Het is een nieuw seizoen.quote:Op donderdag 18 februari 2010 20:51 schreef henkde_j het volgende:
Ah, deze had ik nog niet gezien. Relaxte vent altijd die van de Liberije.
Varagids. Ik ben hier de enige die hem helemaal leest en verder is hij hopeloos ouderwets natuurlijk. Maar ik zag later dat het inderdaad om de digitale programmering ging en ik begreep ook al niet hoe jullie die aflevering al konden kennen.quote:Op zaterdag 13 februari 2010 02:32 schreef wwwever het volgende:
[..]
Heb die aflevering een paar dagen geleden gezien, linkje staat in dit topic op de vorige pagina.
-edit
Wat heeft die gids van jou trouwens een uitgebreide programmabeschrijving, zeker voor een digitale keuzezender. De volgende aflevering op NL3 gaat idd over babyvoeding
Inderdaad. En dan 'top' koks laten proeven, krijg je natuurlijk precies het antwoord dat je wil hebbenquote:Op vrijdag 19 februari 2010 09:26 schreef Severus het volgende:
De uitzending van gisteren vond ik wel een beetje schot voor open doel.
Vertel dan maar eens als gewone consument waarom er in godsnaam Teriyaki als babyvoer bestaat.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 09:40 schreef computergirl het volgende:
[..]
Inderdaad. En dan 'top' koks laten proeven, krijg je natuurlijk precies het antwoord dat je wil hebben
Het gaat er niet om dat het al lang bestaat en dat het echt slecht is. Ze vragen zich alleen af waarom een kleine in godsnaam Teriyaki zou moeten eten, en ik met hen.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 10:15 schreef computergirl het volgende:
een topkok kraakt al het voedsel af dat in een fabriek gemaakt wordt.
Potjesvoeding bestaat al heel lang, en het zou me niet verbazen als ik er ook mee gevoerd ben als baby. Ik leef nog! En ik lust bijna alles, inclusief spruitjes maar excusief gebakken lever.
Wat ze hadden kunnen onderzoeken of die 'luxe' versies nou echt beter smaken als de standaard versie. En ze hebben de eigen gemaakte prutjes van de Librije man wel door de meegebrachte peuter opgegeten werden.
Het is gewoon dezelfde meuk met wat extra kleurstof en een fancy etiketje, maak je daar maar geen illusies over hoorquote:Op vrijdag 19 februari 2010 10:15 schreef computergirl het volgende:
Wat ze hadden kunnen onderzoeken of die 'luxe' versies nou echt beter smaken als de standaard versie. En ze hebben de eigen gemaakte prutjes van de Librije man wel door de meegebrachte peuter opgegeten werden.
Ik heb geen kinderen dus ik ben niet echt betrokkene bij dit onderwerp. Maar dat zou voor een consumentenprogramma toch een betere conclusie zijn dan het gebruikelijk culi-snob geneuzel?quote:Op vrijdag 19 februari 2010 11:00 schreef Erasmo het volgende:
Het is gewoon dezelfde meuk met wat extra kleurstof en een fancy etiketje,
Mooie gesprekjes/quotes zijn dat ja. Net dat beetje wat extra toevoeging geeft aan het programma. Ze zijn constant aan het spiegelen, ook in die telefoongesprekken. Waardoor benadrukt wordt hoe 'krom' de antwoorden soms zijn.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 09:16 schreef jeroen25 het volgende:
Keuringsdienst van waarde: "Met overheerlijke kabeljauw", dus geen gewone kabeljauw.
Klantenservice dame: Ja, overheerlijke kabeljauw."
Toch zul je ze dat niet vaak horen zeggen. Het leuke is ook wel dat ze je eigenlijk altijd in zekere zin je eigen mening laten vormen. Zoals die mandarijntjes die met chemische shit worden ontdaan van hun witte huid/vel. Veel mensen zullen wel concluderen dat het daardoor bende is, maar die mening heb ik er niet door gekregen. Tis gewoon de makkelijkste manier.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 11:07 schreef computergirl het volgende:
Ik snap ook wel dat als ik een eigen gerooide wortel zou voeren aan mijn kids uit mijn imaginaire volkstuintje dat dat dan beter smaakt dan iets wat uit de fabriek komt.
Dat klopt. Ze geven antwoord op de vragen: hoe worden de velletjes van de mandarijn verwijderd, hoe gaat een walnoot open, wat zit er in döner, enz...quote:Op donderdag 25 februari 2010 03:30 schreef thettes het volgende:
[..]
Toch zul je ze dat niet vaak horen zeggen. Het leuke is ook wel dat ze je eigenlijk altijd in zekere zin je eigen mening laten vormen. Zoals die mandarijntjes die met chemische shit worden ontdaan van hun witte huid/vel. Veel mensen zullen wel concluderen dat het daardoor bende is, maar die mening heb ik er niet door gekregen. Tis gewoon de makkelijkste manier.
Een voedingsdeskundige van zo'n bedrijf (een echte, uit het lab, met een witte jas, geen voorlichtingstruus) heeft ook wel eens bij de KDvW gezegd: Mensen willen voedsel dat lekker, makkelijk lang houdbaar en goedkoop is. Dan moeten wij het wel op deze manier produceren.quote:Op donderdag 25 februari 2010 08:15 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Dat klopt. Ze geven antwoord op de vragen: hoe worden de velletjes van de mandarijn verwijderd, hoe gaat een walnoot open, wat zit er in döner, enz...
En een conclusie kan je zelf trekken. Ze doen alleen duidelijk maken wat er met een product gebeurt, zodat je weet wat je eet.
Dat iets totaal anders is dan dat we zouden verwachten, wil niet altijd zeggen dat het slecht is. Neem nou de aflevering met vla, er wordt geen vanille gebruikt, maar vanilline. Zolang het de gezondheid niet schaadt, en het product lekker van smaak is, is er niks aan de hand. Als je maar weet wat je eet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |