abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 12 mei 2010 @ 18:29:17 #176
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81350731
waarom ribs voorkoken? zo gaat met een beetje pech alle smaak in het water zitten, spare rib bouillon. zonde
  woensdag 12 mei 2010 @ 18:31:17 #177
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81350806
@Drossie, hen het boekje nog niet, vergat er 1 aan kurt te vragen de laatste keer, maar heb het daar wel door gekeken, erg leuk boek.
ps de ham/ananas/ham was het enige wat eruit kwam, de rest komt weer uit andere boeken
pi_81358958
@ macferret : smeer je die prachtige ananassticks op de eerste foto nog in met iets?
  woensdag 12 mei 2010 @ 21:29:14 #179
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_81359002
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 23:49 schreef macferret het volgende:
he Pen-guin ziet er lekker uit, en mooie ingewijde Q!

Hier weer ff wat foto'tjes
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
oh my, wanneer mag ik bij je komen eten?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_81361506
Hoe denken jullie BBQ-kenners over kokos(-noot) briketten?
  woensdag 12 mei 2010 @ 22:32:00 #181
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81362231
Cocosbriketten zijn wat mij betreft de beste briketten die er zijn. Ik zelf gebruik ecobrasa, ideaal spul, naast het feit dat het uit gebruikte cocosschalen gemaakt wordt (dus redelijk groen, er wordt niks speciaal voor gekapt) houd het goed en lang zijn temperatuur vast. bijkomend voordeel dat ecobrasa in een doos verpakt zit, een 10 kilo pak is net zo groot als een grote doos waspoeder. ik bestel ze bij eco-logisch online, bezorgen gratis vanaf 40 kg. http://www.eco-logisch.nl/Details.asp?ProductID=2030
  woensdag 12 mei 2010 @ 22:37:32 #182
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81362602
@Bluezz ananas is een recept uit een nederlands weber kookboek genaamd MAN achter de bbq. saus is suiker water en grand marnier, carameliseren en aflblussen met sinaasappelsap ananas mee insmeren en direct grillen. sausje zit ook over het ijs.

@Mirjam, sure, bbq is voor mij niet alleen iets maken, maar vooral gezelligheid, op vaderdag is het nederlands kampioenschap, komt allen!

http://www.nkbbq.nl/
  woensdag 12 mei 2010 @ 22:47:59 #183
128548 pavv
The computer says NO
pi_81363182
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 22:18 schreef Bluezz het volgende:
Hoe denken jullie BBQ-kenners over kokos(-noot) briketten?
Als je de goede te pakken hebben zijn het de perfecte briketten. EcoBrasa is de top in brikettenland, alleen maar op 1 plek te krijgen (HIER ). Banjar is ook een zeer goed werkend alternatief.
Maar fire-up is meer algemeen verkrijgbaar en is ook best goed.


Hier vind je een uitgebreide test van diverse briketten.

Over het algemeen gesproken zijn kokosbriketten een prima hittebron die meestal weinig nare luchtjes afgeven, lang branden en een voorspelbaar temperatuurverloop hebben.

Daarbij komt nog, en dat spreekt mij zeker ook aan, het feit dat er voor de productie van kokosbriketten er geen bomen gekapt hoeven te worden. Scheelt ook weer!

[edit] .....macferret was me te vlug af...ik typte te langzaam blijkbaar
pi_81364283
Yes, dank voor de info en de linkjes, wat een leuke uitgebreide test
We gaan 10k ecobrasa bestellen
pi_81364408
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 22:37 schreef macferret het volgende:
@Bluezz ananas is een recept uit een nederlands weber kookboek genaamd MAN achter de bbq. saus is suiker water en grand marnier, carameliseren en aflblussen met sinaasappelsap ananas mee insmeren en direct grillen.
Ga ik zeker proberen komende bbq avond (29 mei, bidden voor mooi weer mensen)
  woensdag 12 mei 2010 @ 23:11:32 #186
19529 Fendy
True Spirit
pi_81364425
Hoi vanaf de foon van Fendy!
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  donderdag 13 mei 2010 @ 00:13:49 #187
168739 Red_85
'echt wel'
pi_81367296
TVP, schaamteloos, keihard.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 13 mei 2010 @ 08:33:42 #188
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81371721
@Pavv, gelukkig hebben we dezelfde coclusie

@Bluezz hier het hele recept, vergeet niet de stokjes te weken in water.
http://barbecueselwerd.forumcircle.com/viewtopic.php?t=2311
pi_81377222
tnx mac Heb ook al youtube filmpjes bekeken van het 'fileren' van een ananas, maar iedereen is dol op plakjes en ik vind het op stokjes nou zo leuk anders Lekker bolletje ijs erbij en je hebt een hele leuke afsluiter
pi_81392593
Waar kopen jullie eigenlijk jullie grote stukken vlees voor pulled pork bijvoorbeeld. Ik heb altijd het idee als ik bij de lokale slager sta dat ze dat soort dingen niet echt hebben.
  donderdag 13 mei 2010 @ 21:01:20 #191
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81394624
Voor pulled pork zoek je naar procureur, als je dit aan je slager vraagt betaal je meestal de hoofdprijs, bij de hanos, makro, sligro ligt het ingevroren, stukken van rond de 2,5 kg
  donderdag 13 mei 2010 @ 21:59:11 #192
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81396771
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 18:29 schreef macferret het volgende:
waarom ribs voorkoken? zo gaat met een beetje pech alle smaak in het water zitten, spare rib bouillon. zonde
Ze gingen deze keer in de oven en het mocht ook niet al te lang duren.
  donderdag 13 mei 2010 @ 22:01:34 #193
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81396869
Thanks iedereen voor de (eigenlijk best logische) tips!
pi_81407176
quote:
Op donderdag 13 mei 2010 21:01 schreef macferret het volgende:
Voor pulled pork zoek je naar procureur, als je dit aan je slager vraagt betaal je meestal de hoofdprijs, bij de hanos, makro, sligro ligt het ingevroren, stukken van rond de 2,5 kg
Dat is nog eens goed om te horen. Ik kan altijd een sligro pas lenen dus dat komt helemaal goed. Ligt dat ook als procureur gelabeld in het vriesvak van de sligro dan? Of heet het dan weer anders?
pi_81407698
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 08:41 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Dat is nog eens goed om te horen. Ik kan altijd een sligro pas lenen dus dat komt helemaal goed. Ligt dat ook als procureur gelabeld in het vriesvak van de sligro dan? Of heet het dan weer anders?
Wordt ook varkensnek genoemd denk ik.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_81409730
Zaterdag eens bij de sligro rondkijken. Wat kost een kilo of 2,5 daarvan ongeveer dan?
  vrijdag 14 mei 2010 @ 11:42:01 #197
128548 pavv
The computer says NO
pi_81411569
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 10:47 schreef Stansfield het volgende:
Zaterdag eens bij de sligro rondkijken. Wat kost een kilo of 2,5 daarvan ongeveer dan?
ehh, als ze niet in de aanbieding zijn doen ze iets van 7 euro per kilo

maar er zijn ook regelmatig aanbiedingen en dan kost het maar iets van 4 euro per kilo ( ben je dus rond de 11 euro klaar voor een hele procureur

Errug weinig geld voor zulk lekker vlees
  zaterdag 15 mei 2010 @ 09:24:22 #198
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81449688
Bij de slager zijn ze op bestelling ook t ekoop 10 euro de kilo. Dat vind ik het persoonlijk niet waard. Omdat je het vlees zo lang laat garen is de kwaliteit van het vlees minder belangrijk. Zorg ook dat je hem flink stevig in de kruiden zet, anders proef je er niets van terug.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 15 mei 2010 @ 10:06:03 #199
19529 Fendy
True Spirit
pi_81450223
Mogguh.
* Fendy is verwend; een Weber one touch premium 57 bbq gekregen voor mijn verjaardag met een shitload accessoires...en een zak jack daniëls woodchips.

Vanavond meteen proberen met Bacon explosion
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
pi_81450629
Gefeli met je verjaardag!

* Pascal81 is jaloers...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')