredens, ook fijne feesten en culturele avonden. + Maria am Ostbahnhof | T.Raumschmiere is kind aan huis in deze bunker. + Club Magnet | Optredens van emo en indiebands, ook wave/punk/madchester/britpop avonden. + K-17 | Metal en punk optredens en parties + Knaack Club | + Silverwings | + Cinestar | Internationale bisocoop in Sony Center op Potsdammer platz + Autokino | Een autobioscoop zoals bij de Flintstones!

Enkele foto's


















Heb je zelf wat te melden over Berlijn, ga je er binnenkort naartoe en heb je nog vragen of wil laten weten hoe het is geweest, dan ben je welkom om dat hier met anderen te delen.

Is het topic vol? Haal deze OP dan van de Fok wiki

TVP\\\'s met anderen delen doen we dus niet aan

</pre>
frenkckmaandag 19 april 2010 @ 20:35
Met hemelvaart ga ik een lang weekend naar Berlijn (4 dagen, 3 nachten). Heb er super veel zin in, sowieso ga ik de Berghain weer eventjes aandoen!
MikelenniuMmaandag 19 april 2010 @ 21:59
tvp, aangezien ik binnen niet al te lange tijd ook in deze stad rondloop
Fipotjedinsdag 20 april 2010 @ 13:22
quote:
Op maandag 19 april 2010 20:35 schreef frenkck het volgende:
Met hemelvaart ga ik een lang weekend naar Berlijn (4 dagen, 3 nachten). Heb er super veel zin in, sowieso ga ik de Berghain weer eventjes aandoen!
Ik ook
Guppydinsdag 20 april 2010 @ 14:12
Ooh, ik zou ook wel weer willen
rednas456GTvrijdag 23 april 2010 @ 13:38
Ik ga over 6 dagen voor mn zesde keer naar berlijn

Flink party'en, dingen doen, en genieten van Berlijn.....
Kan niet wachten !!
MikelenniuMvrijdag 23 april 2010 @ 22:38
Hoe zijn trouwens de ervaringen met de 'Berlin Welcome Card'. Volgens mij haal je daar helemaal niet zoveel voordeel mee?
Athlon_2o0owoensdag 28 april 2010 @ 21:03
Ik was er een paar jaar terug, echt een topstad
Ben vooral in het gedeelte Mitte en Prenzlauer Berg geweest. Ook nog heel even over KuDamm gelopen, maar dat trok mij niet echt.
edsuitdonderdag 29 april 2010 @ 14:41
Met oud & nieuw een paar dagen in Berlijn geweest, wat een stad! Zoveel te zien en te doen, en een geweldig rijke historie. Zeker een van de leukste/meeste interessante steden waar ik ooit geweest ben.

Wat ik erg leuk vond was Berliner Unterwelten (http://berliner-unterwelten.de). Dit zijn rondleidingen in het 'ondergrondse' Berlijn, oude bunkers uit WOII en niet meer gebruikte metrogangen.
Verder waren het DDR Museum en het Mauermuseum ook erg leuk. En met oudejaarsavond ging het lekker los!
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 22:38 schreef MikelenniuM het volgende:
Hoe zijn trouwens de ervaringen met de 'Berlin Welcome Card'. Volgens mij haal je daar helemaal niet zoveel voordeel mee?
Ik vond het de moeite waard. Het kost volgens mij maar een paar euro meer de normaal ov-dag(en)kaarten, en wij hebben het er ruimschoots uitgehaald. Er zit genoeg bruikbaars in wat betreft kortingsbonnen.
Faeriedinsdag 4 mei 2010 @ 22:51
Het DDR-museum vond ik echt niks aan. Erg klein. Ik was er met de Lange Nacht der Museen, waardoor het dus bomvol was en je nergens fatsoenlijk naar kon kijken. Het is op zich wel leuk als je producten en foto's uit de DDR-tijd wil zien. Ik ben gewoon niet zo'n museumtype.

Daarnaast heb ik vorige week een geweldige bar ontdekt (ik woon in Berlijn), Aufsturz in de Oranienburgerstrasse. 120 merken bier, echt alles hebben ze er. Erg leuk om te experimenteren met bier drinken. Daarnaast ook heel veel eten erbij. Toevallig vandaag lekker nachos erbij gegeten. Een tip voor iedereen die van bier houdt. Daarnaast hebben ze ook vele soorten whiskeys en cocktails. Super!

Sowieso zeker naar de Oranienburgerstrasse gaan. Het is een toeristische straat, maar erg leuk. Als je zin in cocktails hebt zeker hier naar toe gaan, aangezien er vele lounges zijn. Ook erg veel restaurantjes. Ik heb er met mijn ouders bijv. gegeten bij een Schnitzel-restaurant, typisch Duits en ze hadden geloof ik wel 20 verschillende gerechten met Schnitzel.

En dan een tip voor een italiaans restaurant: 12 Apostel (Georgenstrasse 2, vlakbij Friedrichstrasse en Museuminsel). Daar heb ik echt de lekkerste pizza ooit op! Ik kan niet beschrijven hoe lekker. Echt een aanrader. Verse pizzabodem uit de steenoven met heeeeeel veel beleg erop.

Trouwens, het beste kun je eigenlijk 's middags warm eten, aangezien het eten dan bij de meeste restaurants veel goedkoper is. Zo zijn de pizza's bij 12 Apostel van 12 tot 17u geloof ik maar 6,50 euro. Ik werk bij de S-bahnhof Hackescher Markt waar ik elke dag warm eet voor 5 euro, en dan hoef ik 's avonds echt niet veel meer te eten.
stevengerrarddinsdag 11 mei 2010 @ 07:51
Wij gaan in juli voor de 1e keer naar berlijn. Hoe kunnen we het beste / snelst van het Vliegveld Schonefield naar ons hotel komen. Ons hotel is Golden tulip, Landgrafenstrasse 4, Tiergarten
WooZdinsdag 11 mei 2010 @ 20:25
met de metro en zorgen dat je uitstapt op wittenbergplatz, daarvoor moet je vanaf schonefeld overstappen op ostkreuz en vervolgens op warschauerstrasse

http://www.europe-hotels.gr/berlin/metro.gif
Faeriewoensdag 12 mei 2010 @ 19:09
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 07:51 schreef stevengerrard het volgende:
Wij gaan in juli voor de 1e keer naar berlijn. Hoe kunnen we het beste / snelst van het Vliegveld Schonefield naar ons hotel komen. Ons hotel is Golden tulip, Landgrafenstrasse 4, Tiergarten
http://www.fahrinfo-berlin.de/Fahrinfo/bin/query.bin/en?ld=0.1&

Hier kan je het precies vinden. Dat is eigenlijk een beetje de 9292ov.nl van Berlijn.
Leinonleindonderdag 13 mei 2010 @ 13:59
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 22:51 schreef Faerie het volgende:

En dan een tip voor een italiaans restaurant: 12 Apostel (Georgenstrasse 2, vlakbij Friedrichstrasse en Museuminsel). Daar heb ik echt de lekkerste pizza ooit op! Ik kan niet beschrijven hoe lekker. Echt een aanrader. Verse pizzabodem uit de steenoven met heeeeeel veel beleg erop.

Kleine aanvulling: deze zit ook op de Savignyplatz. En inderdaad, wat een pizza . Op een calzone kun je een week lezen te met.

(TVP!)
megamandymaandag 17 mei 2010 @ 02:42
Donderdag!

Mijn 2e keer (zomer) en voor mijn vriend de eerste keer. Heb er echt weer zin in, super stad.
We gaan met interrail voor alleen Duitsland, was het goedkoopste met de trein voor ons en het vliegtuig vertrouw ik op dit moment gewoon niet. Bovendien hebben we er nu ook gratis reizen op de S-bahn bij, wat ik wel handig vind.
Dus donderdag om 07.40u stappen mijn vriend en ik in Aachen op de ICE

Berlin
Spockjuh_maandag 17 mei 2010 @ 15:15
20 juni weer een paar dagen berlijn. Nu met eigen buurmobiel dus ook de kans om rond te crossen in de omgeving van berlijn...
Pacino88maandag 17 mei 2010 @ 21:41
Donderdag ga ik dus naar berlijn voor 4 dagen.
Ik wil dus beetje relaxen en s'avonds uitgaan, alleen ga ik in me eentje dus zoek een leuk hotel/welness dicht bij het centrum of een leuk uitgaangsgebied.

Iemand misschien tips?
frenkckmaandag 17 mei 2010 @ 22:12
quote:
Op maandag 17 mei 2010 21:41 schreef Pacino88 het volgende:
Donderdag ga ik dus naar berlijn voor 4 dagen.
Ik wil dus beetje relaxen en s'avonds uitgaan, alleen ga ik in me eentje dus zoek een leuk hotel/welness dicht bij het centrum of een leuk uitgaangsgebied.

Iemand misschien tips?
Kreuzberg en Friedrichshain zijn de beste plaatsen om uit te gaan.

In Kreuzberg is het uitgaan gecentreerd aan de Oranienstrasse/Oranienplatz en ook rond U-bahn station Schlesisches Tor (tegen de Oberbaumbrucke aan).

In Friedrichshain is er het één en ander te vinden aan de Simon-Dach-Strasse.

Rondvragen is ook altijd de beste manier om wat te vinden.

Weet niet van welke muziek je houdt, maar gave clubs in Berlijn op het gebied van elektronische muziek (techno) zijn Tresor, Club Weekend, Watergate, Berghain.
frenkckmaandag 17 mei 2010 @ 22:18
Ik heb mijn reisje Berlijn er ook weer op zitten. Weer viel jammer genoeg erg tegen, geen zon gezien en behoorlijk veel regen.

Toch nog veel kunnen zien en gedaan. DDR museum bezocht, bij Tacheles geweest. Heerlijk bier gedronken en gerelaxed.

Bij uitgaan nog een poging gedaan de Berghain binnen te komen, maar die rij was om half 2 ´s nachts al echt gigantisch. Dat was echt ruim een uur wachten, dus zijn we maar naar de watergate geweest. Nog niet eerder geweest, dus dan toch wel leuk om even aan te doen.

Watergate haalt het wat mij betreft toch niet bij de Berghain, herken er niet echt een Berlijnse sfeer in terug en waarschijnlijk dus erg veel toeristen. Het was waarschijnlijk ook niet de beste avond om er te zijn, want er stonden niet de grootste namen te draaien.

Terugreis met de auto ging erg traag en zo´n 10 uur onderweg geweest, veel files voor een zondag. Volgende keer dus zeker met de trein, ook al is dat ietsjes duurder.
Ritualswoensdag 19 mei 2010 @ 14:41
Ik wil deze zomer een paar dagen alleen naar Berlijn gaan. Ik kom hier even kijken of ik nog wat leuke tips kan meenemen in mijn planning .

Weet iemand toevallig een leuk hostel? Het liefst één die vrij centraal ligt.
Faeriewoensdag 19 mei 2010 @ 15:32
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 14:41 schreef Rituals het volgende:
Ik wil deze zomer een paar dagen alleen naar Berlijn gaan. Ik kom hier even kijken of ik nog wat leuke tips kan meenemen in mijn planning .

Weet iemand toevallig een leuk hostel? Het liefst één die vrij centraal ligt.
Toevallig liep ik afgelopen maandag langs een hostel, en toen dacht ik nog 'zo dit is wel echt een goede locatie'. Het gaat om Heart of Gold Hostel: http://www.heartofgold-hostel.de/

Super dichtbij de Oranienburgerstraße (een geweldige straat met veel barretjes en restaurants), Hackescher Markt (leuke winkels, erg centraal) en de Friedrichstraße (ook een leuke straat met veel winkels en dichtbij de Gendarmenmarkt, een heel mooi plein waar je zeker naar toe moet).

Ik heb verder geen ervaring met het hostel zelf, dat zou je op internet op kunnen zoeken.
Cyaawoensdag 19 mei 2010 @ 23:55
Ik ga in juni een viertal dagen naar Berlijn. Daarna door naar Praag, Bratislava, boedapest. Wat zijn de must-see's in die 4 dagen Berlijn? Tiergarten en omgeving wil ik sowieso zien. Mijn hostel zit bij het alexanderplatz, dus deze omgeving hoop ik ook wel in 1 dag snel te zien. Andere suggesties?
Radioheaderdonderdag 20 mei 2010 @ 00:21
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 15:32 schreef Faerie het volgende:

[..]

Toevallig liep ik afgelopen maandag langs een hostel, en toen dacht ik nog 'zo dit is wel echt een goede locatie'. Het gaat om Heart of Gold Hostel: http://www.heartofgold-hostel.de/

Super dichtbij de Oranienburgerstraße (een geweldige straat met veel barretjes en restaurants), Hackescher Markt (leuke winkels, erg centraal) en de Friedrichstraße (ook een leuke straat met veel winkels en dichtbij de Gendarmenmarkt, een heel mooi plein waar je zeker naar toe moet).

Ik heb verder geen ervaring met het hostel zelf, dat zou je op internet op kunnen zoeken.
Daar verblijf ik deze zomer ook. Zag er supergoed uit, dicht bij een topshoarma zaak overigens
Ritualsdonderdag 20 mei 2010 @ 00:24
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 15:32 schreef Faerie het volgende:

[..]

Toevallig liep ik afgelopen maandag langs een hostel, en toen dacht ik nog 'zo dit is wel echt een goede locatie'. Het gaat om Heart of Gold Hostel: http://www.heartofgold-hostel.de/

Super dichtbij de Oranienburgerstraße (een geweldige straat met veel barretjes en restaurants), Hackescher Markt (leuke winkels, erg centraal) en de Friedrichstraße (ook een leuke straat met veel winkels en dichtbij de Gendarmenmarkt, een heel mooi plein waar je zeker naar toe moet).

Ik heb verder geen ervaring met het hostel zelf, dat zou je op internet op kunnen zoeken.
Klinkt goed! Dankjewel! Ik zal eens verder zoeken op internet.
Radioheaderdonderdag 20 mei 2010 @ 00:25
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 00:24 schreef Rituals het volgende:

[..]

Klinkt goed! Dankjewel! Ik zal eens verder zoeken op internet.
Als je daar heen gaat zit ook ergens in de buurt Shoarma Khalifa. Libische tent volgens mij, echt absoluut top! Zelfs in Israel heb ik niet zulke lekkere shoarma enzo gegeten
Ritualsdonderdag 20 mei 2010 @ 00:28
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 00:25 schreef Radioheader het volgende:

[..]

Als je daar heen gaat zit ook ergens in de buurt Shoarma Khalifa. Libische tent volgens mij, echt absoluut top! Zelfs in Israel heb ik niet zulke lekkere shoarma enzo gegeten


Dé Berlijn-tip . Je bent er dus al eens eerder geweest? Heb je nog leuke andere tips?
lurf_doctordonderdag 20 mei 2010 @ 15:01
Ik ga morgen en heb d'r zin an
Fipotjedonderdag 20 mei 2010 @ 15:29
quote:
Op maandag 17 mei 2010 22:18 schreef frenkck het volgende:
...
Het was zondag de laatste dag van de vakantie in Duitsland daarom was het zo druk ik zat er ook in helaas
Radioheaderdonderdag 20 mei 2010 @ 17:52
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 00:28 schreef Rituals het volgende:

[..]



Dé Berlijn-tip . Je bent er dus al eens eerder geweest? Heb je nog leuke andere tips?
Als je naar de Reichstag wil, heel vroeg opstaan. Wij waren er rond 9 uur volgens mij, toen 10 minuten in de rij gestaan, een uurtje later toen we naar buiten kwamen wel een wachtrij van een uur ofzo. Verder niet echt, ik heb alle toeristische dingen gedaan en gewoon veel uitgeweest.
Faeriedonderdag 20 mei 2010 @ 17:59
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 00:25 schreef Radioheader het volgende:

[..]

Als je daar heen gaat zit ook ergens in de buurt Shoarma Khalifa. Libische tent volgens mij, echt absoluut top! Zelfs in Israel heb ik niet zulke lekkere shoarma enzo gegeten
Normale shoarma of van kip? Overal hier waar ik shoarma eet is het van kip, wat ik dus echt niet lekker vind voor shoarma. Een Duitse collega van mij zei namelijk dat hier alle shoarma van kip is.
megamandymaandag 24 mei 2010 @ 14:51
Dat Heart of Gold hostel is heel goed wat hier boven staat. Zelf heb ik er afgelopen zomer 2 nachten doorgebracht. Leuke mensen, schone kamers, schone douches (alleen een nadeel is dat je iedere 10sec op een knop voor het water moet drukken) en je maakt er heel makkelijk contact met andere mensen.

Ben net terug van weer 3 dagen Berlijn, helaas was Heart of gold volgeboekt dus moesten we opzoek naar een ander hostel. Via 100% Berlijn bij het Ostel gekomen, een hostel 1min lopen van het Ostbahnhof in DDR stijl. Omdat we een beetje laat waren met boeken had ik een pionierlager geboekt, stond op inet dat je met maximaal 12 mensen de ruimte moest delen. Voor 15 euro per nacht boeit me dat niet zoveel

Komen mijn vriend en ik daar aan, kregen de sleutel, liepen naar de kamer, hadden we een eigen kamertje! haha wel een stapelbed, maar we zijn gewoon naast elkaar gekropen. Bleek dus een appartement (in het gebouw woonde ook gewoon mensen) te zijn met 3 slaapkamers en 2 badkamers. wij hadden dus een 2persoonskamer, die andere kamers waren voor 4 en 6 personen dus we hadden echt geluk. Toch nog onze privacy en dat voor 15 euro p.p.p.n. slaat eigenlijk nergens op

Berlijn was weer helemaal geweldig, waren ook in het Stasimuseum geweest was wel indrukwekkend. En lekker gegeten, Eerste avond bij een indisch tentje, heerlijk normaal lust ik geen rijst maar het hoorde inderdaad ook bij dit indische eten (uit india, niet indonisië).
En beide dagen ontbeten bij Keyser Soze, zoooo lekker
littlefrankiedinsdag 1 juni 2010 @ 21:32
Ik ga deze zomer ook met een vriend naar Berlijn voor 5 nachten. Weet iemand nog een goed hostel met veel jeugd, zo cheap mogelijk? Indien mogelijk in de buurt van het uitgaansleven!
Cupcake.woensdag 2 juni 2010 @ 21:52
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 21:32 schreef littlefrankie het volgende:
Ik ga deze zomer ook met een vriend naar Berlijn voor 5 nachten. Weet iemand nog een goed hostel met veel jeugd, zo cheap mogelijk? Indien mogelijk in de buurt van het uitgaansleven!
All in Hostel. Ligt vlakbij de leukste clubs en barretjes en is schoon, niet duur, goed te bereiken en chill. Heb er zelf ook geslapen toen ik hier op vakantie was.
ThePianoMandonderdag 3 juni 2010 @ 01:26
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 21:52 schreef Cupcake. het volgende:

[..]

All in Hostel. Ligt vlakbij de leukste clubs en barretjes en is schoon, niet duur, goed te bereiken en chill. Heb er zelf ook geslapen toen ik hier op vakantie was.
Wat is de gemiddelde leeftijd?
Paaskonijndonderdag 3 juni 2010 @ 12:04
Berlijn .
Ritualsdonderdag 3 juni 2010 @ 21:39
Het is zeker, ik ga deze zomer een paar dagen naar Berlijn! In mijn eentje, stiekem een beetje spannend. Heb er nu al enorm veel zin in!
Ritualsvrijdag 4 juni 2010 @ 22:00
Faerie, bedankt voor je hosteltip! Ik heb zojuist geboekt. Wellicht ga ik ook nog gebruik maken van de tip van
Radioheader .
Ritualsvrijdag 4 juni 2010 @ 22:25
Iets te vroeg gepost. Ik krijg net een mailtje dat ze vol zitten. Helaas.
megamandyvrijdag 4 juni 2010 @ 23:54
Heb je al Heart Of Gold geprobeerd? Zeer centraal gelegen in Mitte met in de achtertuin de Oranienburgerstraße waar je heerlijk kan uitgaan en ;s avonds veel cafes zijn.
Ritualsvrijdag 4 juni 2010 @ 23:56
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 23:54 schreef megamandy het volgende:
Heb je al Heart Of Gold geprobeerd? Zeer centraal gelegen in Mitte met in de achtertuin de Oranienburgerstraße waar je heerlijk kan uitgaan en ;s avonds veel cafes zijn.
Ja, Heart of Gold was helaas vol. Ik heb nu gemaild naar CityStay Hostel (ook gelegen in Mitte). Hopelijk hebben zij nog wel een plekje.
megamandyzaterdag 5 juni 2010 @ 01:58
Hmm ja daar had ik het ook geprobeerd laatst mar ik heb nooit een mailtje terug gekregen echt raar want ik ben er 100% zeker van dat ik mijn e-mail goed heb opgegeven.
Daarna ben ik dus in het Ostel terechtgekomen. Ook een leuk hostel, 1min lopen van het Ostbahnhof, en ik weet niet wanneer je van lan bent om te gaan? maar in het weekend rijdt de s-bahn de hele nacht door in Berlijn dus thuiskomen is nooit een probleem
Ritualszaterdag 5 juni 2010 @ 02:15
Ik kreeg vrij snel een mailtje terug! Heb nog niets terug van CityStay, maar ik reserveerde ook pas rond 11 uur, dus dat is niet zo gek . Ik ga begin augustus, di t/m vr. Mocht CityStay nou ook niet lukken, kan ik het Ostel dus nog proberen!
Faeriezaterdag 5 juni 2010 @ 10:43
Mocht CityStay niet lukken, the Circus Hostel heeft ook een erg goede locatie. Dit is gelegen bij de Rosenthaler Platz, waar je de U8 kunt nemen naar bijv. Alexanderplatz en Kreuzberg. Daarnaast is Hackescher Markt 5 minuten lopen, en ben je binnen 10 minuten in de Kastanienallee (erg leuke straat in Prenzlauer Berg).

Website: http://www.circus-berlin.de/circus_berlin_hostel.html/
Faeriezaterdag 5 juni 2010 @ 10:49
Tip: zeker naar Kreuzberg gaan! Wat is dat een leuke wijk zeg. Gister was ik in de Oranienstraße, hele lange straat met allemaal barretjes en eettentjes. In tegenstelling tot de toeristische Oranienburgerstraße (wel erg leuk en ook zeker heen gaan), is de Oranienstraße echt een plek waar de Duitsers naartoe gaan. Hier voel je nog meer die relaxte sfeer, je kunt er jezelf zijn, wat ook te zien is aan de vele rare types die er rond lopen.
Ritualszaterdag 5 juni 2010 @ 19:43
Dankjewel voor de tips! Ik had het Circus Hostel ook al gevonden in de LonelyPlanet. Ik zat te twijfelen tussen Citystay en Circus Hostel, dus dat zou zeker een optie zijn. Heb nog geen reactie, dus het is even afwachten.

Oranienstraße klinkt als een plek waar je leuk mensen kunt bekijken .
Ritualszondag 6 juni 2010 @ 22:25
Het boeken is gelukt, ik zit begin augustus in CityStay Hostel .
Repsakmaandag 7 juni 2010 @ 00:39
Kom zelf net terug uit Berlijn, heb in het Grand Hostel gezeten, wat een verademing t.o.v. vele andere hostels, vriendelijk, goede bedden, goede douches, schoon, ruim enz enz..

Absolute aanrader: De Kreuzberg in het Viktoriapark beklimmen!
Athlon_2o0omaandag 7 juni 2010 @ 01:18
Ik heb in Hostel Circus gezeten vlakbij Prenzlauer Berg. Is wel aan te raden die buurt, als je meer van anarchistisch Berlijn houdt met krakers enzo
Gridlokmaandag 7 juni 2010 @ 01:23
Ben er pas nog geweest met school.
Mooie stad, veel cultuur, aardige mensen - stad naar mijn hart.

Aanrader is het Tacheles bij de Oranienburgerstrasse, veel cultuur en leuke mensen.
Klein voorbeeld van werken van Kunstenaar die ik daar heb mogen filmen. kleine sfeer video van zijn atelier.

http://vimeo.com/10904037

staat nog video bij van het Tacheles zelf.
megamandymaandag 7 juni 2010 @ 01:38
quote:
Op maandag 7 juni 2010 01:23 schreef Gridlok het volgende:
Ben er pas nog geweest met school.
Mooie stad, veel cultuur, aardige mensen - stad naar mijn hart.

Aanrader is het Tacheles bij de Oranienburgerstrasse, veel cultuur en leuke mensen.
Klein voorbeeld van werken van Kunstenaar die ik daar heb mogen filmen. kleine sfeer video van zijn atelier.

http://vimeo.com/10904037

staat nog video bij van het Tacheles zelf.
Tacheles
Gridlokmaandag 7 juni 2010 @ 01:40
quote:
Op maandag 7 juni 2010 01:38 schreef megamandy het volgende:

[..]

Tacheles
Veel uren gespendeerd en veel euros weg gedronken in de Zapata bar.
ForumGekmaandag 7 juni 2010 @ 02:11
Poeh, ik ga met een vriend in augustus naar Berlijn liften, dan 3 dagen daar verblijven en daarna weer terugliften. Ik zie alleen iedereen hier met Hostels, maar ik vind die toch wel erg prijzig, je hebt voor 45/60 euro per nacht ook een hotel (3 a 4 sterren) voor 2 personen! Dat ben je in een Hostel met douche op de gang ook kwijt.

We gaan doordeweeks en willen graag Berghain aandoen, maar gaat dat wel lukken op een doordeweekse dag of is die echt alleen vrijdag's en zaterdag's geopend? Zou jammer zijn...
Ritualsmaandag 7 juni 2010 @ 08:12
@ForumGek, ik heb gekozen voor een hostel omdat ik in m'n eentje naar Berlijn ga en verwacht op die manier makkelijker in contact te komen met mensen. Een hotel zou overigens ook een stuk duurder zijn dan een hostel voor één persoon volgens mij. In jullie geval snap ik wel dat je voor een hotel kiest.
Cupcake.maandag 7 juni 2010 @ 22:17
quote:
Op maandag 7 juni 2010 01:18 schreef Athlon_2o0o het volgende:
Ik heb in Hostel Circus gezeten vlakbij Prenzlauer Berg. Is wel aan te raden die buurt, als je meer van anarchistisch Berlijn houdt met krakers enzo
Prenzlauer Berg anarchistisch? Je zou eens een kijkje moeten nemen in Kreuzberg of Friedrichshain. Prenzlauer staat bekend om de gezinnetjes en yuppies. 't Is de netste (Oost)wijk van de stad!
ThePianoManmaandag 7 juni 2010 @ 22:17
quote:
Op maandag 7 juni 2010 08:12 schreef Rituals het volgende:
@ForumGek, ik heb gekozen voor een hostel omdat ik in m'n eentje naar Berlijn ga en verwacht op die manier makkelijker in contact te komen met mensen. Een hotel zou overigens ook een stuk duurder zijn dan een hostel voor één persoon volgens mij. In jullie geval snap ik wel dat je voor een hotel kiest.
He, ik ook! Wanneer ga je?
Athlon_2o0omaandag 7 juni 2010 @ 22:21
quote:
Op maandag 7 juni 2010 22:17 schreef Cupcake. het volgende:

[..]

Prenzlauer Berg anarchistisch? Je zou eens een kijkje moeten nemen in Kreuzberg of Friedrichshain. Prenzlauer staat bekend om de gezinnetjes en yuppies. 't Is de netste (Oost)wijk van de stad!
Ja, je hebt gelijk dat de gentrification daar een grote vlucht genomen heeft. Maar ik bedoelde die 3 wijken tegelijk, mijn fout
Ritualsmaandag 7 juni 2010 @ 22:23
quote:
Op maandag 7 juni 2010 22:17 schreef ThePianoMan het volgende:

[..]

He, ik ook! Wanneer ga je?
Leuk! Ik ga 3 t/m 6 augustus. Jij? Ga je vaker alleen op vakantie/stedentrip?
WooZmaandag 7 juni 2010 @ 22:36
quote:
Op maandag 7 juni 2010 02:11 schreef ForumGek het volgende:
Poeh, ik ga met een vriend in augustus naar Berlijn liften, dan 3 dagen daar verblijven en daarna weer terugliften. Ik zie alleen iedereen hier met Hostels, maar ik vind die toch wel erg prijzig, je hebt voor 45/60 euro per nacht ook een hotel (3 a 4 sterren) voor 2 personen! Dat ben je in een Hostel met douche op de gang ook kwijt.

We gaan doordeweeks en willen graag Berghain aandoen, maar gaat dat wel lukken op een doordeweekse dag of is die echt alleen vrijdag's en zaterdag's geopend? Zou jammer zijn...
gast waarom liften en vervolgens in een hotel? Dat lijkt me een redelijk contradictie... ik vlieg in augustus voor 40 euro retour dus als je je een hotel kunt verantwoorden....
Cupcake.maandag 7 juni 2010 @ 23:18
quote:
Op maandag 7 juni 2010 22:21 schreef Athlon_2o0o het volgende:

[..]

Ja, je hebt gelijk dat de gentrification daar een grote vlucht genomen heeft. Maar ik bedoelde die 3 wijken tegelijk, mijn fout
Geeft niet hoor
ForumGekdinsdag 8 juni 2010 @ 00:11
quote:
Op maandag 7 juni 2010 22:36 schreef WooZ het volgende:

[..]

gast waarom liften en vervolgens in een hotel? Dat lijkt me een redelijk contradictie... ik vlieg in augustus voor 40 euro retour dus als je je een hotel kunt verantwoorden....
Voor het avontuur, altijd al eens ergens heen willen liften. Als ik wil vliegen ben ik veel tijd kwijt in wachten e.d, ook heb ik in de vakantie geen OV dus zou ik naar een vliegveld willen vanuit hier (Groningen) zou dat via Bremen (veel tijd en geld) of Schiphol ofzo gaan en dan ben ik al 25 euro aan treinkaartjes kwijt. Ga ik daar liever in Berlijn van eten of shoppen ofzo.

Ik ga btw 2-5 aug of 3-6 aug
Ritualsdinsdag 8 juni 2010 @ 00:16
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 00:11 schreef ForumGek het volgende:

[..]

Ik ga btw 2-5 aug of 3-6 aug
Mini-meet!
ForumGekdinsdag 8 juni 2010 @ 01:14
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 00:16 schreef Rituals het volgende:

[..]

Mini-meet!
3 tot 6 aug. is geboek in een hotel nabij U-bahn Zoo-station en Ku'damm e.d. !
ThePianoMandinsdag 8 juni 2010 @ 01:20
quote:
Op maandag 7 juni 2010 22:23 schreef Rituals het volgende:

[..]

Leuk! Ik ga 3 t/m 6 augustus. Jij? Ga je vaker alleen op vakantie/stedentrip?
4 augustus Mini-meet haha.

Berlijn is mijn startpunt van mijn trip door Scandinavië Ja, ik ga vaak alleen reizen, ben nog jong, maar ik kan me gewoon niet settelen in Nederland.. dat internationale gevoel met zoveel verschillende mensen is gewoon verslavend, dus ik ben zo veel mogelijk weg van hier haha
Ritualsdinsdag 8 juni 2010 @ 01:20
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 01:14 schreef ForumGek het volgende:

[..]

3 tot 6 aug. is geboek in een hotel nabij U-bahn Zoo-station en Ku'damm e.d. !
Tof! Wat betaal je nu?
Ritualsdinsdag 8 juni 2010 @ 01:23
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 01:20 schreef ThePianoMan het volgende:

[..]

4 augustus Mini-meet haha.

Berlijn is mijn startpunt van mijn trip door Scandinavië Ja, ik ga vaak alleen reizen, ben nog jong, maar ik kan me gewoon niet settelen in Nederland.. dat internationale gevoel met zoveel verschillende mensen is gewoon verslavend, dus ik ben zo veel mogelijk weg van hier haha
Populaire datum . Leuk!

Lekker hoor! Ik vind het ook leuk om rond te trekken, maar ben nog nooit helemaal in m'n eentje op vakantie/stedentrip geweest, dus ik ben benieuwd. Wellicht werkt het bij mij ook verslavend!
ForumGekdinsdag 8 juni 2010 @ 01:25
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 01:20 schreef Rituals het volgende:

[..]

Tof! Wat betaal je nu?
E59 per nacht (2 pers), 4 sterren hotel en ook een iets luxere kamer, andere was 52 per nacht. Zit echter geen ontbijt bij, maar daarvoor ga je toch naar de Dunkin Donuts tegenover de Gedankniskirche ?
Ritualsdinsdag 8 juni 2010 @ 01:29
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 01:25 schreef ForumGek het volgende:

[..]

E59 per nacht (2 pers), 4 sterren hotel en ook een iets luxere kamer, andere was 52 per nacht. Zit echter geen ontbijt bij, maar daarvoor ga je toch naar de Dunkin Donuts tegenover de Gedankniskirche ?
Hehe, uiteraard! Ben je al eens in Berlijn geweest? Ik krijg er steeds meer zin in!
ForumGekdinsdag 8 juni 2010 @ 01:33
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 01:29 schreef Rituals het volgende:

[..]

Hehe, uiteraard! Ben je al eens in Berlijn geweest? Ik krijg er steeds meer zin in!
Jep 2 keer eerder, 1e keer was met school 4 jaar geleden ofzo en 2 jaar later met vriendin nog een paar dagen daar geweest. Ik vind het leuker dan Parijs, goede sfeer en veel leuke winkels en eten/drinken goed betaalbaar. Ook is de metro echt heel relaxt geregeld, een echte wereldstad !

Knut was er toen ook

Ritualsdinsdag 8 juni 2010 @ 01:37
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 01:33 schreef ForumGek het volgende:

[..]

Jep 2 keer eerder, 1e keer was met school 4 jaar geleden ofzo en 2 jaar later met vriendin nog een paar dagen daar geweest. Ik vind het leuker dan Parijs, goede sfeer en veel leuke winkels en eten/drinken goed betaalbaar. Ook is de metro echt heel relaxt geregeld, een echte wereldstad !

Knut was er toen ook

[ afbeelding ]
Klinkt heerlijk! Knut, jeetje, dat beest is ook groot geworden!
megamandydinsdag 8 juni 2010 @ 17:54
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 01:25 schreef ForumGek het volgende:
Zit echter geen ontbijt bij, maar daarvoor ga je toch naar de Dunkin Donuts tegenover de Gedankniskirche ?
Dat zou ik zonden vinden er zijn zoveel leuke cafeetjes in Berlijn waar je tussen de echte berlijnse mensen kunt ontbijten
En echt totaal niet duur naar mijn mening, in het hostel zouden we 6 euro p.p. moeten betalen terwijl je dat ook kwijt bent voor eten en drinken in een cafeetje.
Leinonleinwoensdag 9 juni 2010 @ 14:09
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 17:54 schreef megamandy het volgende:

[..]

Dat zou ik zonden vinden er zijn zoveel leuke cafeetjes in Berlijn waar je tussen de echte berlijnse mensen kunt ontbijten
En echt totaal niet duur naar mijn mening, in het hostel zouden we 6 euro p.p. moeten betalen terwijl je dat ook kwijt bent voor eten en drinken in een cafeetje.
Op zondag moet je gewoon ergens gaan brunchen bij een leuk cafeetje ergens in Friedrichshain ofzo. Heerlijk voor een tientje onbeperkt yoghurtjes, fruit, broodjes, salade en wafels eten . Check de Simon Dachstrasse even daarvoor!
WooZwoensdag 9 juni 2010 @ 17:16
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 01:20 schreef ThePianoMan het volgende:

[..]

4 augustus Mini-meet haha.

Berlijn is mijn startpunt van mijn trip door Scandinavië Ja, ik ga vaak alleen reizen, ben nog jong, maar ik kan me gewoon niet settelen in Nederland.. dat internationale gevoel met zoveel verschillende mensen is gewoon verslavend, dus ik ben zo veel mogelijk weg van hier haha
ik vlieg ook 4 augustus en de 8e terug
ThePianoManwoensdag 9 juni 2010 @ 17:17
ik zeg:

Fok! Meet 4 augustus @ Knut
Ritualswoensdag 9 juni 2010 @ 17:28
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 17:17 schreef ThePianoMan het volgende:
ik zeg:

Fok! Meet 4 augustus @ Knut


Offtopic: Waarom dacht ik dat jij een meisje was uit 1992? Raar.
firecowzaterdag 12 juni 2010 @ 12:04
Hiii

Ik zit 7 dagen in berlijn voor me werk.. Aangezien dat werk geen zak voor stelt, namelijk zorgen dat een aantal pc/printers/kopieers blijven draaien verveel ik me dus kapot hier.. Het punt is ik kan niet ff heel ver weg van die locatie gaan, voorals het fout gaat moet ik daar met 10 a 15 min weer zijn.

Iemand wat tips wat ik een beetje kan bekijken/fotograferen wat niet super ver van mijn hotel locatie is ?

Ik zit hier:

http://maps.google.nl/maps?hl=nl&ie=UTF8&q=fjord+hotel+berlin&fb=1&gl=nl&hq=fjord+hotel&hnear=Berlijn,+Duitsland&cid=0,0,8730050643943636448&ei=_FoTTNHzC8KkONOWqYMM&ved=0CCQQnwIwAA&ll=52.504506,13.37034&spn=0.006165,0.019248&t=h&z=16&iwloc=A

Nu maar even naar het park..
Leinonleinzaterdag 12 juni 2010 @ 18:47
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 12:04 schreef firecow het volgende:
Hiii

Ik zit 7 dagen in berlijn voor me werk.. Aangezien dat werk geen zak voor stelt, namelijk zorgen dat een aantal pc/printers/kopieers blijven draaien verveel ik me dus kapot hier.. Het punt is ik kan niet ff heel ver weg van die locatie gaan, voorals het fout gaat moet ik daar met 10 a 15 min weer zijn.

Iemand wat tips wat ik een beetje kan bekijken/fotograferen wat niet super ver van mijn hotel locatie is ?

Ik zit hier:

http://maps.google.nl/maps?hl=nl&ie=UTF8&q=fjord+hotel+berlin&fb=1&gl=nl&hq=fjord+hotel&hnear=Berlijn,+Duitsland&cid=0,0,8730050643943636448&ei=_FoTTNHzC8KkONOWqYMM&ved=0CCQQnwIwAA&ll=52.504506,13.37034&spn=0.006165,0.019248&t=h&z=16&iwloc=A

Nu maar even naar het park..
Je zit vlakbij Potsdamer Platz, daar kun je het Sonycenter wel mooi fotograferen. Hier ga je je echter geen 7 dagen vermaken... Het Deutsches Technik Museum zit vlakbij en hier kan je wel een dag zoet zijn. Je vindt hier veel info over de geschiedenis van de luchtvaart, treinen maar ook een oude bierbrouwerij. Erg tof! Wat verder in die richting kun je Kreuzberg (rond Bergmannstrasse veel leuke winkeltjes en cafeetjes) wat verkennen maar dat ga je lopend niet redden binnen 15 minuten (je kunt de U-bahn nemen)
firecowzaterdag 12 juni 2010 @ 20:59
Ah thx!

"Ja het sony gebouw is idd erg mooi! Zojuist even wat gegeten op het gendarmenmarkt plein.
Erg mooi plein ook!

Wat me trouwens opviel, die parkeerboete's zijn hier maar 5 euro ????? Ik gooi elke dag 11 euro in die automaat joh om me busje te parkeren. Kan ik beter niet betalen lijkt me haha. Of zit er een addertje onder het gras ?
Leinonleinzaterdag 12 juni 2010 @ 22:57
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 20:59 schreef firecow het volgende:
Ah thx!

"Ja het sony gebouw is idd erg mooi! Zojuist even wat gegeten op het gendarmenmarkt plein.
Erg mooi plein ook!

Wat me trouwens opviel, die parkeerboete's zijn hier maar 5 euro ????? Ik gooi elke dag 11 euro in die automaat joh om me busje te parkeren. Kan ik beter niet betalen lijkt me haha. Of zit er een addertje onder het gras ?
Nee, boetes zijn gewoon bizar laag (of bizar hoog in NL volgens Duitsers). Met een beetje mazzel vind je zelfs gratis parkeerplaatsen binnen de ring (aan de noordkand rond de Friedrichstrasse bijvoorbeeld)
Spockjuh_zondag 13 juni 2010 @ 08:48
gratis? zoek er nog eentje in de buurt van de kurfurstendamm, iemand suggesties?
Leinonleinmaandag 14 juni 2010 @ 18:54
quote:
Op zondag 13 juni 2010 08:48 schreef Spockjuh_ het volgende:
gratis? zoek er nog eentje in de buurt van de kurfurstendamm, iemand suggesties?
We blijven Hollanders he

Kijk hier eens, alle gratis parkeerplaatsen in Charlottenburg/Wilmersdorf
http://www.gratisparken.d(...)tenburg_Wilmersdorf/
Spockjuh_maandag 14 juni 2010 @ 19:24
dank u fraulein...
casper019dinsdag 15 juni 2010 @ 20:29
ik voreg me af, is berlijn een leuke plek voor een stedentrip nu?

ik zoek een leuke stad om 4-5 dagen alleen even erop uit te zijn...
Leinonleindinsdag 15 juni 2010 @ 20:50
quote:
Op dinsdag 15 juni 2010 20:29 schreef casper019 het volgende:
ik voreg me af, is berlijn een leuke plek voor een stedentrip nu?

ik zoek een leuke stad om 4-5 dagen alleen even erop uit te zijn...
Voor een objectief antwoord zit je hier verkeerd. Maar ik zeg ja! Hou je van kunst, geschiedenis, uitgaan of techno? Dan zit je in Berlijn sowieso goed
Spockjuh_woensdag 16 juni 2010 @ 14:48
buiten berlijn en potsdam, zijn er nog interessante objecten, musea e.d. in de omgeving die het waard zijn om even langs te gaan?
Leinonleinwoensdag 16 juni 2010 @ 17:07
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 14:48 schreef Spockjuh_ het volgende:
buiten berlijn en potsdam, zijn er nog interessante objecten, musea e.d. in de omgeving die het waard zijn om even langs te gaan?
Sachsenhausen:

Sachsenhausen was tijdens de Tweede Wereldoorlog een concentratiekamp in nazi-Duitsland. Het kamp lag ca. 35 kilometer van Berlijn en werd in 1936 gebouwd door gevangenen. Het kamp lag in de wijk Sandhausen (tegenwoordig Sachsenhausen, net als het kamp zelf) in de stad Oranienburg.

Vanuit Berlijn kun je met de S-bahn naar Oranienburg en vanaf daar met de bus naar Sachsenhausen. Auto is sneller en makkelijker, je kunt daar voor de deur parkeren.
Guppywoensdag 16 juni 2010 @ 18:06
Het is ook best te lopen vanaf het S-bahn station.
Spockjuh_woensdag 16 juni 2010 @ 22:41
natuurlijk ook al geweest, met de fiets vanaf de kochstrasse naar het kamp. Berlijn is dan ineens echt niet meer vlak... pfft.....
ThePianoManvrijdag 18 juni 2010 @ 02:11
Wat is er in Berlijn te doen als je niet van techno, cultuur en 18+ houdt?
Gridlokvrijdag 18 juni 2010 @ 02:21
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 02:11 schreef ThePianoMan het volgende:
Wat is er in Berlijn te doen als je niet van techno, cultuur en 18+ houdt?
Mooi thuisblijven jij
tripackvrijdag 18 juni 2010 @ 11:17
Begin augustus weekje naar Berlijn met de auto
heb er al zin in
ThePianoManvrijdag 18 juni 2010 @ 11:19
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 02:21 schreef Gridlok het volgende:

[..]

Mooi thuisblijven jij
Mooi niet, ik ga lekker rondreizen! Eerst naar het duitsenland voordat ik ga hoofden voor t hoge noorden met de fjoorden.
Beregdvrijdag 18 juni 2010 @ 13:58
iemand nog een restaurant-tip? hoeft niet per sé goedkoop te zijn, maar moet wel lekker eten uiteraard...
Spockjuh_vrijdag 18 juni 2010 @ 14:31
a.s zondag ben ik er weer en ga als eerste savonds eten bij Tony Roma's.... ::)

http://www.tonyromas.de/
Gridlokvrijdag 18 juni 2010 @ 15:30
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 13:58 schreef Beregd het volgende:
iemand nog een restaurant-tip? hoeft niet per sé goedkoop te zijn, maar moet wel lekker eten uiteraard...
Jazz-Bar, super cheap en godse veel eten.

http://maps.google.nl/maps?hl=nl&client=firefox-a&hs=KdH&rls=org.mozilla:nl:official&um=1&ie=UTF-8&q=berlin+yorckschl%C3%B6sschen&fb=1&gl=nl&hq=yorckschl%C3%B6sschen&hnear=Berlijn,+Duitsland&cid=0,0,5168561173669033529&ei=_3QbTIT2NdGbOP7R7Z0K&sa=X&oi=local_result&ct=image&resnum=1&ved=0CBkQnwIwAA

Daar dus.
megamandyvrijdag 18 juni 2010 @ 16:56
Aarti, een restaurant met heerlijk eten uit India, wij waren voor 2 man (soep + hoofdgerecht + drinken en een cocktail) ¤30,00 kwijt. En het was echt heerlijk.
Het restaurantje ligt op de hoek van de Oranienburger Straße en de Krausnickstraße in Mitte.

http://aarti.cherrytreecrm.de/
Beregdvrijdag 18 juni 2010 @ 19:55
thx,

ik neem het mee naar achteren
Corkscrewzaterdag 19 juni 2010 @ 22:02
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 02:11 schreef ThePianoMan het volgende:
Wat is er in Berlijn te doen als je niet van techno, cultuur en 18+ houdt?
Wat zoek je dan wel precies?
Spockjuh_zaterdag 19 juni 2010 @ 22:30
morgenvroeg de auto aan slingeren en lekker 4 dagen naar berlijn...
PLAE@zondag 20 juni 2010 @ 20:34
Heeft iemand tips voor Berlijn met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog. Hollocaust museum + monument vind ik eigenlijk niet zo interessant. Er zijn wat gangen las ik eerder in deze serie. Maar heeft iemand nog de ultieme tip? Mag best wat wapentuig aanwezig zijn. Of is er bijvoorbeeld iets boeiends over de bombardementen waar de stad onder geleden heeft. Een gestapo-museum oid?

Anyway ik ga ff verder googlen

Later dit jaar doe ik waarschijnlijk al concentratiekampen in Polen. Sachsenhausen wordt 'm in Berlijn dus niet.
Corkscrewzondag 20 juni 2010 @ 23:28
quote:
Op zondag 20 juni 2010 20:34 schreef PLAE@ het volgende:
Heeft iemand tips voor Berlijn met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog. Hollocaust museum + monument vind ik eigenlijk niet zo interessant. Er zijn wat gangen las ik eerder in deze serie. Maar heeft iemand nog de ultieme tip? Mag best wat wapentuig aanwezig zijn. Of is er bijvoorbeeld iets boeiends over de bombardementen waar de stad onder geleden heeft. Een gestapo-museum oid?

Anyway ik ga ff verder googlen

Later dit jaar doe ik waarschijnlijk al concentratiekampen in Polen. Sachsenhausen wordt 'm in Berlijn dus niet.
Van wapentuig en oorlogsmusea weet ik niet zoveel, maar als je ook in de politiek rond WOII geïnteresseerd ben, heb ik misschien wel wat voor je. Iets ten zuidwesten van de stad ligt het landhuis waar de Wannseeconferentie werd gehouden. En wat verder naar het zuiden, in Postdam, Berlijn, werd na de oorlog door de geallieerden een conferentie gehouden.

Overigens lijkt het me sterk dat concentratiekampen gaan 'vervelen' en hoewel Sachsenhausen niet het grootste of gruwelijkste kamp is, vond ik het toch erg indrukwekkend.
PLAE@maandag 21 juni 2010 @ 09:43
Dank je. Ik zoek meer iets in Berlijn omdat het de eerste keer Berlijn is en dat slechts een paar dagen (voor ons gezelschap). Om dan buiten Berlin te gaan kijken werkt niet echt.
Guppymaandag 21 juni 2010 @ 09:45
Je zou de Stasi gevangenis Hohenschönhausen kunnen bezoeken. Heeft op ons veel indruk gemaakt. Die ligt in Berlijn zelf, makkelijk te bereiken met S-bahn, en dan een stukje wandelen.
Leinonleinmaandag 21 juni 2010 @ 10:34
quote:
Op maandag 21 juni 2010 09:45 schreef Guppyfriend het volgende:
Je zou de Stasi gevangenis Hohenschönhausen kunnen bezoeken. Heeft op ons veel indruk gemaakt. Die ligt in Berlijn zelf, makkelijk te bereiken met S-bahn, en dan een stukje wandelen.
Ik zou ook voor dit gaan. Erg indrukwekkend en "levend" omdat veel van de rondleidingen worden gegeven door mensen die er betrokken bij zijn geweest.

Dat met die gangen wat je bedoelt is Berliner Unterwelten, ook zeker een aanrader! http://berliner-unterwelten.de/
tripackdonderdag 24 juni 2010 @ 11:40
Mijn vriendin en ik willen misschien tijdens ons verblijf in Berlijn naar een bioscoop, maar nu is mijn vraag of er in Duitse bioscoopzalen ook films in de originele taal worden vertoond?
Of doen ze echt alles nasynchroniseren?
Gridlokdonderdag 24 juni 2010 @ 11:41
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 11:40 schreef tripack het volgende:
Mijn vriendin en ik willen misschien tijdens ons verblijf in Berlijn naar een bioscoop, maar nu is mijn vraag of er in Duitse bioscoopzalen ook films in de originele taal worden vertoond?
Of doen ze echt alles nasynchroniseren?
\

I-Max in het Sony Centrum vertonen ze alle films meestal met originele taal
Spockjuh_donderdag 24 juni 2010 @ 13:12
en ook weer terug uit berlijn! weer 4 leuke dagen gehad, ditmaal voornamelijk in de buitenwijken en bossen van berlijn. Omgeving wannsee bezocht met haus am wannsee, cecillienhof, grunwaldturm en iets verder het pfauen insel.

Natuurlijk ook herhaaldelijk aan de curryworst gezeten, 's avonds de terassen opgezocht aan het savignyplatz en als afsluiter op dinsdagavond een overheerlijke bereklauw schotel bij cafetarie de Molen!!! toetje was een 0,5 liter vanille vla van campina.

Voordeel deze keer dat we met de auto waren. Heerlijk was het om de route in de tomtom te zetten en dan te kiezen voor vermijd snelwegen en dan 2x de keuze alternatieve route. bospaden, kasseiwegen die nog uit de oorlog stamden voor ons gevoel en redelijk wat monumentale panden en ruïnes gezien die je nergens terugvind in de bekende naslag werken
#ANONIEMdonderdag 24 juni 2010 @ 13:23
Ik vind deze twee musea in Berlijn tof:

Martin-Gropius-Bau Wisselende tentoonstellingen, dus kijk vooraf wel of er iets voor je bij zit. Bij mijn laatste bezoek was er tegelijk een tentoonstelling van Le Corbusier en Bauhaus

Bauhaus-Archiv Spreekt voor zich lijkt me, goedkope entree en een goede rondleiding dmv een audio-guide (ook in Engels).

---

De Neue Nationalgalerie moet je alleen al bezoeken voor het gebouw. Mies van der Rohe

Op de s-bahn stations hangen daarnaast ook posters met de huidige tentoonstellingen van de grote musea.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 24-06-2010 13:27:29 ]
daandaandaandaanmaandag 28 juni 2010 @ 13:23
quote:
Op zondag 20 juni 2010 20:34 schreef PLAE@ het volgende:
Heeft iemand tips voor Berlijn met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog. Hollocaust museum + monument vind ik eigenlijk niet zo interessant. Er zijn wat gangen las ik eerder in deze serie. Maar heeft iemand nog de ultieme tip? Mag best wat wapentuig aanwezig zijn. Of is er bijvoorbeeld iets boeiends over de bombardementen waar de stad onder geleden heeft. Een gestapo-museum oid?

Anyway ik ga ff verder googlen

Later dit jaar doe ik waarschijnlijk al concentratiekampen in Polen. Sachsenhausen wordt 'm in Berlijn dus niet.

http://de.wikipedia.org/wiki/Volkspark_Humboldthain misschien wat voor jou? Redelijk mooi park ook.
ThePianoManmaandag 28 juni 2010 @ 22:16
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 13:12 schreef Spockjuh_ het volgende:
(..)
Natuurlijk ook herhaaldelijk aan de curryworst gezeten, 's avonds de terassen opgezocht aan het savignyplatz en als afsluiter op dinsdagavond een overheerlijke bereklauw schotel bij cafetarie de Molen!!! toetje was een 0,5 liter vanille vla van campina.
(..)
Snackbar de Molen! Zijn dat ook echt Nederlanders of ?
Spockjuh_maandag 28 juni 2010 @ 23:32
yep, eigenaar is een nederlander. zeer vermakelijk gezelschap moet ik zeggen. aviko friet, alles import uit nederland
#ANONIEMmaandag 28 juni 2010 @ 23:47
Nederlandse troep in Berlijn eten

Doner
Bratwurst
Berliner Kindl
Beregddinsdag 29 juni 2010 @ 10:37
Ik ben er dit weekend, kun je er ergens voetbal kijken op groot scherm?
PLAE@dinsdag 29 juni 2010 @ 12:05
Ben alweer terug. Het weer was te goed voor museau .

Oja en Tony was lekker hoor

Er is meer dan genoeg te zien om nog een keer terug te gaan. Interessante stad wel. Al blijft het zonde dat zoveel plat is gegooid.
PLAE@dinsdag 29 juni 2010 @ 12:08
Je kunt overal voetbal kijken. En in Tiergarten is een grote fanzone van de FIFA (gratis geloof ik). Waren bij Engeland - Duitsland zo'n 400.000 mensen haha.
Sowieso gekkenhuis in de stad die dag.

kan ff niet editten daarom nieuw bericht ipv edit.
Beregddinsdag 29 juni 2010 @ 12:16
edit

leuk!

[ Bericht 81% gewijzigd door Beregd op 29-06-2010 12:22:56 ]
Spockjuh_donderdag 1 juli 2010 @ 17:33
quote:
Op maandag 28 juni 2010 23:47 schreef MCH het volgende:
Nederlandse troep in Berlijn eten

Doner
Bratwurst
Berliner Kindl
ik ken de eigenaar en was nog niet in z'n nieuwe zaak geweest. Het overige voer wat ik binnenkreeg was allemaal uit de duitse vleeskeuken...
#ANONIEMdonderdag 1 juli 2010 @ 17:43
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 17:33 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

ik ken de eigenaar en was nog niet in z'n nieuwe zaak geweest. Het overige voer wat ik binnenkreeg was allemaal uit de duitse vleeskeuken...
Pfaueninsel is leuk he?
Ik vind ook het busritje vanaf s-bahn Wannsee met een dubbeldeksbus door het bos naar het eiland toe tof

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-07-2010 17:55:18 ]
lurf_doctordonderdag 1 juli 2010 @ 17:53
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 17:43 schreef MCH het volgende:

[..]

Pfaueninsel is leuk he?
Ik vind ook het busritje vanaf s-bahn Wannsee met een dubbeldeksbus door het bus naar het eiland toe tof
Met een bus door een bus: giebts nur in Berlin
#ANONIEMdonderdag 1 juli 2010 @ 17:55
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 17:53 schreef lurf_doctor het volgende:

[..]

Met een bus door een bus: giebts nur in Berlin
Bos dus
#ANONIEMdonderdag 1 juli 2010 @ 17:56
Hobbel hobbel schud schud
Spockjuh_donderdag 1 juli 2010 @ 18:34
ik had de luxe om het met mijn eigen auto te mogen doen... natuurlijk de domdom op alternative route x3 gezet dus een ritje van 20 minuten werd ineens bijna 2 uur. dak eraf, schitterende bossen en mooie smalle wegen. wat wil je nog meer...

op de weg naar de grunnwaldturm kwam ik nog de plek tegen waar ik 12 jaar geleden ooit eens een duik in de wannsee heb gemaakt. verborgen strandje met een liggende boom in het water. toevallig lagen de zwemspullen achter in de auto...
Nouctvrijdag 2 juli 2010 @ 13:58
Heeft iemand weleens in het Ostel in Berlijn geslapen?
Lijk mij een tof hostel. Is namelijk in de stijl van het (oude) DDR..

Ik zou graag 2 hostels voor 4 a 5 dagen willen combineren.
Heeft iemand ervaring hierin? Lijkt mij aan de ene kant niet echt handig en efficiënt.

Ik twijfel tussen een aantal hostels.:

Het Ostel (in ieder geval)

En dan
Wombat of Heart Gold of The Circus Platz.. Beetje in het oosten van Berlijn en waar veel backpackers komen, geen gezinnetjes enzo.
tnx

[ Bericht 27% gewijzigd door Nouct op 02-07-2010 14:04:40 ]
megamandyvrijdag 2 juli 2010 @ 14:52
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 13:58 schreef Nouct het volgende:
Heeft iemand weleens in het Ostel in Berlijn geslapen?
Lijk mij een tof hostel. Is namelijk in de stijl van het (oude) DDR..

Ik zou graag 2 hostels voor 4 a 5 dagen willen combineren.
Heeft iemand ervaring hierin? Lijkt mij aan de ene kant niet echt handig en efficiënt.

Ik twijfel tussen een aantal hostels.:

Het Ostel (in ieder geval)

En dan
Wombat of Heart Gold of The Circus Platz.. Beetje in het oosten van Berlijn en waar veel backpackers komen, geen gezinnetjes enzo.
tnx
Ik ben bij het heart of gold hostel geweest en het Ostel.
Beide goede hotsels i.m.o.
Bij het Ostel kwamen we op een pionierslager te liggen omdat alles al vol was, kwamen we daar aan, was het een omgebouwd appartement met 2 badkamers en 3 slaapkamers. 1 van die slaapkamers stond maar 1 stapelbed op, en die hadden wij Super fijn een eigen kamer voor ¤15 p.p.p.n. haha

beide hostels zijn schoon en beiden hebben ook een fijne ligging, vooral het Ostel wat 1min lopen van het Ostbahnhof ligt.
Ik zou niet kunnen zeggen of er 1 beter is dan de andere, je moet de keuze maken puur door de ligging van de hostels, waar denk je het meeste van je tijd te gaan doormaken, daar moet je het hostel pakken.
Maar ik zou niet weten waarom je naar 2 verschillende hostels wilt? Want met de s-bahn ben je binnen 15min max door de hele binnenstad gereisd daar hoef je het dus echt niet voor te doen

Oja, als je in contact wilt komen met mensen is dat wel veel makkelijker in het Heart of Gold hostel, daar zitten de mensen ook 's avonds of overdag bij elkaar, in het Ostel was er niet echt een gezamenlijke ruimte waar ook gebruik van werd gemaakt.
Nouctzaterdag 3 juli 2010 @ 03:44
tnx!! ik ga voor de HoG.. Ostel laat ik maar links liggen
Ritualszaterdag 3 juli 2010 @ 08:53
quote:
Op zaterdag 3 juli 2010 03:44 schreef Nouct het volgende:
tnx!! ik ga voor de HoG.. Ostel laat ik maar links liggen
Snel reserveren dan, HoG zat namelijk vol voor de periode die ik wilde (begin augustus).
Nouctzaterdag 3 juli 2010 @ 11:55
Doh.. ik wilde ook begin van augustus daar zijn...
Ritualszaterdag 3 juli 2010 @ 12:42
quote:
Op zaterdag 3 juli 2010 11:55 schreef Nouct het volgende:
Doh.. ik wilde ook begin van augustus daar zijn...
Je kunt het altijd proberen! Ik wilde een 5/6/7-persoonskamer (vanaf 3 augustus) en dat kon niet meer. Misschien heb jij meer geluk met je wensen.

Weer iemand die begin augustus gaat!
ThePianoManzaterdag 3 juli 2010 @ 13:44
Serieus, laten we een meet houden op 6 augustus ofzo. Heel TRV zit in Berlijn
Ritualszaterdag 3 juli 2010 @ 13:47
Ik vlieg 6 augustus weer terug (wel pas 's avonds).
ForumGekzaterdag 3 juli 2010 @ 18:37
Heeft iemand hier ervaring met het liften naar/van Berlijn?

Ik ga in augustus 4 dagen met een vriend naar Berlijn en wij willen graag liften vanuit Groningen, wat moeten we op onze kartonnetjes schrijven? Direct Berlijn of gewoon duitsland, of een andere plaats?

Heb er wel veel zin in maar zou zonde zijn als we er niet komen !
ThePianoManzaterdag 3 juli 2010 @ 18:45
quote:
Op zaterdag 3 juli 2010 18:37 schreef ForumGek het volgende:
Heeft iemand hier ervaring met het liften naar/van Berlijn?

Ik ga in augustus 4 dagen met een vriend naar Berlijn en wij willen graag liften vanuit Groningen, wat moeten we op onze kartonnetjes schrijven? Direct Berlijn of gewoon duitsland, of een andere plaats?

Heb er wel veel zin in maar zou zonde zijn als we er niet komen !
je schrijft 2 of 3 plaatsnamen op je bordje; je eindbestemming als laatste.

Stel je staat ergens op de grens, dan moet je op een bordje schrijven:

BREMEN / BERLIN

edit: of HAMBURG zou nog beter zijn.. grote kans dat je vanaf Hamburg iemand vindt die naar Berlijn moet
ThePianoManzaterdag 3 juli 2010 @ 18:47
quote:
Dear ,

thank you for your mail. Your booking at the Heart of Gold Hostel is now confirmed.

See you soon in Berlin

Rene
YAAAY Weet mn god niet wat er in Berlijn te doen is.
Ritualszaterdag 3 juli 2010 @ 18:54
quote:
Op zaterdag 3 juli 2010 18:47 schreef ThePianoMan het volgende:

[..]

YAAAY Weet mn god niet wat er in Berlijn te doen is.
Jou is het wel gelukt! Terwijl je volgens mij in dezelfde periode gaat?
ThePianoManzaterdag 3 juli 2010 @ 18:55
quote:
Op zaterdag 3 juli 2010 18:54 schreef Rituals het volgende:

[..]

Jou is het wel gelukt! Terwijl je volgens mij in dezelfde periode gaat?
quote:
Arrival: 6.8 (rooms are available from 14.00)
Departure: 7.8 (check out 12:00)
Ik heb vanmiddag pas geboekt.. kreeg binnen een kwartier een antwoord dat het bevestigd was. Hoe kan het jou niet lukken dan?
Ritualszaterdag 3 juli 2010 @ 19:06
quote:
Op zaterdag 3 juli 2010 18:55 schreef ThePianoMan het volgende:

[..]


[..]

Ik heb vanmiddag pas geboekt.. kreeg binnen een kwartier een antwoord dat het bevestigd was. Hoe kan het jou niet lukken dan?
Vol! Maar ik zie dat we toch niet helemaal in dezelfde periode daar zijn. Ik ga van 3 t/m 6 augustus namelijk. Heb nu een ander centraal hostel gevonden!
Nouctzondag 4 juli 2010 @ 02:17
@ Liften naar Berlijn

Tip"Geen bordjes maken... stap gewoon op mensen af... open, vriendelijk praatje maken.. mooie snelle wagens uitzoeken.... Berlijn is makkelijk met liften.... terugweg wordt het moeilijker..
ThePianoManzondag 4 juli 2010 @ 02:18
@Nouct

Leuk! Op 6 augustus ben ik er ook. Misschien is het wel leuk om met een groep te koken
Nouctzondag 4 juli 2010 @ 13:00
@ PMan
Beloof niets natuurlijk.. lijk mij wel leuk.
#ANONIEMzondag 4 juli 2010 @ 13:21
Mooie plek voor de meet http://www.bierfestival-berlin.de/

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2010 13:21:44 ]
Nouctdinsdag 6 juli 2010 @ 12:22
Hostelkamer geboekt... het wordt zo'n grote slaapzaal.. .. had liever een 7 a 8 persoonskamer gewild
Festival nice

[ Bericht 22% gewijzigd door Nouct op 06-07-2010 12:35:22 ]
ThePianoMandinsdag 6 juli 2010 @ 13:44
quote:
Op dinsdag 6 juli 2010 12:22 schreef Nouct het volgende:
Hostelkamer geboekt... het wordt zo'n grote slaapzaal.. .. had liever een 7 a 8 persoonskamer gewild
Festival nice
bij HoG?
Nouctwoensdag 7 juli 2010 @ 12:01
yep bij HoG, ik blijf er wel van 4 t/m 9 augs
Beregdwoensdag 7 juli 2010 @ 12:05
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 12:08 schreef PLAE@ het volgende:
Je kunt overal voetbal kijken. En in Tiergarten is een grote fanzone van de FIFA (gratis geloof ik). Waren bij Engeland - Duitsland zo'n 400.000 mensen haha.
Sowieso gekkenhuis in de stad die dag.

kan ff niet editten daarom nieuw bericht ipv edit.
die fanzone is echt wel immens groot.
ThePianoManwoensdag 7 juli 2010 @ 14:07
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 12:01 schreef Nouct het volgende:
yep bij HoG, ik blijf er wel van 4 t/m 9 augs
Chill! Dan zie ik je daar wel denk ik
Nouctwoensdag 7 juli 2010 @ 16:23
@ Aan de HoG'ers van begin August

Hoe gaan jullie erheen?
Ik twijfel of ik ga liften of met de trein ga.(Heb nog nooit alleen gelift)
Met de trein zie je wel veel meer dan het vliegtuig.

EN slapen jullie op de grote zaal of in een kleinere kamer?

En wat gaan jullie daar allemaal doen (behalve de bekende toeristische dingen)
ThePianoManwoensdag 7 juli 2010 @ 16:26
@ Aan de HoG'ers van begin August

Hoe gaan jullie erheen?
met de trein; ik heb een InterRail kaartje

Ik twijfel of ik ga liften of met de trein ga.(Heb nog nooit alleen gelift)
Met de trein zie je wel veel meer dan het vliegtuig.

EN slapen jullie op de grote zaal of in een kleinere kamer?
grote zaal met 10 personen ofzo was het?

En wat gaan jullie daar allemaal doen (behalve de bekende toeristische dingen)
mensen ontmoeten, dan komt het allemaal vanzelf
Mikkiedonderdag 8 juli 2010 @ 23:36
Ik ga misschien volgende week een paar dagen naar Berlijn!

Wellicht met de auto, iemand tips hoe ik dat enigszins voordelig ga regelen?
ThePianoMandonderdag 8 juli 2010 @ 23:47
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 23:36 schreef Mikkie het volgende:
Ik ga misschien volgende week een paar dagen naar Berlijn!

Wellicht met de auto, iemand tips hoe ik dat enigszins voordelig ga regelen?
het brandstofverbruik of het verblijf?
Mikkiedonderdag 8 juli 2010 @ 23:57
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 23:47 schreef ThePianoMan het volgende:

[..]

het brandstofverbruik of het verblijf?
Qua verblijf, parkeren enzo . Je hebt wel hostels die voordelig zijn, maar als ik vervolgens per dag twee tientjes kwijt ben voor een parkeerplaats kan ik net zo goed een hotel à 40 euro met gratis parkeren nemen. Alleen mis ik dan de mogelijke gezelligheid van een common room in een hostel.
Gridlokvrijdag 9 juli 2010 @ 00:48
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 23:57 schreef Mikkie het volgende:

[..]

Qua verblijf, parkeren enzo . Je hebt wel hostels die voordelig zijn, maar als ik vervolgens per dag twee tientjes kwijt ben voor een parkeerplaats kan ik net zo goed een hotel à 40 euro met gratis parkeren nemen. Alleen mis ik dan de mogelijke gezelligheid van een common room in een hostel.
Een van de Meninger hostels proberen, lekker cheap en alle hostels hebben een eigen parkeerplaats.
zozzaterdag 10 juli 2010 @ 18:16
Ik ga over precies een week met mijn vriendinnetje naar Berlijn

We gaan met de auto. Kunnen we files verwachten vanuit Zwolle?
We moeten 14.00 inchecken bij het hotel.

Ik heb er echt zin in als ik deze topic doorlees
Spockjuh_zaterdag 10 juli 2010 @ 19:23
yep, je gaat via oldenzaal de grens over? 2 weken geleden kwamen wij in enkele langdurige wegwerkzaamheden terecht. ongeveer een uur vertraging zowel heen als terug. Heen was op een zondag
zozzondag 11 juli 2010 @ 15:55
Oei we gaan inderdaad bij Oldenzaal de grens over. Bedoel je langdurig als in 'nu nog steeds'?
Kan je dit soort informatie eigenlijk niet achterhalen op een website ergens?
Nouctdinsdag 13 juli 2010 @ 17:54
Heb nu ook de treinreis geboekt.
Retour kost +- 114,50 als ik het goed heb!

ga naar de site van 'Treinreiswinkel'

zo en nu verdiepen in de dingen die ik wil zien
Ritualsdinsdag 13 juli 2010 @ 17:58
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 17:54 schreef Nouct het volgende:
Heb nu ook de treinreis geboekt.
Retour kost +- 114,50 als ik het goed heb!

ga naar de site van 'Treinreiswinkel'

zo en nu verdiepen in de dingen die ik wil zien
Waar woon je? Ik vlieg namelijk voor ¤45,-. Nu zie je met de trein natuurlijk veel meer van de omgeving, maar het scheelt nogal qua geld.
D_Adinsdag 13 juli 2010 @ 18:16
Had het wel weer gehad hier in NL, aankomend weekend maar eens een lang weekend in Berlijn doorbrengen.

Zoo hotel & met de trein a ¤100,- retour.
Nouctdinsdag 13 juli 2010 @ 18:17
WAT!! 45... AAH f**k..
Woon in den haag..

Heb laats wel gekeken naar vliegreizen (blijkbaar niet goed) en de goedkoopste reis was en lag inderdaad in de buurt van 35 euro. Maar dan landde je wel in Dusseldorpf..
Met de trein vind ik wel zo leuker.... Op het vliegveld moet je toch weer 2 uur van te voren inchecken.
En als je leuke mensen in de trein heb voor een kort praatje is het best!!
Wanneer ging jij ook alweer? Stond me bij begin augt t/m 5 of 6..
D_Adinsdag 13 juli 2010 @ 18:21
Sowieso dat vliegen was voor mij interessant geweest als ik wat langer van te voren had geboekt. Maar ja ik wil nu weg
Ritualsdinsdag 13 juli 2010 @ 23:33
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 18:17 schreef Nouct het volgende:
WAT!! 45... AAH f**k..
Woon in den haag..

Heb laats wel gekeken naar vliegreizen (blijkbaar niet goed) en de goedkoopste reis was en lag inderdaad in de buurt van 35 euro. Maar dan landde je wel in Dusseldorpf..
Met de trein vind ik wel zo leuker.... Op het vliegveld moet je toch weer 2 uur van te voren inchecken.
En als je leuke mensen in de trein heb voor een kort praatje is het best!!
Wanneer ging jij ook alweer? Stond me bij begin augt t/m 5 of 6..
Voor jou zou het waarschijnlijk duurder zijn uitgevallen! Ik woon in Nijmegen en vlieg inderdaad vanaf Weeze (bij Düsseldorf). Leuke mensen kun je ook in het vliegtuig ontmoeten . Maar zoals ik al zei, met de trein zie je mooie dingen!

Ik ga van 3 t/m 6 augustus inderdaad. Wanneer ga jij?
Nouctwoensdag 14 juli 2010 @ 01:06
ik ga van 4 t/m 9 augst.
Nouja treinreis is al geboekt, via een andere site waren de kosten 160 a 180 euro.
Moet wel helaas om half 5 de trein weer terug nemen
Ritualswoensdag 14 juli 2010 @ 01:09
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 01:06 schreef Nouct het volgende:
ik ga van 4 t/m 9 augst.
Nouja treinreis is al geboekt, via een andere site waren de kosten 160 a 180 euro.
Moet wel helaas om half 5 de trein weer terug nemen
Kijk eens aan, valt het allemaal nog wel mee qua geld . Ik vlieg 6 augustus laat terug, maar vertrek 3 augustus ook vrij laat. Die paar dagen zijn veel te weinig om Berlijn te ontdekken, maar dan heb ik een excuus om nog eens terug te gaan .

Ik ga voor het eerst helemaal alleen en wilde rustig aan beginnen. Straks vind ik het echt verschrikkelijk, (wat ik niet denk hoor, kan goed alleen zijn) dan ben ik zo weer terug .
Nouctwoensdag 14 juli 2010 @ 01:15
Hehe ik ga ook voor het eerst alleen... heb er zo geen zin in.. maarja.. niemand kon mee/geld/tijd/anderevakantieplannen/relaties bweeh
Ritualswoensdag 14 juli 2010 @ 01:22
Liever alleen op vakantie, dan niet! Zo heb ik gedacht in ieder geval . Toen ik eenmaal geboekt had, bleken er ook nog twee vriendinnen met mij weg te willen, dus nu ga ik ook nog naar Krakow en Londen (en ben net terug uit Stockholm ).

Maar waar zie je tegenop?
Nouctwoensdag 14 juli 2010 @ 01:39
Vet Krakow!

Ooh man, dus je gaat nog veel andere dingen doen. Tof

Ik zie meer tegenop dat ik in de avond en nacht zo alleen zit te eten en feesten..
Natuurlijk zit er iets meer achter, maarja geen zin dat anderen dat zo allemaal lezen
Ritualswoensdag 14 juli 2010 @ 01:46
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 01:39 schreef Nouct het volgende:
Vet Krakow!

Ooh man, dus je gaat nog veel andere dingen doen. Tof

Ik zie meer tegenop dat ik in de avond en nacht zo alleen zit te eten en feesten..
Natuurlijk zit er iets meer achter, maarja geen zin dat anderen dat zo allemaal lezen
Ja onverwachts wordt het een hele toffe vakantie .

Beetje privé, snap ik. Komt vast goed met het eten/feesten. Hoewel ik daar ook het meeste tegenop zie. En het feit dat je geen gedeelde herinneringen hebt met iemand. Dat je later nooit kunt zeggen tegen iemand 'oooh weet je nog! Dat we daar waren, dat zagen en dit deden!'. Oké, klinkt vast heel sneu als ik het zo zeg .
Nouctwoensdag 14 juli 2010 @ 02:20
Je hebt trouwens in Krakow een heel tof communistisch café..
Ben niet communistisch hoor. volgens mij was het in Krakow. Ik kan het eens voor je navragen.
Ik vergeet namelijk alles, wat waar zat en wat ik gedaan heb hehe

Maar je hebt gelijk, je wilt vaak met mensen iets delen.. Vaak ontmoet je daar ook weer mensen. Zoals hier op fok. Alleen wil ik ook met de Locals beetje omgaan.
Ritualswoensdag 14 juli 2010 @ 02:24
Leuk! Laat maar weten! Ben benieuwd. Verdere tips zijn welkom trouwens (via PM, wegens offtopic).

Als je alleen gaat, maak je volgens mij heel makkelijk contact! Komt wel goed .
tripackwoensdag 14 juli 2010 @ 08:50
de eerste week van augustus is een gewilde week onder de Fok!ers
ikzelf ga met mijn verloofde van 2 tot en met 6 augustus naar Berlijn
Ritualswoensdag 14 juli 2010 @ 08:56
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 08:50 schreef tripack het volgende:
de eerste week van augustus is een gewilde week onder de Fok!ers
ikzelf ga met mijn verloofde van 2 tot en met 6 augustus naar Berlijn
Het begint langzaam echt op te vallen hè!
Quoidonderdag 15 juli 2010 @ 10:57
Leuk topic om door te lezen!

Ben een beetje aan het shoppen op internet voor een weekendje Berlijn. Zou eigenlijk graag in een Oost-Berlijnse wijk willen overnachten. Klopt het dat hier inmiddels leuke hippe wijken zitten? (was er in 1992 en toen was er nl nog niks hips aan) Ik vind gewoon de bouwstijl icm de geschiedenis zo machtig interessant, dat ik graag daar wil verblijven ipv dichtbij de Ku'damm. Iemand die hier wat vanaf weet? (en zelfs een leuk hotel/tips)
Nouctdonderdag 15 juli 2010 @ 11:29
@ quoi

Check eens http://ostel.eu/ . Ik weet niet waar dit hostel ligt.(EDIT natuurlijk te lui om dat op te zoeken
Als je zo van de geschiedenis houdt, is dit wel de moeite waard voor paar nachten.
(heb alleen nog nooit hierin overnacht)

[ Bericht 20% gewijzigd door Nouct op 15-07-2010 13:26:00 ]
Mikkiedonderdag 15 juli 2010 @ 11:32
Mijn juli-reisje gaat niet door ivm financiële en tijdtechnische problemen . Misschien herkansing begin september, kan ik al jullie aanraders hier lezen
megamandydonderdag 15 juli 2010 @ 13:22
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 11:29 schreef Nouct het volgende:
@ quoi

Check eens http://ostel.eu/ . Ik weet niet waar dit hostel ligt.
Als je zo van de geschiedenis houdt, is dit wel de moeite waard voor paar nachten.
(heb alleen nog nooit hierin overnacht)
Dit hostel ligt in Friedrichshain, 1min lopen van het Ostbahnhof gelegen. Zoek maar op google maps
Quoidonderdag 15 juli 2010 @ 13:52
Dat hostel ziet er superleuk uit en de locatie is ook helemaal ok!

Nu ff zoeken naar een goedkope vlucht/treinreis.
D_Adonderdag 15 juli 2010 @ 14:02
Treinen zijn vanaf volgende week goedkoper / aanbieding.
Nouctdonderdag 15 juli 2010 @ 15:11
Doh!!! heb de reis net geboekt!
Das Ostel ziet er idd tof uit. Als ik paar dagen met wat vrienden
naar berlijn ga, neem ik dit hostel ook!
Helemaal in het DDR stijl!
#ANONIEMdonderdag 15 juli 2010 @ 15:56
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 14:02 schreef Dark_Angelus het volgende:
Treinen zijn vanaf volgende week goedkoper / aanbieding.
link?
D_Adonderdag 15 juli 2010 @ 15:59
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 15:56 schreef MCH het volgende:

[..]

link?
Gewoon naar de site van NShispeed en data kiezen. Hoop groene vlakken vanaf aankomende week
#ANONIEMdonderdag 15 juli 2010 @ 16:20
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 15:59 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Gewoon naar de site van NShispeed en data kiezen. Hoop groene vlakken vanaf aankomende week
NShispeed
Deutsche Bahn
D_Adonderdag 15 juli 2010 @ 16:26
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 16:20 schreef MCH het volgende:

[..]

NShispeed
Deutsche Bahn
Trein in Duitsland, lekker interessant.
#ANONIEMdonderdag 15 juli 2010 @ 16:28
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 16:26 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Trein in Duitsland, lekker interessant.
Deutsche Bahn ist billiger mein freund
blessed19donderdag 15 juli 2010 @ 16:44


12 t/m 15 augustus zijn we in Berlijn in een hostel nabij de Alexanderplatz!



We gaan voor de tweede keer. Ik kon me herhinneren dat we de eerste keer een dagkaart voor het OV konden kopen voor weinig, is dit nog steeds zo?

Verder heb ik al knut en het sony center gezien. Mijn vriendin houdt van kunst als in schilderij'en. Zijn daar nog leuke plekjes voor te bezichtigen? Oh, en bierwinkels/restaurants? Ik ben namelijk een groots bierkenner en ik ben benieuwd hoe berlijn er tegenover staat!

Nog 1 dingetje, weet iemand het adres voor dat restaurant waarbij je het hele diner geblindoekt meemaakt? Lijkt me prachtig om dat eens uit te proberen.
megamandydonderdag 15 juli 2010 @ 18:10
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 16:44 schreef blessed19 het volgende:


12 t/m 15 augustus zijn we in Berlijn in een hostel nabij de Alexanderplatz!



We gaan voor de tweede keer. Ik kon me herhinneren dat we de eerste keer een dagkaart voor het OV konden kopen voor weinig, is dit nog steeds zo?
jep, voor ¤6,10 heb je een kaartje waar je de hele dag mee over de S- en U-bahnen mag rijden. Dit is voor zone A+B.
quote:
Verder heb ik al knut en het sony center gezien. Mijn vriendin houdt van kunst als in schilderij'en. Zijn daar nog leuke plekjes voor te bezichtigen?
Ook, op de musueminsel liggen de grootste musea van Berlijn bij elkaar, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Museumsinsel En op de East Side Gallery is natuurlijk ook genoeg schilderskunst te zien
quote:
Oh, en bierwinkels/restaurants? Ik ben namelijk een groots bierkenner en ik ben benieuwd hoe berlijn er tegenover staat!
Op de Karl Marx Allee ligt de Bier-Spezialitäten-Laden. Ben er zelf niet geweest, maar dit heb ik va het boekje 100% Berlijn, en alle andere dingen die ik daar vandaan heb (restaurants, bezienswaardigheden etc.) waren allemaal goed. Er staat ook bij ieder dingete hoe je er met de S- of U-bahn komt, prijzen etc.
Uitleg over de winkel: Elk jaar vindt in het eerste weekend van augutsus op de KMA de Biermeile plaats, een groot festival waar honderden brouwerijen hun bier aanbieden. Wie pech heeft in een van de andere 51 weekends in Berlijn te zijn, kan terecht bij de Bier-Spezialitäten-Laden. Meer dan 500 soorten bier worden hier verkocht. Het kleine zaakje is tot de nok toe gevuld met flesje uit alle windstreken. Voor de liefhebbers is er een killerbier van 14&: het Oostenrijkse Samichlaus.
quote:
Nog 1 dingetje, weet iemand het adres voor dat restaurant waarbij je het hele diner geblindoekt meemaakt? Lijkt me prachtig om dat eens uit te proberen.
hier weet ik dan weer niet het antwoord op

Maar als je eens een beetje alternatievere routes zoekt, de echte Berlijnse mensen wilt ontmoeten, en toch ook wel weer de grote touristische attracties wilt zien raad ik je zeker aan om het boekje 100% Berlijn aan te schaffen. Heb er al 2 verschillende keren veel dingen uit gehaald.
http://www.momedia.nl/100procent-reisgidsen/100-berlijn.html
Ik zie alleen nu dat de vernieuwde versie ook door iemand anders is geschreven dan die wat ik heb :p Maar de boekjes werken gewoon via een fijne formule
travelmandonderdag 15 juli 2010 @ 18:57
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 16:28 schreef MCH het volgende:

[..]

Deutsche Bahn ist billiger mein freund
en ze hebben een bistro wagen met bier!!! Becks, Weizen (halve liter voor 3,-!)
Quoivrijdag 16 juli 2010 @ 11:03
Wat vallen die prijzen van vluchten tegen zeg.... Overal stunten met 58 euro ed en als je dan echt je gegevens invult kom ik niet onder de 189 euro uit. Dat vind ik echt teveel!

Aangezien ik een weekendje ga, liever niet met de trein, teveel tijd aan kwijt.

Iemand nog tips? (behalve dusseldorf als vliegveld, maarja....)
Spockjuh_vrijdag 16 juli 2010 @ 11:46
vliegen is bijna net zo veel tijd... inchecken van te voren, daar weer eruit etc.
megamandyvrijdag 16 juli 2010 @ 12:53
quote:
Op vrijdag 16 juli 2010 11:03 schreef Quoi het volgende:
Wat vallen die prijzen van vluchten tegen zeg.... Overal stunten met 58 euro ed en als je dan echt je gegevens invult kom ik niet onder de 189 euro uit. Dat vind ik echt teveel!

Aangezien ik een weekendje ga, liever niet met de trein, teveel tijd aan kwijt.

Iemand nog tips? (behalve dusseldorf als vliegveld, maarja....)
Inderdaad, als je met een ICE gaat, ben je ongeveer even veel tijd kwijt. Vanuit het noorden weet ik niet hoelang het is, maar ik stap altijd in Aken op en reis dan iets van 5u en dan sta je dus in hartje Berlijn Verder reis ik dan met een interrail kaartje, is voor mij het goedkoopste en dan mag je ook nog gratis van de s-bahn gebruik maken.
Quoivrijdag 16 juli 2010 @ 13:09
quote:
Op vrijdag 16 juli 2010 12:53 schreef megamandy het volgende:

[..]

Inderdaad, als je met een ICE gaat, ben je ongeveer even veel tijd kwijt. Vanuit het noorden weet ik niet hoelang het is, maar ik stap altijd in Aken op en reis dan iets van 5u en dan sta je dus in hartje Berlijn Verder reis ik dan met een interrail kaartje, is voor mij het goedkoopste en dan mag je ook nog gratis van de s-bahn gebruik maken.
Ik snap dat als je in Aken opstapt. Woon echter in de randstad, dus tel dat erbij op en ik denk dat dit langer duurt dan vliegen. Maar ik zoek nog even verder naar mogelijkheden.
megamandyvrijdag 16 juli 2010 @ 13:26
quote:
Op vrijdag 16 juli 2010 13:09 schreef Quoi het volgende:

[..]

Ik snap dat als je in Aken opstapt. Woon echter in de randstad, dus tel dat erbij op en ik denk dat dit langer duurt dan vliegen. Maar ik zoek nog even verder naar mogelijkheden.
Vanaf de randstad duurt inderdaad iets langer zie ik, ik weet niet waar je woont dus ik heb gewoon heel makkelijk even Amsterdam ingetypt dan kom je dus rond de 6u reistijd uit.
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/dn?ld=96165&seqnr=1&ident=aa.030437165.1279279481&rt=1&rememberSortType=minDeparture&OK#focus
Quoivrijdag 16 juli 2010 @ 13:37
Thanks voor je link! Aangezien de prijzen me aangenaam verrassen ben ik even verder aan het zoeken via deze manier..... Dan misschien maar "wat langer" onderweg.
Quoivrijdag 16 juli 2010 @ 16:55
OK ff een update. We hebben besloten om met de auto te gaan! Kost dan nl ganz nichts (leasebak vriend-lief).

Hotel waar ik erg enthousiast over ben is Michelbergerhotel in Friedrichshain http://www.michelbergerhotel.com/#/de/booking
megamandyvrijdag 16 juli 2010 @ 17:01
quote:
Op vrijdag 16 juli 2010 16:55 schreef Quoi het volgende:
OK ff een update. We hebben besloten om met de auto te gaan! Kost dan nl ganz nichts (leasebak vriend-lief).

Hotel waar ik erg enthousiast over ben is Michelbergerhotel in Friedrichshain http://www.michelbergerhotel.com/#/de/booking
Daar ben ik langsgelopen! Ik herken tenminste dat bord wat op het plaatje staat
Fijne ligging kort bij het Ostbahnhof en de s-bahn van de Warschauerstaße.

Overigens veel plezier hier iedereen die in Augustus gaat
Terpentin07vrijdag 16 juli 2010 @ 17:31
quote:
Op vrijdag 16 juli 2010 11:03 schreef Quoi het volgende:
Wat vallen die prijzen van vluchten tegen zeg.... Overal stunten met 58 euro ed en als je dan echt je gegevens invult kom ik niet onder de 189 euro uit. Dat vind ik echt teveel!

Aangezien ik een weekendje ga, liever niet met de trein, teveel tijd aan kwijt.

Iemand nog tips? (behalve dusseldorf als vliegveld, maarja....)
Bedoel je Düsseldorf Weeze? Want die zit direct bij de grens en met Ryanair kan je heel goedkoop naar Berlijn vliegen.
#ANONIEMvrijdag 16 juli 2010 @ 17:37
Afgelopen week voor het eerst in Berlijn geweest. Een vriend van me woont daar een tijdje voor zijn studie en ik zou daar nog een keer langsgaan. Goedkope vlucht geboekt bij Transavia waardoor ik goedkoper heen en weer was met de trein. Veel van de stad gezien, de standaard dingen voornamelijk, en naar wat randmeertjes geweest om te zwemmen. Veeel bier gedronken en leuke mensen ontmoet daar... prima naar mijn zin gehad. En zondag de finale gekeken met mijn Holland-petje tussen allemaal Duitsers die voor Spanje waren Ga zeker nog een keer terug, want ik wil graag een keer wat feestjes en clubs bezoeken. Dat is er nu nog niet echt van gekomen.

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2010 17:41:45 ]
#ANONIEMvrijdag 16 juli 2010 @ 17:38
quote:
Op vrijdag 16 juli 2010 11:03 schreef Quoi het volgende:
Wat vallen die prijzen van vluchten tegen zeg.... Overal stunten met 58 euro ed en als je dan echt je gegevens invult kom ik niet onder de 189 euro uit. Dat vind ik echt teveel!

Aangezien ik een weekendje ga, liever niet met de trein, teveel tijd aan kwijt.

Iemand nog tips? (behalve dusseldorf als vliegveld, maarja....)
Ik was voor 95 euro heen en weer met Transavia. Van Amsterdam naar Berlijn Tegel... daarvandan zit je met de bus in twintig minuten op Hbf.
Quoivrijdag 16 juli 2010 @ 22:13
Die 95 euro krijg ik niet voor elkaar op welke website dan ook.

Maar afijn, het hotel is geboekt van 30 juli - 2 aug -> Michelberger hotel in Friedrichshain. Zin in!!!
Zien wel of we nog een goedkoop ticket vinden oid, voorlopig gaan we lekker met de auto.
blessed19vrijdag 16 juli 2010 @ 22:49
Wij zijn met de trein (vanut apeldoorn) in totaal 180 euro kwijt. 5 uurtjes in een trein overleef ik wel.

We hebben hier trouwens een boekje van Capitool reisgidsen over Berlijn gekregen. Staan best wat leuke dingen in.
Spockjuh_vrijdag 16 juli 2010 @ 22:50
voor 95 boek ik morgen nog een vlucht!! verras ons en laat zien hoe je dat hebt gedaan...
blessed19vrijdag 16 juli 2010 @ 22:59
quote:
Op vrijdag 16 juli 2010 22:50 schreef Spockjuh_ het volgende:
voor 95 boek ik morgen nog een vlucht!! verras ons en laat zien hoe je dat hebt gedaan...
euh, volgens mij had ze 2 of 3 maanden van tevoren geboekt. Dan zijn de meeste vluchten wat goedkoper.
Spockjuh_zaterdag 17 juli 2010 @ 08:18
bij wijze van....
#ANONIEMzaterdag 17 juli 2010 @ 12:04
Ik heb begin juni geboekt om begin juli te vliegen. En omdat ik flexibel was kon ik mijn reisdagen aanpassen aan het goedkoopste tarief. Je moet gewoon even puzzelen op transavia.nl.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-07-2010 12:05:13 ]
D_Azaterdag 17 juli 2010 @ 22:54
Godverdorie wat is Berlijn een lekkere stad zeg.

Nu tweede dag er opzitten en vermaak me nog prima hier



Voor het hotel een beetje aan het prutsen.
Ritualszaterdag 17 juli 2010 @ 23:03
quote:
Op zaterdag 17 juli 2010 22:54 schreef Dark_Angelus het volgende:
Godverdorie wat is Berlijn een lekkere stad zeg.

Nu tweede dag er opzitten en vermaak me nog prima hier

[ afbeelding ]

Voor het hotel een beetje aan het prutsen.
Leuk!
Fijn dat je je zo goed vermaakt. Ik heb er zo'n zin in! Nog maar 2,5 week!
D_Azaterdag 17 juli 2010 @ 23:04
quote:
Op zaterdag 17 juli 2010 23:03 schreef Rituals het volgende:

[..]

Leuk!
Fijn dat je je zo goed vermaakt. Ik heb er zo'n zin in! Nog maar 2,5 week!
Ja gisteren en vandaag ongeveer alle platzen bezocht. Morgen maar eens naar het holocaust monument
Ritualszaterdag 17 juli 2010 @ 23:07
quote:
Op zaterdag 17 juli 2010 23:04 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Ja gisteren en vandaag ongeveer alle platzen bezocht. Morgen maar eens naar het holocaust monument
Hoe lang blijf je nog? Je ging een lang weekend toch? Nog leuke tips voor me?
D_Azaterdag 17 juli 2010 @ 23:13
quote:
Op zaterdag 17 juli 2010 23:07 schreef Rituals het volgende:

[..]

Hoe lang blijf je nog? Je ging een lang weekend toch? Nog leuke tips voor me?
Jups dinsdagochtend ga ik weer terug naar A'dam.

Euhm, ik ga je morgen even leuke tips geven want ben nu even snel op internet en ga zo even de stad in
Ritualszaterdag 17 juli 2010 @ 23:20
quote:
Op zaterdag 17 juli 2010 23:13 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Jups dinsdagochtend ga ik weer terug naar A'dam.

Euhm, ik ga je morgen even leuke tips geven want ben nu even snel op internet en ga zo even de stad in
Veel plezier nog! Geniet ervan.
bierjoostzondag 18 juli 2010 @ 15:42
Iemand nog tips op eind deze maand billig naar Berlijn te kunnen (en weer terug)?
WooZzondag 18 juli 2010 @ 20:26
Wie o wie kan mij ff vertellen welke clubs we móeten hebben gehad in Berlijn? Hebben 4 avonden begin augustus, zie in de OP de Tresor staan lijkt me wel relaxed, kulturbrauerij allicht. Nog meer tips qua techno waar we ons moeten gaan begeven? Hebben hotel in Prenzlauer Berg...

Weet iemand iets over taxis', duur? betaalbaar? Entree in clubs en bierprijzen etc?
Nouctzondag 18 juli 2010 @ 21:14
http://www.berghain.de/

weet niet wat het kost, maar er is een streng deurbeleid!
En je moet vaak lang in de rij wachten..
Ben trouwens ook benieuwd naar uderground feesten

Tresor, Maria, Weekend Club, Arena

Check via de zoekfunctie op
"Partyflock"

http://partyflock.nl/forum/searchresult.html?TERMS=berlijn&TYPE=topic&FORUMID=0&PUBLICATION=0&BOOLEAN=0&SUBMIT=zoeken
Martijn_16maandag 19 juli 2010 @ 15:20
Vanaf morgen een weekje naar Berlijn, zin in!
Nouctmaandag 19 juli 2010 @ 22:24
have fun daar
Cupcake.donderdag 22 juli 2010 @ 17:43
quote:
Op zondag 18 juli 2010 20:26 schreef WooZ het volgende:
Wie o wie kan mij ff vertellen welke clubs we móeten hebben gehad in Berlijn? Hebben 4 avonden begin augustus, zie in de OP de Tresor staan lijkt me wel relaxed, kulturbrauerij allicht. Nog meer tips qua techno waar we ons moeten gaan begeven? Hebben hotel in Prenzlauer Berg...

Weet iemand iets over taxis', duur? betaalbaar? Entree in clubs en bierprijzen etc?

ALs je techno wil moet je naar de Berghain/Panoramabar. Meestal 10 euro entree, maar pas op, streng deurbeleid (geen camera meenemen, je tas wordt volledig uitgekamd daarvoor) en vaak ook lange rijen voor de deur. Maar het absoluut waard. Serieus, die tent moet je niet missen. Het is echt een ervaring!

OT:
Ik ga m'n laatste 1,5 week in van mijn tijd hier. Ga 't wel missen hoor. Morgen komt er een vriend van me uit Nederland op bezoek, dus dan mag ik weer lekker de toerist gaan uithangen met hem samen.
WooZdonderdag 22 juli 2010 @ 18:18
relaxte tips!! die Berghain idd maar eens proberen

Vanaf hoe laat ongeveer moet je daar in de rij gaan staan?
#ANONIEMdonderdag 22 juli 2010 @ 18:44
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 18:18 schreef WooZ het volgende:
relaxte tips!! die Berghain idd maar eens proberen

Vanaf hoe laat ongeveer moet je daar in de rij gaan staan?
ergens tussen 1 uur 's avonds en 11 uur 's ochtends
hrrickdonderdag 22 juli 2010 @ 20:56
Zondag 1 augustus tot woensdags naar Berlijn met de trein. Zit samen met een vriend in city hostel berlin mitte. Ben benieuwd, krijg de kriebels van de mooie verhalen
Nouctvrijdag 23 juli 2010 @ 00:02
er wordt in Berghain wel veel techno gedraaid toch!
superwormvrijdag 23 juli 2010 @ 21:21
Ik ga maandag een week naar Berlijn met een goeie vriendin en mijn broertje. Vanzelfsprekend heb ik al van alles zitten uitvogelen qua tips en dergelijke, maar er blijft een prangende vraag over. Broerlief is 16, en we willen toch wel heel graag uit zonder 'm asociaal in het Ostel achter te laten. Weet iemand plekken om leuk te stappen/drinken/etc. zonder dat hij een bandje om moet en er rond twaalven uitgeschopt wordt?

O, en we houden niet zozeer van Techno e.d. :P
Nouctvrijdag 23 juli 2010 @ 22:27
Kan me haast niet voorstellen dat ze jouw broertje in cafés weigeren.
Je zou het even via Duitse uitgaans fora(Forums?) moeten vragen.
StormWarningvrijdag 23 juli 2010 @ 23:17
quote:
Op zondag 18 juli 2010 21:14 schreef Nouct het volgende:
http://www.berghain.de/

weet niet wat het kost, maar er is een streng deurbeleid!

Wat is streng? Controleren ze erg op dresscode of vooral op leeftijd en drugs enzo?

Ik wil ook graag nog eens naar Berlijn, als het dit jaar niet meer lukt volgend jaar wel. :)
zozzaterdag 24 juli 2010 @ 00:15
quote:
Op vrijdag 23 juli 2010 22:27 schreef Nouct het volgende:
Kan me haast niet voorstellen dat ze jouw broertje in cafés weigeren.
Je zou het even via Duitse uitgaans fora(Forums?) moeten vragen.


Ik zag ze vorige week wel een drietal dames van ongeveer die leeftijd weigeren bij een café.
Ach elke Café heeft een andere uitsmijter zeg ik dan :D
#ANONIEMzaterdag 24 juli 2010 @ 00:57
quote:
Op vrijdag 23 juli 2010 21:21 schreef superworm het volgende:
Ik ga maandag een week naar Berlijn met een goeie vriendin en mijn broertje. Vanzelfsprekend heb ik al van alles zitten uitvogelen qua tips en dergelijke, maar er blijft een prangende vraag over. Broerlief is 16, en we willen toch wel heel graag uit zonder 'm asociaal in het Ostel achter te laten. Weet iemand plekken om leuk te stappen/drinken/etc. zonder dat hij een bandje om moet en er rond twaalven uitgeschopt wordt?

O, en we houden niet zozeer van Techno e.d. :P


Kijk eens in Knaack, Magnet, Lido, Postbahnhof. Dit zijn clubs met van alles wat maar nooit overheersend 1 smaak of je moet al een thema-avond treffen. (indie, rock, metal, punk, dance) Daar doen ze vast ook niet zo moeilijk over leeftijd.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-07-2010 00:58:15 ]
Terpentin07zaterdag 24 juli 2010 @ 09:14
quote:
Op vrijdag 23 juli 2010 23:17 schreef StormWarning het volgende:

[..]

Wat is streng? Controleren ze erg op dresscode of vooral op leeftijd en drugs enzo?

Ik wil ook graag nog eens naar Berlijn, als het dit jaar niet meer lukt volgend jaar wel. :)


Berghain heeft een zeer streng deurbeleid.Maar waarop ze de mensen weigeren is vaak verschillend.
StormWarningzaterdag 24 juli 2010 @ 10:26
quote:
Op zaterdag 24 juli 2010 09:14 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Berghain heeft een zeer streng deurbeleid.Maar waarop ze de mensen weigeren is vaak verschillend.

Maw, daar kan je dus totaal niet op anticiperen? Er zullen toch wel bepaalde dingen zijn die je kansen vergroten of verkleinen?
Nouctzaterdag 24 juli 2010 @ 11:52
Zal mij niets verbazen als Ik word geweigerd.
Misschien een tip: mannelijke of vrouwelijke locals vragen of je met hen als groepje mee mag.
StormWarningzaterdag 24 juli 2010 @ 11:57
Goed, jullie weten het dus ook niet.
superwormzaterdag 24 juli 2010 @ 12:19
Bedankt voor de tips, heb ze opgeschreven. Nog een vraagje: met 16 kom je de diverse biergartens toch wel in? Das zo archetypisch Duits dat dat ook een prima tussenoplossing zou zijn.
#ANONIEMzaterdag 24 juli 2010 @ 12:53
quote:
Op zaterdag 24 juli 2010 09:14 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Berghain heeft een zeer streng deurbeleid.Maar waarop ze de mensen weigeren is vaak verschillend.



Dit nieuwsbericht bewijst dat maar weer eens. :P

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 24-07-2010 12:54:00 ]
Goanautzondag 25 juli 2010 @ 21:42
Zo, ben eigenlijk nog nooit in het travel gedeelte van dit forum geweest, maar voor alles moet een eerste keer zijn. Ik hang van ongeveer 3 t/m 8 augustus in Berlijn rond en ik ben bij lange na niet de enige merk ik nu ik het topic heb doorgelezen. Ik ga met mijn vriendin en nog een bevriend koppel in mijn auto naar een goa trance festival ergens tussen Hamburg en Berlijn (30 juli t/m 2 aug). Daarna zijn we van plan om ongeveer een week naar Berlijn te gaan. We hebben al verschillende plekken waar we heen willen wat betreft uitgaan, eten, musea en dergelijke op ons lijstje gezet. Omdat er twee dames mee gaan die best eens een dagje lekker willen shoppen, is mijn vraag dus of iemand weet in welke wijk(en) we daarvoor goed terecht kunnen? Dat kan ik tot nu toe nog niet zo goed vinden. Verder gaan we de techno- en hopelijk nog veel vettere scenes wel eens even goed uitchecken die week.
superwormzondag 25 juli 2010 @ 21:48
quote:
Op zondag 25 juli 2010 21:42 schreef Goanaut het volgende:
Zo, ben eigenlijk nog nooit in het travel gedeelte van dit forum geweest, maar voor alles moet een eerste keer zijn. Ik hang van ongeveer 3 t/m 8 augustus in Berlijn rond en ik ben bij lange na niet de enige merk ik nu ik het topic heb doorgelezen. Ik ga met mijn vriendin en nog een bevriend koppel in mijn auto naar een goa trance festival ergens tussen Hamburg en Berlijn (30 juli t/m 2 aug). Daarna zijn we van plan om ongeveer een week naar Berlijn te gaan. We hebben al verschillende plekken waar we heen willen wat betreft uitgaan, eten, musea en dergelijke op ons lijstje gezet. Omdat er twee dames mee gaan die best eens een dagje lekker willen shoppen, is mijn vraag dus of iemand weet in welke wijk(en) we daarvoor goed terecht kunnen? Dat kan ik tot nu toe nog niet zo goed vinden. Verder gaan we de techno- en hopelijk nog veel vettere scenes wel eens even goed uitchecken die week.
Als je vrouwen loslaat op de Kurfürstendamm zijn ze wel een dagje zoet :P Kun je zelf de dierentuin en Gedächtnischskirche bekijken.
megamandyzondag 25 juli 2010 @ 23:35
quote:
Op zaterdag 24 juli 2010 11:52 schreef Nouct het volgende:
Zal mij niets verbazen als Ik word geweigerd.
Misschien een tip: mannelijke of vrouwelijke locals vragen of je met hen als groepje mee mag.
Volgens mij hebben ze juist liever niet dat je als groep naar binnen gaat, en een aardig woordje Duits spreken helpt ook wel heb ik gehoord en koppeltjes, niet een groep jongen of een groep meiden.
Leinonleinmaandag 26 juli 2010 @ 09:50
quote:
Op zondag 18 juli 2010 15:42 schreef bierjoost het volgende:
Iemand nog tips op eind deze maand billig naar Berlijn te kunnen (en weer terug)?
Echt goedkoop is:
- Met de bus (berlin linien bus, eurolines)
- Mitfahrgelegenheid.de
- Als je student bent gratis tot de grens en dan schönes WE ticket (ben je wel 10 uur onderweg ofzo :P)

Ga in september weer een paar dagen, Berlin Festival op Tempelhof O+
http://berlijn-blog.nl/berlin-festival-2010-op-tempelhof/
elsternomaandag 26 juli 2010 @ 13:06
quote:
Op vrijdag 23 juli 2010 23:17 schreef StormWarning het volgende:

[..]

Wat is streng? Controleren ze erg op dresscode of vooral op leeftijd en drugs enzo?

Ik wil ook graag nog eens naar Berlijn, als het dit jaar niet meer lukt volgend jaar wel. :)
Haha, op drugs niet, althans toen ik er was werden er aardig wat lijntjes gesnoven her en der in de club.

Een leuke aanrader qua club is overigens ook: 'Watergate'. Als je voor de ingang staat vraag je je af wat je daar gaat doen, tot je binnen bent....!
RedFever007maandag 26 juli 2010 @ 19:46
Net terug uit Berlijn

Vraagje: op sommige plaatsen zie je bovengronds van die grote ijzeren pijpen, waarom.waarvoor is dat :?
zozdinsdag 27 juli 2010 @ 01:38
quote:
Op maandag 26 juli 2010 19:46 schreef RedFever007 het volgende:
Net terug uit Berlijn

Vraagje: op sommige plaatsen zie je bovengronds van die grote ijzeren pijpen, waarom.waarvoor is dat :?
Die zijn er om weggepomte water te vervoeren.
WJMWdinsdag 27 juli 2010 @ 19:40
Ik heb echt een belachelijke vraag,
wij gaan naar Berlijn, en ons appartementje ligt echt 200 meter binnen de umweltzone. Dus ik wil de gok wel wagen om daar naar toe te rijden en onze spullen ff af te geven, maar ik vraag me af, of ik daar ook niet gewoon kan parkeren voor de rest van de tijd.

Krijg je ook een boete als een auto zonder sticker ergens staat, of krijg je alleen een boete als je er mee rijdt?
Je mag in Nederland met een onverzekerde auto niet rijden, maar hij mag wel voor je deur staan toch? Dat idee...

Iemand iets zinnigs te zeggen hier?
zozdinsdag 27 juli 2010 @ 20:06
Ga je naar Hotel de Kronprinz?
Daar zaten wij en ik heb de auto gewoon in de straat geparkeerd. 200 meter van de umweltzone af.
Als je maar niet binnen de zone komt met je auto zonder sticker dan is het goed.,
WJMWdinsdag 27 juli 2010 @ 20:13
quote:
Op dinsdag 27 juli 2010 20:06 schreef zoz het volgende:
Ga je naar Hotel de Kronprinz?
Daar zaten wij en ik heb de auto gewoon in de straat geparkeerd. 200 meter van de umweltzone af.
Als je maar niet binnen de zone komt met je auto zonder sticker dan is het goed.,
nee we hebben een appartementje, maar we zitten net binnen de zone, ik vraag me dus af of je de boete krijgt voor het RIJDEN binnen de zone of het uberhaupt zijjn in de zone met de auto.
Spockjuh_dinsdag 27 juli 2010 @ 20:42
sticker is 12 euro, waarom het risico nemen?
zozdinsdag 27 juli 2010 @ 20:55
quote:
Op dinsdag 27 juli 2010 20:13 schreef WJMW het volgende:

[..]

nee we hebben een appartementje, maar we zitten net binnen de zone, ik vraag me dus af of je de boete krijgt voor het RIJDEN binnen de zone of het uberhaupt zijjn in de zone met de auto.
ok ok. nu zie ik het.
Je krijgt een boete voor het rijden zonder zo'n sticker. Je kan hem ook in verschillende Duitse benzinepompen kopen. Dan kost hij iets van 5 euro. Hier in Nederland ben je iets meer dan het dubbele kwijt.
Gewoon sticker kopen dus.
ForumGekdinsdag 27 juli 2010 @ 23:06
quote:
Op dinsdag 27 juli 2010 20:55 schreef zoz het volgende:

[..]

ok ok. nu zie ik het.
Je krijgt een boete voor het rijden zonder zo'n sticker. Je kan hem ook in verschillende Duitse benzinepompen kopen. Dan kost hij iets van 5 euro. Hier in Nederland ben je iets meer dan het dubbele kwijt.
Gewoon sticker kopen dus.
Maar om je auto er te parkeren moet je er wel doorheen rijden, dus denk dat je zonder sticker hem parkeert ben je toch de sjaak
WJMWdinsdag 27 juli 2010 @ 23:09
quote:
Op dinsdag 27 juli 2010 20:42 schreef Spockjuh_ het volgende:
sticker is 12 euro, waarom het risico nemen?
mijn auto komt uit 92 (puegot 205) denk niet dat ik hem krijg.
WJMWdinsdag 27 juli 2010 @ 23:10
quote:
Op dinsdag 27 juli 2010 23:06 schreef ForumGek het volgende:

[..]

Maar om je auto er te parkeren moet je er wel doorheen rijden, dus denk dat je zonder sticker hem parkeert ben je toch de sjaak
nou ja, als ik alleen maar tijdens het stukje dat ik rij bekeurd kan worden dan waag ik de gok wel, het huis is letterlijk 200m over de grens heen. Maar als de auto ook een bekeuring kan krijgen terwijl het (motor uit, op slot) gepakerdeerd staat dan waag ik de gok niet .
Zelfde met een auto die niet verzekerd is in Nederland, je krijgt geen bekeuring als je hem op een parkeerplaats voor je huis hebt staan, wel als je er in rijdt. (Hoe die dan op die parkeerplaats is gekomen.. tja... Gesleept ofzo? )
zozwoensdag 28 juli 2010 @ 03:55
quote:
Op dinsdag 27 juli 2010 23:06 schreef ForumGek het volgende:

[..]

Maar om je auto er te parkeren moet je er wel doorheen rijden, dus denk dat je zonder sticker hem parkeert ben je toch de sjaak :D
Gast ik had het al door hoor, beetje overbodig jouw reactie :{w
Het is laat, ik word een beetje kribbig ;)
Quoidonderdag 29 juli 2010 @ 22:58
Morgen dan eindelijk vertrekken met de auto voor 4 dgn Berlijn! Umweltplakette ff onderweg aanschaffen. Hotel: Michelberger in Warschaustrasse.

Ich Bin Gespannt! (laatste bezoekje was in '95)
Leinonleinvrijdag 30 juli 2010 @ 12:58
Gaaf hotel Quoi! En er is sinds 1995 heeeeel veel veranderd. Neem voor de grap maar eens een kijkje bij het Palast der Republik...
B-52_Bombervrijdag 30 juli 2010 @ 13:01
quote:
Op maandag 26 juli 2010 09:50 schreef Leinonlein het volgende:

[..]

Echt goedkoop is:
- Met de bus (berlin linien bus, eurolines)
- Mitfahrgelegenheid.de
- Als je student bent gratis tot de grens en dan schönes WE ticket (ben je wel 10 uur onderweg ofzo :P)

Ga in september weer een paar dagen, Berlin Festival op Tempelhof O+
http://berlijn-blog.nl/berlin-festival-2010-op-tempelhof/
goedkoopste is met het vliegtuig :P en die schönes wochenendeticketreis kan ik niemand aanraden. veels te vermoeiend. :N
Ritualsvrijdag 30 juli 2010 @ 17:41
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 20:56 schreef hrrick het volgende:
Zondag 1 augustus tot woensdags naar Berlijn met de trein. Zit samen met een vriend in city hostel berlin mitte. Ben benieuwd, krijg de kriebels van de mooie verhalen
Zit je in CityStay Hostel Berlin Mitte? Ik ook! Ik zit er alleen pas vanaf dinsdag.

Ik heb er zin in. Zit nu een beetje uit te zoeken wat ik allemaal wil doen/zien in Berlijn. Wat is er veel te doen O+. Ik ben bang dat ik nog een keer terug zal moeten :+.
hrrickvrijdag 30 juli 2010 @ 17:51
Iemand ervaringen met het huren van een trabant?
house_is_a_feelingzaterdag 31 juli 2010 @ 04:45
Ik zit volgende week in Berlin maar helaas niet in het weekend :( wat natuurlijk een gigantische ramp is omdat ik naar Berghain wou. Weet er iemand toevallig een club die doordeweeks ook los is? In de minimal/techno hoek :Y
Nouctzaterdag 31 juli 2010 @ 12:31
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 04:45 schreef house_is_a_feeling het volgende:
Ik zit volgende week in Berlin maar helaas niet in het weekend :( wat natuurlijk een gigantische ramp is omdat ik naar Berghain wou. Weet er iemand toevallig een club die doordeweeks ook los is? In de minimal/techno hoek :Y
check dit eens ( heb geen idee wanneer wat open is)

Ik Quote nu even enkele zinnen van andere mensen.

Esloraque, Tageles, tja en beetje niet mainstream kan naar de kneiper in feuermelder gaan in boxhagener platz

Panoramabar is een geweldige ervaring,echter...de doorrollende minimalplaten in de Arena hebben me tot nu toe de vetste stapavonden in Berlin bezorgd.

Watergate

Venue

Wat ik zo weet is dat er op (AS) zaterdag een open air in het Mauerpark en op het terrein van de ritter butzke is
Leinonleinzaterdag 31 juli 2010 @ 13:18
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 13:01 schreef B-52_Bomber het volgende:

[..]

goedkoopste is met het vliegtuig :P en die schönes wochenendeticketreis kan ik niemand aanraden. veels te vermoeiend. :N
Hehe mensen vragen goedkoop, en dát is het schönes WE ticket :P. Als je tijd hebt en geen geld, waarom niet? Vliegen is nog best prijzig (tenzij je het "voorrecht" hebt in het oosten te wonen en via Weeze kunt vliegen), lowcost airlines vliegen helaas niet op Schiphol...

Zelf ga ik eigenlijk atijd met de trein eigenlijk
B-52_Bomberzaterdag 31 juli 2010 @ 13:24
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 13:18 schreef Leinonlein het volgende:

[..]

Hehe mensen vragen goedkoop, en dát is het schönes WE ticket :P. Als je tijd hebt en geen geld, waarom niet? Vliegen is nog best prijzig (tenzij je het "voorrecht" hebt in het oosten te wonen en via Weeze kunt vliegen), lowcost airlines vliegen helaas niet op Schiphol...

Zelf ga ik eigenlijk atijd met de trein eigenlijk
als je met het wochenendeticket gaat moet je sowieso nog de trein betalen tot aan de grens, dus er is niet veel verschil met vliegen via weeze, behalve dat je nog die kutbus vanaf nijmegen moet nemen naar het vliegveld.

en nogmaals, die treinreis is extreem vermoeiend, en er zit ook een kuttrein tussen waar je niet eens normaal recht kunt zitten. :r
Leinonleinzaterdag 31 juli 2010 @ 14:46
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 13:24 schreef B-52_Bomber het volgende:

[..]

als je met het wochenendeticket gaat moet je sowieso nog de trein betalen tot aan de grens, dus er is niet veel verschil met vliegen via weeze, behalve dat je nog die kutbus vanaf nijmegen moet nemen naar het vliegveld.

en nogmaals, die treinreis is extreem vermoeiend, en er zit ook een kuttrein tussen waar je niet eens normaal recht kunt zitten. :r
Hehe dat is waar. Zijn wel een keer een hele dag kwijt geweest van Berlijn naar München maar ja, voor ¤7 pp (35¤ voor 5 man) mag je natuurlijk niet klagen!
house_is_a_feelingzaterdag 31 juli 2010 @ 15:29
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 12:31 schreef Nouct het volgende:

[..]

check dit eens ( heb geen idee wanneer wat open is)

Ik Quote nu even enkele zinnen van andere mensen.

Esloraque, Tageles, tja en beetje niet mainstream kan naar de kneiper in feuermelder gaan in boxhagener platz

Panoramabar is een geweldige ervaring,echter...de doorrollende minimalplaten in de Arena hebben me tot nu toe de vetste stapavonden in Berlin bezorgd.

Watergate

Venue

Wat ik zo weet is dat er op (AS) zaterdag een open air in het Mauerpark en op het terrein van de ritter butzke is
Ik heb al een tip gekregen dat Watergate & Tresor normaal gesproken ook woensdags open zijn en volgens de websites klopt het :Y Ook bedankt voor jouw lijstje _O_
Nouctzaterdag 31 juli 2010 @ 16:23
gern gesehen en misschien tot in Tres :)
ForumGekzondag 1 augustus 2010 @ 15:48
Ik zal woensdag ook met een vriend in de Tresor zijn, wellicht zie ik je daar nog of moeten we ff een meet organiseren! :D
Martijn_16zondag 1 augustus 2010 @ 15:50
Geniale stad! Tresor (in oude krachtcentrale) en Weekend (op de 12e & 15e verdieping & dak van een gebouw) waren qua uitgaan voor mij toch de hoogtepunten! Voor de rest gewoon een super leuke stad! :)
RedFever007zondag 1 augustus 2010 @ 16:09
quote:
Op dinsdag 27 juli 2010 01:38 schreef zoz het volgende:

[..]

Die zijn er om weggepomte water te vervoeren.
aha, tnkx :)


Overigens: Leuke stad wel Berlijn. Wij zaten in een hotel aan de Friedrichstraße, prima locatie! We waren maar een weekendje dus al te veel tijd was er niet :P Eigenlijk ook voornamelijk de bekende dingen gezien zoals o.a. Holocaust herdenkingsmonument, Sony Center, Rijksdag, Checkpoint Charlie en nog wat meer. Wat mij wel opviel was dat er toch weinig refereert aan De Muur en/of de Tweede Wereldoorlog. Opzich natuurlijk logisch, echter wel jammer aangezien ik dat wel erg interessant vind. Vond het holocaust monument erg tegenvallend. Het deed mij niets eigenlijk. Zelfde geldt voor CC, iets te veel commercieel. Zou eigenlijk wel eens terug willen naar het Berlijn voor de Mauer fall :@ Maar goed, wel een leuk weekend gehad verder (o.a ook Tacheles binnen geweest, leuk! )

Wil er zeker nog wel eens naar toe :Y Ook voor wat andere dingen
#ANONIEMzondag 1 augustus 2010 @ 18:34
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 16:09 schreef RedFever007 het volgende:

[..]

aha, tnkx :)


Overigens: Leuke stad wel Berlijn. Wij zaten in een hotel aan de Friedrichstraße, prima locatie! We waren maar een weekendje dus al te veel tijd was er niet :P Eigenlijk ook voornamelijk de bekende dingen gezien zoals o.a. Holocaust herdenkingsmonument, Sony Center, Rijksdag, Checkpoint Charlie en nog wat meer. Wat mij wel opviel was dat er toch weinig refereert aan De Muur en/of de Tweede Wereldoorlog. Opzich natuurlijk logisch, echter wel jammer aangezien ik dat wel erg interessant vind. Vond het holocaust monument erg tegenvallend. Het deed mij niets eigenlijk. Zelfde geldt voor CC, iets te veel commercieel. Zou eigenlijk wel eens terug willen naar het Berlijn voor de Mauer fall :@ Maar goed, wel een leuk weekend gehad verder (o.a ook Tacheles binnen geweest, leuk! )

Wil er zeker nog wel eens naar toe :Y Ook voor wat andere dingen
De East Gallery, de talloze stenen in de grond die naar de muur verwijzen, het Mauerpark, CC zelf. Ik ben 1 keer in mijn leven in Berlijn geweest, maar dat is wat het eerste dat in mij opkomt. Overal zag ik dingen die me raakten en die me aan het denken zetten. Wat had je dan gewild? Dat ze de muur hadden laten staan en overal Stasi agenten laten rondlopen? Zelfde geldt voor de Tweede Wereldoorlog. Een paar duizend vierkante meter voor een monument. Als dat jou niets zegt, zegt dat misschien meer over jou dan over de betekenis van het monument. Ik ben niet bij CC geweest, maar ik weet dat het toeristische attractie is waar souverniers verkocht worden. Ja, dat is commericeel. Maar hopelijk beviel het Sony Center je wel ^O^

Of je hebt met poep in je ogen gelopen, of je hebt geen enkel historisch besef.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 01-08-2010 18:36:31 ]
RedFever007zondag 1 augustus 2010 @ 19:27
Fout! :) maar nu ik mn reactie teruglees snap ik jouw reactie wel.

Aangaande het monument: misschien heb ik het niet goed verwoord. Een begraafplaats met honderden/duizenden grafstenen/kruizen en namen in oneindig lange rijen zegt mij meer dan tientallen grijze blokken. Laat ik het zo zeggen: iemand die niet weet dat dat het Holocaust monument is zou ook kunnen denken: een kunstwerk. Ik had een zeker gevoel bij dat monument voordat ik het ging bezoeken, maar toen ik het uiteindelijk zag en er doorheen liep had ik toch een gevoel van "hmmm". Maar toen ik onder het bord "Achtung! Sie verlassen jetzt West Berlin" liep had ik ook zeker wel iets van "Wat een geschiedenis heeft zich hier afgespeeld. Dit is toch wel een stukje geschiedenis" Op het Potzdamer Platz staan nog een paar stukken muur en inderdaad, wat je zegt, een rij stenen in de grond waar de muur ooit liep. Mauerpark ben ik niet geweest trouwens.

Overigens vond ik het Alexanderplein en de Muur herdenking (geen idee hoe dat heet) wel erg mooi ^O^ Even vergeten te melden.
GeenWijnmaandag 2 augustus 2010 @ 11:49
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 13:24 schreef B-52_Bomber het volgende:

[..]

als je met het wochenendeticket gaat moet je sowieso nog de trein betalen tot aan de grens, dus er is niet veel verschil met vliegen via weeze, behalve dat je nog die kutbus vanaf nijmegen moet nemen naar het vliegveld.

en nogmaals, die treinreis is extreem vermoeiend, en er zit ook een kuttrein tussen waar je niet eens normaal recht kunt zitten. :r
Helemaal gelijk
Quoimaandag 2 augustus 2010 @ 23:17
Pfff terug van een paar dagen Berlijn. Wat een stad ook....geweldig! Verslag volgt.... Eerst slapen.

Kernwoorden:
-Hotel Michelberger
-Friedrichshain/Kreuzberg
-Eastside gallery
-Oststrand
-Mauerpark
+alle hotspots natuurlijk....
Nouctdinsdag 3 augustus 2010 @ 00:20
ben benieuwd! as dinsdag en as woendag gaan hier nog 3 mensen weg
dus hurry :D
WooZdinsdag 3 augustus 2010 @ 00:44
Ik vertrek ook bijna *O*

Nog even aan het prakkiseren of we woensdagavond rustig beginnen ( =20100804&tx_cal_controller[lastview]=list-8&tx_cal_controller[view]=event&tx_cal_controller[type]=tx_cal_phpicalendar&tx_cal_controller[uid]=129&cHash=5445009fe2]Kulturbrauerei zit op 850m van het hotel, wel zo makkelijk als we gaar zijn van 4am opstaan), of 's middags ff een dutje doen en dan gelijk een Tresor oid aandoen :)

Verder staat Berghain natuurlijk op het program, hopelijk komen we daar binnen want >0.00 nog meer dan een uur in de rij staan en vervolgens geweigerd worden is zwaar klote, dan zit je ook niet zomaar in een andere club...

Verder lijken me die Weekend, Watergate, Cascade, Felix ook wel wat :Y

En natuurlijk het Berliner bierfest :9
Ritualsdinsdag 3 augustus 2010 @ 00:56
De week van de FOK!kers in Berlijn is aangebroken! :+

Ik ga morgen *O*.
B-52_Bomberdinsdag 3 augustus 2010 @ 01:07
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 23:17 schreef Quoi het volgende:
Pfff terug van een paar dagen Berlijn. Wat een stad ook....geweldig! Verslag volgt.... Eerst slapen.

Kernwoorden:
-Hotel Michelberger
-Friedrichshain/Kreuzberg
-Eastside gallery
-Oststrand
-Mauerpark
+alle hotspots natuurlijk....
kreuzberg :') prenzlauer berg bedoel je...
Hiyadinsdag 3 augustus 2010 @ 01:25
Kreuzberg om 4am is wel weer survival of the fittest trouwens. ;)
Cupcake.dinsdag 3 augustus 2010 @ 12:01
Nou jongens, laatste dag in Berlijn vandaag na hier 5,5 maand gewoond te hebben. En afgelopen zondag in het Mauerpark bij de karaoke gezongen. Wat was dat een adrenalinekick zeg, zo voor een stuk of 1000 mensen.

Ik ga Berlijn echt missen O+
Quoidinsdag 3 augustus 2010 @ 13:03
quote:
Op dinsdag 3 augustus 2010 01:07 schreef B-52_Bomber het volgende:

[..]

kreuzberg :') prenzlauer berg bedoel je...
Ik denk dat ik zelf prima weet wat ik bedoel ;) Kreuzberg.


quote:
Op dinsdag 3 augustus 2010 12:01 schreef Cupcake. het volgende:
Nou jongens, laatste dag in Berlijn vandaag na hier 5,5 maand gewoond te hebben. En afgelopen zondag in het Mauerpark bij de karaoke gezongen. Wat was dat een adrenalinekick zeg, zo voor een stuk of 1000 mensen.

Ik ga Berlijn echt missen O+
Hey ik was daar ook!

OK, dan hier een verslag. Was dus sinds 1995 dat ik er was en het is inderdaad onwijs veranderd. Die Potzdamer platz.....my god, wat een gebouwen.

Vrijdagavond aangekomen en eerst wat in Friedrichshain e.o. (Simon Dachstr - Karl Marx Allee - Oststrand - East Side Gallery "hey de muur!") rondgelopen, gegeten. Wat een bellen van wijnglazen krijg je daar trouwens. Zaterdagochtend was er daarom eentje met hoofdpijn.

Zaterdag vanaf U-bhf Warschauer Str de stad in en via wandeling even alle hotspots langs. Vanaf Checkpoint Charlie (bah wat een vercommercialiseerd gebeuren is dat) langs Topographie des Terrors (alles van 1933-1945; erg indrukwekkende beelden) naar de Potz. Daar een heerlijke lounchplek gevonden op de Alte Potzdamer str, nl Oscar&Co. Goed eten & goede wijn! Overigens vonden we nog een oude wachttoren (if you're interested) in een achterafstraatje rechts net voor de Potzdamer.

Verder Joods gedenkplein (blokken; mooi!) - Brandenburger Tor - Reichstag. Vind vooral het gedeelte rond de Reichstag er strak uitzien tegenwoordig. Lekker beetje op dat gras voor de Reichstag gehangen. De Ku'damm vindt ik trouwens niet echt mooi; maar wel effe een check waard. In Europazenter zijn wat kunstwerken te bewonderen.

Eind van de dag neergestreken op binnenplaats van hotel Michelberger (Warschauer str). Werkelijk waar misschien wel het leukste hotel waar ik ooit ben geweest!! Wat een sfeertje, leuke jongen mensen overal vandaan, de kitscherige details hier en daar. Afijn, daar ging de BBQ aan en bleef het nog lang gezellig. 's Avonds naar een feest am Oststrand geweest en een feestje in Kreuzberg (ergens na Oberbaumbrucke linksaf... :? ).

Zondag naar het Mauerpark: aanrader! (weet niet of dit elke zondag zo is?) Verder even langs Oranienburger str - Bode Museum - Friedrichstr - Potzdamer Pltz en weer bij Oscar & Co neergestreken.

Overigens is het veel interessanter om checkpoint Alpha en Bravo te bezoeken. Alpha ligt naast de snelweg naar Berlijn, net voorbij Braunschweig. Alles staat er nog, tot en met de spiegels om de onderkant van alle auto's te checken. Impressive!

Afijn, alle mensen die nog gaan: viel spass! Voor mij was het een groot succes...

N.B. Umweltplakette overigens voor 5 euro bij een autodealer gehaald langs de snelweg. Vervolgens gewoon gratis langs de Warschauer str geparkeerd.
liquid-orangedinsdag 3 augustus 2010 @ 13:42
Ik heb de knoop ook doorgehakt en ga in de 2e week van september 4 dagen naar Berlijn.
Dit zal de eerste keer worden dat ik alleen op reis ga (naar het buitenland). Ik heb geen idee wat ik kan
verwachten enzo en zie er ook wel wat tegenop, maar eens moet de eerste keer zijn, toch?
Ik mag toch graag wat van de wereld zien.

Via Ryanair vlieg ik voor 20 euro (all-in) heen en weer. Ik heb geen koffer bijgeboekt, omdat ik al
een kleine koffer heb die precies aan de term handbagage voldoet. Nu er alleen nog om denken dat ik er
niet meer dan 10 kilo in stauw.

En nog even op zoek naar een leuk hostel of hotel. Ik denk dat ik voor Ostel kies.
Maar wel een single room. Ik voel er niets voor om met meer mensen in 1 zaal te liggen slapen.
Volgens mij val ik dat never nooit in slaap.

Wat moet ik echt gezien hebben en waar is het lekker eten?
Daar zie ik ook nog wel een beetje tegenop, in je eentje in een restaurant zitten eten.
Hah, het klinkt volgens mij allemaal wat negatief hierboven, maar ik heb er wel erg veel zin in.
*O* *O*
pure_hagelslagdinsdag 3 augustus 2010 @ 13:53
Vanaf waar vlieg je met Ryan Air dan?
Ritualsdinsdag 3 augustus 2010 @ 13:58
quote:
Op dinsdag 3 augustus 2010 13:53 schreef pure_hagelslag het volgende:
Vanaf waar vlieg je met Ryan Air dan?
Ik gok vanaf Weeze.
Corkscrewdinsdag 3 augustus 2010 @ 13:59
quote:
Op dinsdag 3 augustus 2010 13:53 schreef pure_hagelslag het volgende:
Vanaf waar vlieg je met Ryan Air dan?
Weeze, neem ik aan. Vanaf Eindhoven (noch Brussel noch Maastricht) vliegen ze in elk geval niet.
Ritualsdinsdag 3 augustus 2010 @ 14:07
Ik vlieg over een paar uur weer vanaf Weeze. Ik weet nu al dat die stomme metaaldetector af zal gaan. Volgens mij heb ik nog nooit in één keer mogen doorlopen :').
liquid-orangedinsdag 3 augustus 2010 @ 15:08
Ik vlieg vanaf Bremen (moet vanuit Groningen komen, dus dat is het dichtsbij).
liquid-orangedinsdag 3 augustus 2010 @ 15:45
Ik heb zojuist al even een wat & hoe boekje gehaald van Berlijn bij de ANWB.
superwormdinsdag 3 augustus 2010 @ 16:12
Iedereen die terugkomt uit Berlijn en een gebrek voelt aan historische plekken, heeft slecht uit z'n doppen gekeken. Deze week heb ik echt zo veel mogelijk WW2/DDR-dingen bekeken (alleen Stasimuseum en Hohenschonhausen (ouwe gevangenis) nog niet nu), en ik moet zeggen dat ik echt best wel verslagen en in de war terug ben gekomen. Van het Sovjet-denkmal bij Treptower Park tot het huis aan de Wannsee waar men in januari '42 tot de holocaust besloot, van Topographie des Terrors (waar de SS-kelders waar men gevangenen martelde nog zichtbaar zijn) tot de prachtige facade van het vernielde, ooit grootste station van Berlijn (Anhalter Bahnhof) - ik ben dérmate murw geslagen met gruwelen uit de Duitse geschiedenis, dat ik de laatste dag zelfs een soort haat, wrok of hoe je het ook wil noemen koesterde tegen moderne Duitsers. Natuurlijk is dat onzin achteraf, maar om mijn week nu als overwegend 'leuk' te bestempelen? Eerder schokkend.
Quoidinsdag 3 augustus 2010 @ 16:54
quote:
Op dinsdag 3 augustus 2010 16:12 schreef superworm het volgende:
Iedereen die terugkomt uit Berlijn en een gebrek voelt aan historische plekken, heeft slecht uit z'n doppen gekeken. Deze week heb ik echt zo veel mogelijk WW2/DDR-dingen bekeken (alleen Stasimuseum en Hohenschonhausen (ouwe gevangenis) nog niet nu), en ik moet zeggen dat ik echt best wel verslagen en in de war terug ben gekomen. Van het Sovjet-denkmal bij Treptower Park tot het huis aan de Wannsee waar men in januari '42 tot de holocaust besloot, van Topographie des Terrors (waar de SS-kelders waar men gevangenen martelde nog zichtbaar zijn) tot de prachtige facade van het vernielde, ooit grootste station van Berlijn (Anhalter Bahnhof) - ik ben dérmate murw geslagen met gruwelen uit de Duitse geschiedenis, dat ik de laatste dag zelfs een soort haat, wrok of hoe je het ook wil noemen koesterde tegen moderne Duitsers. Natuurlijk is dat onzin achteraf, maar om mijn week nu als overwegend 'leuk' te bestempelen? Eerder schokkend.
True. Nog over de Topgraphie des Terrors: ik ben er na 3/4 van de tentoonstelling te hebben gezien uitgelopen. Ik vond het echt walgelijk (en dan bedoel ik niet de tentoonstelling, maar wat er gebeurd is en al het beeldmateriaal). Ze hadden er wel een stichting Correlatie aan vast mogen koppelen :{

Maar: goed dat het er is. Ik was alleen wel soort van verzadigd op een gegeven moment.
superwormdinsdag 3 augustus 2010 @ 17:10
quote:
Op dinsdag 3 augustus 2010 16:54 schreef Quoi het volgende:

[..]

True. Nog over de Topgraphie des Terrors: ik ben er na 3/4 van de tentoonstelling te hebben gezien uitgelopen. Ik vond het echt walgelijk (en dan bedoel ik niet de tentoonstelling, maar wat er gebeurd is en al het beeldmateriaal). Ze hadden er wel een stichting Correlatie aan vast mogen koppelen :{

Maar: goed dat het er is. Ik was alleen wel soort van verzadigd op een gegeven moment.
Inderdaad was ik toen echt van slag daarna. Ook omdat het 3 of 4 generaties Duitse geschiedenis zijn buiten - oud gerestaureerd gebouw, DDR (muur zelf), SS (fundamenten), Görings luchtvaartministerie daar weer achter en rechts die DIE WELT-ballon met een enorme Ben & Jerry's-reclame.

Vond jij dit ook de beste foto van de tentoonstelling?



Voor mij toont het dat vrije wil altijd kan. Altijd. Al wordt het je dood.
liquid-orangedinsdag 3 augustus 2010 @ 17:20
Ik ben even wikipedia ingedoken en heb o.a. Anhalter Bahnhof opgezocht. Man dat was wel een heel mooi station. Zonde dat dat ooit afgebroken is. Ook over de Wannssee Conferentie gelezen. Dat is wel erg intrigrirend.
Quoidinsdag 3 augustus 2010 @ 17:20
quote:
Op dinsdag 3 augustus 2010 17:10 schreef superworm het volgende:

[..]

Inderdaad was ik toen echt van slag daarna. Ook omdat het 3 of 4 generaties Duitse geschiedenis zijn buiten - oud gerestaureerd gebouw, DDR (muur zelf), SS (fundamenten), Görings luchtvaartministerie daar weer achter en rechts die DIE WELT-ballon met een enorme Ben & Jerry's-reclame.

Vond jij dit ook de beste foto van de tentoonstelling?

[ afbeelding ]

Voor mij toont het dat vrije wil altijd kan. Altijd. Al wordt het je dood.
Hihi, die ja. Soort van "zoek Wally". Hadden de cirkel wel weg mogen laten. Kijken of we het dan nog hadden opgemerkt.
Nouctdinsdag 3 augustus 2010 @ 18:00
@ liquid-orange
Over 1 week hoor je het, hoe het is om alleen naar Berlijn af te reizen!
superwormdinsdag 3 augustus 2010 @ 20:04


Vier generaties Duitse geschiedenis in één foto :P
Cupcake.dinsdag 3 augustus 2010 @ 22:00
quote:
Op dinsdag 3 augustus 2010 13:03 schreef Quoi het volgende:

[..]

Ik denk dat ik zelf prima weet wat ik bedoel ;) Kreuzberg.
[..]

Hey ik was daar ook!

Toevallig een meisje met een zwart mutsje op Lily Allen zien zingen? Mijn huisgenote en collega waren achtergronddansers. :')
doctor.starbucksdinsdag 3 augustus 2010 @ 22:13
Morgen vertrekken,
lekker naar sas berlin (die van het aquarium sealife)

:D
ThePianoMandonderdag 5 augustus 2010 @ 03:51
ik ben morgen weg.
hrrickdonderdag 5 augustus 2010 @ 23:07
ik ben weer terug en echt een mooie tijd gehad.
Een echte aanrader is The Original Berlin Pub Crawl. Wij gingen naar het meeting point om 8 uur (elke avond 8 uur) en hadden verwacht dat we daar met 10 man kroegen gingen bekijken, het bleken er echter 150 te zijn (waaronder knappe dames uit Australie en Nieuw-Zeeland). Voor 12 euro heb je een mooie avond (en eerste biertje gratis en verschillende shots) en je komt op plekken in Berlijn waar je anders niet zou komen, zoals een hele vette discotheek in een oude Duitse fabriek in de buurt van de Oranienstrasse. En je eindigt in Club Matrix, waar je echter wel een taxi naar je hostel moet nemen of moet wachten tot 4 uur tot de metro weer rijdt.

Rijksdag en holocaust museum waren ook erg boeiend, vooral als je een koptelefoon hebt waar je alle informatie van krijgt. Ook een aanrader is het winkelcentrum KaDeWe, nog nooit zo iets groots gezien.
Ritualszaterdag 7 augustus 2010 @ 20:22
Ik ben ook weer terug en vond het heerlijk.

Berlijn is een erg leuke, indrukwekkende stad. Ik heb veel gezien, maar ook nog veel niet! Goede reden om eens terug te gaan :+. De eerste dag heb ik ontzettend veel gelopen, daarom waren mijn benen me erg dankbaar dat ik de tweede dag een fiets gehuurd heb oO<. Zeker een aanrader! Ik heb op die manier veel gezien.

Het alleen reizen is me enorm goed bevallen! Helemaal zelf bepalen wat je wanneer wilt doen en ik heb veel mensen leren kennen. Erg leuk. Zeker voor herhaling vatbaar.
ThePianoManzondag 8 augustus 2010 @ 00:01
Wie is die fokker in dit hostel?!
Ritualszondag 8 augustus 2010 @ 00:01
quote:
Op zondag 8 augustus 2010 00:01 schreef ThePianoMan het volgende:
Wie is die fokker in dit hostel?!
Ik weet het denk ik!
ThePianoManzondag 8 augustus 2010 @ 00:28
quote:
Op zondag 8 augustus 2010 00:01 schreef Rituals het volgende:

[..]

Ik weet het denk ik!
zeg t eens.. veel hollanders hierzo!
Ritualszondag 8 augustus 2010 @ 00:29
quote:
Op zondag 8 augustus 2010 00:28 schreef ThePianoMan het volgende:

[..]

zeg t eens.. veel hollanders hierzo!
Ik denk Nouct.
ThePianoManzondag 8 augustus 2010 @ 00:33
quote:
Op zondag 8 augustus 2010 00:29 schreef Rituals het volgende:

[..]

Ik denk Nouct.
g leven zoeken.
superwormmaandag 9 augustus 2010 @ 07:14
http://frontpage.fok.nl/c(...)gruwel-en-genot.html 1e deel van mijn avonturen-reeks :)
DaYwALKuRmaandag 9 augustus 2010 @ 12:04
quote:
Op dinsdag 3 augustus 2010 20:04 schreef superworm het volgende:
[ afbeelding ]

Vier generaties Duitse geschiedenis in één foto :P
kan het zijn dat ik aan de andere kant van de muur stond? :{

Dit is me 2 weken geleden niet opgevallen..
Zihuatanejomaandag 9 augustus 2010 @ 16:34
Welke youth hostel is aan te raden?? Ik wil september naar berlijn gaan (met de trein).
Ritualsmaandag 9 augustus 2010 @ 16:39
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 16:34 schreef Zihuatanejo het volgende:
Welke youth hostel is aan te raden?? Ik wil september naar berlijn gaan (met de trein).
Het schijnt dat The Circus Berlin Mitte goed is! Ik zat in City Stay Hostel en het personeel zei dat The Circus eigenlijk beter was. Ik heb in Berlijn ook mensen gesproken die daar zaten en zij waren erg tevreden! Prima locatie ook.

The Circus
Zihuatanejomaandag 9 augustus 2010 @ 16:41
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 16:39 schreef Rituals het volgende:

[..]

Het schijnt dat The Circus Berlin Mitte goed is! Ik zat in City Stay Hostel en het personeel zei dat The Circus eigenlijk beter was. Ik heb in Berlijn ook mensen gesproken die daar zaten en zij waren erg tevreden! Prima locatie ook.

The Circus
Bedankt. :) Ik zal er naar kijken.
Ritualsmaandag 9 augustus 2010 @ 16:56
City Stay Hostel was trouwens ook wel prima. Hele aardige mensen, prima kamers, bar/lounge-gedeelte, hele fijne locatie. Alleen de douche was niet zo fijn.

Ik heb alleen zo'n 1,5 uur gezocht naar het hostel toen ik aankwam (om 22.30 uur), dat was wat minder :+. De dag erna bleek dat het eigenlijk erg makkelijk te vinden was :').
Ritualsmaandag 9 augustus 2010 @ 16:59
Vol.

Berlijn #10