abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 11 december 2009 @ 10:18:24 #1
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_75508980
Olla. Wij eten al geruime tijd biologisch vlees. Zo veel mogelijk in ieder geval. 90% biologisch vonden mijn meisje en ik mooi, en als we bij mijn schoonouders een keer fout vlees te eten kregen, jammer dan.

Inmiddels hebben wij het boek Eating Animals van Jonathan Safran Foer gelezen en hebben besloten dat 100% van onze dierlijke intake van biologische oorsprong moet zijn. Daarnaast willen wij zeker de helft van de week vleesloos gaan eten.

So far, so good. Maar waar ik wel tegenaan loop is de ultieme saaiheid op het gebied van vleesvervangers. Er zijn maar zoveel groente- en maisburgers die je kunt eten, of Griekse rondo's (met feta), Toscaanse carré's (drie maal raden, inderdaad: mozzarella) of falafel. Allemaal dik gepaneerd natuurlijk.

Dus ik ben op zoek naar zelfmaak-alternatieven, die los staan van eenpans- of roerbakgerechten. Voor als je gewoon dom Hollands aardappelen, groente en vleesvervanger wilt hebben.

Het liefst zonder kaas, eieren of room, want dat komt me nu al de neus uit.

Tips? Alvast bedankt.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_75509347
Als je toch nederlands wil eten, eet er dan vlees bij. De andere helft van de week kun je dan misschien iets anders kiezen, rijst met roerbakgroente bijv., hoef je ook niet van de schrale groenteburgers te eten, het smaakt prima, en je krijgt de benodigde voedingsstoffen uit vlees al voldoende binnen, heb je geen vleesvervanger voor nodig.
pi_75509402
Er zijn werkelijk genoeg alternatieven, als je maar een beetje durft te experimenteren in de keuken. Hier is de zelfgemaakte notenburger een topper, maar smaken verschillen natuurlijk.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
  vrijdag 11 december 2009 @ 10:33:02 #4
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_75509433
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 10:30 schreef Dr_Frickin_Evil het volgende:
Als je toch nederlands wil eten, eet er dan vlees bij. De andere helft van de week kun je dan misschien iets anders kiezen, rijst met roerbakgroente bijv., hoef je ook niet van de schrale groenteburgers te eten, het smaakt prima, en je krijgt de benodigde voedingsstoffen uit vlees al voldoende binnen, heb je geen vleesvervanger voor nodig.
Ja, zo proberen we het op zich ook al, maar toch komen we weleens in de knel. Mijn meisje is niet zo'n rijst-eter en hoeveel pasta of couscous kun je verder aan?

Maar goed, ook tips voor fijne vega-happen zijn uitermate welkom

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  vrijdag 11 december 2009 @ 10:33:46 #5
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_75509455
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 10:32 schreef Knutknuttsson het volgende:
zelfgemaakte notenburger
... recept?

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  vrijdag 11 december 2009 @ 10:35:02 #6
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_75509497
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 10:33 schreef OldJeller het volgende:

[..]

Stel je eet één à twee keer per week vlees, dan krijg je nog steeds genoeg voedingsstoffen die je uit vlees haalt binnen, hoeft niet dagelijks te zijn.
Nee, dát weet ik. En zoals gezegd, als we een eenpanshap eten doen we het meestal niet. Maar voor de gevallen dat je groente en aardappels eet... soms wil je er dan toch nog iets bij, voor de lekker. Of het idee.

Maarreh, die notenburger klinkt al fijn. Meer van dat soort tips?

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_75509581

+

+

=


Vers en biologisch!11!111
Ik ook, bedankt!
  vrijdag 11 december 2009 @ 10:39:49 #8
3185 Adelante
To let it go now
pi_75509640
Vis, of zeg ik nu iets raars?
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_75509735
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 10:35 schreef Verbal het volgende:

[..]

Nee, dát weet ik. En zoals gezegd, als we een eenpanshap eten doen we het meestal niet. Maar voor de gevallen dat je groente en aardappels eet... soms wil je er dan toch nog iets bij, voor de lekker. Of het idee.

Maarreh, die notenburger klinkt al fijn. Meer van dat soort tips?

V.
Ik had z'n reactie niet goed gelezen, en m'n post dus ook snel weggegooid (doch te laat).

Mijn ervaring is dat die vleesvervangers (die ik ooit tegen ben gekomen) niet echt een geheel toevoegende waarde hebben. Je wilt er inderdaad iets bij hebben naast de groente en aardappels, maar zo'n vleesvervanger is vaak, zoals je al zei, gewoon groente met paneermeel.

Ben benieuwd of zo'n notenburger iets is.
pi_75509772
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 10:33 schreef Verbal het volgende:

[..]

... recept?

V.
Er zwerven heel veel recepten voor notenburgers op het net, maar wij maken hem zo...
Veel verschillende champignonssoorten kleinmaken en bakken. Eventueel uitje erdoor, knolook. Wat je maar lekker lijkt.
Ondertussen gemengde noten grof klein maken en dan de champignons en de rest erdoor gooien. In de keukenmachine kort pureren. Wij gooien er dan ook en ei door, maar moet je zelf weten natuurlijk. Van het papje wat dan ontstaat vorm je een burger en die bak je. Heel simpel eigenlijk
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_75509931
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 10:42 schreef OldJeller het volgende:

[..]

Ik had z'n reactie niet goed gelezen, en m'n post dus ook snel weggegooid (doch te laat).

Mijn ervaring is dat die vleesvervangers (die ik ooit tegen ben gekomen) niet echt een geheel toevoegende waarde hebben. Je wilt er inderdaad iets bij hebben naast de groente en aardappels, maar zo'n vleesvervanger is vaak, zoals je al zei, gewoon groente met paneermeel.

Ben benieuwd of zo'n notenburger iets is.
Hoe zit dat eigenlijk met de benodigde voedingsstoffen? Je mist wel aardig wat eiwitten en vitamine B12 enzo toch? Vangt een vleesvervanger dat goed op? Opeens stoppen met vlees eten lijkt mij op termijn zo slecht voor je gezondheid, als je niet goed oplet. Ik weet dat het prima te doen is als je echt aandacht besteed aan het gevarieerd eten en de schijf van vijf etc. Maar heb je daar altijd tijd voor?
pi_75509999
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 10:48 schreef Conversatie het volgende:

[..]

Hoe zit dat eigenlijk met de benodigde voedingsstoffen? Je mist wel aardig wat eiwitten en vitamine B12 enzo toch? Vangt een vleesvervanger dat goed op? Opeens stoppen met vlees eten lijkt mij op termijn zo slecht voor je gezondheid, als je niet goed oplet.
Volgens mij - maar dat weet ik niet zeker, zou ik moeten opzoeken - zal je niets missen als je bv alleen in het weekend vlees eet, en de rest van de week niet. Maar misschien zijn er hier users die zich hierover meer hebben ingelezen.
  vrijdag 11 december 2009 @ 10:51:32 #13
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_75510055
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 10:39 schreef Adelante het volgende:
Vis, of zeg ik nu iets raars?
Op zich niet, ware het niet dat vis in principe erger is dan biovlees. Daar moeten wij zelf nog uit zien te komen, want we zijn er dol op.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_75510062
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 10:49 schreef OldJeller het volgende:

[..]

Volgens mij - maar dat weet ik niet zeker, zou ik moeten opzoeken - zal je niets missen als je bv alleen in het weekend vlees eet, en de rest van de week niet. Maar misschien zijn er hier users die zich hierover meer hebben ingelezen.
Oke, ik ben namelijk flink aan het minderen met het eten van vlees, maar dit is toch wel een punt van aandacht waar ik te weinig van weet.
  vrijdag 11 december 2009 @ 10:52:52 #15
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_75510116
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 10:49 schreef OldJeller het volgende:

[..]

Volgens mij - maar dat weet ik niet zeker, zou ik moeten opzoeken - zal je niets missen als je bv alleen in het weekend vlees eet, en de rest van de week niet. Maar misschien zijn er hier users die zich hierover meer hebben ingelezen.
Ik heb begrepen dat eens in de twee weken al ruim voldoende is.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_75510285
Als je op vegetariers.nl kijkt, dan zie je de voedingsrichtlijnen voor vegetariërs.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_75510415
Mijn zus is ook vegetarisch, iets wat me soms wel stoort, want chicken tonight zonder kip kan natuurlijk niet

Maar om je aan wat alternatieven te helpen. Mijn zus doet cashewnoten door het roerbakken
Bij pasta en lasagne doen we vegetarische balletjes van de AH(ofzo) erdoor. Dat verschil proef je niet eens.
Mijn zus compenseert door wel gewoon vis te eten. Let hierbij wel op het FSC keurmerk, wil je geen verspillende bijvangst. En het WNF heeft een prima viswijzer.

Ook zijn er vegetarische kroketten en bitterballen met een prima ragout. Die verkopen ze bij de natuurwinkel.

Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg vegetarische receptenboeken.
It was an encounter that lasted less than 45 seconds O+
  vrijdag 11 december 2009 @ 11:26:07 #18
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_75511168
Jewèèèèl, maar een beetje fijn recepten delen is toch ook een bedoeling van dit subforum

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_75511827
Mijn echtgenoot maakt deze burgers weleens, die zijn prima te eten Beetje heet bakken, anders blijven ze slappig. En natuurlijk een kwak griekse yoghurt met knoflook en kruiden erover
pi_75513143
Het probleem met vleesvervangers is natuurlijk dat ze vlees moeten vervangen. En dat kan niet want niets smaakt zoals vlees.

Als je andere ingredienten hebt kun je beter anders gaan koken. Laatst nog een of ander rucolastampotje gehad met ricotta en pecorino meen ik. Die pecorino is een vrij zoute scherpe harde kaas, als je die niet helemaal laat smelten dan heeft dat heel grofweg dezelfde functie als een spekje lijkt me. Verder kun je walnoten ook prima fijnhakken en grillen en past dat bij een heleboel dingen.

Van de andere kant, als je nou bioligisch spek koopt, dan heb je aan een paar gram al genoeg voor een mooi smaakaccent. Waarom zou je vleesloze dagen invoeren als je met weinig vlees elke dag lekkerder eten kunt maken?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 11 december 2009 @ 12:36:26 #21
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_75513412
...omdat ik onder andere langzaam wil toegroeien naar geheel vegetarisch. Althans, dat is het plan.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_75513497
www.vegatopia.nl

Hier staat vast nog wel meer wat je kunt gebruiken.
(vriendin is op stage, ik zal haar vanavond even naar dit topic schoppen)
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_75513585
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 12:36 schreef Verbal het volgende:
...omdat ik onder andere langzaam wil toegroeien naar geheel vegetarisch. Althans, dat is het plan.

V.
Zelf weten, maar dan zou ik zo snel mogelijk afstappen van het 3 items op een bord idee. De enige meerwaarde die dat heeft is die van een mooi stuk vlees en een mooie jus. Een mooi lapje vleesvervanger bestaat niet, en vegetarische jus is niks. Tofu of zo is op zich ook niks, het is een goede drager voor kruiden, maar dan dus in dobbelsteentjes door het een of ander.

Kijk maar eens naar traditioneel vegetarische keukens, ik ben er niet zo in thuis, maar de Srilankaanse schijnt daarin uit te blinken. Lijkt me sterk dat die een koolhydraten, groente en een vet/eiwitunit gescheiden op het bord leggen. Dat is typisch voor een maaltijd met een lap vlees.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Moderator vrijdag 11 december 2009 @ 12:46:33 #24
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_75513667
Er was laatst in DWDD een prof. vasculaire techniek die uit stamcellen reepjes spierweefsel kweekte. Voor ¤600 had je al een stukje van 3 bij 0,5 bij 0,5

Maar alle gekheid op een stokje er komen uit de wetenschappelijke hoek best leuke vleesvervangers, dingen als Quorn en ander schimmels al dan niet genetisch gemanipuleerd om dierlijke eiwitten te produceren. Zoek maar eens op de site van universiteit van wageningen.

En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_75513701
Of verdiep je in de Indiase keuken

Ik vind de boeken van Kurma Dasa zéér de moeite waard. Maar dan hebben we het niet meer over aardappels-groente-vegaburgertje.

The Vegeterranean staat ook nog op mijn verlanglijst. Schijnt erg goed te zijn.
pi_75513708
Wat Weltschmerz zegt inderdaad; maar het 'groente-aardappels-stukje vlees' is een mooi begin richting vegetarische keuken vanuit de standaard hollandse.

Persoonlijk vind ik dit wel lekker overigens;
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=545460
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_75513732
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 12:47 schreef ColdFeet het volgende:
...
The Vegeterranean staat ook nog op mijn verlanglijst. Schijnt erg goed te zijn.
Die staat bij ons in de boekenkast, laatst voor m'n vriendin gekocht (de nederlandse uitgave althans)
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  vrijdag 11 december 2009 @ 13:09:54 #28
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_75514356
Ik ben ook vegetarier en loop wel eens tegen hetzelfde probleem aan, hoewel ik al praktisch heel m'n leven vegetarisch eet. De vleesvervangers die ik graag gebruik zijn Quorn desstukjes, AH huismerk sojagehakt, AH huismerk schnitzel en Tivall Javaanse schijf. Ik ben wel dol op rijst- en pastagerechten, dus gehakt en kipvervangers zijn wat dat betreft vaak voldoende. Ik hoef echt niet per se een vleesvervanger te eten, vooral omdat ik niet cold turkey gestopt ben met het eten van vlees maar dat al jaren niet meer doe, maar vindt de betreffende producten ook daadwerkelijk lékker. Mijn vriend eet wel gewoon vlees, maar vindt ze ook absoluut lekker genoeg om een paar keer per week met me mee te eten.

Ik kies dus altijd bij het maken van een gerecht of ik puur vegetarisch wil eten of een zogenaamd vleesgerecht met vleesvervangers wil maken. Zo kan ik alles maken waar ik zin in heb. Echte recepten heb ik dan ook niet, omdat ik simpelweg andere recepten opvolg.
pi_75515573
Hier ook een gemend huwelijk. Vriendin eet wel vlees, met mate, maar ik ben al jarenlang vleesloos. En zoals hierboven staat, vind ook ik die vleesvervangende producten écht lekker. Bovendien is hier in Zweden het aanbod overweldigend groot en de variatie bijna eindeloos. Maar het aanbod bij Ah is ook prima, vind ik.

Overigens; als wij pasta of rijst eten, dan gaat er bijna nooit een vleesvervanger in. Genoeg andere mogelijkheden om een lekkere, voedzame pasta voor beiden te bereiden.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
  vrijdag 11 december 2009 @ 14:01:55 #30
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_75516318
Ik eet pasta ook bijna altijd "vleesloos", maar bijvoorbeeld een lasagne vind ik echt lekkerder met wat sojagehakt er doorheen .
  vrijdag 11 december 2009 @ 14:25:39 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75517283
ipv veel te duur biologisch vlees te kopen kan je natuurlijk ook gewoon bij de turkse slager lamsvlees, geit en schaap halen. Beesten lopen ook gewoon in de wei.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 december 2009 @ 14:45:04 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75518031
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 10:38 schreef sc00p het volgende:
]

Vers en biologisch!11!111
Ja, dus niet he?

Biologisch is alleen maar een keurmerk voor wat de beesten te eten gekregen hebben. Meer niet. Ze kunnen nog net zo ongelukkig gefokt worden als niet-biologische beesten. En dus kan wild per definitie niet biologisch zijn, want je weet niet wat dat beest allemaal gegeten heeft. Zo zijn kippen die vrij rond een huis lopen vaak meer besmet met allerlei giftige stoffen dan de kippen die gecontroleerd gefokt worden in hallen.
pi_75518260
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 14:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dus niet he?

Biologisch is alleen maar een keurmerk voor wat de beesten te eten gekregen hebben. Meer niet. Ze kunnen nog net zo ongelukkig gefokt worden als niet-biologische beesten. En dus kan wild per definitie niet biologisch zijn, want je weet niet wat dat beest allemaal gegeten heeft. Zo zijn kippen die vrij rond een huis lopen vaak meer besmet met allerlei giftige stoffen dan de kippen die gecontroleerd gefokt worden in hallen.
Wat een onzin, de fok en slachtmethoden van biologisch vlees zijn erg streng.
It was an encounter that lasted less than 45 seconds O+
  vrijdag 11 december 2009 @ 14:57:41 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75518536
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 14:51 schreef Ascendancy het volgende:

[..]

Wat een onzin, de fok en slachtmethoden van biologisch vlees zijn erg streng.
Wat robin zegt klopt. Was een tijdje terug nog een schandaal over dat kip in de wei eieren veel meer dioxines bevatten dan legbatterij eieren.
Ook het waanidee dat biologische voeding gezonder zou zijn is onzinnig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 december 2009 @ 15:05:24 #35
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75518845
Wat dacht je van kikkererwtenburgers? Kun je gewoon een stuk of 10 van maken en dan in de vriezer gooien voor later:

Gewone pittige burger; 2. Kerry-burger

Benodigde ingrediënten recept 1. - Pittige Vega-Burger

* 1/2 kop sojabonenmeel; (Eco-winkel, Markt, Reformwinkel, Supermarkt)
* 1/2 kop kikkererwtenmeel (Eco-winkel, Reformwinkel, Supermarkt)
* 1/2 kop tarwebloem
* 3 EL tomatenketchup
* 6-8 EL gedroogde strooi-/Poederkaas (Parmazane)
* 2 TL Sambal Oelek
* 2 grote tenen knoflook (uitgeperst)
* (silvo) 1 EL Komijnzaadpoeder
* (silvo) 1 EL Karwijzaad
* (silvo) 2 TL Kerrie of Hot Kerrie
* (silvo) 1 TL Tijm
* (silvo) 1 TL Laurierpoeder + 1 TL Kruidnagelpoeder
* (silvo) 1 TL zout + 2 TL Kruidenzout
* 1-2 TL peper uit de pepermolen
* 3-4 EL Zonnebloemolie

Bereiding van de burgers

* Begin met het kruidenmengsel inclusief peper, zout en gedroogde strooikaas goed in een kom droog doorelkaar te roeren; alle kruiden worden zo goed verdeeld
* Roer het sojabonen- en kikkererwtenmeel erdoorheen
* Doe het kruidenmengsel, de ketchup, de zonnebloemolie, de sambal en de gemalen bonen samen in een diepe grotere kom waarin je straks fijn kan mengen; let op: de hoeveelheid wordt 3x zoveel!!
* Voeg 3 kopjes lauwwarm water toe
* Roer het prutmengel goed door elkaar; het zal wel iets vloeibaar zijn.
* Voeg nu 4 EL tarwebloem toe en flink veel Paneermeel
* Mix je vloeibare prut nu goed doorelkaar zodat het een dichte taaie massa wordt waar je ballen van kan draaien.
* Nog te vloeibaar? Voeg voldoende Tarwebloem of Paneermeel toe, totdat het voldoende dik en taai wordt
* Pak een bord en draai een bal van 2 EL taai mengsel; sla de bal ietwat plat en je hebt je burger gemaakt. Leg die op je bord en maak telkens een burger totdat je mix op is
* Bak de burgers in vloeibare braadboter aan weerzijden
* Ongeveer 2x2 minuten bakken is voldoende.


** EL= eetlepel TL = theelepel

Benodigde ingrediënten: recept 2. - Vega-Kerryburger

* 1/2 kop sojabonenmeel (Eco-winkel Huizerweg)
* 1/2 kop kikkererwtenmeel (Eco-winkel Huizerweg)
* 1/2 kop (Paneermeel of) tarwebloem
* 1-2 TL Sambal Oelek
* 2 TL Rietsuiker (ongeraffineerd)
* 2 grote tenen knoflook (uitgeperst)
* (silvo) 1 EL Komijnzaadpoeder
* (silvo) 1 EL Karwijzaad
* (silvo) 1 EL Gemberpoeder
* (silvo) 2 TL Kerrie of Hot Kerrie
* (silvo) 1 TL Tijm
* (silvo) 1 TL Oregano
* (silvo) 1 TL zout + 2 TL Kruidenzout
* 1-2 TL peper uit de pepermolen
* 3-4 EL Zonnebloemolie

Bereiding van de burgers

* Begin met het kruidenmengsel inclusief peper, zout goed in een kom droog doorelkaar te roeren; alle kruiden worden zo goed verdeeld
* Roer het sojabonen- en kikkererwtenmeel erdoorheen
* Doe het kruidenmengsel, de suiker, de zonnebloemolie, de sambal en de gemalen bonen samen in een diepe grotere kom waarin je straks fijn kan mengen; let op: de hoeveelheid wordt 3x zoveel!!
* Voeg 3 kopjes lauwwarm water toe
* Roer het prutmengel goed door elkaar; het zal wel iets vloeibaar zijn.
* Voeg nu 4 EL tarwebloem toe en flink veel Paneermeel
* Mix je vloeibare prut nu goed doorelkaar zodat het een dichte taaie massa wordt waar je ballen van kan draaien.
* Nog te vloeibaar? Voeg voldoende Tarwebloem of Paneermeel toe, totdat het voldoende dik en taai wordt
* Pak een bord en draai een bal van 2 EL taai mengsel; sla de bal ietwat plat en je hebt je burger gemaakt. Leg die op je bord en maak telkens een burger totdat je mix op is
* Bak de burgers in vloeibare braadboter
* Ongeveer 2x2 minuten bakken is voldoende.


Maar varieer vooral met de ingredienten, op Google zijn talloze recepten te vinden.
pi_75519043
Wat Erasmo zegt Alleen pak ik zelf altijd bonen uit een blikje. Je kan tig verschillende burgers maken met bonen als basis. Of burgers met restjes; gepureerde groenten of aardappels en dan een korstje maken van broodkruim.
  vrijdag 11 december 2009 @ 15:42:13 #37
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_75520228
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 14:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat robin zegt klopt. Was een tijdje terug nog een schandaal over dat kip in de wei eieren veel meer dioxines bevatten dan legbatterij eieren.
Ook het waanidee dat biologische voeding gezonder zou zijn is onzinnig.
Ja. En dat die dieren ook een beter leven hebben is ook een fabeltje Of dat de bio-industrie slecht zou zijn voor het milieu. Allemaal gelul.

Waarom zouden we proberen dieren iets beter te behandelen, als het maar goedkoop is

Ziektes en pandemieën die versterkt zo niet veroorzaakt worden door intensieve veeteelt? Allemaal gelul, joh. Allemaal een complot om ons van ons idioot goedkope slechte stukje vlees af te houden.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  vrijdag 11 december 2009 @ 15:45:17 #38
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_75520359
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 12:43 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Zelf weten, maar dan zou ik zo snel mogelijk afstappen van het 3 items op een bord idee. De enige meerwaarde die dat heeft is die van een mooi stuk vlees en een mooie jus. Een mooi lapje vleesvervanger bestaat niet, en vegetarische jus is niks. Tofu of zo is op zich ook niks, het is een goede drager voor kruiden, maar dan dus in dobbelsteentjes door het een of ander.

Kijk maar eens naar traditioneel vegetarische keukens, ik ben er niet zo in thuis, maar de Srilankaanse schijnt daarin uit te blinken. Lijkt me sterk dat die een koolhydraten, groente en een vet/eiwitunit gescheiden op het bord leggen. Dat is typisch voor een maaltijd met een lap vlees.
Ik ben daarin ook niet de moeilijkste, maar mijn geliefde komt uit een standaard drie-delen-gezin en moet nog effe omschakelen. Ikzelf ben dol op allerlei Aziatisch, zij vindt er geen kont aan.

Een beetje uitvogelend hannesen dus

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  vrijdag 11 december 2009 @ 16:31:43 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75522156
edit
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 15:42 schreef Verbal het volgende:

[..]

Ja. En dat die dieren ook een beter leven hebben is ook een fabeltje Of dat de bio-industrie slecht zou zijn voor het milieu. Allemaal gelul.

Waarom zouden we proberen dieren iets beter te behandelen, als het maar goedkoop is

Ziektes en pandemieën die versterkt zo niet veroorzaakt worden door intensieve veeteelt? Allemaal gelul, joh. Allemaal een complot om ons van ons idioot goedkope slechte stukje vlees af te houden.

V.
Heb je door dat je geheel niet reageert op wat ik post, maar dat je zelf een en ander brult wat niets met mijn post te maken heeft, en dat vervolgens ontkracht?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 december 2009 @ 17:03:22 #40
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_75523150
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:
edit
[..]

Heb je door dat je geheel niet reageert op wat ik post, maar dat je zelf een en ander brult wat niets met mijn post te maken heeft, en dat vervolgens ontkracht?
Nee.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  vrijdag 11 december 2009 @ 17:12:35 #41
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_75523417
imo, waarom zou je vleesvervangers willen?
Je moet gerechten gaan maken die er niks mee te maken hebben, lekkere vegetarische bonenschotel ofzo.
Neem van die hele grote witte bonen. zet ze in een pot met kruiden en andere groentes op t vuur voor een x aantal uur.
Maak brood met groentes erin (of vul het ermee)
Wil je een beetje goede vader zijn voor je kinderen doe je ze dit niet aan en voer je ze gewoon vlees.
Anders moet je creatief zijn.

mVg.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  vrijdag 11 december 2009 @ 17:14:46 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75523481
Ik zou graag vlees kopen van dieren die het beter hebben gehad, alleen is er daar nog geen echt keurmerk voor. Nogmaals, biologisch zegt alleen iets over het voer dat ze gegeten hebben. En misscchien de medicijnen die wel of niet gebruikt zijn. Geslacht worden ze gewoon op dezelfde manier hoor, in dezelfde slachterijen. Maar snap niet wat daar nou weer mis mee zou zijn trouwens. Denk je dat biologische varkens geeuthaniseerd worden of zo? Dat de boer en familie er gezellig in de stal om heen komen staan om afscheid te nemen en 'm een spuitje te geven?
  vrijdag 11 december 2009 @ 17:30:48 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75523932
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 17:03 schreef Verbal het volgende:

[..]

Nee.

V.
Waarom loop je je eigen topic nu te verknallen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75540734
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 17:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom loop je je eigen topic nu te verknallen?
Omdat ideologisch gemotiveerde eters een hogere kennis bezitten die elk feit zoals wij dat kennen uitdaagt.
anonieme razernist
pi_75540796
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 12:47 schreef ColdFeet het volgende:


The Vegeterranean staat ook nog op mijn verlanglijst. Schijnt erg goed te zijn.
Prachtig boek, maar je moet wel van kaas houden .
Life is too short not to have fun
pi_75542337
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 14:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat robin zegt klopt. Was een tijdje terug nog een schandaal over dat kip in de wei eieren veel meer dioxines bevatten dan legbatterij eieren.
Ook het waanidee dat biologische voeding gezonder zou zijn is onzinnig.
Hoor je mij iets over de gezondheid van de voeding zeggen?
Nee

En wel anderen beoordelen op hun inhoudelijkheid. Reageer dan zelf eens hetzelfde.
It was an encounter that lasted less than 45 seconds O+
  zaterdag 12 december 2009 @ 05:24:29 #47
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75542517
V, heb je een tajine in huis?
  zaterdag 12 december 2009 @ 08:10:23 #48
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_75542742
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 17:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom loop je je eigen topic nu te verknallen?
Niet mijn bedoeling. En sorry dat ik fel reageer, maar toen ik dit topic opende en het woord biologisch typte begon ik mentaal al af te tellen tot het moment dat jij hier iets negatiefs zou komen zeggen (serieus).

Maar goed. Bygones dan maar.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zaterdag 12 december 2009 @ 08:16:09 #49
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_75542761
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 17:14 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou graag vlees kopen van dieren die het beter hebben gehad, alleen is er daar nog geen echt keurmerk voor.
Dan heb jij heeeeeeel andere info dan ik.
quote:
Nogmaals, biologisch zegt alleen iets over het voer dat ze gegeten hebben. En misscchien de medicijnen die wel of niet gebruikt zijn.
Wederom, heeel andere info dan ik (al is dat medicijngebruik ook een belangrijke factor, helemaal als je zelf beweert dat biologisch eten minder gezond is.).
quote:
Geslacht worden ze gewoon op dezelfde manier hoor, in dezelfde slachterijen.
Het vervoer en de hoeveelheid stressfactoren zijn anders.
quote:
Maar snap niet wat daar nou weer mis mee zou zijn trouwens Denk je dat biologische varkens geeuthaniseerd worden of zo? Dat de boer en familie er gezellig in de stal om heen komen staan om afscheid te nemen en 'm een spuitje te geven?
Je mag het natuurlijk in het belachelijke trekken (en dat spreekt meteen weer je eigen claim tegen dat jij graag ook dieren zou eten die beter behandeld zijn. Als je dit soort 'humor' hanteert kun je mij niet overtuigen dat het je een reet interesseert. Het gaat erom dat die beesten een fatsoenlijk leven hebben gehad, of in ieder geval een stuk beter leven dan de 'intensieve veehouderij'-slachtoffers.

En dan heb ik het nog maar niet over de enorme ziektehaarden in de intensieve veehouderij, dierenmishandelingsexessen en de eeeeeeenorme milieu-impact.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zaterdag 12 december 2009 @ 08:18:59 #50
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_75542771
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 17:12 schreef Erosjuhhh het volgende:
imo, waarom zou je vleesvervangers willen?
Heb ik uitgelegd.
quote:
Je moet gerechten gaan maken die er niks mee te maken hebben, lekkere vegetarische bonenschotel ofzo.
Neem van die hele grote witte bonen. zet ze in een pot met kruiden en andere groentes op t vuur voor een x aantal uur. Maak brood met groentes erin (of vul het ermee)
Bedankt voor de oprechte tip
quote:
Wil je een beetje goede vader zijn voor je kinderen doe je ze dit niet aan en voer je ze gewoon vlees.
Ik ben geen vader, maar dan nog: slecht gelezen en ongeïnformeerd.
quote:
Anders moet je creatief zijn.
Eens, maar wat pointers kunnen geen kwaad. Als dit antwoord op elke vraag op FOK! wordt gegeven, kan het forum wel opdoeken.
quote:
mVg
Ook zo.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')