abonnement Unibet Coolblue
pi_81290011
quote:
Op donderdag 22 april 2010 14:26 schreef Pritt het volgende:
Was inderdaad van plan eerst Ter Aar te doen, maar een vriend kon dan niet dus toen maar weekje verschoven. Die week daarvoor ook al een toertocht van 200+ km richting Limburg, dus ik denk dat ik Ter Aar laat vallen.

Opzich maakt het rustiger fietsen niet uit voor het lopen, gewoon zorgen dat je op het einde van je fietsbeurt jezelf niet helemaal over de kop rijdt. Beetje energie overhouden voor het wisselen. Je zal niet de eerste zijn die flauwvalt bij een wisselpunt.
Goed punt Sowieso ga ik niet alles max; alleen het hardlopen aan het einde.

Zondag is mijn eerste triatlon al! Vandaag nog gezwommen en hardgelopen. Helaas zonder rekken gaan mijn kuiten bijna verkrampen als ik eerst zwem en dan ren (dat had ik ook bij m'n zwemloop in april). Kent iemand dat en heeft iemand tips om toch direct door te kunnen? Ben bang dat het alleen maar erger wordt na het fietsen

Verder aantal dingen besloten: Ik ga deze keer na het zwemmen wel sokken aandoen. Dat ging best OK toen ik daarnet oefende met natte voeten. Verder doe ik mijn fietsschoenen direct aan ipv ze op de fiets te klikken, want ik heb helaas een stomme sluiting van mijn schoenen. Rennen op mijn fietsschoenen is niet zo handig maar ik heb het geoefend en dat lukt wel beter dan op mijn fiets mijn schoenen aandoen!

Door vervelende blessures helaas geen fiets-loop koppeltraining gedaan. Dus dat zal wel zwaar vallen.. maargoed!
pi_81295452
Ik wil dit seizoen een sprinttriathlon doen, maar kan absoluut niet goed zwemmen. Hardlopen kan ik redelijk en ik doe aan wielrennen, waarbij ik tijdritten rij tegen de 40 per uur. Hebben jullie voor mij tips qua zwemmen en opbouw? Ik snap dat ik nu niet hoef te proberen om 40 per uur te gaan rijden
pi_81310290
Tips om op te bouwen, of tips voor techniek? Voor het eerste zou je start to swim kunnen gebruiken, voor techniek kun je gewoon zwemles volgen (of youtubefilmpjes kijken, of advies vragen aan een badmeester).
pi_81328047
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 19:48 schreef ColdFeet het volgende:
Tips om op te bouwen, of tips voor techniek? Voor het eerste zou je start to swim kunnen gebruiken, voor techniek kun je gewoon zwemles volgen (of youtubefilmpjes kijken, of advies vragen aan een badmeester).
Gewoon opbouw van de hele triathlon. Met een tijdrit moet je stikkapot, kotsend over de streep komen bij wijze van spreke. Maar als je daarna nog 'n stukje moet fietsen lijkt dat me niet handig. Fietsen is gewoon mijn sterkste onderdeel. Wat is dan handiger? Daar wat sparen zodat 't lopen niet te slecht gaat, of juist hard fietsen en bij 't lopen maar wat tijd verliezen?
pi_81349694
Ik neem aan dat je bij een tijdrit van 40km ook wel langzamer gaat om energie te bewaren dan bij een tijdrit van 20km?
Dus ik zou bijv het 40km tempo aanhouden bij een achtste triatlon (20km fietsen), zodat je nog energie hebt voor het hardlopen. Of misschien iets harder.. ik moet het ook nog ondervinden

Kotsend van de fiets afstappen en dan nog moeten lopen lijkt me geen goed idee . Sowieso voelt het ook wel goed als je bij het hardlopen nog wat mensen kunt inhalen

40km/u is wel lekker! Bij wat voor afstanden fiets je dat dan?
pi_81360502
Ik zag deze net in het treintjes topic;
een triathlon verdeeld over drie steden/landen
TreinenTopic #228: Continu storingen Arnhem-Winterswijk
pi_81365310
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 17:57 schreef bananablues het volgende:
Ik neem aan dat je bij een tijdrit van 40km ook wel langzamer gaat om energie te bewaren dan bij een tijdrit van 20km?
Dus ik zou bijv het 40km tempo aanhouden bij een achtste triatlon (20km fietsen), zodat je nog energie hebt voor het hardlopen. Of misschien iets harder.. ik moet het ook nog ondervinden

Kotsend van de fiets afstappen en dan nog moeten lopen lijkt me geen goed idee . Sowieso voelt het ook wel goed als je bij het hardlopen nog wat mensen kunt inhalen

40km/u is wel lekker! Bij wat voor afstanden fiets je dat dan?
Ik fiets altijd op hartslag eigenlijk. Ik denk dat ik gewoon rond de 90 procent moet gaan rijden dan.

In het begin bij een tijdrit begin ik net onder omslagpunt en ga ik langzamerhand 't rood. De afstanden varieren van 5 tot 18 km. Langere worden niet echt georganiseerd en een uur op die snelheid fietsen gaat mij echt niet lukken. Al maakt 't qua gemiddelde voor mij niet veel uit of ik 5 of 15 km rijd. Wat wel vreemd is, is dat ik recentelijk een tijdrit van 15km sneller fietste dan een van 8 km. Al waren bij die laatste de omstandigheden wel zwaarder. Ik ben niet van 't explosieve, maar kan 'n tempo wel lang volhouden.
Ik zit trouwens aan de onderkant van de middenmoot qua tijdrijden
  donderdag 13 mei 2010 @ 01:39:42 #58
137929 beertenderrr
Wup Holland Wup
pi_81369673
Naja bij een lange tijdrit heb je waarschijnlijk ook procentueel gezien meer lange rechte stukken waarop je vaart kan maken, en dus per definitie minder bochten waar je hoeft af te remmen etc Gevolg is dan dat je snelheid over een langere periode hoog ligt, en bij een kortere afstand dit juist niet het geval is.

Als het bij beide een rechte weg is, kan ik enkel de vorm van de dag, de weersomstandigheden en/of een kwestie van goed ingefietst zijn lijkt me.

40km/h is iig wel nice Ik heb geen idee hoe hard ik zelf ga, rij echt sinds een paar weken pas voor het eerst buiten op een racefiets en moet zeggen dat het me goed bevalt Het is echter alleen voor huis-school verkeer, dus dat zegt dan weer niet heel veel Ik ben overigens nog op zoek naar een beetje schappelijke fiets. Hoeveel hebben jullie er voor neergelegd? Ik wil eigenlijk niet meer dan 200,- kwijt zijn, maar denk dat ik dan behoorlijk pech ga hebben Sowieso zijn die fietsen die die prof renners hebben wel echt super mooi. Was zaterdag bij de start van de Giro d'Italia en daar stonden me toch een partij mooie dingen Helaas wilden ze die fietsen niet kwijt
A "Nederlands restaurant" is a 'contradictio in terminus'.
If it don't matter to you, it don't matter to me
pi_81407229
Ik heb m'n fiets voor 225 gekocht. Tweedehands instapmodel. Ben 't afgelopen jaar druk bezig geweest 'm te upgraden. Voor 'n prikje andere wielen, groter voorblad, andere remmen en andere derailleurs. Ook allemaal tweedehands. En voor de tijdritten een opzetstuurtje, kostte met 7,50 euro via marktplaats.

Zo eentje: http://link.marktplaats.nl/326144709

Alleen wil deze verkoper er minimaal 450 voor hebben. Dat slaat nergens op aangezien de nieuwprijs al 550 was
  vrijdag 14 mei 2010 @ 18:47:53 #60
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_81426689
600 voor een nieuwe fiets (uitlopend model met redelijke korting). Concorde met Campagnolo Mistral, ook een instappertje.
Tommeke: 90% lijkt me goed, net iets onder je omslagpunt, dan kun je bij het hardlopen er iets overheen gaan. Zo zou ik het in ieder geval plannen. Let er wel op dat je omslagpunt en ook je maximum hartslag bij hardlopen hoger kan zijn dan bij het fietsen. Bij mij scheelt het zo'n 7 slagen.
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
pi_81467609
Morgen dus eerste triatlon ! Superspannend!
Vandaag nog even fiets nagekeken en even 10km rustig gefietst om spanning weg te krijgen.
Morgen lekker vroeg opstaan (6 uur) want we moeten er al om 8 uur zijn.
  zondag 16 mei 2010 @ 00:09:39 #62
137929 beertenderrr
Wup Holland Wup
pi_81475004
succes! resultaten wil ik horen je kan het
A "Nederlands restaurant" is a 'contradictio in terminus'.
If it don't matter to you, it don't matter to me
pi_81492591
Thanks!

Nou het was erg leuk en vermoeiend
Ik ging veel te hard van start bij het zwemmen, en dat heb ik geweten want ik werd daarna door iedereen in mijn baan ingehaald, ook door mijn broer. Paar seconden na m'n broer kwam ik het zwembad uit en dat kon ik tijdens de wissel niet goedmaken.
Trouwens, na 500m zwemmen als een idioot voelt het alsof je echt niet meer verder wilt

Bij het fietsen gelijk m'n broer ingehaald (hij heeft wat minder fiets/hardloopconditie dan ik) en nog heel wat anderen. In het begin met wind mee 40km/h, zijwind rond de 35km/h en daarna een heel lang stuk wind tegen ging rond de 29-30km/h en dan weer wind mee. (2 rondes).
Werd nog wel ingehaald door een groep triatleten met echte tijdritfietsen + helm en ligstuur! (De Tommeke's onder de triatleten denk ik )

Wissel naar het lopen ging goed, maar het lopen erna was een ramp. Kuiten die bijna verkrampen en geen snelheid kunnen maken... Heb nog even 10 seconden mijn kuiten staan rekken maar ze schoten er meteen weer in. Hier werd ik ook door 3 mensen ingehaald...
Rare is dat het na ongeveer 2km(denk ik) opeens weg gaat...

Uiteindelijk weer beetje tempo kunnen maken en nog wat mensen kunnen inhalen. Echt hard ging het niet; ik kon mijzelf niet echt meer pushen.

Tijden weet ik niet echt. Ik denk dat ik rond de 1:11 gefinisht ben. Bij het begin van het lopen zat ik op 48:30 ongeveer met rond de 10 minuten zwemmen en dus 2 wissels... (Fietstijd weet ik niet maar zal dus iets van de 36-38 minuten zijn voor 20km) Hardlooptijd is dus redelijk dramatisch, maar fietsen viel me redelijk mee!

Verbeterpunten:
Trainen op lopen na het wielrennen
Zwemtechniek kan nog 10x beter

Ik vind het leuk! Ik ga denk ik in juni en juli nog een keer zo'n triatlon doen!

Ook tijdens de triatlon geen enkele last van mijn rechterschouder of heup gehad! Alleen mijn linkerschouder ging nu irriteren, maar dat is na een douche ook over gelukkig!
pi_81528942
Netjes hoor bananableus

Gister mijn eerste verkapte training gehad 15km fietsen (helaas een uurtje rust) 5km (in 25:48) lopen en daarna weer 15km fietsen. Zonder wissels aangezien het bij een hardloopwedstrijd was, Maar aangezien ik me ga afdrogen en toch fiets met mijn hardloopschoenen, ga ik daar ook niet op trainen.
Trek eens aan mijn vinger?
Een open deur vraagt nu eenmaal om ingeschopt te worden.
pi_81531662
Wat leuk, een triathlon topic Daarom toch maar weer een accountje aangemaakt.

Even kort voorstellen: vorig jaar was de 1/8ste van Ter Aar ook mijn eerste, prima wedstrijdje daar. Ben al weer een tijdje aan het trainen voor een reeks 1/8ste dit jaar: volgende week maandag mag ik van start in Woerden. Ben benieuwd hoe het met de conditie en snelheid staat - Weert ging niet fantastisch vanwege een lastig middenrif en dat heeft een beetje een nare nasmaak achter gelaten.

Zwemmen ligt me wel (waterpolo gespeeld) fietsen moet ik nog het meeste aan werken en hardlopen.. hardlopen moet mijn lichaam nog aan wennen, maar gaat op zich wel oké

Nog een mooie website voor in de OP: www.slowtwitch.com

[ Bericht 16% gewijzigd door Adadas op 17-05-2010 13:36:14 ]
pi_81532485
quote:
Op zondag 16 mei 2010 16:15 schreef bananablues het volgende:

Werd nog wel ingehaald door een groep triatleten met echte tijdritfietsen + helm en ligstuur! (De Tommeke's onder de triatleten denk ik )

Haha, overschat mij niet hoor

Mooie prestatie hoor, respect
Weet zeker dat ik dat niet kan
Ik heb besloten trouwens eerst wat duatlons te doen om te kijken of ik 't wat vind. Kan ik daarna altijd proberen of ik zwemmen nog leuk vind
  maandag 17 mei 2010 @ 16:04:58 #67
148059 Pritt
Atheïst
pi_81537944
Arrgh, ik zit hier zwaar gefrustreerd te zijn.
Mijn rechterknie doet pijn tijdens het fietsen, waardoor ik mijn eerste triatlon heb moeten afzeggen.
Ik vermoed of overbelasting of een verkeerde afstellingen van mijn schoentjes bij mij nieuwe fiets.

Anyway, gelukkig kan ik wel gewoon door met zwemtraining. Vlieg nu door het water met borstcrawl (15 min over 1km als ik kon zou kunnen volhouden), alleen een kilometer is nog te lang voor mij. Na een 500 meter ben ik echt op en moet ik even rusten.

En voor mensen die zwemmen willen leren, ga naar een zwembad en vraag om een zwemleraar. Paar lesjes helpen al zo ontzettend veel.
A.F.C. Ajax - Piet de Visser
  maandag 17 mei 2010 @ 17:23:59 #68
137929 beertenderrr
Wup Holland Wup
pi_81541691
banana ik heb het gelezen, maar even geen inspiratie om wat leuks te schrijven, dus ik hou het deze keer even simpel bij:
A "Nederlands restaurant" is a 'contradictio in terminus'.
If it don't matter to you, it don't matter to me
pi_81550180
Bedankt allemaal! Ik kan iedereen aanraden het ook gewoon te doen: het voelt goed

@ CaLeX: netjes hoor; zonder fietsen kan je zeker weten nog een stuk sneller hardlopen!

@Adadas: Leuk! Waarom deze keer die van Ter Aar overgeslagen? Succes volgende week in ieder geval: laat even weten hoe het is gegaan: ik ben erg benieuwd! Wat is je huidige PR?

@Tommeke: Ik zou zoals Pritt zei al gewoon rustig beginnen met zwemmen. Je hoeft niet meteen triatlons te doen, maar als je nu al begint met rustig die techniek te leren kan je sneller instappen Ik was ook vorig jaar september begonnen (Ben nog steeds redelijk langzaam )

@Pritt: Zonde man! Toch te hard getraind? Maar dat zwemmen klinkt goed dus 7:00-7:30 op de 500m? Daar wil ik over een tijd ook wel zijn Helaas had ik tijd last van m'n schouder. Nu ik daar redelijk vanaf ben ga ik ook weer rustig opbouwen, beginnende met 2x per week rustig en vooral op techniek letten denk ik.

@beertenderr: wanneer begin jij? ^^


Edit: Overigens heb ik me gisteren meteen ook ingeschreven voor de volgende: 11 juni Midzomeravondtriatlon te leidschendam. 500m zwemmen in open water, 28km fietsen en 5km hardlopen Zit alleen nog ff te kijken of ik hiervoor een wetsuit ga aanschaffen of niet... die dingen zijn wel duur maar koulijden is ook niet alles

[ Bericht 15% gewijzigd door bananablues op 17-05-2010 20:31:32 ]
pi_81555340
quote:
Op maandag 17 mei 2010 20:18 schreef bananablues het volgende:

@Tommeke: Ik zou zoals Pritt zei al gewoon rustig beginnen met zwemmen. Je hoeft niet meteen triatlons te doen, maar als je nu al begint met rustig die techniek te leren kan je sneller instappen Ik was ook vorig jaar september begonnen (Ben nog steeds redelijk langzaam )

M'n vriendin doet triatlons en kan goed zwemmen, ze heeft me al een paar keer training gegeven, en volgens haar ging dat best aardig. Ik heb er alleen de motivatie niet voor op 't moment
pi_81556045
quote:
Op maandag 17 mei 2010 20:18 schreef bananablues het volgende:
@Adadas: Leuk! Waarom deze keer die van Ter Aar overgeslagen? Succes volgende week in ieder geval: laat even weten hoe het is gegaan: ik ben erg benieuwd! Wat is je huidige PR?
Datum Ter Aar kwam niet goed uit, ik had afgelopen zaterdag wat staan voor mijn studenten roeivereniging. PR was op mijn 2de achtste: 1:06:46, zwemmen was in een kanaal. M'n derde achtste vorig jaar ging 2 seconden trager.

[ Bericht 7% gewijzigd door Adadas op 17-05-2010 22:01:10 ]
  maandag 17 mei 2010 @ 23:38:28 #72
137929 beertenderrr
Wup Holland Wup
pi_81562035
ik begin volgend jaar eerst plaatsen voor de marathon van New York Ik wil de hele triatlon doen he, niet de kleine versies
A "Nederlands restaurant" is a 'contradictio in terminus'.
If it don't matter to you, it don't matter to me
pi_81562695
quote:
Op maandag 17 mei 2010 21:40 schreef Tommeke het volgende:

[..]

M'n vriendin doet triatlons en kan goed zwemmen, ze heeft me al een paar keer training gegeven, en volgens haar ging dat best aardig. Ik heb er alleen de motivatie niet voor op 't moment
Ik heb me net toch om laten lullen toch wel 'n triatlon te gaan doen
pi_81569799
quote:
Op maandag 17 mei 2010 20:18 schreef bananablues het volgende:

@ CaLeX: netjes hoor; zonder fietsen kan je zeker weten nog een stuk sneller hardlopen!

Thnx, dat geloof ik ook wel (23 minuten moet mogelijk zijn met mijn 10km tijd).

Misschien ga ik vanavond nog ff lopen om dan zondag weer een 5km loop te doen, maar dan zonder het fietsen.
Trek eens aan mijn vinger?
Een open deur vraagt nu eenmaal om ingeschopt te worden.
pi_81570964
quote:
Op maandag 17 mei 2010 20:18 schreef bananablues het volgende:
Bedankt allemaal! Ik kan iedereen aanraden het ook gewoon te doen: het voelt goed
Als ik je verslag lees dan klinkt het toch wel erg leuk. Wat was je plaats eigenlijk?
En heb je er nu veel voor getraind?
Zo'n wetsuit heb ik wel eens gedragen toen we in hier in de plas buiten gingen zwemmen. Ik kreeg het maar moeilijk aan en uit. Dat lijkt me voor zo'n kort stukje zwemmen dus niks.
Buiten zwemmen vond ik wel lastig want ik zwom nogal eens de verkeerde kant op. Toch kriebelt het wel als ik dit zo lees. Eerst maar eens het fietsen weer wat opbouwen ter ondersteuning van het lopen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')