abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_77528599
Sommige mensen jammeren al als de Babi Bangang gekruid is but not me
Alleen de laatse jaren niet té heet want dan proef je je eten niet meer en schijt je elke dag vuur
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_77528637
soms wel , soms niet
-
  maandag 1 februari 2010 @ 20:59:10 #3
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_77528672
Ja, het water stroomt me in de mond als ik er aan denk. Het liefst bereid ik al het eten met een vers pepertje en knoflook.
  maandag 1 februari 2010 @ 20:59:54 #4
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_77528714
quote:
Op maandag 1 februari 2010 20:59 schreef BasEnAad het volgende:
Ja, het water stroomt me in de mond als ik er aan denk. Het liefst bereid ik al het eten met een vers pepertje en knoflook.
Dat!

Hete taco's
pi_77528744
Pittig eten is

Laatst een potje extra hete sambal bij de toko gekocht. Zelfgemaakt, niet van die laffe fabrieksbende. Die is echt vlammenwerpen
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_77528753
Ja
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_77528775
quote:
Op maandag 1 februari 2010 20:57 schreef Winner_Taco het volgende:
Sommige mensen jammeren al als de Babi Bangang gekruid is but not me
Alleen de laatse jaren niet té heet want dan proef je je eten niet meer en schijt je elke dag vuur
babipangang is heerlijk maar scherp/pittig eten? Nee BAH
Jehovah=Power of God Lucifer=Light of God Satan=Love of God Jesus=Unity of God
pi_77528779
quote:
Op maandag 1 februari 2010 21:00 schreef MissMSX het volgende:
Laatst een potje extra hete sambal bij de toko gekocht. Zelfgemaakt, niet van die laffe fabrieksbende. Die is echt vlammenwerpen
Flikker maar eens een Bhut Jolokia door je eten
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_77529443
quote:
Op maandag 1 februari 2010 21:01 schreef vosss het volgende:

[..]

Flikker maar eens een Bhut Jolokia door je eten
Dat wordt de volgende stap
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
  maandag 1 februari 2010 @ 21:25:15 #10
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_77529846
Een pot hete salsa dip en een zak chilli pepper tortillachips
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 1 februari 2010 @ 21:31:21 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77530148
Het is mij niet snel te heet, al zou je dat soms niet zeggen als je me ziet eten: huilen & snotteren. Maar ja, van hete soep ga ik ook al snotteren, dus dat zegt niks. Maar sommige gerechten horen nu eenmaal pedis te zijn.
Als je daar de pepers uit zou laten blijft er niks van het gerecht over.
pi_77530751
Eten mag van mij best wel pittig zijn, maar niet te pittig en niet te overheersend. Dat vind ik dan weer niet lekker.
"Geef me een joint", zei de goudvis, "Dan word ik haai"
  maandag 1 februari 2010 @ 22:01:30 #13
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_77531627
Ik ben dol op pittig eten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_77531698
Ja, bij tijd en wijle moet ik echt iets pittigs eten.

Als de rest van het huis dat niet kan waarderen, stil ik m'n behoefte met een boterham met sambal en pindakaas.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_77533016
ja
pi_77533478
Ben nu verkouden, dus even niet.

Gewoonlijk wel wasabifan.
  maandag 1 februari 2010 @ 22:53:44 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77534369
quote:
Op maandag 1 februari 2010 22:35 schreef _Arual_ het volgende:
Ben nu verkouden, dus even niet.
Juist wel!!!!
  maandag 1 februari 2010 @ 22:55:24 #18
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_77534453
Pittig eten is zo gruwelijk lekker
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 1 februari 2010 @ 23:01:08 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_77534779
Heerlijk, Lekker pedis.
Maar wat voor discussie wil je hier over voeren?
Of is het een enquete ergens voor?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_77534984
quote:
Op maandag 1 februari 2010 22:35 schreef _Arual_ het volgende:
Ben nu verkouden, dus even niet.

Gewoonlijk wel wasabifan.
Ik heb altijd het gevoel dat wasabi in no-time m'n voorhoofdsholte openbrandt.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_77538859
quote:
Op maandag 1 februari 2010 22:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Juist wel!!!!
Ah, jij ook? Ik vind het heerlijk, maar het getuigt wel van een zeker... masochisme

Afijn, hoe dol ik ook ben op heet eten, ik doe het zeker niet elke dag; ik merk dat mijn smaak afvlakt als ik het te vaak doe, en dat ik dan ofwel te pittig kook voor anderen, ofwel voor mezelf op zoek moet naar nog heter.

*heeft nog een fles superhete saus staan; Coqui Fire Komodo Dragon, heat factor 10. Bij factor 5 brandt je tong flink, bij factor 7 zweet je al stevig... Ben benieuwd.

[ Bericht 0% gewijzigd door ColdFeet op 02-02-2010 01:16:55 ]
  dinsdag 2 februari 2010 @ 01:14:40 #22
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_77538985
Ja en nee, ik ben gek op pittig eten, maar het moet niet overheersen.
Ik wil graag alles proeven wat ik eet en niet alleen de pepers
  Moderator dinsdag 2 februari 2010 @ 01:15:03 #23
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_77538988
Van die snelle branders, die éven flink heet zijn maar ook snel weer uitdoven en je smaak dus intact laten. Heerlijk masochistisch!
Jalapeno-peperringen over een pizza strooien.
Pittige soep, bij de Thai bijvoorbeeld: heerlijk! Kom je helemaal los van.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
  dinsdag 2 februari 2010 @ 01:48:49 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77539256
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 01:03 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ah, jij ook? Ik vind het heerlijk, maar het getuigt wel van een zeker... masochisme
Ja, maar juist als je verkouden bent heeft pittig eten alleen maar voordelen:
Ten eerste proef je amper iets als je echt verkouden bent en heb je kans als je flink pittig eet tenminste toch nog iets proeft. Ten tweede denk ik het ook gewoon echt gezond is! Je neus begint goed te lopen en dat is alleen maar fijn bij een verstopte neus.

Maar dat je smaak afvlakt, dat is waarschijnlijk wel waar. Ik eet ook niet elke dag zo heet, hooguit 1 of 2 keer per week.
pi_77539324
Pittig eten
quote:
Op maandag 1 februari 2010 21:00 schreef MissMSX het volgende:
Pittig eten is

Laatst een potje extra hete sambal bij de toko gekocht. Zelfgemaakt, niet van die laffe fabrieksbende. Die is echt vlammenwerpen
sambal van de toko valt ook wel mee wel pittiger dan de standaard dat wel
quote:
Op maandag 1 februari 2010 21:01 schreef vosss het volgende:

[..]

Flikker maar eens een Bhut Jolokia door je eten
Al een keer gedaan viel harstikke mee en was nog lekker ook! me familie vondt het alleen wat minder
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 01:03 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ah, jij ook? Ik vind het heerlijk, maar het getuigt wel van een zeker... masochisme

Afijn, hoe dol ik ook ben op heet eten, ik doe het zeker niet elke dag; ik merk dat mijn smaak afvlakt als ik het te vaak doe, en dat ik dan ofwel te pittig kook voor anderen, ofwel voor mezelf op zoek moet naar nog heter.

*heeft nog een fles superhete saus staan; Coqui Fire Komodo Dragon, heat factor 10. Bij factor 5 brandt je tong flink, bij factor 7 zweet je al stevig... Ben benieuwd.
mjah valt vast mee!
de pittigste saus die ooit heb gehad is deze
http://www.hotsauceworld.com/maddog357hot.html
Het gevolg van die saus is dat niemand meer een van me pittige sauzen durft te pakken een drupje is al genoeg om je mond in de fik te steken voor een kwartier. staats zelfs een hele disclaimer op die fles
pi_77539339
Zeker wel.
pi_77540179
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 02:03 schreef loonytik het volgende:
Pittig eten
[..]

sambal van de toko valt ook wel mee wel pittiger dan de standaard dat wel
[..]

Al een keer gedaan viel harstikke mee en was nog lekker ook! me familie vondt het alleen wat minder
[..]

mjah valt vast mee!
de pittigste saus die ooit heb gehad is deze
http://www.hotsauceworld.com/maddog357hot.html
Het gevolg van die saus is dat niemand meer een van me pittige sauzen durft te pakken een drupje is al genoeg om je mond in de fik te steken voor een kwartier. staats zelfs een hele disclaimer op die fles


Probeer "The source" 7,1 miljoen op de Scoville schaal dus 10 x sterker dan die maddog en tevens heetste saus ter wereld
En anders kun je altijd over gaan op pure Capsaïcine, al is dat geen saus .
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  dinsdag 2 februari 2010 @ 08:21:17 #28
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_77540193
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_77541461
yes please
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_77541495
Pittig eten, heerlijk.
Gisteren hele pittige gehaktballen gemaakt, veel knoflook, sambal, peperen chilipoeder erdoor
pi_77541966
quote:
Op maandag 1 februari 2010 23:04 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Ik heb altijd het gevoel dat wasabi in no-time m'n voorhoofdsholte openbrandt.
ik krijg van wasabi altijd een soort explosie in mijn achterhoofd....
pi_77543807
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 08:19 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Probeer "The source" 7,1 miljoen op de Scoville schaal dus 10 x sterker dan die maddog en tevens heetste saus ter wereld
En anders kun je altijd over gaan op pure Capsaïcine, al is dat geen saus .
Ik vind dat al geen saus meer das gewoon peper extract
Ik heb hier wel een flesje liggen van 6.4 miljoen scoville en is ook een stuk goedkoper dan The Source
http://www.scorchio.co.uk(...)ract-30ml-p-692.html
Ook al een keer geprobeerd dat spul maakt iedereen zijn gezicht gewoon instant red
en pure Capsaïcine is al helemaal duur
pi_77543866
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 10:06 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik krijg van wasabi altijd een soort explosie in mijn achterhoofd....
Het geeft mij ook altijd die kick in mijn hoofd Maar wasabi brandt minder in je mond.
pi_77544117
ik eet graag sambal manis zo uit de pot
  dinsdag 2 februari 2010 @ 12:05:14 #35
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_77545650
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 02:03 schreef loonytik het volgende:

Al een keer gedaan viel harstikke mee en was nog lekker ook! me familie vondt het alleen wat minder
Die saus die je aangeeft is "slechts" 750k scoville.
De Bhut Jolikoia is ruim over 1 miljoen, dus wel een stukje pittiger als het goed is
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_77557810
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 12:08 schreef vosss het volgende:

[..]

Die saus die je aangeeft is "slechts" 750k scoville.
De Bhut Jolikoia is ruim over 1 miljoen, dus wel een stukje pittiger als het goed is
mja maar die saus brandt anders als de bhut jolokia Die saus is gelijk WHAM! tong in de fik. Met een bhut jolokia wordt het geleidelijk steeds pittiger totdat hij op het pittigste punt zit.

Ook nam ik van die saus gelijk een klodder op me tong en zat niet door mijn eten. En die Bhut jolokia wel Dus dat scheelt ook wel.en hij heeft idd een scoville van rond de 1 miljoen.Niet ruim deroverheen maar iets. Dus zoveel pittiger is hij ook weer niet
  dinsdag 2 februari 2010 @ 17:39:12 #38
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77558476
Lekker pittig. Zelf gedroogde pepers in de koffiemolen malen. nice
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 5 februari 2010 @ 23:53:19 #39
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_77689948
Nee, ik hou totaal niet van pittig. Vind ook heel snel iets pittig, geef mij maar zoet/ketjap
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_77727392
heb heb gisteren ook lekker wat bestel niet zo heel duur, een Vlakte king wok met bief reepjes wel lekker hoorhttp://www.vlakteking.nl/homeking.html
pi_77727542
ik ben aan het opbouwen

vroeger kon ik echt héél weinig hebben, maar inmiddels zegt vriendlief wel eens verbaasd 'vind je het niet pittig??'

Nog steeds zijn er dingen die ik gewoon niet met plezier kan eten als het té pittig is, zoals veel thaise gerechten (uit eten bij de thai is dan ook niet voor mij), maar ik gebruik wel vaak rode pepers, chilivlokken/-poeder en knoflook. Máár, ik hoop ooit te kunnen genieten van een Thaise garnalencurry, waarvan ik ooit na 1 hap al niet meer kon genieten omdat alles wegbrandde, maar de smaak die ik even proefde was heerlijk!
Ja doei.
pi_77728033
Pittig, heerlijk.

Ik krijg alleen wel altijd de hik als ik pittig eten eet
deal with it
  zondag 7 februari 2010 @ 14:31:33 #43
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_77729522
pittig hoe heter hoe beter, maar niet in alle gerechten het moet wel bij het gerecht passen anders is het zonde van het eten..
Be happy with the little things in life
pi_77729542
Zo af en toe hou ik wel van pittig eten ja
"If you see someone without a smile, give them one of yours.”
pi_77731329
Altijd lekker pittig en heet eten, alleen die dag erna op de wc is altijd dodelijk. Onder het motto had ik maar een eetlepel sambal minder erin gedaan
  zondag 7 februari 2010 @ 17:03:30 #47
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_77734010
Lekker pittig eten vind ik erg lekker en goede wasabi bij vis, Sashimi of shushi vind ik ook erg lekker

Ook erg lekker als hapje bij de borrel stukjes worst dippen in sambal
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_77761669
quote:
Op maandag 1 februari 2010 22:35 schreef _Arual_ het volgende:
Ben nu verkouden, dus even niet.

Gewoonlijk wel wasabifan.
Dan komt het wel goed los
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_77762877
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 08:19 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Probeer "The source" 7,1 miljoen op de Scoville schaal dus 10 x sterker dan die maddog en tevens heetste saus ter wereld
En anders kun je altijd over gaan op pure Capsaïcine, al is dat geen saus .
Deze lijkt nog meer dan dubbel zo heet te zijn anders: http://www.hotsauceworld.com/hsw1600.html
Ik weet het ook niet
pi_77766471
Zekers!!!
Bats.Bats..Bats...Baaats!
pi_77766501
Kan bij mij niet heet genoeg zijn!
pi_77766661
lekkel !
pi_77768251
Ja
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_77773625
quote:
Op zondag 7 februari 2010 16:46 schreef Trusten het volgende:
Dit topic doet me denken aan:

Die gozer stelt zich zo ontzettend aan Als de peper zijn neus is ingeschoten kan ik het me wel wat voorstellen maar dan nog heel erg overdreven
quote:
Op maandag 8 februari 2010 11:39 schreef Dunckie het volgende:

[..]

Deze lijkt nog meer dan dubbel zo heet te zijn anders: http://www.hotsauceworld.com/hsw1600.html
[ afbeelding ]
Ja alleen het prijskaartje is heel wat meer als et dubbele
pi_77775171
quote:
Op maandag 8 februari 2010 14:28 schreef progje het volgende:
Ja
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_77795420
quote:
Op maandag 8 februari 2010 11:39 schreef Dunckie het volgende:

[..]

Deze lijkt nog meer dan dubbel zo heet te zijn anders: http://www.hotsauceworld.com/hsw1600.html
[ afbeelding ]
Omdat hij 16 millions Bair sauce heet ?

Pure Capsaïcine zit tussen de 15.000.000–16.000.000 op de Scovilleschaal. Dus die "saus" zou pure capsaïcine moeten bevatten hetgeen een chemische verbinding is.
Als die waarden al ZOUDEN kloppen zou het dus niet om een saus gaan maar gewoon pure Capsaïcine dat men in een potje gestopt heeft

edit
De waarden kloppen wel en het is dus idd pure Capsaïcine .

En aangezien pure Capsaïcine kristalvormig is vind ik de naam "hottest sauce" niet correct.
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_77795464
Ligt eraan
pi_77795469
Ik pittig eten.
  dinsdag 9 februari 2010 @ 02:52:43 #59
290658 Morgenrood
Die Geburt der Tragödie
pi_77795471
Pittig ftw. To a certain extend.
pi_77795478
Ja. En dan ook echt pittig.
full stops and exclamation marks
pi_77949467
Pittig eten is heerlijk. Ik was alleen een paar jaar geleden in Berlijn bij een fusion restaurant, de Wimbiss, waar ze vroegen of ik wat zelfgemaakte 'insanity sauce' wilde. Dus ik zeg ja. Ik doe wat op mijn mes, en stop 't in mijn mond. Ik dacht dat ik er in bleef, niet normaal hoe heet. Ik had ook wat op mijn lip gekregen en heb er een soort brandblaar aan overgehouden. Krankzinnig, maar wel een ervaring rijker .
last.fm | Voor iemand met een hamer ziet alles eruit als een spijker.
pi_77950919
quote:
Op dinsdag 9 februari 2010 02:38 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Omdat hij 16 millions Bair sauce heet ?

Pure Capsaïcine zit tussen de 15.000.000–16.000.000 op de Scovilleschaal. Dus die "saus" zou pure capsaïcine moeten bevatten hetgeen een chemische verbinding is.
Als die waarden al ZOUDEN kloppen zou het dus niet om een saus gaan maar gewoon pure Capsaïcine dat men in een potje gestopt heeft

edit
De waarden kloppen wel en het is dus idd pure Capsaïcine .

En aangezien pure Capsaïcine kristalvormig is vind ik de naam "hottest sauce" niet correct.
Ga jij even in een post van 'ik maak je belachelijk' naar 'oei, ik ben zelf belachelijk'.....
Maar goed, flink heet in ieder geval.
Ik weet het ook niet
pi_77954202
Pittig als in bijvoorbeeld ,山葵 bij sushi? (wasabi) of prik nam pla bij Thais eten?

antwoord:
75 topics = FIN
pi_77985385
Een beetje, ok lekker, maar ik vind het al snel masochisme . Nou vind ik de smaak van zwarte peper ook gewoon vies. Wasabi vind ik dan weer wel lekker (niet teveel ). Die bij de sushi van de AH zit slaat echt nergens op, daar kan je gewoon je hele sushi mee volsmeren en dan begin je iets te proeven .
pi_77985684
Ik heb een adjuma-verslaving

Ik kan zelfs niet meer genieten van een broodje kaas als er geen adjuma op zit.
  Moderator zondag 14 februari 2010 @ 15:50:20 #66
9859 crew  Karina
Woman
pi_77985716
Pittig als in sambal, nee, maar wasabi vind ik weer wel erg lekker, dat blijft niet zo lang hangen ook, even heet en dan is het weer weg.

Knoflook vind ik ook heerlijk.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_77991408
net roti gegeten met extra sambal
pi_78003530
quote:
Op zaterdag 13 februari 2010 12:39 schreef Dunckie het volgende:

[..]

Ga jij even in een post van 'ik maak je belachelijk' naar 'oei, ik ben zelf belachelijk'.....
Maar goed, flink heet in ieder geval.


= geen saus !
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_78009083
quote:
Op zondag 14 februari 2010 15:48 schreef Drijfsijs het volgende:
Ik heb een adjuma-verslaving

Ik kan zelfs niet meer genieten van een broodje kaas als er geen adjuma op zit.
  maandag 15 februari 2010 @ 07:33:33 #70
269956 Nieners
Sofa King Addicted.
pi_78009472
Vaak wel
Living and loving in the moment.
  † In Memoriam † maandag 15 februari 2010 @ 07:57:49 #71
230491 Zith
pls tip
pi_78009589
Pittig Zo pittige dat je moet door eten omdat het anders nog meer pijn doet!
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  † In Memoriam † maandag 15 februari 2010 @ 08:01:29 #72
264940 8108139dpths
pi_78009611
Pittig eten!

En dan bedoel ik ook écht pittig.
pi_78013151
hoe heter hoe beter
pi_78018250
Dan moet je eens langs de lokale Thai gaan en dit gerecht bestellen:
Groene curry met pepers en kipfilet.
75 topics = FIN
  maandag 15 februari 2010 @ 14:28:53 #75
116091 Heatseeker
ATTAMOTTAMOTTA
pi_78018320
Ik hou wel van pittig eten maar het moet niet overheersen.
Beter 1 vogel in de hand, dan geen hand.
  maandag 15 februari 2010 @ 14:30:07 #76
222922 Fortune_Cookie
I sit and ponder... Huh?
pi_78018356
Ja, flink pittig. Maar liefst ook smaakvol pittig
Intelligent, but fucked up.
pi_78018745
quote:
Op maandag 15 februari 2010 14:28 schreef Heatseeker het volgende:
Ik hou wel van pittig eten maar het moet niet overheersen.
An eye for an eye makes the whole world blind.
I hate mankind, for I think myself one of the best of them,
and I know how bad I am.
  maandag 15 februari 2010 @ 16:17:31 #78
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_78021977
quote:
Op maandag 1 februari 2010 20:57 schreef Winner_Taco het volgende:
Sommige mensen jammeren al als de Babi Bangang gekruid is but not me
Alleen de laatse jaren niet té heet want dan proef je je eten niet meer en schijt je elke dag vuur
Kwestie van gewenning. Ik gooi er een halve eetlepel surinaamse sambal op om het lekker te maken. Vlammetjes met gewone sambal is ook erg lekker. Alleen niet die conimex zooi, die is aan de zoute kant.
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 12:05 schreef GimmeGore het volgende:
Ik ken wel ketjap manis...
"manis" is indonesisch voor "zoet" ketjap manis en sambal manis zijn de versies waar relatief veel suiker in zit.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_78052628
Het is niet 'pittig', maar 'heet'.

Veel Aziatische gerechten smaken gewoon beter als er pepers in diverse vormen worden toegevoegd. Het is wel vervelend als het gaat overheersen, waardoor er van het gerecht niks meer overblijft. Maar goed, een gerecht als ayam pedis moet gewoon heet gegeten worden, het betekent niet voor niks hete kip (dus niet pittige kip).
"Some of the shows on the network are not my cup of tea... mainly because I don't like huge pieces of sh** in my tea." Aziz on MTV
pi_78052796
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 12:37 schreef JMarsden het volgende:
Het is niet 'pittig', maar 'heet'.

Veel Aziatische gerechten smaken gewoon beter als er pepers in diverse vormen worden toegevoegd. Het is wel vervelend als het gaat overheersen, waardoor er van het gerecht niks meer overblijft. Maar goed, een gerecht als ayam pedis moet gewoon heet gegeten worden, het betekent niet voor niks hete kip (dus niet pittige kip).
Heet is toch de temperatuur ? Je kunt een koude peper zo plukken en toch keihard je bek verbranden.
Maargoed gelul in de ruimte
Heb je een interessant recept voor die ayam pedis ?
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_78053586
Haha, m'n eigen recept voor ayam pedis verklap ik niet, blijft in de familie

Maar kijk eens op kokkieblanda.nl, staan genoeg hete kip-recepten.
"Some of the shows on the network are not my cup of tea... mainly because I don't like huge pieces of sh** in my tea." Aziz on MTV
  dinsdag 16 februari 2010 @ 13:40:47 #82
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_78054739
Oh ja, het kan mij niet vaak genoeg pittig zijn.... Vindaloo, jalapeños, gevulde pepers van de markt, wasabi, chipotle, diverse sambals, moles...

Ook een groot fan van deze dips (helaas bij mijn weten niet in NL te krijgen...)

Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_78055405
Hik, de Delhaize verkoopt die producten wel... Weet niet of je weleens in België komt?
pi_78055438
ja
Doe maar lekker wiebelen!
  dinsdag 16 februari 2010 @ 14:33:38 #85
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_78056635
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 13:58 schreef ColdFeet het volgende:
Hik, de Delhaize verkoopt die producten wel... Weet niet of je weleens in België komt?
Tof, goed om te weten... Ik haal ze nu meestal als ik voor werk in het buitenland ben, maar had geen idee dat ze zo dichtbij ook te krijgen zijn.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 16 februari 2010 @ 14:42:44 #86
118413 Dickbride
Hilarisch. Nee, echt.
pi_78057026
Ik kook elke dag pittig! Hoe heter hoe beter . Een paar plaatjes van mijn standaard ingredienten :

hua jiao:



la jiao:



la jiao jiang:



lao gan ma:





krijg honger!
Cheeex with deeeex: hoeiboei! -Sandstorm- schreef: Koop je toch een spiraal, kut. Biogarde schreef: Moet het topic weer open? Foto's van je kut en tieten naar -mailadres weg-
pi_78057084
'Onze' Delhaize heeft o.a. marinades, periperi-mayo en een paar chilisausjes. Niet het volledige assortiment.
pi_78057890
ik vind t wel lekker, maar krijg last van een pijnlijke anus als ik ga schijten.
pi_78057917
chilisaus met knoflook vind ik trouwens heel erg lekker.
  dinsdag 16 februari 2010 @ 15:16:23 #90
83951 rashudo
project 2501
pi_78058316
Ik pleur overal sambal in, zelfs op brood gaat nu standaard sambal bij. Was een keer bij de thai serieus teleurgesteld dat het eten niet pittig genoeg was, terwijl ik het heetste gerecht van de kaart had besteld.
Their eyes opaque.
pi_78058497
quote:
Op maandag 15 februari 2010 11:34 schreef Den_Haag het volgende:
hoe heter hoe beter
En dat is niet alleen met eten zo
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  dinsdag 16 februari 2010 @ 20:42:47 #92
139770 Miasan
Roemer has it
pi_78072889
Voor mij hoeft het niet per se heet, maar op z'n tijd gaat het er prima in! Vooral bij verkoudheid en midden in de zomer met heet weer.

Gisteren gingen ik en vriendlief experimenteren in de koreaanse keuken. We hadden een bijgerechtje van kipfilet met een saus/marinade waar o.a. 3 eetlepels cayennepeper in is gegaan....
Dat verliep als volgt: Wat heet! Wat een pijn! Maar lekker!
Hoofdletter, komma,
punten en grammatica.
Bericht is leesbaar.
pi_78085307
ik hou ervan maar m'n maag niet
Werewolf
  woensdag 17 februari 2010 @ 16:52:29 #94
288730 Zooootje
is messing up her life!
pi_78105255
Pittig is lekker, zolang het geen smaakverlies oplevert.
Maar ik vind iets niet snel pittig, dus ook sambal & wasabi gaat gewoon overal overheen.
  woensdag 17 februari 2010 @ 17:48:56 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78107534
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 20:42 schreef Miasan het volgende:
Gisteren gingen ik en vriendlief experimenteren in de koreaanse keuken. We hadden een bijgerechtje van kipfilet met een saus/marinade waar o.a. 3 eetlepels cayennepeper in is gegaan....
Dat verliep als volgt: Wat heet! Wat een pijn! Maar lekker!
Kan ik me voorstellen, want cayennepeper is wel wat scherper dan Koreaans Peperpoeder. Dus 3 eetlepels van het een of het ander maakt nogal wat uit.

pi_78108509
Waarom krijg ik zo vaak de hik als ik scherp eet? ( en dan al bij de eerste hap) Ik vind scherp eten heerlijk, maar hikkend mijn bordje leeg eten vergalt de boel wel.
Grote talenten weten wanneer ze moeten stoppen
  woensdag 17 februari 2010 @ 19:54:16 #97
139770 Miasan
Roemer has it
pi_78112345
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 17:48 schreef RobinOok het volgende:
Kan ik me voorstellen, want cayennepeper is wel wat scherper dan Koreaans Peperpoeder. Dus 3 eetlepels van het een of het ander maakt nogal wat uit.[ afbeelding ]
Dat weet ik, maar het precieze verschil in scherpte weet ik weer niet. Weet jij het? Het recept vroeg om 4 eetlepels Koreaanse en ik deed dus 3 eetlepels cayenne.
Hoofdletter, komma,
punten en grammatica.
Bericht is leesbaar.
  woensdag 17 februari 2010 @ 20:15:17 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78113451
Da's moeilijk. Euh, ik zou gewoon nooit cayennepeper gebruiken.
pi_78126009
Nee bluuuh krijg ik diarree van, no go voor mijn darmpjes
pi_78126462
Op een gegeven moment is er een plant ontstaan die zichzelf ging beschermen door enorm hete vruchten te creëren. Geen dier zou daar immers van willen eten. Een uitstekend verdedigingsmechanisme.

Wat later in de geschiedenis is er een mens achter gekomen dat pepers en dergelijke uitstekend werken om niet ziek te worden van je eten. Het doodt immers behoorlijk wat ziekteverwekkers. Zonder de vele pepers in het eten in Azië zouden veel meer mensen doodgaan aan verkeerd voedsel.

Allemaal heel leuk en aardig natuurlijk, maar tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om het toe te voegen aan je eten. Het verdooft je tong en je smaak gaat er enorm door achteruit. Ik snap niet hoe mensen zichzelf wijs kunnen maken het daadwerkelijk lekker te vinden. Op een gegeven moment proef je gewoon nauwelijks meer iets waardoor het steeds nóg heter moet. Alles om dat beetje dat je kan proeven nog te proeven. Nooit aan beginnen.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over het toiletbezoek de dag erna.

Nee... Heet eten is niets voor mij.
"In case of dissension, never dare to judge till you've heard the other side."
  donderdag 18 februari 2010 @ 01:38:15 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  donderdag 18 februari 2010 @ 01:57:32 #102
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_78126992
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 01:32 schreef Karammel het volgende:
Op een gegeven moment is er een plant ontstaan die zichzelf ging beschermen door enorm hete vruchten te creëren. Geen dier zou daar immers van willen eten. Een uitstekend verdedigingsmechanisme.

Wat later in de geschiedenis is er een mens achter gekomen dat pepers en dergelijke uitstekend werken om niet ziek te worden van je eten. Het doodt immers behoorlijk wat ziekteverwekkers. Zonder de vele pepers in het eten in Azië zouden veel meer mensen doodgaan aan verkeerd voedsel.

Allemaal heel leuk en aardig natuurlijk, maar tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om het toe te voegen aan je eten. Het verdooft je tong en je smaak gaat er enorm door achteruit. Ik snap niet hoe mensen zichzelf wijs kunnen maken het daadwerkelijk lekker te vinden. Op een gegeven moment proef je gewoon nauwelijks meer iets waardoor het steeds nóg heter moet. Alles om dat beetje dat je kan proeven nog te proeven. Nooit aan beginnen.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over het toiletbezoek de dag erna.

Nee... Heet eten is niets voor mij.
Faalpost

Het lijkt verdorie wel een basisschoolwerkstukje
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 18 februari 2010 @ 01:59:32 #103
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_78127028
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 13:40 schreef Hik het volgende:
Oh ja, het kan mij niet vaak genoeg pittig zijn.... Vindaloo, jalapeños, gevulde pepers van de markt, wasabi, chipotle, diverse sambals, moles...

Ook een groot fan van deze dips (helaas bij mijn weten niet in NL te krijgen...)

[ afbeelding ]
Nando's is inderdaad niet in NL te krijgen. Wel erg lekker.

Vindaloo is overigens soms iets te heet naar mijn smaak.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_78127847
Heet ja, maar met mate en niet voor ieder gerecht. Twee jaar geleden had ik een habanero plant in mij tuin en als je daar te veel van gebruikte, kon je bijna niets meer proeven van de rest van het gerecht. Ik had ook 'thai dragon', die waren ook erg goed en wat milder, maar ik had niet zo'n grote opbrengst. Vorig jaar had ik tabasco pepers en die doe ik zelfs op mijn sandwiches. Voor de mildere gerechten groeide ik 'bananen peppers', maar daar zit amper hitte in. Eens kijken wat ik dit jaar ga groeien.
  donderdag 18 februari 2010 @ 02:47:26 #105
291933 JackyWalker
you what? you what?!
pi_78127858
Pittig = yay!
You know what i do when i do what i do.
"Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win youre still retarded."
  donderdag 18 februari 2010 @ 02:56:53 #106
290658 Morgenrood
Die Geburt der Tragödie
pi_78127941
pi_78128953
Overigens wordt sterk gekruid eten vaak alleen gebruikt om de smaak van bederf te verbergen, want zelfs de meest pittige sambal kan gaan rotten en schimmelen.
Their eyes opaque.
pi_78129068
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 08:22 schreef rashudo het volgende:
Overigens wordt sterk gekruid eten vaak alleen gebruikt om de smaak van bederf te verbergen, want zelfs de meest pittige sambal kan gaan rotten en schimmelen.
Neuh
quote:
Rode peper, en dus ook sambal, bevat capsaïcine. Deze stof heeft geen smaak, maar voelt als ‘heet’. De capsaïcine prikkelt dezelfde warmtezintuigen of pijnreceptoren als wanneer er iets heets gegeten of gedronken wordt. Het lichaam probeert het irriterende stofje kwijt te raken, door de speekselproductie te verhogen en te gaan zweten.

Ook komt er endorfine vrij om de pijn te verzachten. Deze natuurlijke pijnstiller veroorzaakt een licht euforisch gevoel.
Denk dat het in die endorfines zit.
En gewenning. Eigenlijk net als drugs dat mensen steeds meer en extremer willen zoals je hier al kon lezen .
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_78129094
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 01:32 schreef Karammel het volgende:
Op een gegeven moment is er een plant ontstaan die zichzelf ging beschermen door enorm hete vruchten te creëren. Geen dier zou daar immers van willen eten. Een uitstekend verdedigingsmechanisme.

Wat later in de geschiedenis is er een mens achter gekomen dat pepers en dergelijke uitstekend werken om niet ziek te worden van je eten. Het doodt immers behoorlijk wat ziekteverwekkers. Zonder de vele pepers in het eten in Azië zouden veel meer mensen doodgaan aan verkeerd voedsel.

Allemaal heel leuk en aardig natuurlijk, maar tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om het toe te voegen aan je eten. Het verdooft je tong en je smaak gaat er enorm door achteruit. Ik snap niet hoe mensen zichzelf wijs kunnen maken het daadwerkelijk lekker te vinden. Op een gegeven moment proef je gewoon nauwelijks meer iets waardoor het steeds nóg heter moet. Alles om dat beetje dat je kan proeven nog te proeven. Nooit aan beginnen.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over het toiletbezoek de dag erna.

Nee... Heet eten is niets voor mij.
En wat gebeurde er daarna?

.

Ontopic, heet eten is heerlijk. Sambal .
  donderdag 18 februari 2010 @ 12:07:15 #110
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78134234
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 08:34 schreef Winner_Taco het volgende:

Denk dat het in die endorfines zit.
En gewenning. Eigenlijk net als drugs dat mensen steeds meer en extremer willen zoals je hier al kon lezen .
Klopt. Zag ooit bij een semi-wetenschappelijk tv-programma over eten een experiment daarover. Hadden ze ook zo'n huilmannetje dat zogenaamd niet tegen spaanse pepers kon genomen en die 2 weken lang elke dag 1 spaanse peper rauw op laten eten. De eerste dag "bestierf" ie het nog, de laatste kon ie 'm zo wegknauwen zonder een spier te vertrekken of traan te laten. Dus voor iedereen die zegt dat ie er niet tegen kan: vaker oefenen!
  donderdag 18 februari 2010 @ 13:13:35 #111
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_78136261
Wat een onzin dat je niets meer proeft als eten pittig is...
Je hebt natuurlijk malloten die dingen pittig maken om het pittig maken. Had ooit een studievriend die gewoon óveral eetlepels cayennepeper in gooide. Ja, das misschien leuk voor een hilarisch etentje met dronken vrienden, maar het heeft natuurlijk niets met koken te maken...
Je kunt ook gewoon pepers of andere pittige smaakmakers gebruiken omdat het past in het gerecht. In zo'n geval ondersteunt het de smaak en proef je juist meer.
Het lijkt me ook lastig hoor, als je helemaal niets gewend bent. Natuurlijk hoeft niet iedereen voor zijn lol een Vindaloo curry weg te happen, maar het is toch nogal onhandig als je van alles wat een half pepertje bevat gelijk aan het janken slaat...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_78136960
Vindaloo

Ben mijn hele leven al gek op extreem heet eten. Heb eigen adresjes die homegrown eigen sambal maken. Marie Antoinet pepertjes.
  donderdag 18 februari 2010 @ 13:46:11 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78137394
Hahahaha, Marie Antoinet peper, is dat het gekke zusje van Madame Jeanette?
pi_78137411
Marie-Henriette pepertjes zijn iig licht bruisend
Ja doei.
pi_78140091
Henriette? Haha, zeg altijd Antoinet.
pi_78157652
Ik hou wel van een beetje pittig eten, maar het moet niet TE heet zijn.
pi_78158604
Is er nou niemand die ook de hik krijgt?
Grote talenten weten wanneer ze moeten stoppen
  donderdag 18 februari 2010 @ 22:00:26 #118
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_78159615
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 01:32 schreef Karammel het volgende:
die zichzelf ging beschermen door
klinkt als creationisme-ik wist niet dat de peper intelligentie bezat om zichzelf genetisch te modificeren.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  † In Memoriam † donderdag 18 februari 2010 @ 22:14:16 #119
230491 Zith
pls tip
pi_78160468
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 01:32 schreef Karammel het volgende:
Op een gegeven moment is er een plant ontstaan die zichzelf ging beschermen door enorm hete vruchten te creëren. Geen dier zou daar immers van willen eten. Een uitstekend verdedigingsmechanisme.

Wat later in de geschiedenis is er een mens achter gekomen dat pepers en dergelijke uitstekend werken om niet ziek te worden van je eten. Het doodt immers behoorlijk wat ziekteverwekkers. Zonder de vele pepers in het eten in Azië zouden veel meer mensen doodgaan aan verkeerd voedsel.

Allemaal heel leuk en aardig natuurlijk, maar tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om het toe te voegen aan je eten. Het verdooft je tong en je smaak gaat er enorm door achteruit. Ik snap niet hoe mensen zichzelf wijs kunnen maken het daadwerkelijk lekker te vinden. Op een gegeven moment proef je gewoon nauwelijks meer iets waardoor het steeds nóg heter moet. Alles om dat beetje dat je kan proeven nog te proeven. Nooit aan beginnen.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over het toiletbezoek de dag erna.

Nee... Heet eten is niets voor mij.
Onzin post is onzin.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_78160527
Ja, sommige gerechten moeten gewoon lekker pittig zijn. Flauwe Chinese hap is niets voor mee, net zoals Mexicaans eten dat niet pittig is.
  donderdag 18 februari 2010 @ 22:28:22 #121
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78161369
Meeste chinese happen horen niet pittig.
pi_78170806
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 18:19 schreef seasushi het volgende:
Waarom krijg ik zo vaak de hik als ik scherp eet? ( en dan al bij de eerste hap) Ik vind scherp eten heerlijk, maar hikkend mijn bordje leeg eten vergalt de boel wel.
verschillende antwoorden zijn hierop de vinden. maar wat het antwoord wat vaak voorkomt blijkt dat pittig eten op de een of andere manier het diafragma irriteert en het daar voor zorgt dat je gaat van hikken ( http://uk.answers.yahoo.c(...)0061017172419AArtBKH ). meeste mensen die ik ken hikken pas bij EXTREEM pittig eten en niet bij een normaal pittige maaltijd. zelf nog nooit gehikt bij pittig eten zelfs niet bij extreem
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 20:15 schreef RobinOok het volgende:
Da's moeilijk. Euh, ik zou gewoon nooit cayennepeper gebruiken.
Nee je moet dan ook jolokia poeder gebruiken
  vrijdag 19 februari 2010 @ 03:09:32 #123
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78170851
Nee, sukkel.
pi_78368834
Ja peper moet er altijd zijn
Wat ook lekker is: Pepre Watra > Soep met 10 pepers en cassave brood
KD
pi_78821725
Ik vind het wel lekker, zo lang ik maar genoeg zakdoekjes heb om me neus erna te snuiten. Want het water loopt uit me neus door die hete shit.
kanker
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')