Klonk | maandag 21 december 2009 @ 12:36 |
Whehe, slot ik vorige topic met mijn vraag: Broodbakmachine deel 6 Hier dan nog maar een keertje ![]() Hoi broodbakkers Ik heb een vraagje die jullie vast kunnen beantwoorden, een vriend heeft een bbm gekocht en is binnenkort jarig en nu staat er op zijn verlanglijstje, bijzonder broodbakspul, geen koopmansmeuk staat er nog subtiel achter ![]() Maar kan ik een beetje bijzondere broodbakmixdingen krijgen ? | |
Trusten | maandag 21 december 2009 @ 12:40 |
Bij de molen! En als je die niet in de buurt hebt: http://www.dehoopklarenbeek.nl/web/index.php?p=productsList&iCategory=2 | |
Klonk | maandag 21 december 2009 @ 12:42 |
en stel dat je geen molen in de buurt hebt | |
Klonk | maandag 21 december 2009 @ 12:43 |
Ninja edit ![]() | |
Trusten | maandag 21 december 2009 @ 12:43 |
quote:Zie mijn edit ![]() | |
Stali | maandag 21 december 2009 @ 12:46 |
Bij de Boerenbond. Maar ja, of die bij je in de buurt zit? ![]() | |
Klonk | maandag 21 december 2009 @ 12:46 |
quote:ja, meerdere zelfs | |
Stali | maandag 21 december 2009 @ 12:47 |
quote:Ah mooi.. Daar hebben ze een heel uitgebreid assortiment. | |
Trusten | maandag 21 december 2009 @ 12:47 |
quote:De Boerenbond verkoopt Soezie mixen toch? Das in feite niet zo verschillend van Koopmans volgens mij ![]() | |
Klonk | maandag 21 december 2009 @ 12:48 |
quote:er staat niets over Soezie op het verlanglijstje ![]() | |
Stali | maandag 21 december 2009 @ 12:50 |
quote:Ik heb er geen verstand van dus zou het echt niet weten. ![]() | |
Klonk | maandag 21 december 2009 @ 12:52 |
ik net zoeken op Google naar Soezie, kom ik dit tegen: http://www.bakshoponline.nl en ze hebben ook een gewone winkel vlak in de buurt ![]() | |
Erasmo | maandag 21 december 2009 @ 17:33 |
quote:Er is altijd een molen in de buurt, dit is frigging Nederland ![]() TVP, ik wil mijn bbm toch eens voor wat meer gaan gebruiken dan pizzadeeg ![]() | |
peejdorie | maandag 21 december 2009 @ 18:18 |
vandaag geprobeerd om een olijvenbrood te bakken, męn wat een mislukking ![]() iemand nog tips hiervoor of zal ik het voortaan maar gewoon bij bruin brood houden? ![]() | |
_Arual_ | dinsdag 22 december 2009 @ 09:11 |
Ik heb vrijdag voor mijn verjaardag ook een BBM gekregen. Ik ben nu nog simpele broodjes aan het bakken met kant-en-klaarmixen van Koopmans. Gisteren heb ik een brood gebakken met extra pitten erin, pittenmix van de Jan Linders. Weet iemand waar ik losse pitten kan kopen, zodat ik zelf kan bepalen hoe mijn pittenmix eruit ziet? @Peejdorie: niet dat ik je kan helpen gezien mijn beperkte ervaring, maar voordat ik zelf de mist in ga: wat heb je gedaan en waarom was het een mislukking? Ik heb namelijk ook olijven gekocht om door de Koopmansmix te gooien en wil niet dezelfde fout maken. | |
Trusten | dinsdag 22 december 2009 @ 09:32 |
quote:http://www.dehoopklarenbeek.nl/web/index.php?p=productsList&iCategory=4 en ander misschien op de markt? | |
peejdorie | dinsdag 22 december 2009 @ 09:50 |
quote:ik gebruikte dit recept (indd met zo'n standaard broodmix van koopmans: link). Ik denk dat het kwam doordat ik al eerder een half broodje had gebakken, en nu weer, en er door het toevoegen van de olijven en citroensap (eigen improvisatie) en het niet goed afmeten van het water te veel vocht inzat. Als je olijvenbrood maakt zou ik misschien beginnen met alleen olijven, en evt. wat extra vaste bestanddelen zoals in het recept staat aangegeven, niks vloeibaars ![]() succes | |
davo1979 | zondag 25 april 2010 @ 15:50 |
Ik heb gister een vruchten-notenbrood mix gekocht. Alles was al klaar dus hoefde alleen nog in de broodbakmachine. Nou zou ik omdat het zo lekker was graag willen weten wat de samenstelling is omdat het pakketje compleet 4 euro kost. Wat zat erin? Broodmix was in totaal 500 gr Vulling was in totaal 300 gr Er moest nog 1,5 dl water en 1,5 dl melk en 30 gr boter worden toegevoegd. Inhoud: tarwebloem,roggebloem, kaneel, bruine bastard, gist, zout, mout, sojabloem, walnoten, hazelnoten, cranberry's, abrikozen en rozijnen. Weet iemand het toevallig? | |
Mr-Z | zondag 25 april 2010 @ 16:34 |
Dat wat je zegt dus ![]() | |
Mr-Z | zondag 25 april 2010 @ 16:43 |
quote:Even een voor mij logische samenstelling: 150 g. tarwebloem 40 g. roggebloem 1 g. kaneel 3 g. instant gist 6 g. zout mout en sojabloem kan ik zo niet zeggen. Walnoten 60 g Hazelnoten 60 g cranberry's 60 g abrikozen 60 g. rozijnen 60 g. | |
_Arual_ | zondag 25 april 2010 @ 22:43 |
Mmm. Mijn broodjes willen plots niet meer goed rijzen. Jammer, maar ze smaken nog prima. Ik lees in verschillende recepten iets over chocoladedruppels. Waar kan ik die eigenlijk vinden? | |
fotostarter | dinsdag 16 augustus 2011 @ 05:50 |
Even kicken ![]() Gisteren een bbm gekocht en mn eerste kloosterbrood gebakken, met mix van de molen. Dat was godverdomme lekker! | |
fotostarter | woensdag 17 augustus 2011 @ 20:21 |
Wanneer is het funest voor het brood als je de klep open doet? tijdens het gisten of bakken? | |
Blik | maandag 5 september 2011 @ 11:47 |
kick! allebei, gewoon dichtlaten totdat die klaar is. Iemand tips voor waar je goed meel kunt krijgen? Ik woon in omgeving Utrecht | |
fotostarter | maandag 5 september 2011 @ 18:14 |
Hoe voeg je dan iets toe, dat niet tijdens het kneedproces erbij mag/kan/hoort ? | |
Muck | maandag 5 september 2011 @ 18:31 |
In Wijk bij Duurstede bij de molen ![]() ![]() | |
Blik | maandag 5 september 2011 @ 19:39 |
Goeie vraag, die van mij heeft een apart bakje daarvoor. Maar het moet in ieder geval toegevoegd worden als er nog gekneed gaat worden, want het moet mengen. | |
Blik | maandag 5 september 2011 @ 19:39 |
Natuurlijk precies aan de andere kant van de stad ![]() Geen opties in Maarssen? ![]() | |
fotostarter | zaterdag 10 september 2011 @ 08:04 |
![]() Gisteren gebakken. Zonnebloempittenmix van de molen. Klein beetje olijfolie toegevoegd. Lekker luchtig brood, niet te compact, Smaakt perfect met een lekkere jam ![]() | |
Blik | zondag 11 september 2011 @ 16:39 |
vandaag brood met walnoten proberen te bakken, niet echt een succes. Brood was helemaal ingekakt. Nu zit een normale meergranenbrood in de broodbakmachine ![]() | |
fotostarter | maandag 12 september 2011 @ 15:35 |
Wat heb je anders gedaan dan met de walnoten als normaal? | |
Blik | maandag 12 september 2011 @ 15:54 |
was mijn tweede brood, dus was sowieso een beetje uitproberen ![]() meergranenbrood is wel prima gelukt | |
Skippy_ball | maandag 12 september 2011 @ 18:16 |
Is er nou ook eigenlijk een bbm met de vorm van een echt brood? Vind dit zo'n rare vorm waar haast niet aan te snijden valt. | |
Greys | zondag 11 december 2011 @ 13:10 |
Schop ![]() Omdat ik mijn broodbakmachine maar weer eens onderuit de voorraadkast moet opdiepen ![]() Bakken jullie nog vaak? | |
fotostarter | zondag 11 december 2011 @ 13:36 |
een hele enkele keer. Misschien aankomend weekend weer | |
Ynske | zondag 11 december 2011 @ 13:37 |
hier toch maar even mee gaat lezen ![]() ik wil er een kopen.... | |
Erasmo | zondag 11 december 2011 @ 13:37 |
Ik vind het toch beter brood bakken in de oven. Dat wil niet zeggen dat je er prima mee kan kneden. | |
trovey | zondag 11 december 2011 @ 14:15 |
Binnenkort maar weer eens bakken, luchtig luxe witbrood met de zelfgemaakte jam die ik gisteren heb gekocht...of mijn eigen jam waarvan ik nog twee potjes in de koeling heb staan. ![]() Ik vind de broodbakmachine ideaal ![]() | |
fotostarter | zondag 11 december 2011 @ 17:53 |
Zelfgemaakte die je hebt gekocht....................... ![]() | |
trovey | zondag 11 december 2011 @ 17:58 |
Zelfgemaakt door iemand anders. ![]() ![]() | |
Maraca | zondag 15 april 2012 @ 14:43 |
Even een subtiele kick. Heb voor een verjaardag ooit een broodbakmachine gekregen, maar in mijn oude huis had ik er eigenlijk geen plek voor. Mijn nieuwe huis heeft dat probleem niet, dus heb hem weer even uit de kast gehaald. Bij een klant hadden ze ook elke dag vers brood en dat was zo ontzettend lekker ![]() ![]() Meer lotgenoten? | |
Tree | maandag 16 april 2012 @ 19:41 |
Toevallig vandaag voor het eerst in lange tijd de bbm weer eens gebruikt! Pompoenbrood, en hij is heerlijk! ![]() | |
Maraca | maandag 16 april 2012 @ 21:09 |
Ik vind het zo geweldig dat dat ding van mij een timer heeft. Witbrood was goddelijk en ontzettend snel op ![]() ![]() | |
Blik | maandag 16 april 2012 @ 22:17 |
Hoe snijden jullie het brood? Ik merk dat ik nooit echt goede rechte sneeen brood kan snijden | |
Tree | maandag 16 april 2012 @ 23:16 |
Heerlijk hč! Ik heb net ook de timer op 7 uur morgenochtend gezet ![]() @Blik: Het lukt mij ook niet echt, jammer genoeg. Allemaal scheve dikke sneetjes heb ik ![]() | |
Maraca | dinsdag 17 april 2012 @ 08:58 |
Mij lukt het ook niet ![]() | |
Nirak | maandag 23 juli 2012 @ 14:41 |
even een kick geven hier ![]() MIjn broer wilde z'n broodbakmachine kwijt. En ik wilde het wel eens proberen. Ik ben gek op brood, maar dan bedoel ik niet het standaard brood. De gebruiksaanwijzing zit er niet meer bij, maar dat komt wel goed met google. Wat niet goed komt met google is recepten.. jeetje wat veel, ik zie door de bomen het bos niet meer.. Ik ben in eerste instantie dus op zoek naar een eenvoudig recept, gewoon om dat ding eens te leren kennen. Ben een liefhebber van luchtig brood.. Iemand hier een recept? Ow, en waar haal ik ingredienten? Want ik was niet van plan om zo'n pak koopmans om te kieperen in de broodbakmachine, dan kan ik net zo goed brood bij de supermarkt gaan halen voor mijn gevoel.. En hoe brood te snijden. Voor stokbrood heb je van die verstekbakken ![]() | |
trovey | maandag 23 juli 2012 @ 15:20 |
Ik gebruik een electrisch mes voor het snijden, werkt perfect en die Souzie mixen zijn erg handig en de broden ervan smaken prima. ![]() | |
fotostarter | maandag 23 juli 2012 @ 21:24 |
Liggen vaak bij de Lidl. ongeveer 13 euro, en die zijn ECHT ideaal voor brood ![]() | |
lady-wrb | woensdag 25 juli 2012 @ 19:49 |
ik heb een retro broodsnijmes met rechthouder. geweldig ding. | |
Bleie | zondag 29 juli 2012 @ 14:11 |
Ik gebruik mijn bbm eigenlijk alleen om te kneden en de eerste rijs. Afbakken doe ik in de oven, hou niet van de vorm van de de bbm. Uit Frankrijk een kilo meel voor 'pain de campagne' meegenomen, vanochtend gebakken. Heerlijk! ![]() ![]() En snijden gaat een stuk beter sinds ik echt een goed broodmes heb. | |
#ANONIEM | vrijdag 3 augustus 2012 @ 12:22 |
Ik wil ook een machine kopen maar heb het nog nooit gedaan dus weet eigenlijk nog niet echt welke merken okay zijn en waar ik op moet letten? | |
Ole | vrijdag 3 augustus 2012 @ 22:09 |
Volgens mij staat Marktplaats er vol mee! | |
Maraca | vrijdag 3 augustus 2012 @ 22:24 |
Waar ik zelf heel blij mee ben is de timer. Ik kan het zo instellen dat hij over bijv. 6 uur moet beginnen met bakken. Dan heb ik om 9 uur oid vers brood. | |
#ANONIEM | vrijdag 3 augustus 2012 @ 22:26 |
Okay! Zijn er toevallig nog merken die echt no-go zijn of is alles wel beetje okay? | |
Maraca | vrijdag 3 augustus 2012 @ 22:30 |
Poeh, geen idee. Zou als ik jou was een beetje zoeken op marktplaats en dan kijken of je reviews kunt vinden of die broodbakmachine ![]() | |
Blik | vrijdag 3 augustus 2012 @ 22:31 |
Panasonic Sd-2501 is een toppertje | |
#ANONIEM | vrijdag 3 augustus 2012 @ 22:40 |
ik ben al beetje ana het googelen ook ![]() thanks, zal k ook ff naar kijken ![]() | |
PM-girl | woensdag 26 september 2012 @ 20:22 |
Kick, met vraag. Ik bak sinds een tijdje met plezier met een AFK bm2 (niet nieuw). Geweldige uitvinding, zo'n machine! Alleen nu lekt het water door het gaatje van het bakblik, wanneer ik met de timer bak. ![]() Los ik dit op door een nieuw bakblik te kopen, of juist de kneedarm? Of mis ik een ringetje ofzo? | |
fotostarter | woensdag 26 september 2012 @ 20:58 |
Ik denk de onderkant waar het deeghaakje opdraait. Kun je eens kijken of dat nog goed zit? | |
PM-girl | woensdag 26 september 2012 @ 21:15 |
Het kuiltje in de kuip zelf bedoel je? Dat ziet er best ok uit. | |
PM-girl | woensdag 26 september 2012 @ 21:17 |
Maar als de bak erin zit, dan zit er wel speling op de pin, je kunt hem zo'n 0.5 cm omhoog halen. | |
fotostarter | donderdag 27 september 2012 @ 18:01 |
Volgens mij mis je dan een metalen ringetje. Heb je al je tanden nog? ![]() | |
PM-girl | donderdag 27 september 2012 @ 20:06 |
ja! ![]() Maar dat is wrs niet los te bestellen... | |
fotostarter | vrijdag 28 september 2012 @ 17:40 |
Das jammer. Staat er niet eenzelfde typ op marktplaats? Mailtje naar fabrikant wil wel eens helpen. | |
Mirjam | woensdag 17 oktober 2012 @ 00:10 |
Kick ![]() Wordt er hier nog volop brood gebakken? Ik zit in dubio om zelf een machine te kopen ![]() | |
fotostarter | woensdag 17 oktober 2012 @ 11:47 |
ja, afgelopen weekend een kloosterbrood gebakken in de bbm. 3uur en 20 minuten en een heerlijk donker brood. Ga altijd bij de molen meel halen. Veel keus, en anders maakt hij op bestelling. | |
PM-girl | woensdag 17 oktober 2012 @ 14:02 |
Ja, elke dag! Ik gebruik geen mixen maar gooi zelf alles bij elkaar. Inmiddels is het waterlekken weer over maar ik krijg de menger niet meer los. Nouja, dat is minder erg! | |
fotostarter | woensdag 17 oktober 2012 @ 15:30 |
Laat hem met warm water vollopen. Even laten zitten, dan nog eens proberen. Maar bak je serieus elke dag brood met dat ding? ![]() | |
PM-girl | woensdag 17 oktober 2012 @ 20:03 |
Dat weken helpt niet. En ja, zo goed als elke avond zet ik hem klaar! | |
fotostarter | zondag 21 oktober 2012 @ 08:23 |
Knap vervelend. Ik gooi wel is te fanatiek mijn mix in de kneedbak, en knoei nog wel eens. Nu is onderaan de machine de halve bak met van die brandvlekken. Krijg ik niet meer schoon ![]() Maar elke dag zie ik me dat ding niet gebruiken. Ik probeer wel elke zaterdag en zondag een lekker brood te bakken. Heb er nu een "molenwit" in zitten. Lekker met zelfgemaakte abrikozenjam straks ![]() | |
fotostarter | zondag 21 oktober 2012 @ 09:17 |
Dit kloosterbrood was van afgelopen zondag, en die was lekker ![]() Al heb ik het idee, dat die wat meer had moeten rijzen. ![]() | |
Ole | zondag 21 oktober 2012 @ 09:46 |
Die van mij zat een keer helemaal vast. Heb ik hem even laten draaien met dreft erin. Did the trick! | |
Ole | zondag 21 oktober 2012 @ 09:48 |
Tip: er staan heel veel op MP Ik gebruik hem regelmatig. Maar luxe.. als ik ben makkelijk met Koopmans mix. Heb dan ook geen molen in de buurt, maar wel slechtere bakkers... | |
casper019 | dinsdag 16 april 2013 @ 17:14 |
ik ben er van plan binnenkort 1 aante schaffen, na wat reviews te hebben gelezen is mijn oog op Moulinex Uno OW3101 gevallen - degelijk en goed geprijst heeft iemand ervaringen daamee? En in t begin wil ik het liefst eerst gewoon oefenen en porberne met kant en klaar mixen. Weet iemand of je ook met kant en klaa rmixen goeie en lekkere resultaten krijgt? en het brood uit een broodbak machine als je zeg maar voor 1000 grams brood gaat heeft dat het zelfde formaat als supermarkt brood om t maar zo te zeggen? | |
Lienekien | dinsdag 16 april 2013 @ 17:38 |
Nee, de broden zijn wel een stukje kleiner. | |
Greys | dinsdag 16 april 2013 @ 17:45 |
Ik vond die kant en klaar mixen vaak echt prima, in elk geval al tien keer lekkerder dan 'gewoon' brood ![]() | |
fotostarter | dinsdag 16 april 2013 @ 17:47 |
Uhm.. je weet hoe groot een supermarktbrood is toch? Heb je die broodbakmachineblikken wel eens gezien? ![]() | |
fotostarter | dinsdag 16 april 2013 @ 17:48 |
Ik haalde de kant en klaar mixen bij de molen hier. Maar de eigenaar is overleden, en zijn vrouw stopt ermee. Dat is godver balen ![]() | |
casper019 | dinsdag 16 april 2013 @ 18:41 |
haha nee heb nog nooit broodbakmachine brood gezien, hoeziet dat eruit? is t anders qua vorm? of lijkt t gewoon op normaal brood? | |
Greys | dinsdag 16 april 2013 @ 18:43 |
Zoiets ![]() ![]() | |
Lienekien | dinsdag 16 april 2013 @ 18:43 |
Vierkanter en een groter brood is vooral hoger | |
casper019 | dinsdag 16 april 2013 @ 18:51 |
lol ziet er grappig uit, lijkt me alleen bagger snijden hahah maar je hebt dus grotere sneetjes met zon broodbakmachine zeg maar? (je kan geen kleinere maken??) | |
Lienekien | dinsdag 16 april 2013 @ 18:53 |
Kleiner broodje maken, wordt ie lager. En het snijdt inderdaad bagger. | |
trovey | dinsdag 16 april 2013 @ 18:55 |
Ligt maar helemaal aan het blik wat erin zit. Bij mij lijkt het sterk op een normaal brood, zit gewoon een langwerpig blik in. Overigens kortgeleden weer een brood gebakken met de meergranen-kant en klaar mix van de C1000, erg geslaagd. Nu een kant en klaar mix speltbrood meegenomen van de natuurwinkel, ben benieuwd. ![]() | |
casper019 | dinsdag 16 april 2013 @ 19:08 |
maar is het brood van een broodbackmachine ook compacter of ook lekker lcuhtig?? http://www.vergelijk.nl/b(...)YCFdQctAodO3kAPA&v=3 en weet iemand of die Moulinex een beetje ''normale'' vorm broden maakt?? en is brood van een broodbakmachine nou echt zoveel lekkerder dan bakkers brood?? (ik bak nu afentoe zelf brood in de oven en tis een beetje een hobby geworden vandaar dat ik er nu op ben gekomen zon machine aan te schaffen) | |
casper019 | dinsdag 16 april 2013 @ 21:31 |
Ik lees trouwens dat bij veel broden uit broodbakmachines dat er een ''gat'' in t brood zit vanwege de deeghaken is dat nog steeds zo of alleen bij de oudere machines? | |
Lienekien | dinsdag 16 april 2013 @ 21:33 |
Het kan ook heel luchtig zijn en vers kan het erg lekker zijn. En vaak zit er een gat onder in het brood. | |
Blik | dinsdag 16 april 2013 @ 21:56 |
Er gaat niks boven een versgebakken brood. Heerlijk is het. Zelfs een doodsimpele variant met volkorenmeel is heerlijk. | |
casper019 | woensdag 17 april 2013 @ 11:48 |
en als je brood maakt van losse ingrediënten, waar kopen jullie je ingrediënten? weet iemand een leuke recepten site? | |
Reflectionne | zaterdag 20 april 2013 @ 08:16 |
Ik maak de laatste tijd het deeg in de BBM en maak dan bolletjes en doe ze in de oven.. Het brood word echter niet echt luchtig, zijn daar tips voor? (Ik maak het deeg gewoon volgens de handleiding, daarna zet ik de BBM op 'dough', dan zou het toch goed moeten gaan? Recept dat ik gebruik is: 240 ml water, 420 g bloem, 3/4 tl olie, 3/4 tl suiker, 3/4 tl zout en 1 tl gist) [ Bericht 44% gewijzigd door Reflectionne op 20-04-2013 08:47:05 ] | |
casper019 | woensdag 24 april 2013 @ 17:20 |
nou heb ik vandaag mn broodbakmachine gekregen, staan er bij allen recepten dat ik meelsoort T55 moet gebruiken echter kan ik dat nergens vinden ook niet via googlen weet iemand wat dat is precies? | |
Reflectionne | woensdag 24 april 2013 @ 18:00 |
Geen flauw idee, het lijkt mij ook niet echt uitmaken welk meelsoort je gebruikt, lijkt mij meer een kwestie van smaak? | |
casper019 | woensdag 24 april 2013 @ 18:12 |
nope er staat letterlijk in t boekje '' het gebruik van een meelsoort T55 word aangeraden '' | |
trovey | woensdag 24 april 2013 @ 18:37 |
Zal ontgtwijfeld ook wel met willekeurig ander soort meel lukken. ![]() | |
trovey | woensdag 24 april 2013 @ 18:38 |
Hoe wil je anders kneden als er geen kneedhaken in de machine zitten? ![]() | |
casper019 | woensdag 24 april 2013 @ 19:05 |
met wat moet je e invetten dan?? en weet iemand dat over dat Meel T55? bij alle recepten die in mn recepten boekje (Moulinex ow3101) erbij staan staat dat ik dat mail nodig heb... http://www.gebruikershand(...)dleiding-299570.html daar staat t nog eens in mn handleiding! | |
trovey | woensdag 24 april 2013 @ 19:10 |
Ik vet de kneekhaken(buiten- en binnenkant) en de pen waarop ze staan en waar de haken de bodem raken in met wat boter, plakken ze niet zo vast aan de pennen en in het brood en daardoor is de kans dat je de haken gaat beschadigen doordat je teveel geweld gebruikt ook minder, ik heb de anti-aanbaklaag op zowel de haken en op de bakpan nog perfect want als die gaat beschadigen gaat het steeds moeilijk worden om het brood uit de vorm te krijgen. ![]() ![]() | |
Greys | woensdag 24 april 2013 @ 19:18 |
Dat van T55 moet je niet te nauw nemen, dat is de uitmalingsgraad van het meel: Ik googlede op 'meel 55' en toen kreeg ik meteen: http://www.dekooktips.com/warenkennis/graan-rijst/meel-uitm.htm Kortom, niks van aantrekken verder, gewoon eerst eens lekker gaan rommelen met kant en klare broodmixen uit de supermarkt zou ik zeggen ![]() | |
casper019 | woensdag 24 april 2013 @ 20:22 |
nu heb ik net mn 1e brood gebakken krijg alleen het brood niet uit t bakje zeg maar doe ik wat fout?? | |
MaximusTG | woensdag 24 april 2013 @ 20:23 |
ff af laten koelen misschien? | |
casper019 | woensdag 24 april 2013 @ 20:24 |
er staat bij dat je het warm eruit moet halen | |
MaximusTG | woensdag 24 april 2013 @ 20:46 |
Al gelukt? | |
casper019 | woensdag 24 april 2013 @ 20:50 |
jup en mezelf heerlijk verbrand hahah moet morgen nog maar eens kijken als ik nog een brood ga bakken hoe die meng ding erin moet want die meng ding op de bodem kan er met 2 kanten in op t plaatje staat omgekeerd maar dan steekt hij extreem uit. terwijl als ik hem omgekeerd erin doe hij perfect past.... miss ligt het daarin dat hij zo moeilikj eruit ging | |
casper019 | donderdag 25 april 2013 @ 13:33 |
nou ben ik zo intelligent geweest om met een bod mes mn brood eruit te wippen: resultaat krassen aan de binnenkant van mijn broodpan (dus inde broodvorm zeg maar) kan dit nu kwaad dat daar krassen inzitten (nja paar) of ?? | |
trovey | donderdag 25 april 2013 @ 13:42 |
Je brood zal het niet leuk vinden de volgende keer, meer kans dat je brood steeds meer vast komt te zitten na het bakken want de anti-aanbaklaag is kapot op dat deel. | |
trovey | donderdag 25 april 2013 @ 13:44 |
Voorzichtig met een houten spatel lang de rand van het brood steken (zo beschadig je de anti-aanbaklaag niet) en volgende keer de kneedhaken goed invetten (ook eronder) zodat ze makkelijker loskomen van de pennen)....nu moet je gewoon flink doorschudden. ![]() | |
Reflectionne | donderdag 25 april 2013 @ 14:02 |
Niemand tips voor luchtiger brood? Minder/meer van iets toevoegen? | |
MaximusTG | donderdag 25 april 2013 @ 14:27 |
Minder broodbakmachine, meer gewone oven ![]() Maar serieus - ik zie dat je 240 ml water op 420 gram bloem gebruikt. Een universele taal die bakkers over de hele wereld gebruiken is het formuleren van recepten in bakkerspercentages. Dat is van elk ingredient bepalen hoeveel procent (qua gewicht) het is van de totale hoeveelheid bloem. Jouw bloemhoeveelheid is 420 gram. Water, 240 gram. Geeft een percentage van 57% voor het water. Als je dat berekent voor een brood zie je heel snel hoe droog/nat het deeg is tov een ander recept. Probeer je hoeveelheid water eens te verhogen, bv naar 60-63%. 63% = 0.63*420 = 264,6 -> 265 gram water (afwegen!!). [ Bericht 12% gewijzigd door MaximusTG op 25-04-2013 14:36:11 ] | |
Reflectionne | donderdag 25 april 2013 @ 15:45 |
Ik maak alleen het deeg in de BBM, bak het brood daarna in de oven. Bedankt voor je tip, ga het properen! | |
MaximusTG | donderdag 25 april 2013 @ 15:53 |
Gebruik je de BBM dan alleen voor het kneden, of gebruik je ook een rijsstand of zo (geen idee wat je allemaal in kan stellen op die dingen)? Heb je een wat uitgebreidere beschrijving van de stappen en bijbehorende tijd die je nu doet? Er zijn namelijk wel meer dingen van invloed op een luchtig brood. Als je je BBM alleen als mixer gebruikt kan je misschien beter eens een kijkje nemen in het CUL / Brood bakken in de oven #11: We bakken nog even door.. topic | |
casper019 | donderdag 25 april 2013 @ 16:06 |
crap das kut... maar op dat na geen andere effecten? (dat het minder goed bakt ofzo?) | |
Reflectionne | donderdag 25 april 2013 @ 16:33 |
Dit is wat ie doet volgens de beschrijving: - 20 min kneden - 30 min rusten - 30 min rijzen | |
MaximusTG | donderdag 25 april 2013 @ 16:55 |
En dan doe jij daarna? | |
Reflectionne | donderdag 25 april 2013 @ 16:57 |
Bolletjes maken en in de voorverwarmde oven leggen | |
MaximusTG | donderdag 25 april 2013 @ 17:00 |
Je laat het niet meer rijzen daarna? Na dat programma zou je ze kunnen vormen, afdekken met folie, en als ze gerezen zijn -dán de oven inschuiven.. | |
Reflectionne | donderdag 25 april 2013 @ 17:03 |
Oke, ik zal het eens proberen.. Weer 30 minuten rijzen? | |
MaximusTG | donderdag 25 april 2013 @ 17:08 |
Eigenlijk vind ik dat veel te kort.. Afhankelijk van hoeveel gist je gebruikt zit je zo aan twee keer een uur. Minimaal. Laat je deeg nog een half uur langer in de bbm zitten, stort het dan op je werkblad, in stukken, goed! opbollen - dat moet strak, je moet een strakke buitenste "huid" maken. Dat doe je op bakpapier op een bakplaat als je geen steen hebt. Afdekken, laten rijzen tot het deeg ongeveer in volume verdubbeld is. Voel je deeg af en toe. Prik er met een vinger in; Als het deeg ingedrukt blijft ben je te laat, komt het meteen weer naar boven te vroeg, komt het langzaam omhoog is het klaar om te bakken. Ondertussen had je natuurlijk je oven voorverwarmd, met een metalen bakje onderin. Schuif je bakplaat in de oven als het deeg goed is en giet wat water in het bakje. Dat geeft stoom. Deur dicht en bakken. | |
Reflectionne | donderdag 25 april 2013 @ 17:11 |
Heel erg bedankt, ik ga het op deze manier proberen! | |
MaximusTG | donderdag 25 april 2013 @ 17:19 |
Hier nog een filmpje met een aantal manieren om bolletjes te vormen: Hou niet te vast aan twee keer een uur rijzen - hoe je deeg gewoon goed in de gaten. Rijstijden zijn afhankelijk van tijd, temperatuur, beginhoeveelheid gist. Probeer het een keer uit, en hou goed bij wat je precies gedaan hebt. Dan kan je bepaalde dingen aanpassen als het niet helemaal beviel. Succes. | |
trovey | donderdag 25 april 2013 @ 18:59 |
Nee, maar ik zou de bak bv. even invetten met wat boter zodat je het probleem van vastzitten voor bent. ![]() | |
casper019 | vrijdag 26 april 2013 @ 17:29 |
Weet iemand een goeie vertrouwde webwinkel om meel en mixen te kopen? | |
trovey | vrijdag 26 april 2013 @ 18:31 |
Aanbevolen dooe Soezie....dat is een bekend meelmerk van broodmixen. ![]() ![]() ![]() http://www.meelenmeer.nl/ | |
casper019 | maandag 29 april 2013 @ 21:02 |
Ik heb nu al een paar broden gemaakt met kantenklaar wit broodmixen maar steeds krijgt de onderkant en zijkant een soort witte ''afdruk''' ik dacht eerst dat het sporen van meel waren maar dat is het niet want als ik er meer water bijdoe dan heb ik het ook (heb er 1x zelfs te veel water in gedaan, toen zakte mn brood in.. maar alsnog met die witte sporen aan de zijkanten) weet iemand wat het wel is/wat ik fout doe? ![]() ![]() | |
Reflectionne | dinsdag 30 april 2013 @ 12:05 |
Dankjewel! M'n brood is al een stuk beter geworden! | |
MaximusTG | dinsdag 30 april 2013 @ 12:06 |
Mooi zo ![]() ![]() | |
Reflectionne | dinsdag 30 april 2013 @ 12:15 |
Haha zo lekker dat 't al op is.. Ik ga 't nog een keer proberen (kon nog beter, langer wachten denk ik), dan maak ik ook een foto | |
casper019 | dinsdag 30 april 2013 @ 17:12 |
IEmand aub? en weet iemand waar je in omgeving amsterdam/purmerend meel kan kopen ? (dus geen mixen) of desnoods eengoeie beetje goedkopewebshop ervoor? | |
trovey | dinsdag 30 april 2013 @ 17:13 |
In de eerste de beste reform/natuurwinkel? ![]() Is dat bij witbrood niet heel normaal? ![]() | |
casper019 | dinsdag 30 april 2013 @ 21:57 |
haha dat wist ik niet! tis mn eerste BBM en de smaak is echt HEEEEEEEEEEEEERLIJK maar i dacht het oog wil ook wat en daarom vroeg ik het me af!! over die meel/mixen nou in de natuurwinkel (heb er 2 hier) hebben ze t niet!! dus als iemand een goeie webshop of andere winkel weet in purmerend/amsterdam graag....... zou graag eens met losse gist en meel maken enzo.. (is dat eigenlijk veel lekkerder dan mixen???) | |
trovey | dinsdag 30 april 2013 @ 22:00 |
Lijkt me weinig verschil maken als je basisrecepten gebruikt. ![]() ![]() Ze hebben trouwens ook een webwinkel. Even op Soezie zoeken en op de site zie je dan een link voor de webwinkel (onder een andere naam). | |
casper019 | dinsdag 30 april 2013 @ 23:12 |
jup maar ik zoek juist geen mixen maar meel en die soezie hoor ik vaak voor mixen is dat een betere mix dan de winkel merk mix ? | |
trovey | dinsdag 30 april 2013 @ 23:13 |
Zeg ik toch, ze hebben ook meel in alle soorten en maten. ![]() | |
casper019 | dinsdag 30 april 2013 @ 23:14 |
heb wel een Welkoop/Boerenbond in de buurt, maar das een tuincentrum toch? verkopen die meelen?? | |
trovey | dinsdag 30 april 2013 @ 23:16 |
Nee, dat is geen tuincentrum. ![]() ![]() | |
bloempje-moi | dinsdag 30 april 2013 @ 23:24 |
Online bijvoorbeeld http://www.bakkertjethuis.nl/site/ Ik heb gisteren heerlijk brood gemaakt van semolina, te koop bij de turk. | |
casper019 | woensdag 1 mei 2013 @ 11:18 |
heb je een recept voor die semolina? | |
bloempje-moi | woensdag 1 mei 2013 @ 11:22 |
Deze site is sowieso erg goed voor broodbakkers. http://uitdekeukenvanarde(...)semolinabrood-1.html | |
casper019 | woensdag 1 mei 2013 @ 17:04 |
Thx! ik heb trouwens vanmiddag een brood gebakken, exact dezelfde mix en alle zelfde verhoudingen als ik altijd doe en hetzelfde programma echter was de korst een klein beetje verbrand.. weet iemand hoe dat kan komen? | |
casper019 | woensdag 8 mei 2013 @ 12:02 |
ik heb nu dus net ingreidneten gekocht om brood te maken en ga voor t eerst met losse ingreideitne (meel , zout, gist) brood bakken weet iemand alleen in welke volgende ik mijn meel-zout-water-gist erin moet doen? ik heb amelijk gehoord dat je zout en gist ofoz niet mag mengen | |
Lienekien | woensdag 8 mei 2013 @ 12:08 |
Ik volg wat er in de gebruiksaanwijzing van mijn broodbakmachine staat. | |
MaximusTG | woensdag 8 mei 2013 @ 12:09 |
Meel erin, gist ene kant, zout andere kant, water. | |
casper019 | vrijdag 17 mei 2013 @ 17:40 |
Ik vroeg me af, ik las ergens dat je ook met BLOEM met water, gist en zoet brood kan maken (patentbloem) klopt dat?? en zoja wat is dan het verschil tussen meel en patentbloem | |
MaximusTG | vrijdag 17 mei 2013 @ 18:52 |
Wat zeg je me nou toch, met bloem brood bakken???? Wat een ontdekking... Verschil bloem en meel kan je zelf prima vinden, kijk eens op wikipedia. Patentbloem is alleen geen goede keus voor brood. Dat is voor koekjes en cake. | |
casper019 | donderdag 30 mei 2013 @ 20:45 |
Weet iemand wat ik in godsnaam fout doe? ik bak nu al enkele weken broden, maar nu al 3 dagen achter elkaar is elke dag mn brood mislukt terwijl ik nog exact het zelfde meel gebruik, en exact dezelfde ingredieente en verhoudingen en instellingen.. maar dan ziet mn brood na het bakken er zo uit: ![]() weet iemand miss wat het is??? ik snap het niet bak 20 broden op deze manier perfecten nu plots 3 x shit? | |
trovey | vrijdag 9 mei 2014 @ 12:42 |
Maar weer eens even kicken. ![]() Broodje gebakken van een spelbroodmix kant en klaar (Demeter) van Eko Plazo samen met een pitten en rozijnenmix van Welkoop....stevig compact brood, geen idee of het door de pittenmix komt of dat die mix zo stevig brood geeft, iemand ervaring? | |
trovey | vrijdag 9 mei 2014 @ 12:43 |
Wat is er dan mis met het brood, zie zo niet zoveel geks? | |
Lienekien | zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:52 |
Schopje, omdat iemand heeft gepost over aanschaf van een broodbakmachine. Ik haal af en toe mixen bij Hoeve Eiteweert. Die hebben ook een webshop. http://bakboerderij.com | |
SiennaForrest | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:57 |
Ik heb van het weekend een broodje gemaakt. Een basismix voor een Italiaans wit brood. Flink wat knoflook erbij, zongedroogde tomaatjes en olijven en bakken maar. Eenmaal klaar en nog warm, besmeren met een zelfgemaakt pestootje en genieten maar weer. ![]() | |
Boarderzip | donderdag 24 september 2015 @ 11:34 |
Zo deze maar weer even omhoog kicken omdat ik de laatste tijd ook bezig ben met zelf mijn broden bakken. Ik mix volledig zelf en ben nu al zover dat er fatsoenlijke broden uitkomen. Het is wel zo dat het brood telkens mooi rijst en bol gaat staan, maar tijdens het bakken plat ie dan af. Is dat normaal of kan ik het brood toch mooier rond krijgen aan de bovenkant? Mijn mix: 280ml water, 10 gram roomboter, 7,5 gram magere melkpoeder, 25 gram zonnebloemolie, 20 gram suiker, 4 gram zout, 240 gram tarwemeel, 120 gram bloem, 5 gram snelwerkende gist. Bak op het standaard programma van 3 uur. | |
dktab | donderdag 24 september 2015 @ 13:17 |
Weet niet of er nog veel actief zijn hier. Maar stel toch even mijn vraag. Ik zit sterk te overwegen om een broodbakmachine te kopen, heb geen goede dingen gehoord over de goedkopere varianten. Dus wil wel een goed apparaat kopen. Welke apparaten kunnen fokkers mij hier aanraden? Mvg | |
Lienekien | donderdag 24 september 2015 @ 13:44 |
Er was juist een goedkoop model dat bijv. bij Blokker en Kruidvat wel te koop was, dat qua prestatie heel best scoorde. Zelf heb ik een Panasonic, die scoorde hoog maar was wel een van de duurste. Maar die heb ik al zo lang, dat ik me afvraag of die nog wordt verkocht. Die goedkope was een AFK, zie ik helaas nergens meer te koop. | |
Ole | donderdag 24 september 2015 @ 14:15 |
die heb ik. Van Blokker. Prima ding voor iets van 35 euro (aanbieding) Die moet wel te vinden zijn op marktplaats lijkt me | |
Lienekien | donderdag 24 september 2015 @ 15:13 |
En ik zie op vergelijkingssites Panasonic nog steeds als goed maar duur merk genoemd worden. Is eventueel ook een optie voor de vragensteller op Marktplaats. | |
Ole | donderdag 24 september 2015 @ 15:17 |
er staan er in elk geval genoeg op marktplaats die nauwelijks gebruikt zijn. | |
Boarderzip | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:01 |
Ik heb een probleem met het bakken. Telkens als ik een brood bak lijkt alles goed te gaan, totdat het verwarmingselement ongeveer 5 minuten aan staat, dan begint het brood namelijk in te zakken. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan voorkomen? | |
Lienekien | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:05 |
Je laat hem toch wel dicht? | |
Boarderzip | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:26 |
Ja, ik kijk door het glaasje. Heb echt al van alles geprobeerd, meer water, minder water, meer gist, minder gist, minder suiker, andere tarwe/bloem verhouding. | |
summer2bird | dinsdag 12 maart 2019 @ 07:26 |
Kick! Ik heb een broodbakmachine te leen gekregen om te zien of het wat is. Gisteren een pittenbrood gebakken, alles ging goed. Ik enthousiast de volgende lading in het blik gedaan voor een zoet honingbrood, de timer aangezet en naar bed gegaan. Ik word wakker en ik hoor geen machine. Ik kijk, en alles ligt nog exact zoals gisteren. Hij doet niks. Hij is wel warm, of dat van gisteren nog is (hij heeft dichtgezeten), van de gist, of dattie zichzelf heeft verwarmd, geen idee. uit gezet, aangezet en hij doet niks. Stekker eruit en in, opnieuw programma gedaan en 15 minuten later doettie niks. Ik hoor niks, de : knippert wel, lampje brand af en toe maar hij kneed niet. Alles eruit gehaald, boel omgespoeld, deeghaken nog eens goed erin gedaan, bakblik nog eens goed erin gezet, hij doet niks. Bakblik andersom erin gezet, hij doet niks. Hij doet ook niks op andere programma's icl het programma kneden. Help? ![]() | |
Lienekien | dinsdag 12 maart 2019 @ 08:04 |
Merk en type? | |
summer2bird | dinsdag 12 maart 2019 @ 08:38 |
Primo BM1 Kan in het boekje er weinig over vinden trouwens. | |
Lienekien | dinsdag 12 maart 2019 @ 08:55 |
Het is natuurlijk lastig om er zo van afstand iets van te zeggen. Als hij wel warm wordt, is hij dus niet helemaal kapot. Ik weet van die van mij dat het een hele tijd kan duren voordat je iets hoort, want de eerste fase is dat opwarmen. Er is misschien toch iets misgegaan met het instellen van de timer. En misschien moet die nog gereset worden. | |
summer2bird | dinsdag 12 maart 2019 @ 09:59 |
Oh dat zou nog kunnen. Weet jij hoe je zoiets reset? Staat niet in het boekje en start inhouden doet ook niks. | |
Lienekien | dinsdag 12 maart 2019 @ 10:49 |
Vaak moet je de knop dan een aantal seconden ingedrukt houden tot hij een keer of vaker piept. | |
Greys | dinsdag 12 maart 2019 @ 11:15 |
Weet degene van wie je hem geleend hebt het niet? ![]() | |
summer2bird | dinsdag 12 maart 2019 @ 12:03 |
Deed niks ![]() Ja en gelukkig vind ze het niet erg. Ze wou hem zelf nog gaan proberen te maken en anders gooit ze hem weg. Ding is al een oudje. | |
Lienekien | dinsdag 12 maart 2019 @ 12:10 |
Kan je niks meer instellen? Ook niks wat knippert? | |
Greys | dinsdag 12 maart 2019 @ 12:28 |
Oh nee ik bedoelde weten ze niet hoe je hem kunt herstarten. ![]() | |
summer2bird | dinsdag 12 maart 2019 @ 15:36 |
Nee, weten ze niet. Hij knippert wel maar doet verder niks. Hij bakt wel. Okey, omdat ik dus zo enthousiast was en al hele recepten had bedacht, had ik vanmorgen een broodmachine bij de kringloop gekocht. 15 euro, en ik had hem getest op de lampen afdeling. Mee naar huis genomen en alles ingegooid voor een brood. Maar hij bakt niet. Nu ben ik dat brood aan het bakken in die machine die niet kneed maar wel bakt. Zo verschrikkelijk jammer, ik had al vanalles in huis gehaald en allerlei recepten gepland. ![]() Iemand hier die zijn/haar machine in de weg heeft staan en weg wil doen (tegen een licht prijsje? ![]() | |
Greys | dinsdag 12 maart 2019 @ 15:55 |
Dus die tweede doet het ook niet? Ik zou toch eerst ff rustig kijken of je daar niet per ongeluk een stapje overslaat of dat er per ongeluk een uitgestelde timer aanstaat ofzo. | |
summer2bird | dinsdag 12 maart 2019 @ 16:03 |
Nee, ik heb hem al puur alleen op bakken gezet en hij blijft koel. Hij draaide het Franse programma volledig tot hij moest bakken. | |
piepkuiken21 | dinsdag 12 maart 2019 @ 17:07 |
BBM's hebben een aandrijfsnaar die zijn deels silicone. Door de ouderdom zijn de tandjes weg of de riem is poreus/gebroken. Ik heb laatst de mijne ook gemaakt door een riem bij de Europart te bestellen (5 of 10 euro). Het viel wel tegen dat je gruwelijk veel schroeven moest verwijderen eer je bij de riem kwam, hele binnenkant er uit, onderkant open schroeven. kost ff een klein uurtje maar dan doet hij het weer! Er is een geweldig Youtubefilmpje voor dit. Er zijn diverse type BBM maar vaak als ze er uit zien als een AFK past de riem er van een AFK op. Succes! Ik bak inmiddels weer met volle tevredenheid met mijn Funix (franse variant van de AFK) | |
summer2bird | woensdag 13 maart 2019 @ 08:39 |
Ik heb een nieuwe besteld op bol. Prinsess wake up. Is een tweedekansje dus wat korting. Iemand nog recepten die ik móét uitproberen? | |
_Ingrid_ | vrijdag 23 augustus 2019 @ 15:59 |
Kick! Ik heb een broodbakmachine gekregen. ( een simpele denk ik, op het boekje staat XBM 1038) Uitgetest met een bakmix van de lidl. Ergens is er iets niet goed gegaan, brood is aan de bovenkant ingestort. En de deeghaak muurvast in het brood. Had ik die er tussendoor ergens uit moeten halen? Heb ik niks over gelezen in de beschrijving iig. Met het haakje wat er bij zat kreeg ik de deeghaak er wel redelijk makkelijk weer uit. | |
proud_mami | dinsdag 31 maart 2020 @ 13:29 |
Kick! Vanwege corona zelf brood gaan bakken, gewoon een broodmix uit de supermarkt en met de hand kneden en zonder vorm in de oven bakken. Wat is dat leuk en lekker zeg! Maar het kost te veel tijd voor overdag als ik werk dus nu een broodbakmachine besteld, een Panasonic. Wordt als het goed is zo geleverd, ben reuze benieuwd hoe het daar uit komt. Afgelopen zaterdag naar een graanmolen geweest eea aan meel ingeslagen. En ik heb wat via internet gekocht, bij een bakshop waar ik ook mijn bbm heb gekocht. Hoop dat er nog wat animo voor dit topic is, lijkt me leuk om recepten en tips en tricks uit te wisselen .... | |
qajariaq | dinsdag 31 maart 2020 @ 14:06 |
Ik heb al jaren zo n ding. In het begin gebruikt, toen een paar jaar niet en sinds ruim een half jaar bak ik toch weer eigen brood. Mijn doel is een langer houdbaar brood te maken wat compact en smakelijk is. Uitgangspunt was het recept wat op de Soezie meel stond. Tegenwoordig haal ik meel bij een molen, 2 1/2 kg tarwe volkorenmeel mengen met 1 kg rogge. Daar kan ik dan een keer of vijf van bakken. Behalve meel gaat er natuurlijk water in en een klein beetje zout, olijfolie en wat gist. Dat vul ik dan aan met noten, pitten en sesamzaad. Brood laat ik afkoelen, dan snijden en in de vriezer. Veel brood eet ik niet dus doe ik meer dan een week met een brood. Minder zout omdat het gezonder is, helemaal zonder vind ik niet lekker. Wat olie voor de houdbaarheid en minder gist om het compact te houden wat ook weer beter is voor de houdbaarheid en handiger voor onderweg (als corona weer over is). Door de olie en de noten en dergelijke is het brood voldoende smakelijk om zonder beleg te eten. Hopelijk wordt dit topic iets want mee posten in het andere topic schijnt echt niet de bedoeling te zijn hoewel ik het verschil niet zo erg zie eigenlijk. Met de bbm sluit je alleen wat variabelen uit. | |
Lucky_Strike | dinsdag 31 maart 2020 @ 15:10 |
Ik heb geen idee waarom er destijds is besloten om het in gescheiden topics te bespreken. Maar we laten het maar gewoon zo. Over recepten kan je in elk geval in beide topics posten ![]() | |
proud_mami | dinsdag 31 maart 2020 @ 23:15 |
Dank je wel voor het delen van je recept, klinkt lekker en goed! Wel handig ja, wat compacter en langer houdbaar brood. Vandaag mijn eerste brood gebakken met mijn Panasonic BBM en wow! Ik had echt een heel hoog en luchtig brood. Zo hoog en luchtig dat het eigenlijk een beetje té was, was met snijden niet echt handig. Omdat ik nog een beginner ben heb ik een broodmix gebruikt, de volkorenmix van De Bakzolder. Heb daar ook een koolhydraatarme mix gekocht, die ga ik morgen uitproberen. Donderdag staat een desembrood op het programma, wel een cheat want ik ga desempoeder gebruiken. Wil ook een desemstarter maken maar dat komt nog wel een keer. | |
Kaatje1 | woensdag 1 april 2020 @ 09:03 |
Leuk, ik heb ook al jaren een bbm, de eerste is overleden, de 2e (geen idee meer welk merk) heb ik weggedaan, kon er niet mee overweg (na 6 pogingen) toen de vernieuwde versie van de eerste gekocht (een princess) en het gaat weer als een tierelier. In het andere topic heb ik jaren geleden gehoord dat ik "lui" was omdat ik een bbm gebruikte ![]() | |
Greys | woensdag 1 april 2020 @ 10:58 |
Ik kan de kant en klaar mixen bijna nergens meer vinden, die waren altijd volop in de supermarkt maar zijn ze nou allemaal op of is het uit het assortiment? ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 1 april 2020 @ 11:40 |
Ik heb het (in Arnhem) nog van koopmans gekocht van de week (omdat gist op was). Maar het viel me wel op dat er niet zoveel keuze was. Zag wel een mix van Robért. Maar verder niet naar gekeken wat daar nog bij moest. | |
proud_mami | woensdag 1 april 2020 @ 14:52 |
Ja, veel is uitverkocht, in de supermarkt iig, online is er nog veel te koop, ook bij molens. | |
Hupje | zondag 14 juni 2020 @ 20:57 |
Mijn broodbakmachine is er mee gestopt. Vriend heeft hem open geschroefd; de snaar is kapot. Dat wordt dus een nieuwe kopen. Ik heb volgens mij het juiste typenummer gevonden. Bij welke onderdelensite kan ik hem het beste kopen? | |
Kaatje1 | zondag 14 juni 2020 @ 22:25 |
Heb je een plentyparts in de buurt? | |
Hupje | maandag 15 juni 2020 @ 07:05 |
Nee, geen enkele winkel die dat soort dingen verkoopt. Heb het nu online ergens besteld, hopen dat het geleverd wordt en de juiste is. | |
#ANONIEM | dinsdag 16 juni 2020 @ 02:03 |
Ik heb er eentje die weg mag. Wel zelf ophalen. Dus als je in de buurt woont... | |
devlinmr | dinsdag 16 juni 2020 @ 10:38 |
Parts.nl en Europart.nl heb ik goede ervaringen mee waarbij Parts.nl een wat betere zoekfunctie heeft. | |
Hupje | dinsdag 16 juni 2020 @ 10:53 |
Ik heb er inmiddels eentje besteld, waarschijnlijk komt hij morgen. Bedankt voor het aanbod en de tips! | |
Lucky_Strike | dinsdag 16 juni 2020 @ 10:57 |
Kan hij toevallig naar je vader worden verplaatst? ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 16 juni 2020 @ 11:01 |
Daar komt ‘ie vandaan ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 16 juni 2020 @ 11:01 |
Top! | |
Lucky_Strike | dinsdag 16 juni 2020 @ 11:04 |
![]() Dan laat ik het voorbij gaan. Je kunt er vast iemand anders blij mee maken. | |
#ANONIEM | dinsdag 16 juni 2020 @ 11:13 |
Nee joh, ik vraag het wel even, zal wel oke zijn, weet alleen niet wanneer ik ze weer zie. Dus weet niet of je het snel wil hebben. Ding staat hier al sinds kerst in de gang in de tas waarin die vervoerd is :’) | |
Lucky_Strike | dinsdag 16 juni 2020 @ 11:17 |
Ik heb geen haast hoor. Ik vind brood bakken erg leuk maar ik merk dat het me toch te veel tijd kost. Dan is een broodbakmachine vast veel handiger. | |
#ANONIEM | dinsdag 16 juni 2020 @ 11:24 |
Ik kan ‘m gewoonweg niet kwijt op mijn aanrecht zonder steeds andere zware keuken-apparatuur naar mijn huiskamer te verplaatsen. En die dingen gebruik ik juist dagelijks. Ik hou je op de hoogte. Mooiste zou zijn als ik een paar dagen naar mijn vader ga, rijden we toch praktisch langs jullie en kan ik eindelijk jullie huisje zien. | |
Lucky_Strike | dinsdag 16 juni 2020 @ 11:30 |
Ok, komt goed! | |
#ANONIEM | zondag 21 juni 2020 @ 01:51 |
Had eerder deze week gebeld met mijn vader. De broodbakmachine is voor jullie. Hij wist ook gelijk over wie ik het had ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 21 juni 2020 @ 07:58 |
![]() Ik hoor het wel als jullie een keer in de buurt zijn. Of als ik hem daar kan ophalen. [ Bericht 5% gewijzigd door Lucky_Strike op 21-06-2020 08:03:51 ] |