Nope, maar daar kan wat aan gedaan worden (ws over een paar maanden als we verhuisd zijn naar een huis met een beduidend grotere keukenquote:
No problemoquote:Op zaterdag 12 december 2009 02:08 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Prachtig boek, maar je moet wel van kaas houden.
Okayquote:Op zaterdag 12 december 2009 08:10 schreef Verbal het volgende:
[..]
Niet mijn bedoeling. En sorry dat ik fel reageer, maar toen ik dit topic opende en het woord biologisch typte begon ik mentaal al af te tellen tot het moment dat jij hier iets negatiefs zou komen zeggen (serieus).
Maar goed. Bygones dan maar.
V.
Whehehe, weet ik, maar ik kan nu mijn pannen al niet goed kwijt. Vandaar. Ik wil ook nog een broodrooster en een ander koffie-apparaat en dat wacht ook tot na de verhuizingquote:Op zaterdag 12 december 2009 11:00 schreef Dandilion het volgende:
Om te koken met een tajine heb je toch geen grotere keuken nodig? Gewoon op het gas kan dat ding toch?
:-S
Ik ben dol op kaas, maar ik merk dat het heel erg snel de spuigaten uitloopt en voor je het weet ben je knettervet. Vandaar.quote:Op zaterdag 12 december 2009 11:40 schreef mjan het volgende:
Lust je geen kaas of wil je liever geen zuivel eten uit principiële overwegingen?
Okee. Wat is precies jouw probleem met de Groene Weg, dan, want wat wat jij hier vertelt komt me niet bekend voo? Ik heb mij door onze slager laten uitleggen wat en hoe en een en ander is ook merkbaar aan de kwaliteit van het (varkens)vlees. Dat is juíst vettig, net als de ham. Mij eigenlijk te vettig, want ik houd niet zo van die randen (maar mijn vrouw wel, dus dat lost zich opquote:Op zaterdag 12 december 2009 12:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Okay
even voor alle duidelijkheid, ik ben ook blij als mijn eten gewoon lekker in de wei kan lopen. Daarom koop ik ook lamsvlees, wat lekker in de wei loopt, maar gewoon bij de turk, omdat ik niet in de groene weg slager geloof. Dat ie gewonen medicamenten krijgt en niet esotherische onzin vind ik alleen maar goed. Kunsmest wordt op lammerweiden sowieso niet gebruikt.
Varkensvlees heb ik altijd moeite mee gehad, ik kon vrijwel nergens meer goed varkensvlees kopen, allemaal mager modevlees, ook bij de groene weg. Heb nu echter een paar handelaren gevonden bij mij in de buurt die Iivar verkopen, www.livar.nl scharrelvarkens die echt mogen modderwoelen en bovendie nog echt dik mogen worden.
Ik betaal graag meer voor beter vlees, maar dan moet het vlees ook beter zijn, en niet alleen maar een verhaal zijn en dan net zo mager en jong geslacht als elders.
Rundvlees koop ik voornamelijk bij een bevriende horecaslager, die zelf (gedeeltelijk) zijn beesten uitzoekt en slacht. Hij is eigenlijk de enige die me gemarmerd vlees kan bezorgen. Aan het vet in het vlees zie je overginds al een hoop, is het geel dan is het beest gevoerd met mais en waarschijnlijk op stal gehouden, ook in de zomer. Is het vlees er mager is het beest jong geslacht, het heeft nog geen tijd gehad dikker te worden. Wit vet en doorregen vlees is een goede indicatie dat het beest in de wei heeft gestaan en gras gegeten, niet al te jong is, en veel energie heeft kunnen steken in het aanleggen van een vetvoorraad, melkvee steekt veel energie in het maken van melk.
Dit zijn indicaties trouwens.
Ik koop ook graag bij boeren, is echter een beetje probleem dat veel boeren die vlees verkopen ten eerste Limousin houden, en deze koeien zijn volgens mij chronisch bloedarmoede beesten, want het vlees is veel te licht van kleur. Nota Bene, hoe donkerder het vlees, hoe meer het doorbloed is, hoe meer het beest bewogen heeft. Waarom is echt wild als ree bijna zwart zo donker paars is.
Eieren eet ik eigenlijk alleen maar van eigen kippen, die zijn ten eerste dagvers, en smaken veel beter,
Mijn probleem met de groene weg slagers die ik ken, dat die mager tot broodmager vlees hebben, zowel rund als varken. Ten eerste is dat smakeloos, ten tweede jong geslachtquote:Op zaterdag 12 december 2009 14:09 schreef Verbal het volgende:
[..]
Okaa. Wat is precies jouw probleem met de Groene Weg, dan? Want ik heb mij door onze slager laten uitleggen wat en hoe, en dat was wat jij hier vertelt. Ook merkbaar aan de kwaliteit van het (varkens)vlees. Dat is juíst vettig, net als de ham. Mij eigenlijk te vettig, want ik houd niet zo van die randen (maar mijn vrouw wel, dus dat lost zich op). Sterker nog, die slager van ons was knetterprincipieel daarin (en als hij niet dood zou zijn zou hij dat nog steeds zijn), dus ik vind het moeilijk te geloven dat hij deel zou hebben uitgemaakt van een sjoemelschema.
V.
Bij de Xenos willen ze nog wel eens staan. Erg geschikt om stoofpotjes in klaar te makenquote:Op zaterdag 12 december 2009 08:20 schreef Verbal het volgende:
[..]
Nope, maar daar kan wat aan gedaan worden (ws over een paar maanden als we verhuisd zijn naar een huis met een beduidend grotere keuken
Dus kom maar met tips.
V.
De keurmerken zeggen weldegelijk een hoop over de leefomstandigheden, medicijngebruik, lichamelijke ingrepen die toegestaan zijn etc.quote:Op vrijdag 11 december 2009 17:14 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou graag vlees kopen van dieren die het beter hebben gehad, alleen is er daar nog geen echt keurmerk voor. Nogmaals, biologisch zegt alleen iets over het voer dat ze gegeten hebben. En misscchien de medicijnen die wel of niet gebruikt zijn. Geslacht worden ze gewoon op dezelfde manier hoor, in dezelfde slachterijen. Maar snap niet wat daar nou weer mis mee zou zijn trouwens. Denk je dat biologische varkens geeuthaniseerd worden of zo? Dat de boer en familie er gezellig in de stal om heen komen staan om afscheid te nemen en 'm een spuitje te geven?
Ziet er allemaal fantastisch lekker uit, maar wel hele bewerrkelijke recepten.quote:Op vrijdag 11 december 2009 12:47 schreef ColdFeet het volgende:
Of verdiep je in de Indiase keuken
The Vegeterranean staat ook nog op mijn verlanglijst. Schijnt erg goed te zijn.
Ik zou een tajine bij een Marokaanse winkel kopen, of mee laten brengen uit Marokko of ander land.quote:Op zaterdag 12 december 2009 16:43 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Bij de Xenos willen ze nog wel eens staan. Erg geschikt om stoofpotjes in klaar te maken
Ik heb geen hekel aan kokenquote:Op zaterdag 12 december 2009 18:07 schreef LoudGirl het volgende:
[..]
Ziet er allemaal fantastisch lekker uit, maar wel hele bewerrkelijke recepten.
Niets is ondoenlijk, maar het is niet voor doordeweekse dagen, zeg maar. Je kunt altijd de garnering weglaten of maar één onderdeel van een samengesteld gerecht maken. Wel veel nieuwe ideeën!quote:Op zaterdag 12 december 2009 19:28 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ik heb geen hekel aan kokenOf is het echt ondoenlijk?
Daar worden je gerechten echt niet beter van, het is en blijft een pot van klei.quote:Op zaterdag 12 december 2009 18:45 schreef Dandilion het volgende:
[..]
Ik zou een tajine bij een Marokaanse winkel kopen, of mee laten brengen uit Marokko of ander land.
Nou..quote:Op zondag 13 december 2009 06:27 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Daar worden je gerechten echt niet beter van, het is en blijft een pot van klei.
Staat inderdaad veel info en mensen op het forum zijn altijd wel behulpzaam een denken met je mee.quote:
Het is wel een lastige vraag die je stelt, want als vegetariër stap je vrij snel af van aardappelen, 'vlees', groenten omdat het inderdaad weinig variatie biedt en saai is. Als je toch wilt vasthouden aan een stukje vleesvervanger op je bord, dan zou ik eens gaan experimenteren met zelfgemaakte (bonen)burgers. Daar kun je nog best wat variatie mee creeëren door verschillende kruiden/bonen/groenten/sojaspul/kaas te gebruiken. Hier heb je alvast een voorbeeldje:quote:Op vrijdag 11 december 2009 10:18 schreef Verbal het volgende:
Dus ik ben op zoek naar zelfmaak-alternatieven, die los staan van eenpans- of roerbakgerechten. Voor als je gewoon dom Hollands aardappelen, groente en vleesvervanger wilt hebben.
Het liefst zonder kaas, eieren of room, want dat komt me nu al de neus uit.
V.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |