liesje1979 | zaterdag 12 december 2009 @ 22:11 |
Ik heb hier wel eens discussies over gehad. Ik doe het wel, omdat ik het zoveel makkelijker vind, en omdat de plakjes dan allemaal mooi dun (en recht ![]() Een nadeel is dat je het niet heel lang kan bewaren als het al gesneden is. Wat doen jullie? ![]() | |
RedBitch | zaterdag 12 december 2009 @ 22:15 |
Hier wordt het het altijd thuis gesneden. De een heeft liever dikkere sneden dan de ander, dus ik houd daar altijd rekening mee. Vaak worden er meerdere stokbroden tegelijk gekocht en wordt er van een half stokbrood nogal eens een broodje gezond gemaakt. | |
Biogarde | zaterdag 12 december 2009 @ 22:29 |
Vaak is de helft al op als ik thuis kom ![]() | |
De_Taartjesfeee | zaterdag 12 december 2009 @ 22:56 |
Ik snij het altijd zelf want ik wil schuin gesneden stokbrood en niet van die iele rechte plakjes ![]() | |
Adelante | zaterdag 12 december 2009 @ 22:58 |
In de winkel in van die mooie dunne sneetjes ![]() | |
__Saviour__ | zaterdag 12 december 2009 @ 23:03 |
Doe ik gewoon zelf natuurlijk. | |
Mirjam | zaterdag 12 december 2009 @ 23:03 |
doe ik alleen als ik veel gasten heb ofzo, verder nooit | |
RobinOok | zaterdag 12 december 2009 @ 23:11 |
Ik had het niet eens kunnen verzinnen, zo idioot vind ik het, je stokbrood in de winkel al laten snijden. | |
Nembrionic | zaterdag 12 december 2009 @ 23:11 |
Als je je stokbrood in de winkel laat snijden dan is het al oudbakken voor je thuis komt ![]() | |
littledrummergirl | zaterdag 12 december 2009 @ 23:34 |
als ik anders thuis heel veel stokbrood moet snijden wel. als ik maar een of twee broodjes koop niet ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 december 2009 @ 23:35 |
Sowieso, stokbrood van een Nederlandse bakker. Wel eens in frankrijk geweest en daar een Bagette gegeten? Dan is stokbrood gewoon een straf om te eten | |
D. | zaterdag 12 december 2009 @ 23:36 |
Zelf, uiteraard. | |
Biogarde | zaterdag 12 december 2009 @ 23:38 |
quote:Ja, maar dat is de vraag niet. Mexicaans eten smaakt in Mexico ook een stuk beter dan die rommel hier uit pakjes. | |
tjoektjoek | zaterdag 12 december 2009 @ 23:38 |
ik laat zelfs al mijn aardappels prakken in de winkel ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 december 2009 @ 23:41 |
quote:Als je dat maar blijft accepteren blijven bakkers je gewoon kutbrood verkopen. | |
Snakey | zaterdag 12 december 2009 @ 23:41 |
Gewoon zelf natuurlijk. Kost je wat, een halve minuut? | |
tuinfluiter | zaterdag 12 december 2009 @ 23:42 |
Stokbrood laat ik grof snijden bij bakker Arie Bertram en doe de zak in de vriezer, een paar keer in de week pakken we een paar stukjes stokbrood voor bij een kopje soep of met wat anders erop en de korst blijft knapperig en binnenkant vers. Ideaal. | |
Biogarde | zaterdag 12 december 2009 @ 23:51 |
quote:Ben te druk om de straat op te gaan vanwege de smaak van stokbrood. Alfa maakt kutauto's, maar zie niemand daar iets aan doen. | |
Peter6000 | zondag 13 december 2009 @ 00:17 |
Ik koop eigenlijk nooit stokbrood. Maar ik zou het niet laten snijden, behalve als men mij die mogelijkheid specifiek zou geven ( "Wilt u het gesneden, meneer" ) Dan zou ik het wel laten snijden, en gewoon heel veel Franse smeerkaas gaan kopen, en zorgen dat het opkomt voordat het oud wordt. TS, als je door de dikte van het stokbrood het beleg niet goed meer proeft, is het misschien een optie er dubbel beleg op te doen. | |
Nembrionic | zondag 13 december 2009 @ 00:28 |
quote:Heel flauw..maar we wonen niet in Frankrijk. | |
motorbloempje | zondag 13 december 2009 @ 00:28 |
neen ![]() gewoon zelf ![]() ![]() | |
PKfotografie | zondag 13 december 2009 @ 01:28 |
quote:piet... ik word moe van je, altijd commentaar, niks is goed. (recepten van je kom ik weinig tegen) veel gezeur dat het ergends anders op deze aardkloot beter is. verhuis naar die andere aardkloot of geef zinnige tips. tuurlijk zijn er in het land waar een bepaald brood vandaan komt bakkers die dat brood beter kunnen maken, maar om voor een brood eff van bv. amsterdam naar parijs te rijden... wat denk je zelf.. HET IS EEN BROOD. geef of een recept om het zelf te kunnen maken in de oven, of geef een mening over de vraag die er gesteld werd. maar al dat gezeur van je begint me nu meer er op te lijken dat je echt geen idee hebt van hoe iets smaakt en dus maar meer gaat lopen zeiken over iets wat niet relevant is en daardoor intressant lijkt. kan ons het boeien hoe het smaakt daar. als we iets daar kopen laten snijden, 10 uur in de auto zitten voor we thuis zijn. DAS EEN STRAF. misschien nog nuttige tips over vis of vlees wat beter smaakt als het een dag vers is wat alleen aan de andere kant van de wereld te vinden is? of kom je nu met zinnige info. * PKfotografie was stukken blijer toen je niet online kwam een paar maanden terug ps. thuis snijden. maakt niet uit waar het vandaan komt. maar het brood droogt snel uit. dus zelf snijden is altijd positief. | |
Nembrionic | zondag 13 december 2009 @ 01:30 |
quote:Emo! | |
Mirjam | zondag 13 december 2009 @ 01:35 |
dames dames, het gaat hier over stokbrood hoor | |
PKfotografie | zondag 13 december 2009 @ 01:40 |
quote:ben een heer, lekkerste is het met een stok boven het kampvuur, maar dat kan ook met sfeer te maken hebben | |
Parlay | zondag 13 december 2009 @ 03:23 |
Stokbrood van de AH komt een heel klein beetje in de buurt van Frans stokbrood, ben alleen de naam even kwijt........huppeldepup Pain ![]() En stokbrood snij ik thuis zoals bijna iedereen al aangeeft, het wordt snel droog anders. | |
HaverMoutKoekje | zondag 13 december 2009 @ 08:55 |
quote:Nou zit er in amsterdam een Franse bakker tegenwoordig die heel veel stokbroden verkoopt(Olympiaplein).... ps ik snij thuis want als ik stokbrood eet wil ik lekkere dikke stukken | |
Noek | zondag 13 december 2009 @ 09:15 |
Nou Liesje, dat zal ik je eens vertellen. Ik laat het snijden. Waarom waarom? Nou, omdat ze het doen. Daarom! En of dat nu schuin, recht of de vorm van een wiebertje heeft, het smaakt precies hetzelfde! ![]() Toch weer een halve minuut winst, Sneek! | |
Lienekien | zondag 13 december 2009 @ 09:18 |
Als ik een stokbrood koop, verwacht ik gelukkig helemaal geen Franse baguette. Dat scheelt weer een slecht humeur. Ik heb het liefst een meergranenstokbrood, dat we dan vakkundig thuis in mooie, schuine plakken snijden. | |
Weltschmerz | zondag 13 december 2009 @ 09:48 |
Ik vind het stokbrood van de AH best lekker brood eigenlijk. Verder valt het me op dat zo weinig mensen kunnen snijden. Zo moeilijk is het niet als je niet spastisch bent. Je moet alleen niet doen alsof je een mes er doorheen kunt duwen. Dat werkt alleen met elektrische messen en boter in combinatie met een heet mes. | |
Thorical | zondag 13 december 2009 @ 17:48 |
Ik wist niet eens dat je een stokbrood kon laten snijden bij de bakker. Oh ja ze schillen de aardappels ook al bij de groenteboer en voorgekookte rijst kan je ook al krijgen. Maw ik loop achter in mijn gemakzucht. | |
Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 18:01 |
quote:Tja, jij wordt triest van mijn kwaliteits eisen, ik van de bagger die mensen maar accepteren, van bakkers die kant en klaar mixen afbakken en zich ambachtelijk noemen, terwijl ze driekwart van de troep die ze verkopen niet zelf maken maar gewoon inkopen. Ik wil gewoon goed brood, goed vlees, goede kaas. Ik wil kwaliteit. | |
motorbloempje | zondag 13 december 2009 @ 18:04 |
de rest is blijkbaar niet zo geweldig als dat jij bent, dat weten we allemaal inmiddels wel, dus waarom elke keer weer je 'gelijk' willen halen, dingen eindeloos de grond in trappen of juist ophemelen en de mensen die er niets om geven vervolgens weer de grond in trappen... het is echt zo vermoeiend ![]() | |
liesje1979 | zondag 13 december 2009 @ 18:06 |
![]() Oh en voor de duidelijkheid, ik bedoel niet dat de bakker of het winkelmeisje het persoonlijk voor mij in plakjes gaat snijden he? Ze gooien het gewoon even door de broodsnijmachine. ![]() | |
motorbloempje | zondag 13 december 2009 @ 18:07 |
zelfs de bakkersmeisjes zijn lui ![]() ![]() maar ik vind 't zelf 'lekkerder' als het van die lekkere ongelijke grove en dan weer wat dunnere stukken zijn.. die 'even grote stukjes' halen voor mij de charme eruit ![]() Voor borrels en BBQ's tot aan 50 man snijd ik het iig nog wel zelf ![]() | |
morpheus_at_work | zondag 13 december 2009 @ 18:08 |
bij gourmetten altijd gesneden, al het overige gewoon zelf snijden. | |
Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 18:08 |
quote:Bouw een ignore functie in fok in als je het niet laten kan mijn posts te lezen, dan kan je bij users gewoon een knop naast hun profiel zetten, posts van deze user niet weergeven. | |
liesje1979 | zondag 13 december 2009 @ 18:09 |
quote:En wil je dat goede brood gesneden? Of snijd je het zelf? Stomme vraag aan een chefkok natuurlijk ![]() | |
motorbloempje | zondag 13 december 2009 @ 18:09 |
ervoor betalen om jouw posts niet meer te lezen, dan steek ik dat geld liever in een kant en klaar gesneden stokbroodje ![]() kommop zeg.. ik vind 't altijd zo kinderachtig! En maar kritiek leveren, en maar geweldig doen. En dat mag, genieten van je eigen kunsten enzo, maar altijd maar dingen of mensen de grond in boren.. net zoals hier weer het nederlandse brood.. verhuis dan! of bak lekker alles zelf, en als je dat al doet 'good for you' ! maar blijf niet zo mekkeren op anderen ![]() | |
Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 18:13 |
quote:Wat een standaard reactie, als je het niet bevalt dan moet je maar oprotten. | |
Laysa | zondag 13 december 2009 @ 18:13 |
Ooit eens in mn kerstpakket een stokbroden snijbak/plank gekregen...het is een soort van verstekbak ( als ik dat zo goed schrijf) net zo iets als waarmee ze plinten zagen....anyway...logo van het bedrijf er op en meegekregen met de mededeling dat het een stokbroodsnijbakdinges was.....en werkt prima...schuine plakken en zelf de dikte bepalen ![]() | |
motorbloempje | zondag 13 december 2009 @ 18:13 |
rot jij maar lekker op met je pretentieuze gebrabbel. Laat mensen in hun waarde zeg ![]() | |
Laysa | zondag 13 december 2009 @ 18:15 |
quote:dat was vast niet tegen mij ![]() | |
liesje1979 | zondag 13 december 2009 @ 18:15 |
quote:*Kuch Heb jij je kwaliteitsstokbrood liever voorgesneden of niet! ![]() *Kuch Of heb jij een ander maniertje om stokbrood te snijden. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 18:16 |
quote:Ho, ik zeg niet dat jij moet oprotten, ik wijs je erop dat jouw reactie van als je het niet goed vind je maar moet oprotten tamelijk triest is. | |
Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 18:16 |
quote:Stokbrood scheur je toch? | |
liesje1979 | zondag 13 december 2009 @ 18:18 |
quote:Oh. Ik niet, ik laat het vaak voor bbq's enzo voorsnijden in de winkel. Daar gaat dit topic over ![]() | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 18:19 |
Ik laat mijn stokbrood in melk weken, dat slurpt lekker weg. Volle melk natuurlijk, vers van de koe. Als je dat eenmaal hebt gedronken, is melk uit pak een STRAF. ![]() | |
morpheus_at_work | zondag 13 december 2009 @ 18:19 |
quote:Laat je niet zo opfokken ![]() | |
motorbloempje | zondag 13 december 2009 @ 18:20 |
quote:true.. ![]() maargoed, meer dan mijn reactie hierboven ergens kan ik niet over stokbrood zeggen ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 18:20 |
quote:Op boterhamdikte? | |
sp3c | zondag 13 december 2009 @ 18:21 |
ik koop eigenlijk nooit stokbrood ![]() | |
gomi | zondag 13 december 2009 @ 18:21 |
quote:laat je dan toch wel minimaal door een echte fransoos doen toch? ![]() on topic: nee ik laat het echt nooit snijden. wist niet eens dat dat een optie was tbh | |
motorbloempje | zondag 13 december 2009 @ 18:22 |
quote:bij de AH (hier XL iig wel) liggen van die grote zakken voorgesneden, vooral rondom de weekends en feestdagen... ![]() | |
liesje1979 | zondag 13 december 2009 @ 18:22 |
quote:Ja, ze halen het dan even door de broodsnijmachine. Als je er echt hapjes van maakt is dat misschien minder lekker, maar ik gebruik het dan alleen voor wat salades, om in de pindasaus te dopen of met kruidenboter. ![]() | |
Isabeau | zondag 13 december 2009 @ 18:24 |
Er is maar 1 winkel in de omgevign waar ik stobrood van wil kopen en die is bijna 10 km van mijn huis af ![]() Maar ik laat het dan niet voorsnijden. Klinkt wel handig, maar het zelf snijden is zo gebeurd en je stokbrood smaakt veel verser. | |
morpheus_at_work | zondag 13 december 2009 @ 18:24 |
je kan bij de meeste aangeven dat ze het instellen op iets dikker, want die machines kunnen met druk op de knop of draai aan het wiel een cm dikker worden qua sneetjes. | |
Isabeau | zondag 13 december 2009 @ 18:26 |
quote:Ik heb dan altijd het idee dat dat heel oud smaakt als je het mee naar huis neemt. | |
liesje1979 | zondag 13 december 2009 @ 18:28 |
Als je het gewoon laat verpakken in een dichte platsiczak valt dat best mee hoor, met het uitdrogen. ![]() | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 18:29 |
Ik vind het trouwens wel heel burgerlijk hoor, voorgesneden stokbrood. Wist ook inderdaad niet dat het als service werd aangeboden. En ik moet Piet gelijk geven: je stokbrood scheuren is het fijnst. En als je het snijdt, dan in stevige hompen. Schuin. | |
Isabeau | zondag 13 december 2009 @ 18:30 |
quote:Als ik alleen voor mezelf een stokbrood meeneem dan scheur ik het ook altijd. Dat is luiheid van mijn kant, maar het smaakt ook lekker. | |
motorbloempje | zondag 13 december 2009 @ 18:31 |
quote:ja, daarom koop ik het ook niet ![]() ![]() ![]() | |
motorbloempje | zondag 13 december 2009 @ 18:32 |
quote:hier meestal ook, toen we in Frankrijk op vakantie waren hadden we meestal wel bestek bij de hand tijdens ene pauze, maar soms vergaten we het wel eens op een bereikbare plek in de koffers te leggen ![]() ![]() | |
blomst | zondag 13 december 2009 @ 18:32 |
quote:Dan word het slap en taai. | |
conleche | zondag 13 december 2009 @ 18:33 |
quote:Dat. En bij het ontbijt 'scheur' ik er altijd stukken af. | |
Sunnythesun | zondag 13 december 2009 @ 18:36 |
quote:Dat valt nog best mee. Ik eet soms ook voorgesneden uit zak (op grote bbq's met meer dan 10 man bijvoorbeeld, of bij mensen die geen goed broodmes hebben blijkbaar ![]() ![]() | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 18:38 |
Stokbrood scheuren, het is zo lekker amicaal met je voedsel omgaan. Homp paté erbij, flinke brok kaas. En als side dish tijdens de maaltijd: lekker kruimels maken op het tafelkleed. Ook eten is handwerk. ![]() Dat keurig voorgesneden spul, in dunne plakjes -- net zo'n onaangename gewoonte als van mensen die hun boterham met mes en vork eten. ![]() | |
motorbloempje | zondag 13 december 2009 @ 18:42 |
dat laatste heb ik nooit gesnapt ![]() ![]() ![]() ![]() | |
El_Bassie | zondag 13 december 2009 @ 18:47 |
quote:Ik smeer mijn Franse baguettes altijd in met echte oud-hollandse roomboter. Zo smeuig en vol, wie roomboter eet verdient eigenlijk slechts de doodstraf. Ik accepteer het gebagger niet langer. | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 18:47 |
quote:Aaargh. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 18:51 |
quote:Verbaas me soms hoeveel mensen dat idd doen, quote:Dat is op zich een reden om iemand te dumpen ![]() | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 18:55 |
Overigens is voorgesneden stokbrood wel van een andere categorie dan kluiven met mes en vork. Het laatste is een doodzonde, het eerste vooral luiheid. (Maar toch nog steeds een beetje suf. ![]() | |
conleche | zondag 13 december 2009 @ 18:56 |
Ik moest vroeger ook met mes en vork mijn brood eten, als we aan tafel zaten. Dat is toch niet zó vreemd?? | |
Sunnythesun | zondag 13 december 2009 @ 18:57 |
quote:Voorgesneden is enorm suf, maar stiekem soms ook handig. Kipluiven met bestek willen eten is simpelweg onhandig! (helaas, ik haaaaat kipkluiven maar de smaak is zo lekker ![]() ![]() | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 18:59 |
quote:Vreemd, wat heet. Het is een verwerpelijke traditie. | |
conleche | zondag 13 december 2009 @ 19:00 |
quote:Mwoah, ben ik het niet met je eens. Sommig beleg is lekkerder indien niet dubbelgeklapt. | |
PietjePuk007 | zondag 13 december 2009 @ 19:03 |
Die afbakdingen verkopen ze niet gesneden, dus nee. | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 19:05 |
quote:Het snijden doe je met een mes, en de vork is desgewenst hulpinstrument. Het eten van brood doe je natuurlijk gewoon: met de hand. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 19:09 |
quote:Met de hand eten hoef je natuurlijk niet dubbelgeklapt te doen | |
paddy | zondag 13 december 2009 @ 19:11 |
Zelf....of ik moet de hele familie van Ferdo op visite krijgen. Dan laat ik het snijden of leg de stokbroden op tafel zit je al met 30 man om te bedienen. | |
conleche | zondag 13 december 2009 @ 19:15 |
quote:Ik eet het nu meestal wel met de hand, maar dat is meer omdat ik mijn brood rooster. Of ik snij het in 4 stukjes en eet het dan met de hand op. Maar stel dat ik gebakken champignons op zacht brood eet, of een gebakken eitje, dan eet ik het liefst met mes en vork. Dan kan je ook zo fijn met je stukje brood aan de vork, door eventueel op het bord gekomen eigeel dreggen. ![]() | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 19:18 |
quote:Klopt, je krijgt maar de helft van het bot als je die kluifjes niet met je vingers eet. Daarnaast vind ik het gewoon onsmakelijk, als mensen zo "welgemanierd" met hun eten zitten te knoeien. Gedraag je, denk ik dan. Durf te eten. ![]() Maar off-topic. ![]() | |
Adelante | zondag 13 december 2009 @ 19:20 |
quote:Maar als je uit de hand eet, loopt het eigeel zo heerlijk langs je kin ![]() ![]() | |
conleche | zondag 13 december 2009 @ 19:22 |
quote:Oeh, oeh, geil, Ade!! ![]() | |
borisz | zondag 13 december 2009 @ 19:24 |
Stokbroden voorgesneden ![]() Lekker scheuren ![]() | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 19:26 |
quote:Oké, ja, dan mag het. ![]() | |
Rewimo | zondag 13 december 2009 @ 19:34 |
Wat is er mis met je brood met mes en vork eten? Als je aan tafel eet dan. Stokbrood laten snijden zou niet eens in me opkomen. Volgens mij smaakt het dan al erg snel droog. En ik hou van dikke stukken stokbrood ![]() | |
RobinOok | zondag 13 december 2009 @ 19:34 |
quote:Nee hoor, helemaal niet zo vreemd. Wij aten ons brood niet alleen met mes en vork, we sneden het altijd eerst fijn in 6 stukjes om het daarna op je gemak met vork handen stukje voor stukje op te eten. Maar ook dat heeft dus heel wat vreemde ogen opgeleverd her en der. Dat hoorde ik vooral van mijn broer, die is daar enorm om uitgelachen. Maar we doen het alletwee nog steeds zo. Dat vind ik eigenlijk wel het grappige van "je vleugels uitslaan", dan kom je erachter dat wat jij doodnormaal vindt anderen weer abnormaal of zelfs hilarisch vinden. En ik blijf erbij, je boterham eerst in stukjes snijden is veel praktischer dan pas een hap afsnijden als je klaar bent om 'm op te eten. En dat dubbelklappen doe ik nooit, nu nog niet. | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 19:40 |
quote:Het is opzichtig getrut. Niets meer dan dat. | |
Klaploper | zondag 13 december 2009 @ 19:40 |
Veel minder lekker, voorgesneden. | |
motorbloempje | zondag 13 december 2009 @ 19:40 |
quote:nom ![]() | |
Rewimo | zondag 13 december 2009 @ 19:41 |
quote:Dat zal dan wel ![]() | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 19:44 |
quote:Met jou vele duizenden zo niet miljoenen anderen evenmin. Een koddig stukje poldercultuur, vrees ik. | |
conleche | zondag 13 december 2009 @ 19:48 |
Ringo, je bent een culi-snob!! ![]() ![]() | |
D. | zondag 13 december 2009 @ 19:50 |
quote:Het beleg smaakt echt gewoon hetzelfde hoor, het zit denk ik tussen de oren ![]() En dubbelklappen dat klinkt zo handmatig, dat doe ik niet, wel 2 sneetjes op elkaar ![]() | |
D. | zondag 13 december 2009 @ 19:51 |
quote:Dit is 2009, brood met mes en vork is zo 1934 ![]() | |
motorbloempje | zondag 13 december 2009 @ 19:52 |
een boterham met hagelslag en dan lekker dubbelvouwen zodat je nog meer hagelslag proeft ![]() ![]() maargoed, stokbrood, voorgesneden! ![]() | |
RobinOok | zondag 13 december 2009 @ 20:05 |
quote: quote: quote:Joh! | |
motorbloempje | zondag 13 december 2009 @ 20:07 |
het verschil tussen 'ik vind' en 'het is' is redelijk groot ![]() ![]() | |
N.icka | zondag 13 december 2009 @ 20:10 |
quote: Precies , ik laat de Bagettes ook invliegen , dat gepeupel hier met hun stokbroden... mon Dieu | |
RobinOok | zondag 13 december 2009 @ 20:12 |
quote:Persoonlijk vind ik dat verschil verwaarloosbaar. In ieder geval op fora. Of je moet een autistische pietlut zijn ofzo. Ieder normaal mens snapt dat als iemand zegt "spruitjes zijn vies" dat dat een persoonlijk mening is en het dus vrijwel niks uitmaakt met "ik vind spruitjes vies". | |
conleche | zondag 13 december 2009 @ 20:13 |
Het is baguette. ![]() | |
Mirjam | zondag 13 december 2009 @ 20:48 |
mensen, ff kappen met dat offtopic geneuzel. | |
D. | zondag 13 december 2009 @ 20:58 |
quote:TS stelde een vraag, en ze weet nu dat het dom is. Wat valt er verder nog on-topic te melden dan? ![]() | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 21:09 |
quote:Uit jouw mond klinkt dat als een liefkozing. ![]() quote:Waarom die rare dunne sneetjes dan ook? ![]() | |
RobinOok | zondag 13 december 2009 @ 21:16 |
Omdat wij ze lekker beleggen! Het gaat bij ons niet om het brood maar om het beleg! | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 21:25 |
quote: ![]() | |
Lienekien | zondag 13 december 2009 @ 21:26 |
Hm. Doen Fransen dat überhaupt wel op een stuk stokbrood? Da's toch weer heel Nederlands, dacht ik. | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 21:32 |
quote:Het is picknickvoer, dat wel. Maar typisch Nederlands? | |
Lienekien | zondag 13 december 2009 @ 21:33 |
quote:Volgens mij in ieder geval niet Frans om je kaas te eten op een stuk brood. | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 21:43 |
quote:Maar mét brood wel. En als je dan toch aan het scheuren en breken en kruimelen bent, is dat verschil niet meer zo belangrijk. ![]() | |
Lienekien | zondag 13 december 2009 @ 21:45 |
Ja, zeg. Ze drinken hun glas wijn ook met een stuk brood. | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 21:49 |
quote:Klopt! ![]() | |
Lienekien | zondag 13 december 2009 @ 21:51 |
Nou dan! | |
RobinOok | zondag 13 december 2009 @ 21:51 |
quote:Inderdaad. | |
conleche | zondag 13 december 2009 @ 21:53 |
Mijn Franse exschoonmama at wel degelijk iedere ochtend als ontbijt een geroosterde plak pain du campagne met een stuk uitlopende camembert er op. En langs de kant van de weg worden er ook wel ham en/of kaassandwiches (en dat zijn dan stukken stokbrood) verkocht, als snel lunchvoer. Maar het hele fenomeen uitgebreide broodmaaltijd kennen ze dan weer niet. Er wordt tussen de middag ook gewoon warm gegeten. Wel met een stuk brood erbij. | |
RobinOok | zondag 13 december 2009 @ 22:02 |
Kaassandwiches van dikke hompen stokbrood? Want de vraag was waarom wij er van die rare dunne sneetjes van snijden.... | |
OldJeller | zondag 13 december 2009 @ 22:05 |
Droogt het ook niet sneller uit als je het al laat snijden in plaats van zelf snijden net voor je het wil gaan consumeren? | |
conleche | zondag 13 december 2009 @ 22:08 |
quote:Dat doet toch bijna niemand? Die rare dunne sneetjes? Bij mij gaat het als vogt: ik pak een stuk stokbrood, scheur er een stukje af, dan pluk ik al het kleffe brood eruit en voer dat aan de duiven en dan doe ik mijn beleg op de korst. Op die rare dunne plakjes zit haast geen korst. Van stokbrood is het de korst die lekker is, niet dat wit. Vind ik dan. En die kaassandwiches.......ik denk dat vooral toeristen die kopen, weet ik eigenlijk niet. Nam het zelf ook nooit. Ze hadden ook iets, dat heette iets van Sandwich Américain en dat was dan stokbrood met een hamburger en friet. Dus de friet ook tussen het brood. ![]() | |
Ringo | zondag 13 december 2009 @ 22:08 |
quote:Ik wou gewoon nog wat bijdehands zeggen want je bent altijd leuk om mee te praten. ![]() | |
Klaploper | zondag 13 december 2009 @ 22:09 |
quote:Goeie! | |
RobinOok | zondag 13 december 2009 @ 22:14 |
quote:Dat van die dunne, rare sneetjes ging niet speciaal over stokbrood maar gewoon over brood. Maar goed, laat verder ook maar. Ik heb zo'n idee dat het toch niet veel zin heeft het uit te leggen... | |
Blues | zondag 13 december 2009 @ 23:45 |
quote:Ja natuurlijk ![]() ![]() | |
tuinfluiter | maandag 14 december 2009 @ 00:07 |
quote: quote:Nee want ze geven de plakjes stokbrood niet los mee, maar in een plastic zak. Dat laten snijden is af en toe makkelijk, een onderwijzer die ik ken haalt het voor de vrijdag voor op school om lekker na te babbelen met een stokbroodje en drankje, het is daar veel te klein in dat schoolkeukentje dus geen gekruimel en geteut met een botte mes. | |
Klaploper | maandag 14 december 2009 @ 00:15 |
quote: quote: quote: quote:Dit was meer de reden van mijn post "Goeie!" ![]() | |
Adelante | maandag 14 december 2009 @ 00:17 |
quote:Het klinkt als een "feestje" met stokbrood en selleriesalade ![]() Maar in dat soort gevallen is gesneden toch prima? ![]() | |
k_i_m | maandag 14 december 2009 @ 00:21 |
quote:En dan krijg je 's avonds oud stokbrood van 's ochtends bij je eten ![]() Ik wist eigenlijk niet dat je je stokbrood kon laten snijden. Ook nooit over nagedacht aangezien het een kleine moeite is om het zelf te doen ![]() ![]() | |
remlof | maandag 14 december 2009 @ 00:26 |
Nee natuurlijk laat ik het niet in de winkel snijden, het is juist leuk om het zelf te doen ![]() Toch, liesje? ![]() | |
Kankerkachelsverkopert | maandag 14 december 2009 @ 00:30 |
Ik heb bij de AH gewerkt maar ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand z'n stokbrood wou laten snijden. Overigens verkochten we sowieso weinig stokbroden want echte Rotterdammers hebben een godverdomde tievushekel aan Frans. ![]() | |
kabouter.muts | maandag 14 december 2009 @ 01:03 |
JOH! Hier zijn ze niet aan te slepen die dingen! Maar ik heb ze nog nooit laten snijden Zal vast wel eens handig zijn maar voor mij tot nog toe niet. | |
D. | maandag 14 december 2009 @ 08:08 |
Liesje koopt vast ook voorgeschilde aardappelen ![]() | |
Pietverdriet | maandag 14 december 2009 @ 09:43 |
quote:Kan ik me voorstellen, ex-kolonisator is nooit echt geliefd bij de voormalige gekoloniseerden. | |
Copycat | maandag 14 december 2009 @ 10:00 |
quote:Ik ook. In mijn familie heeft men er helaas een handje van voor deze makkelijke oplossing te kiezen. Krijg je van die damschijfdunne ministukjes stokbrood. Niet appetijtelijk. Ik snij of scheur liever zelf. |