Nu ontbreekt het me aan vrijwel alle fundamentele economische en rekenkundige kennis, maar waar haalt de Rabo dan die stijging vandaan? Ik zou zeggen dat als de rente stijgt en de lonen stabiel blijven, de huizenprijs dus niet gaat oplopen. Wat snap ik nu niet?quote:olgens de bank zal niet alleen de prijs van een bestaande woning in de loop van dit jaar oplopen, maar ook het renteniveau, terwijl de brutolonen dit jaar stabiel zullen blijven
quote:Op woensdag 17 februari 2010 20:00 schreef LXIV het volgende:
Je hebt Jan en Piet. Beiden een baan als ambtenaar op een ministerie, plantjes water geven, ff Hyves checken en 60K per jaar vangen.
Misschien een correctie n.a.v. de flinke dalingen van de afgelopen tijd. Je ziet na flinke dalingen wel vaker een kleine correctie die niet op indicators is gebaseerd.quote:Op woensdag 17 februari 2010 20:11 schreef LXIV het volgende:
Nu las ik ook dit epistel van de Rabobank:
[..]
Nu ontbreekt het me aan vrijwel alle fundamentele economische en rekenkundige kennis, maar waar haalt de Rabo dan die stijging vandaan? Ik zou zeggen dat als de rente stijgt en de lonen stabiel blijven, de huizenprijs dus niet gaat oplopen. Wat snap ik nu niet?
Volgens mij hebben we toch al een kleine correctie gehad? Ik geloof er niet zo in, volgens mij is het de zoveelste poging van de Rabo om de markt ophoog te praten.quote:Op woensdag 17 februari 2010 20:26 schreef Halcon het volgende:
[..]
Misschien een correctie n.a.v. de flinke dalingen van de afgelopen tijd. Je ziet na flinke dalingen wel vaker een kleine correctie die niet op indicators is gebaseerd.
In sommige gebieden wel, kan best zijn dat die correctie nog even doorsijpelt voor er weer wat anders gaat gebeuren. Natuurlijk heeft Rabo er een belang bij om de boel recht te lullen, maar helemaal onlogisch is zo'n correctie zonder de betreffende indicators niet.quote:Op woensdag 17 februari 2010 20:31 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Volgens mij hebben we toch al een kleine correctie gehad? Ik geloof er niet zo in, volgens mij is het de zoveelste poging van de Rabo om de markt ophoog te praten.
Ook de overheid heeft natuurlijk grote belangen op korte termijn om de markt weer op gang te krijgen. Het uitblijven van herstel kost ze op de korte termijn een hoop inkomsten. Echter ik zie liever dat ze het voor een feit aannemen en beginnen te werken aan een herziening van economische activiteiten, de huizenmarkt-flappentap was zo 20e eeuw. Laten we werken aan de economie van de 21e eeuw. Echte wereldse problemen oplossen d.m.v. innovatie, creativiteit en echte added-valuequote:Op woensdag 17 februari 2010 20:35 schreef Halcon het volgende:
[..]
In sommige gebieden wel, kan best zijn dat die correctie nog even doorsijpelt voor er weer wat anders gaat gebeuren. Natuurlijk heeft Rabo er een belang bij om de boel recht te lullen, maar helemaal onlogisch is zo'n correctie zonder de betreffende indicators niet.
Wat me veel meer stoort is dat krampachtige gedoe van de overheid om de markt op gang te trekken. Ze blazen er alleen maar nog meer lucht in waardoor de big bang straks alleen nog maar groter wordt of zodat de belastingbetaler tot in den treure op moet draaien voor de onverantwoorde financiele avonturen van menig brokkenpiloot.
De overheid is de grootste schuldige aan de bubble en is nu vooral bezig om de leeglopende bubble helemaal vol te blazen, zodat deze alsnog uit elkaar kan klappen i.p.v. langzaam leeg kan lopen.quote:Op woensdag 17 februari 2010 20:43 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Ook de overheid heeft natuurlijk grote belangen op korte termijn om de markt weer op gang te krijgen. Het uitblijven van herstel kost ze op de korte termijn een hoop inkomsten. Echter ik zie liever dat ze het voor een feit aannemen en beginnen te werken aan een herziening van economische activiteiten, de huizenmarkt-flappentap was zo 20e eeuw. Laten we werken aan de economie van de 21e eeuw. Echte wereldse problemen oplossen d.m.v. innovatie, creativiteit en echte added-value
Nu Nout en de rest van het land eindelijk durven toegeven dat een groot deel van de Nederlandse hypotheken sub-prime is, kan het hard gaan ja..quote:Op woensdag 17 februari 2010 18:45 schreef Sjabba het volgende:
[..]
Was dat niet anderhalf jaar geleden al het geval? Of begint het nu pas echt echt echt.
Bron: Quotequote:Wouter Bos heeft een subprime hypotheek
De laatste cijfers van het Centraal Plan Bureau stemmen minister Wouter Bos van Financiën optimistisch. De economie trekt weer aan en volgens Bos blijft ‘de grote klap' uit. Dat is vooral ook te hopen voor Bos zelf, want hij kampt met een nogal zware hypotheeklast.
Een huis aan de straat van Wouter Bos in het lommerrijke deel van Amsterdam-Noord doet volgens Jaap en Funda tussen de pak hem beet ruim drie tot vier ton voor een eengezinswoning, met een enkele uitschieter richting de vier en een half, vijf ton. In de buurt staan enkele villa's van negen ton en een van bijna twee miljoen.
Bos lijkt in prijs aan de bovenkant te zitten voor deze buurt. Hij betaalde in 2001 met zijn vrouw Barbara ¤453.780 en nam daarop een stuk hogere hypotheek van ¤567.225. En Bos had er tot zeer recent wel vertrouwen in dat het kabinet voorlopig niet valt en hij van een inkomen verzekerd is, want vijf maanden geleden, alsof er geen gierende crisis is, nam hij nog een hypotheek van ¤150.000.
Daarmee komt de hypotheek op ruim ¤717.000 en is Bos na minister Piet Hein Donner de grootste hypotheekhouder van het Kabinet. Als Ella Vogelaar nog had meegeregeerd, had Bos ook haar gepasseerd. En dat met een huis aan de verkeerde kant van het IJ waarvan het de vraag is of dat het waard is, precies datgene waarmee in de Verenigde Staten de kredietcrisis is ontstaan. Feit is wel dat Bos de woning stevig heeft vertimmerd in de loop de jaren. We horen dat de tweede hypotheek van ¤150.000 ook voor een grootste verbouwing is gebruikt om extra ruimte te creëren want in april 2009 beviel Barbara van haar derde kind.
Opvallend is dat de meeste PvdA-ers een hypotheek hebben hoger dan de koopsom (uitgezonderd Ronald Plasterk, die zijn eerste hypotheek heeft afgelost, en Jacqueline Kramer). De meeste CDA-ers en CU-ers hebben een hypotheek onder de koopsom. Uitgezonderd hypotheektopper Piet Hein Donner, die zich een hypotheek van een ¤1 miljoen kan veroorloven op een huis aangeschaft voor ¤920.000.
Iemand die nog een 2e hypotheek moet nemen de portefeuille Financien toevertrouwen.... dat moet wel misgaan.quote:
1 jaar vast tegen 3% en daarna 8% dat is pas subprime.quote:Op woensdag 17 februari 2010 22:47 schreef Prutzenberg het volgende:
We hebben de starterslening nog.![]()
Lekker voordelig 20% boven het verantwoord maximum lenen: 10 jaar vast voor 6%.![]()
Hoe sub-prime wil je het hebben?
Wat hebben wij ook een waardeloos prut kabinet, altijd alles voor zich uit schuiven tot het echt niet langer kan.quote:Op donderdag 18 februari 2010 08:38 schreef Basp1 het volgende:
[..]
1 jaar vast tegen 3% en daarna 8% dat is pas subprime.
Ze doen alles om het gepeupel tevreden te houden. De partijen die ooit iets aangestipt hebben om de HRA te versoberen zijn de linkse partijen, wanneer dit kabinet valt zal er een centrum rechts kabinet komen en zie ik er nog niets veranderen.quote:Op donderdag 18 februari 2010 09:30 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:
[..]
Wat hebben wij ook een waardeloos prut kabinet, altijd alles voor zich uit schuiven tot het echt niet langer kan.
Dit kun je al jaren aan zien komen maar nog steeds is men voor tophypotheken.
Ik vraag me weleens af of ze er uberhaupt wel uit gaan komen en als dat lukt of er een werkbaar akkoord op tafel gaat komen.quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:02 schreef LXIV het volgende:
Ik weet niet zo net of er een centrum-rechts kabinet zal komen. Hoe zie je dat dan gestalte krijgen? Dat kan enkel met de PVV, want CDA en PVDA gaan dus niet meer samen in het volgende kabinet zitten.
De enige mogelijkheid is dus dan CDA-VVD-PVV. Dat is ook de enige mogelijkheid voor een kabinet waarin de HRA blijft voortbestaan. Als ik Wilders was zou ik zwaar, heel zwaar inzetten om dit kabinet te vormen. Premier of vice-premier op zijn minst. Anders konden ze het vergeten. De tijd is toch niet zo heel gunstig voor hem om mee te gaan. Ik denk niet dat dit doorgaat.
TON lijkt me geen stabiele partij en als ze een zetel of 3 halen dan is het alle ellende die je er mee gaat krijgen niet waard. SGP zie ik alleen regeren samen met CDA en CU en die gaan samen geen meerderheid halen.quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:08 schreef LXIV het volgende:
Met dat nieuwe paars haal je niet genoeg zetels.
Balkenende is nog bereid een pact met de duivel te sluiten om de HRA te kunnen laten voortbestaan, dus in dat opzicht is PVV, CDA, VVD, SGP, TON best mogelijk.
Of een regering met de PVV erin nou stabiel te noemen is.quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:12 schreef Halcon het volgende:
[..]
TON lijkt me geen stabiele partij en als ze een zetel of 3 halen dan is het alle ellende die je er mee gaat krijgen niet waard. SGP zie ik alleen regeren samen met CDA en CU en die gaan samen geen meerderheid halen.
Het is te hopen dat CDA, VVD en PVV samen een meerderheid kunnen halen. Op zich zou het moeten kunnen. CDA, 30 zetels, PVV 25 zetels en VVD een zetel of 22 en dan ben je er al. Lijkt me ook een stuk stabieler dan D'66, PvdA en VVD. Volgens mij zit ook vrijwel niemand te wachten op Paars 3, de VVD-stemmers in elk geval niet.
Probleem bij een CDA-stem is dat je niet echt weet van je erbij krijgt. Als de VVD duidelijk afstand neemt van PvdA, dan kan het voor mij ook nog weleens VVD worden, al blijft mijn angst dat ik dan een bijdrage lever aan Paars III. Ook vind ik de VVD te "liberaal" als het gaat om ethische thema´s. Lastige keuze dit, vooral omdat je bij geen enkele partij weet wat je er bij gaat krijgen.quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:24 schreef LXIV het volgende:
Tja, dat wordt lastig. Vorige keer heb ik CU gestemd, maar dat is me tegengevallen. In ieder geval niet op het CDA als Balkenende lijsttrekker blijft, daar heb ik nu wel genoeg van gezien. Vertrouw hem ook niet.
Dan denk ik toch dat het VVD wordt, bij gebrek aan alternatief.
Zou goed zijn voor het ledental van de scoutingquote:Op donderdag 18 februari 2010 21:12 schreef Halcon het volgende:
[..]
TON lijkt me geen stabiele partij en als ze een zetel of 3 halen dan is het alle ellende die je er mee gaat krijgen niet waard. SGP zie ik alleen regeren samen met CDA en CU en die gaan samen geen meerderheid halen.
Het is te hopen dat CDA, VVD en PVV samen een meerderheid kunnen halen. Op zich zou het moeten kunnen. CDA, 30 zetels, PVV 25 zetels en VVD een zetel of 22 en dan ben je er al. Lijkt me ook een stuk stabieler dan D'66, PvdA en VVD. Volgens mij zit ook vrijwel niemand te wachten op Paars 3, de VVD-stemmers in elk geval niet.
Zolang Wilders er zit is die partij wel stabiel, hoewel het weleens kan botsen tussen Wilders en een draaiende CDA, maar dat heb je toch altijd wel.quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:24 schreef Idler het volgende:
[..]
Of een regering met de PVV erin nou stabiel te noemen is.
Poeh....damn. Soms maak ik verkeerde inschattingen over de achtergrond van mensen.quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:08 schreef LXIV het volgende:
Met dat nieuwe paars haal je niet genoeg zetels.
Balkenende is nog bereid een pact met de duivel te sluiten om de HRA te kunnen laten voortbestaan, dus in dat opzicht is PVV, CDA, VVD, SGP, TON best mogelijk.
De HRA hoeft van mij niet persé door te gaan. Afschaffen HRA is w.m.b. best bespreekbaar, al moet het dan wel direct teruggaan naar de belastingbetaler en niet via allerlei nutteloze linkse potjes verdwijnen naar groepen steuntrekkers en dat risico is wel erg groot met de linkse partijen natuurlijk.quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:28 schreef LXIV het volgende:
Nee, wat je precies krijgt weet je nooit. Maar wel de richting, zo ongeveer. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen en of het nog effect heeft op de beurs en de huizenmarkt.
Alleen met Wilders kan de HRA nog doorgaan! Wie wil wat?
Het beste is denk ik om de HRA annuitair dalend te maken. Dan is het in elk geval aantrekkelijk om annuitair je lening af te bouwen.quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:33 schreef LXIV het volgende:
Geen enkele partij heeft afschaffing in zijn programma staan, zelfs de SP niet. Maar een constructie waarbij aflossen wordt aangemoedigd in plaats van ontmoedigd zou wat mij betreft welkom zijn.
Helemaal mee eens, maar trek daar maar eens kiezers mee.quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:33 schreef LXIV het volgende:
Geen enkele partij heeft afschaffing in zijn programma staan, zelfs de SP niet. Maar een constructie waarbij aflossen wordt aangemoedigd in plaats van ontmoedigd zou wat mij betreft welkom zijn.
Gewoon even goed en duidelijk voorrekenen wat mensen er van gaan merken onder aan de streep van het salarisstrookje. Genoeg mensen die best wat meer netto willen overhouden van hun zuurverdiende centen in plaats van onverantwoorde financiele avonturen van anderen bij te spekken.quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:36 schreef Idler het volgende:
[..]
Helemaal mee eens, maar trek daar maar eens kiezers mee.
Helaas verlies je de aandacht van de gemiddelde Nederlander zodra je iets echt uit wil leggen.quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:38 schreef Halcon het volgende:
[..]
Gewoon even goed en duidelijk voorrekenen wat mensen er van gaan merken onder aan de streep van het salarisstrookje. Genoeg mensen die best wat meer netto willen overhouden van hun zuurverdiende centen in plaats van onverantwoorde financiele avonturen van anderen bij te spekken.
De aandacht trek je wel als mensen er netto een substantieel bedrag bij gaan krijgen. Dat zou mij in elk geval interesseren. Hoe dan ook wordt HRA een discussie en dan kun je beter een wenselijk alternatief hebben dan krampachtig aan die HRA vast blijven houden.quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:43 schreef Idler het volgende:
[..]
Helaas verlies je de aandacht van de gemiddelde Nederlander zodra je iets echt uit wil leggen.
Nee, de enige optie is een superpopulistische partij beginnen die alleen maar roept dat alle allochtonen het land uit moeten en alle belastingen afgeschaft moeten worden. En dan in de kleine lettertjes in het partijprogramma opnemen dat de HRA afgebouwd wordt.
Maar gaan de mensen er dan wel zoveel bij krijgen bij het afbouwen van de HRA? Zal dat geld niet gewoon gebruikt worden om dat gat van 35 mld te vullen?quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:48 schreef Halcon het volgende:
[..]
De aandacht trek je wel als mensen er netto een substantieel bedrag bij gaan krijgen. Dat zou mij in elk geval interesseren. Hoe dan ook wordt HRA een discussie en dan kun je beter een wenselijk alternatief hebben dan krampachtig aan die HRA vast blijven houden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |