misschien lukt het wel in caps.quote:Op zondag 18 april 2010 19:20 schreef droom_econoom8 het volgende:
[..]
Het klopt dus niet dat gemeenten weinig macht hebben. De gemeenteraad stelt het bestemmingsplan vast, er is grondprijzenbeleid en de gemeente verdient op grondexploitatie.
De resultaten zijn duidelijk. Gemeente Breda verdiende in 2009 zo'n 34 miljoen op zijn grondbeleid (volgens begroting). Gemeente Utrecht verdient tientallen miljoenen per jaar op alleen al het Leidsche Rijn project.
De kredietcrisis treft de gemeentelijke begrotingen dan ook hard, zie onder andere http://www.binnenlandsbes(...)rk-terug.94886.lynkx
maar gemeentes verdienden dus wel aardig aan de nieuwbouwplannen in voorgaande jaren, dat zullen ze nu wel gaan missenquote:Op zondag 18 april 2010 19:45 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
misschien lukt het wel in caps.
De gemeente kan veel willen MAAR HEEFT DE GROND NIET. WIE DIE BEZIT BEPAALT.
Of denk dat je projectontwikkelaren en andere bezitters van warme grond denken, ach wat zielig die gemeente, laat ik die grond eens voor een appel en een ei van de hand doen?
Als gemeentes echt geld wil persen uit hun grondexploitatie gaan de prijzen alleen omhoog (yep, hier zijn ze ook omhoog gegaan inderdaad), want ze kunnen niks doen aan hun m2, dan moeten de prijzen omhoog
Demnit, je leest nog selectiever dan toen je nog gewoon Henk heette.
ik zeg daarentegen alle ramptoeristen en azijnpissers op een boot naar Bangladesh en onderweg torpederen.quote:Op zondag 18 april 2010 20:26 schreef xenobinol het volgende:
Gemeenten verdienden er heel aardig aan maar gaven het ook weer met bakken uit aan prestige en mislukte projecten. Grondspeculanten moeten met hun rug en een blinddoek om tegen de muur
verlies van inkomsten, dat wil zeggen dat er geen of weinig inkomsten uit die bron komenquote:Op zondag 18 april 2010 21:45 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Hoeveel verlies wordt er dan geleden?
Weet je overigens het verschil tussen verlies en inkomsten?
toevallig meegekregen dat de limiet op stijging van gemeentelijke belastingen losgelaten is?quote:Op zondag 18 april 2010 21:43 schreef Bruno25 het volgende:
Vraag me toch af hoe de gemeentes deze verlies van inkomsten gaan compenseren, er wordt nauwelijks nog grond verkocht
Gemeentes kopen en verkopen wel degelijk grond. Bovendien zijn dat niet de enige inkomsten uit grond. Lees eens een paar gemeentebegrotingingen, die staan gewoon op internet.quote:Op zondag 18 april 2010 19:45 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
misschien lukt het wel in caps.
De gemeente kan veel willen MAAR HEEFT DE GROND NIET. WIE DIE BEZIT BEPAALT.
..
Dat hogere gemeentelijke belastingen het duurder maken om huizen te bezitten.quote:Op zondag 18 april 2010 22:03 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
toevallig meegekregen dat de limiet op stijging van gemeentelijke belastingen losgelaten is?
Maar wat is de relevantie voor de huizenmarkt, tenzij ze de grondprijzen laten stijgen natuurlijk
Kom zelf eens met een argumentquote:Op zondag 18 april 2010 22:15 schreef droom_econoom8 het volgende:
[..]
Gemeentes kopen en verkopen wel degelijk grond. Bovendien zijn dat niet de enige inkomsten uit grond. Lees eens een paar gemeentebegrotingingen, die staan gewoon op internet.
Markprijzen worden bovendien niet bepaald door degenen die bezitten, maar door wie vragen en aanbieden.
Daarnaast is het maken van bestemmingsplannen een machtsfactor.
Kijk, daar ben ik nou al tijdens erg benieuwd naar! Maar gek genoeg doet uit de betrokken branches daar niemand ooit mededelingen over..quote:Op zondag 18 april 2010 19:05 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
ik hoef niet te googlen, ik weet best wie wat ongeveer verdient, en de gemeente verdient bij lange na niet het meeste.
Daar wordt door heel veel partijen zeer fors aan verdient, tot en met de bouwmarkten en de handel, het is essentieel voor Nederland dat dit niet tot stilstand komtquote:Op maandag 19 april 2010 00:37 schreef dvr het volgende:
[..]
Kijk, daar ben ik nou al tijdens erg benieuwd naar! Maar gek genoeg doet uit de betrokken branches daar niemand ooit mededelingen over..
Uitgaande van een boer met een kavel landbouwgrond, wat tien jaar later getransformeerd is tot een (particulier ontwikkelde) nieuwbouwwijk. Hoe verlopen de transacties in dat proces nou, en wie steekt er per woning hoeveel in zijn zak?
en te hurenquote:Op zondag 18 april 2010 22:17 schreef droom_econoom8 het volgende:
[..]
Dat hogere gemeentelijke belastingen het duurder maken om huizen te bezitten.
men neme een kavel van circa 15 hectare in het toekomstige uitbreidingsplan Veldhoven West.quote:Op maandag 19 april 2010 00:37 schreef dvr het volgende:
[..]
Kijk, daar ben ik nou al tijdens erg benieuwd naar! Maar gek genoeg doet uit de betrokken branches daar niemand ooit mededelingen over..
Uitgaande van een boer met een kavel landbouwgrond, wat tien jaar later getransformeerd is tot een (particulier ontwikkelde) nieuwbouwwijk. Hoe verlopen de transacties in dat proces nou, en wie steekt er per woning hoeveel in zijn zak?
Dus jij bent grondspeculantquote:Op zondag 18 april 2010 21:32 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
ik zeg daarentegen alle ramptoeristen en azijnpissers op een boot naar Bangladesh en onderweg torpederen.![]()
Het systeem word gebruikt door mensen met geld en macht om in het zadel te blijven, is altijd als zo geweest. Daarom is een bloedige revolutie op zijn tijd goed voor de samenlevingquote:Op maandag 19 april 2010 06:15 schreef veterdiploma het volgende:
Het doet er niet zo toe wie eraan verdient. Duidelijk is gewoon dat het allemaal klote geregeld is door onze overheid en dat de burger de klos is.
Gaan we elkaar onder de tafel drinken danquote:Op maandag 19 april 2010 10:45 schreef capricia het volgende:
Xeno, Dino, droom_Econoom, dvr en alle andere posters hier:
Kan ik je inschrijven voor de meet op de 15e in Utrecht?
2e AEX-meeting: 15 mei te Utrecht
Kunnen we even fysiek onze meningsverschillen beslechten...![]()
Kan je een andere datum wel dan?quote:Op maandag 19 april 2010 11:21 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Gaan we elkaar onder de tafel drinken dan![]()
15de kan ik niet
Verhelderend, dank! 't Zijn wel schandelijke winsten die de grondspeculant/projectontwikkelaar en de gemeente in hun zak steken. Ik begrijp ook niet waarom boeren uberhaupt hun land nog voor een lage prijs verkopen - zodra je een bod krijgt weet je in feite al dat jouw grond op korte tot middellange termijn goud waard wordt. Ze zouden eigenlijk een participatiefonds moeten opzetten waarmee boeren die zeker weten dat ze binnen 25 jaar gaan verkopen alvast wat kunnnen cashen, zodat geldnood geen reden is om prematuur te verkopen. Waar ik helemaal geen begrip voor heb, is hoe onze publieke monopolisten, de gemeentes, hun woekerwinst op grondverkoop durven goed te praten met het argument dat ze een 'marktconforme' prijs moeten vragen omdat ze anders de koper subsidiėren - alsof ze met die praktijk de markt niet omhoog jagen, en alsof ze in een sterk dalende markt voor minder dan de kostprijs zouden verkopen..quote:Op maandag 19 april 2010 04:23 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Soms wordt een gezamelijke rechtspersoon opgericht waarbij gemeenten en ontwikkelaar de winst delen.
Dan kun je zelf ook wel uitrekenen hoe de winst verdeeld wordt
Dank, ik wens jullie een leuke meet maar ik zal er zelf niet zijn.quote:Op maandag 19 april 2010 10:45 schreef capricia het volgende:
[..]
ik ben wel een boefje, maar geen grondspeculantquote:Op maandag 19 april 2010 09:40 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Dus jij bent grondspeculant![]()
Boefje
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |