quote:- En iedere vatandaş die ik vergeten ben,.
Volgens mij is het een reclame. Als waarschuw. Ook in Teheran is het verkeer een chaos. Straatraces en dergelijke.quote:Op donderdag 1 april 2010 23:25 schreef wikwakka2 het volgende:
Dit komt wel een beetje in scène gezet over.
Maar dat over de snelweg racen kom je in Cairo ook dagelijks tegen, meestal twee auto's die even met 170 over de snelweg karren.
Nee, waarschijnlijk niet, daar zijn we al eens geweest (het is nog niet duidelijk waar we heen gaanquote:Op donderdag 1 april 2010 23:18 schreef AryaMehr het volgende:
[..]
Leuk. Strand? Antalya? Ik denk dat ik naar Marmaris of Antalya ga dit jaar.
quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Cool story, Hansel.
quote:Op donderdag 1 april 2010 23:30 schreef wikwakka2 het volgende:
[..]
.Cry me a river.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op donderdag 1 april 2010 23:34 schreef Bortecinem het volgende:
Sinds wanneer ben jij een gast. Jij bent net als meubilair hier.
Een nederturk?quote:Op donderdag 1 april 2010 23:40 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Daarmee bedoel ik alleen maar dat wij jou als een van ons zien, heur.
Whatever Wik.quote:Op donderdag 1 april 2010 23:41 schreef wikwakka2 het volgende:
[..]
Een nederturk?Een object?
Meubilair
?
Elke keer als mensen 'whatever' zeggen moet ik denken aan het 'whatever I do what I want!'-filmpjequote:
Eet maar gewoon manti, Wik.quote:Op donderdag 1 april 2010 23:40 schreef Bortecinem het volgende:
Mijn moeder gaat morgen manti maken.![]()
[ afbeelding ]
Hoe maken ze de Manti bij jullie? Van die hele kleine zoals in Kayseri, of de wat grotere met linzen (of gehakt)?quote:Op donderdag 1 april 2010 23:40 schreef Bortecinem het volgende:
Mijn moeder gaat morgen manti maken.![]()
[ afbeelding ]
Grote met linzen en gehakt? Wij maken icli kofte met linzen en gehakt, geen manti. De manti die wij maken is gewoon zoals op de foto, maar wij maken vader een manti corba dan normale manti. Morgen gaat mijn moeder de normale (kayseri manti) maken.quote:Op donderdag 1 april 2010 23:45 schreef TheMagnificent het volgende:
[..]
Hoe maken ze de Manti bij jullie? Van die hele kleine zoals in Kayseri, of de wat grotere met linzen (of gehakt)?
Op de foto zie je trouwens Kayseri-versie.
quote:amón ligt al bijna 30 jaar krachteloos in zijn bed. Zijn enige uitzicht in het leven is dat uit het raam van zijn kamer, vlakbij de zee waar hij het ongeluk kreeg dat een einde maakte aan zijn jeugd. Sindsdien is het zijn doel zijn leven op een waardige manier te mogen beëindigen. De komst van twee vrouwen verstoort zijn wereld: advocate Julia wil hem in zijn strijd helpen en buurvrouw Rosa wil hem ervan overtuigen dat leven opweegt tegen de pijn. Ramóns persoonlijkheid boeit de vrouwen, en het brengt hen ertoe de principes die hun eigen leven bepalen te onderzoeken. Ramón weet dat alleen zij die werkelijk van hem houdt degene kan zijn die hem wil helpen in de realisering van zijn ultieme reis.
Bij ons wordt dus de grotere versie gemaakt, met linzen ('mercimek').quote:Op donderdag 1 april 2010 23:47 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Grote met linzen en gehakt? Wij maken icli kofte met linzen en gehakt, geen manti. De manti die wij maken is gewoon zoals op de foto, maar wij maken vader een manti corba dan normale manti. Morgen gaat mijn moeder de normale (kayseri manti) maken.
Ik download hem maar even.quote:Op donderdag 1 april 2010 23:49 schreef AryaMehr het volgende:
Overigens laatst een prachtige film gezien. Mar Adentro. Waargebeurd verhaal:
[..]
Is toch even groot? Ik heb jullie versie nog nooit gehad, maar het lijkt me niet echt lekker. Mercimek hoort in mercimek koftesi en icli kofte, niet in manti.quote:Op donderdag 1 april 2010 23:50 schreef TheMagnificent het volgende:
[..]
Bij ons wordt dus de grotere versie gemaakt, met linzen ('mercimek').
[ afbeelding ]
Persoonlijk vind ik die lekkerder.
Die heb ik ook gezien.quote:Op donderdag 1 april 2010 23:54 schreef TheMagnificent het volgende:
Ik heb vandaag Un prophète gezien: best een goede film, hoewel ietwat langdradig naar mijn mening.
Ja, ik heb het eerste gedeelte een paar weken geleden gezien, moet hem ook nog maar eens afkijkenquote:Op donderdag 1 april 2010 23:54 schreef TheMagnificent het volgende:
Ik heb vandaag Un prophète gezien: best een goede film, hoewel ietwat langdradig naar mijn mening.
Hoe smaakt lekker gek eten dan?quote:Op donderdag 1 april 2010 23:55 schreef Min-e het volgende:
[..]
Manti is lekker gek. Het is gewoon huisgemaakte pasta, maar dan op zijn Turks.
In 3D?quote:Op donderdag 1 april 2010 23:56 schreef Min-e het volgende:
[..]
Ik ben vanavond naar Alice in wonderland geweest. Was ook leuk.
Nee, Manti is Manti!quote:Op donderdag 1 april 2010 23:55 schreef Min-e het volgende:
[..]
Manti is lekker gek. Het is gewoon huisgemaakte pasta, maar dan op zijn Turks.
Hmm, die moet ik ook nog eens zien. Te veel films, te weinig geld/tijd.quote:Op donderdag 1 april 2010 23:56 schreef Min-e het volgende:
[..]
Ik ben vanavond naar Alice in wonderland geweest. Was ook leuk.
Hetzelfde geldt voor mensen die speculaas 'spiced cookies' noemenquote:Op donderdag 1 april 2010 23:57 schreef TheMagnificent het volgende:
[..]
Nee, Manti is Manti!Ik word ook strontziek van mensen die Manti in het buitenland 'Turkish Ravioli' noemen.
Pasta gevuld met kruidig gehakt, yoghurt met knoflook en soort tomatensaus erover. Gewoon lekker dus.quote:
"Het zou goed zijn boeken te kopen, als men de tijd om ze te lezen er bij kon kopen."quote:Op donderdag 1 april 2010 23:59 schreef wikwakka2 het volgende:
[..]
Hmm, die moet ik ook nog eens zien. Te veel films, te weinig geld/tijd.
[..]
Hetzelfde geldt voor mensen die speculaas 'spiced cookies' noemen.
TURKISH RAVIOLI? Wtf.quote:Op donderdag 1 april 2010 23:57 schreef TheMagnificent het volgende:
[..]
Nee, Manti is Manti!Ik word ook strontziek van mensen die Manti in het buitenland 'Turkish Ravioli' noemen.
Hap hap!quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:00 schreef AryaMehr het volgende:
Kapsalon is toch wel de hoogtepunt van de Turkse cuisine.
quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:00 schreef AryaMehr het volgende:
Kapsalon is toch wel het hoogtepunt van de Turkse cuisine.
Cuisineverloederaars, dat zijn het!quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:00 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
TURKISH RAVIOLI? Wtf.![]()
Nog erger dan Turkse pizza.
Nederland is toch het enige land waar ze zoiets als kapsalon verkopen? Volgens mij ook een Nederlandse uitvinding.quote:
Een Rotterdamse uitvinding.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:02 schreef AryaMehr het volgende:
[..]
Nederland is toch de enige land waar ze zoiets als kapsalon verkopen? Volgens mij ook een Nederlandse uitvinding.
quote:Ook bestaat er een shoarmaschotel 'kapsalon', bestaande uit patat bedekt met shoarma, , knoflooksaus, sambal salade en afgetopt met Goudse kaas, even onder de grill gezet zodat het smelt . Dit gerecht is in 2003 ontstaan toen de eigenaar van een Rotterdamse kapsalon bij een naburige shoarmazaak een schotel met zijn favoriete ingrediënten liet samenstellen. Als men tegenwoordig een kapsalon bestelt wordt deze klaargemaakt met kebab in plaats van shoarma. Het gerecht is eigenlijk nog steeds alleen verkrijgbaar in Rotterdam en omgeving.
Een Turkse snackbar in Rotterdam volgens mij.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:02 schreef AryaMehr het volgende:
[..]
Nederland is toch het enige land waar ze zoiets als kapsalon verkopen? Volgens mij ook een Nederlandse uitvinding.
quote:
Niet zeuren, het is bijna hetzelfde.quote:Op donderdag 1 april 2010 23:57 schreef TheMagnificent het volgende:
[..]
Nee, Manti is Manti!Ik word ook strontziek van mensen die Manti in het buitenland 'Turkish Ravioli' noemen.
Tsss... stomme Rus.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:04 schreef Min-e het volgende:
[..]
Niet zeuren, het is bijna hetzelfde.![]()
Trouwens wij maken geen manti op de traditionele manier. Wij doen het op de luie mensen manier: vulling dun uitsmeren op een laagje deeg. Daarover nog een vel deeg. Even aandrukken en vervolgens met een pizza- snij-wiel- ding erover heen, zodat je kleine vierkantjes overhoudt.
Het blijft fastfood, hè. En dan ook nog ontzettend duur. Shoarma in Nederland is niks vergeleken met die in het MO.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:04 schreef AryaMehr het volgende:
[..]
![]()
In Zwolle verkopen ze het ook gewoon. Het zijn ook vaak Nederlanders die dat soort troep eten. Geen gevoel voor smaak zullen we maar zeggen.
quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:07 schreef Ayca het volgende:
Ik vind het niet lekkerhet maken zelf is ook vreselijk om te doen
Ach, zelfs als dat niet zo was zou je het net zo makkelijk zelf kunnen maken; gewoon even het afval uit je afval- en groentebak in een aluminiumbakje gooien en het naar binnen werken.quote:
Iewh.. Wik. viespeuk die je bent.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:08 schreef wikwakka2 het volgende:
[..]
Ach, zelfs als dat niet zo was zou je het net zo makkelijk zelf kunnen maken; gewoon even het afval uit je afval- en groentebak in een aluminiumbakje gooien en het naar binnen werken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Cool story, Hansel.
Mijn oma's maken het nog op de ouderwetse manier: deeg maken, uitrollen, in vierkantjes snijden, ieder vierkantje vulling (linzen) geven, allemaal één voor één dichtvouwen, etc.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:04 schreef Min-e het volgende:
[..]
Niet zeuren, het is bijna hetzelfde.![]()
Trouwens wij maken geen manti op de traditionele manier. Wij doen het op de luie mensen manier: vulling dun uitsmeren op een laagje deeg. Daarover nog een vel deeg. Even aandrukken en vervolgens met een pizza- snij-wiel- ding erover heen, zodat je kleine vierkantjes overhoudt.
quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:10 schreef wikwakka2 het volgende:
A man driving a car hits a woman, whose fault is it?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Ik hoor er vandaag pas voor het eerst over.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:12 schreef Ayca het volgende:
Ik heb nog nooit manti met linzen gegeten...
Bij ons worden linzen best vaak gebruikt in gerechten. Er is zelfs Börek met linzen.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:12 schreef Ayca het volgende:
Ik heb nog nooit manti met linzen gegeten...
Hmm oke apartquote:Op vrijdag 2 april 2010 00:14 schreef TheMagnificent het volgende:
[..]
Bij ons wordt het echt veel gebruikt. Er is zelfs Börek met linzen.
Maar goed, zo heeft iedere regio in TR wel zijn eigenaardigheden, zijn eigen gerechten, etc.
Slavenarbeid.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:10 schreef TheMagnificent het volgende:
[..]
Mijn oma's maken het nog op de ouderwetse manier: deeg maken, uitrollen, in vierkantjes snijden, ieder vierkantje vulling (linzen) geven, allemaal één voor één dichtvouwen, etc.Op vakantie krijgen we ook altijd een hoop gedroogde Manti mee die we in NL in de diepvries doen en zo nu en dan eten.
Over luiheid gesproken...
![]()
quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:16 schreef Ayca het volgende:
[..]
Hmm oke apart![]()
Net als patlican receli zeker![]()
Ik ook niet, maar ik heb ook nooit die beroemde kapsalon troep gegeten.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:12 schreef Ayca het volgende:
Ik heb nog nooit manti met linzen gegeten...
Ja, zoiets. Daar had ik bijvoorbeeld nog nooit van gehoord.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:16 schreef Ayca het volgende:
[..]
Hmm oke apart![]()
Net als patlican receli zeker![]()
Pics.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:15 schreef Ayca het volgende:
Ik heb trouwens zwarte vans era gekocht mocht je het willen weten.
Ze doen het met plezier.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:16 schreef Min-e het volgende:
[..]
Slavenarbeid.Maar het smaakt vast heerlijk.
Nee, sorry. Hoeft echt niet.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:18 schreef Ayca het volgende:
[..]
Het is lekker zeg ik je!![]()
Ik ga je een bakje opsturen!
Ach het is gewoon doner met patat en kaasquote:Op vrijdag 2 april 2010 00:17 schreef Min-e het volgende:
[..]
Ik ook niet, maar ik heb ook nooit die beroemde kapsalon troep gegeten.
'Beroemd'quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:17 schreef Min-e het volgende:
[..]
Ik ook niet, maar ik heb ook nooit die beroemde kapsalon troep gegeten.
Hoezo maagklachten.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:20 schreef wikwakka2 het volgende:
[..]
'Beroemd'.
'Berucht' lijkt mij gepaster. Voor het veroorzaken van maagklachten.
Arme moeder van Bortecinem.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:19 schreef Bortecinem het volgende:
Hier doen ze het ook gewoon op de ouderwetse manier hoor. Morgen gaat mijn moeder het weer maken.
quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:20 schreef wikwakka2 het volgende:
[..]
'Beroemd'.
'Berucht' lijkt mij gepaster. Voor het veroorzaken van maagklachten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |