FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Laat jij je stokbrood in de winkel snijden?
liesje1979zaterdag 12 december 2009 @ 22:11
Ik heb hier wel eens discussies over gehad.

Ik doe het wel, omdat ik het zoveel makkelijker vind, en omdat de plakjes dan allemaal mooi dun (en recht ) zijn zodat je het beleg goed proeft.

Een nadeel is dat je het niet heel lang kan bewaren als het al gesneden is.

Wat doen jullie?
RedBitchzaterdag 12 december 2009 @ 22:15
Hier wordt het het altijd thuis gesneden.
De een heeft liever dikkere sneden dan de ander, dus ik houd daar altijd rekening mee.
Vaak worden er meerdere stokbroden tegelijk gekocht en wordt er van een half stokbrood nogal eens een broodje gezond gemaakt.
Biogardezaterdag 12 december 2009 @ 22:29
Vaak is de helft al op als ik thuis kom
De_Taartjesfeeezaterdag 12 december 2009 @ 22:56
Ik snij het altijd zelf want ik wil schuin gesneden stokbrood en niet van die iele rechte plakjes
Adelantezaterdag 12 december 2009 @ 22:58
In de winkel in van die mooie dunne sneetjes
__Saviour__zaterdag 12 december 2009 @ 23:03
Doe ik gewoon zelf natuurlijk.
Mirjamzaterdag 12 december 2009 @ 23:03
doe ik alleen als ik veel gasten heb ofzo, verder nooit
RobinOokzaterdag 12 december 2009 @ 23:11
Ik had het niet eens kunnen verzinnen, zo idioot vind ik het, je stokbrood in de winkel al laten snijden.
Nembrioniczaterdag 12 december 2009 @ 23:11
Als je je stokbrood in de winkel laat snijden dan is het al oudbakken voor je thuis komt
littledrummergirlzaterdag 12 december 2009 @ 23:34
als ik anders thuis heel veel stokbrood moet snijden wel. als ik maar een of twee broodjes koop niet
Pietverdrietzaterdag 12 december 2009 @ 23:35
Sowieso, stokbrood van een Nederlandse bakker.
Wel eens in frankrijk geweest en daar een Bagette gegeten? Dan is stokbrood gewoon een straf om te eten
D.zaterdag 12 december 2009 @ 23:36
Zelf, uiteraard.
Biogardezaterdag 12 december 2009 @ 23:38
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso, stokbrood van een Nederlandse bakker.
Wel eens in frankrijk geweest en daar een Bagette gegeten? Dan is stokbrood gewoon een straf om te eten
Ja, maar dat is de vraag niet. Mexicaans eten smaakt in Mexico ook een stuk beter dan die rommel hier uit pakjes.
tjoektjoekzaterdag 12 december 2009 @ 23:38
ik laat zelfs al mijn aardappels prakken in de winkel
Pietverdrietzaterdag 12 december 2009 @ 23:41
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:38 schreef Biogarde het volgende:

[..]

Ja, maar dat is de vraag niet. Mexicaans eten smaakt in Mexico ook een stuk beter dan die rommel hier uit pakjes.
Als je dat maar blijft accepteren blijven bakkers je gewoon kutbrood verkopen.
Snakeyzaterdag 12 december 2009 @ 23:41
Gewoon zelf natuurlijk. Kost je wat, een halve minuut?
tuinfluiterzaterdag 12 december 2009 @ 23:42
Stokbrood laat ik grof snijden bij bakker Arie Bertram en doe de zak in de vriezer,
een paar keer in de week pakken we een paar stukjes stokbrood voor bij een kopje soep
of met wat anders erop en de korst blijft knapperig en binnenkant vers. Ideaal.
Biogardezaterdag 12 december 2009 @ 23:51
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je dat maar blijft accepteren blijven bakkers je gewoon kutbrood verkopen.
Ben te druk om de straat op te gaan vanwege de smaak van stokbrood.

Alfa maakt kutauto's, maar zie niemand daar iets aan doen.
Peter6000zondag 13 december 2009 @ 00:17
Ik koop eigenlijk nooit stokbrood.

Maar ik zou het niet laten snijden, behalve als men mij die mogelijkheid specifiek zou geven ( "Wilt u het gesneden, meneer" )
Dan zou ik het wel laten snijden, en gewoon heel veel Franse smeerkaas gaan kopen, en zorgen dat het opkomt voordat het oud wordt.

TS, als je door de dikte van het stokbrood het beleg niet goed meer proeft, is het misschien een optie er dubbel beleg op te doen.
Nembrioniczondag 13 december 2009 @ 00:28
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso, stokbrood van een Nederlandse bakker.
Wel eens in frankrijk geweest en daar een Bagette gegeten? Dan is stokbrood gewoon een straf om te eten
Heel flauw..maar we wonen niet in Frankrijk.
motorbloempjezondag 13 december 2009 @ 00:28
neen

gewoon zelf die voorgesneden 'plakjes' vind ik echt naar... te dun, te klein (niet schuin gesneden)... bah! ziet er ook niet uit vind ik persoonlijk
PKfotografiezondag 13 december 2009 @ 01:28
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso, stokbrood van een Nederlandse bakker.
Wel eens in frankrijk geweest en daar een Bagette gegeten? Dan is stokbrood gewoon een straf om te eten
piet...

ik word moe van je, altijd commentaar, niks is goed.
(recepten van je kom ik weinig tegen) veel gezeur dat het ergends anders op deze aardkloot beter is.

verhuis naar die andere aardkloot of geef zinnige tips.

tuurlijk zijn er in het land waar een bepaald brood vandaan komt bakkers die dat brood beter kunnen maken,

maar om voor een brood eff van bv. amsterdam naar parijs te rijden... wat denk je zelf.. HET IS EEN BROOD.

geef of een recept om het zelf te kunnen maken in de oven, of geef een mening over de vraag die er gesteld werd.

maar al dat gezeur van je begint me nu meer er op te lijken dat je echt geen idee hebt van hoe iets smaakt en dus maar meer gaat lopen zeiken over iets wat niet relevant is en daardoor intressant lijkt.
kan ons het boeien hoe het smaakt daar.
als we iets daar kopen laten snijden, 10 uur in de auto zitten voor we thuis zijn. DAS EEN STRAF.

misschien nog nuttige tips over vis of vlees wat beter smaakt als het een dag vers is wat alleen aan de andere kant van de wereld te vinden is? of kom je nu met zinnige info.


* PKfotografie was stukken blijer toen je niet online kwam een paar maanden terug


ps. thuis snijden. maakt niet uit waar het vandaan komt. maar het brood droogt snel uit. dus zelf snijden is altijd positief.
Nembrioniczondag 13 december 2009 @ 01:30
quote:
Op zondag 13 december 2009 01:28 schreef PKfotografie het volgende:
zelf snijden is altijd positief.
Emo!
Mirjamzondag 13 december 2009 @ 01:35
dames dames, het gaat hier over stokbrood hoor
PKfotografiezondag 13 december 2009 @ 01:40
quote:
Op zondag 13 december 2009 01:35 schreef Mirjam het volgende:
dames dames, het gaat hier over stokbrood hoor
ben een heer, lekkerste is het met een stok boven het kampvuur, maar dat kan ook met sfeer te maken hebben
Parlayzondag 13 december 2009 @ 03:23
Stokbrood van de AH komt een heel klein beetje in de buurt van Frans stokbrood, ben alleen de naam even kwijt........huppeldepup Pain Staat op wit stokbrood, maar het is een beetje lichtbruin.

En stokbrood snij ik thuis zoals bijna iedereen al aangeeft, het wordt snel droog anders.
HaverMoutKoekjezondag 13 december 2009 @ 08:55
quote:
Op zondag 13 december 2009 01:28 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

maar om voor een brood eff van bv. amsterdam naar parijs te rijden... wat denk je zelf.. HET IS EEN BROOD.
Nou zit er in amsterdam een Franse bakker tegenwoordig die heel veel stokbroden verkoopt(Olympiaplein)....


ps ik snij thuis want als ik stokbrood eet wil ik lekkere dikke stukken
Noekzondag 13 december 2009 @ 09:15
Nou Liesje, dat zal ik je eens vertellen. Ik laat het snijden. Waarom waarom? Nou, omdat ze het doen. Daarom!
En of dat nu schuin, recht of de vorm van een wiebertje heeft, het smaakt precies hetzelfde!
Toch weer een halve minuut winst, Sneek!
Lienekienzondag 13 december 2009 @ 09:18
Als ik een stokbrood koop, verwacht ik gelukkig helemaal geen Franse baguette. Dat scheelt weer een slecht humeur. Ik heb het liefst een meergranenstokbrood, dat we dan vakkundig thuis in mooie, schuine plakken snijden.
Weltschmerzzondag 13 december 2009 @ 09:48
Ik vind het stokbrood van de AH best lekker brood eigenlijk.

Verder valt het me op dat zo weinig mensen kunnen snijden. Zo moeilijk is het niet als je niet spastisch bent. Je moet alleen niet doen alsof je een mes er doorheen kunt duwen. Dat werkt alleen met elektrische messen en boter in combinatie met een heet mes.
Thoricalzondag 13 december 2009 @ 17:48
Ik wist niet eens dat je een stokbrood kon laten snijden bij de bakker.
Oh ja ze schillen de aardappels ook al bij de groenteboer en voorgekookte rijst kan je ook al krijgen.
Maw ik loop achter in mijn gemakzucht.
Pietverdrietzondag 13 december 2009 @ 18:01
quote:
Op zondag 13 december 2009 01:28 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

piet...

ik word moe van je, altijd commentaar, niks is goed.
(recepten van je kom ik weinig tegen) veel gezeur dat het ergends anders op deze aardkloot beter is.

verhuis naar die andere aardkloot of geef zinnige tips.

tuurlijk zijn er in het land waar een bepaald brood vandaan komt bakkers die dat brood beter kunnen maken,

maar om voor een brood eff van bv. amsterdam naar parijs te rijden... wat denk je zelf.. HET IS EEN BROOD.

geef of een recept om het zelf te kunnen maken in de oven, of geef een mening over de vraag die er gesteld werd.

maar al dat gezeur van je begint me nu meer er op te lijken dat je echt geen idee hebt van hoe iets smaakt en dus maar meer gaat lopen zeiken over iets wat niet relevant is en daardoor intressant lijkt.
kan ons het boeien hoe het smaakt daar.
als we iets daar kopen laten snijden, 10 uur in de auto zitten voor we thuis zijn. DAS EEN STRAF.

misschien nog nuttige tips over vis of vlees wat beter smaakt als het een dag vers is wat alleen aan de andere kant van de wereld te vinden is? of kom je nu met zinnige info.


* PKfotografie was stukken blijer toen je niet online kwam een paar maanden terug


ps. thuis snijden. maakt niet uit waar het vandaan komt. maar het brood droogt snel uit. dus zelf snijden is altijd positief.
Tja, jij wordt triest van mijn kwaliteits eisen, ik van de bagger die mensen maar accepteren, van bakkers die kant en klaar mixen afbakken en zich ambachtelijk noemen, terwijl ze driekwart van de troep die ze verkopen niet zelf maken maar gewoon inkopen.
Ik wil gewoon goed brood, goed vlees, goede kaas. Ik wil kwaliteit.
motorbloempjezondag 13 december 2009 @ 18:04
de rest is blijkbaar niet zo geweldig als dat jij bent, dat weten we allemaal inmiddels wel, dus waarom elke keer weer je 'gelijk' willen halen, dingen eindeloos de grond in trappen of juist ophemelen en de mensen die er niets om geven vervolgens weer de grond in trappen... het is echt zo vermoeiend
liesje1979zondag 13 december 2009 @ 18:06
En het stokbrood dan?

Oh en voor de duidelijkheid, ik bedoel niet dat de bakker of het winkelmeisje het persoonlijk voor mij in plakjes gaat snijden he? Ze gooien het gewoon even door de broodsnijmachine.
motorbloempjezondag 13 december 2009 @ 18:07
zelfs de bakkersmeisjes zijn lui hel en verdoemenis

maar ik vind 't zelf 'lekkerder' als het van die lekkere ongelijke grove en dan weer wat dunnere stukken zijn.. die 'even grote stukjes' halen voor mij de charme eruit maar denk dat ik als ik een groot feest zou (helpen) organiseren dat ik het wel zou overwegen.

Voor borrels en BBQ's tot aan 50 man snijd ik het iig nog wel zelf
morpheus_at_workzondag 13 december 2009 @ 18:08
bij gourmetten altijd gesneden, al het overige gewoon zelf snijden.
Pietverdrietzondag 13 december 2009 @ 18:08
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:04 schreef motorbloempje het volgende:
de rest is blijkbaar niet zo geweldig als dat jij bent, dat weten we allemaal inmiddels wel, dus waarom elke keer weer je 'gelijk' willen halen, dingen eindeloos de grond in trappen of juist ophemelen en de mensen die er niets om geven vervolgens weer de grond in trappen... het is echt zo vermoeiend
Bouw een ignore functie in fok in als je het niet laten kan mijn posts te lezen, dan kan je bij users gewoon een knop naast hun profiel zetten, posts van deze user niet weergeven.
liesje1979zondag 13 december 2009 @ 18:09
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, jij wordt triest van mijn kwaliteits eisen, ik van de bagger die mensen maar accepteren, van bakkers die kant en klaar mixen afbakken en zich ambachtelijk noemen, terwijl ze driekwart van de troep die ze verkopen niet zelf maken maar gewoon inkopen.
Ik wil gewoon goed brood, goed vlees, goede kaas. Ik wil kwaliteit.
En wil je dat goede brood gesneden? Of snijd je het zelf?
Stomme vraag aan een chefkok natuurlijk
motorbloempjezondag 13 december 2009 @ 18:09
ervoor betalen om jouw posts niet meer te lezen, dan steek ik dat geld liever in een kant en klaar gesneden stokbroodje

kommop zeg.. ik vind 't altijd zo kinderachtig! En maar kritiek leveren, en maar geweldig doen. En dat mag, genieten van je eigen kunsten enzo, maar altijd maar dingen of mensen de grond in boren.. net zoals hier weer het nederlandse brood.. verhuis dan! of bak lekker alles zelf, en als je dat al doet 'good for you' ! maar blijf niet zo mekkeren op anderen
Pietverdrietzondag 13 december 2009 @ 18:13
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:09 schreef motorbloempje het volgende:
ervoor betalen om jouw posts niet meer te lezen, dan steek ik dat geld liever in een kant en klaar gesneden stokbroodje

kommop zeg.. ik vind 't altijd zo kinderachtig! En maar kritiek leveren, en maar geweldig doen. En dat mag, genieten van je eigen kunsten enzo, maar altijd maar dingen of mensen de grond in boren.. net zoals hier weer het nederlandse brood.. verhuis dan! of bak lekker alles zelf, en als je dat al doet 'good for you' ! maar blijf niet zo mekkeren op anderen
Wat een standaard reactie, als je het niet bevalt dan moet je maar oprotten.
Laysazondag 13 december 2009 @ 18:13
Ooit eens in mn kerstpakket een stokbroden snijbak/plank gekregen...het is een soort van verstekbak ( als ik dat zo goed schrijf) net zo iets als waarmee ze plinten zagen....anyway...logo van het bedrijf er op en meegekregen met de mededeling dat het een stokbroodsnijbakdinges was.....en werkt prima...schuine plakken en zelf de dikte bepalen
motorbloempjezondag 13 december 2009 @ 18:13
rot jij maar lekker op met je pretentieuze gebrabbel. Laat mensen in hun waarde zeg
Laysazondag 13 december 2009 @ 18:15
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:13 schreef motorbloempje het volgende:
rot jij maar lekker op met je pretentieuze gebrabbel. Laat mensen in hun waarde zeg
dat was vast niet tegen mij
liesje1979zondag 13 december 2009 @ 18:15
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat een standaard reactie, als je het niet bevalt dan moet je maar oprotten.
*Kuch

Heb jij je kwaliteitsstokbrood liever voorgesneden of niet!

*Kuch

Of heb jij een ander maniertje om stokbrood te snijden.
Pietverdrietzondag 13 december 2009 @ 18:16
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:13 schreef motorbloempje het volgende:
rot jij maar lekker op met je pretentieuze gebrabbel. Laat mensen in hun waarde zeg
Ho, ik zeg niet dat jij moet oprotten, ik wijs je erop dat jouw reactie van als je het niet goed vind je maar moet oprotten tamelijk triest is.
Pietverdrietzondag 13 december 2009 @ 18:16
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:15 schreef liesje1979 het volgende:

[..]

*Kuch

Heb jij je kwaliteitsstokbrood liever voorgesneden of niet!

*Kuch

Of heb jij een ander maniertje om stokbrood te snijden.
Stokbrood scheur je toch?
liesje1979zondag 13 december 2009 @ 18:18
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stokbrood scheur je toch?
Oh.
Ik niet, ik laat het vaak voor bbq's enzo voorsnijden in de winkel.
Daar gaat dit topic over
Ringozondag 13 december 2009 @ 18:19
Ik laat mijn stokbrood in melk weken, dat slurpt lekker weg. Volle melk natuurlijk, vers van de koe. Als je dat eenmaal hebt gedronken, is melk uit pak een STRAF.
morpheus_at_workzondag 13 december 2009 @ 18:19
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:13 schreef motorbloempje het volgende:
rot jij maar lekker op met je pretentieuze gebrabbel. Laat mensen in hun waarde zeg
Laat je niet zo opfokken , het is namelijk niet nodig.
motorbloempjezondag 13 december 2009 @ 18:20
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:19 schreef morpheus_at_work het volgende:

[..]

Laat je niet zo opfokken , het is namelijk niet nodig.
true.. ik ga het weer over stokbrood hebben!

maargoed, meer dan mijn reactie hierboven ergens kan ik niet over stokbrood zeggen dus
Pietverdrietzondag 13 december 2009 @ 18:20
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:18 schreef liesje1979 het volgende:

[..]

Oh.
Ik niet, ik laat het vaak voor bbq's enzo voorsnijden in de winkel.
Daar gaat dit topic over
Op boterhamdikte?
sp3czondag 13 december 2009 @ 18:21
ik koop eigenlijk nooit stokbrood
gomizondag 13 december 2009 @ 18:21
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stokbrood scheur je toch?
laat je dan toch wel minimaal door een echte fransoos doen toch?


on topic:

nee ik laat het echt nooit snijden. wist niet eens dat dat een optie was tbh
motorbloempjezondag 13 december 2009 @ 18:22
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:21 schreef gomi het volgende:

[..]
on topic:

nee ik laat het echt nooit snijden. wist niet eens dat dat een optie was tbh
bij de AH (hier XL iig wel) liggen van die grote zakken voorgesneden, vooral rondom de weekends en feestdagen...
liesje1979zondag 13 december 2009 @ 18:22
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op boterhamdikte?
Ja, ze halen het dan even door de broodsnijmachine.

Als je er echt hapjes van maakt is dat misschien minder lekker, maar ik gebruik het dan alleen voor wat salades, om in de pindasaus te dopen of met kruidenboter.
Isabeauzondag 13 december 2009 @ 18:24
Er is maar 1 winkel in de omgevign waar ik stobrood van wil kopen en die is bijna 10 km van mijn huis af
Maar ik laat het dan niet voorsnijden. Klinkt wel handig, maar het zelf snijden is zo gebeurd en je stokbrood smaakt veel verser.
morpheus_at_workzondag 13 december 2009 @ 18:24
je kan bij de meeste aangeven dat ze het instellen op iets dikker, want die machines kunnen met druk op de knop of draai aan het wiel een cm dikker worden qua sneetjes.
Isabeauzondag 13 december 2009 @ 18:26
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:22 schreef motorbloempje het volgende:

bij de AH (hier XL iig wel) liggen van die grote zakken voorgesneden, vooral rondom de weekends en feestdagen...
Ik heb dan altijd het idee dat dat heel oud smaakt als je het mee naar huis neemt.
liesje1979zondag 13 december 2009 @ 18:28
Als je het gewoon laat verpakken in een dichte platsiczak valt dat best mee hoor, met het uitdrogen.
Ringozondag 13 december 2009 @ 18:29
Ik vind het trouwens wel heel burgerlijk hoor, voorgesneden stokbrood. Wist ook inderdaad niet dat het als service werd aangeboden. En ik moet Piet gelijk geven: je stokbrood scheuren is het fijnst. En als je het snijdt, dan in stevige hompen. Schuin.
Isabeauzondag 13 december 2009 @ 18:30
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:29 schreef Ringo het volgende:
Ik vind het trouwens wel heel burgerlijk hoor, voorgesneden stokbrood. Wist ook inderdaad niet dat het als service werd aangeboden. En ik moet Piet gelijk geven: je stokbrood scheuren is het fijnst. En als je het snijdt, dan in stevige hompen. Schuin.
Als ik alleen voor mezelf een stokbrood meeneem dan scheur ik het ook altijd. Dat is luiheid van mijn kant, maar het smaakt ook lekker.
motorbloempjezondag 13 december 2009 @ 18:31
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:26 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb dan altijd het idee dat dat heel oud smaakt als je het mee naar huis neemt.
ja, daarom koop ik het ook niet mijn oma haalde het wel altijd gesneden, maar die was oud dus die mocht dat
motorbloempjezondag 13 december 2009 @ 18:32
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:30 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Als ik alleen voor mezelf een stokbrood meeneem dan scheur ik het ook altijd. Dat is luiheid van mijn kant, maar het smaakt ook lekker.
hier meestal ook, toen we in Frankrijk op vakantie waren hadden we meestal wel bestek bij de hand tijdens ene pauze, maar soms vergaten we het wel eens op een bereikbare plek in de koffers te leggen dan was 't dus scheuren geblazen. Daar stemden we ons beleg wel op af overigens
blomstzondag 13 december 2009 @ 18:32
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:28 schreef liesje1979 het volgende:
Als je het gewoon laat verpakken in een dichte platsiczak valt dat best mee hoor, met het uitdrogen.
Dan word het slap en taai.
conlechezondag 13 december 2009 @ 18:33
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 22:56 schreef De_Taartjesfeee het volgende:
Ik snij het altijd zelf want ik wil schuin gesneden stokbrood en niet van die iele rechte plakjes
Dat. En bij het ontbijt 'scheur' ik er altijd stukken af.
Sunnythesunzondag 13 december 2009 @ 18:36
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:32 schreef blomst het volgende:

[..]

Dan word het slap en taai.
Dat valt nog best mee. Ik eet soms ook voorgesneden uit zak (op grote bbq's met meer dan 10 man bijvoorbeeld, of bij mensen die geen goed broodmes hebben blijkbaar ) en ik moet zeggen dat het erg mee valt. Alleen langer dan een dag bewaren zit er echt niet in, en als de zak open is is het wel zaak door te eten. Maar dat lukt meestal wel als je met 10+ mensen bent..
Ringozondag 13 december 2009 @ 18:38
Stokbrood scheuren, het is zo lekker amicaal met je voedsel omgaan. Homp paté erbij, flinke brok kaas. En als side dish tijdens de maaltijd: lekker kruimels maken op het tafelkleed. Ook eten is handwerk.

Dat keurig voorgesneden spul, in dunne plakjes -- net zo'n onaangename gewoonte als van mensen die hun boterham met mes en vork eten.
motorbloempjezondag 13 december 2009 @ 18:42
dat laatste heb ik nooit gesnapt moest ik wel eens doen als ik bij vriendinnetjes op de basisschool ging lunchen werd de eerste keer wel raar aangekeken daar toen ik m gewoon dubbelvouwde en opat.. maargoed... ik heb ook een ex gehad die kippenvleugeltjes met mes en vork at
El_Bassiezondag 13 december 2009 @ 18:47
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:19 schreef Ringo het volgende:
Ik laat mijn stokbrood in melk weken, dat slurpt lekker weg. Volle melk natuurlijk, vers van de koe. Als je dat eenmaal hebt gedronken, is melk uit pak een STRAF.
Ik smeer mijn Franse baguettes altijd in met echte oud-hollandse roomboter. Zo smeuig en vol, wie roomboter eet verdient eigenlijk slechts de doodstraf. Ik accepteer het gebagger niet langer.
Ringozondag 13 december 2009 @ 18:47
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:42 schreef motorbloempje het volgende:
dat laatste heb ik nooit gesnapt moest ik wel eens doen als ik bij vriendinnetjes op de basisschool ging lunchen werd de eerste keer wel raar aangekeken daar toen ik m gewoon dubbelvouwde en opat.. maargoed... ik heb ook een ex gehad die kippenvleugeltjes met mes en vork at
Aaargh. Wat een afknapper. Ook vrouwen kan ik daarom háten. Dat kleinburgerlijke gemiep, het zogenaamde "netjes eten" dat sommige mensen tot in het extreme weten vol te houden. Volstrekt smakeloos.
Pietverdrietzondag 13 december 2009 @ 18:51
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:42 schreef motorbloempje het volgende:
dat laatste heb ik nooit gesnapt moest ik wel eens doen als ik bij vriendinnetjes op de basisschool ging lunchen werd de eerste keer wel raar aangekeken daar toen ik m gewoon dubbelvouwde en opat..
Verbaas me soms hoeveel mensen dat idd doen,
quote:
maargoed... ik heb ook een ex gehad die kippenvleugeltjes met mes en vork at
Dat is op zich een reden om iemand te dumpen
Ringozondag 13 december 2009 @ 18:55
Overigens is voorgesneden stokbrood wel van een andere categorie dan kluiven met mes en vork. Het laatste is een doodzonde, het eerste vooral luiheid. (Maar toch nog steeds een beetje suf. )
conlechezondag 13 december 2009 @ 18:56
Ik moest vroeger ook met mes en vork mijn brood eten, als we aan tafel zaten. Dat is toch niet zó vreemd??
Sunnythesunzondag 13 december 2009 @ 18:57
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:55 schreef Ringo het volgende:
Overigens is voorgesneden stokbrood wel van een andere categorie dan kluiven met mes en vork. Het laatste is een doodzonde, het eerste vooral luiheid. (Maar toch nog steeds een beetje suf. )
Voorgesneden is enorm suf, maar stiekem soms ook handig. Kipluiven met bestek willen eten is simpelweg onhandig! (helaas, ik haaaaat kipkluiven maar de smaak is zo lekker ) Denk dat handigheid v.s. onhandigheid nog wel het belangrijkste verschil is
Ringozondag 13 december 2009 @ 18:59
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:56 schreef conleche het volgende:
Ik moest vroeger ook met mes en vork mijn brood eten, als we aan tafel zaten. Dat is toch niet zó vreemd??
Vreemd, wat heet. Het is een verwerpelijke traditie.
conlechezondag 13 december 2009 @ 19:00
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:59 schreef Ringo het volgende:

[..]

Vreemd, wat heet. Het is een verwerpelijke traditie.
Mwoah, ben ik het niet met je eens. Sommig beleg is lekkerder indien niet dubbelgeklapt.
PietjePuk007zondag 13 december 2009 @ 19:03
Die afbakdingen verkopen ze niet gesneden, dus nee.
Ringozondag 13 december 2009 @ 19:05
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:00 schreef conleche het volgende:

[..]

Mwoah, ben ik het niet met je eens. Sommig beleg is lekkerder indien niet dubbelgeklapt.
Het snijden doe je met een mes, en de vork is desgewenst hulpinstrument.
Het eten van brood doe je natuurlijk gewoon: met de hand.
Pietverdrietzondag 13 december 2009 @ 19:09
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:00 schreef conleche het volgende:

[..]

Mwoah, ben ik het niet met je eens. Sommig beleg is lekkerder indien niet dubbelgeklapt.
Met de hand eten hoef je natuurlijk niet dubbelgeklapt te doen
paddyzondag 13 december 2009 @ 19:11
Zelf....of ik moet de hele familie van Ferdo op visite krijgen. Dan laat ik het snijden of leg de stokbroden op tafel zit je al met 30 man om te bedienen.
conlechezondag 13 december 2009 @ 19:15
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met de hand eten hoef je natuurlijk niet dubbelgeklapt te doen
Ik eet het nu meestal wel met de hand, maar dat is meer omdat ik mijn brood rooster. Of ik snij het in 4 stukjes en eet het dan met de hand op.

Maar stel dat ik gebakken champignons op zacht brood eet, of een gebakken eitje, dan eet ik het liefst met mes en vork. Dan kan je ook zo fijn met je stukje brood aan de vork, door eventueel op het bord gekomen eigeel dreggen.
Ringozondag 13 december 2009 @ 19:18
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:57 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Voorgesneden is enorm suf, maar stiekem soms ook handig. Kipluiven met bestek willen eten is simpelweg onhandig! (helaas, ik haaaaat kipkluiven maar de smaak is zo lekker ) Denk dat handigheid v.s. onhandigheid nog wel het belangrijkste verschil is
Klopt, je krijgt maar de helft van het bot als je die kluifjes niet met je vingers eet.
Daarnaast vind ik het gewoon onsmakelijk, als mensen zo "welgemanierd" met hun eten zitten te knoeien. Gedraag je, denk ik dan. Durf te eten.

Maar off-topic.
Adelantezondag 13 december 2009 @ 19:20
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:15 schreef conleche het volgende:

[..]

Ik eet het nu meestal wel met de hand, maar dat is meer omdat ik mijn brood rooster. Of ik snij het in 4 stukjes en eet het dan met de hand op.

Maar stel dat ik gebakken champignons op zacht brood eet, of een gebakken eitje, dan eet ik het liefst met mes en vork. Dan kan je ook zo fijn met je stukje brood aan de vork, door eventueel op het bord gekomen eigeel dreggen.
Maar als je uit de hand eet, loopt het eigeel zo heerlijk langs je kin
conlechezondag 13 december 2009 @ 19:22
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:20 schreef Adelante het volgende:

[..]

Maar als je uit de hand eet, loopt het eigeel zo heerlijk langs je kin
Oeh, oeh, geil, Ade!!
boriszzondag 13 december 2009 @ 19:24
Stokbroden voorgesneden .

Lekker scheuren .
Ringozondag 13 december 2009 @ 19:26
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:15 schreef conleche het volgende:

[..]

Maar stel dat ik gebakken champignons op zacht brood eet, of een gebakken eitje, dan eet ik het liefst met mes en vork. Dan kan je ook zo fijn met je stukje brood aan de vork, door eventueel op het bord gekomen eigeel dreggen.
Oké, ja, dan mag het.
Rewimozondag 13 december 2009 @ 19:34
Wat is er mis met je brood met mes en vork eten? Als je aan tafel eet dan.

Stokbrood laten snijden zou niet eens in me opkomen. Volgens mij smaakt het dan al erg snel droog. En ik hou van dikke stukken stokbrood
RobinOokzondag 13 december 2009 @ 19:34
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:56 schreef conleche het volgende:
Ik moest vroeger ook met mes en vork mijn brood eten, als we aan tafel zaten. Dat is toch niet zó vreemd??
Nee hoor, helemaal niet zo vreemd. Wij aten ons brood niet alleen met mes en vork, we sneden het altijd eerst fijn in 6 stukjes om het daarna op je gemak met vork handen stukje voor stukje op te eten. Maar ook dat heeft dus heel wat vreemde ogen opgeleverd her en der. Dat hoorde ik vooral van mijn broer, die is daar enorm om uitgelachen. Maar we doen het alletwee nog steeds zo.

Dat vind ik eigenlijk wel het grappige van "je vleugels uitslaan", dan kom je erachter dat wat jij doodnormaal vindt anderen weer abnormaal of zelfs hilarisch vinden. En ik blijf erbij, je boterham eerst in stukjes snijden is veel praktischer dan pas een hap afsnijden als je klaar bent om 'm op te eten. En dat dubbelklappen doe ik nooit, nu nog niet.
Ringozondag 13 december 2009 @ 19:40
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:34 schreef Rewimo het volgende:
Wat is er mis met je brood met mes en vork eten? Als je aan tafel eet dan.
Het is opzichtig getrut. Niets meer dan dat.
Klaploperzondag 13 december 2009 @ 19:40
Veel minder lekker, voorgesneden.
motorbloempjezondag 13 december 2009 @ 19:40
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:20 schreef Adelante het volgende:

[..]

Maar als je uit de hand eet, loopt het eigeel zo heerlijk langs je kin
nom
Rewimozondag 13 december 2009 @ 19:41
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:40 schreef Ringo het volgende:
Het is opzichtig getrut. Niets meer dan dat.
Dat zal dan wel Maar ik doe het al ruim 40 jaar en ik ben niet van plan om het te veranderen.
Ringozondag 13 december 2009 @ 19:44
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:41 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Dat zal dan wel Maar ik doe het al ruim 40 jaar en ik ben niet van plan om het te veranderen.
Met jou vele duizenden zo niet miljoenen anderen evenmin. Een koddig stukje poldercultuur, vrees ik.
conlechezondag 13 december 2009 @ 19:48
Ringo, je bent een culi-snob!! Met brood uit landen als Frankrijk en Italie heb je gelijk, dat kan je alleen met je handen eten, maar die dunne sneetjes die je hier in Nederland eet, dat kan prima met mes en vork.
D.zondag 13 december 2009 @ 19:50
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:00 schreef conleche het volgende:

[..]

Mwoah, ben ik het niet met je eens. Sommig beleg is lekkerder indien niet dubbelgeklapt.
Het beleg smaakt echt gewoon hetzelfde hoor, het zit denk ik tussen de oren

En dubbelklappen dat klinkt zo handmatig, dat doe ik niet, wel 2 sneetjes op elkaar
D.zondag 13 december 2009 @ 19:51
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:48 schreef conleche het volgende:
Ringo, je bent een culi-snob!! Met brood uit landen als Frankrijk en Italie heb je gelijk, dat kan je alleen met je handen eten, maar die dunne sneetjes die je hier in Nederland eet, dat kan prima met mes en vork.
Dit is 2009, brood met mes en vork is zo 1934
motorbloempjezondag 13 december 2009 @ 19:52
een boterham met hagelslag en dan lekker dubbelvouwen zodat je nog meer hagelslag proeft

maargoed, stokbrood, voorgesneden!
RobinOokzondag 13 december 2009 @ 20:05
quote:
Op zondag 13 december 2009 00:28 schreef motorbloempje het volgende:
die voorgesneden 'plakjes' vind ik echt naar... te dun, te klein (niet schuin gesneden)... bah! ziet er ook niet uit vind ik persoonlijk
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:04 schreef motorbloempje het volgende:
de rest is blijkbaar niet zo geweldig als dat ik ben, dat weten we allemaal inmiddels wel, dus waarom elke keer weer mijn 'gelijk' willen halen, dingen eindeloos de grond in trappen of juist ophemelen en de mensen die er niets om geven vervolgens weer de grond in trappen... het is echt zo vermoeiend
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:09 schreef motorbloempje het volgende:
ik vind 't altijd zo kinderachtig! En maar kritiek leveren
Joh!
motorbloempjezondag 13 december 2009 @ 20:07
het verschil tussen 'ik vind' en 'het is' is redelijk groot kusje!
N.ickazondag 13 december 2009 @ 20:10
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso, stokbrood van een Nederlandse bakker.
Wel eens in frankrijk geweest en daar een Bagette gegeten? Dan is stokbrood gewoon een straf om te eten

Precies , ik laat de Bagettes ook invliegen , dat gepeupel hier met hun stokbroden... mon Dieu
RobinOokzondag 13 december 2009 @ 20:12
quote:
Op zondag 13 december 2009 20:07 schreef motorbloempje het volgende:
het verschil tussen 'ik vind' en 'het is' is redelijk groot kusje!
Persoonlijk vind ik dat verschil verwaarloosbaar. In ieder geval op fora.
Of je moet een autistische pietlut zijn ofzo. Ieder normaal mens snapt dat als iemand zegt "spruitjes zijn vies" dat dat een persoonlijk mening is en het dus vrijwel niks uitmaakt met "ik vind spruitjes vies".
conlechezondag 13 december 2009 @ 20:13
Het is baguette.
Mirjamzondag 13 december 2009 @ 20:48
mensen, ff kappen met dat offtopic geneuzel.
D.zondag 13 december 2009 @ 20:58
quote:
Op zondag 13 december 2009 20:48 schreef Mirjam het volgende:
mensen, ff kappen met dat offtopic geneuzel.
TS stelde een vraag, en ze weet nu dat het dom is.

Wat valt er verder nog on-topic te melden dan?
Ringozondag 13 december 2009 @ 21:09
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:48 schreef conleche het volgende:
Ringo, je bent een culi-snob!!
Uit jouw mond klinkt dat als een liefkozing.
quote:
Met brood uit landen als Frankrijk en Italie heb je gelijk, dat kan je alleen met je handen eten, maar die dunne sneetjes die je hier in Nederland eet, dat kan prima met mes en vork.
Waarom die rare dunne sneetjes dan ook?
RobinOokzondag 13 december 2009 @ 21:16
Omdat wij ze lekker beleggen!
Het gaat bij ons niet om het brood maar om het beleg!
Ringozondag 13 december 2009 @ 21:25
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:16 schreef RobinOok het volgende:
Omdat wij ze lekker beleggen!
Het gaat bij ons niet om het brood maar om het beleg!
Een stuk paté, mortadella of camembert is inderdaad maar niks als je het vergelijkt met onze superieure boterhamworst en Goudse jonge!
Lienekienzondag 13 december 2009 @ 21:26
Hm. Doen Fransen dat überhaupt wel op een stuk stokbrood? Da's toch weer heel Nederlands, dacht ik.
Ringozondag 13 december 2009 @ 21:32
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:26 schreef Lienekien het volgende:
Hm. Doen Fransen dat überhaupt wel op een stuk stokbrood? Da's toch weer heel Nederlands, dacht ik.
Het is picknickvoer, dat wel. Maar typisch Nederlands?
Lienekienzondag 13 december 2009 @ 21:33
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:32 schreef Ringo het volgende:

[..]

Het is picknickvoer, dat wel. Maar typisch Nederlands?
Volgens mij in ieder geval niet Frans om je kaas te eten op een stuk brood.
Ringozondag 13 december 2009 @ 21:43
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Volgens mij in ieder geval niet Frans om je kaas te eten op een stuk brood.
Maar mét brood wel. En als je dan toch aan het scheuren en breken en kruimelen bent, is dat verschil niet meer zo belangrijk.
Lienekienzondag 13 december 2009 @ 21:45
Ja, zeg. Ze drinken hun glas wijn ook met een stuk brood.
Ringozondag 13 december 2009 @ 21:49
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:45 schreef Lienekien het volgende:
Ja, zeg. Ze drinken hun glas wijn ook met een stuk brood.
Klopt!
Lienekienzondag 13 december 2009 @ 21:51
Nou dan!
RobinOokzondag 13 december 2009 @ 21:51
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:26 schreef Lienekien het volgende:
Hm. Doen Fransen dat überhaupt wel op een stuk stokbrood? Da's toch weer heel Nederlands, dacht ik.
Inderdaad.
conlechezondag 13 december 2009 @ 21:53
Mijn Franse exschoonmama at wel degelijk iedere ochtend als ontbijt een geroosterde plak pain du campagne met een stuk uitlopende camembert er op. En langs de kant van de weg worden er ook wel ham en/of kaassandwiches (en dat zijn dan stukken stokbrood) verkocht, als snel lunchvoer.

Maar het hele fenomeen uitgebreide broodmaaltijd kennen ze dan weer niet. Er wordt tussen de middag ook gewoon warm gegeten. Wel met een stuk brood erbij.
RobinOokzondag 13 december 2009 @ 22:02
Kaassandwiches van dikke hompen stokbrood?
Want de vraag was waarom wij er van die rare dunne sneetjes van snijden....
OldJellerzondag 13 december 2009 @ 22:05
Droogt het ook niet sneller uit als je het al laat snijden in plaats van zelf snijden net voor je het wil gaan consumeren?
conlechezondag 13 december 2009 @ 22:08
quote:
Op zondag 13 december 2009 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Kaassandwiches van dikke hompen stokbrood?
Want de vraag was waarom wij er van die rare dunne sneetjes van snijden....
Dat doet toch bijna niemand? Die rare dunne sneetjes? Bij mij gaat het als vogt: ik pak een stuk stokbrood, scheur er een stukje af, dan pluk ik al het kleffe brood eruit en voer dat aan de duiven en dan doe ik mijn beleg op de korst.

Op die rare dunne plakjes zit haast geen korst. Van stokbrood is het de korst die lekker is, niet dat wit. Vind ik dan.

En die kaassandwiches.......ik denk dat vooral toeristen die kopen, weet ik eigenlijk niet. Nam het zelf ook nooit. Ze hadden ook iets, dat heette iets van Sandwich Américain en dat was dan stokbrood met een hamburger en friet. Dus de friet ook tussen het brood.
Ringozondag 13 december 2009 @ 22:08
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:51 schreef Lienekien het volgende:
Nou dan!
Ik wou gewoon nog wat bijdehands zeggen want je bent altijd leuk om mee te praten.
Klaploperzondag 13 december 2009 @ 22:09
quote:
Op zondag 13 december 2009 22:05 schreef OldJeller het volgende:
Droogt het ook niet sneller uit als je het al laat snijden in plaats van zelf snijden net voor je het wil gaan consumeren?
Goeie!
RobinOokzondag 13 december 2009 @ 22:14
quote:
Op zondag 13 december 2009 22:08 schreef conleche het volgende:
Dat doet toch bijna niemand? Die rare dunne sneetjes?
Dat van die dunne, rare sneetjes ging niet speciaal over stokbrood maar gewoon over brood.
Maar goed, laat verder ook maar. Ik heb zo'n idee dat het toch niet veel zin heeft het uit te leggen...
Blueszondag 13 december 2009 @ 23:45
quote:
Op zondag 13 december 2009 22:05 schreef OldJeller het volgende:
Droogt het ook niet sneller uit als je het al laat snijden in plaats van zelf snijden net voor je het wil gaan consumeren?
Ja natuurlijk Ik vind het er maar lullig uitzien ook die kleine hollands zuinige plakjes
tuinfluitermaandag 14 december 2009 @ 00:07
quote:
Op zondag 13 december 2009 22:05 schreef OldJeller het volgende:
Droogt het ook niet sneller uit als je het al laat snijden in plaats van zelf snijden net voor je het wil gaan consumeren?
quote:
Op zondag 13 december 2009 22:09 schreef Klaploper het volgende:

Goeie!
Nee want ze geven de plakjes stokbrood niet los mee, maar in een plastic zak.
Dat laten snijden is af en toe makkelijk, een onderwijzer die ik ken haalt het voor de
vrijdag voor op school om lekker na te babbelen met een stokbroodje en drankje,
het is daar veel te klein in dat schoolkeukentje dus geen gekruimel en geteut met een
botte mes.
Klaplopermaandag 14 december 2009 @ 00:15
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:24 schreef Isabeau het volgende:
Er is maar 1 winkel in de omgevign waar ik stobrood van wil kopen en die is bijna 10 km van mijn huis af
Maar ik laat het dan niet voorsnijden. Klinkt wel handig, maar het zelf snijden is zo gebeurd en je stokbrood smaakt veel verser.
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:26 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb dan altijd het idee dat dat heel oud smaakt als je het mee naar huis neemt.
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:31 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ja, daarom koop ik het ook niet mijn oma haalde het wel altijd gesneden, maar die was oud dus die mocht dat
quote:
Op zondag 13 december 2009 03:23 schreef Parlay het volgende:
Stokbrood van de AH komt een heel klein beetje in de buurt van Frans stokbrood, ben alleen de naam even kwijt........huppeldepup Pain Staat op wit stokbrood, maar het is een beetje lichtbruin.

En stokbrood snij ik thuis zoals bijna iedereen al aangeeft, het wordt snel droog anders.
Dit was meer de reden van mijn post "Goeie!" .
Adelantemaandag 14 december 2009 @ 00:17
quote:
Op maandag 14 december 2009 00:07 schreef tuinfluiter het volgende:

[..]


[..]

Nee want ze geven de plakjes stokbrood niet los mee, maar in een plastic zak.
Dat laten snijden is af en toe makkelijk, een onderwijzer die ik ken haalt het voor de
vrijdag voor op school om lekker na te babbelen met een stokbroodje en drankje,
het is daar veel te klein in dat schoolkeukentje dus geen gekruimel en geteut met een
botte mes.
Het klinkt als een "feestje" met stokbrood en selleriesalade
Maar in dat soort gevallen is gesneden toch prima?
k_i_mmaandag 14 december 2009 @ 00:21
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:53 schreef conleche het volgende:
Mijn Franse exschoonmama at wel degelijk iedere ochtend als ontbijt een geroosterde plak pain du campagne met een stuk uitlopende camembert er op. En langs de kant van de weg worden er ook wel ham en/of kaassandwiches (en dat zijn dan stukken stokbrood) verkocht, als snel lunchvoer.

Maar het hele fenomeen uitgebreide broodmaaltijd kennen ze dan weer niet. Er wordt tussen de middag ook gewoon warm gegeten. Wel met een stuk brood erbij.
En dan krijg je 's avonds oud stokbrood van 's ochtends bij je eten .

Ik wist eigenlijk niet dat je je stokbrood kon laten snijden. Ook nooit over nagedacht aangezien het een kleine moeite is om het zelf te doen . Wij zijn hier gezegend met de al eerder genoemde "echte" Franse bakker, dus ik fiets graag een extra rondje, in plaats van het stokbrood van de AH .
remlofmaandag 14 december 2009 @ 00:26
Nee natuurlijk laat ik het niet in de winkel snijden, het is juist leuk om het zelf te doen

Toch, liesje?
Kankerkachelsverkopertmaandag 14 december 2009 @ 00:30
Ik heb bij de AH gewerkt maar ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand z'n stokbrood wou laten snijden.

Overigens verkochten we sowieso weinig stokbroden want echte Rotterdammers hebben een godverdomde tievushekel aan Frans.
kabouter.mutsmaandag 14 december 2009 @ 01:03
JOH!
Hier zijn ze niet aan te slepen die dingen!
Maar ik heb ze nog nooit laten snijden
Zal vast wel eens handig zijn maar voor mij tot nog toe niet.
D.maandag 14 december 2009 @ 08:08
Liesje koopt vast ook voorgeschilde aardappelen
Pietverdrietmaandag 14 december 2009 @ 09:43
quote:
Op maandag 14 december 2009 00:30 schreef Kankerkachelsverkopert het volgende:
Ik heb bij de AH gewerkt maar ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand z'n stokbrood wou laten snijden.

Overigens verkochten we sowieso weinig stokbroden want echte Rotterdammers hebben een godverdomde tievushekel aan Frans.
Kan ik me voorstellen, ex-kolonisator is nooit echt geliefd bij de voormalige gekoloniseerden.
Copycatmaandag 14 december 2009 @ 10:00
quote:
Op zondag 13 december 2009 23:45 schreef Bluezz het volgende:
Ik vind het er maar lullig uitzien ook die kleine hollands zuinige plakjes
Ik ook. In mijn familie heeft men er helaas een handje van voor deze makkelijke oplossing te kiezen. Krijg je van die damschijfdunne ministukjes stokbrood. Niet appetijtelijk.
Ik snij of scheur liever zelf.