abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 18 mei 2010 @ 08:23:30 #251
16632 Xlarge
========
pi_81566927
quote:
Op maandag 17 mei 2010 23:11 schreef Stansfield het volgende:
Afgelopen zaterdag bij de ikea het ideale bijzettafeltje voor mijn weber gekocht. Nu nog even een beetje oppimpen zoals hier gedaan is:

http://barbecueselwerd.forumcircle.com/viewtopic.php?t=2707&highlight=
Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat redden
pi_81567315
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 08:23 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat redden
Ons nieuwe huis wordt op dit moment gebouwd, Ik denk niet dat hij het hele jaar buiten komt te staan, maar grotendeels in mijn schuurtje en dan tijdens de bbq naar buiten wordt gereden.
  dinsdag 18 mei 2010 @ 10:15:45 #253
19529 Fendy
True Spirit
pi_81569388
quote:
Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :

[ afbeelding ]
Erg fraai, ik heb die dus in het zwart, maar na 1 keer erg flink bezig zijn was ie wel vies...ben je niet bang dat ie op een gegeven moment moeilijk schoon te maken is?

Die in bonewhite is ook mooi trouwens
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  dinsdag 18 mei 2010 @ 15:07:38 #254
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_81580172
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 08:23 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat redden
Waarom maak je er niet zelf een met bewerkt hout? Vrij makkelijk te doen en dan weerbestendig.

Je kunt er anders ook een 'grill cover' overheen gooien.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_81590733
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 08:00 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik houtskool een lekkerder smaak afgeven aan het vlees. Dit kan met briketten ook, maar je hebt veel meer kans dat briketten een smerig smaakje afgeven.
Houtskool dus
  dinsdag 18 mei 2010 @ 20:07:31 #256
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81592274
Het heeft allebei zijn voor en zijn nadelen, ik heb met houtskool de ervaring gehad dat de smaak in het vlees ging zitten, dit was dan wel el cheapo houtskool, maar met ecobrasa heb ik dit nog nooit gehad, en ik vind het makelijker doseren.
pi_81597973
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 10:15 schreef Fendy het volgende:

[..]

Erg fraai, ik heb die dus in het zwart, maar na 1 keer erg flink bezig zijn was ie wel vies...ben je niet bang dat ie op een gegeven moment moeilijk schoon te maken is?

Die in bonewhite is ook mooi trouwens
Nee valt wel mee, die spray van weber om de buitenkant schoon te maken werkt prima !
Samen met de messing borstel krijg ik alles schoon
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  woensdag 19 mei 2010 @ 09:06:25 #258
16632 Xlarge
========
pi_81611467
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 15:07 schreef popolon het volgende:

[..]

Waarom maak je er niet zelf een met bewerkt hout? Vrij makkelijk te doen en dan weerbestendig.

Je kunt er anders ook een 'grill cover' overheen gooien.
Die grill cover heb ik ook over lopen denken, ik denk dat ik het idd ga doen.
Zal mijn vrouw blij mee zijn, het vierde object met een grill cover in de tuin, 1 weber 2 rookkasten en nu het tafeltje
  woensdag 19 mei 2010 @ 11:05:06 #259
19529 Fendy
True Spirit
pi_81615489
Hmz, stof tot nadenken dus....we hebben normale briketten, die je overal kunt kopen. Dan normaal houtskool, dan de kokosbriketten en ook nog speciaal houtskool zoals Black Ranch ofzo.

Wat zal nu het lekkerst smaken, ik hou wel van de smaak die houtskool afgeeft maar heb ik dan nog wel wat aan mijn quickstarter
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  woensdag 19 mei 2010 @ 15:56:08 #260
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_81629288
Ik snap het probleem niet echt met briketten? Ze werken perfect! Smaak is misschien iets minder, maar dat vind ik wel meevallen?
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
  woensdag 19 mei 2010 @ 19:59:38 #261
265352 Redster1984
The man who sold the world....
pi_81641002
Afgelopen weekend "Beer Can Chicken" gemaakt was een groot suc6! Heb alleen geen foto`s kunnen maken..... niet bij stilgestaan. Maar de nieuwe Weber, ook zo`n 57 cm, heeft een uitstekende vuurdoop gehad! En zoals hierboven al gezegd is.... als je één keer een weber hebt, wil je niet meer anders
  woensdag 19 mei 2010 @ 20:53:37 #262
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81644201
In principe geven goeie briketten en goed houtskool geen smaak af, slechte kwaliteit geeft vaak een vervelende smaak af. De smaak kan je toevoegen door bv rookhout toe te voegen. en ja ook houtskool kan in een briketten starter.
  woensdag 19 mei 2010 @ 21:16:42 #263
128548 pavv
The computer says NO
pi_81645656
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 20:53 schreef macferret het volgende:
In principe geven goeie briketten en goed houtskool geen smaak af, slechte kwaliteit geeft vaak een vervelende smaak af. De smaak kan je toevoegen door bv rookhout toe te voegen. en ja ook houtskool kan in een briketten starter.*
* Zorg dan wel dat je een goede zak houtskool van een goede leverancier te pakken krijgt, want bij de verkeerde eindig je vaak met een berg gruis dat zó door je starter (en daarna je kolenrooster) heenvalt,

Niets is zo irritant als een zak met van dat sneue kleine grut erin. Vooral de goedkope houtskool en de meeste meuk die ze bij de appie/c1000/plus/dirk verkopen is vaak errug slecht qua houtskool-omvang.
  woensdag 19 mei 2010 @ 21:17:06 #264
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81645675
En houtskool knettert dan lekker....
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 19 mei 2010 @ 21:30:07 #265
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_81646518
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 21:17 schreef Schranseman het volgende:
En houtskool knettert dan lekker....
Maar je moet er dan ook wat tijd voor nemen. Ik gebruik 't ding bijna dagelijks en grill echt niet dagelijks op houtskool. Ben blij dat 'ie ook op gas kan.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_81686923
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 21:16 schreef pavv het volgende:

[..]

* Zorg dan wel dat je een goede zak houtskool van een goede leverancier te pakken krijgt, want bij de verkeerde eindig je vaak met een berg gruis dat zó door je starter (en daarna je kolenrooster) heenvalt,

Niets is zo irritant als een zak met van dat sneue kleine grut erin. Vooral de goedkope houtskool en de meeste meuk die ze bij de appie/c1000/plus/dirk verkopen is vaak errug slecht qua houtskool-omvang.
Waar haal jij je houtskool dan?
  donderdag 20 mei 2010 @ 20:45:46 #267
128548 pavv
The computer says NO
pi_81690506
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 19:30 schreef Halcon het volgende:

[..]

Waar haal jij je houtskool dan?
ik doe het meeste met ecobrasa briketten....

maar als ik houtskool gebruik doe ik dat met Black Ranch Houtskool ... onder andere verkrijgbaar bij Baron's Barbeque Business in Hoofddorp en vast nog wel op andere plekken in NL

Heb op aanraden van iemand ooit een zak (10 KG) houtskool gehaald bij de Welkoop. Zou goed zijn, en bovendien FSC gecertificeerd .... helaas was ook dat een zak met veel te veel gruis

Sindsdien alleen nog Black Ranch als ik houtskool nodig heb.
Big Green Egg houtskool schijnt ook wél goed te zijn.
pi_81690699
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 20:45 schreef pavv het volgende:

[..]

ik doe het meeste met ecobrasa briketten....

maar als ik houtskool gebruik doe ik dat met Black Ranch Houtskool ... onder andere verkrijgbaar bij Baron's Barbeque Business in Hoofddorp en vast nog wel op andere plekken in NL

Heb op aanraden van iemand ooit een zak (10 KG) houtskool gehaald bij de Welkoop. Zou goed zijn, en bovendien FSC gecertificeerd .... helaas was ook dat een zak met veel te veel gruis

Sindsdien alleen nog Black Ranch als ik houtskool nodig heb.
Big Green Egg houtskool schijnt ook wél goed te zijn.
Hoeveel betaal je voor Black Ranch houtskool als ik vragen mag?
  donderdag 20 mei 2010 @ 22:16:38 #269
128548 pavv
The computer says NO
pi_81695665
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 20:49 schreef Halcon het volgende:

[..]

Hoeveel betaal je voor Black Ranch houtskool als ik vragen mag?

ehh, iets van 22 euro voor 10 kilo. Ze hebben ook kleinere zakjes, maar meestal zit er in kleine zakjes ook kleinere sortering. En ik houd wel van grote lumps.

ter vergelijk.... die welkoop toestand was iets van 17 euro voor 10 KG.... dan betaal ik liever 5 euro meer hoor.
  vrijdag 21 mei 2010 @ 10:12:27 #270
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81708771
De grote zakken zijn 15 kilo en kosten 23 euro. Ik gebruik het ook en kan het zeker aanraden. Mijn Weber Smokey Mountain (watersmoker) blijft zeker 8 uur op temperatuur met deze houtskool!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 21 mei 2010 @ 11:30:48 #271
128548 pavv
The computer says NO
pi_81711598
quote:
Op vrijdag 21 mei 2010 10:12 schreef Schranseman het volgende:
De grote zakken zijn 15 kilo en kosten 23 euro. Ik gebruik het ook en kan het zeker aanraden. Mijn Weber Smokey Mountain (watersmoker) blijft zeker 8 uur op temperatuur met deze houtskool!
MY bad.... ik heb inderdaad zakken van 15 kilo (en dus niet 10 kg....) scheelt weer
  vrijdag 21 mei 2010 @ 23:25:48 #272
128548 pavv
The computer says NO
pi_81745145
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 22:16 schreef pavv het volgende:

[..]

ehh, iets van 22 euro voor 10 15 kilo. Ze hebben ook kleinere zakjes, maar meestal zit er in kleine zakjes ook kleinere sortering. En ik houd wel van grote lumps.

ter vergelijk.... die welkoop toestand was iets van 17 euro voor 10 KG.... dan betaal ik liever 5 euro meer hoor.

Om mijn punt wat kracht bij te zetten even een pic van een flinke lump Black Ranch.... vergelijk deze maar eens met de huis-tuin-en-keuken-houtskool van de benzinepomp

voor de schaal een blokje ecobrasa en een aansteker erbij.
pi_81763365
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 22:16 schreef pavv het volgende:

[..]

ehh, iets van 22 euro voor 10 kilo. Ze hebben ook kleinere zakjes, maar meestal zit er in kleine zakjes ook kleinere sortering. En ik houd wel van grote lumps.

ter vergelijk.... die welkoop toestand was iets van 17 euro voor 10 KG.... dan betaal ik liever 5 euro meer hoor.
Ik vind het prijsverschil wel meevallen eigenlijk. Voor 5 euro moet je niet gaan tobben.
  maandag 24 mei 2010 @ 08:19:49 #274
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81820372
weer even wat foto's om om aan te geven dat het niet altijd speciaal hoeft, dit was allemaal kant en klaar van de supermarkt (kan soms ook lekker zijn!)










Dit was natuurlijk wel zelfgemaakt, PINWHEELS!!!!






pi_81941781
Eindelijk, plaatsjes van mijn BBQ van vorige week:
Onder andere kip.




Hij zij kon helaas niet rechtovereind staan in de one touch nogwattes van 47 cm.
Dus hebben we haar maar laten liggen, met een bierblikje in haar achterste.

Voor de volgende keer braadworsten aus Duitsland (ik heb het maar opgegeven authentieke braadworsten in Nederland te vinden)
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')