Spicy Casablanca Couscous
You need:
Oil (supposed to be olive)
1 garlic clove, finely chopped
1 teaspoon ground paprika
1 teaspoon ground coriander
1 tablespoon ground cumin
1 red onion, or 6 spring onions
350ml veg stock & few saffron strands
8oz couscous
2 red chillies, chopped and de-seeded
50g toasted pine nuts
the juice and grated peel of 1 lemon
***********************************************
Heat the oil in a pan, and add the garlic, paprika, coriander and cumin. Fry this for a minute. Then add the stock, saffron and the onions. Bring to the boil, and pour the couscous in. Remove from heat, stir well, and cover the pan with a tight lid. Leave for 5 mins.
The pine nuts can now be toasted in a dry frying pan, over a high heat, for a couple of minutes, until they go slightly brown.
Once the couscous has soaked in all the water, add the chillies, lemon juice and peel, and the nuts.
Stir.
Eat.
Yum.
------------------
Voor de lamsribjes: meng door elkaar in ongeveer dezelfde verhoudingen, voor een ribje of 8: tomatenpuree, sojasaus, zonnebloemolie en honing. Gewoon een beetje naar smaak kijken wat lekker is. Ribjes inkwasten en op 175 graden half uurtje in de oven (ik doe ze op een rekje in de braadslee)

nom! Eventueel halverwege nog even wat nieuwe marinade erop doen