abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_74174982
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 18:57 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand ervaring met het assortiment van de Asiana Superstore uit tilburg?
Niks mis mee, groot assortiment, ik kom er wekelijks, soms vaker. |e hebben een klein Japans schap. Hoezo?
anonieme razernist
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 18:42:22 #77
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_74231858
Ben vooral op zoek naar een toko met een groot japans assortiment (zoals tofu env. enzo)
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_74233186
Ja, het schap lijkt me zeker groter dan de bij meeste toko's die ik ken in de omtrek en diverse soorten tofu hebben ze er ook. Maar ik ben niet zo thuis in de japanse schappen van de verzamelde toko's.
anonieme razernist
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 20:11:47 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74234783
Heb net even de foto's die ik er maakte doorgelopen en hun assortiment japanse producten is volgens mij niet kleiner dan die van de grote toko's hier in R'dam. De rode pakjes silken tofu zag ik ook voorbij komen. Ik heb natuurlijk niet alles gefotografeerd, maar kan me zo voorstellen dat ze die tofu envelopjes (inariage) ook gewoon hebben.
Dus ik zou als ik jou was gewoon eens gaan kijken.
pi_74235236
Ik zal er eens op letten als ik er aan denk de volgende keer.
anonieme razernist
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 00:05:43 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74242866
Maar goed, als je echt 100% zeker wilt zijn moet je naar Interburgo in Rotterdam. Zij zijn de importeur van heeeeel veel van die japanse (en koreaanse) dingen en hebben een winkeltje waar ook particulieren welkom zijn. Daar zul je zeker alles vinden wat je zoekt. Als zij het niet hebben heeft waarschijnlijk niemand in Nederland het.
  zondag 1 november 2009 @ 18:18:39 #82
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_74284393
Ik ga voor het sushi maken van komende maand eens in Tilburg kijken dat adres in Rotterdam hou ik in mijn achterhoofd zal er zeker langs gaan als ik weer een keer daar in de buurt ben.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_74596916
Ik ga zo sushi maken en ik kan alleen zalm, tonijn van de supermarkt regelen, het zal niet super zijn maar kan ik beter zalm uit de koeling halen of uit de vriezer om rauw te eten? En tonijn?

Thanks.
pi_74608664
quote:
Op woensdag 11 november 2009 10:25 schreef Prometus het volgende:
Ik ga zo sushi maken en ik kan alleen zalm, tonijn van de supermarkt regelen, het zal niet super zijn maar kan ik beter zalm uit de koeling halen of uit de vriezer om rauw te eten? En tonijn?

Thanks.
Diepvries zalm en tonijn uit de supermarkt heeft niet veel meer met verse vis te maken. De verse vis van de AH en de Plus is in ieder geval prima te doen.
pi_74608690
gerookte zalm is ook een prima optie
Ja doei.
pi_74609757
Ik heb het een aantal keer gemaakt, met zo'n starterskit uit de supermarkt. Alles zit erbij, van rolmatje en stokjes tot wasabipasta en rijst. Ik ben alleen niet een heel erge vis-fan, alleen tonijn doet het goed. Maar dat is duur dus gebruik ik komkommer
  woensdag 11 november 2009 @ 19:06:55 #87
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_74612785
Tonijn uit blik is misschien een betaalbare optie. Beetje aanmaken met wat mayo en wasabi.
Lekker hoor!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_74613656
ik heb toch maar gerookte zalm gedaan en ei en komkommer en mayo en surimi etc.
pi_74613952
tvp
Spring op je hoofd en noem het breakdance !!
pi_74613953
quote:
Op woensdag 11 november 2009 19:06 schreef mmascha het volgende:
Tonijn uit blik is misschien een betaalbare optie. Beetje aanmaken met wat mayo en wasabi.
Lekker hoor!
Goed idee, vooral met de mayo!
bedankt! ^^
pi_74617228
Ik ben nu pas klaar met maken.. Wat een werk zeg. Nu heb ik ook niet zo een honger omdat ik continu de rijst van mijn handen aan het eten was en ff dit en dat proeven.

Maar voor de eerste keer zeker niet slecht, alleen sommige rollen waren een beetje dik, beetje leren doseren en dan komt het helemaal goed. Eet smakelijk
  donderdag 12 november 2009 @ 16:55:12 #92
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_74639620
Klinkt goed! Zelfs de rijst is gewoon lekker.
Foto's?
Als we niet mee kunnen eten willen we iig genieten van de foto's
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_74711424
ik wil weer sushi maken, komt er al 3 weekenden niet van volgend weekend vast ook niet, te druk met tentamenweek.. naja dan maar de week erop ofzo

dus idd lekker wat foto's om mee te genieten, ik denk de smaak er wel in mijn hoofd bij
pi_74745815
Je kan ook omelet erin verwerken voor mensen die geen vis eten. Doe er dan een beetje suiker in om de Japanse smaak eraan krijgen
  maandag 16 november 2009 @ 20:57:10 #95
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_74761309
Dit weekend weer eens sushi maken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_74833913
Vandaag 3 soorten nieuwe Sushi gemaakt (was ik al lang van plan) met gebraden kip, gebraden gehakt en gebakken vis...superrr lekker!!

Recept en plaatjes volgen binnenkort, onwijs lekker vooral de kip en gebakken vis

[ Bericht 38% gewijzigd door AllRight op 18-11-2009 22:24:15 ]
pi_74880473
Na een maand of 3 geen sushi gemaakt te hebben ga ik het dit weekend nog eens proberen.
Tussentijds wel een paar keer per maand sushi gegeten in een sushi bar in Aken (D).
Denk dat het zondag in ieder geval alleen kleine maki wordt. Morgen een mooi stuk zalm en tonijn halen bij de vishandel en wat surimi, mango, advocado en komkommer bij de supermarkt. Wordt de eerste keer met mango maar ik heb er nu al zin in, lekker zoet en goed te combineren met tonijn.
Weet iemand trouwens waar ik voor een redelijke prijs die zalm of tobiko eitjes kan krijgen? Je ziet de meestal aan de buitenkant van inside-out rolls.

Foto's volgen uiteraard
pi_74909168
Zoals beloofd de recepten van de Sushi-Hollandaise die ik heb gemaakt met wat plaatjes.
Een "echte"Japanner gaat er waarschijnlijk van steigeren maar het is ons uit de kunst bevallen naast de "normale" sushi die ik maak.
Het was best wel een beetje spannend maar ga dit zeker (veel) vaker maken!


Hollandse SUSHI

[u]Kipsushi

Kipblokjes van borstfilet marineren, daarna in pan aanbakken.

Marinade: Soya saus, flink wat chilisaus, knoflook, mosterdsaus, wasabi

Apart klaarmaken in de wok; soepgroenten met veel prei, geel en rode paprika, rode uien en een vegetarisch loempiaatje van Mona fijnsnijden en erin meewokken.

Rijst van sushi uitrollen op zeewier, megsel van soepgroente erop en daar de kip bij.

Snijden als sushiplakken, 30 seconde in de magnetron, super de super


Sushi met gebakken schol en bacon

Scholfilet marineren in mengsel van soyasaus, chilisaus, knoflook, gember, wasabi, beetje mosterdsaus.

Mengsel erbij maken in de wok van soepgroente, rode en gele paprika, klein beetje rode uien en surimi

Schol lekkervoorbakken samen met plakjes bacon

Zeewier, sushiriijst erop, dan mensel van soepgroente en surimi, daarop de vis en heel smalle reepjes bacon

Rollen maken en in plakjes snijden, 30 seconden in magnetron en eten maar, wauw!


Gehakt-sushi

Mager rundergehakt mengen met 2 verse eieren, nootmuskaat, verse witte peper, sojasaus, verse knoflook, , portie wassabi, tuinkruiden en bieslook gedroogd en wat sesamzaad.

Gehakt rustig braden en zorgen dat er zo weinig mogelijk vet achterblijft. Het moet lekker droog zijn maar wel een beetje smeuiig en dat geldt voor alle 3 de recepten; zo weinig mogelijk vet!

Apart klaarmaken in de wok; soepgroenten met veel prei, geel en rode paprika, rode uien en een vegetarisch loempiaatje van Mona fijnsnijden en erin meewokken.

Zeewier neerleggen op matje, sushirijst erop en bekleden met het mensel van de gewokte soepggroente en daar een mooie laag gehakt op, rollen en in plakken snijden.

Ik zet een grote schaal met voorgesneden sushi op tafel in de 3 soorten. We pakken ieder telkens een stukof 5 sushi, even 30 seconden warmmaken in de magnetron en eten!

We hebben er 2 dagen heerlijk van zitten smullen!

Hier wat plaatjes (door de flits lijkt het wat vettiger als in werkelijkheid)

De bovenste foto is er eentje met 2 plakjes van elk recept. Van boven naar beneden; gehakt, kip en 2 met schol en flinterjes bacon...

De onderste foto is een laatste gesneden rol met het mengsel wat over was en zelfs dat ,smaakte nog prima.

Maar het gaat eigenlijk voornamelijk over de bovenste foto. Probeer maar eens, Ben benieuwd!





[ Bericht 0% gewijzigd door AllRight op 21-11-2009 22:59:36 ]
pi_74920693
klinkt goed, alleen zonde dat ze niet zo mooi opgerold zijn.
  Moderator maandag 23 november 2009 @ 06:49:51 #100
155227 crew  Guppy
dus
pi_74930661
Dat komt nog wel. Oefening baart kunst. Als het maar lekker is
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')