abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 21 december 2009 @ 12:36:22 #1
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_75874764
Whehe, slot ik vorige topic met mijn vraag: Broodbakmachine deel 6

Hier dan nog maar een keertje

Hoi broodbakkers

Ik heb een vraagje die jullie vast kunnen beantwoorden, een vriend heeft een bbm gekocht en is binnenkort jarig en nu staat er op zijn verlanglijstje, bijzonder broodbakspul, geen koopmansmeuk staat er nog subtiel achter

Maar kan ik een beetje bijzondere broodbakmixdingen krijgen ?
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_75874914
Bij de molen!

En als je die niet in de buurt hebt:
http://www.dehoopklarenbeek.nl/web/index.php?p=productsList&iCategory=2
  maandag 21 december 2009 @ 12:42:54 #3
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_75875013
en stel dat je geen molen in de buurt hebt
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  maandag 21 december 2009 @ 12:43:25 #4
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_75875028
Ninja edit
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_75875029
quote:
Op maandag 21 december 2009 12:42 schreef Klonk het volgende:
en stel dat je geen molen in de buurt hebt
Zie mijn edit
pi_75875146
Bij de Boerenbond.
Maar ja, of die bij je in de buurt zit? .
  maandag 21 december 2009 @ 12:46:31 #7
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_75875159
quote:
Op maandag 21 december 2009 12:46 schreef Stali het volgende:
Bij de Boerenbond.
Maar ja, of die bij je in de buurt zit? .
ja, meerdere zelfs
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_75875196
quote:
Op maandag 21 december 2009 12:46 schreef Klonk het volgende:

[..]

ja, meerdere zelfs
Ah mooi.. Daar hebben ze een heel uitgebreid assortiment.
pi_75875198
quote:
Op maandag 21 december 2009 12:46 schreef Stali het volgende:
Bij de Boerenbond.
Maar ja, of die bij je in de buurt zit? .
De Boerenbond verkoopt Soezie mixen toch? Das in feite niet zo verschillend van Koopmans volgens mij
  maandag 21 december 2009 @ 12:48:31 #10
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_75875233
quote:
Op maandag 21 december 2009 12:47 schreef Trusten het volgende:

[..]

De Boerenbond verkoopt Soezie mixen toch? Das in feite niet zo verschillend van Koopmans volgens mij
er staat niets over Soezie op het verlanglijstje
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_75875284
quote:
Op maandag 21 december 2009 12:47 schreef Trusten het volgende:

[..]

De Boerenbond verkoopt Soezie mixen toch? Das in feite niet zo verschillend van Koopmans volgens mij
Ik heb er geen verstand van dus zou het echt niet weten. .
  maandag 21 december 2009 @ 12:52:17 #12
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_75875367
ik net zoeken op Google naar Soezie, kom ik dit tegen: http://www.bakshoponline.nl en ze hebben ook een gewone winkel vlak in de buurt
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  maandag 21 december 2009 @ 17:33:43 #13
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75887254
quote:
Op maandag 21 december 2009 12:42 schreef Klonk het volgende:
en stel dat je geen molen in de buurt hebt
Er is altijd een molen in de buurt, dit is frigging Nederland

TVP, ik wil mijn bbm toch eens voor wat meer gaan gebruiken dan pizzadeeg
  maandag 21 december 2009 @ 18:18:30 #14
105905 peejdorie
... kinderpindakaas!
pi_75888854
vandaag geprobeerd om een olijvenbrood te bakken, mên wat een mislukking
iemand nog tips hiervoor of zal ik het voortaan maar gewoon bij bruin brood houden?
pi_75913560
Ik heb vrijdag voor mijn verjaardag ook een BBM gekregen. Ik ben nu nog simpele broodjes aan het bakken met kant-en-klaarmixen van Koopmans. Gisteren heb ik een brood gebakken met extra pitten erin, pittenmix van de Jan Linders. Weet iemand waar ik losse pitten kan kopen, zodat ik zelf kan bepalen hoe mijn pittenmix eruit ziet?

@Peejdorie: niet dat ik je kan helpen gezien mijn beperkte ervaring, maar voordat ik zelf de mist in ga: wat heb je gedaan en waarom was het een mislukking? Ik heb namelijk ook olijven gekocht om door de Koopmansmix te gooien en wil niet dezelfde fout maken.
pi_75914021
quote:
Op dinsdag 22 december 2009 09:11 schreef _Arual_ het volgende:
Ik heb vrijdag voor mijn verjaardag ook een BBM gekregen. Ik ben nu nog simpele broodjes aan het bakken met kant-en-klaarmixen van Koopmans. Gisteren heb ik een brood gebakken met extra pitten erin, pittenmix van de Jan Linders. Weet iemand waar ik losse pitten kan kopen, zodat ik zelf kan bepalen hoe mijn pittenmix eruit ziet?
http://www.dehoopklarenbeek.nl/web/index.php?p=productsList&iCategory=4
en ander misschien op de markt?
  dinsdag 22 december 2009 @ 09:50:45 #17
105905 peejdorie
... kinderpindakaas!
pi_75914441
quote:
Op dinsdag 22 december 2009 09:11 schreef _Arual_ het volgende:
Ik heb vrijdag voor mijn verjaardag ook een BBM gekregen. Ik ben nu nog simpele broodjes aan het bakken met kant-en-klaarmixen van Koopmans. Gisteren heb ik een brood gebakken met extra pitten erin, pittenmix van de Jan Linders. Weet iemand waar ik losse pitten kan kopen, zodat ik zelf kan bepalen hoe mijn pittenmix eruit ziet?

@Peejdorie: niet dat ik je kan helpen gezien mijn beperkte ervaring, maar voordat ik zelf de mist in ga: wat heb je gedaan en waarom was het een mislukking? Ik heb namelijk ook olijven gekocht om door de Koopmansmix te gooien en wil niet dezelfde fout maken.
ik gebruikte dit recept (indd met zo'n standaard broodmix van koopmans: link). Ik denk dat het kwam doordat ik al eerder een half broodje had gebakken, en nu weer, en er door het toevoegen van de olijven en citroensap (eigen improvisatie) en het niet goed afmeten van het water te veel vocht inzat.
Als je olijvenbrood maakt zou ik misschien beginnen met alleen olijven, en evt. wat extra vaste bestanddelen zoals in het recept staat aangegeven, niks vloeibaars
succes
pi_80696262
Ik heb gister een vruchten-notenbrood mix gekocht. Alles was al klaar dus hoefde alleen nog in de broodbakmachine. Nou zou ik omdat het zo lekker was graag willen weten wat de samenstelling is omdat het pakketje compleet 4 euro kost.

Wat zat erin?

Broodmix was in totaal 500 gr
Vulling was in totaal 300 gr
Er moest nog 1,5 dl water en 1,5 dl melk en 30 gr boter worden toegevoegd.
Inhoud: tarwebloem,roggebloem, kaneel, bruine bastard, gist, zout, mout, sojabloem, walnoten, hazelnoten, cranberry's, abrikozen en rozijnen.

Weet iemand het toevallig?
  zondag 25 april 2010 @ 16:34:47 #19
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_80697454
Dat wat je zegt dus De volgorde hoe het op het etiket staat is ook de volgorde van veel naar weinig wat er in zit.
  zondag 25 april 2010 @ 16:43:59 #20
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_80697664
quote:
Op zondag 25 april 2010 15:50 schreef davo1979 het volgende:
Ik heb gister een vruchten-notenbrood mix gekocht. Alles was al klaar dus hoefde alleen nog in de broodbakmachine. Nou zou ik omdat het zo lekker was graag willen weten wat de samenstelling is omdat het pakketje compleet 4 euro kost.

Wat zat erin?

Broodmix was in totaal 500 gr
Vulling was in totaal 300 gr
Er moest nog 1,5 dl water en 1,5 dl melk en 30 gr boter worden toegevoegd.
Inhoud: tarwebloem,roggebloem, kaneel, bruine bastard, gist, zout, mout, sojabloem, walnoten, hazelnoten, cranberry's, abrikozen en rozijnen.

Weet iemand het toevallig?
Even een voor mij logische samenstelling:
150 g. tarwebloem
40 g. roggebloem
1 g. kaneel
3 g. instant gist
6 g. zout
mout en sojabloem kan ik zo niet zeggen.

Walnoten 60 g
Hazelnoten 60 g
cranberry's 60 g
abrikozen 60 g.
rozijnen 60 g.
pi_80712258
Mmm. Mijn broodjes willen plots niet meer goed rijzen. Jammer, maar ze smaken nog prima.

Ik lees in verschillende recepten iets over chocoladedruppels. Waar kan ik die eigenlijk vinden?
pi_100794998
Even kicken ;)
Gisteren een bbm gekocht en mn eerste kloosterbrood gebakken, met mix van de molen.
Dat was godverdomme lekker!
pi_100867149
Wanneer is het funest voor het brood als je de klep open doet?
tijdens het gisten of bakken?
  maandag 5 september 2011 @ 11:47:08 #24
62913 Blik
The one and Only!
pi_101586399
quote:
3s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:21 schreef fotostarter het volgende:
Wanneer is het funest voor het brood als je de klep open doet?
tijdens het gisten of bakken?
kick!

allebei, gewoon dichtlaten totdat die klaar is.

Iemand tips voor waar je goed meel kunt krijgen? Ik woon in omgeving Utrecht
pi_101598437
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 11:47 schreef Blik het volgende:

[..]

kick!

allebei, gewoon dichtlaten totdat die klaar is.

Iemand tips voor waar je goed meel kunt krijgen? Ik woon in omgeving Utrecht
Hoe voeg je dan iets toe, dat niet tijdens het kneedproces erbij mag/kan/hoort ?
  maandag 5 september 2011 @ 18:31:02 #26
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_101598943
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 11:47 schreef Blik het volgende:

[..]

kick!

allebei, gewoon dichtlaten totdat die klaar is.

Iemand tips voor waar je goed meel kunt krijgen? Ik woon in omgeving Utrecht
In Wijk bij Duurstede bij de molen :) :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 5 september 2011 @ 19:39:06 #27
62913 Blik
The one and Only!
pi_101602174
quote:
3s.gif Op maandag 5 september 2011 18:14 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Hoe voeg je dan iets toe, dat niet tijdens het kneedproces erbij mag/kan/hoort ?
Goeie vraag, die van mij heeft een apart bakje daarvoor. Maar het moet in ieder geval toegevoegd worden als er nog gekneed gaat worden, want het moet mengen.
  maandag 5 september 2011 @ 19:39:52 #28
62913 Blik
The one and Only!
pi_101602221
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 18:31 schreef Muck het volgende:

[..]

In Wijk bij Duurstede bij de molen :) :9
Natuurlijk precies aan de andere kant van de stad :P

Geen opties in Maarssen? :)
pi_101776893

Gisteren gebakken. Zonnebloempittenmix van de molen.
Klein beetje olijfolie toegevoegd.

Lekker luchtig brood, niet te compact,
Smaakt perfect met een lekkere jam :Y)
  zondag 11 september 2011 @ 16:39:34 #30
62913 Blik
The one and Only!
pi_101821309
vandaag brood met walnoten proberen te bakken, niet echt een succes. Brood was helemaal ingekakt. Nu zit een normale meergranenbrood in de broodbakmachine :)
pi_101858623
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2011 16:39 schreef Blik het volgende:
vandaag brood met walnoten proberen te bakken, niet echt een succes. Brood was helemaal ingekakt. Nu zit een normale meergranenbrood in de broodbakmachine :)
Wat heb je anders gedaan dan met de walnoten als normaal?
  maandag 12 september 2011 @ 15:54:57 #32
62913 Blik
The one and Only!
pi_101859311
quote:
3s.gif Op maandag 12 september 2011 15:35 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Wat heb je anders gedaan dan met de walnoten als normaal?
was mijn tweede brood, dus was sowieso een beetje uitproberen :P

meergranenbrood is wel prima gelukt
pi_101864903
Is er nou ook eigenlijk een bbm met de vorm van een echt brood?

Vind dit zo'n rare vorm waar haast niet aan te snijden valt.
Disclaimer: bovenstaande tekst kan meningen bevatten welke voor feiten aangezien kunnen worden. De auteur is niet aansprakelijk voor schade in enige vorm die is ontstaan uit de interpretatie en het daar naar handelen door de lezer.
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 11 december 2011 @ 13:10:11 #34
163650 Greys
pi_105449466
Schop :P

Omdat ik mijn broodbakmachine maar weer eens onderuit de voorraadkast moet opdiepen :@
Bakken jullie nog vaak?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_105450381
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 13:10 schreef Greys het volgende:
Schop :P

Omdat ik mijn broodbakmachine maar weer eens onderuit de voorraadkast moet opdiepen :@
Bakken jullie nog vaak?
een hele enkele keer. Misschien aankomend weekend weer
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zondag 11 december 2011 @ 13:37:15 #36
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_105450419
hier toch maar even mee gaat lezen :)

ik wil er een kopen....
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  zondag 11 december 2011 @ 13:37:24 #37
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105450421
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 13:10 schreef Greys het volgende:
Schop :P

Omdat ik mijn broodbakmachine maar weer eens onderuit de voorraadkast moet opdiepen :@
Bakken jullie nog vaak?
Ik vind het toch beter brood bakken in de oven. Dat wil niet zeggen dat je er prima mee kan kneden.
pi_105451720
Binnenkort maar weer eens bakken, luchtig luxe witbrood met de zelfgemaakte jam die ik gisteren heb gekocht...of mijn eigen jam waarvan ik nog twee potjes in de koeling heb staan. :9

Ik vind de broodbakmachine ideaal *O* , zeker omdat mijn handen niet meer zo willen door problemen met de gewrichten en op de normale manier brood maken geen optie is.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_105460623
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 14:15 schreef trovey het volgende:
Binnenkort maar weer eens bakken, luchtig luxe witbrood met de zelfgemaakte jam die ik gisteren heb gekocht...of mijn eigen jam waarvan ik nog twee potjes in de koeling heb staan. :9

Ik vind de broodbakmachine ideaal *O* , zeker omdat mijn handen niet meer zo willen door problemen met de gewrichten en op de normale manier brood maken geen optie is.
Zelfgemaakte die je hebt gekocht....................... :D
pi_105460770
quote:
3s.gif Op zondag 11 december 2011 17:53 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Zelfgemaakte die je hebt gekocht....................... :D
Zelfgemaakt door iemand anders. :P Appeltaart(appel., kaneel, rozijnen) en granaatappelversie. :9
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  zondag 15 april 2012 @ 14:43:56 #41
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_110350108
Even een subtiele kick. Heb voor een verjaardag ooit een broodbakmachine gekregen, maar in mijn oude huis had ik er eigenlijk geen plek voor. Mijn nieuwe huis heeft dat probleem niet, dus heb hem weer even uit de kast gehaald. Bij een klant hadden ze ook elke dag vers brood en dat was zo ontzettend lekker _O_ Dus nu staat mijn machine ook weer brood te kneden. Even een simpele wit brood van Koopmans om er weer even in te komen. *O*

Meer lotgenoten?
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_110408227
Toevallig vandaag voor het eerst in lange tijd de bbm weer eens gebruikt! Pompoenbrood, en hij is heerlijk! :Y)
  maandag 16 april 2012 @ 21:09:10 #43
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_110413789
Ik vind het zo geweldig dat dat ding van mij een timer heeft. Witbrood was goddelijk en ontzettend snel op :@ Nu bruin brood op de timer dus morgen om 6 uur heb ik vers brood bij het ontbijt :Y)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  maandag 16 april 2012 @ 22:17:47 #44
62913 Blik
The one and Only!
pi_110418723
Hoe snijden jullie het brood? Ik merk dat ik nooit echt goede rechte sneeen brood kan snijden
pi_110421945
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 21:09 schreef Maraca het volgende:
Ik vind het zo geweldig dat dat ding van mij een timer heeft. Witbrood was goddelijk en ontzettend snel op :@ Nu bruin brood op de timer dus morgen om 6 uur heb ik vers brood bij het ontbijt :Y)
Heerlijk hè! Ik heb net ook de timer op 7 uur morgenochtend gezet :D

@Blik: Het lukt mij ook niet echt, jammer genoeg. Allemaal scheve dikke sneetjes heb ik :'(
  dinsdag 17 april 2012 @ 08:58:17 #46
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_110427655
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 22:17 schreef Blik het volgende:
Hoe snijden jullie het brood? Ik merk dat ik nooit echt goede rechte sneeen brood kan snijden
Mij lukt het ook niet _O-
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_114565587
even een kick geven hier :)

MIjn broer wilde z'n broodbakmachine kwijt. En ik wilde het wel eens proberen. Ik ben gek op brood, maar dan bedoel ik niet het standaard brood. De gebruiksaanwijzing zit er niet meer bij, maar dat komt wel goed met google.

Wat niet goed komt met google is recepten.. jeetje wat veel, ik zie door de bomen het bos niet meer..
Ik ben in eerste instantie dus op zoek naar een eenvoudig recept, gewoon om dat ding eens te leren kennen. Ben een liefhebber van luchtig brood.. Iemand hier een recept?
Ow, en waar haal ik ingredienten? Want ik was niet van plan om zo'n pak koopmans om te kieperen in de broodbakmachine, dan kan ik net zo goed brood bij de supermarkt gaan halen voor mijn gevoel..

En hoe brood te snijden. Voor stokbrood heb je van die verstekbakken ;)
  maandag 23 juli 2012 @ 15:20:09 #48
244933 trovey
Nachtoele
pi_114566637
Ik gebruik een electrisch mes voor het snijden, werkt perfect en die Souzie mixen zijn erg handig en de broden ervan smaken prima. :9
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_114579611
quote:
0s.gif Op maandag 23 juli 2012 15:20 schreef trovey het volgende:
Ik gebruik een electrisch mes voor het snijden, werkt perfect en die Souzie mixen zijn erg handig en de broden ervan smaken prima. :9
Liggen vaak bij de Lidl. ongeveer 13 euro, en die zijn ECHT ideaal voor brood :)
  † In Memoriam † woensdag 25 juli 2012 @ 19:49:27 #50
37843 lady-wrb
kortaf
pi_114654014
ik heb een retro broodsnijmes met rechthouder. geweldig ding.
pi_114801594
Ik gebruik mijn bbm eigenlijk alleen om te kneden en de eerste rijs. Afbakken doe ik in de oven, hou niet van de vorm van de de bbm.

Uit Frankrijk een kilo meel voor 'pain de campagne' meegenomen, vanochtend gebakken. Heerlijk! :9~ :9~ .

En snijden gaat een stuk beter sinds ik echt een goed broodmes heb.
pi_115044609
Ik wil ook een machine kopen maar heb het nog nooit gedaan dus weet eigenlijk nog niet echt welke merken okay zijn en waar ik op moet letten?
  Moderator / Miss SHO vrijdag 3 augustus 2012 @ 22:09:45 #53
22592 crew  Ole
pi_115071980
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 12:22 schreef Sharana_LV het volgende:
Ik wil ook een machine kopen maar heb het nog nooit gedaan dus weet eigenlijk nog niet echt welke merken okay zijn en waar ik op moet letten?
Volgens mij staat Marktplaats er vol mee!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 22:24:11 #54
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_115072811
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 12:22 schreef Sharana_LV het volgende:
Ik wil ook een machine kopen maar heb het nog nooit gedaan dus weet eigenlijk nog niet echt welke merken okay zijn en waar ik op moet letten?
Waar ik zelf heel blij mee ben is de timer. Ik kan het zo instellen dat hij over bijv. 6 uur moet beginnen met bakken. Dan heb ik om 9 uur oid vers brood.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_115072970
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 22:24 schreef Maraca het volgende:

[..]

Waar ik zelf heel blij mee ben is de timer. Ik kan het zo instellen dat hij over bijv. 6 uur moet beginnen met bakken. Dan heb ik om 9 uur oid vers brood.
Okay! Zijn er toevallig nog merken die echt no-go zijn of is alles wel beetje okay?
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 22:30:12 #56
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_115073147
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 22:26 schreef Sharana_LV het volgende:

[..]

Okay! Zijn er toevallig nog merken die echt no-go zijn of is alles wel beetje okay?
Poeh, geen idee. Zou als ik jou was een beetje zoeken op marktplaats en dan kijken of je reviews kunt vinden of die broodbakmachine :)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 22:31:27 #57
62913 Blik
The one and Only!
pi_115073224
Panasonic Sd-2501 is een toppertje
pi_115073704
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 22:30 schreef Maraca het volgende:

[..]

Poeh, geen idee. Zou als ik jou was een beetje zoeken op marktplaats en dan kijken of je reviews kunt vinden of die broodbakmachine :)
ik ben al beetje ana het googelen ook :Y

quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 22:31 schreef Blik het volgende:
Panasonic Sd-2501 is een toppertje
thanks, zal k ook ff naar kijken :D
  woensdag 26 september 2012 @ 20:22:56 #59
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_117286884
Kick, met vraag.
Ik bak sinds een tijdje met plezier met een AFK bm2 (niet nieuw). Geweldige uitvinding, zo'n machine!
Alleen nu lekt het water door het gaatje van het bakblik, wanneer ik met de timer bak. :{
Los ik dit op door een nieuw bakblik te kopen, of juist de kneedarm? Of mis ik een ringetje ofzo?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_117288909
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2012 20:22 schreef PM-girl het volgende:
Kick, met vraag.
Ik bak sinds een tijdje met plezier met een AFK bm2 (niet nieuw). Geweldige uitvinding, zo'n machine!
Alleen nu lekt het water door het gaatje van het bakblik, wanneer ik met de timer bak. :{
Los ik dit op door een nieuw bakblik te kopen, of juist de kneedarm? Of mis ik een ringetje ofzo?
Ik denk de onderkant waar het deeghaakje opdraait. Kun je eens kijken of dat nog goed zit?
  woensdag 26 september 2012 @ 21:15:15 #61
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_117289984
quote:
3s.gif Op woensdag 26 september 2012 20:58 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ik denk de onderkant waar het deeghaakje opdraait. Kun je eens kijken of dat nog goed zit?
Het kuiltje in de kuip zelf bedoel je? Dat ziet er best ok uit.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  woensdag 26 september 2012 @ 21:17:16 #62
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_117290120
Maar als de bak erin zit, dan zit er wel speling op de pin, je kunt hem zo'n 0.5 cm omhoog halen.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_117320207
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2012 21:17 schreef PM-girl het volgende:
Maar als de bak erin zit, dan zit er wel speling op de pin, je kunt hem zo'n 0.5 cm omhoog halen.
Volgens mij mis je dan een metalen ringetje. Heb je al je tanden nog? :D
  donderdag 27 september 2012 @ 20:06:47 #64
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_117325533
quote:
3s.gif Op donderdag 27 september 2012 18:01 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Volgens mij mis je dan een metalen ringetje. Heb je al je tanden nog? :D
ja! *)
Maar dat is wrs niet los te bestellen...
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_117359933
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2012 20:06 schreef PM-girl het volgende:

[..]

ja! *)
Maar dat is wrs niet los te bestellen...
Das jammer. Staat er niet eenzelfde typ op marktplaats? Mailtje naar fabrikant wil wel eens helpen.
pi_118065835
Kick O+
Wordt er hier nog volop brood gebakken?
Ik zit in dubio om zelf een machine te kopen :o
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_118075360
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 00:10 schreef Mirjam het volgende:
Kick O+
Wordt er hier nog volop brood gebakken?
Ik zit in dubio om zelf een machine te kopen :o
ja, afgelopen weekend een kloosterbrood gebakken in de bbm. 3uur en 20 minuten en een heerlijk donker brood. Ga altijd bij de molen meel halen. Veel keus, en anders maakt hij op bestelling.
  woensdag 17 oktober 2012 @ 14:02:54 #68
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_118080477
Ja, elke dag! Ik gebruik geen mixen maar gooi zelf alles bij elkaar. Inmiddels is het waterlekken weer over maar ik krijg de menger niet meer los. Nouja, dat is minder erg!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_118084003
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 14:02 schreef PM-girl het volgende:
Ja, elke dag! Ik gebruik geen mixen maar gooi zelf alles bij elkaar. Inmiddels is het waterlekken weer over maar ik krijg de menger niet meer los. Nouja, dat is minder erg!
Laat hem met warm water vollopen. Even laten zitten, dan nog eens proberen.
Maar bak je serieus elke dag brood met dat ding? :)
  woensdag 17 oktober 2012 @ 20:03:11 #70
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_118095294
Dat weken helpt niet. En ja, zo goed als elke avond zet ik hem klaar!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_118233946
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 20:03 schreef PM-girl het volgende:
Dat weken helpt niet. En ja, zo goed als elke avond zet ik hem klaar!
Knap vervelend. Ik gooi wel is te fanatiek mijn mix in de kneedbak, en knoei nog wel eens. Nu is onderaan de machine de halve bak met van die brandvlekken. Krijg ik niet meer schoon :D
Maar elke dag zie ik me dat ding niet gebruiken. Ik probeer wel elke zaterdag en zondag een lekker brood te bakken.
Heb er nu een "molenwit" in zitten. Lekker met zelfgemaakte abrikozenjam straks :9
pi_118234191
Dit kloosterbrood was van afgelopen zondag, en die was lekker :D
Al heb ik het idee, dat die wat meer had moeten rijzen.
  Moderator / Miss SHO zondag 21 oktober 2012 @ 09:46:29 #73
22592 crew  Ole
pi_118234358
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 20:03 schreef PM-girl het volgende:
Dat weken helpt niet. En ja, zo goed als elke avond zet ik hem klaar!
Die van mij zat een keer helemaal vast. Heb ik hem even laten draaien met dreft erin. Did the trick!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO zondag 21 oktober 2012 @ 09:48:32 #74
22592 crew  Ole
pi_118234376
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 00:10 schreef Mirjam het volgende:
Kick O+
Wordt er hier nog volop brood gebakken?
Ik zit in dubio om zelf een machine te kopen :o
Tip: er staan heel veel op MP

Ik gebruik hem regelmatig. Maar luxe.. als ik ben makkelijk met Koopmans mix. Heb dan ook geen molen in de buurt, maar wel slechtere bakkers...
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_125359758
ik ben er van plan binnenkort 1 aante schaffen, na wat reviews te hebben gelezen is mijn oog op Moulinex Uno OW3101 gevallen
- degelijk en goed geprijst

heeft iemand ervaringen daamee? En in t begin wil ik het liefst eerst gewoon oefenen en porberne met kant en klaar mixen.
Weet iemand of je ook met kant en klaa rmixen goeie en lekkere resultaten krijgt?
en het brood uit een broodbak machine als je zeg maar voor 1000 grams brood gaat heeft dat het zelfde formaat als supermarkt brood om t maar zo te zeggen?
  dinsdag 16 april 2013 @ 17:38:56 #76
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125360677
Nee, de broden zijn wel een stukje kleiner.
The love you take is equal to the love you make.
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 16 april 2013 @ 17:45:05 #77
163650 Greys
pi_125360909
Ik vond die kant en klaar mixen vaak echt prima, in elk geval al tien keer lekkerder dan 'gewoon' brood :)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_125361016
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 17:14 schreef casper019 het volgende:
ik ben er van plan binnenkort 1 aante schaffen, na wat reviews te hebben gelezen is mijn oog op Moulinex Uno OW3101 gevallen
- degelijk en goed geprijst

heeft iemand ervaringen daamee? En in t begin wil ik het liefst eerst gewoon oefenen en porberne met kant en klaar mixen.
Weet iemand of je ook met kant en klaa rmixen goeie en lekkere resultaten krijgt?
en het brood uit een broodbak machine als je zeg maar voor 1000 grams brood gaat heeft dat het zelfde formaat als supermarkt brood om t maar zo te zeggen?
Uhm.. je weet hoe groot een supermarktbrood is toch? Heb je die broodbakmachineblikken wel eens gezien? :P
pi_125361049
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 17:45 schreef Greys het volgende:
Ik vond die kant en klaar mixen vaak echt prima, in elk geval al tien keer lekkerder dan 'gewoon' brood :)
Ik haalde de kant en klaar mixen bij de molen hier. Maar de eigenaar is overleden, en zijn vrouw stopt ermee. Dat is godver balen :'(
pi_125362907
haha nee heb nog nooit broodbakmachine brood gezien, hoeziet dat eruit?
is t anders qua vorm? of lijkt t gewoon op normaal brood?
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 16 april 2013 @ 18:43:21 #81
163650 Greys
pi_125362992
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 18:41 schreef casper019 het volgende:
haha nee heb nog nooit broodbakmachine brood gezien, hoeziet dat eruit?
is t anders qua vorm? of lijkt t gewoon op normaal brood?
Zoiets :D

IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  dinsdag 16 april 2013 @ 18:43:58 #82
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125363015
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 18:41 schreef casper019 het volgende:
haha nee heb nog nooit broodbakmachine brood gezien, hoeziet dat eruit?
is t anders qua vorm? of lijkt t gewoon op normaal brood?
Vierkanter en een groter brood is vooral hoger
The love you take is equal to the love you make.
pi_125363328
lol ziet er grappig uit, lijkt me alleen bagger snijden hahah
maar je hebt dus grotere sneetjes met zon broodbakmachine zeg maar? (je kan geen kleinere maken??)
  dinsdag 16 april 2013 @ 18:53:13 #84
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125363394
Kleiner broodje maken, wordt ie lager.

En het snijdt inderdaad bagger.
The love you take is equal to the love you make.
pi_125363488
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 18:43 schreef Greys het volgende:

[..]

Zoiets :D

[ afbeelding ]
Ligt maar helemaal aan het blik wat erin zit. Bij mij lijkt het sterk op een normaal brood, zit gewoon een langwerpig blik in. Overigens kortgeleden weer een brood gebakken met de meergranen-kant en klaar mix van de C1000, erg geslaagd. Nu een kant en klaar mix speltbrood meegenomen van de natuurwinkel, ben benieuwd. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125364041
maar is het brood van een broodbackmachine ook compacter of ook lekker lcuhtig??

http://www.vergelijk.nl/b(...)YCFdQctAodO3kAPA&v=3

en weet iemand of die Moulinex een beetje ''normale'' vorm broden maakt??

en is brood van een broodbakmachine nou echt zoveel lekkerder dan bakkers brood?? (ik bak nu afentoe zelf brood in de oven en tis een beetje een hobby geworden vandaar dat ik er nu op ben gekomen zon machine aan te schaffen)
pi_125371839
Ik lees trouwens dat bij veel broden uit broodbakmachines dat er een ''gat'' in t brood zit vanwege de deeghaken
is dat nog steeds zo of alleen bij de oudere machines?
  dinsdag 16 april 2013 @ 21:33:27 #88
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125371954
Het kan ook heel luchtig zijn en vers kan het erg lekker zijn. En vaak zit er een gat onder in het brood.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 16 april 2013 @ 21:56:17 #89
62913 Blik
The one and Only!
pi_125373263
Er gaat niks boven een versgebakken brood. Heerlijk is het. Zelfs een doodsimpele variant met volkorenmeel is heerlijk.
pi_125390685
en als je brood maakt van losse ingrediënten, waar kopen jullie je ingrediënten?
weet iemand een leuke recepten site?
pi_125515048
Ik maak de laatste tijd het deeg in de BBM en maak dan bolletjes en doe ze in de oven.. Het brood word echter niet echt luchtig, zijn daar tips voor?

(Ik maak het deeg gewoon volgens de handleiding, daarna zet ik de BBM op 'dough', dan zou het toch goed moeten gaan? Recept dat ik gebruik is: 240 ml water, 420 g bloem, 3/4 tl olie, 3/4 tl suiker, 3/4 tl zout en 1 tl gist)

[ Bericht 44% gewijzigd door Reflectionne op 20-04-2013 08:47:05 ]
pi_125685482
nou heb ik vandaag mn broodbakmachine gekregen, staan er bij allen recepten dat ik meelsoort T55 moet gebruiken
echter kan ik dat nergens vinden ook niet via googlen
weet iemand wat dat is precies?
pi_125686741
Geen flauw idee, het lijkt mij ook niet echt uitmaken welk meelsoort je gebruikt, lijkt mij meer een kwestie van smaak?
pi_125687073
nope er staat letterlijk in t boekje '' het gebruik van een meelsoort T55 word aangeraden ''
pi_125687968
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 18:12 schreef casper019 het volgende:
nope er staat letterlijk in t boekje '' het gebruik van een meelsoort T55 word aangeraden ''
Zal ontgtwijfeld ook wel met willekeurig ander soort meel lukken. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125688017
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 21:31 schreef casper019 het volgende:
Ik lees trouwens dat bij veel broden uit broodbakmachines dat er een ''gat'' in t brood zit vanwege de deeghaken
is dat nog steeds zo of alleen bij de oudere machines?
Hoe wil je anders kneden als er geen kneedhaken in de machine zitten? :P Overigens totaal niet storend, je moet ze alleen wel even goed invetten om ze er makkelijk uit te krijgen.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125688946
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 18:38 schreef trovey het volgende:

[..]

Hoe wil je anders kneden als er geen kneedhaken in de machine zitten? :P Overigens totaal niet storend, je moet ze alleen wel even goed invetten om ze er makkelijk uit te krijgen.
met wat moet je e invetten dan??

en weet iemand dat over dat Meel T55?

bij alle recepten die in mn recepten boekje (Moulinex ow3101) erbij staan staat dat ik dat mail nodig heb...
http://www.gebruikershand(...)dleiding-299570.html
daar staat t nog eens in mn handleiding!
pi_125689114
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 19:05 schreef casper019 het volgende:

[..]

met wat moet je e invetten dan??

en weet iemand dat over dat Meel T55?

bij alle recepten die in mn recepten boekje (Moulinex ow3101) erbij staan staat dat ik dat mail nodig heb...
http://www.gebruikershand(...)dleiding-299570.html
daar staat t nog eens in mn handleiding!
Ik vet de kneekhaken(buiten- en binnenkant) en de pen waarop ze staan en waar de haken de bodem raken in met wat boter, plakken ze niet zo vast aan de pennen en in het brood en daardoor is de kans dat je de haken gaat beschadigen doordat je teveel geweld gebruikt ook minder, ik heb de anti-aanbaklaag op zowel de haken en op de bakpan nog perfect want als die gaat beschadigen gaat het steeds moeilijk worden om het brood uit de vorm te krijgen. :P Als ik de boel wat moet losmaken uit de pan gebruik ik een houten spatel, werkt perfect. ^O^
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 24 april 2013 @ 19:18:33 #99
163650 Greys
pi_125689409
Dat van T55 moet je niet te nauw nemen, dat is de uitmalingsgraad van het meel:
Ik googlede op 'meel 55' en toen kreeg ik meteen:

http://www.dekooktips.com/warenkennis/graan-rijst/meel-uitm.htm

quote:
De fijnste bloem van het type 45 wordt ook wel ook ' patentbloem' genoemd (in vrijwel alle supermarkten verkrijgbaar) en is bedoeld voor fijn gebak en cake. Verder komt bloem van het type 45 veel voor (in mixen) voor fijn gebak en cakemeel.

De 'gewone' tarwebloem in de supermarkt is van het type 55. Deze bloem heeft over het algemeen zeer slechte bakeigenschappen en is niet geschikt voor gerezen brood. Gebruik deze bloem voor: sauzen, pap, pannenkoeken, bladerdeeg, pasteideeg, gebak (eventueel met toevoeging van bakpoeder).

Behalve voor sommige 'broodmixen' die in de supermarkt te vinden zijn, wordt bloem van de andere types (65 en hoger) voornamelijk door de industrie (en de warme bakker) gebruikt voor het bakken van brood. Deze bloemsoorten - ook wel bakkersmeel genoemd - worden voor particulier gebruik alleen in speciaalzaken, molens etc. verkocht.
Kortom, niks van aantrekken verder, gewoon eerst eens lekker gaan rommelen met kant en klare broodmixen uit de supermarkt zou ik zeggen :)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_125692412
nu heb ik net mn 1e brood gebakken
krijg alleen het brood niet uit t bakje zeg maar doe ik wat fout??
  † In Memoriam † woensdag 24 april 2013 @ 20:23:07 #101
91830 MaximusTG
pi_125692500
er staat bij dat je het warm eruit moet halen
  † In Memoriam † woensdag 24 april 2013 @ 20:46:06 #103
91830 MaximusTG
pi_125693802
jup en mezelf heerlijk verbrand hahah

moet morgen nog maar eens kijken als ik nog een brood ga bakken hoe die meng ding erin moet

want die meng ding op de bodem kan er met 2 kanten in

op t plaatje staat omgekeerd maar dan steekt hij extreem uit.
terwijl als ik hem omgekeerd erin doe hij perfect past....

miss ligt het daarin dat hij zo moeilikj eruit ging
pi_125716592
nou ben ik zo intelligent geweest om met een bod mes mn brood eruit te wippen: resultaat krassen aan de binnenkant van mijn broodpan (dus inde broodvorm zeg maar)

kan dit nu kwaad dat daar krassen inzitten (nja paar) of ??
pi_125717006
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 13:33 schreef casper019 het volgende:
nou ben ik zo intelligent geweest om met een bod mes mn brood eruit te wippen: resultaat krassen aan de binnenkant van mijn broodpan (dus inde broodvorm zeg maar)

kan dit nu kwaad dat daar krassen inzitten (nja paar) of ??
Je brood zal het niet leuk vinden de volgende keer, meer kans dat je brood steeds meer vast komt te zitten na het bakken want de anti-aanbaklaag is kapot op dat deel.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125717085
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 20:22 schreef casper019 het volgende:
nu heb ik net mn 1e brood gebakken
krijg alleen het brood niet uit t bakje zeg maar doe ik wat fout??
Voorzichtig met een houten spatel lang de rand van het brood steken (zo beschadig je de anti-aanbaklaag niet) en volgende keer de kneedhaken goed invetten (ook eronder) zodat ze makkelijker loskomen van de pennen)....nu moet je gewoon flink doorschudden. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125717769
Niemand tips voor luchtiger brood? Minder/meer van iets toevoegen?
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 14:27:20 #109
91830 MaximusTG
pi_125718659
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 14:02 schreef Reflectionne het volgende:
Niemand tips voor luchtiger brood? Minder/meer van iets toevoegen?
Minder broodbakmachine, meer gewone oven :P.

Maar serieus - ik zie dat je 240 ml water op 420 gram bloem gebruikt.
Een universele taal die bakkers over de hele wereld gebruiken is het formuleren van recepten in bakkerspercentages. Dat is van elk ingredient bepalen hoeveel procent (qua gewicht) het is van de totale hoeveelheid bloem.
Jouw bloemhoeveelheid is 420 gram. Water, 240 gram. Geeft een percentage van 57% voor het water.
Als je dat berekent voor een brood zie je heel snel hoe droog/nat het deeg is tov een ander recept. Probeer je hoeveelheid water eens te verhogen, bv naar 60-63%.
63% = 0.63*420 = 264,6 -> 265 gram water (afwegen!!).

[ Bericht 12% gewijzigd door MaximusTG op 25-04-2013 14:36:11 ]
pi_125721437
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 14:27 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Minder broodbakmachine, meer gewone oven :P.

Maar serieus - ik zie dat je 240 ml water op 420 gram bloem gebruikt.
Een universele taal die bakkers over de hele wereld gebruiken is het formuleren van recepten in bakkerspercentages. Dat is van elk ingredient bepalen hoeveel procent (qua gewicht) het is van de totale hoeveelheid bloem.
Jouw bloemhoeveelheid is 420 gram. Water, 240 gram. Geeft een percentage van 57% voor het water.
Als je dat berekent voor een brood zie je heel snel hoe droog/nat het deeg is tov een ander recept. Probeer je hoeveelheid water eens te verhogen, bv naar 60-63%.
63% = 0.63*420 = 264,6 -> 265 gram water (afwegen!!).
Ik maak alleen het deeg in de BBM, bak het brood daarna in de oven. Bedankt voor je tip, ga het properen!
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 15:53:14 #111
91830 MaximusTG
pi_125721738
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 15:45 schreef Reflectionne het volgende:

[..]

Ik maak alleen het deeg in de BBM, bak het brood daarna in de oven. Bedankt voor je tip, ga het properen!
Gebruik je de BBM dan alleen voor het kneden, of gebruik je ook een rijsstand of zo (geen idee wat je allemaal in kan stellen op die dingen)?
Heb je een wat uitgebreidere beschrijving van de stappen en bijbehorende tijd die je nu doet?
Er zijn namelijk wel meer dingen van invloed op een luchtig brood.
Als je je BBM alleen als mixer gebruikt kan je misschien beter eens een kijkje nemen in het CUL / Brood bakken in de oven #11: We bakken nog even door.. topic
pi_125722319
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 13:42 schreef trovey het volgende:

[..]

Je brood zal het niet leuk vinden de volgende keer, meer kans dat je brood steeds meer vast komt te zitten na het bakken want de anti-aanbaklaag is kapot op dat deel.
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 13:42 schreef trovey het volgende:

[..]

Je brood zal het niet leuk vinden de volgende keer, meer kans dat je brood steeds meer vast komt te zitten na het bakken want de anti-aanbaklaag is kapot op dat deel.
crap das kut... maar op dat na geen andere effecten? (dat het minder goed bakt ofzo?)
pi_125723171
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 15:53 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Gebruik je de BBM dan alleen voor het kneden, of gebruik je ook een rijsstand of zo (geen idee wat je allemaal in kan stellen op die dingen)?
Heb je een wat uitgebreidere beschrijving van de stappen en bijbehorende tijd die je nu doet?
Er zijn namelijk wel meer dingen van invloed op een luchtig brood.
Als je je BBM alleen als mixer gebruikt kan je misschien beter eens een kijkje nemen in het CUL / Brood bakken in de oven #11: We bakken nog even door.. topic
Dit is wat ie doet volgens de beschrijving:
- 20 min kneden
- 30 min rusten
- 30 min rijzen
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 16:55:54 #114
91830 MaximusTG
pi_125723874
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:33 schreef Reflectionne het volgende:

[..]

Dit is wat ie doet volgens de beschrijving:
- 20 min kneden
- 30 min rusten
- 30 min rijzen
En dan doe jij daarna?
pi_125723928
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:55 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

En dan doe jij daarna?
Bolletjes maken en in de voorverwarmde oven leggen
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 17:00:15 #116
91830 MaximusTG
pi_125724053
Je laat het niet meer rijzen daarna?

Na dat programma zou je ze kunnen vormen, afdekken met folie, en als ze gerezen zijn -dán de oven inschuiven..
pi_125724157
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 17:00 schreef MaximusTG het volgende:
Je laat het niet meer rijzen daarna?

Na dat programma zou je ze kunnen vormen, afdekken met folie, en als ze gerezen zijn -dán de oven inschuiven..
Oke, ik zal het eens proberen.. Weer 30 minuten rijzen?
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 17:08:13 #118
91830 MaximusTG
pi_125724342
Eigenlijk vind ik dat veel te kort.. Afhankelijk van hoeveel gist je gebruikt zit je zo aan twee keer een uur. Minimaal. Laat je deeg nog een half uur langer in de bbm zitten, stort het dan op je werkblad, in stukken, goed! opbollen - dat moet strak, je moet een strakke buitenste "huid" maken. Dat doe je op bakpapier op een bakplaat als je geen steen hebt. Afdekken, laten rijzen tot het deeg ongeveer in volume verdubbeld is. Voel je deeg af en toe. Prik er met een vinger in; Als het deeg ingedrukt blijft ben je te laat, komt het meteen weer naar boven te vroeg, komt het langzaam omhoog is het klaar om te bakken.
Ondertussen had je natuurlijk je oven voorverwarmd, met een metalen bakje onderin. Schuif je bakplaat in de oven als het deeg goed is en giet wat water in het bakje. Dat geeft stoom. Deur dicht en bakken.
pi_125724449
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 17:08 schreef MaximusTG het volgende:
Eigenlijk vind ik dat veel te kort.. Afhankelijk van hoeveel gist je gebruikt zit je zo aan twee keer een uur. Minimaal. Laat je deeg nog een half uur langer in de bbm zitten, stort het dan op je werkblad, in stukken, goed! opbollen - dat moet strak, je moet een strakke buitenste "huid" maken. Dat doe je op bakpapier op een bakplaat als je geen steen hebt. Afdekken, laten rijzen tot het deeg ongeveer in volume verdubbeld is. Voel je deeg af en toe. Prik er met een vinger in; Als het deeg ingedrukt blijft ben je te laat, komt het meteen weer naar boven te vroeg, komt het langzaam omhoog is het klaar om te bakken.
Ondertussen had je natuurlijk je oven voorverwarmd, met een metalen bakje onderin. Schuif je bakplaat in de oven als het deeg goed is en giet wat water in het bakje. Dat geeft stoom. Deur dicht en bakken.
Heel erg bedankt, ik ga het op deze manier proberen!
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 17:19:20 #120
91830 MaximusTG
pi_125724717
quote:
7s.gif Op donderdag 25 april 2013 17:11 schreef Reflectionne het volgende:

[..]

Heel erg bedankt, ik ga het op deze manier proberen!
Hier nog een filmpje met een aantal manieren om bolletjes te vormen:


Hou niet te vast aan twee keer een uur rijzen - hoe je deeg gewoon goed in de gaten. Rijstijden zijn afhankelijk van tijd, temperatuur, beginhoeveelheid gist. Probeer het een keer uit, en hou goed bij wat je precies gedaan hebt. Dan kan je bepaalde dingen aanpassen als het niet helemaal beviel.

Succes.
pi_125727974
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:06 schreef casper019 het volgende:

[..]

[..]

crap das kut... maar op dat na geen andere effecten? (dat het minder goed bakt ofzo?)
Nee, maar ik zou de bak bv. even invetten met wat boter zodat je het probleem van vastzitten voor bent. ;)
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125767949
Weet iemand een goeie vertrouwde webwinkel om meel en mixen te kopen?
  vrijdag 26 april 2013 @ 18:31:52 #123
244933 trovey
Nachtoele
pi_125770064
Aanbevolen dooe Soezie....dat is een bekend meelmerk van broodmixen. ;) Eigenlijk is het gewoon hun webwinkel. :P Prima kwaliteit. ^O^

http://www.meelenmeer.nl/
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125879843
Ik heb nu al een paar broden gemaakt met kantenklaar wit broodmixen

maar steeds krijgt de onderkant en zijkant een soort witte ''afdruk'''

ik dacht eerst dat het sporen van meel waren maar dat is het niet want als ik er meer water bijdoe dan heb ik het ook (heb er 1x zelfs te veel water in gedaan, toen zakte mn brood in.. maar alsnog met die witte sporen aan de zijkanten)

weet iemand wat het wel is/wat ik fout doe?



pi_125898041
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 17:19 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Hier nog een filmpje met een aantal manieren om bolletjes te vormen:


Hou niet te vast aan twee keer een uur rijzen - hoe je deeg gewoon goed in de gaten. Rijstijden zijn afhankelijk van tijd, temperatuur, beginhoeveelheid gist. Probeer het een keer uit, en hou goed bij wat je precies gedaan hebt. Dan kan je bepaalde dingen aanpassen als het niet helemaal beviel.

Succes.
Dankjewel! M'n brood is al een stuk beter geworden!
  † In Memoriam † dinsdag 30 april 2013 @ 12:06:32 #126
91830 MaximusTG
pi_125898411
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 12:06 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi zo :). Fotootje :P?
Haha zo lekker dat 't al op is.. Ik ga 't nog een keer proberen (kon nog beter, langer wachten denk ik), dan maak ik ook een foto
pi_125909567
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 21:02 schreef casper019 het volgende:
Ik heb nu al een paar broden gemaakt met kantenklaar wit broodmixen

maar steeds krijgt de onderkant en zijkant een soort witte ''afdruk'''

ik dacht eerst dat het sporen van meel waren maar dat is het niet want als ik er meer water bijdoe dan heb ik het ook (heb er 1x zelfs te veel water in gedaan, toen zakte mn brood in.. maar alsnog met die witte sporen aan de zijkanten)

weet iemand wat het wel is/wat ik fout doe?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
IEmand aub?

en weet iemand waar je in omgeving amsterdam/purmerend meel kan kopen ? (dus geen mixen)
of desnoods eengoeie beetje goedkopewebshop ervoor?
  dinsdag 30 april 2013 @ 17:13:13 #129
244933 trovey
Nachtoele
pi_125909602
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 17:12 schreef casper019 het volgende:

[..]

IEmand aub?

en weet iemand waar je in omgeving amsterdam/purmerend meel kan kopen ? (dus geen mixen)
of desnoods eengoeie beetje goedkopewebshop ervoor?
In de eerste de beste reform/natuurwinkel? :P
Is dat bij witbrood niet heel normaal? :{
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125922961
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 17:13 schreef trovey het volgende:

[..]

In de eerste de beste reform/natuurwinkel? :P
Is dat bij witbrood niet heel normaal? :{
haha dat wist ik niet! tis mn eerste BBM
en de smaak is echt HEEEEEEEEEEEEERLIJK maar i dacht het oog wil ook wat en daarom vroeg ik het me af!!
over die meel/mixen nou in de natuurwinkel (heb er 2 hier) hebben ze t niet!!

dus als iemand een goeie webshop of andere winkel weet in purmerend/amsterdam graag.......

zou graag eens met losse gist en meel maken enzo.. (is dat eigenlijk veel lekkerder dan mixen???)
  dinsdag 30 april 2013 @ 22:00:06 #131
244933 trovey
Nachtoele
pi_125923078
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 21:57 schreef casper019 het volgende:

[..]

haha dat wist ik niet! tis mn eerste BBM
en de smaak is echt HEEEEEEEEEEEEERLIJK maar i dacht het oog wil ook wat en daarom vroeg ik het me af!!
over die meel/mixen nou in de natuurwinkel (heb er 2 hier) hebben ze t niet!!

dus als iemand een goeie webshop of andere winkel weet in purmerend/amsterdam graag.......

zou graag eens met losse gist en meel maken enzo.. (is dat eigenlijk veel lekkerder dan mixen???)
Lijkt me weinig verschil maken als je basisrecepten gebruikt. :P Heb je een Welkoop/Boerenbond in de buurt, die heeft het merk Soezie (zowel mixen als alleen meel), dat werkt ook erg prettig. O+

Ze hebben trouwens ook een webwinkel. Even op Soezie zoeken en op de site zie je dan een link voor de webwinkel (onder een andere naam).
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125927252
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 22:00 schreef trovey het volgende:

[..]

Lijkt me weinig verschil maken als je basisrecepten gebruikt. :P Heb je een Welkoop/Boerenbond in de buurt, die heeft het merk Soezie (zowel mixen als alleen meel), dat werkt ook erg prettig. O+

Ze hebben trouwens ook een webwinkel. Even op Soezie zoeken en op de site zie je dan een link voor de webwinkel (onder een andere naam).
jup maar ik zoek juist geen mixen maar meel

en die soezie hoor ik vaak voor mixen is dat een betere mix dan de winkel merk mix ?
  dinsdag 30 april 2013 @ 23:13:07 #133
244933 trovey
Nachtoele
pi_125927294
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 23:12 schreef casper019 het volgende:

[..]

jup maar ik zoek juist geen mixen maar meel
Zeg ik toch, ze hebben ook meel in alle soorten en maten. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125927376
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 23:13 schreef trovey het volgende:

[..]

Zeg ik toch, ze hebben ook meel in alle soorten en maten. :P
heb wel een Welkoop/Boerenbond in de buurt, maar das een tuincentrum toch?
verkopen die meelen??
  dinsdag 30 april 2013 @ 23:16:22 #135
244933 trovey
Nachtoele
pi_125927479
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 23:14 schreef casper019 het volgende:

[..]

heb wel een Welkoop/Boerenbond in de buurt, maar das een tuincentrum toch?
verkopen die meelen??
Nee, dat is geen tuincentrum. :') Ze verkopen er van alles wat veel agrariers nodig hebben (dat was het ooit althans) nu verkopen ze van alles...van veevoer naar dierenartikelen naar tuinspullen , klusartikelen, kleding en ja ook voedsel waaronder allerlei soorten melen. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125927927
Online bijvoorbeeld http://www.bakkertjethuis.nl/site/
Ik heb gisteren heerlijk brood gemaakt van semolina, te koop bij de turk.
pi_125935994
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 23:24 schreef bloempje-moi het volgende:
Online bijvoorbeeld http://www.bakkertjethuis.nl/site/
Ik heb gisteren heerlijk brood gemaakt van semolina, te koop bij de turk.
heb je een recept voor die semolina?
pi_125936126
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2013 11:18 schreef casper019 het volgende:

[..]

heb je een recept voor die semolina?
Deze site is sowieso erg goed voor broodbakkers.
http://uitdekeukenvanarde(...)semolinabrood-1.html
pi_125946738
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2013 11:22 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Deze site is sowieso erg goed voor broodbakkers.
http://uitdekeukenvanarde(...)semolinabrood-1.html
Thx!

ik heb trouwens vanmiddag een brood gebakken, exact dezelfde mix en alle zelfde verhoudingen als ik altijd doe en hetzelfde programma

echter was de korst een klein beetje verbrand..
weet iemand hoe dat kan komen?
pi_126211478
ik heb nu dus net ingreidneten gekocht om brood te maken en ga voor t eerst met losse ingreideitne (meel , zout, gist) brood bakken
weet iemand alleen in welke volgende ik mijn meel-zout-water-gist erin moet doen?

ik heb amelijk gehoord dat je zout en gist ofoz niet mag mengen
  woensdag 8 mei 2013 @ 12:08:26 #141
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_126211722
Ik volg wat er in de gebruiksaanwijzing van mijn broodbakmachine staat.
The love you take is equal to the love you make.
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 12:09:31 #142
91830 MaximusTG
pi_126211764
Meel erin, gist ene kant, zout andere kant, water.
pi_126640466
Ik vroeg me af, ik las ergens dat je ook met BLOEM met water, gist en zoet brood kan maken (patentbloem)

klopt dat?? en zoja wat is dan het verschil tussen meel en patentbloem
  † In Memoriam † vrijdag 17 mei 2013 @ 18:52:08 #144
91830 MaximusTG
pi_126642715
Wat zeg je me nou toch, met bloem brood bakken???? Wat een ontdekking...
Verschil bloem en meel kan je zelf prima vinden, kijk eens op wikipedia.
Patentbloem is alleen geen goede keus voor brood. Dat is voor koekjes en cake.
pi_127220641
Weet iemand wat ik in godsnaam fout doe?
ik bak nu al enkele weken broden, maar nu al 3 dagen achter elkaar is elke dag mn brood mislukt

terwijl ik nog exact het zelfde meel gebruik, en exact dezelfde ingredieente en verhoudingen en instellingen..

maar dan ziet mn brood na het bakken er zo uit:



weet iemand miss wat het is???
ik snap het niet bak 20 broden op deze manier perfecten nu plots 3 x shit?
  vrijdag 9 mei 2014 @ 12:42:09 #146
244933 trovey
Nachtoele
pi_139736504
Maar weer eens even kicken. :P

Broodje gebakken van een spelbroodmix kant en klaar (Demeter) van Eko Plazo samen met een pitten en rozijnenmix van Welkoop....stevig compact brood, geen idee of het door de pittenmix komt of dat die mix zo stevig brood geeft, iemand ervaring?
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  vrijdag 9 mei 2014 @ 12:43:04 #147
244933 trovey
Nachtoele
pi_139736528
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 20:45 schreef casper019 het volgende:
Weet iemand wat ik in godsnaam fout doe?
ik bak nu al enkele weken broden, maar nu al 3 dagen achter elkaar is elke dag mn brood mislukt

terwijl ik nog exact het zelfde meel gebruik, en exact dezelfde ingredieente en verhoudingen en instellingen..

maar dan ziet mn brood na het bakken er zo uit:

[ afbeelding ]

weet iemand miss wat het is???
ik snap het niet bak 20 broden op deze manier perfecten nu plots 3 x shit?
Wat is er dan mis met het brood, zie zo niet zoveel geks?
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:52:55 #148
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145922173
Schopje, omdat iemand heeft gepost over aanschaf van een broodbakmachine.

Ik haal af en toe mixen bij Hoeve Eiteweert. Die hebben ook een webshop. http://bakboerderij.com
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 29 oktober 2014 @ 14:57:18 #149
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_146074964
Ik heb van het weekend een broodje gemaakt. Een basismix voor een Italiaans wit brood. Flink wat knoflook erbij, zongedroogde tomaatjes en olijven en bakken maar. Eenmaal klaar en nog warm, besmeren met een zelfgemaakt pestootje en genieten maar weer. :Y)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_156345998
Zo deze maar weer even omhoog kicken omdat ik de laatste tijd ook bezig ben met zelf mijn broden bakken. Ik mix volledig zelf en ben nu al zover dat er fatsoenlijke broden uitkomen. Het is wel zo dat het brood telkens mooi rijst en bol gaat staan, maar tijdens het bakken plat ie dan af. Is dat normaal of kan ik het brood toch mooier rond krijgen aan de bovenkant?

Mijn mix: 280ml water, 10 gram roomboter, 7,5 gram magere melkpoeder, 25 gram zonnebloemolie, 20 gram suiker, 4 gram zout, 240 gram tarwemeel, 120 gram bloem, 5 gram snelwerkende gist. Bak op het standaard programma van 3 uur.
pi_156347949
Weet niet of er nog veel actief zijn hier. Maar stel toch even mijn vraag. Ik zit sterk te overwegen om een broodbakmachine te kopen, heb geen goede dingen gehoord over de goedkopere varianten. Dus wil wel een goed apparaat kopen. Welke apparaten kunnen fokkers mij hier aanraden?

Mvg
Don't raise your voice, improve your argument.
  donderdag 24 september 2015 @ 13:44:21 #152
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_156348430
Er was juist een goedkoop model dat bijv. bij Blokker en Kruidvat wel te koop was, dat qua prestatie heel best scoorde. Zelf heb ik een Panasonic, die scoorde hoog maar was wel een van de duurste. Maar die heb ik al zo lang, dat ik me afvraag of die nog wordt verkocht.

Die goedkope was een AFK, zie ik helaas nergens meer te koop.
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator / Miss SHO donderdag 24 september 2015 @ 14:15:19 #153
22592 crew  Ole
pi_156349018
quote:
1s.gif Op donderdag 24 september 2015 13:44 schreef Lienekien het volgende:
Er was juist een goedkoop model dat bijv. bij Blokker en Kruidvat wel te koop was, dat qua prestatie heel best scoorde. Zelf heb ik een Panasonic, die scoorde hoog maar was wel een van de duurste. Maar die heb ik al zo lang, dat ik me afvraag of die nog wordt verkocht.

Die goedkope was een AFK, zie ik helaas nergens meer te koop.
die heb ik. Van Blokker.
Prima ding voor iets van 35 euro (aanbieding)

Die moet wel te vinden zijn op marktplaats lijkt me
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 24 september 2015 @ 15:13:27 #154
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_156350148
quote:
1s.gif Op donderdag 24 september 2015 14:15 schreef Ole het volgende:

[..]

die heb ik. Van Blokker.
Prima ding voor iets van 35 euro (aanbieding)

Die moet wel te vinden zijn op marktplaats lijkt me
En ik zie op vergelijkingssites Panasonic nog steeds als goed maar duur merk genoemd worden. Is eventueel ook een optie voor de vragensteller op Marktplaats.
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator / Miss SHO donderdag 24 september 2015 @ 15:17:38 #155
22592 crew  Ole
pi_156350237
er staan er in elk geval genoeg op marktplaats die nauwelijks gebruikt zijn.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_156695603
Ik heb een probleem met het bakken. Telkens als ik een brood bak lijkt alles goed te gaan, totdat het verwarmingselement ongeveer 5 minuten aan staat, dan begint het brood namelijk in te zakken. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan voorkomen?
  donderdag 8 oktober 2015 @ 20:05:16 #157
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_156695660
Je laat hem toch wel dicht?
The love you take is equal to the love you make.
pi_156696072
Ja, ik kijk door het glaasje. Heb echt al van alles geprobeerd, meer water, minder water, meer gist, minder gist, minder suiker, andere tarwe/bloem verhouding.
pi_185555890
Kick!

Ik heb een broodbakmachine te leen gekregen om te zien of het wat is.
Gisteren een pittenbrood gebakken, alles ging goed.
Ik enthousiast de volgende lading in het blik gedaan voor een zoet honingbrood, de timer aangezet en naar bed gegaan.
Ik word wakker en ik hoor geen machine.
Ik kijk, en alles ligt nog exact zoals gisteren. Hij doet niks.
Hij is wel warm, of dat van gisteren nog is (hij heeft dichtgezeten), van de gist, of dattie zichzelf heeft verwarmd, geen idee.

uit gezet, aangezet en hij doet niks.
Stekker eruit en in, opnieuw programma gedaan en 15 minuten later doettie niks.
Ik hoor niks, de : knippert wel, lampje brand af en toe maar hij kneed niet.

Alles eruit gehaald, boel omgespoeld, deeghaken nog eens goed erin gedaan, bakblik nog eens goed erin gezet, hij doet niks.
Bakblik andersom erin gezet, hij doet niks.
Hij doet ook niks op andere programma's icl het programma kneden.

Help? :'(
Twiddel
  dinsdag 12 maart 2019 @ 08:04:31 #160
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_185556136
Merk en type?
The love you take is equal to the love you make.
pi_185556417
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 08:04 schreef Lienekien het volgende:
Merk en type?
Primo BM1

Kan in het boekje er weinig over vinden trouwens.
Twiddel
  dinsdag 12 maart 2019 @ 08:55:35 #162
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_185556665
Het is natuurlijk lastig om er zo van afstand iets van te zeggen. Als hij wel warm wordt, is hij dus niet helemaal kapot. Ik weet van die van mij dat het een hele tijd kan duren voordat je iets hoort, want de eerste fase is dat opwarmen.

Er is misschien toch iets misgegaan met het instellen van de timer. En misschien moet die nog gereset worden.
The love you take is equal to the love you make.
pi_185557709
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 08:55 schreef Lienekien het volgende:
Het is natuurlijk lastig om er zo van afstand iets van te zeggen. Als hij wel warm wordt, is hij dus niet helemaal kapot. Ik weet van die van mij dat het een hele tijd kan duren voordat je iets hoort, want de eerste fase is dat opwarmen.

Er is misschien toch iets misgegaan met het instellen van de timer. En misschien moet die nog gereset worden.
Oh dat zou nog kunnen. Weet jij hoe je zoiets reset? Staat niet in het boekje en start inhouden doet ook niks.
Twiddel
  dinsdag 12 maart 2019 @ 10:49:10 #164
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_185558636
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 09:59 schreef summer2bird het volgende:
[..]

Oh dat zou nog kunnen. Weet jij hoe je zoiets reset? Staat niet in het boekje en start inhouden doet ook niks.
Vaak moet je de knop dan een aantal seconden ingedrukt houden tot hij een keer of vaker piept.
The love you take is equal to the love you make.
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 12 maart 2019 @ 11:15:24 #165
163650 Greys
pi_185559051
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 08:38 schreef summer2bird het volgende:
[..]

Primo BM1

Kan in het boekje er weinig over vinden trouwens.
Weet degene van wie je hem geleend hebt het niet? :P
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_185559943
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 10:49 schreef Lienekien het volgende:
[..]

Vaak moet je de knop dan een aantal seconden ingedrukt houden tot hij een keer of vaker piept.
Deed niks :X
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 11:15 schreef Greys het volgende:
[..]

Weet degene van wie je hem geleend hebt het niet? :P
Ja en gelukkig vind ze het niet erg. Ze wou hem zelf nog gaan proberen te maken en anders gooit ze hem weg. Ding is al een oudje.
Twiddel
  dinsdag 12 maart 2019 @ 12:10:40 #167
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_185560046
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 12:03 schreef summer2bird het volgende:
[..]

Deed niks :X[..]

Ja en gelukkig vind ze het niet erg. Ze wou hem zelf nog gaan proberen te maken en anders gooit ze hem weg. Ding is al een oudje.
Kan je niks meer instellen? Ook niks wat knippert?
The love you take is equal to the love you make.
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 12 maart 2019 @ 12:28:49 #168
163650 Greys
pi_185560400
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 12:03 schreef summer2bird het volgende:
Ja en gelukkig vind ze het niet erg. Ze wou hem zelf nog gaan proberen te maken en anders gooit ze hem weg. Ding is al een oudje.
Oh nee ik bedoelde weten ze niet hoe je hem kunt herstarten. ;)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_185564284
Nee, weten ze niet.
Hij knippert wel maar doet verder niks.
Hij bakt wel.

Okey, omdat ik dus zo enthousiast was en al hele recepten had bedacht, had ik vanmorgen een broodmachine bij de kringloop gekocht.
15 euro, en ik had hem getest op de lampen afdeling.
Mee naar huis genomen en alles ingegooid voor een brood.
Maar hij bakt niet.

Nu ben ik dat brood aan het bakken in die machine die niet kneed maar wel bakt.

Zo verschrikkelijk jammer, ik had al vanalles in huis gehaald en allerlei recepten gepland. :'(

Iemand hier die zijn/haar machine in de weg heeft staan en weg wil doen (tegen een licht prijsje? :@ )
Twiddel
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 12 maart 2019 @ 15:55:20 #170
163650 Greys
pi_185564684
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 15:36 schreef summer2bird het volgende:
Nee, weten ze niet.
Hij knippert wel maar doet verder niks.
Hij bakt wel.

Okey, omdat ik dus zo enthousiast was en al hele recepten had bedacht, had ik vanmorgen een broodmachine bij de kringloop gekocht.
15 euro, en ik had hem getest op de lampen afdeling.
Mee naar huis genomen en alles ingegooid voor een brood.
Maar hij bakt niet.

Nu ben ik dat brood aan het bakken in die machine die niet kneed maar wel bakt.

Zo verschrikkelijk jammer, ik had al vanalles in huis gehaald en allerlei recepten gepland. :'(

Iemand hier die zijn/haar machine in de weg heeft staan en weg wil doen (tegen een licht prijsje? :@ )
Dus die tweede doet het ook niet? Ik zou toch eerst ff rustig kijken of je daar niet per ongeluk een stapje overslaat of dat er per ongeluk een uitgestelde timer aanstaat ofzo.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_185564869
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 15:55 schreef Greys het volgende:
[..]

Dus die tweede doet het ook niet? Ik zou toch eerst ff rustig kijken of je daar niet per ongeluk een stapje overslaat of dat er per ongeluk een uitgestelde timer aanstaat ofzo.
Nee, ik heb hem al puur alleen op bakken gezet en hij blijft koel.
Hij draaide het Franse programma volledig tot hij moest bakken.
Twiddel
pi_185566381
BBM's hebben een aandrijfsnaar die zijn deels silicone. Door de ouderdom zijn de tandjes weg of de riem is poreus/gebroken. Ik heb laatst de mijne ook gemaakt door een riem bij de Europart te bestellen (5 of 10 euro).
Het viel wel tegen dat je gruwelijk veel schroeven moest verwijderen eer je bij de riem kwam, hele binnenkant er uit, onderkant open schroeven. kost ff een klein uurtje maar dan doet hij het weer! Er is een geweldig Youtubefilmpje voor dit.
Er zijn diverse type BBM maar vaak als ze er uit zien als een AFK past de riem er van een AFK op.

Succes! Ik bak inmiddels weer met volle tevredenheid met mijn Funix (franse variant van de AFK)
pi_185579849
Ik heb een nieuwe besteld op bol.
Prinsess wake up.
Is een tweedekansje dus wat korting.

Iemand nog recepten die ik móét uitproberen?
Twiddel
pi_188589832
Kick!

Ik heb een broodbakmachine gekregen. ( een simpele denk ik, op het boekje staat XBM 1038) Uitgetest met een bakmix van de lidl. Ergens is er iets niet goed gegaan, brood is aan de bovenkant ingestort. En de deeghaak muurvast in het brood. Had ik die er tussendoor ergens uit moeten halen? Heb ik niks over gelezen in de beschrijving iig.
Met het haakje wat er bij zat kreeg ik de deeghaak er wel redelijk makkelijk weer uit.
pi_192371017
Kick!

Vanwege corona zelf brood gaan bakken, gewoon een broodmix uit de supermarkt en met de hand kneden en zonder vorm in de oven bakken. Wat is dat leuk en lekker zeg!

Maar het kost te veel tijd voor overdag als ik werk dus nu een broodbakmachine besteld, een Panasonic. Wordt als het goed is zo geleverd, ben reuze benieuwd hoe het daar uit komt.

Afgelopen zaterdag naar een graanmolen geweest eea aan meel ingeslagen. En ik heb wat via internet gekocht, bij een bakshop waar ik ook mijn bbm heb gekocht.

Hoop dat er nog wat animo voor dit topic is, lijkt me leuk om recepten en tips en tricks uit te wisselen ....
pi_192371719
Ik heb al jaren zo n ding. In het begin gebruikt, toen een paar jaar niet en sinds ruim een half jaar bak ik toch weer eigen brood.

Mijn doel is een langer houdbaar brood te maken wat compact en smakelijk is. Uitgangspunt was het recept wat op de Soezie meel stond. Tegenwoordig haal ik meel bij een molen, 2 1/2 kg tarwe volkorenmeel mengen met 1 kg rogge. Daar kan ik dan een keer of vijf van bakken.

Behalve meel gaat er natuurlijk water in en een klein beetje zout, olijfolie en wat gist. Dat vul ik dan aan met noten, pitten en sesamzaad. Brood laat ik afkoelen, dan snijden en in de vriezer. Veel brood eet ik niet dus doe ik meer dan een week met een brood.

Minder zout omdat het gezonder is, helemaal zonder vind ik niet lekker. Wat olie voor de houdbaarheid en minder gist om het compact te houden wat ook weer beter is voor de houdbaarheid en handiger voor onderweg (als corona weer over is). Door de olie en de noten en dergelijke is het brood voldoende smakelijk om zonder beleg te eten.

Hopelijk wordt dit topic iets want mee posten in het andere topic schijnt echt niet de bedoeling te zijn hoewel ik het verschil niet zo erg zie eigenlijk. Met de bbm sluit je alleen wat variabelen uit.
  dinsdag 31 maart 2020 @ 15:10:15 #177
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192372828
quote:
99s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 14:06 schreef qajariaq het volgende:
Hopelijk wordt dit topic iets want mee posten in het andere topic schijnt echt niet de bedoeling te zijn hoewel ik het verschil niet zo erg zie eigenlijk. Met de bbm sluit je alleen wat variabelen uit.
Ik heb geen idee waarom er destijds is besloten om het in gescheiden topics te bespreken. Maar we laten het maar gewoon zo. Over recepten kan je in elk geval in beide topics posten :)
Spoilers!
pi_192382038
quote:
99s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 14:06 schreef qajariaq het volgende:
Ik heb al jaren zo n ding. In het begin gebruikt, toen een paar jaar niet en sinds ruim een half jaar bak ik toch weer eigen brood.

Mijn doel is een langer houdbaar brood te maken wat compact en smakelijk is. Uitgangspunt was het recept wat op de Soezie meel stond. Tegenwoordig haal ik meel bij een molen, 2 1/2 kg tarwe volkorenmeel mengen met 1 kg rogge. Daar kan ik dan een keer of vijf van bakken.

Behalve meel gaat er natuurlijk water in en een klein beetje zout, olijfolie en wat gist. Dat vul ik dan aan met noten, pitten en sesamzaad. Brood laat ik afkoelen, dan snijden en in de vriezer. Veel brood eet ik niet dus doe ik meer dan een week met een brood.

Minder zout omdat het gezonder is, helemaal zonder vind ik niet lekker. Wat olie voor de houdbaarheid en minder gist om het compact te houden wat ook weer beter is voor de houdbaarheid en handiger voor onderweg (als corona weer over is). Door de olie en de noten en dergelijke is het brood voldoende smakelijk om zonder beleg te eten.

Hopelijk wordt dit topic iets want mee posten in het andere topic schijnt echt niet de bedoeling te zijn hoewel ik het verschil niet zo erg zie eigenlijk. Met de bbm sluit je alleen wat variabelen uit.
Dank je wel voor het delen van je recept, klinkt lekker en goed! Wel handig ja, wat compacter en langer houdbaar brood.

Vandaag mijn eerste brood gebakken met mijn Panasonic BBM en wow! Ik had echt een heel hoog en luchtig brood. Zo hoog en luchtig dat het eigenlijk een beetje té was, was met snijden niet echt handig.

Omdat ik nog een beginner ben heb ik een broodmix gebruikt, de volkorenmix van De Bakzolder. Heb daar ook een koolhydraatarme mix gekocht, die ga ik morgen uitproberen.

Donderdag staat een desembrood op het programma, wel een cheat want ik ga desempoeder gebruiken. Wil ook een desemstarter maken maar dat komt nog wel een keer.
pi_192385418
Leuk, ik heb ook al jaren een bbm, de eerste is overleden, de 2e (geen idee meer welk merk) heb ik weggedaan, kon er niet mee overweg (na 6 pogingen) toen de vernieuwde versie van de eerste gekocht (een princess) en het gaat weer als een tierelier.

In het andere topic heb ik jaren geleden gehoord dat ik "lui" was omdat ik een bbm gebruikte ;) Dan maar lui... ik krijg er lekker brood uit. Laatste maanden gebruik ik 'm wat minder, eigenlijk alleen om borrelbrood te maken (zie het corona samen koken topic afgelopen zondag). Ik varieer met kant en klaar mixen en meel/gist etc. Afgelopen 2 weken was iedere keer de gist op in de supermarkt, maar het staat weer op het lijstje.
We have far more in common than that which devides us..
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 1 april 2020 @ 10:58:38 #180
163650 Greys
pi_192387262
Ik kan de kant en klaar mixen bijna nergens meer vinden, die waren altijd volop in de supermarkt maar zijn ze nou allemaal op of is het uit het assortiment? :D
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_192388130
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2020 10:58 schreef Greys het volgende:
Ik kan de kant en klaar mixen bijna nergens meer vinden, die waren altijd volop in de supermarkt maar zijn ze nou allemaal op of is het uit het assortiment? :D
Ik heb het (in Arnhem) nog van koopmans gekocht van de week (omdat gist op was). Maar het viel me wel op dat er niet zoveel keuze was. Zag wel een mix van Robért. Maar verder niet naar gekeken wat daar nog bij moest.
We have far more in common than that which devides us..
pi_192391925
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2020 10:58 schreef Greys het volgende:
Ik kan de kant en klaar mixen bijna nergens meer vinden, die waren altijd volop in de supermarkt maar zijn ze nou allemaal op of is het uit het assortiment? :D
Ja, veel is uitverkocht, in de supermarkt iig, online is er nog veel te koop, ook bij molens.
pi_193631653
Mijn broodbakmachine is er mee gestopt. Vriend heeft hem open geschroefd; de snaar is kapot. Dat wordt dus een nieuwe kopen. Ik heb volgens mij het juiste typenummer gevonden. Bij welke onderdelensite kan ik hem het beste kopen?
pi_193633085
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 20:57 schreef Hupje het volgende:
Mijn broodbakmachine is er mee gestopt. Vriend heeft hem open geschroefd; de snaar is kapot. Dat wordt dus een nieuwe kopen. Ik heb volgens mij het juiste typenummer gevonden. Bij welke onderdelensite kan ik hem het beste kopen?
Heb je een plentyparts in de buurt?
We have far more in common than that which devides us..
pi_193635521
Nee, geen enkele winkel die dat soort dingen verkoopt. Heb het nu online ergens besteld, hopen dat het geleverd wordt en de juiste is.
pi_193649732
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 20:57 schreef Hupje het volgende:
Mijn broodbakmachine is er mee gestopt. Vriend heeft hem open geschroefd; de snaar is kapot. Dat wordt dus een nieuwe kopen. Ik heb volgens mij het juiste typenummer gevonden. Bij welke onderdelensite kan ik hem het beste kopen?
Ik heb er eentje die weg mag. Wel zelf ophalen. Dus als je in de buurt woont...
pi_193652540
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 07:05 schreef Hupje het volgende:
Nee, geen enkele winkel die dat soort dingen verkoopt. Heb het nu online ergens besteld, hopen dat het geleverd wordt en de juiste is.
Parts.nl en Europart.nl heb ik goede ervaringen mee waarbij Parts.nl een wat betere zoekfunctie heeft.
pi_193652744
Ik heb er inmiddels eentje besteld, waarschijnlijk komt hij morgen. Bedankt voor het aanbod en de tips!
  dinsdag 16 juni 2020 @ 10:57:59 #189
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193652797
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 02:03 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik heb er eentje die weg mag. Wel zelf ophalen. Dus als je in de buurt woont...
Kan hij toevallig naar je vader worden verplaatst? O-)
Spoilers!
pi_193652844
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 10:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Kan hij toevallig naar je vader worden verplaatst? O-)
Daar komt ‘ie vandaan _O- :D
pi_193652848
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 10:53 schreef Hupje het volgende:
Ik heb er inmiddels eentje besteld, waarschijnlijk komt hij morgen. Bedankt voor het aanbod en de tips!
Top!
  dinsdag 16 juni 2020 @ 11:04:03 #192
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193652880
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 11:01 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Daar komt ‘ie vandaan _O- :D
_O-

Dan laat ik het voorbij gaan. Je kunt er vast iemand anders blij mee maken.
Spoilers!
pi_193653039
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 11:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

_O-

Dan laat ik het voorbij gaan. Je kunt er vast iemand anders blij mee maken.
Nee joh, ik vraag het wel even, zal wel oke zijn, weet alleen niet wanneer ik ze weer zie. Dus weet niet of je het snel wil hebben.
Ding staat hier al sinds kerst in de gang in de tas waarin die vervoerd is :’)
  dinsdag 16 juni 2020 @ 11:17:32 #194
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193653091
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 11:13 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Nee joh, ik vraag het wel even, zal wel oke zijn, weet alleen niet wanneer ik ze weer zie. Dus weet niet of je het snel wil hebben.
Ding staat hier al sinds kerst in de gang in de tas waarin die vervoerd is :’)
Ik heb geen haast hoor. Ik vind brood bakken erg leuk maar ik merk dat het me toch te veel tijd kost. Dan is een broodbakmachine vast veel handiger.
Spoilers!
pi_193653191
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 11:17 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb geen haast hoor. Ik vind brood bakken erg leuk maar ik merk dat het me toch te veel tijd kost. Dan is een broodbakmachine vast veel handiger.
Ik kan ‘m gewoonweg niet kwijt op mijn aanrecht zonder steeds andere zware keuken-apparatuur naar mijn huiskamer te verplaatsen. En die dingen gebruik ik juist dagelijks.

Ik hou je op de hoogte. Mooiste zou zijn als ik een paar dagen naar mijn vader ga, rijden we toch praktisch langs jullie en kan ik eindelijk jullie huisje zien.
  dinsdag 16 juni 2020 @ 11:30:02 #196
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193653266
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 11:24 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik kan ‘m gewoonweg niet kwijt op mijn aanrecht zonder steeds andere zware keuken-apparatuur naar mijn huiskamer te verplaatsen. En die dingen gebruik ik juist dagelijks.

Ik hou je op de hoogte. Mooiste zou zijn als ik een paar dagen naar mijn vader ga, rijden we toch praktisch langs jullie en kan ik eindelijk jullie huisje zien.
Ok, komt goed!
Spoilers!
pi_193719500
quote:
17s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ok, komt goed!
Had eerder deze week gebeld met mijn vader. De broodbakmachine is voor jullie. Hij wist ook gelijk over wie ik het had *O*
  zondag 21 juni 2020 @ 07:58:42 #198
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193720261
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 01:51 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Had eerder deze week gebeld met mijn vader. De broodbakmachine is voor jullie. Hij wist ook gelijk over wie ik het had *O*
*;

Ik hoor het wel als jullie een keer in de buurt zijn. Of als ik hem daar kan ophalen.

[ Bericht 5% gewijzigd door Lucky_Strike op 21-06-2020 08:03:51 ]
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')