beleggingsfondsen is echt een goede investering voor mensen die iets minder tijd willen besteden aan beleggen en toch op safe willen spelen voor een goed rendement. Als ik 1 tip kan geven, zijn dat de iShares!. Die leveren bijna allemaal wel een beter rendement op dan de spaarrekeningen en de provisie kosten zijn niet zo hoog.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 21:52 schreef AQuila360 het volgende:
Hoe denken jullie hier over beleggingsfondsen?
Ik wil eigenlijk een deel in een beleggingsfonds stoppen en met een klein deel zelf beetje aanklooien.
In de FiscAlert waren ze nogal positief over Carmignac Investissementquote:Op donderdag 15 oktober 2009 21:57 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
beleggingsfondsen is echt een goede investering voor mensen die iets minder tijd willen besteden aan beleggen en toch op safe willen spelen voor een goed rendement. Als ik 1 tip kan geven, zijn dat de iShares!. Die leveren bijna allemaal wel een beter rendement op dan de spaarrekeningen en de provisie kosten zijn niet zo hoog.
De enige reden dat ik ze op dit moment nog niet in de portefeuille heb zitten is omdat mijn lange termijn beeld nog ietwat te troebel is. Op het moment dat er voor mij een duidelijk koop signaal is voor een jaar of meer gaat er sowieso een 15 - 20% de iShares in. (uiteraard houd ik wel een 25% over voor day trading)
... en toch heeft IBM wel een hoger EPS behaald dan analisten hadden verwacht. Maar wat ook weer een klap ind e Dow Futures :p Dat wordt morgen zo wel heeel snel weekend vierenquote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:05 schreef M.Melandri het volgende:
DOW fut klapt wel omlaag door IBM
Volgens mij op elk nieuwtje zijn we vandaag omlaag gegaanquote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:07 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
... en toch heeft IBM wel een hoger EPS behaald dan analisten hadden verwacht. Maar wat ook weer een klap ind e Dow Futures :p Dat wordt morgen zo wel heeel snel weekend vieren
Ik ga morgen denk ik of dit weekend maar eens wat meer verdiepen in wie er nou op die grote verkoop knop drukt. Als je ziet wat voor spike IBM veroorzaakt. Ik wil eigenlijk wel eens met die fonds managers praten waarom ze het zo nodig vinden letterlijk 1 seconde nadat de cijfers uitkomen op de verkoop knop te drukken.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:08 schreef M.Melandri het volgende:
[..]
Volgens mij op elk nieuwtje zijn we vandaag omlaag gegaanen zonder nieuws naar nieuwe highs
Ik ken het niet, weet alleen van bekenden dat iShares gewoon een erg gemakkelijk en veel gebruikte fondsen zijn met goede rendementen. Ik zal morgen eens op de verschillende tools bij langs gaan of ik iets kan vinden over dit Carmignac gebeuren. Ben je van plan om voor een groot gedeelte passief te beleggen ?quote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:02 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
In de FiscAlert waren ze nogal positief over Carmignac Investissement
Weet je daar toevallig iets van
Ik ben er nog niet aan uitquote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:14 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik ken het niet, weet alleen van bekenden dat iShares gewoon een erg gemakkelijk en veel gebruikte fondsen zijn met goede rendementen. Ik zal morgen eens op de verschillende tools bij langs gaan of ik iets kan vinden over dit Carmignac gebeuren. Ben je van plan om voor een groot gedeelte passief te beleggen ?
De eerste 40 zijn ook geen probleem, wel als er daarna nog dik 200 afvliegenquote:Op donderdag 15 oktober 2009 21:38 schreef Soldier2000 het volgende:
Mja mja ik zie de beurs niet zo snel 40punten zakken, en wat dan nog met deze stijging zitten we in November wel op 340+ en dan zijn die 40 punten niet echt een disaster..
Ik wacht rustig af...van mij mag het. Liever snel dan laat.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:35 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
De eerste 40 zijn ook geen probleem, wel als er daarna nog dik 200 afvliegen
Yeah right, de beurs die ff -240 punten gaat.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:35 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
De eerste 40 zijn ook geen probleem, wel als er daarna nog dik 200 afvliegen
Zal ook niet op 1 dag gebeuren, jaartje of 2/3quote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:38 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Yeah right, de beurs die ff -240 punten gaat.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet moet hebben van dat soort blaadjes waarin bepaalde fondsen worden aangeprezen. Ik vind het altijd maar verkapte reclame praat. Probeer juist de informatie zelf te krijgen en dan een eigen afweging te maken. Ik snap ook wel dat veel mensen dit niet doen omdat ze het niet willen of dat ze er de tijd niet voor hebben. Maar ik zie vaak genoeg mensen die toch een beetje beteuterd kijken omdat ze in een verkeerd fonds hebben geinvesteerd.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:32 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Ik ben er nog niet aan uit![]()
Sowieso beleg ik met vrij weinig geld maar ik vond het de afgelopen maanden wel leuk om te doen maar nu krijg ik het ook weer drukker met school en dan werkt het niet echt handig meer. Dus ik dacht eventueel de helft in een fonds en met de andere helft gewoon wat losse aandelen kopen zoals ik nu al doe.
Maar als je dat wil doen graag![]()
In de Fiscalert beoordeelde ze dat fonds als zeer goed. Maar nu moet ik er bij zeggen dat ze ook wel een bepaald product van de DSB als zeer goed beoordeeld hadden
Ik snap er geen fuck van waar dat geld vandaan komtquote:
quote:De grote Amerikaanse banken gaan dit jaar recordvergoedingen uitbetalen. Volgens de Wall Street Journal zullen de 23 grootste financiële instellingen in 2009 140 miljard uitbetalen aan vergoedingen, ondanks de publieke verontwaardiging over de graaicultuur op Wall Street.
De recordsom aan vergoedingen, premies en bonussen ligt daarmee 20 pct hoger dan vorig jaar en zelfs hoger dan het vorige piekjaar 2007. Gemiddeld krijgt elke bankier in 2009 143.400 dollar, rekende de krant uit.
Een kijkje op de balans bij de grootste banken in Amerika toont al snel aan dat de meeste al weer op de goede weg terug zitten wat betreft omzetten en winst.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:57 schreef henkway het volgende:
[..]
Ik snap er geen fuck van waar dat geld vandaan komt
[..]
En al die slechte leningen danquote:Op donderdag 15 oktober 2009 23:09 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Een kijkje op de balans bij de grootste banken in Amerika toont al snel aan dat de meeste al weer op de goede weg terug zitten wat betreft omzetten en winst.
Nee, maar zoals je al vermeld die credit cards is op dit moment inderdaad een groeiend probleem. Een voorbeeldje is dat bijv. de credit card losses bij een bank als JPMorgan in een jaar tijd vervijfvoudigd zijn! Maar dat wil niet zeggen dat de rest van het bedrijf het zelfs nog beter doetquote:Op donderdag 15 oktober 2009 23:10 schreef henkway het volgende:
[..]
En al die slechte leningen dan
Credit cards ed
is alles afgeschreven![]()
Ze zitten nog met enorme verliezen opgezadeld van option arm hypotheken, deze verliezen zijn er nu nog niet maar wel als deze hypotheken worden gereset en mensen de marktrente moeten gaan betalen, waardoor er een nieuwe foreclosures golf komt.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 23:09 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Een kijkje op de balans bij de grootste banken in Amerika toont al snel aan dat de meeste al weer op de goede weg terug zitten wat betreft omzetten en winst.
interessant artikel over de foreclosure markt: http://www.cnbc.com/id/33310096 . Waar baseer je je op dat deze huizen op de balans blijven staan? Banken dumpen tegen elke prijs zolang het maar cash is. Die stortvloed aan huizen wordt kennelijk aardig opgenomen in de markt.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 23:57 schreef piepeloi55 het volgende:
Vergeet niet de market to fantasy-boekhouding. Een heleboel verliezen zijn nog niet genomen omdat een hele hoop forclosure-huizen nog tegen ficitieve marktwaarde op de balansen staan. Deze huizen worden op dit moment niet verkocht. Sommige schattingen zeggen dat voor elk te koop staand huis een huis een forclosure-huis is dat vroeg of laat gaat worden verkocht, afhankelijk wanneer de bank verlies wil nemen en de boekhoudregels worden aangepast. Vroeg of laat zal dit leiden tot een stortvloed van huizen die worden aangeboden, wat natuurlijk een neerwaartse druk op de prijs gaat geven en zo meer problemen veroorzaakt.
Verder lopen de wanbetalingen nog steeds op in alle kredietvormen. Ook moet een hele shitload of hypotheken nog gereset worden. Dit allemaal betekent niets goed. Voor diegene die geloven dat de financiele wereld herstellende is, moet maar eens kijken naar de kredietverstrekking. Dit is de belangrijkste indicator of het goed gaat in de bankenwereld en deze indicator staat nog steeds op het laagste niveau ooit. De reden waarom banken toch winsten kunnen rapporteren zijn boekhoudtrucjes, oa die market to fantasy en het gratis geld dat verstrekt word door centrale banken. Dit is tijdelijk.
Hoezo zouden banken tegen elke prijs dumpen als ze de huizen tegen een fictieve marktwaarde op de balans kunnen laten staan en dus (nog) niks hoeven af te schrijven. Vooral afgelopen zomer hoorde ik veel analisten hierover vertellen o.a. op BB. Veel banken kiezen (deels) voor deze strategie, ook afhankelijk in welk gebied in de USA.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 00:05 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
interessant artikel over de foreclosure markt: http://www.cnbc.com/id/33310096 . Waar baseer je je op dat deze huizen op de balans blijven staan? Banken dumpen tegen elke prijs zolang het maar cash is. Die stortvloed aan huizen wordt kennelijk aardig opgenomen in de markt.
Daarnaast onderschat je denk ik de duur van het begrip 'tijdelijk'
plus het voordeel dat het aantal concurrenten gedecimeerd is.
Niet dat ik fanboy ben van de banken, maar zie toch geen hel en verdoemis in het verschiet.
er is geen tijd een betere dan deze om die verliezen te nemen. Bovendien hoeven verliezen op portefeuilles van overgenomen bedrijven (Countrywide etc.) a.g.v. puchase price accounting niet direct in het resultaat geboekt te worden, maar in mindering op de goodwill (of bij de badwill ;-) )quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 00:32 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Hoezo zouden banken tegen elke prijs dumpen als ze de huizen tegen een fictieve marktwaarde op de balans kunnen laten staan en dus (nog) niks hoeven af te schrijven. Vooral afgelopen zomer hoorde ik veel analisten hierover vertellen o.a. op BB. Veel banken kiezen (deels) voor deze strategie, ook afhankelijk in welk gebied in de USA.
Daarnaast is er grote concurentievervalsing aan de gang. Dit jaar alleen al 98 relatief kleine amerikaanse banken failliet. Dit is een schreeuw om naar grote banken te gaan aka GS, bank of america , citigroup. Daar heb je je zekerheid ! Hier in nederland is overigens precies hetzelfde aan de hand. DSB is hier o.a een `trigger` van.quote:Een kijkje op de balans bij de grootste banken in Amerika toont al snel aan dat de meeste al weer op de goede weg terug zitten wat betreft omzetten en winst.
ook in de USA zijn deposito verzekerd hoor, nog in grote mate dan hier.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 00:40 schreef RobertKunath het volgende:
[..]
Daarnaast is er grote concurentievervalsing aan de gang. Dit jaar alleen al 98 relatief kleine amerikaanse banken failliet. Dit is een schreeuw om naar grote banken te gaan aka GS, bank of america , citigroup. Daar heb je je zekerheid ! Hier in nederland is overigens precies hetzelfde aan de hand. DSB is hier o.a een `trigger` van.
eindigend in één grote staatsbank?quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 00:40 schreef RobertKunath het volgende:
[..]
Daarnaast is er grote concurentievervalsing aan de gang. Dit jaar alleen al 98 relatief kleine amerikaanse banken failliet. Dit is een schreeuw om naar grote banken te gaan aka GS, bank of america , citigroup. Daar heb je je zekerheid ! Hier in nederland is overigens precies hetzelfde aan de hand. DSB is hier o.a een `trigger` van.
mooi dat het gegarandeerd is, maar steeds drie maanden wachten op je geld is best vervelend.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 00:41 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ook in de USA zijn deposito verzekerd hoor, nog in grote mate dan hier.
Hey, beter je geld terug krijgen dan je geld nooit meer terug zien!quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 08:53 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
mooi dat het gegarandeerd is, maar steeds drie maanden wachten op je geld is best vervelend.
Die van Citi & GS & JPM of degene die nog uit gaan komen vandaag? BoA dacht ik..quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 08:58 schreef Drive-r het volgende:
Even de cijfers volgen van eerder genoemd banken...
Ach, je weet zelf inmiddels ook dat de markt irrationeel is. Denk niet dat iemand er bij GS wakker van heeft gelegen, de bonus komt er immers weer aan en die ziet er niet slecht uit voor die jongens...quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 09:02 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Die van Citi & GS & JPM of degene die nog uit gaan komen vandaag? BoA dacht ik..![]()
![]()
Blijf het enigsinds jammer vinden van de grote jongens dat GS wordt afgestraft, ook al waren de cijfers relatief in orde.
Oh, en we openen 0.44% groen, degenen die gisteren voor sluiting long derivaatjes gekocht hadden, zouden nu 10% winst hebben
uhm dude... weet niet hoe lang jij de AEX al volgt, maar we komen van 700 punten. Dieptepunt tot nu toe <200. Is een verschil van dik 500 punten.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:38 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Yeah right, de beurs die ff -240 punten gaat.
Het ging over 240 punten eraf van de huidige standquote:Op vrijdag 16 oktober 2009 09:31 schreef RvLaak het volgende:
[..]
uhm dude... weet niet hoe lang jij de AEX al volgt, maar we komen van 700 punten. Dieptepunt tot nu toe <200. Is een verschil van dik 500 punten.
240 is zo veel nog niet
Deposito garantiestelsel werkt nu nog wel, maar als er ook maar 1 grote bank omvalt zal het blijken dat het een wassen neus is omdat de overheid het simpelweg niet kan garanderen.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 00:41 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ook in de USA zijn deposito verzekerd hoor, nog in grote mate dan hier.
Maakt niet uit. De 240 punten worden er netto niet meer van. Enkel procentueel.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 10:33 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Het ging over 240 punten eraf van de huidige stand
Ow sorry verkeerd gelezen, dacht dat je doelde op een stand van 240 puntenquote:Op vrijdag 16 oktober 2009 10:37 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Maakt niet uit. De 240 punten worden er netto niet meer van. Enkel procentueel.
Ik kijk meer uit naar GE, die cijfers hebben vorige keren vrijwel altijd voor een forse beweging gezorgd.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 11:54 schreef sitting_elfling het volgende:
7 minuutjes en dan cijfers van Mattel, grootste toy importing speelgoed boer ter wereld based on omzet. Verwacht geen grote affectie met de beurs maar ben wel ff benieuwd naar de cijfers van de speelgoedboer
Mja, I know, De 2 grootste vandaag zijn toch wel BoA en GE. Maar vind het zelf altijd wel interessant voor een eigen idee over hoe de markt aantrekt als een speelgoed boer zijn cijfers publiceert. Het geeft een goede blik op hoe de economie weer 'zou aantrekken'. Mattel gaf een EPS van 63c tegen een estimate van 64c. Terwijl sales ong. een -5% daalden.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 11:57 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Ik kijk meer uit naar GE, die cijfers hebben vorige keren vrijwel altijd voor een forse beweging gezorgd.
de futs gaan ook ff recht omlaag. Niet zo dramatisch als we al eerder gezien hebben, maar toch.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:32 schreef sitting_elfling het volgende:
-1.5% GE in pre market .. dat zegt voldoende lijkt me : )
Hoe? Meer omzet, of kostenbesparing?quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:38 schreef sitting_elfling het volgende:
Trouwens leuk weetje, 7 van de 31 bedrijven die al in de S&P hun 3Q hebben laten zien, hebben een revenue growth weten te realiseren!
Sommige de 1e, sommige de 2e. Het is meer dat slechts 7 van de 31 een revenue growth weet te realiseren. En dat is toch wel een belangrijk kenmerk voor 'recovery'. Anywayz .. 12 minuutjes .. BoA!quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:39 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Hoe? Meer omzet, of kostenbesparing?
Zie de futsquote:Op vrijdag 16 oktober 2009 13:00 schreef sitting_elfling het volgende:
BoA .. results uit ...
loss of 26 cents per share ... worse than expected ... hihi
Wie schat jij belangrijker voor de US-economie? BoA of GS?quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 13:02 schreef sitting_elfling het volgende:
1 billion net loss .. en 2 keer zo erg verwacht EPS ... men verwachtte -0.11 .. en het werd -0.26 EPS
Revenue .. 26 billion.
mark to market baby!quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 13:01 schreef Vandergeld het volgende:
Kunnen banken nog verlies maken dan?
boa, gs is investement boa is volgens mij systeem bank, hoewel gs dat tegenwoordig ook wel is :dquote:Op vrijdag 16 oktober 2009 13:02 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Wie schat jij belangrijker voor de US-economie? BoA of GS?
GS, maar ook JPMorgan bijv. De mindere jongens zijn toch echt BoA en Citi. Dat zijn ook de jongens die een negatiefe earnings per share laten zien en die grote klappen hebben gekregen tijdens de financiele crisis.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 13:02 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Wie schat jij belangrijker voor de US-economie? BoA of GS?
Mja, maar BoA en Citi waren erg belangrijk voor de crisis en zijn nu behoorlijk besneden. En oke je hebt gelijk dat het meer een consumenten bank is dan die van GS. Maar dan schat ik JPMorgan hoger in dan BoA, wat betreft 'waarde' voor de US economy.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 13:08 schreef edwinh het volgende:
[..]
boa, gs is investement boa is volgens mij systeem bank, hoewel gs dat tegenwoordig ook wel is :d
luister na kees die zegt er ook nog wat over
http://www.bnr.nl/static/jspx/play.jspx?dag=16&maand=10&jaar=2009&tijd=12:16:00&lengte=15&title=Radio-archief
BoA zit veel dieper ingeworteld dan GS dat is meer tussen handel ( investment) Boa zit meer op retail volgens mij.....quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 13:09 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
GS, maar ook JPMorgan bijv. De mindere jongens zijn toch echt BoA en Citi. Dat zijn ook de jongens die een negatiefe earnings per share laten zien en die grote klappen hebben gekregen tijdens de financiele crisis.
Wat betreft de andere financial jongens, wordt het kijken naar Wells Fargo en Morgan Stanley, wat uitkomt op 21 oktober om 13.00.
Great minds....quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 13:15 schreef sitting_elfling het volgende:
nu interessant interview op BB TV met een harvard professor over welke banken belangrijk zijn en hoe ze aan hun winst komen.
maw: einde overheidssteun --> RIP economie?quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 13:19 schreef sitting_elfling het volgende:
recap van wat hij zei (Neil Ferguson)
-banks still te groot to fail
-vooral de kleine banken zijn de pineut, niet goed, toch wel een duizend kleine banken op val van afgrond
-bijna alles wat nu omhoog gaat komt door de deprecation van de dollar
-if borrowing is free, it's not difficult to make money is it?
-banken investeren vooral op 'guarantee' van de overheid, dat moet je niet willen..
Zo ongeveer ja, maar meer dat de groei van de banken nog niet echt de juiste richting op gaat. Men zal zich moeten loswrikken onder het juk van de overheid, want op dit moment doen ze het 'government guaranteed' trading. Dus wel risico nemen, maar onder hoede van de overheid. Dus als het nu weer fout gaat, sleuren ze de overheid mee. Wel interessant gesprek, ik denk dat het op bloomberg.com ook wel terug te zien valt.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 13:21 schreef RvLaak het volgende:
[..]
maw: einde overheidssteun --> RIP economie?
quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 14:19 schreef Soldier2000 het volgende:
Komen er vandaag nog cijfers? Begint nu wel erg hard te zakken
1 2 3 4 5 | 9:15am USD Capacity Utilization Rate 69.8% 69.6% 9:15am USD Industrial Production m/m 0.1% 0.8% 9:55am USD Prelim UoM Consumer Sentiment 73.6 73.5 9:55am USD Prelim UoM Inflation Expectations 2.2% |
En dan het plaatje eronder:quote:Halliburton heeft in het derde kwartaal van 2009 de nettowinst met 61% zien dalen vanwege een zwakke Noord-Amerikaanse 'drilling' markt die afgelopen jaar onder druk stond vanwege de lage grondstofprijzen.
Halliburton, de grootste aanbieder van diensten aan de olie-industrie ter wereld, rapporteerde vrijdag een nettowinst over het afgelopen kwartaal van $262 miljoen, vergeleken met $672 miljoen een jaar eerder. Per aandeel zakte de winst naar $0,29 van $0,74.
Het bedrijf uit Houston zag de omzet met 25% afnemen tot $3,59 miljard, tegenover $4,85 miljard een jaar eerder. Analisten hadden gerekend op een omzet van $3,43 miljard.
Het aandeel Halliburton sloot donderdag op $29,85. In de afgelopen twaalf maanden is het aandeel 66% gestegen.
Nog aan toegekomen?quote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:14 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik ken het niet, weet alleen van bekenden dat iShares gewoon een erg gemakkelijk en veel gebruikte fondsen zijn met goede rendementen. Ik zal morgen eens op de verschillende tools bij langs gaan of ik iets kan vinden over dit Carmignac gebeuren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |