Volgens mij staat Marktplaats er vol mee!quote:Op vrijdag 3 augustus 2012 12:22 schreef Sharana_LV het volgende:
Ik wil ook een machine kopen maar heb het nog nooit gedaan dus weet eigenlijk nog niet echt welke merken okay zijn en waar ik op moet letten?
Waar ik zelf heel blij mee ben is de timer. Ik kan het zo instellen dat hij over bijv. 6 uur moet beginnen met bakken. Dan heb ik om 9 uur oid vers brood.quote:Op vrijdag 3 augustus 2012 12:22 schreef Sharana_LV het volgende:
Ik wil ook een machine kopen maar heb het nog nooit gedaan dus weet eigenlijk nog niet echt welke merken okay zijn en waar ik op moet letten?
Okay! Zijn er toevallig nog merken die echt no-go zijn of is alles wel beetje okay?quote:Op vrijdag 3 augustus 2012 22:24 schreef Maraca het volgende:
[..]
Waar ik zelf heel blij mee ben is de timer. Ik kan het zo instellen dat hij over bijv. 6 uur moet beginnen met bakken. Dan heb ik om 9 uur oid vers brood.
Poeh, geen idee. Zou als ik jou was een beetje zoeken op marktplaats en dan kijken of je reviews kunt vinden of die broodbakmachinequote:Op vrijdag 3 augustus 2012 22:26 schreef Sharana_LV het volgende:
[..]
Okay! Zijn er toevallig nog merken die echt no-go zijn of is alles wel beetje okay?
ik ben al beetje ana het googelen ookquote:Op vrijdag 3 augustus 2012 22:30 schreef Maraca het volgende:
[..]
Poeh, geen idee. Zou als ik jou was een beetje zoeken op marktplaats en dan kijken of je reviews kunt vinden of die broodbakmachine
thanks, zal k ook ff naar kijkenquote:
Ik denk de onderkant waar het deeghaakje opdraait. Kun je eens kijken of dat nog goed zit?quote:Op woensdag 26 september 2012 20:22 schreef PM-girl het volgende:
Kick, met vraag.
Ik bak sinds een tijdje met plezier met een AFK bm2 (niet nieuw). Geweldige uitvinding, zo'n machine!
Alleen nu lekt het water door het gaatje van het bakblik, wanneer ik met de timer bak.![]()
Los ik dit op door een nieuw bakblik te kopen, of juist de kneedarm? Of mis ik een ringetje ofzo?
Het kuiltje in de kuip zelf bedoel je? Dat ziet er best ok uit.quote:Op woensdag 26 september 2012 20:58 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ik denk de onderkant waar het deeghaakje opdraait. Kun je eens kijken of dat nog goed zit?
Volgens mij mis je dan een metalen ringetje. Heb je al je tanden nog?quote:Op woensdag 26 september 2012 21:17 schreef PM-girl het volgende:
Maar als de bak erin zit, dan zit er wel speling op de pin, je kunt hem zo'n 0.5 cm omhoog halen.
ja!quote:Op donderdag 27 september 2012 18:01 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Volgens mij mis je dan een metalen ringetje. Heb je al je tanden nog?
Das jammer. Staat er niet eenzelfde typ op marktplaats? Mailtje naar fabrikant wil wel eens helpen.quote:Op donderdag 27 september 2012 20:06 schreef PM-girl het volgende:
[..]
ja!![]()
Maar dat is wrs niet los te bestellen...
ja, afgelopen weekend een kloosterbrood gebakken in de bbm. 3uur en 20 minuten en een heerlijk donker brood. Ga altijd bij de molen meel halen. Veel keus, en anders maakt hij op bestelling.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 00:10 schreef Mirjam het volgende:
Kick
Wordt er hier nog volop brood gebakken?
Ik zit in dubio om zelf een machine te kopen
Laat hem met warm water vollopen. Even laten zitten, dan nog eens proberen.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 14:02 schreef PM-girl het volgende:
Ja, elke dag! Ik gebruik geen mixen maar gooi zelf alles bij elkaar. Inmiddels is het waterlekken weer over maar ik krijg de menger niet meer los. Nouja, dat is minder erg!
Knap vervelend. Ik gooi wel is te fanatiek mijn mix in de kneedbak, en knoei nog wel eens. Nu is onderaan de machine de halve bak met van die brandvlekken. Krijg ik niet meer schoonquote:Op woensdag 17 oktober 2012 20:03 schreef PM-girl het volgende:
Dat weken helpt niet. En ja, zo goed als elke avond zet ik hem klaar!
Die van mij zat een keer helemaal vast. Heb ik hem even laten draaien met dreft erin. Did the trick!quote:Op woensdag 17 oktober 2012 20:03 schreef PM-girl het volgende:
Dat weken helpt niet. En ja, zo goed als elke avond zet ik hem klaar!
Tip: er staan heel veel op MPquote:Op woensdag 17 oktober 2012 00:10 schreef Mirjam het volgende:
Kick
Wordt er hier nog volop brood gebakken?
Ik zit in dubio om zelf een machine te kopen
Uhm.. je weet hoe groot een supermarktbrood is toch? Heb je die broodbakmachineblikken wel eens gezien?quote:Op dinsdag 16 april 2013 17:14 schreef casper019 het volgende:
ik ben er van plan binnenkort 1 aante schaffen, na wat reviews te hebben gelezen is mijn oog op Moulinex Uno OW3101 gevallen
- degelijk en goed geprijst
heeft iemand ervaringen daamee? En in t begin wil ik het liefst eerst gewoon oefenen en porberne met kant en klaar mixen.
Weet iemand of je ook met kant en klaa rmixen goeie en lekkere resultaten krijgt?
en het brood uit een broodbak machine als je zeg maar voor 1000 grams brood gaat heeft dat het zelfde formaat als supermarkt brood om t maar zo te zeggen?
Ik haalde de kant en klaar mixen bij de molen hier. Maar de eigenaar is overleden, en zijn vrouw stopt ermee. Dat is godver balenquote:Op dinsdag 16 april 2013 17:45 schreef Greys het volgende:
Ik vond die kant en klaar mixen vaak echt prima, in elk geval al tien keer lekkerder dan 'gewoon' brood
Zoietsquote:Op dinsdag 16 april 2013 18:41 schreef casper019 het volgende:
haha nee heb nog nooit broodbakmachine brood gezien, hoeziet dat eruit?
is t anders qua vorm? of lijkt t gewoon op normaal brood?
Vierkanter en een groter brood is vooral hogerquote:Op dinsdag 16 april 2013 18:41 schreef casper019 het volgende:
haha nee heb nog nooit broodbakmachine brood gezien, hoeziet dat eruit?
is t anders qua vorm? of lijkt t gewoon op normaal brood?
Ligt maar helemaal aan het blik wat erin zit. Bij mij lijkt het sterk op een normaal brood, zit gewoon een langwerpig blik in. Overigens kortgeleden weer een brood gebakken met de meergranen-kant en klaar mix van de C1000, erg geslaagd. Nu een kant en klaar mix speltbrood meegenomen van de natuurwinkel, ben benieuwd.quote:
Zal ontgtwijfeld ook wel met willekeurig ander soort meel lukken.quote:Op woensdag 24 april 2013 18:12 schreef casper019 het volgende:
nope er staat letterlijk in t boekje '' het gebruik van een meelsoort T55 word aangeraden ''
Hoe wil je anders kneden als er geen kneedhaken in de machine zitten?quote:Op dinsdag 16 april 2013 21:31 schreef casper019 het volgende:
Ik lees trouwens dat bij veel broden uit broodbakmachines dat er een ''gat'' in t brood zit vanwege de deeghaken
is dat nog steeds zo of alleen bij de oudere machines?
met wat moet je e invetten dan??quote:Op woensdag 24 april 2013 18:38 schreef trovey het volgende:
[..]
Hoe wil je anders kneden als er geen kneedhaken in de machine zitten?Overigens totaal niet storend, je moet ze alleen wel even goed invetten om ze er makkelijk uit te krijgen.
Ik vet de kneekhaken(buiten- en binnenkant) en de pen waarop ze staan en waar de haken de bodem raken in met wat boter, plakken ze niet zo vast aan de pennen en in het brood en daardoor is de kans dat je de haken gaat beschadigen doordat je teveel geweld gebruikt ook minder, ik heb de anti-aanbaklaag op zowel de haken en op de bakpan nog perfect want als die gaat beschadigen gaat het steeds moeilijk worden om het brood uit de vorm te krijgen.quote:Op woensdag 24 april 2013 19:05 schreef casper019 het volgende:
[..]
met wat moet je e invetten dan??
en weet iemand dat over dat Meel T55?
bij alle recepten die in mn recepten boekje (Moulinex ow3101) erbij staan staat dat ik dat mail nodig heb...
http://www.gebruikershand(...)dleiding-299570.html
daar staat t nog eens in mn handleiding!
Kortom, niks van aantrekken verder, gewoon eerst eens lekker gaan rommelen met kant en klare broodmixen uit de supermarkt zou ik zeggenquote:De fijnste bloem van het type 45 wordt ook wel ook ' patentbloem' genoemd (in vrijwel alle supermarkten verkrijgbaar) en is bedoeld voor fijn gebak en cake. Verder komt bloem van het type 45 veel voor (in mixen) voor fijn gebak en cakemeel.
De 'gewone' tarwebloem in de supermarkt is van het type 55. Deze bloem heeft over het algemeen zeer slechte bakeigenschappen en is niet geschikt voor gerezen brood. Gebruik deze bloem voor: sauzen, pap, pannenkoeken, bladerdeeg, pasteideeg, gebak (eventueel met toevoeging van bakpoeder).
Behalve voor sommige 'broodmixen' die in de supermarkt te vinden zijn, wordt bloem van de andere types (65 en hoger) voornamelijk door de industrie (en de warme bakker) gebruikt voor het bakken van brood. Deze bloemsoorten - ook wel bakkersmeel genoemd - worden voor particulier gebruik alleen in speciaalzaken, molens etc. verkocht.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |