dat zijn bedragen die vaak gelden voor tijdelijke opslag en meestal weer terugkomen als prijzen weer stijgenquote:Op vrijdag 26 maart 2010 17:27 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Nauwelijks ...
http://farmsubsidy.org/search?q=pig
Tijdelijke opslag? Het is subsidie maar dan toch ook weer niet? Kun je dat toelichten?quote:Op vrijdag 26 maart 2010 17:43 schreef gtotep het volgende:
[..]
dat zijn bedragen die vaak gelden voor tijdelijke opslag en meestal weer terugkomen als prijzen weer stijgen
er wordt soms nog op verdient door EU
er is afgelopen zomer melkpoeder in opslag gegaan die toen te laag geprijst wasquote:Op vrijdag 26 maart 2010 17:45 schreef Bowlingbal het volgende:
[..]
Tijdelijke opslag? Het is subsidie maar dan toch ook weer niet? Kun je dat toelichten?
Ja, en, daar wordt subsidie voor ontvangen om een opslag te bouwen of iets? Met die subsidie wordt die melkpoeder ingekocht, en vervolgens weer verkocht? Speelt de EU supermarkt?quote:Op vrijdag 26 maart 2010 17:49 schreef gtotep het volgende:
[..]
er is afgelopen zomer melkpoeder in opslag gegaan die toen te laag geprijst was
nu ruim half jaar later is deze poeder 40% meer waard en wordt geleidelijk weer aan markt toegevoegd
Gewoon omdat het lekker is... Dus. Ga bomen knuffelenquote:Op vrijdag 26 maart 2010 17:28 schreef P.F het volgende:
Waarom zou je vlees eten, nergens voor nodig
euh.. omdat je zonder eten niet al te lang leeft en niet iedereen van vleesvervangers houdt?quote:Op vrijdag 26 maart 2010 17:28 schreef P.F het volgende:
Waarom zou je vlees eten, nergens voor nodig
Ja dat idee heb ik ook.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 17:26 schreef BasEnAad het volgende:
Het lijkt mij juist milieuvriendelijker en duurzamer om megastallen te hebben, in plaats van allemaal aparte stallen.
Het lijkt wel alsof ze alleen "geen goed gevoel" hebben bij megastallen. Niet echt een relevante reden.
Inleveren betekent idd meer ' armoe' . Maar ik denk dat wel wel moeten inleveren willen we over 50 jaar nog een planeet over hebben.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 17:19 schreef nikk het volgende:
[..]
Vanwege de kosten geen vlees kunnen eten ís armoede. Altijd al zo geweest. Dat milieuhippies daar iets nobels in zien moeten ze vooral zelf weten. Gun anderen echter gewoon hun dagelijks stukje vlees als ze dat willen.
waarom denken mensen bij milieu-gedoe altijd aan minder en nooit aan slimmer/efficienter/beter ?quote:Op vrijdag 26 maart 2010 18:06 schreef Rubber_Johnny het volgende:
[..]
Inleveren betekent idd meer ' armoe' . Maar ik denk dat wel wel moeten inleveren willen we over 50 jaar nog een planeet over hebben.
Slimmer/efficiënter heeft ook een grens.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 18:08 schreef teamlead het volgende:
[..]
waarom denken mensen bij milieu-gedoe altijd aan minder en nooit aan slimmer/efficienter/beter ?
Dat kan natuurlijik helemaal niet, want als iedereen zijn piekoverschotten in opslag doet gaat die prijs niet met 40% stijgen. En als dat wel zo is, dan heet dat kartelvorming en heb je Neelie Smit Kroes aan je broek. Dit zijn gewoon landbouwsubsidies om veeteelt bedrijven draaiende te houden. Niks meer, niks minder.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 17:43 schreef gtotep het volgende:
[..]
dat zijn bedragen die vaak gelden voor tijdelijke opslag en meestal weer terugkomen als prijzen weer stijgen
er wordt soms nog op verdient door EU
tevens zijn het bedragen die vergeleken met de totale handelswaarde in het niet vallen
ze zijn bedoelt voor piekoverschotten
Zal te maken hebben met de vrij vroege industrialisatie van de voedselproductie in Nederland. Dit gecombineerd met innovatie, een goed ontwikkelde handelsgeest en infrastructuur zorgt ervoor dat we op dit gebied aardig voorlopen op veel andere landen.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 16:56 schreef Heerlijkheid het volgende:
In het buitenland is het vlees duurder, wordt daar minder geconsumeerd, zijn daar minder megastallen?
Als je de inflatie meerekent zou het nog wel eens goedkoper zijn geworden ook.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 17:39 schreef Bowlingbal het volgende:
En dat zou wel eens tijd worden ook, vlees is nog steeds even duur als 20 jaar geleden.
Ik denk wel aan beter en efficiënter. Intensieve veehouderijvlees is juist erg inefficiënt, je hebt heel veel kilo's nodig voor heel weinig smaak. Als je een beest wat meer tijd en ruimte geeft kun je er veel meer smaak in krijgen.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 18:08 schreef teamlead het volgende:
[..]
waarom denken mensen bij milieu-gedoe altijd aan minder en nooit aan slimmer/efficienter/beter ?
Helemaal mee eensquote:Op vrijdag 26 maart 2010 18:50 schreef DS4 het volgende:
Maak maar duurder. Zo lang de kwaliteit dan mee gaat, want vlees is in NL vaak erbarmelijk slecht van smaak (omdat de Hollander geen geld uit wenst te geven voor kwaliteit).
Hetgeen zich helaas niet tot eten beperkt.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 18:53 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat is vooral een Nederlands fenomeen, zuinig en een onderontwikkelde smaak.
Klopt, maar de laatste 15 jaar slooft iedereen zich uit met parmaham, scampi's en brustjetta. Vooral omdat het lekker klinkt, en zo zwaar als de correcte benaming telt, telt de correcte inhoud. Zonder voorvoegsel geen kwaliteit, kijk de menukaarten er maar op na, elke tent put zich uit in bijvoeglijke naamwoorden, als het maar koudgeslingerd of zongedroogd is, of uit een of andere uithoek komt die een exotische naam heeft. Alsof de thuiskok zich bij voorbaat moet verantwoorden, maar het daarmee dan ook klaar is. De ham komt immers uit Parma, wat in het correct Nederlands tot Parmezaanse ham zou maken, en daarmee is de kous af. Het is de eetcultuur van naampjes, associaties en bijvoeglijke naamwoorden.quote:
quote:Megastallen zijn ontworpen als één van de mogelijke oplossingen om in de enorme vraag naar vlees te voorzien.
En de consument heeft gesproken.quote:Protest tegen intensieve veehouderij zou dus moeten beginnen bij het drastisch terug schroeven van onze vleesconsumptie. Deze verantwoordelijkheid ligt in de eerste plaats bij de consument,
Het verband tussen het duurder maken en de veronderstelde kwalitatieve verhoging van de smaak ontgaat mij even. Een onnodig hoge prijs geeft mij alleen maar een nare bijsmaak.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 18:50 schreef DS4 het volgende:
Maak maar duurder. Zo lang de kwaliteit dan mee gaat, want vlees is in NL vaak erbarmelijk slecht van smaak (omdat de Hollander geen geld uit wenst te geven voor kwaliteit).
quote:Op vrijdag 26 maart 2010 19:30 schreef Weltschmerz het volgende:
Klopt, maar de laatste 15 jaar slooft iedereen zich uit met parmaham, scampi's en brustjetta. Vooral omdat het lekker klinkt, en zo zwaar als de correcte benaming telt, telt de correcte inhoud. Zonder voorvoegsel geen kwaliteit, kijk de menukaarten er maar op na, elke tent put zich uit in bijvoeglijke naamwoorden, als het maar koudgeslingerd of zongedroogd is, of uit een of andere uithoek komt die een exotische naam heeft. Alsof de thuiskok zich bij voorbaat moet verantwoorden, maar het daarmee dan ook klaar is. De ham komt immers uit Parma, wat in het correct Nederlands tot Parmezaanse ham zou maken, en daarmee is de kous af. Het is de eetcultuur van naampjes, associaties en bijvoeglijke naamwoorden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |