LOL, zo kan je het ook zien. Blijkbaar zijn de serieuze nieuwsberichten van Hennis (VVD) en In 't Veld (D66) niet interessant genoeg ...quote:Op donderdag 11 maart 2010 11:45 schreef kakner2 het volgende:
[..]
Er nieuws van maken wat ik geen andere partijen zie doen.
Iedere voorstander van de EU beperkt de vrijheden juist, de dames die jij hier opsomt werken ook allemaal mee aan dit soort onzin, zonder EU hadden dit soort wetgeving/verdragen er namelijk nooit kunnen komen.quote:Op woensdag 10 maart 2010 22:15 schreef One_of_the_few het volgende:
tja, de echte vrijheden woorden door Sargentini, in 't veldt en vooral Hennis verdedigt.
Lidstaten alleen zijn veel makkelijker onderdruk te zetten dan een unie.quote:Op donderdag 11 maart 2010 12:33 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Iedere voorstander van de EU beperkt de vrijheden juist, de dames die jij hier opsomt werken ook allemaal mee aan dit soort onzin, zonder EU hadden dit soort wetgeving/verdragen er namelijk nooit kunnen komen.
Ik denk niet dat de wereld beter wordt van een wedstrijd wie het grootste machtsblok heeft. Daar moet je niet aan mee willen doen.quote:Op donderdag 11 maart 2010 12:41 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Lidstaten alleen zijn veel makkelijker onderdruk te zetten dan een unie.
Ik hoop dat PVV-stemmers nou eens gaan nadenken of ze dit soort politici wel echt in de regering wil hebbenquote:Op donderdag 11 maart 2010 11:16 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Een persoon kan ik begrijpen...3? Da's gewoon stupide.
Niemand heet als hoger doel dat de wereld beter wordt toch? China niet, rusland niet, de VS niet. En als wij onszelf willen beschermen zullen we eerst een machtsblok moeten vormen. Ik vind het een aparte redenatie, we zitten buiten de EU om in zoveel dwarsverbanden om gezamelijk sterker te worden.quote:Op donderdag 11 maart 2010 12:52 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik denk niet dat de wereld beter wordt van een wedstrijd wie het grootste machtsblok heeft. Daar moet je niet aan mee willen doen.
Maar die mening had je al voor je het nieuwsbericht uit de OP las, toch?quote:Op woensdag 10 maart 2010 22:17 schreef Glijdt_licht het volgende:
[..]
Dat de PVV een zeer enge partij is die zegt dat ze staan voor de vrijheid van Nederlanders, en wara blijkbaar ook zeer veel mensen in geloven gezien de peilingen, maar dat ze juist het tegenovergestelde zijn en de macht volledig in handen willen hebben En daarnaast de burger al zijn vrijheid afnemen.
Landen als Zwitserland, Lichtenstein, Noorwegen bewijzen dat het beter is volledig afzijdig te blijven van dit soort samenwerking. Deze 'low-profile' benadering verkleint de kans dat je in een oorlog meegezogen wordt aanzienlijk Verkleint de kans op handelsoorlogen omdat de grote machtsblokken elkaar naar het leven staan. Geeft burgers zoveel mogelijk zelf de soevereiniteit zelf beslissingen kunnen nemen over zaken die hun aan gaan.quote:Op donderdag 11 maart 2010 13:23 schreef One_of_the_few het volgende:
Niemand heet als hoger doel dat de wereld beter wordt toch? China niet, rusland niet, de VS niet. En als wij onszelf willen beschermen zullen we eerst een machtsblok moeten vormen. Ik vind het een aparte redenatie, we zitten buiten de EU om in zoveel dwarsverbanden om gezamelijk sterker te worden.
Ze bewijzen dat je prima kan gedijnen tussen omringende landen die wel een machtsblok vormen en indirect behoorlijk wat invloed uitoefenen. De situatie voor bijvoorbeeld zwitserland zou behoorlijk veranderen als er geen eu zou zijn.quote:Op donderdag 11 maart 2010 13:31 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Landen als Zwitserland, Lichtenstein, Noorwegen bewijzen dat het beter is volledig afzijdig te blijven van dit soort samenwerking. Deze 'low-profile' benadering verkleint de kans dat je in een oorlog meegezogen wordt aanzienlijk Verkleint de kans op handelsoorlogen omdat de grote machtsblokken elkaar naar het leven staan. Geeft burgers zoveel mogelijk zelf de soevereiniteit zelf beslissingen kunnen nemen over zaken die hun aan gaan.
Ik ben overigens een warm voorstander van samenwerking, maar dan vooral tussen burgers en bedrijven onderling. Het blijkt dat handel voor beide partijen zeer winstgevend kan zijn in termen van welvaartswinst, verder vergroot samenwerking tussen bedrijven onderling de kennisuitwisseling sterk (daarom vormen zich ook vaak agglomeraties van bedrijven in bepaalde gebieden).
Kortom, Nederland kan prima uit de EU stappen. We zitten er warmpjes bij met het EU-geile België en Duitsland.quote:Op donderdag 11 maart 2010 13:34 schreef One_of_the_few het volgende:
Ze bewijzen dat je prima kan gedijnen tussen omringende landen die wel een machtsblok vormen en indirect behoorlijk wat invloed uitoefenen.
Daar geloof ik niks van, althans niet in een verandering die slecht uit pakt. De situatie binnen Zwitserland is nu juist aan het veranderen onder druk van het machtsblok. Zo sluit de Zwitserse overheid onder druk gezet door de EU, verdragen af die de privacy van rekeninghouders ernstig schaadt.quote:De situatie voor bijvoorbeeld Zwitserland zou behoorlijk veranderen als er geen eu zou zijn.
op welke manier bewijzen die dat?quote:Op donderdag 11 maart 2010 13:31 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Landen als Zwitserland, Lichtenstein, Noorwegen bewijzen dat het beter is volledig afzijdig te blijven van dit soort samenwerking.
Zeer hoog GDP per inwoner dat ook nog eens erg evenwichtig verdeeld is, in dit geval is dat dus een redelijk maatstaf voor de welvaart per inwoner. De drie genoemde landen scoren zeer hoog op dat vlak.quote:Op donderdag 11 maart 2010 13:45 schreef RM-rf het volgende:
op welke manier bewijzen die dat?
quote:ze hebben een veel hogere afdracht
Daarom moeten er ook veel meer landen uit de EU gaan treden, het denken in permanente machtsblokken is echt geen goede ontwikkeling, en ik koester de hoop dat men dat uiteindelijk in gaat zien. De situatie wordt er in ieder geval zeker niet beter op door je aan te sluiten bij het machtsblok.quote:geen enkele inbreng in europese beleidsvorming die wél hun direkte belangen sterk beinvloed...
Maar het machtblok NAVO is daar wel een grote speler in. Sterker nog volgens de NAVO doctrine staat een aanval op één lid gelijk aan een aanval op alle leden. Aan dat soort machtspolitiek moet je gewoon niet meewerken omdat dat slecht is voor de mensheid.quote:verder, of ze aan oorlogen meedoen is een zaak die geheel _buiten_ de EU plaatsvind
Het opheffen van de EU sluit het vormen van een tijdelijke coalitie natuurlijk niet uit (tegen de WTO sta ik dan ook een stuk minder negatief). Dat vergeten de EU adepten voor het gemak altijd maar even, zij redeneren dat de EU het monopolie heeft op samenwerking. Dat is natuurlijk keiharde onzin. Waar ik bezwaar tegen maak is het vormen van permanent machtsblokken die een doel op zich gaan worden, zoals de EU.quote:terwijl hij handelsconflicten ze nu juist de hulp van de EU hard nodig hebben (rond 2002/2003 vond er een heftige handelsoorlog plaats over Staal, toen de VS 30% importbelasting hief over staalproducten, toendertijd wist staalproducent norwegen juist danzij steun van de EU en Japan een overwinning te behalen)
Tja, dat zegt niet alles.... veelal is dat ofwel de grond dat ze nooit al teveel werk gemaakt hebben van een direkt lidmaatschap en evenzeer kan het totaal andere redenen hebben (in Noorwegen de oliereserves, in Liechtenstin de sterke bankensector en domweg dat het een klein landjes is met een aantal vordelen qua belastingstelsel tov 'grote' landen)quote:Op donderdag 11 maart 2010 13:56 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Zeer hoog GDP per inwoner dat ook nog eens erg evenwichtig verdeeld is, in dit geval is dat dus een redelijk maatstaf voor de welvaart per inwoner. De drie genoemde landen scoren zeer hoog op dat vlak.
aan de EU... of wist je dat niet? dat bv Noorwegen de allerhoogste EU-afdracht heeft en de grootste netto-betaler is...quote:Waaraan dan?
en wat is de relatie NAVO en EU behalve dan dat een aantal landen die ook lid zijn van de EU NAVO-lid zijn ? (waar binnen de EU een millitaire vorm van samenwerking niet tot nauwelijks enige basis heeft op een slap 'gedeeld gedeeld squadron tusen fransozen en germanen' wat vooral politieke show was).quote:Maar het machtblok NAVO is daar wel een grote speler in.
welja... dus eigenlijk ga je na het uittreden uit de EU allemal losse verdragen uithandelen en telkens opnieuw bepalen, om dezelfde voordelen proberen te bereiken ... de ambtenaren zullen je dankbaar zijn want dat is natuurlijk pure werkverschaffing voor henquote:Het opheffen van de EU sluit het vormen van een tijdelijke coalitie natuurlijk niet uit
Het zegt niet alles, maar het is in dit geval wel een aardige indicatie. Daarnaast zitten oliereserves niet in het BBP, dus ik snap niet waarom je die er in betrekt, alleen verhandelde olie zit in het BBP. En ja deze winsten komen zeer zeker ten goede aan de Noren zelf.quote:Op donderdag 11 maart 2010 14:17 schreef RM-rf het volgende:
Tja, dat zegt niet alles.... veelal is dat ofwel de grond dat ze nooit al teveel werk gemaakt hebben van een direkt lidmaatschap en evenzeer kan het totaal andere redenen hebben (in Noorwegen de oliereserves, in Liechtenstin de sterke bankensector en domweg dat het een klein landjes is met een aantal vordelen qua belastingstelsel tov 'grote' landen)
Noorwegen is geen EU-lid, van EU lidmaatschap afdrachten kan dus geen sprake zijn. Wellicht haal je deelname een ander verdrag door elkaar.quote:aan de EU... of wist je dat niet? dat bv Noorwegen de allerhoogste EU-afdracht heeft en de grootste netto-betaler is...
Jij wilt persoonlijke vrijheid opofferen om het ambtenarenapparaat efficienter te laten werken?quote:welja... dus eigenlijk ga je na het uittreden uit de EU allemal losse verdragen uithandelen en telkens opnieuw bepalen, om dezelfde voordelen proberen te bereiken ... de ambtenaren zullen je dankbaar zijn want dat is natuurlijk pure werkverschaffing voor hen
tja, dan zou ik je aanraden gewoon je eens in te lezen...quote:Op donderdag 11 maart 2010 14:24 schreef Bolkesteijn het volgende:
Noorwegen is geen EU-lid, van EU lidmaatschap afdrachten kan dus geen sprake zijn. Wellicht haal je deelname een ander verdrag door elkaar.
Het hoge BNP van deze landen komt ook niet doordat ze uit de EU gebleven zijn. Het argument om buiten de EU te blijven, of er uit te stappen, gaat voornamelijk om nationale soevereiniteit.quote:Op donderdag 11 maart 2010 15:01 schreef RM-rf het volgende:
[..]
tja, dan zou ik je aanraden gewoon je eens in te lezen...
Noorwegen is geen lid van de EU maar wel verbonden via het EER verdrag: Europese Economische Ruimte, wat betekent dat Noorwegen direkt ook douanerechten aan de EU betaald ... (en ja dat gelkd wel als een direkte EU-afdracht, datzelfde wordt immers ook in geval van nedrland meegerekend in de berekening die van Nl een flinke netto-betaler maken en juist ook vanwege die douanerechten die voor nederland erg hoog zijn, gezien de grote export)
verder betaald Noorwegen geen percentage van het BNI, maar omdat daar tegenover ook geen inkomsten uit bijdrages van de EU aan lidstaten staan, is overall het netoi-betalingsaldo sterk ten nadele van Noorwegen.
Alles leuk en aardig, maar darom vroeg ik je met bewijzen te komen..
wat slappe aanname's zoals dat 'het inkomen in Noorwegen zo hoog is' vind ik nog geen bewijs dat dat zou komen doordat men daar uit de EU gebleven is, en dat men daar als men EU lid zou zijn, opeens een veel lager BNP zou hebben.
Zo'n ambtelijke trucendoos vermoedde ik al, maar goed de hoogte van de afdracht is natuurlijk niet zo relevant en het is ook niet relevant hoe de buit verdeeld wordt. Het gaat er om dat je ook zonder EU lid te zijn prima welvaart kunt opbouwen, en dat je dan wél in staat bent soeverein te blijven.quote:Op donderdag 11 maart 2010 15:01 schreef RM-rf het volgende:
Noorwegen is geen lid van de EU maar wel verbonden via het EER verdrag: Europese Economische Ruimte, wat betekent dat Noorwegen direkt ook douanerechten aan de EU betaald ... (en ja dat gelkd wel als een direkte EU-afdracht, datzelfde wordt immers ook in geval van nedrland meegerekend in de berekening die van Nl een flinke netto-betaler maken en juist ook vanwege die douanerechten die voor nederland erg hoog zijn, gezien de grote export)
verder betaald Noorwegen geen percentage van het BNI, maar omdat daar tegenover ook geen inkomsten uit bijdrages van de EU aan lidstaten staan, is overall het netoi-betalingsaldo sterk ten nadele van Noorwegen.
Het is geen slappe aanname, het is duidelijk onderbouwd met cijfers. Namelijk het BBP per inwoner (natuurlijk zijn er betere cijfers die een zuiverder indicatie geven, maar ik heb wel wat beters te doen dan dat voor stel FOK!-users op te gaan zoeken, BBP per inwoner is een cijfer dat voor economieën met niet al te scheve inkomensverhouding snel een globaal beeld geven). Dat jij dat ineens geen bewijs vindt, tsja, daar kan ik verder ook weinig aan doen. Het laat zien dat een machtsblok zoals de EU niet noodzakelijk is om een hoog welvaartsniveau te bereiken. En dat is het punt waar het om draait in dit topic, de EU adepten stellen dat het noodzakelijk is mee te gaan in de race om het grootste machtsblok ten einde welvaart te behouden. Terwijl het juist deze machtsblokken zijn die in potentie een grote bedreiging vormen voor de welvaart bijvoorbeeld als gevolg van handelsoorlogen.quote:Alles leuk en aardig, maar darom vroeg ik je met bewijzen te komen..
wat slappe aanname's zoals dat 'het inkomen in Noorwegen zo hoog is' vind ik nog geen bewijs dat dat zou komen doordat men daar uit de EU gebleven is, en dat men daar als men EU lid zou zijn, opeens een veel lager BNP zou hebben.
Heb je ooit een PVV-stemmer gezien die langer dan 2 seconden ergens over nagedacht heeft?quote:Op donderdag 11 maart 2010 13:09 schreef L-uuc het volgende:
[..]
Ik hoop dat PVV-stemmers nou eens gaan nadenken of ze dit soort politici wel echt in de regering wil hebben..
quote:De PVV fractie heeft vreemd genoeg tegen de resolutie gestemd. Achteraf is gebleken dat dit een vergissing betrof en de stem is aangepast.
Blijf die groep vooral wegzetten als domme, simpele zielen. Gaat zeker helpen. Al kan je je dan wel ontzettend goed voelen. Helpt altijd, als je ziet dat zo iemand aan de macht is. Ik moet ook niets van 't pvv volk hebben, maar ik vind het niet nodig om denigrerende opmerkingen in hun richting te slingeren. Ik verlaag me liever niet tot dat niveau.quote:Op donderdag 11 maart 2010 18:41 schreef du_ke het volgende:
[..]
Heb je ooit een PVV-stemmer gezien die langer dan 2 seconden ergens over nagedacht heeft?
Het geval Noorwegen bewijst hoogstens dat je met genoeg fossiele brandstoffen, en door de meeste EU-regelgeving te implementeren zonder invloed op de totstandkoming te hebben gehad, inderdaad ook een hoog BBP per hoofd kan bereiken. Maar is in dat geval de soevereiniteit niet een wassen neus?quote:Op donderdag 11 maart 2010 15:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Zo'n ambtelijke trucendoos vermoedde ik al, maar goed de hoogte van de afdracht is natuurlijk niet zo relevant en het is ook niet relevant hoe de buit verdeeld wordt. Het gaat er om dat je ook zonder EU lid te zijn prima welvaart kunt opbouwen, en dat je dan wél in staat bent soeverein te blijven.
[..]
Het is geen slappe aanname, het is duidelijk onderbouwd met cijfers. Namelijk het BBP per inwoner (natuurlijk zijn er betere cijfers die een zuiverder indicatie geven, maar ik heb wel wat beters te doen dan dat voor stel FOK!-users op te gaan zoeken, BBP per inwoner is een cijfer dat voor economieën met niet al te scheve inkomensverhouding snel een globaal beeld geven). Dat jij dat ineens geen bewijs vindt, tsja, daar kan ik verder ook weinig aan doen. Het laat zien dat een machtsblok zoals de EU niet noodzakelijk is om een hoog welvaartsniveau te bereiken. En dat is het punt waar het om draait in dit topic, de EU adepten stellen dat het noodzakelijk is mee te gaan in de race om het grootste machtsblok ten einde welvaart te behouden. Terwijl het juist deze machtsblokken zijn die in potentie een grote bedreiging vormen voor de welvaart bijvoorbeeld als gevolg van handelsoorlogen.
Dat klopt wellicht, men spreekt ja ook wel van het Fort Europa. Maar de realiteit is dus dat als je eruit stapt en echt van je soevereiniteit gebruik maakt, dat je dan een outcast wordt, een klein Nederlandje ingeklemd tussen andere machtsblokken die de dienst uit maken. Dan kan je pragmatisch gezien maar beter met een van die machtsblokken meedoen, dan heb je tenminste vrije handel met 26 landen in plaats van 0.quote:Het zijn de grote machtsblokken die de grootste bedreiging zijn voor de vrije wereldhandel. Partijen met enorm veel marktmacht die er niet voor schuwen economische massavernietigingswapens in te zetten zoals import tarieven. Het is de omgekeerde wereld dat de aanhangers van deze machtsblokken de tegenstanders beschuldigen van het beperken van de vrije wereldhandel.
Wat een onzin. O.a. GroenLinks is een sterke tegenstander van het ACTA-verdrag.quote:Op donderdag 11 maart 2010 11:29 schreef kakner2 het volgende:
Ik vind het ook raar dat mensen zoals Pechtold en Balkenende altijd mooie praatjes hebben over vrijheid maar dat geen een partij (behalve de PVV dan) ook maar iets aan het ACTA verdrag doet?
De argumentatie van de drie PVV-erts was er eentje waar de gemiddelde GL-ert een stijve tampeloeres van krijgt, en dan begin jij te janken over "geen feitenkennis"quote:Op donderdag 11 maart 2010 23:51 schreef LinkseFrieseVegetarier het volgende:
[..]
Wat een onzin. O.a. GroenLinks is een sterke tegenstander van het ACTA-verdrag.
Typische PVV-retoriek weer om te doen voorkomen alsof de PVV de enige partij is die zich voor <willekeurig onderwerp> inzet, niet gehinderd door enige feitenkennis
Zelfs dan was dit gewoon een ultiem stomme actie van die PVV' ers. En het laat ook goed zien op welk niveau ze hun stemmers vertegenwoordigen.quote:Overigens, dit is weer een perfect voorbeeldje van hoe wilde verhaaltjes de wereld in worden gestrooid voordat de zaak in kwestie zich volledig voltrokken heeft. Ja, dan kan ik ook op jan en alleman kankeren en ze als mongolen wegzetten; (s)links heeft weer eens voor haar beurt gepraat.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |