Welk plan? Er is toch nog niets concreets? En Duitsland blijft ontkennen dat ze geld apart zettenquote:Op maandag 1 maart 2010 09:12 schreef lyolyrc het volgende:
Voorliopig lijken de beleggers erg blij te zijn met een reddingsplan voor Griekenland, maar we zullen zien hoe lang dat stand houdt.
Dat is het gerucht, hè. Buy the rumour...quote:Op maandag 1 maart 2010 09:18 schreef RvLaak het volgende:
Welk plan? Er is toch nog niets concreets? En Duitsland blijft ontkennen dat ze geld apart zetten
Bubbels op de beurs?quote:Op maandag 1 maart 2010 09:34 schreef Rejected het volgende:
Deze week onderwerp voor mn bachelorscriptie inleveren. Iemand een leuk idee?
Lijkt me een compleet verkeerd signaal voor de andere landen die de regels aan hun (Italiaanse) laars lappen... "Doe maar wat je wil, liegen en bedriegen mag. Wij betalen wel"quote:De Europese Unie gaat Griekenland financieel steunen. Achter de schermen wordt er gewerkt aan een reddingsplan.
Rienk Kamer: zwakkere euro niet door Griekenland maar door sterkere dollar
Duitsland en Frankrijk
Dat meldt The Wall Street Journal. Griekenland zegt keer op keer geen geld te willen van de Europese Unie. Maar het lijkt nu toch tot een zogenaamde bail out te komen. Frankrijk en Duitsland zouden samen aan een reddingsplan werken, zodat Griekenland het torenhoge begrotingstekort kan terugdringen.
Voor 30 miljard aan staatsobligaties
Kern van het plan is dat zowel Frankrijk als Duitsland voor ongeveer 30 miljard euro aan Griekse staatsobligaties gaan kopen. Eerder kwam Griekenland al met een eigen noodplan. Maar volgens veel EU-lidstaten is dat plan niet streng te genoeg. Naar verwachting worden de details van het nieuwe plan komende vrijdag bekend gemaakt.
Welke studie doe je? Ik neem aan iets economisch, maar dat is vrij breedquote:Op maandag 1 maart 2010 09:34 schreef Rejected het volgende:
Deze week onderwerp voor mn bachelorscriptie inleveren. Iemand een leuk idee?
Het kan bijna niet anders dan dat het gaat gebeuren. Waar rook is, is vuur. Bovendien redt Griekenland het nooit alleen.quote:Op maandag 1 maart 2010 09:18 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Welk plan? Er is toch nog niets concreets? En Duitsland blijft ontkennen dat ze geld apart zetten
Economie en bedrijfseconomie op de VU. Maar ik ga de finance richting op dus moet ies in dat straatje zijn. Denk dat ik richting Private Equity Funds ga doen. Maar als iemand een leuker idee heeft waar voldoende literatuur over is, graag.quote:Op maandag 1 maart 2010 10:12 schreef Severus het volgende:
[..]
Welke studie doe je? Ik neem aan iets economisch, maar dat is vrij breed
Wat zou je dan willen "doen" met Private Equity Funds?quote:Op maandag 1 maart 2010 10:27 schreef Rejected het volgende:
[..]
Economie en bedrijfseconomie op de VU. Maar ik ga de finance richting op dus moet ies in dat straatje zijn. Denk dat ik richting Private Equity Funds ga doen. Maar als iemand een leuker idee heeft waar voldoende literatuur over is, graag.
quote:Op maandag 1 maart 2010 11:22 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Wat zou je dan willen "doen" met Private Equity Funds?
Ja.. welk effect is dan de academische vervolgvraagquote:Op maandag 1 maart 2010 12:16 schreef Rejected het volgende:
[..]
Daar was ik nog niet helemaal uit, dacht eerst aan het effect van crises op bedrijven die gefinancierd zijn door PEF.
quote:Op maandag 1 maart 2010 12:45 schreef Severus het volgende:
[..]
Ja.. welk effect is dan de academische vervolgvraagOp de werknemers, bedrijfsstructuur, concurrentiepositie?
Misschien kun je eens kijken waarom de perpetual obligaties de laatste tijd de marktrente slecht volgen en in hoeverre de langlopende rente en het onderliggende risico bepalend zijn voor het koersverloop door meerdere sectoren te onderzoeken en tegen elkaar uit te zettenantwoorden uiteraard posten. Misschien is dit wel enorm basic voor een econoom dus niet meteen backfiren plz..quote:Op maandag 1 maart 2010 13:58 schreef Rejected het volgende:
Maar wat ik daar ga onderzoeken weet ik nog niet.
Nog eentje dan maar..quote:Op maandag 1 maart 2010 15:12 schreef Arcee het volgende:
[Tegenlicht] Waar is de woede? (1 maart 20:55 uur Ned. 2)
TV-tip.
quote:Op maandag 1 maart 2010 13:00 schreef Mendeljev het volgende:
Thnx voor de gefixte OP.
"Normale" relatie is dat de beurs stijgt als obligaties stijgen. Want hogere obligaties = lagere rente, dus verwacht je dat de earningsyield op aandelen ook daalt (= hogere koersen).quote:Op maandag 1 maart 2010 16:22 schreef Lemans24 het volgende:
Even een vraagje.
Betekent over het algemeen dat obligaties dalen als de beurs stijgt, of is er geen correlatie met de beurs, maar alleen met de rente?
Ik neem aan dat je met "de beurs" aandelen bedoelt. (Obligaties staan veelal ook aan de beurs genoteerd).quote:Op maandag 1 maart 2010 16:22 schreef Lemans24 het volgende:
Even een vraagje.
Betekent over het algemeen dat obligaties dalen als de beurs stijgt, of is er geen correlatie met de beurs, maar alleen met de rente?
10 years it is...quote:Buffett says: if you don't feel comfortable owning a stock for 10 years, you shouldn't own it for 10 minutes.
Ik zie geen tegenstelling. Het is alleen een andere verwoording.quote:Op maandag 1 maart 2010 17:27 schreef Lemans24 het volgende:
Interessant, twee tegenstrijdige meningen...
Het heeft imo geen enkele zin om te theoretiseren over de "ruis" van de dag.quote:Om dit moment staat de AEX 2% in de plus, de ASR perpetuals een kwart procent in de min. Nu heb ik die dingen voor de lange termijn (10 jaar), maar ik zie ze natuurlijk niet graag direct naar 100 dalen in het eerste jaar, dan had ik beter even kunnen wachten met instappen...
Het is voor mij gewoon best ingewikkeld. Ik snap obligaties inmiddels, maar relaties met de rest van de markt blijkbaar nog niet echt. Beide bedankt iig voor de verheldering!quote:Op maandag 1 maart 2010 17:43 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik zie geen tegenstelling. Het is alleen een andere verwoording.
En Jaco heeft gelijk dat er historisch gezien geen goede correlatie is. Zo waren bijvoorbeeld de Treasury yields in de jaren '50 net zo laag als nu maar aandelen waren toen veel goedkoper. Het normale "textboek" verhaal is echter dat obligaties en aandelen in tandem zouden moeten bewegen.
[..]
Het heeft imo geen enkele zin om te theoretiseren over de "ruis" van de dag.
Klinkt goed. Ik ga het alleen niet doen omdat het graag centraal wil houden.quote:Op maandag 1 maart 2010 18:43 schreef deenigeechteTS het volgende:
http://www.lynx.nl/500euroactie.php
500 euro gratis voor twee maanden in maartik heb het nog niet uitgeprobeerd maar dit lijkt me best een goeie actie
Meer Buffett-wijsheden: Quotes van de stock-fucking-master: Warren Buffett.quote:Op maandag 1 maart 2010 17:41 schreef Lemans24 het volgende:
Lees ik net dit van Buffett:
[..]
10 years it is...
Dat lijkt me academisch een vrij beperkte vraag. Die bedrijven hebben het namelijk moeilijk, ze hebben immers relatief veel schuld en dus weinig ruimte voor tegenvallers. Over PE kun je wel leukere vragen stellenquote:Op maandag 1 maart 2010 12:16 schreef Rejected het volgende:
[..]
Daar was ik nog niet helemaal uit, dacht eerst aan het effect van crises op bedrijven die gefinancierd zijn door PEF.
True. Het is dan ook typerend zinloos roepen in de rondte. Maar toen we de BB kamer binnen kwamen was hij dol enthousiast en liet ons die grafieken via de terminal zien. Echt, we hadden het idee dat dat een grapje was, het ziet er zo onwerkelijk uit. Hij liet natuurlijk een aantal trades zien die op basis daarvan werkte die dag maar ik heb nog steeds geen idee hoe het market profile traden exact werkt. Het ziet er echt uit alsof een wetenschapper een paar glazen teveel achter over zette en met dit idee op de proppen kwam. Ook bizar dat het gewoon standaard(!) in de BB terminal zit terwijl andere dingen zoals Chaikin volatility of de Aroon indicator er standaard niet inzittenquote:Op dinsdag 2 maart 2010 00:14 schreef SeLang het volgende:
Ik ben benieuwd naar de backtest resultaten
Maar serieus, zeggen dat "Market profile traden" winstgevend is is net zoiets als zeggen dat "technische analyse" winstgevend is. Zonder dat je een eenduidige herhaalbare en verifieerbare strategie definieert kun je er geen uitspraken over doen.
Market profile is best bekend. Het zit ook als standaardindicator in Ninjatrader, althans iets wat er op lijkt.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 00:34 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
True. Het is dan ook typerend zinloos roepen in de rondte. Maar toen we de BB kamer binnen kwamen was hij dol enthousiast en liet ons die grafieken via de terminal zien. Echt, we hadden het idee dat dat een grapje was, het ziet er zo onwerkelijk uit. Hij liet natuurlijk een aantal trades zien die op basis daarvan werkte die dag maar ik heb nog steeds geen idee hoe het market profile traden exact werkt. Het ziet er echt uit alsof een wetenschapper een paar glazen teveel achter over zette en met dit idee op de proppen kwam. Ook bizar dat het gewoon standaard(!) in de BB terminal zit terwijl andere dingen zoals Chaikin volatility of de Aroon indicator er standaard niet inzittenIk snap niet dat mensen met dit soort ideeën op de proppen komen
Ja dat soort dingen werken alleen in hindsight. Op een chart die af is zie je mooie partronen, maar als je ze in realtime probeert te traden dan heb je de rechterkant van je chart nog niet. Wat in realtime op de vorming van een H&S of een vlag lijkt ziet er heel anders uit als het patroon af is. Daarom is het zo belangrijk om van tevoren exact je criteria te definieren en die setup dan te testen.quote:Excuses voor het feit dat je nog even moet wachten op de macro data. De excel licentie is verlopen ()
Ben overigens met een soort van deel 2 van je Steun en weerstandsniveaus, werken ze echt? topic bezig voor een schoolproject over de voorspelbare waarde van methodes als hoofd-schouder patroon, de vlag, de wig etc.Tot dusver zijn de resultaten nog slechter dan degene waarop jijzelf uitkwam
Dat soort patronen zijn echt rotzooi.
Het concept is logisch, daar is geen discussie over. Maar de vraag is HOE je dat dan gaat gebruiken en of je dat dan inderdaad een 'edge' geeft. Daar kun je alleen uitspraken over doen als je definieert hoe je dit dan vertaalt naar een concrete strategie ("kopen als <conditie1>, verkopen als <conditie2>). Een algemeen verhaal is niet voldoende.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 12:38 schreef Zure_Pruim het volgende:
Afgezien van alle technische jargon en alle indicatoren in Market Profile, vind ik het niet helemaal onzin. Het volume bij prijs concept maakt het makkelijk om prijzen waar veel en waar weinig werd gehandeld te visualiseren. Het is wel waard om in de toekomst op deze prijzen te letten IMO.
Winstgevend met weinig risico, is dus aan de goede kant staan waar weinig werd gehandeld. Of dit te doen is, is een ander verhaal. Volgens mij proberen ze in Market Profile asymmetrische verdelingen te identificeren. (geen idee, niet zo veel in verdiept)
Die ASR's moet je niet hebben omdat je er een hoger rendement op verwacht. De markt voor obligaties is net zo effectief als de markt voor aandelen, maar wel veel minder volatiel!quote:Op maandag 1 maart 2010 17:27 schreef Lemans24 het volgende:
Interessant, twee tegenstrijdige meningen...
Om dit moment staat de AEX 2% in de plus, de ASR perpetuals een kwart procent in de min. Nu heb ik die dingen voor de lange termijn (10 jaar), maar ik zie ze natuurlijk niet graag direct naar 100 dalen in het eerste jaar, dan had ik beter even kunnen wachten met instappen...
ik heb ze momenteel vooral om meer rente te ontvangen dan een spaarrekening. Het geld stond namelijk absoluut niks te doen en in aandelen vind ik te riskant. Beleggen in aandelen is met mijn oefen bedrag nou niet bepaald goed gegaan vorig jaar... (Al had dat vooral te maken met de sprinters)quote:Op dinsdag 2 maart 2010 13:09 schreef LXIV het volgende:
[..]
Die ASR's moet je niet hebben omdat je er een hoger rendement op verwacht. De markt voor obligaties is net zo effectief als de markt voor aandelen, maar wel veel minder volatiel!
Die ASR's moet je in je portefeuille willen hebben om je risico te managen en te spreiden. Een deel obligaties geeft een bodem in je porto, waarop je bijvoorbeeld weer wat puts kunt schrijven. De vraag of perps ASR hiervoor het meest geschikt zijn (vanwege het relatief hoge risico) is een andere.
Ja, ze kunnen naar 100 en dan had je beter later in kunnen stappen. Ze kunnen ook naar 115 en dan heb je het goed gedaan. Maar je hebt ze in de porto vanwege het risicomanagement en niet om op te speculeren. Dat doe je sowieso goed, ongeacht de ruis van de koers.
Zolang ze niet klappen is het gewoon een goede investering. Je kunt je rendement natuurlijk wel verhogen door het geld te gebruiken als marginquote:Op dinsdag 2 maart 2010 13:21 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
ik heb ze momenteel vooral om meer rente te ontvangen dan een spaarrekening. Het geld stond namelijk absoluut niks te doen en in aandelen vind ik te riskant. Beleggen in aandelen is met mijn oefen bedrag nou niet bepaald goed gegaan vorig jaar... (Al had dat vooral te maken met de sprinters)
Dat ze binnen 10 jaar naar 100 gaan heb ik overigens ingecalculeerd, daarmee is de effectieve rente nog meer dan 8% per jaar.
Als er een handelsgebied is mooi gedefinieerd op de chart (geen trend) en het raakt de hoogste prijs aan in gebied, mogelijke weerstand. Als de volume niet indrukwekkend is of zelfs krimpt en de prijzen gaan snel omlaag. Is dit dan niet een terechte short?quote:Op dinsdag 2 maart 2010 12:58 schreef SeLang het volgende:
[..]
Het concept is logisch, daar is geen discussie over. Maar de vraag is HOE je dat dan gaat gebruiken en of je dat dan inderdaad een 'edge' geeft. Daar kun je alleen uitspraken over doen als je definieert hoe je dit dan vertaalt naar een concrete strategie ("kopen als <conditie1>, verkopen als <conditie2>). Een algemeen verhaal is niet voldoende.
Geen idee. Je zou moeten testen of dat voorspellende waarde heeft.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 13:51 schreef Zure_Pruim het volgende:
[..]
Als er een handelsgebied is mooi gedefinieerd op de chart (geen trend) en het raakt de hoogste prijs aan in gebied, mogelijke weerstand. Als de volume niet indrukwekkend is of zelfs krimpt en de prijzen gaan snel omlaag. Is dit dan niet een terechte short?
Je doet hier allerlei aannames, maar kloppen die aannames? Dat is gewoon te testen, maar dan moet je eerst definieren wat je bedoelt. Bijvoorbeeld:quote:Als de volume hier indrukwekkend is en de prijs blijft tegen het mogelijke weerstand tikken. Dan is dit toch een mogelijke uitbraak? Mensen verkopen, omdat ze denken dat dit het hoogste prijs is, maar het opmerkelijke is dat mensen massaal kopen op deze hoge prijzen. Deze weten iets wat andere niet weten of ze zijn gewoon in een koopfrenzie. Wat mogelijk kan resulteren op hogere prijzen.
Interessante post over die weerstand en steun. Break out is de edge bij SP 500quote:Op dinsdag 2 maart 2010 16:10 schreef SeLang het volgende:
[..]
Geen idee. Je zou moeten testen of dat voorspellende waarde heeft.
[..]
Je doet hier allerlei aannames, maar kloppen die aannames? Dat is gewoon te testen, maar dan moet je eerst definieren wat je bedoelt. Bijvoorbeeld:
"indrukwekkend volume"=wat? 10000000 trades? volume> 3*gemiddelde?
"blijft tegen weerstand tikken"=wat? Definieer weerstand. Defineer aantikken. Etc.
Met alleen ongeteste aannames is het weinig zinvol om hierover te discusseren.
Btw hier een voorbeeldje van wat ik bedoel: TA: Steun en weerstandsniveaus, werken ze echt?
CBOT heeft hier een heel groot document over gemaakt.. te groot. Het kan natuurlijk wel nuttig zijn om te weten waar bepaalde value aeras liggen. Ik gebruik het overigens zelf niet.quote:Op maandag 1 maart 2010 23:25 schreef sitting_elfling het volgende:
Is iemand hier bekent met market profile traden? Een vriend van me kwam vandaag binnen met het feit dat hij het 'licht' heeft gezien en market profile trading helemaal de bom is.
[ afbeelding ]
Ik heb er eens even naar gekeken en had echt het idee dat hij me voor het lapje hield. Het ziet er uit als 1 of andere vage error uit het dos tijdperk. Maar het zit standaard zelfs in Bloomberg
De standaard verdediging van "goeroes" met een niet werkende indicator is ook altijd dat je ook nog naar x en naar y en naar z moet kijken. Zo genereer je oneindig veel vrijheidsgraden en kun je dus nooit spreken over een "methode", laat staan dat het testbaar is.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 16:52 schreef Zure_Pruim het volgende:
Het is ook allemaal arbitrair, zoals ik zei. Geen idee hoe je dat kan backtesten. Dan ook nog dat de achtergronden, volumes en prijsbewegingen van alle financiele contracten verschillend zijn. Een flexibel lerend systeem programmeren is moeilijk. Makkelijk is gewoon door ervaring beslissingen te nemen. En je ogen en hoofd het werk laten doen.
Net als in sport of computer games. Mensen rekenen ook niet bewust de factoren uit om de juiste acties te ondernemen. Lijkt irrelevant.
Niet te snel. Ik laat hier alleen zien dat de test suggereert dat er een edge is, maar niet of die winstgevend is uit te nutten in een praktijksituatie met transactiekosten, spreads, slippage, etc.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 16:52 schreef Zure_Pruim het volgende:
[..]
Interessante post over die weerstand en steun. Break out is de edge bij SP 500![]()
Maar áls je in je eentje op je zolderkamertje al een edge vindt, hoe groot is de kans dat je hem ook nog winstgevend kunt maken? Het is het zoeken naar de pot goud aan het einde van de regenboog. Prima als je dit erg leuk vindt maar houdt er rekening mee dat je hem nooit vindt.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 17:10 schreef SeLang het volgende:
[..]
Niet te snel. Ik laat hier alleen zien dat de test suggereert dat er een edge is, maar niet of die winstgevend is uit te nutten in een praktijksituatie met transactiekosten, spreads, slippage, etc.
Je begint eerst te kijken naar een "pure" edge. Meestal vind je die sowieso al niet en kun je al ophouden voordat je het ingewikkelder maakt. Als je wel iets vindt dan begint het werk eigenlijk pas. Doel van die post was vooral om te laten zien hoe je "softe" criteria concreet en testbaar kunt maken.
Ik ben zoekmachines aan het bouwen en testen. Lijkt je dat niet leuk?quote:Op dinsdag 2 maart 2010 18:46 schreef SeLang het volgende:
Helemaal mee eens. Ik doe het inderdaad voor de lol. Ik ben geinteresseerd in de structuur van dingen en vind het leuk om dingetjes te modelleren en te testen (al ben ik meestal m'n interesse alweer verloren tegen de tijd dat ik aan testen toekom. Modelleren en programmeren is zoveel leuker...). Voor geld verdienen moet je gewoon semi-Buy&Hold (Shiller P/E) doen.
Kan leuk zijn, maar je gaat Google toch niet verslaanquote:Op dinsdag 2 maart 2010 19:56 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik ben zoekmachines aan het bouwen en testen. Lijkt je dat niet leuk?
quote:Op dinsdag 2 maart 2010 20:05 schreef SeLang het volgende:
[..]
Kan leuk zijn, maar je gaat Google toch niet verslaan
Ik gebruik Google zelfs! Maar Google biedt de mogelijkheid om hele specifieke zoekmachines te bouwen die helemaal afgestemd zijn op de situatie van de zoeker.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 20:05 schreef SeLang het volgende:
[..]
Kan leuk zijn, maar je gaat Google toch niet verslaan
En mits je niet zoveel centen hebt is het niet erg om op je bek te gaan met day-traden op basis van verscheidene TA indicators met gebruik van hoge leverage. Al zit 25% van mijn kapitaal op dit moment in small/midcap aandelen. Waaronder natuurlijk Geely.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 18:46 schreef SeLang het volgende:
Helemaal mee eens. Ik doe het inderdaad voor de lol. Ik ben geinteresseerd in de structuur van dingen en vind het leuk om dingetjes te modelleren en te testen (al ben ik meestal m'n interesse alweer verloren tegen de tijd dat ik aan testen toekom. Modelleren en programmeren is zoveel leuker...). Voor geld verdienen moet je gewoon semi-Buy&Hold (Shiller P/E) doen.
Is allemaal al geregeld, SeLang heeft alles al binnenquote:Op dinsdag 2 maart 2010 22:30 schreef Mendeljev het volgende:
@elfing: Had je nog die request van SeLang kunnen fixen mbt de uitdraai van macrocijfers?
Nee niet echt. Het laatst geposte bestand was al genoeg en ik heb niet eens de tijd genomen om dat goed uit te pluizen. Indien ik een lead en meer data nodig heb weet ik je wel te vindenquote:Op dinsdag 2 maart 2010 22:36 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Is allemaal al geregeld, SeLang heeft alles al binnenIk post dan niet altijd (meer), ik lees vaak wel alles mee
Of had jij ook interesse bij de macro cijfers?
Mijn code genereert zichzelf aan de hand van SE zijn BB datafiles.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 23:03 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Nee niet echt. Het laatst geposte bestand was al genoeg en ik heb niet eens de tijd genomen om dat goed uit te pluizen. Indien ik een lead en meer data nodig heb weet ik je wel te vinden
Righto!quote:Op dinsdag 2 maart 2010 23:03 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Nee niet echt. Het laatst geposte bestand was al genoeg en ik heb niet eens de tijd genomen om dat goed uit te pluizen. Indien ik een lead en meer data nodig heb weet ik je wel te vinden
Oh noes! It's alivequote:Op dinsdag 2 maart 2010 23:10 schreef SeLang het volgende:
[..]
Mijn code genereert zichzelf aan de hand van SE zijn BB datafiles.
De moeder aller backtestcodes zag vandaag het licht
Er zit alleen nog ergens een bugje
Als een "edge" uit het niets op komt zetten en dan snel en plotseling weer verdwijnt, hoe bepaal je dan of het een "edge" is of toeval? Dat is een dilemma.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 22:07 schreef sitting_elfling het volgende:
Op korte termijn zijn er wel degelijk edge mogelijkheden te vinden, die verlopen alleen vrij snel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |