Zie mijn editquote:Op maandag 21 december 2009 12:42 schreef Klonk het volgende:
en stel dat je geen molen in de buurt hebt
ja, meerdere zelfsquote:Op maandag 21 december 2009 12:46 schreef Stali het volgende:
Bij de Boerenbond.
Maar ja, of die bij je in de buurt zit?.
De Boerenbond verkoopt Soezie mixen toch? Das in feite niet zo verschillend van Koopmans volgens mijquote:Op maandag 21 december 2009 12:46 schreef Stali het volgende:
Bij de Boerenbond.
Maar ja, of die bij je in de buurt zit?.
er staat niets over Soezie op het verlanglijstjequote:Op maandag 21 december 2009 12:47 schreef Trusten het volgende:
[..]
De Boerenbond verkoopt Soezie mixen toch? Das in feite niet zo verschillend van Koopmans volgens mij
Ik heb er geen verstand van dus zou het echt niet weten.quote:Op maandag 21 december 2009 12:47 schreef Trusten het volgende:
[..]
De Boerenbond verkoopt Soezie mixen toch? Das in feite niet zo verschillend van Koopmans volgens mij
Er is altijd een molen in de buurt, dit is frigging Nederlandquote:Op maandag 21 december 2009 12:42 schreef Klonk het volgende:
en stel dat je geen molen in de buurt hebt
http://www.dehoopklarenbeek.nl/web/index.php?p=productsList&iCategory=4quote:Op dinsdag 22 december 2009 09:11 schreef _Arual_ het volgende:
Ik heb vrijdag voor mijn verjaardag ook een BBM gekregen. Ik ben nu nog simpele broodjes aan het bakken met kant-en-klaarmixen van Koopmans. Gisteren heb ik een brood gebakken met extra pitten erin, pittenmix van de Jan Linders. Weet iemand waar ik losse pitten kan kopen, zodat ik zelf kan bepalen hoe mijn pittenmix eruit ziet?
ik gebruikte dit recept (indd met zo'n standaard broodmix van koopmans: link). Ik denk dat het kwam doordat ik al eerder een half broodje had gebakken, en nu weer, en er door het toevoegen van de olijven en citroensap (eigen improvisatie) en het niet goed afmeten van het water te veel vocht inzat.quote:Op dinsdag 22 december 2009 09:11 schreef _Arual_ het volgende:
Ik heb vrijdag voor mijn verjaardag ook een BBM gekregen. Ik ben nu nog simpele broodjes aan het bakken met kant-en-klaarmixen van Koopmans. Gisteren heb ik een brood gebakken met extra pitten erin, pittenmix van de Jan Linders. Weet iemand waar ik losse pitten kan kopen, zodat ik zelf kan bepalen hoe mijn pittenmix eruit ziet?
@Peejdorie: niet dat ik je kan helpen gezien mijn beperkte ervaring, maar voordat ik zelf de mist in ga: wat heb je gedaan en waarom was het een mislukking? Ik heb namelijk ook olijven gekocht om door de Koopmansmix te gooien en wil niet dezelfde fout maken.
Even een voor mij logische samenstelling:quote:Op zondag 25 april 2010 15:50 schreef davo1979 het volgende:
Ik heb gister een vruchten-notenbrood mix gekocht. Alles was al klaar dus hoefde alleen nog in de broodbakmachine. Nou zou ik omdat het zo lekker was graag willen weten wat de samenstelling is omdat het pakketje compleet 4 euro kost.
Wat zat erin?
Broodmix was in totaal 500 gr
Vulling was in totaal 300 gr
Er moest nog 1,5 dl water en 1,5 dl melk en 30 gr boter worden toegevoegd.
Inhoud: tarwebloem,roggebloem, kaneel, bruine bastard, gist, zout, mout, sojabloem, walnoten, hazelnoten, cranberry's, abrikozen en rozijnen.
Weet iemand het toevallig?
kick!quote:Op woensdag 17 augustus 2011 20:21 schreef fotostarter het volgende:
Wanneer is het funest voor het brood als je de klep open doet?
tijdens het gisten of bakken?
Hoe voeg je dan iets toe, dat niet tijdens het kneedproces erbij mag/kan/hoort ?quote:Op maandag 5 september 2011 11:47 schreef Blik het volgende:
[..]
kick!
allebei, gewoon dichtlaten totdat die klaar is.
Iemand tips voor waar je goed meel kunt krijgen? Ik woon in omgeving Utrecht
In Wijk bij Duurstede bij de molenquote:Op maandag 5 september 2011 11:47 schreef Blik het volgende:
[..]
kick!
allebei, gewoon dichtlaten totdat die klaar is.
Iemand tips voor waar je goed meel kunt krijgen? Ik woon in omgeving Utrecht
Goeie vraag, die van mij heeft een apart bakje daarvoor. Maar het moet in ieder geval toegevoegd worden als er nog gekneed gaat worden, want het moet mengen.quote:Op maandag 5 september 2011 18:14 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Hoe voeg je dan iets toe, dat niet tijdens het kneedproces erbij mag/kan/hoort ?
Wat heb je anders gedaan dan met de walnoten als normaal?quote:Op zondag 11 september 2011 16:39 schreef Blik het volgende:
vandaag brood met walnoten proberen te bakken, niet echt een succes. Brood was helemaal ingekakt. Nu zit een normale meergranenbrood in de broodbakmachine
was mijn tweede brood, dus was sowieso een beetje uitproberenquote:Op maandag 12 september 2011 15:35 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Wat heb je anders gedaan dan met de walnoten als normaal?
een hele enkele keer. Misschien aankomend weekend weerquote:Op zondag 11 december 2011 13:10 schreef Greys het volgende:
Schop
Omdat ik mijn broodbakmachine maar weer eens onderuit de voorraadkast moet opdiepen
Bakken jullie nog vaak?
Ik vind het toch beter brood bakken in de oven. Dat wil niet zeggen dat je er prima mee kan kneden.quote:Op zondag 11 december 2011 13:10 schreef Greys het volgende:
Schop
Omdat ik mijn broodbakmachine maar weer eens onderuit de voorraadkast moet opdiepen
Bakken jullie nog vaak?
Zelfgemaakte die je hebt gekocht.......................quote:Op zondag 11 december 2011 14:15 schreef trovey het volgende:
Binnenkort maar weer eens bakken, luchtig luxe witbrood met de zelfgemaakte jam die ik gisteren heb gekocht...of mijn eigen jam waarvan ik nog twee potjes in de koeling heb staan.
Ik vind de broodbakmachine ideaal, zeker omdat mijn handen niet meer zo willen door problemen met de gewrichten en op de normale manier brood maken geen optie is.
Zelfgemaakt door iemand anders.quote:Op zondag 11 december 2011 17:53 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Zelfgemaakte die je hebt gekocht.......................
Heerlijk hè! Ik heb net ook de timer op 7 uur morgenochtend gezetquote:Op maandag 16 april 2012 21:09 schreef Maraca het volgende:
Ik vind het zo geweldig dat dat ding van mij een timer heeft. Witbrood was goddelijk en ontzettend snel opNu bruin brood op de timer dus morgen om 6 uur heb ik vers brood bij het ontbijt
Mij lukt het ook nietquote:Op maandag 16 april 2012 22:17 schreef Blik het volgende:
Hoe snijden jullie het brood? Ik merk dat ik nooit echt goede rechte sneeen brood kan snijden
Liggen vaak bij de Lidl. ongeveer 13 euro, en die zijn ECHT ideaal voor broodquote:Op maandag 23 juli 2012 15:20 schreef trovey het volgende:
Ik gebruik een electrisch mes voor het snijden, werkt perfect en die Souzie mixen zijn erg handig en de broden ervan smaken prima.
Volgens mij staat Marktplaats er vol mee!quote:Op vrijdag 3 augustus 2012 12:22 schreef Sharana_LV het volgende:
Ik wil ook een machine kopen maar heb het nog nooit gedaan dus weet eigenlijk nog niet echt welke merken okay zijn en waar ik op moet letten?
Waar ik zelf heel blij mee ben is de timer. Ik kan het zo instellen dat hij over bijv. 6 uur moet beginnen met bakken. Dan heb ik om 9 uur oid vers brood.quote:Op vrijdag 3 augustus 2012 12:22 schreef Sharana_LV het volgende:
Ik wil ook een machine kopen maar heb het nog nooit gedaan dus weet eigenlijk nog niet echt welke merken okay zijn en waar ik op moet letten?
Okay! Zijn er toevallig nog merken die echt no-go zijn of is alles wel beetje okay?quote:Op vrijdag 3 augustus 2012 22:24 schreef Maraca het volgende:
[..]
Waar ik zelf heel blij mee ben is de timer. Ik kan het zo instellen dat hij over bijv. 6 uur moet beginnen met bakken. Dan heb ik om 9 uur oid vers brood.
Poeh, geen idee. Zou als ik jou was een beetje zoeken op marktplaats en dan kijken of je reviews kunt vinden of die broodbakmachinequote:Op vrijdag 3 augustus 2012 22:26 schreef Sharana_LV het volgende:
[..]
Okay! Zijn er toevallig nog merken die echt no-go zijn of is alles wel beetje okay?
ik ben al beetje ana het googelen ookquote:Op vrijdag 3 augustus 2012 22:30 schreef Maraca het volgende:
[..]
Poeh, geen idee. Zou als ik jou was een beetje zoeken op marktplaats en dan kijken of je reviews kunt vinden of die broodbakmachine
thanks, zal k ook ff naar kijkenquote:
Ik denk de onderkant waar het deeghaakje opdraait. Kun je eens kijken of dat nog goed zit?quote:Op woensdag 26 september 2012 20:22 schreef PM-girl het volgende:
Kick, met vraag.
Ik bak sinds een tijdje met plezier met een AFK bm2 (niet nieuw). Geweldige uitvinding, zo'n machine!
Alleen nu lekt het water door het gaatje van het bakblik, wanneer ik met de timer bak.![]()
Los ik dit op door een nieuw bakblik te kopen, of juist de kneedarm? Of mis ik een ringetje ofzo?
Het kuiltje in de kuip zelf bedoel je? Dat ziet er best ok uit.quote:Op woensdag 26 september 2012 20:58 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ik denk de onderkant waar het deeghaakje opdraait. Kun je eens kijken of dat nog goed zit?
Volgens mij mis je dan een metalen ringetje. Heb je al je tanden nog?quote:Op woensdag 26 september 2012 21:17 schreef PM-girl het volgende:
Maar als de bak erin zit, dan zit er wel speling op de pin, je kunt hem zo'n 0.5 cm omhoog halen.
ja!quote:Op donderdag 27 september 2012 18:01 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Volgens mij mis je dan een metalen ringetje. Heb je al je tanden nog?
Das jammer. Staat er niet eenzelfde typ op marktplaats? Mailtje naar fabrikant wil wel eens helpen.quote:Op donderdag 27 september 2012 20:06 schreef PM-girl het volgende:
[..]
ja!![]()
Maar dat is wrs niet los te bestellen...
ja, afgelopen weekend een kloosterbrood gebakken in de bbm. 3uur en 20 minuten en een heerlijk donker brood. Ga altijd bij de molen meel halen. Veel keus, en anders maakt hij op bestelling.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 00:10 schreef Mirjam het volgende:
Kick
Wordt er hier nog volop brood gebakken?
Ik zit in dubio om zelf een machine te kopen
Laat hem met warm water vollopen. Even laten zitten, dan nog eens proberen.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 14:02 schreef PM-girl het volgende:
Ja, elke dag! Ik gebruik geen mixen maar gooi zelf alles bij elkaar. Inmiddels is het waterlekken weer over maar ik krijg de menger niet meer los. Nouja, dat is minder erg!
Knap vervelend. Ik gooi wel is te fanatiek mijn mix in de kneedbak, en knoei nog wel eens. Nu is onderaan de machine de halve bak met van die brandvlekken. Krijg ik niet meer schoonquote:Op woensdag 17 oktober 2012 20:03 schreef PM-girl het volgende:
Dat weken helpt niet. En ja, zo goed als elke avond zet ik hem klaar!
Die van mij zat een keer helemaal vast. Heb ik hem even laten draaien met dreft erin. Did the trick!quote:Op woensdag 17 oktober 2012 20:03 schreef PM-girl het volgende:
Dat weken helpt niet. En ja, zo goed als elke avond zet ik hem klaar!
Tip: er staan heel veel op MPquote:Op woensdag 17 oktober 2012 00:10 schreef Mirjam het volgende:
Kick
Wordt er hier nog volop brood gebakken?
Ik zit in dubio om zelf een machine te kopen
Uhm.. je weet hoe groot een supermarktbrood is toch? Heb je die broodbakmachineblikken wel eens gezien?quote:Op dinsdag 16 april 2013 17:14 schreef casper019 het volgende:
ik ben er van plan binnenkort 1 aante schaffen, na wat reviews te hebben gelezen is mijn oog op Moulinex Uno OW3101 gevallen
- degelijk en goed geprijst
heeft iemand ervaringen daamee? En in t begin wil ik het liefst eerst gewoon oefenen en porberne met kant en klaar mixen.
Weet iemand of je ook met kant en klaa rmixen goeie en lekkere resultaten krijgt?
en het brood uit een broodbak machine als je zeg maar voor 1000 grams brood gaat heeft dat het zelfde formaat als supermarkt brood om t maar zo te zeggen?
Ik haalde de kant en klaar mixen bij de molen hier. Maar de eigenaar is overleden, en zijn vrouw stopt ermee. Dat is godver balenquote:Op dinsdag 16 april 2013 17:45 schreef Greys het volgende:
Ik vond die kant en klaar mixen vaak echt prima, in elk geval al tien keer lekkerder dan 'gewoon' brood
Zoietsquote:Op dinsdag 16 april 2013 18:41 schreef casper019 het volgende:
haha nee heb nog nooit broodbakmachine brood gezien, hoeziet dat eruit?
is t anders qua vorm? of lijkt t gewoon op normaal brood?
Vierkanter en een groter brood is vooral hogerquote:Op dinsdag 16 april 2013 18:41 schreef casper019 het volgende:
haha nee heb nog nooit broodbakmachine brood gezien, hoeziet dat eruit?
is t anders qua vorm? of lijkt t gewoon op normaal brood?
Ligt maar helemaal aan het blik wat erin zit. Bij mij lijkt het sterk op een normaal brood, zit gewoon een langwerpig blik in. Overigens kortgeleden weer een brood gebakken met de meergranen-kant en klaar mix van de C1000, erg geslaagd. Nu een kant en klaar mix speltbrood meegenomen van de natuurwinkel, ben benieuwd.quote:
Zal ontgtwijfeld ook wel met willekeurig ander soort meel lukken.quote:Op woensdag 24 april 2013 18:12 schreef casper019 het volgende:
nope er staat letterlijk in t boekje '' het gebruik van een meelsoort T55 word aangeraden ''
Hoe wil je anders kneden als er geen kneedhaken in de machine zitten?quote:Op dinsdag 16 april 2013 21:31 schreef casper019 het volgende:
Ik lees trouwens dat bij veel broden uit broodbakmachines dat er een ''gat'' in t brood zit vanwege de deeghaken
is dat nog steeds zo of alleen bij de oudere machines?
met wat moet je e invetten dan??quote:Op woensdag 24 april 2013 18:38 schreef trovey het volgende:
[..]
Hoe wil je anders kneden als er geen kneedhaken in de machine zitten?Overigens totaal niet storend, je moet ze alleen wel even goed invetten om ze er makkelijk uit te krijgen.
Ik vet de kneekhaken(buiten- en binnenkant) en de pen waarop ze staan en waar de haken de bodem raken in met wat boter, plakken ze niet zo vast aan de pennen en in het brood en daardoor is de kans dat je de haken gaat beschadigen doordat je teveel geweld gebruikt ook minder, ik heb de anti-aanbaklaag op zowel de haken en op de bakpan nog perfect want als die gaat beschadigen gaat het steeds moeilijk worden om het brood uit de vorm te krijgen.quote:Op woensdag 24 april 2013 19:05 schreef casper019 het volgende:
[..]
met wat moet je e invetten dan??
en weet iemand dat over dat Meel T55?
bij alle recepten die in mn recepten boekje (Moulinex ow3101) erbij staan staat dat ik dat mail nodig heb...
http://www.gebruikershand(...)dleiding-299570.html
daar staat t nog eens in mn handleiding!
Kortom, niks van aantrekken verder, gewoon eerst eens lekker gaan rommelen met kant en klare broodmixen uit de supermarkt zou ik zeggenquote:De fijnste bloem van het type 45 wordt ook wel ook ' patentbloem' genoemd (in vrijwel alle supermarkten verkrijgbaar) en is bedoeld voor fijn gebak en cake. Verder komt bloem van het type 45 veel voor (in mixen) voor fijn gebak en cakemeel.
De 'gewone' tarwebloem in de supermarkt is van het type 55. Deze bloem heeft over het algemeen zeer slechte bakeigenschappen en is niet geschikt voor gerezen brood. Gebruik deze bloem voor: sauzen, pap, pannenkoeken, bladerdeeg, pasteideeg, gebak (eventueel met toevoeging van bakpoeder).
Behalve voor sommige 'broodmixen' die in de supermarkt te vinden zijn, wordt bloem van de andere types (65 en hoger) voornamelijk door de industrie (en de warme bakker) gebruikt voor het bakken van brood. Deze bloemsoorten - ook wel bakkersmeel genoemd - worden voor particulier gebruik alleen in speciaalzaken, molens etc. verkocht.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |