abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_79884007
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 21:17 schreef LieLie het volgende:
Hij was echt goed gelukt! Krokante bodem ook, en dat zonder pizza-oven of steen
Die ervaring had ik bij een kennis, toen ik mijn Bestron al had. Hij gewoon in de oven, op een bakplaat.
Maar die pizza's waren lekker!!! Het kan dus wel in een normale oven zonder steen.
pi_79884055
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 21:26 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Die ervaring had ik bij een kennis, toen ik mijn Bestron al had. Hij gewoon in de oven, op een bakplaat.
Maar die pizza's waren lekker!!! Het kan dus wel in een normale oven zonder steen.
kan prima! Alleen wel wachten met het doen van bakpapier op de plaat die verschrompelt als je 'm mee laat opwarmen
Ja doei.
pi_79884064
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 21:26 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Die ervaring had ik bij een kennis, toen ik mijn Bestron al had. Hij gewoon in de oven, op een bakplaat.
Maar die pizza's waren lekker!!! Het kan dus wel in een normale oven zonder steen.
Die van ons kan tot 250 graden, en ik laat hem ook als ie piept dat ie op temperatuur is nog even flink voorverwarmen. Dan maak ik de pizza op bakpapier en die leg ik op een groot bord, en dan mik ik hem zo op de plaat!
pi_79884451
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 21:27 schreef LieLie het volgende:

[..]

Die van ons kan tot 250 graden, en ik laat hem ook als ie piept dat ie op temperatuur is nog even flink voorverwarmen. Dan maak ik de pizza op bakpapier en die leg ik op een groot bord, en dan mik ik hem zo op de plaat!
Als dat goed gaat, en dat gaat het, zo te horen, zou ik een eventuele pizzasteen gewoon laten voor wat hij is.
Ga zo door!!!
pi_79885593
Dat is wel een goede tip. Ik maakte eerst altijd mn pizza op papier op de plaat. En deed dit dan in in de oven als ie warm was. Maar de plaat eerst verwarmen is natuurlijk erg slim.
  zaterdag 3 april 2010 @ 11:25:24 #256
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79896725
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 21:27 schreef LieLie het volgende:

[..]

Die van ons kan tot 250 graden, en ik laat hem ook als ie piept dat ie op temperatuur is nog even flink voorverwarmen. Dan maak ik de pizza op bakpapier en die leg ik op een groot bord, en dan mik ik hem zo op de plaat!
Gebruiken jullie hetelucht of conventioneel?
pi_79896779
quote:
Op zaterdag 3 april 2010 11:25 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Gebruiken jullie hetelucht of conventioneel?
Hetelucht.
  zaterdag 3 april 2010 @ 12:58:39 #258
221912 minilot
Nancy boy
pi_79899089
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 20:58 schreef LieLie het volgende:


[ afbeelding ]
Ik kan niks over de bodem zeggen als ik er niet in gebeten heb..

Maar de pizza ziet er in elk geval ontzettend tof en zeer smakelijk uit!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 3 april 2010 @ 18:19:20 #259
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_79909179
Had vanavond ook pizza willen maken met pizzameel van Soezie maar onze Welkoop had het niet en ik had geen zin in knoeien, heb nu wel gist in huis dus hopelijk heb ik volgende week zin om te maken.

Het ziet er iig heerlijk uit allemaal
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_79909491
Bedoel je nu soezie pizzameel of soezie suprima plus? Je hebt gist, voor het kant en klare pizzameel zou je dat niet nodig hebben gehad. Dat is zelfrijzend.
  zaterdag 3 april 2010 @ 18:38:50 #261
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_79909708
Nee pizzameel maar dat hadden ze niet, nu wel gist meegenomen om ooit eens met bloem een deeg in elkaar te draaien... Suprima plus hadden ze trouwens ook niet....
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_79910128
Dan heb je gewoon dubbel pech. Het moest zo zijn. Of iedereen is paasbroodjes aan het bakken.
Flinke zakken, de suprima plus. 2,5 kg. Ik neem er altijd 2 mee.
pi_79926923


nom!
Ja doei.
pi_79934999
quote:
Op zondag 4 april 2010 11:05 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

nom!
Ziet er goed uit!!
pi_79969111
Idd. Die kan zo in een kookboek.
pi_79969774


hij was ook zeer lekker
Ja doei.
pi_79970396
Dat kan niet anders. Ik zie dat paprika op de pizza behoorlijk populair is, ik doe het zelf ook vaak.
Maar ik meen ergens gelezen te hebben dat dat in Napels taboe is. Net als bijvoorbeeld ananas.
Gelukkig zijn we niet in Italië.
pi_80021989
Vandaag de gist binnen gekregen. Ben benieuwd.
  woensdag 7 april 2010 @ 23:09:53 #269
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80066480
Zag vandaag in een AH XL (Maassluis, ZH) een pakje "Farina di Grano Tenero Tipo 00" a 500 gr voor ¤0,99.

Is dat wat, of is het juist net weer het verkeerde type meel?
pi_80104081
Bedoel je dan deze?
Die heb ik weleens zien liggen in de XL, het leek me zo'n standaardmix. Maar er staat met gist.
Je hele omschrijving kan ik niet op het etiket ontwaren. Zoals je het beschrijft, klinkt wel OK, een buil kun je niet vallen voor die euro, probeer het eens. En keep us posted.
pi_80106909
quote:
Op donderdag 8 april 2010 22:30 schreef Yvesss het volgende:
Bedoel je dan deze?
Die heb ik weleens zien liggen in de XL, het leek me zo'n standaardmix. Maar er staat met gist.
Je hele omschrijving kan ik niet op het etiket ontwaren. Zoals je het beschrijft, klinkt wel OK, een buil kun je niet vallen voor die euro, probeer het eens. En keep us posted.
Het is in ieder geval beter dan die Koopmans zooi kan ik uit eigen ervaring melden.
pi_80113572
quote:
Op maandag 5 april 2010 16:35 schreef Yvesss het volgende:
Dat kan niet anders. Ik zie dat paprika op de pizza behoorlijk populair is, ik doe het zelf ook vaak.
Maar ik meen ergens gelezen te hebben dat dat in Napels taboe is. Net als bijvoorbeeld ananas.
Gelukkig zijn we niet in Italië.
Ik moet vaak bij pizza zaken ook apart paprika op de pizza bestellen
  vrijdag 9 april 2010 @ 09:56:59 #273
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80114097
quote:
Op donderdag 8 april 2010 22:30 schreef Yvesss het volgende:
Bedoel je dan deze?
Die heb ik weleens zien liggen in de XL, het leek me zo'n standaardmix. Maar er staat met gist.
Je hele omschrijving kan ik niet op het etiket ontwaren. Zoals je het beschrijft, klinkt wel OK, een buil kun je niet vallen voor die euro, probeer het eens. En keep us posted.
Dat kant-en klare pakje stond ernaast

Die van mij was zonder gist, ik heb gisteren het deeg gekneed en het staat nu op me te wachten in de ijskast.

Vanavond volgt een update.
pi_80114112
die van Koopmans is idd echt heeeel slecht! en vies! Dit zat in mijn kerstpakket vorig jaar
Ja doei.
  vrijdag 9 april 2010 @ 10:08:34 #275
294731 Mixende_match
Matchende mix
pi_80114378
Oeeehh ik heb oook een heerlijke pizza gemaakt (al zeg ik het zelf :p)
ook met gewone oven... Normaal is hij niet zo krokant,had altijd beetje kleffe bodem,terwijl de ingredienten die erop zaten al goed waren....

Nu heb ik dus ook die plaat er in laten staan en op het bakpapier gemaakt, en toen in de oven!

Mjammiee! Ik zal zo foto er op zetten!
~ Bonito La Risa ~
pi_80114456
wat ik doe is even de bodem een paar minuutjes (3 ofzo) op 170 graden voorbakken dat heeft tot nu toe altijd goed uitgepakt! En inderdaad gewoon de plaat mee laten verwarmen
Ja doei.
  vrijdag 9 april 2010 @ 14:15:24 #277
294731 Mixende_match
Matchende mix
pi_80123060
tadaaa

uit de oven en half op gegeten
~ Bonito La Risa ~
pi_80130670
Heel mooi. Heel lekker ook, denk ik. Ik durf haast geen pizza-foto meer te posten, ik moet nu echt mijn best gaan doen.
  vrijdag 9 april 2010 @ 22:02:51 #279
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80141724
Mijn allereerste zelfgemaakte pizza, ik ben er best trots op!




Dit is trouwens de bloem die ik bij de AH XL heb gekocht;

pi_80152859
quote:
Op vrijdag 9 april 2010 22:02 schreef Redcoon het volgende:
Mijn allereerste zelfgemaakte pizza, ik ben er best trots op!

[ afbeelding ]


Dit is trouwens de bloem die ik bij de AH XL heb gekocht;

[ afbeelding ]
Bij de XL in Tilburg hadden ze alleen die standaard mix met gist
  zaterdag 10 april 2010 @ 21:00:49 #281
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80169621
Ik heb ook andere AH's bezocht en daar kon ik het ook niet vinden. Ben vandaag weer terug gegaan om wat extra in te slaan.
pi_80194064
Wat is het eiwitgehalte van La Tua dan? Maar je pizza is wel geslaagd.
Zelf gisteren nog 3 gemaakt:
  zondag 11 april 2010 @ 19:54:43 #283
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80197891
Thanks

Zien er trouwens lekker uit die pizza's van je! Maar uhm, het eiwit gehalte staat er zo 123 niet op. Hieronder de gegevens die ik wel heb kunnen vinden;

voedingswaarde per 100gram bloem
Proteïne: 9.6 gr
Koolhydraten: 72.6 gr
Vet: 0.6 gr
pi_80198987
Jawel. 9,6gr per 100 gr, dus bijna 10% en dat is goed. De wat glutenarme tipo 00 wordt vaak pastabloem genoemd, de glutenrijke pizzabloem. Maar hier kun je best mee uit de voeten. Je pizza is het bewijs.
pi_80202121
Yvesss: Proefde je het verschil tussen biergist en 'normale' gist?
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_80202854
quote:
Op zondag 11 april 2010 21:09 schreef mjan het volgende:
Yvesss: Proefde je het verschil tussen biergist en 'normale' gist?
Die houd je nog even tegoed. Ik had namelijk kort daarvoor 8 bodems gemaakt met normale gist. Die zijn nog niet op. Ach, ik maak morgen wel even een nieuwe batch met de biergist. Ik ben zelf ook wel benieuwd.
pi_80214675
Bij de AH XL in Hoofddorp wel die Tipo 00 gevonden. Meteen 3 pakjes meegenomen.
Bij de AH XL in Leiden verkopen ze het niet. En daar woon in 2min vandaag.....
pi_80246302
Iemand hier nog een webshop/winkel waar die Bestron Pizzaoven verkrijgbaar is?
  dinsdag 13 april 2010 @ 09:02:21 #289
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80253241
quote:
Op maandag 12 april 2010 08:20 schreef DrukVout het volgende:
Bij de AH XL in Hoofddorp wel die Tipo 00 gevonden. Meteen 3 pakjes meegenomen.
Bij de AH XL in Leiden verkopen ze het niet. En daar woon in 2min vandaag.....
Ik snap AH's inkoopbeleid sowieso niet...

In het geval het AH bloem onderdoet voor wat je normaal gebruikt, kan je het dan laten weten?
pi_80253791
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 09:02 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Ik snap AH's inkoopbeleid sowieso niet...

In het geval het AH bloem onderdoet voor wat je normaal gebruikt, kan je het dan laten weten?
Vorige keren had ik patentbloem van de Hoogvliet.

Vorige zondag had ik dus AH bloem Tipo 00. Merkte dat het veel soepeler was en veel flexibeler.
Alleen het uiteindelijke resultaat merkte ik niet heel veel verschil. Zal het nog eens een keertje maken en kijken of het dan anders is.
pi_80256609
Krijg hier helemaal honger van, denk dat ik ook maar eens een pizza ga maken.
  dinsdag 13 april 2010 @ 12:28:21 #292
294731 Mixende_match
Matchende mix
pi_80259549
Vanavond weer pizzatje maken! Iemand nog tips voot de saus?:)
~ Bonito La Risa ~
pi_80261646
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 12:28 schreef Mixende_match het volgende:
Vanavond weer pizzatje maken! Iemand nog tips voot de saus?:)
Wat ik vaak doe:

Zongedroogde tomaten, trostomaten, gepelde tomaten uit blik, rode wijn, ui en knoflook. In pan, koken totdat alles mooi fijn is, even in de blender en je hebt genoeg saus voor 15 pizza's
  dinsdag 13 april 2010 @ 15:37:43 #294
294731 Mixende_match
Matchende mix
pi_80266457
Haha,, zoveel heb ik niet nodig;) bedoel eigeblijk uit een potje;)
~ Bonito La Risa ~
pi_80268784
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 15:37 schreef Mixende_match het volgende:
Haha,, zoveel heb ik niet nodig;) bedoel eigeblijk uit een potje;)
Een potje.... zomg
Ach ik heb het weekend een Heinz tomatenpuree pakje genomen. (Basis saus) daar een zwik italiaanse kruiden, peper, zout en een 2 tenen knoflook doorheen geroerd. En hoppa klaar is de saus.
pi_80269880
satesaus
  dinsdag 13 april 2010 @ 17:16:03 #297
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80271177
Hoeveel saus gebruiken jullie normaal gesproken? Die van mij valt een beetje weg onder het geweld van al de kaas en het vlees/vis. Laatst had ik ook een beetje het gevoel dat het aardig verdampt in de oven.
pi_80273613
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 17:16 schreef Redcoon het volgende:
Hoeveel saus gebruiken jullie normaal gesproken? Die van mij valt een beetje weg onder het geweld van al de kaas en het vlees/vis. Laatst had ik ook een beetje het gevoel dat het aardig verdampt in de oven.
Ik denk dat hoe meer je de saus inkookt hoe minder je nodig hebt/verdampt in de oven. Ik hou zelf niet van veel tomatensaus op mijn pizza. Meestal neem ik gezeefde tomaten uit een pak zonder kruiden en dan ongeveer een soepopscheplepel. Een schep in het midden en dan uitwaaieren naar de zijkanten.

Misschien kan je ook wat tomatenpuree aan je saus toevoegen, dat versterkt de smaak?
3x links is ook rechts
When a yawn turns beautiful: https://www.youtube.com/watch?v=GZlJo4Bvzt4
pi_80291424
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 18:26 schreef Parlay het volgende:

[..]

Ik denk dat hoe meer je de saus inkookt hoe minder je nodig hebt/verdampt in de oven. Ik hou zelf niet van veel tomatensaus op mijn pizza. Meestal neem ik gezeefde tomaten uit een pak zonder kruiden en dan ongeveer een soepopscheplepel. Een schep in het midden en dan uitwaaieren naar de zijkanten.

Misschien kan je ook wat tomatenpuree aan je saus toevoegen, dat versterkt de smaak?
Tomatenpuree is ranzig erop.
Waarom niet 1x de moeite doen en dan gewoon invriezen als blokjes, net als ijsklontjes Ideaal te doseren later.

De saus moet ook wel indampen natuurlijk.
  woensdag 14 april 2010 @ 11:32:57 #300
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80298084
Bedankt voor de tips mensen. Zal het van de week weer in de praktijk gebruiken
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')