Nog eentje dan maar..quote:Op maandag 1 maart 2010 15:12 schreef Arcee het volgende:
[Tegenlicht] Waar is de woede? (1 maart 20:55 uur Ned. 2)
TV-tip.
quote:Op maandag 1 maart 2010 13:00 schreef Mendeljev het volgende:
Thnx voor de gefixte OP.
"Normale" relatie is dat de beurs stijgt als obligaties stijgen. Want hogere obligaties = lagere rente, dus verwacht je dat de earningsyield op aandelen ook daalt (= hogere koersen).quote:Op maandag 1 maart 2010 16:22 schreef Lemans24 het volgende:
Even een vraagje.
Betekent over het algemeen dat obligaties dalen als de beurs stijgt, of is er geen correlatie met de beurs, maar alleen met de rente?
Ik neem aan dat je met "de beurs" aandelen bedoelt. (Obligaties staan veelal ook aan de beurs genoteerd).quote:Op maandag 1 maart 2010 16:22 schreef Lemans24 het volgende:
Even een vraagje.
Betekent over het algemeen dat obligaties dalen als de beurs stijgt, of is er geen correlatie met de beurs, maar alleen met de rente?
10 years it is...quote:Buffett says: if you don't feel comfortable owning a stock for 10 years, you shouldn't own it for 10 minutes.
Ik zie geen tegenstelling. Het is alleen een andere verwoording.quote:Op maandag 1 maart 2010 17:27 schreef Lemans24 het volgende:
Interessant, twee tegenstrijdige meningen...
Het heeft imo geen enkele zin om te theoretiseren over de "ruis" van de dag.quote:Om dit moment staat de AEX 2% in de plus, de ASR perpetuals een kwart procent in de min. Nu heb ik die dingen voor de lange termijn (10 jaar), maar ik zie ze natuurlijk niet graag direct naar 100 dalen in het eerste jaar, dan had ik beter even kunnen wachten met instappen...
Het is voor mij gewoon best ingewikkeld. Ik snap obligaties inmiddels, maar relaties met de rest van de markt blijkbaar nog niet echt. Beide bedankt iig voor de verheldering!quote:Op maandag 1 maart 2010 17:43 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik zie geen tegenstelling. Het is alleen een andere verwoording.
En Jaco heeft gelijk dat er historisch gezien geen goede correlatie is. Zo waren bijvoorbeeld de Treasury yields in de jaren '50 net zo laag als nu maar aandelen waren toen veel goedkoper. Het normale "textboek" verhaal is echter dat obligaties en aandelen in tandem zouden moeten bewegen.
[..]
Het heeft imo geen enkele zin om te theoretiseren over de "ruis" van de dag.
Klinkt goed. Ik ga het alleen niet doen omdat het graag centraal wil houden.quote:Op maandag 1 maart 2010 18:43 schreef deenigeechteTS het volgende:
http://www.lynx.nl/500euroactie.php
500 euro gratis voor twee maanden in maartik heb het nog niet uitgeprobeerd maar dit lijkt me best een goeie actie
Meer Buffett-wijsheden: Quotes van de stock-fucking-master: Warren Buffett.quote:Op maandag 1 maart 2010 17:41 schreef Lemans24 het volgende:
Lees ik net dit van Buffett:
[..]
10 years it is...
Dat lijkt me academisch een vrij beperkte vraag. Die bedrijven hebben het namelijk moeilijk, ze hebben immers relatief veel schuld en dus weinig ruimte voor tegenvallers. Over PE kun je wel leukere vragen stellenquote:Op maandag 1 maart 2010 12:16 schreef Rejected het volgende:
[..]
Daar was ik nog niet helemaal uit, dacht eerst aan het effect van crises op bedrijven die gefinancierd zijn door PEF.
True. Het is dan ook typerend zinloos roepen in de rondte. Maar toen we de BB kamer binnen kwamen was hij dol enthousiast en liet ons die grafieken via de terminal zien. Echt, we hadden het idee dat dat een grapje was, het ziet er zo onwerkelijk uit. Hij liet natuurlijk een aantal trades zien die op basis daarvan werkte die dag maar ik heb nog steeds geen idee hoe het market profile traden exact werkt. Het ziet er echt uit alsof een wetenschapper een paar glazen teveel achter over zette en met dit idee op de proppen kwam. Ook bizar dat het gewoon standaard(!) in de BB terminal zit terwijl andere dingen zoals Chaikin volatility of de Aroon indicator er standaard niet inzittenquote:Op dinsdag 2 maart 2010 00:14 schreef SeLang het volgende:
Ik ben benieuwd naar de backtest resultaten
Maar serieus, zeggen dat "Market profile traden" winstgevend is is net zoiets als zeggen dat "technische analyse" winstgevend is. Zonder dat je een eenduidige herhaalbare en verifieerbare strategie definieert kun je er geen uitspraken over doen.
Market profile is best bekend. Het zit ook als standaardindicator in Ninjatrader, althans iets wat er op lijkt.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 00:34 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
True. Het is dan ook typerend zinloos roepen in de rondte. Maar toen we de BB kamer binnen kwamen was hij dol enthousiast en liet ons die grafieken via de terminal zien. Echt, we hadden het idee dat dat een grapje was, het ziet er zo onwerkelijk uit. Hij liet natuurlijk een aantal trades zien die op basis daarvan werkte die dag maar ik heb nog steeds geen idee hoe het market profile traden exact werkt. Het ziet er echt uit alsof een wetenschapper een paar glazen teveel achter over zette en met dit idee op de proppen kwam. Ook bizar dat het gewoon standaard(!) in de BB terminal zit terwijl andere dingen zoals Chaikin volatility of de Aroon indicator er standaard niet inzittenIk snap niet dat mensen met dit soort ideeën op de proppen komen
Ja dat soort dingen werken alleen in hindsight. Op een chart die af is zie je mooie partronen, maar als je ze in realtime probeert te traden dan heb je de rechterkant van je chart nog niet. Wat in realtime op de vorming van een H&S of een vlag lijkt ziet er heel anders uit als het patroon af is. Daarom is het zo belangrijk om van tevoren exact je criteria te definieren en die setup dan te testen.quote:Excuses voor het feit dat je nog even moet wachten op de macro data. De excel licentie is verlopen ()
Ben overigens met een soort van deel 2 van je Steun en weerstandsniveaus, werken ze echt? topic bezig voor een schoolproject over de voorspelbare waarde van methodes als hoofd-schouder patroon, de vlag, de wig etc.Tot dusver zijn de resultaten nog slechter dan degene waarop jijzelf uitkwam
Dat soort patronen zijn echt rotzooi.
Het concept is logisch, daar is geen discussie over. Maar de vraag is HOE je dat dan gaat gebruiken en of je dat dan inderdaad een 'edge' geeft. Daar kun je alleen uitspraken over doen als je definieert hoe je dit dan vertaalt naar een concrete strategie ("kopen als <conditie1>, verkopen als <conditie2>). Een algemeen verhaal is niet voldoende.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 12:38 schreef Zure_Pruim het volgende:
Afgezien van alle technische jargon en alle indicatoren in Market Profile, vind ik het niet helemaal onzin. Het volume bij prijs concept maakt het makkelijk om prijzen waar veel en waar weinig werd gehandeld te visualiseren. Het is wel waard om in de toekomst op deze prijzen te letten IMO.
Winstgevend met weinig risico, is dus aan de goede kant staan waar weinig werd gehandeld. Of dit te doen is, is een ander verhaal. Volgens mij proberen ze in Market Profile asymmetrische verdelingen te identificeren. (geen idee, niet zo veel in verdiept)
Die ASR's moet je niet hebben omdat je er een hoger rendement op verwacht. De markt voor obligaties is net zo effectief als de markt voor aandelen, maar wel veel minder volatiel!quote:Op maandag 1 maart 2010 17:27 schreef Lemans24 het volgende:
Interessant, twee tegenstrijdige meningen...
Om dit moment staat de AEX 2% in de plus, de ASR perpetuals een kwart procent in de min. Nu heb ik die dingen voor de lange termijn (10 jaar), maar ik zie ze natuurlijk niet graag direct naar 100 dalen in het eerste jaar, dan had ik beter even kunnen wachten met instappen...
ik heb ze momenteel vooral om meer rente te ontvangen dan een spaarrekening. Het geld stond namelijk absoluut niks te doen en in aandelen vind ik te riskant. Beleggen in aandelen is met mijn oefen bedrag nou niet bepaald goed gegaan vorig jaar... (Al had dat vooral te maken met de sprinters)quote:Op dinsdag 2 maart 2010 13:09 schreef LXIV het volgende:
[..]
Die ASR's moet je niet hebben omdat je er een hoger rendement op verwacht. De markt voor obligaties is net zo effectief als de markt voor aandelen, maar wel veel minder volatiel!
Die ASR's moet je in je portefeuille willen hebben om je risico te managen en te spreiden. Een deel obligaties geeft een bodem in je porto, waarop je bijvoorbeeld weer wat puts kunt schrijven. De vraag of perps ASR hiervoor het meest geschikt zijn (vanwege het relatief hoge risico) is een andere.
Ja, ze kunnen naar 100 en dan had je beter later in kunnen stappen. Ze kunnen ook naar 115 en dan heb je het goed gedaan. Maar je hebt ze in de porto vanwege het risicomanagement en niet om op te speculeren. Dat doe je sowieso goed, ongeacht de ruis van de koers.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |