Nee, juist nietquote:Op zaterdag 27 februari 2010 17:15 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
[..]
Je neemt een oneindige reeks gehele willekeurige getallen
Is het opslaan van de positie van de betreffende reeks dan op een gegeven moment niet gewoon groter dan de reeks zelf?quote:Op dinsdag 2 maart 2010 01:45 schreef Tijn het volgende:
[..]
Nee, juist nietJe neemt een oneindige reeks die iedereen kan berekenen, maar je niet hoeft op te slaan (zoals pi). Op die manier hoef je alleen aan te geven waar in die reeks je wil zijn en de bijbehorende getallen kan iedereen dan zelf berekenen.
Simpelweg: ja.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 11:32 schreef ikheetmartijn het volgende:
[..]
Is het opslaan van de positie van de betreffende reeks dan op een gegeven moment niet gewoon groter dan de reeks zelf?
aprilgrapquote:Op dinsdag 4 oktober 2011 22:15 schreef Matrixcode het volgende:
Het raadsel rondom "De Broncode" opgelost ???
http://jansloot.telcomsoft.nl/Sources-3/Dna/NL_Dna.htm
Matrixcode
Ja leuk, heb je ook dat bestand "dna.tbl" gezien van 735MB? Daar staat dus alle info in van de zogenaamd kleiner gemaakte files. Zonder dat grote tabelbestand kan iemand anders de kleine file ook niet gebruiken. Compleet zinloos dus.quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 22:15 schreef Matrixcode het volgende:
Het raadsel rondom "De Broncode" opgelost ???
http://jansloot.telcomsoft.nl/Sources-3/Dna/NL_Dna.htm
Matrixcode
Precies, dat was mijn ged8tengang ook alleen heb ik nog steeds twijfels omdat in het forum staat dat het programma voor test aan telcomsoft (bedrijf ????) aangeleverd is geworden. Als die hun twijfels hadden zouden ze het niet op de website plaatsen lijkt me (reverse engeneering).quote:Op woensdag 5 oktober 2011 01:08 schreef Tijn het volgende:
[..]
Ja leuk, heb je ook dat bestand "dna.tbl" gezien van 735MB? Daar staat dus alle info in van de zogenaamd kleiner gemaakte files. Zonder dat grote tabelbestand kan iemand anders de kleine file ook niet gebruiken. Compleet zinloos dus.
Je verplaatst de data hiermee alleen maar naar een centrale plek, maar maakt niet daadwerkelijk een kleinere file die toch alle informatie van het origineel bevat.
Idd, kkrieger is ook zoiets.quote:Op woensdag 5 oktober 2011 09:03 schreef Tijn het volgende:
Demo's zoals dat 4kB worden al tientallen jaren gemaakt door een heleboel verschillende mensen,
Ahhh, je gaat rustig de tijd nemen om ze naast elkaar te zetten?quote:Ik vergat nog iets te melden, je kan deze getallen ook nog als een soort van datacube naast elkaar zetten, waardoor je een soort van drie (of zelfs meerdere dimensies)
Maar aangezien de reeks oneindig is, kan de positie die je wilt aangeven ook oneindig ver weg zijn. Dus een oneindig aantal bits nodig hebben om te beschrijven.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 01:45 schreef Tijn het volgende:
[..]
Nee, juist nietJe neemt een oneindige reeks die iedereen kan berekenen, maar je niet hoeft op te slaan (zoals pi). Op die manier hoef je alleen aan te geven waar in die reeks je wil zijn en de bijbehorende getallen kan iedereen dan zelf berekenen.
Doe ik nog even mee.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:07 schreef J.J.De-Bom het volgende:
Het is altijd schattig om mensen te zien die net uitvinden hoe datacompressie werkt.
Om ze alle bekende "Eureka!" momenten te zien hebben, en alle bekende fouten te zien maken.
Overigens hoef je voor pi om het n-de getal te vinden niet alle n-1 getallen daarvoor uit te rekenen (zie http://en.wikipedia.org/wiki/Bailey–Borwein–Plouffe_formula), dus het zou in principe niet nodig zijn om "heel pi" op te slaan in een database.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:05 schreef J.J.De-Bom het volgende:
[..]
Maar aangezien de reeks oneindig is, kan de positie die je wilt aangeven ook oneindig ver weg zijn. Dus een oneindig aantal bits nodig hebben om te beschrijven.
Helaas.
Misschien heeft die methode van Sloot helemaal NIETS met datacompressie te maken, en veel meer met het herleiden van een vraagstuk van complexiteit als zijnde "onbepaald" mogelijk NP volledig probleem tot een van herleid simpel P probleem.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:07 schreef J.J.De-Bom het volgende:
Het is altijd schattig om mensen te zien die net uitvinden hoe datacompressie werkt.
Om ze alle bekende "Eureka!" momenten te zien hebben, en alle bekende fouten te zien maken.
Yup, compressie herleiden naar P!=NP Perfect!quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 23:05 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Misschien heeft die methode van Sloot helemaal NIETS met datacompressie te maken, en veel meer met het herleiden van een vraagstuk van complexiteit als zijnde "onbepaald" mogelijk NP volledig probleem tot een van herleid simpel P probleem.
http://nl.wikipedia.org/wiki/NP-volledig
Je hebt een monalisa.rar waarvan je de bits uit kunt drukken in een reeks getallen. Pi is een oneindig getal, waar je elke opeenvolging van nummers zou kunnen vinden als je ver genoeg zoekt, dus ook die reeks van de .rar.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 11:41 schreef Zapato het volgende:
Ik heb geen idee waar dit over gaat, hoef het ook niet te weten, maar wtf bedoelen jullie met 'Mona Lisa vinden in pi'?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dit domme commentaar bewijst al dat je je niet hebt verdiept in het verhaal van Sloot,quote:Op zaterdag 8 oktober 2011 02:56 schreef ChungLingSoo het volgende:
[..]
Yup, compressie herleiden naar P!=NP Perfect!
Da's ongeveer de redenatie dat ik mijn kat de schuld geef dat mijn auto zonder benzine staat
Tering, wat kan jij niet beargumenteren!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |