Papiertje er onder dus en theedoek op t dekselquote:Op donderdag 5 november 2009 12:56 schreef -Mellow- het volgende:
gewoon met witbroodmixkrijg je daarmee wel bapao-achtig deeg?
dat van die theedoek is wel een goede tip. Mijn enige poging bapaos te maken werd een kleffe bende, alles bleef aan het mandje plakken ook.
thx iig.
Ik heb een rijststomer staan.... Gewoon zo´n simpele goedkope. Moet ik dan water bij de bapao´s in doen?? Of moet ik die in vergiet zetten??quote:Op donderdag 5 november 2009 13:17 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Papiertje er onder dus en theedoek op t deksel![]()
En ja wij maken ze echt al ons hele leven met witbroodmix, snel en makkelijk, wel genoeg laten rijzen!
Nee in de vergiet natuurlijk, waar je normaal de rijst in doetquote:Op donderdag 5 november 2009 15:56 schreef nieslief het volgende:
[..]
Ik heb een rijststomer staan.... Gewoon zo´n simpele goedkope. Moet ik dan water bij de bapao´s in doen?? Of moet ik die in vergiet zetten??
D'r zit geen vergiet in!!! Die moet ik dan nog gaan zoeken in de winkel want mijn vergiet past er ook niet in. Of ik moet dus een of ander standaard vinden dat erin kan.quote:Op donderdag 5 november 2009 15:57 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Nee in de vergiet natuurlijk, waar je normaal de rijst in doet
Dan heb je ongetwijfeld een rijstkoker en geen rijststomerquote:Op vrijdag 6 november 2009 10:29 schreef nieslief het volgende:
[..]
D'r zit geen vergiet in!!! Die moet ik dan nog gaan zoeken in de winkel want mijn vergiet past er ook niet in. Of ik moet dus een of ander standaard vinden dat erin kan.
Gave boterhammenbak he!quote:Op dinsdag 24 november 2009 12:33 schreef Loveless85 het volgende:
Hendig sjieke broodtrommel!
Waar haal je dat?
Ik geloof iets van 16 euro of zo inclusief verzenden.quote:Op woensdag 25 november 2009 22:15 schreef liessa het volgende:
Wauw, die is inderdaad mooi zeg! Mag ik vragen wat ie kostte?
Ik zal toch niet doodgaan aan dat ei? Het deed gewoon normaal in het water enzo.quote:Op woensdag 16 december 2009 19:59 schreef oh-oh het volgende:
Nee!
Naja dat knijn is niet zo erg he![]()
Wat zijn dat voor bonen?
Ik weet t niet , eieren zijn best al lang houdbaar dus ik hou me wel altijd aan de datum...quote:Op woensdag 16 december 2009 20:01 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ik zal toch niet doodgaan aan dat ei? Het deed gewoon normaal in het water enzo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Edamame
Oh.quote:Op woensdag 16 december 2009 20:02 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Ik weet t niet , eieren zijn best al lang houdbaar dus ik hou me wel altijd aan de datum...
Ik heb morgen dit:
[ afbeelding ]
Niet gezond, moet nog es zien of het lekker is ook
Rösti! Ah, niet herkend.quote:Op woensdag 16 december 2009 20:11 schreef oh-oh het volgende:
Oh klinkt lekker die bonen, hoe doe je ze dan in je box, gewoon bevroren en dat je ze ontdooit eet, of kook je ze eerst en dan afgekoeld dr in?
In mijn bento zit in de onderste rösti met vissticks en citroen, restjes van mn avondeten.
En boven een half blik babymais en wat gurkjes en oreokoekjes
Ah tof, das zo gepiept.quote:Op woensdag 16 december 2009 20:15 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Rösti! Ah, niet herkend.
Er staan verschillende bereidingswijzen op de verpakking. Het komt erop neer dat je ze moet stomen. Ik doe ze in een schaaltje water in de magnetron, en die laat ik dan 2 tot 3 minuten tekeergaan op 750 watt. Bij sommige toko's hebben ze ook verse exemplaren die nog in de peul zitten - ik weet niet hoe je die moet bereiden.
Die is echt helemaal geweldig!!!quote:Op woensdag 16 december 2009 20:17 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Ah tof, das zo gepiept.
Ik heb alweer een hele bentowaslijst voor bij de Toko, er is hier sinds kort een megagrote aziatische supermarkt, daar moet ik binnenkort maar es goed in gaan slaan
Ik vind het in de zomer ook gemakkelijker. We eten dan meer salades, en er is altijd volop vers (rood) fruit aanwezig. Het oog wil ook wat.quote:Op donderdag 17 december 2009 17:18 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Die is echt helemaal geweldig!!!
Ik merk dat bento hier echt een zomerdingetje isAl het 's avonds nog lekker licht is. Nu geen zin, smeer gewoon brood 's morgens
Oh! Een henohenomoheji bentobox!quote:Op dinsdag 24 november 2009 11:47 schreef oh-oh het volgende:Ik had echt eerder moeten roepen want hijs binnen
![]()
Deze heb ik:
[ afbeelding ]
Ei uit voorzorg weggegooid...quote:Op donderdag 17 december 2009 20:42 schreef oh-oh het volgende:
Was het ei nog een beetje te eten?
De rösti was wel lekker na een minuutje magnetron, maar de vissticks niet gek genoeg, dus die doe ik niet meer
Als ie dat spontaan heeft gedaan niet. Maar anders wel hoor, niks mis mee. Mijn eieren zijn bijna altijd wel over de datum (de laatste uit het doosje dan).quote:Op woensdag 16 december 2009 19:58 schreef _Arual_ het volgende:
Zouden jullie een ei eten dat tien dagen over de datum is? En de vorm van een konijn heeft aangenomen?
Ik vond die ook fijn qua formaat maar zo lelijk, net een gereedschapskistquote:Op dinsdag 22 december 2009 00:31 schreef detailfreak het volgende:
ik heb het ook, die winterstop. maar als ik dan de foto's zie (edamame... yum!) denk ik, toch maar weer doen!
inmiddels ook een bento box uit japan laten overkomen: http://www.flickr.com/photos/yurippe/539070713/
het is een vrij grote (man-size), dan kan ik mijn avondeten er ook in vervoeren. bij de lunch heb ik meestal nog wat snackruimte over. vond het vooral heel leuk dat er chopsticks in het dekseltje passen. of een klein vorkje past ooken zout/peper zakjes enzo.
Oh bij onze sushiboer zit dat in zakjesquote:Op woensdag 23 december 2009 10:32 schreef -Mellow- het volgende:
Ik gebruik tegenwoordig de lege sojasaus bakjes van de sushiafhaal als dressingbakjes om mee te nemen voor over de salade
dat ik daar toch niet eerder op ben gekomen.
Het was gekruide couscous, en meer dan die shoarma zit dr niet bij, icm de paprika salade was het echt meer dan genoeg smaak!quote:Op zondag 10 januari 2010 20:22 schreef liessa het volgende:
couscous met shoarma, dat klinkt lekker! Zit er nog meer in, of alleen dat?
Ik zit toevallig net te eten dus ik zal ff meten voor je!quote:Op woensdag 13 januari 2010 13:49 schreef diedlaughing het volgende:
Ik wil ook gaan beginnen met bento.
Wat zijn de afmetingen van de bakje die jullie gebruiken?
Wij eten met twee man zo acht rollen weg...quote:Op donderdag 14 januari 2010 13:57 schreef kruimel_20 het volgende:
ik vroeg me af.... kun je sushi invriezen , en dat het dan nog lekker blijft? ik eet als enige thuis sushi en gelijk zo'n hele rol is ook een beetje veel
Ik verwarm meestal, hangt er natuurlijk vanaf wat het is.quote:Op donderdag 11 februari 2010 09:31 schreef Niara het volgende:
ja dat is ook iets wat ik me afvraag.. eten jullie alles koud of verwarmen jullie nog dingen?
Dat is een hele mooie, zeker wel!quote:Op vrijdag 12 februari 2010 13:13 schreef FP128 het volgende:
Gisteravond op weg naar huis in Amsterdam nog even een fraaie Bentobox opgehaaldbij Momo.
Ik rol ze zelf in. Je hebt ze ook kant-en-klaar, maar die zijn duur.quote:Op woensdag 24 februari 2010 20:37 schreef oh-oh het volgende:
Oh die geitenkaasjes, das een goeie om es mee te pakken, die liggen bij de Aldi![]()
En dan heb je echt je bento snel klaar met zulke dingen idd!
Ik heb ze gehaald bij de Oriental supermarkt, die heeft verschillende vestigingen in heel NL.quote:Op woensdag 24 februari 2010 20:46 schreef oh-oh het volgende:
Oh bij de Aldi zijn ze kant en klaar en helemaal niet duur volgens mij, daar is niks duur![]()
Ik heb best vaak geitenkaas of feta in de bento![]()
Waar haal je die leuke zoete bapao's?
Die zou ik graag willen proeven een keer
Ah super, die zit hier ook, ben ik pas 1 keer geweest.quote:Op woensdag 24 februari 2010 20:49 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ik heb ze gehaald bij de Oriental supermarkt, die heeft verschillende vestigingen in heel NL.
http://www.amazingoriental.com/
Ze liggen in de vriezer. Ze hebben ze ook in perzikvorm en zonder kleurtje. En nog wat andere soorten die ik niet uit probeerde te durven omdat de ingrediënten in het Japans vermeld stonden en ik een schelpdierenallergie heb...quote:Op woensdag 24 februari 2010 20:51 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Ah super, die zit hier ook, ben ik pas 1 keer geweest.
Zal binnenkort weer es gaan, en dan zal ik ze zoeken
Grote verpakingen?quote:Op woensdag 24 februari 2010 20:54 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ze liggen in de vriezer. Ze hebben ze ook in perzikvorm en zonder kleurtje. En nog wat andere soorten die ik niet uit probeerde te durven omdat de ingrediënten in het Japans vermeld stonden en ik een schelpdierenallergie heb...
In dit geval houd ik het bij kant-en-klaar! Ik geloof dat er iets van 20 konijntjes in een verpakking zitten? Het zouden er ook 12 kunnen zijn. Ik weet niet waarom ik twijfel tussen die getallen, en ik ben te lui om de vriezer open te trekkenquote:Op woensdag 24 februari 2010 20:56 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Grote verpakingen?
Ik ben benieuwd hoor!
Ik wil binnenkort ook weer es zelf bapao's maken. Ik heb vorige keer dat ik daar was zelfs echte bapaobloem gekocht daarvoor al![]()
Tis er alleen nog niet van gekomen het es te gebruiken, en ik heb nog wel zo een mooie grote stoompan van mn broertje voor mn verjaardag gekregen vorig jaar
Whaha maakt niet uit, ik ga binnenkort weer eens op mn gemak op expeditie daarquote:Op woensdag 24 februari 2010 21:02 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
In dit geval houd ik het bij kant-en-klaar! Ik geloof dat er iets van 20 konijntjes in een verpakking zitten? Het zouden er ook 12 kunnen zijn. Ik weet niet waarom ik twijfel tussen die getallen, en ik ben te lui om de vriezer open te trekken
Dat is dus eigenlijk bedoeld voor honden!?quote:Op donderdag 25 februari 2010 19:33 schreef oh-oh het volgende:
Ik gebruik hem voor mezelf en voor de honden.
Hier kun je zien hoe ie is:
Carnibest/Versvoeding vs brokdiscussie #4
En hier waar ik m besteld heb![]()
Carnibest/Versvoeding vs brokdiscussie #4
saus in een bakje doen, flesje inknijpen, er op z'n kop in, en dan loslaten.quote:Op maandag 1 maart 2010 09:36 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb die flesjes ook, maar ik krijg ze niet gevuld
![]()
Oh , daar had ik zelf nou echt totaal nooit aan gedachtquote:Op maandag 1 maart 2010 09:37 schreef Mirjam het volgende:
[..]
saus in een bakje doen, flesje inknijpen, er op z'n kop in, en dan loslaten.
zou moeten werken.
Precies. Maar hier zit toch zo'n pipet bij? Rechtsonder!? En dat werkt dan weer volgens hetzelfde principe.quote:Op maandag 1 maart 2010 09:37 schreef Mirjam het volgende:
[..]
saus in een bakje doen, flesje inknijpen, er op z'n kop in, en dan loslaten.
zou moeten werken.
Gewoon super de boer volgens mij, of mss Xenos, standaard winkel iegquote:Op dinsdag 2 maart 2010 20:24 schreef liessa het volgende:
makreel in kerriesaus? Klinkt interessant, gewoon uit de supermarkt?
De eivormpjes waren nog een 'impulsaankoop' ook!quote:Op dinsdag 2 maart 2010 06:21 schreef liessa het volgende:
hmm, ziet er lekker uit Arual!
Mijn pipetje ging na 5 keer gebruiken kapot, dus nu hou ik ook het flesje ondersteboven in de te gebruiken saus...
He, ik heb nog eiervormpjes (nieuwe), als ik had geweten dat je ze ging bestellen had je ze wel bij mij kunnen krijgen.
Gisteren voor het eerst in maanden weer eens de kant en klare gehaktballetjes van Appie Heyn gegeten, die zijn erg geschikt voor in de bento als je geen tijd/zin hebt om zelf te maken. 400 gram voor 2 euro, dan zijn ze al gaar. Zit wel vrij veel ui in, maar dat vind ik persoonlijk juist lekker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |