quote:Op woensdag 2 december 2009 19:33 schreef Greys het volgende:
Of doe als ik ooit gedaan heb Q!
Pepernoten bakken, maar dan (per ongeluk) veel te veel suiker er in doen waardoor de pepernoten uitliepen tot platte kletskop-achtige koekjes!![]()
![]()
*keukenprinses*
nee bolletjes rollenquote:Op woensdag 2 december 2009 19:34 schreef Qwea het volgende:
[..]
Oeh dat lijkt me leuk!
Heb ik daar dan zo'n spuit voor nodig?
Heb je een recept ofzo?
Nee niet mee eens, dat kan mislukkenquote:
Kom ik even piepen he... dit zijn PEPERnoten he? Geen kruidnoten toch? Die zijn ranzig.quote:Op woensdag 2 december 2009 19:35 schreef Ynske het volgende:
[..]
nee bolletjes rollen
Recept Pepernoten
Geen sinterklaas feest zonder pepernoten. Natuurlijk kun je de pepernoten voor pakjesavondRecept pepernoten gewoon bij de winkel kopen maar het sinterklaas avondje wordt veel leuker als je de pepernoten lekker zelf gaat bakken. Hier vind je recepten voor je eigen pepernoten als Sint en Piet komen.
Ingredi�nten:
* 250 gram bloem
* 3 gram bakpoeder
* 5 gram kaneel
* 2� gram gemalen kruidnagel
* 2 gram kardemom
* 1 gram gemberpoeder
* 125 gram boter
* 125 gram bruine basterdsuiker
* 50 gram schenkstroop
* 3 gram zout.
Bereidingswijze:
* Zeef de bloem met het bakpoeder en de kruiden in een kom.
* Verwarm de boter met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend in een steelpan tot ongeveer 45 �C tot alles is gesmolten.
* Schenk dit bij de bloemmassa en roer alles goed door elkaar tot een glad deeg ontstaat.
* Laat dit op een koele plaats een paar uur opstijven.
* Rol het deeg uit tot een lap van � cm dikte en steek hier bijvoorbeeld met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje gelijkmatige mopjes uit.
* Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die ongeveer 15 minuten midden in een matig warme oven (circa 180 �C).
* Neem de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen.
++++++++++++++++++++++++++++
of
* 100 gram boter
* 125 gram bruine basterdsuiker
* 1 à 2 eetlepels speculaas kruiden
* zout
* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* 0,5 deciliter melk
Bereidingswijze van Simpele pepernoten
Verwarm de oven voor op 175 graden C. In een kom de boter zacht roeren. Vervolgens de basterdsuiker, kruiden en zout toevoegen. Mengen en het zelfrijzend bakmeel en de melk erbij doen. Met koele hand snel tot deeg kneden en het deeg circa 30 minuten in de koelkast laten opstijven. Van het deeg kleine bolletjes maken en op de bakplaat leggen. En in ongeveer 15 minuten bruin bakken.
Ik vermoed dat je andersom bedoeltquote:Op woensdag 2 december 2009 19:36 schreef Qwea het volgende:
[..]
Kom ik even piepen he... dit zijn PEPERnoten he? Geen kruidnoten toch? Die zijn ranzig.
En gevuld speculaas? Of gewoon speculaas?quote:Op woensdag 2 december 2009 19:35 schreef MrSubtle het volgende:
[..]
Nee niet mee eens, dat kan mislukken
Beide zijn ranzigquote:Op woensdag 2 december 2009 19:37 schreef MrSubtle het volgende:
[..]
Ik vermoed dat je andersom bedoelt
Pepernoten vs. Kruidnoten
Is net zo makkelijk als koekjesquote:Op woensdag 2 december 2009 19:37 schreef Qwea het volgende:
[..]
En gevuld speculaas? Of gewoon speculaas?
erh..? nee? foto?quote:Op woensdag 2 december 2009 19:37 schreef Qwea het volgende:
[..]
Beide zijn ranzig
Ken je die kleine dingen van de bakker? Die zoete dingen?
Die lust ik alleen
Ik had er nog nooit van gehoord. Klinkt erg zoet, is het lekker, of vooral voor kinderen bedoeld?quote:Op woensdag 2 december 2009 19:37 schreef Cat22 het volgende:
Q, arretjescake is koekjes, cacao, suiker en boter. Geen deeg in te bekennen.
*is erelid van de fanclub*
Hahaquote:Op woensdag 2 december 2009 19:30 schreef Qwea het volgende:
hey, even een vraag he...
Ik wil voor sinterklaas zaterdag aaf ( we doen er niet aan maar toch) wat lekkers bakken. Alleen, nu heb ik laatst koekjes gebakken, en die waren totaal verneukt. Zo hard, dat je iemand dood er mee kon gooien
Is er iets foolproof wat ik zou kunnen maken?
Recept voor Speculaasquote:Op woensdag 2 december 2009 19:37 schreef Qwea het volgende:
[..]
En gevuld speculaas? Of gewoon speculaas?
Kut. Die heb ik nietquote:
Ja, leuk al die recepten. Maakt de vraag of ze fool proof zijn niet minderquote:Op woensdag 2 december 2009 19:39 schreef Ynske het volgende:
[..]
Recept voor Speculaas
Ingrediënten
* 400 gram bloem
* 2,5 theelepels bakpoeder
* 1,5 theelepel speculaaskruiden
* 200 gram boter
* 250 gram bruine basterdsuiker
* 75 gram amandelsnippers
* 1 ei
Bereiding
Zeef de bloem en meng dit met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout. Basterdsuiker en (koude) boter toevoegen. Kneed hier soepel deeg van laat dat vervolgens een nacht staan in de koelkast. Zo trekken de kruiden in het deeg. Niet langer, want daar wordt het niet lekkerder van. Dan het deeg goed kneden. Wie een speculaasplank heeft kan die met bloem bestuiven en er stukjes deeg indrukken. Anders rol je het deeg totdat het ongeveer 1,5 cm. dik is en kun je er koekjes van snijden.
Poppetjes zijn natuurlijk klassiek, maar je kan ook zelf andere vormen verzinnen. Dan het deeg bestrijken met ei. (ei kapot slaan en opstrijken met kwastje totdat het glimt) De koekjes leg je op een beboterd bakblik en bestuif je met amandelsnippers Ook de stukjes amandel bestrijken met ei. Vervolgens in een matig warme oven(170 graden) in zo'n 20 a 25 minuten bruin en gaar bakken. De laatste vijf minuten het speculaas even omdraaien.
Recept voor Borstplaat
Ingrediënten
* 12 lepels suiker
* 4 eetlepels water, melk of room
* smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence
* evt. cacao of oploskoffie
Bereiding
Meng de suiker met het water, de melk of de room en heel langzaam aan de kook brengen. Zo'n 5 minuten laten koken. Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water is het goed. Wie cacao of oploskoffie wil gebruiken kan die gelijk met de suiker aan de kook brengen.
Andere smaakstoffen pas toevoegen als de pan van het vuur af is. Figuren voor suikerbeesten van tevoren invetten. Wie geen figuren heeft kan een ingevette bakplaat gebruiken.
Giet daar het suikermengsel op en laat het hard worden. Snijd kleine borstplaatjes uit het bijna uitgeharde mengsel. Neem de borstplaat met een schuivende beweging van de bakplaat af.
Recept voor Schuimpjes
Ingrediënten
* 3 eiwitten
* 375 gram poedersuiker
Bereiding
Oven op laagste stand voor verwarmen. Mixer en grote schaal ontvetten met azijn en keukenpapier. Eiwitten stijfkloppen in schoon gemaakte kom. Als de eiwitten stijf zijn, 2 eetlepels poedersuiker in de kom zeven. Daarna nog een minuut mixen.
De rest van de poedersuiker door het mengsel scheppen. Schep op een ingevette bakplaat kleine hoopjes van het schuim. Bak die schuimjes in 2 uur in de voorverwarmde oven op de laagste stand. Na het bakken de schuimpjes laten afkoelen op een taartrooster.
Recept voor Taai Taai
Ingrediënten
* 330 gram vloeibare honing
* 1/2 ei
* 300 gram bloem
* 12 gram bakpoeder
* 10 gram speculaaskruiden
Bereiding
Vermeng de honing met het halve ei. Zeef de overige bestanddelen boven een beslagkom, voeg het honing-eimengesel toe en meng alles met een houten lepel tot een samenhangend geheel. Kneed de massa met een elektrische handmixer tot een soepel deeg. Je kan ook je handen gebruiken, maar wees erop voorbereid dat taai-taaideeg in dit stadium erg plakkerig is.
Laat het deeg minimaal een halve dag rusten en rol het daarna -tussen twee met olie of boter bestreken vellen bakpapier- uit tot een lap avn ca. 1 cm dikte. Snijd het deeg in de gewenste vorm(en) en bak het 15 à 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
klinkt goedquote:Op woensdag 2 december 2009 19:39 schreef Enfermera het volgende:
[..]
Haha
Ik ga een cheesecake maken, redelijk makkelijk. Nouja, geen echte cheesecake, niet in de oven zeg maar, maar gewoon een kwarktaart die je in de koelkast gooit
Denk dat ik het volgens dit recept ga doen, maar ik laat wat dingen weg en doe het wat anders. Ik ga limoen ipv citroen gebruiken en geen aardbeien maar zelfgemaakte zwarte bessenjam. Voor de bodem gebruik ik denk ik bastognekoekjes en de middenlaag, de kwarklaag zeg maar, laat ik gewoon blanco behalve dan die limoen erdoorOok nog nooit eerder gedaan dus ik ben benieuwd of je er ook straks mee kan gooien
Maar ik hoop 't niet
dat zijn recepten die de kinders hier maaktenquote:Op woensdag 2 december 2009 19:40 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ja, leuk al die recepten. Maakt de vraag of ze fool proof zijn niet minder
Dat heb ik toen ik 12 was gemaakt op schoolquote:Op woensdag 2 december 2009 19:37 schreef Cat22 het volgende:
Q, arretjescake is koekjes, cacao, suiker en boter. Geen deeg in te bekennen.
*is erelid van de fanclub*
Knapkoekjes zijn ook lekker en makkelijkquote:Op woensdag 2 december 2009 19:40 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ja, leuk al die recepten. Maakt de vraag of ze fool proof zijn niet minder
oohquote:Op woensdag 2 december 2009 19:41 schreef Ynske het volgende:
[..]
dat zijn recepten die de kinders hier maaktendus ja foolproof
Come again?quote:Op woensdag 2 december 2009 19:41 schreef MrSubtle het volgende:
[..]
Knapkoekjes zijn ook lekker en makkelijk
Arretjescakequote:Op woensdag 2 december 2009 19:41 schreef ferrari_rood het volgende:
Arretjescake kan prima voor volwassenen. Ik heb het vorig jaar getrakteerd aan het einde van mijn werkperiode. Is een stuk goedkoper dan taart maar wel erg lekker.
Ik ga vrijdag creme brullee maken/ Alvast voor zaterdag met Sinterklaas.
Het is er lekker, met mate. En bedoeld voor het hele gezin. Oma maakte hem altijd, ik maak de light versie. Daar gaat maar een half pakje boter in.quote:Op woensdag 2 december 2009 19:38 schreef MrSubtle het volgende:
[..]
Ik had er nog nooit van gehoord. Klinkt erg zoet, is het lekker, of vooral voor kinderen bedoeld?
Knapkookquote:Op woensdag 2 december 2009 19:41 schreef MrSubtle het volgende:
[..]
Knapkoekjes zijn ook lekker en makkelijk
Vertel Qwea eens hoe makkelijk kruidnoten zijn om zelf te makenquote:
Je dacht vast dat je in CUL zat.quote:
Ja, dat had ik ook een keer gedaan, maar dat vond ik wat te machtig. Wellicht dat ik nog een beetje mon chou door die kwark doe voor de smaak, maar denk dat ik het eerst maar eens zonder ga proberenquote:Op woensdag 2 december 2009 19:40 schreef Ynske het volgende:
[..]
klinkt goed
monchoutaart is ook lekker
MM zegt "Pepernoten gaat je niet lukken als de koekjes al niet willenquote:Op woensdag 2 december 2009 19:44 schreef MrSubtle het volgende:
[..]
Vertel Qwea eens hoe makkelijk kruidnoten zijn om zelf te maken![]()
DOEN! Je scoort veel punten met minimale inspanning en budget.quote:Op woensdag 2 december 2009 19:44 schreef Qwea het volgende:
arretjescake is wel mooi goedkoop. Kan ik dat meenemen naar de studio
quote:Op woensdag 2 december 2009 19:44 schreef MrSubtle het volgende:
[..]
Vertel Qwea eens hoe makkelijk kruidnoten zijn om zelf te maken![]()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op woensdag 11 november 2009 18:10 schreef ElisaB het volgende: Ik ben ElisaB en stiekem verliefd op MrS O+
China verslagje: [sc] 611 Waar Geer een lijk probeert te verbergen...
bijna wel...quote:
Ja, met gesmolten witte chocolade en frambozenquote:Op woensdag 2 december 2009 19:43 schreef Qwea het volgende:
En greys, die cheesecake van jou is die te eten?
Ik ga dr ff op broedenquote:Op woensdag 2 december 2009 20:03 schreef Greys het volgende:
Qtje, die pepernootjes (half rond met een plat kantje, die toch?) die zijn echt makkelijk!
Daar moet je dat onderste recept van Ynske voor hebben:
* 100 gram boter
* 125 gram bruine basterdsuiker
* 1 à 2 eetlepels speculaas kruiden
* zout
* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* 0,5 deciliter melk
Bereidingswijze van Simpele pepernoten
Verwarm de oven voor op 175 graden C. In een kom de boter zacht roeren. Vervolgens de basterdsuiker, kruiden en zout toevoegen. Mengen en het zelfrijzend bakmeel en de melk erbij doen. Met koele hand snel tot deeg kneden en het deeg circa 30 minuten in de koelkast laten opstijven. Van het deeg kleine bolletjes maken en op de bakplaat leggen. En in ongeveer 15 minuten bruin bakken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We hebben bericht van de expertise dat auto total loss is is gewoon te verwachten. Ford Escort uit 1993 met minstens twee keer klokje rond en een trekhaak die gewoon scheef is plus deuren die niet dicht willen dat zegt wel wat over de 'kooi' als je begrijpt wat ik bedoel. Dagwaarde is 695 euro en da's meer dan ik had verwacht ik rekende op een eurotje of 400 tot 500.![]()
![]()
Gister bij fysio geweest flink rukken en trekken dus vandaag veel pijn. Heb weinig kracht meer in rechterarm en hand en dat is voor nu het grootste probleem. Het is mogelijk dat de spieren tussen de schouderbladen vast zitten en dat dat de oorzaak hiervan is. Voorlopig rust, niet werken, veel warmte erop en massages en warme douches.As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |