abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_79616787
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 17:27 schreef Gimmick het volgende:

[..]

Nauwelijks ...

http://farmsubsidy.org/search?q=pig
dat zijn bedragen die vaak gelden voor tijdelijke opslag en meestal weer terugkomen als prijzen weer stijgen
er wordt soms nog op verdient door EU
tevens zijn het bedragen die vergeleken met de totale handelswaarde in het niet vallen
ze zijn bedoelt voor piekoverschotten
  vrijdag 26 maart 2010 @ 17:45:11 #27
248844 Bowlingbal
Leuk je weer te zien :)
pi_79616846
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 17:43 schreef gtotep het volgende:

[..]

dat zijn bedragen die vaak gelden voor tijdelijke opslag en meestal weer terugkomen als prijzen weer stijgen
er wordt soms nog op verdient door EU
Tijdelijke opslag? Het is subsidie maar dan toch ook weer niet? Kun je dat toelichten?
In these days of moral hypocrisy certain valuable commodities can be hard to import.
- Donald Love
pi_79616982
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 17:45 schreef Bowlingbal het volgende:

[..]

Tijdelijke opslag? Het is subsidie maar dan toch ook weer niet? Kun je dat toelichten?
er is afgelopen zomer melkpoeder in opslag gegaan die toen te laag geprijst was
nu ruim half jaar later is deze poeder 40% meer waard en wordt geleidelijk weer aan markt toegevoegd
  vrijdag 26 maart 2010 @ 17:51:08 #29
248844 Bowlingbal
Leuk je weer te zien :)
pi_79617021
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 17:49 schreef gtotep het volgende:

[..]

er is afgelopen zomer melkpoeder in opslag gegaan die toen te laag geprijst was
nu ruim half jaar later is deze poeder 40% meer waard en wordt geleidelijk weer aan markt toegevoegd
Ja, en, daar wordt subsidie voor ontvangen om een opslag te bouwen of iets? Met die subsidie wordt die melkpoeder ingekocht, en vervolgens weer verkocht? Speelt de EU supermarkt?
Ontvangen bedrijven extra geld om hun eigen melkpoeder in te kopen? Moeten ze dan later die subsidie terugbetalen?
In these days of moral hypocrisy certain valuable commodities can be hard to import.
- Donald Love
pi_79617066
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 17:28 schreef P.F het volgende:
Waarom zou je vlees eten, nergens voor nodig
Gewoon omdat het lekker is... Dus. Ga bomen knuffelen
  vrijdag 26 maart 2010 @ 17:53:58 #31
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_79617105
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 17:28 schreef P.F het volgende:
Waarom zou je vlees eten, nergens voor nodig
euh.. omdat je zonder eten niet al te lang leeft en niet iedereen van vleesvervangers houdt?
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
  vrijdag 26 maart 2010 @ 18:03:54 #32
206937 Rubber_Johnny
Groter is altijd beter!!
pi_79617492
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 17:21 schreef teamlead het volgende:

[..]

dat dus
[..]

welke "overmaat"
Omdat: Zie OP
  vrijdag 26 maart 2010 @ 18:05:27 #33
206937 Rubber_Johnny
Groter is altijd beter!!
pi_79617558
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 17:26 schreef BasEnAad het volgende:
Het lijkt mij juist milieuvriendelijker en duurzamer om megastallen te hebben, in plaats van allemaal aparte stallen.
Het lijkt wel alsof ze alleen "geen goed gevoel" hebben bij megastallen. Niet echt een relevante reden.
Ja dat idee heb ik ook.
  vrijdag 26 maart 2010 @ 18:06:49 #34
206937 Rubber_Johnny
Groter is altijd beter!!
pi_79617597
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 17:19 schreef nikk het volgende:

[..]

Vanwege de kosten geen vlees kunnen eten ís armoede. Altijd al zo geweest. Dat milieuhippies daar iets nobels in zien moeten ze vooral zelf weten. Gun anderen echter gewoon hun dagelijks stukje vlees als ze dat willen.
Inleveren betekent idd meer ' armoe' . Maar ik denk dat wel wel moeten inleveren willen we over 50 jaar nog een planeet over hebben.
  vrijdag 26 maart 2010 @ 18:08:42 #35
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_79617654
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 18:06 schreef Rubber_Johnny het volgende:

[..]

Inleveren betekent idd meer ' armoe' . Maar ik denk dat wel wel moeten inleveren willen we over 50 jaar nog een planeet over hebben.
waarom denken mensen bij milieu-gedoe altijd aan minder en nooit aan slimmer/efficienter/beter ?

En wanneer houden we nu eens op met te doen alsof de wereld elk moment kan vergaan?
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
pi_79617787
Een dag geen vlees gegeten te hebben is een dag niet geleefd.
  vrijdag 26 maart 2010 @ 18:20:45 #37
206937 Rubber_Johnny
Groter is altijd beter!!
pi_79618087
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 18:08 schreef teamlead het volgende:

[..]

waarom denken mensen bij milieu-gedoe altijd aan minder en nooit aan slimmer/efficienter/beter ?


Slimmer/efficiënter heeft ook een grens.
pi_79618812
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 17:43 schreef gtotep het volgende:

[..]

dat zijn bedragen die vaak gelden voor tijdelijke opslag en meestal weer terugkomen als prijzen weer stijgen
er wordt soms nog op verdient door EU
tevens zijn het bedragen die vergeleken met de totale handelswaarde in het niet vallen
ze zijn bedoelt voor piekoverschotten
Dat kan natuurlijik helemaal niet, want als iedereen zijn piekoverschotten in opslag doet gaat die prijs niet met 40% stijgen. En als dat wel zo is, dan heet dat kartelvorming en heb je Neelie Smit Kroes aan je broek. Dit zijn gewoon landbouwsubsidies om veeteelt bedrijven draaiende te houden. Niks meer, niks minder.

Komt nog bij dat in die lijst van bedrijven die subsidie ontvangen geen enkel zuivelbedrijf staat, alleen kippen en varkensbedrijven.
Jesus saves but death prevails.
  Donald Duck held vrijdag 26 maart 2010 @ 18:42:44 #39
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_79618866
Mij interesseren die beesten zelf niet. Als ze 's avonds maar gewoon in de vorm van een lekker stukje vlees op m'n bord liggen.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
  vrijdag 26 maart 2010 @ 18:46:40 #40
94609 TheVotary
Let's go Apeshit!
pi_79619005
Ik wil zelf bepalen of ik vlees eet. Dat mensen uit idealistische motieven ervoor kiezen om dit niet te doen vind ik allemaal prima. Wanneer men echter met termen als 'vleestax' etc. begint te gooien gaat het bij mij kriebelen en gooi ik mijn kont tegen de krib.
pi_79619149
Maak maar duurder. Zo lang de kwaliteit dan mee gaat, want vlees is in NL vaak erbarmelijk slecht van smaak (omdat de Hollander geen geld uit wenst te geven voor kwaliteit).
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_79619255
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 16:56 schreef Heerlijkheid het volgende:
In het buitenland is het vlees duurder, wordt daar minder geconsumeerd, zijn daar minder megastallen?
Zal te maken hebben met de vrij vroege industrialisatie van de voedselproductie in Nederland. Dit gecombineerd met innovatie, een goed ontwikkelde handelsgeest en infrastructuur zorgt ervoor dat we op dit gebied aardig voorlopen op veel andere landen.
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 17:39 schreef Bowlingbal het volgende:
En dat zou wel eens tijd worden ook, vlees is nog steeds even duur als 20 jaar geleden.
Als je de inflatie meerekent zou het nog wel eens goedkoper zijn geworden ook.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_79619279
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 18:08 schreef teamlead het volgende:

[..]

waarom denken mensen bij milieu-gedoe altijd aan minder en nooit aan slimmer/efficienter/beter ?
Ik denk wel aan beter en efficiënter. Intensieve veehouderijvlees is juist erg inefficiënt, je hebt heel veel kilo's nodig voor heel weinig smaak. Als je een beest wat meer tijd en ruimte geeft kun je er veel meer smaak in krijgen.

Het komt gewoon door die prijs per kilo-obsessie. Dat is vooral een Nederlands fenomeen, zuinig en een onderontwikkelde smaak.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_79619295
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 18:50 schreef DS4 het volgende:
Maak maar duurder. Zo lang de kwaliteit dan mee gaat, want vlees is in NL vaak erbarmelijk slecht van smaak (omdat de Hollander geen geld uit wenst te geven voor kwaliteit).
Helemaal mee eens
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_79619465
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 18:53 schreef Weltschmerz het volgende:

Dat is vooral een Nederlands fenomeen, zuinig en een onderontwikkelde smaak.
Hetgeen zich helaas niet tot eten beperkt.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_79620700
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 18:59 schreef DS4 het volgende:
Hetgeen zich helaas niet tot eten beperkt.
Klopt, maar de laatste 15 jaar slooft iedereen zich uit met parmaham, scampi's en brustjetta. Vooral omdat het lekker klinkt, en zo zwaar als de correcte benaming telt, telt de correcte inhoud. Zonder voorvoegsel geen kwaliteit, kijk de menukaarten er maar op na, elke tent put zich uit in bijvoeglijke naamwoorden, als het maar koudgeslingerd of zongedroogd is, of uit een of andere uithoek komt die een exotische naam heeft. Alsof de thuiskok zich bij voorbaat moet verantwoorden, maar het daarmee dan ook klaar is. De ham komt immers uit Parma, wat in het correct Nederlands tot Parmezaanse ham zou maken, en daarmee is de kous af. Het is de eetcultuur van naampjes, associaties en bijvoeglijke naamwoorden.

Ik dwaal af. Het punt is dat het budget er kennelijk wel is. Maar als het op het vlees aankomt, dan is het kiloknallen wat de klok slaat. Ik zie daarin best wel ruimte voor goed vlees, en minder vlees. Want de aantrekkingskracht van veel vlees geldt ook vooral bij aardappelen, vlees, groente, en dat is niet meer zo dominant. Bij buitenlandse keukens gaat het meer om de verhoudingen, en om de kwaliteit.

Het zou alleen wel een impulsje kunnen gebruiken, en het ministerie van landbouw geeft alleen maar prikkels de andere kant op.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_79623329
Nederland produceert nu al drie kwart van het vlees voor de export, grote onzin dus.
pi_79624025
quote:
Megastallen zijn ontworpen als één van de mogelijke oplossingen om in de enorme vraag naar vlees te voorzien.
quote:
Protest tegen intensieve veehouderij zou dus moeten beginnen bij het drastisch terug schroeven van onze vleesconsumptie. Deze verantwoordelijkheid ligt in de eerste plaats bij de consument,
En de consument heeft gesproken.

Alleen onze ondemocratische en dogmatische politici vinden het weer helemaal niets.
pi_79624716
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 18:50 schreef DS4 het volgende:
Maak maar duurder. Zo lang de kwaliteit dan mee gaat, want vlees is in NL vaak erbarmelijk slecht van smaak (omdat de Hollander geen geld uit wenst te geven voor kwaliteit).
Het verband tussen het duurder maken en de veronderstelde kwalitatieve verhoging van de smaak ontgaat mij even. Een onnodig hoge prijs geeft mij alleen maar een nare bijsmaak.
pi_79624745
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 19:30 schreef Weltschmerz het volgende:

Klopt, maar de laatste 15 jaar slooft iedereen zich uit met parmaham, scampi's en brustjetta. Vooral omdat het lekker klinkt, en zo zwaar als de correcte benaming telt, telt de correcte inhoud. Zonder voorvoegsel geen kwaliteit, kijk de menukaarten er maar op na, elke tent put zich uit in bijvoeglijke naamwoorden, als het maar koudgeslingerd of zongedroogd is, of uit een of andere uithoek komt die een exotische naam heeft. Alsof de thuiskok zich bij voorbaat moet verantwoorden, maar het daarmee dan ook klaar is. De ham komt immers uit Parma, wat in het correct Nederlands tot Parmezaanse ham zou maken, en daarmee is de kous af. Het is de eetcultuur van naampjes, associaties en bijvoeglijke naamwoorden.


Kan ik me zo aan ergeren in restaurants
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')