Zoals beloofd de recepten van de Sushi-Hollandaise die ik heb gemaakt met wat plaatjes.
Een "echte"Japanner gaat er waarschijnlijk van steigeren maar het is ons uit de kunst bevallen naast de "normale" sushi die ik maak.
Het was best wel een beetje spannend maar ga dit zeker (veel) vaker maken!
Hollandse SUSHI
[u]KipsushiKipblokjes van borstfilet marineren, daarna in pan aanbakken.
Marinade: Soya saus, flink wat chilisaus, knoflook, mosterdsaus, wasabi
Apart klaarmaken in de wok; soepgroenten met veel prei, geel en rode paprika, rode uien en een vegetarisch loempiaatje van Mona fijnsnijden en erin meewokken.
Rijst van sushi uitrollen op zeewier, megsel van soepgroente erop en daar de kip bij.
Snijden als sushiplakken, 30 seconde in de magnetron, super de super
Sushi met gebakken schol en baconScholfilet marineren in mengsel van soyasaus, chilisaus, knoflook, gember, wasabi, beetje mosterdsaus.
Mengsel erbij maken in de wok van soepgroente, rode en gele paprika, klein beetje rode uien en surimi
Schol lekkervoorbakken samen met plakjes bacon
Zeewier, sushiriijst erop, dan mensel van soepgroente en surimi, daarop de vis en heel smalle reepjes bacon
Rollen maken en in plakjes snijden, 30 seconden in magnetron en eten maar, wauw!
Gehakt-sushiMager rundergehakt mengen met 2 verse eieren, nootmuskaat, verse witte peper, sojasaus, verse knoflook, , portie wassabi, tuinkruiden en bieslook gedroogd en wat sesamzaad.
Gehakt rustig braden en zorgen dat er zo weinig mogelijk vet achterblijft. Het moet lekker droog zijn maar wel een beetje smeuiig en dat geldt voor alle 3 de recepten; zo weinig mogelijk vet!
Apart klaarmaken in de wok; soepgroenten met veel prei, geel en rode paprika, rode uien en een vegetarisch loempiaatje van Mona fijnsnijden en erin meewokken.
Zeewier neerleggen op matje, sushirijst erop en bekleden met het mensel van de gewokte soepggroente en daar een mooie laag gehakt op, rollen en in plakken snijden.
Ik zet een grote schaal met voorgesneden sushi op tafel in de 3 soorten. We pakken ieder telkens een stukof 5 sushi, even 30 seconden warmmaken in de magnetron en eten!
We hebben er 2 dagen heerlijk van zitten smullen!
Hier wat plaatjes (door de flits lijkt het wat vettiger als in werkelijkheid)
De bovenste foto is er eentje met 2 plakjes van elk recept. Van boven naar beneden; gehakt, kip en 2 met schol en flinterjes bacon...
De onderste foto is een laatste gesneden rol met het mengsel wat over was en zelfs dat ,smaakte nog prima.
Maar het gaat eigenlijk voornamelijk over de bovenste foto. Probeer maar eens, Ben benieuwd!
![]()
[ Bericht 0% gewijzigd door AllRight op 21-11-2009 22:59:36 ]