abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_76405259
net gehakt gemaakt met peper, ui, knoflook, peterselie en kruiden .Worstjes ervan gemaakt en in de andijviebladeren gerold, zo in de oven, rijst erbij en klaar
pi_76405447
tortelinni met een witachtige saus met champignons prei en hamblokjes
pi_76405688
zelfgemaakte boerenkool stamppot hij staat nu te pruttelen in de koken

heb pas vandaag geleerd dat je boerenkool eerst moet koken voordat je m stampt..
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  maandag 4 januari 2010 @ 17:50:12 #259
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_76405828
Ik heb nog geen idee eigenlijk. Geen zin in wat ik in huis heb.
stupidity has become as common as common sense was before
  maandag 4 januari 2010 @ 17:57:23 #260
283230 DeBassist
met een hoofdletter B
pi_76406140
nog een liter goedemorgen en straks nog pizza
ik begin vol te raken
TOT: Als moderator kijk je goed naar de users: heb je te maken met een troll, een kutkloon of een racist?
Iemand die zeker NIET in dit rijtje hoort is DeBassist! :D
naatje_1: DeBassist, die ken je wel met een hoofdletter B en een harde L
  maandag 4 januari 2010 @ 18:42:33 #261
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_76408057
Aardappelkroketjes, rostico's, gekruide aardappelpartjes (lekker hoor, die mix ), wat sperzieboontjes en een hamburger
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_76408182
boerenkool met (veel) worst en spekjes gegeten
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_76408426
wij hebben patat gegeten
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_76408840
Wij hadden aardappels, gehaktbal en worteltjes.
pi_76415292
quote:
Op maandag 4 januari 2010 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die zijn erg mooi geworden, vertel, hoe heb je die gemaakt?
ugh.... lang verhaal
bloem, water, gist zout mengen en flink kneden om de gluten te ontwikkelen (10 min ofzo denk ik).
1.5 uur laten rijzen, dan zoals mijn boek het noemt "punching down" van het deeg.
Vervolgens nog een uur rijzen, dan in stukken hakken en bolletjes maken, 10 min rusten. Dan eindelijk je stokbrood vormen en nog 30 min laten narijzen. Deeg flink met water insmeren en vervolgens insnijden.
Stokbrood de oven in met een half kopje water voor stoom, 10 min @ 220 en dan nog +/- 10 min @ 200-190 (tot ie mooi bruin is)
Het was een uitdaging zo voor het eerst maar het resultaat was echt heerlijk

*edit*
upsie vergeten:
400 gram bloem (100%)
232 gram water (58%)
4 gram dr. oetker gist (1%) 12 gram verse gist (3%)
8 gram zout (2%)
  dinsdag 5 januari 2010 @ 11:27:28 #266
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_76431089
Yoghurt met cruesli, koffie zwart en versgeperste jus.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 5 januari 2010 @ 13:17:40 #267
283230 DeBassist
met een hoofdletter B
pi_76435029
een tosti van de moskee.
de beste dier er zijn
TOT: Als moderator kijk je goed naar de users: heb je te maken met een troll, een kutkloon of een racist?
Iemand die zeker NIET in dit rijtje hoort is DeBassist! :D
naatje_1: DeBassist, die ken je wel met een hoofdletter B en een harde L
pi_76438454
colaaaa.
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_76438555
2 zakjes noodles, mijn favo lunch
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_76441713
gehakt, tomaat-paprika-aardappelschijfjes, cherrytomaatjes en doperwten
  dinsdag 5 januari 2010 @ 16:29:03 #271
285174 Evienne
never odd or even
pi_76442750
Hazelnoot-latte met Baileys. Oh my.
think for yourself, question authority
while it is always possible to wake a person who's sleeping, no amount of noise will wake a person who is pretending to be asleep
pi_76443633
Spinazietaartje (met knof, ui, spekjes, en duhhhh spinazie), daarbij krieltjes en een Maaslander kaas-schnitzel.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 5 januari 2010 @ 16:50:25 #273
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_76443670
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 16:49 schreef Tezz het volgende:
Spinazietaartje (met knof, ui, spekjes, en duhhhh spinazie), daarbij krieltjes en een Maaslander kaas-schnitzel.
hoe maak je dat, een spinazietaartje?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 5 januari 2010 @ 16:52:16 #274
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_76443753
Roergebakken groente met kalkoenfiletstukjes, tagliatelle met wijnroomsaus en rucola (diepvrieszak Lidl, ben benieuwd) en een salade
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  dinsdag 5 januari 2010 @ 16:53:32 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76443800
Kruidenthee, mengsel van goudsbloem, engelwortel, zoethout, vlierbloesem en kamille
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 17:16:51 #276
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_76444769
Patat, met frikandellen en hamburgers en andere zooi.

Weet je wat heel ranzig klinkt maar echt lekker is?

Broodje kaassouflé met satesaus.

Voordat ik reacties krijg: Dit was niet mijn idee. Maar van iemand anders. Maar het is echt lekker.
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
pi_76446007
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 16:50 schreef Mirjam het volgende:

[..]

hoe maak je dat, een spinazietaartje?
Nou, in dit geval volgens het nix-in-the-fridge principe! Ik vond nog een ui en een teen knof en in de diepvries had ik nog bladspinazie. Dus uitje en knof in de pan met wat ontbijtspek, spinazie erdoor geroerd, beetje room, twee eieren en wat geraspte kaas en dat in bladerdeeg! Het was erg lekker!

Ik heb het ook wel eens gemaakt met zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes. Oh ja en geitekaas! Dat is ook verrukkelijk...
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 5 januari 2010 @ 17:49:25 #278
249756 Symphonic
Pret met een Kerstpakket
pi_76446108
Het gaat hutspot worden denk ik
Pietje Puk en de Plakbandcrisis
pi_76446128
Tilapiafilet, rijst, winterwortel en een sausje
pi_76449092
Wij hadden aardappels, andijvie en een gehaktbal.
pi_76450336
Varkenshaas uit een diepvries pakket van AH, sperziebonen van de markt, en krieltjes in de schil gebakken. (eerst in partjes gesneden en voorgekookt)
pi_76450405
Spicy Casablanca Couscous (Ainsley) met daarbij zoet-zout gemarineerde lamsribjes

en toe wat kwark
Ja doei.
pi_76450534
Ik ga hier ook weer eens posten.

Vandaag toevallig pizza besteld.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 19:35:10 #284
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_76450594
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 19:31 schreef motorbloempje het volgende:
Spicy Casablanca Couscous (Ainsley) met daarbij zoet-zout gemarineerde lamsribjes

en toe wat kwark
Heb je daar toevallig een linkje naar of receptje van?
stupidity has become as common as common sense was before
pi_76450754
Spicy Casablanca Couscous


You need:

Oil (supposed to be olive)
1 garlic clove, finely chopped
1 teaspoon ground paprika
1 teaspoon ground coriander
1 tablespoon ground cumin
1 red onion, or 6 spring onions
350ml veg stock & few saffron strands
8oz couscous
2 red chillies, chopped and de-seeded
50g toasted pine nuts
the juice and grated peel of 1 lemon

***********************************************

Heat the oil in a pan, and add the garlic, paprika, coriander and cumin. Fry this for a minute. Then add the stock, saffron and the onions. Bring to the boil, and pour the couscous in. Remove from heat, stir well, and cover the pan with a tight lid. Leave for 5 mins.

The pine nuts can now be toasted in a dry frying pan, over a high heat, for a couple of minutes, until they go slightly brown.

Once the couscous has soaked in all the water, add the chillies, lemon juice and peel, and the nuts.

Stir.

Eat.

Yum.

------------------

Voor de lamsribjes: meng door elkaar in ongeveer dezelfde verhoudingen, voor een ribje of 8: tomatenpuree, sojasaus, zonnebloemolie en honing. Gewoon een beetje naar smaak kijken wat lekker is. Ribjes inkwasten en op 175 graden half uurtje in de oven (ik doe ze op een rekje in de braadslee) nom! Eventueel halverwege nog even wat nieuwe marinade erop doen
Ja doei.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 19:48:26 #286
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_76451276
Warme chocomel
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_76451600
Gebakken aardappeltjes (eerst zelf voorgekookt) varkenshaas saté en bloemkool.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 19:58:21 #288
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_76451837
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 19:48 schreef Enfermera het volgende:
Warme chocomel

Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
  dinsdag 5 januari 2010 @ 20:15:55 #289
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_76452950
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 19:37 schreef motorbloempje het volgende:
Spicy Casablanca Couscous
Thx, ga ik zeker maken
stupidity has become as common as common sense was before
  dinsdag 5 januari 2010 @ 20:21:20 #290
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_76453265
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 19:58 schreef RhytmicalRemedy het volgende:

[..]

Is echt Ga nog een mok nemen
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_76454338
Spaghetti vega bolognese met kaas. Simpele salade erbij.
pi_76455594
Wieckse witte.
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
  dinsdag 5 januari 2010 @ 21:05:02 #293
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_76455780
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 17:46 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nou, in dit geval volgens het nix-in-the-fridge principe! Ik vond nog een ui en een teen knof en in de diepvries had ik nog bladspinazie. Dus uitje en knof in de pan met wat ontbijtspek, spinazie erdoor geroerd, beetje room, twee eieren en wat geraspte kaas en dat in bladerdeeg! Het was erg lekker!

Ik heb het ook wel eens gemaakt met zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes. Oh ja en geitekaas! Dat is ook verrukkelijk...
klinkt goed idd
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_76456705
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 19:48 schreef Enfermera het volgende:
Warme chocomel
Oe! Goed plan!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_76458465
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 17:16 schreef RhytmicalRemedy het volgende:
Broodje kaassouflé met satesaus.
Standaard dé snack na het stappen
pi_76458910
Rijst met roerbakgroenten, kipfiletblokjes, rode peper en oester/knoflooksaus
pi_76459922
chillie con carne
It takes years to built trust,
And a few seconds to destroy it...
pi_76462984
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 17:16 schreef RhytmicalRemedy het volgende:
Patat, met frikandellen en hamburgers en andere zooi.

Weet je wat heel ranzig klinkt maar echt lekker is?

Broodje kaassouflé met satesaus.

Voordat ik reacties krijg: Dit was niet mijn idee. Maar van iemand anders. Maar het is echt lekker.
volgens mij kennen de meeste die combi al. Is idd lekker! Ik had vandaag witlof-banaan salade met wiener schnitzel en krieltjes. Toe een sinaasappel
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 6 januari 2010 @ 07:00:50 #299
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_76468950
Een zondig lekker ontbijtje

Vanillekwark met verkruimelde lange vingers en frambozen uit de diepvries
pi_76474116
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 07:00 schreef Windigo het volgende:
Een zondig lekker ontbijtje

Vanillekwark met verkruimelde lange vingers en frambozen uit de diepvries
mmm lekker zeg

ik had thee en theebiscuits als ontbijt.
Straks met mn kortingsbonnen 2x McKroket halen
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_76476924
Geroosterde paprika soep & toast met oesterzwammen


Meer hier
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')