Succes er mee! Het is helemaal niet zo moeilijk als dat sommige mensen denken.. Je moet gewoon ff de 'slag' krijgen dan rol je ze zo in elkaarquote:Op woensdag 28 april 2010 13:58 schreef -Bubseltje- het volgende:
Vrijdag voor het eerst sushi maken, ook wat sashimi erbij.
We zijn er gek op maar het is zo duur om te laten brengen. Nu zelf proberen te maken. Straks naar de toko wat ingrediėnten halen
Waar kunnen we uit kiezen?quote:Op dinsdag 11 mei 2010 10:51 schreef TC_Artemis het volgende:
Ik ga zo sushi maken, maar ik heb echt geen flauw idee welke. Luxeprobleem!
Ieder z'n ding toch? En ze worden niet voor niets bij de toko verkochtquote:
oh zo erg is het natuurlijk ook weer niet, maar vind het eigenlijk een beetje valsspelenquote:Op dinsdag 11 mei 2010 14:36 schreef Marijkezwolle het volgende:
[..]
Ieder z'n ding toch? En ze worden niet voor niets bij de toko verkochtMijn voorkeur heeft het ook niet, maar het waren echt prachtige kleine rondjes geworden, dat was me met de hand niet gelukt zo klein...
Hahaha, dat is natuurlijk wel zoquote:Op dinsdag 11 mei 2010 14:40 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
oh zo erg is het natuurlijk ook weer niet, maar vind het eigenlijk een beetje valsspelen
Ik vind ze er best mooi uitzien, maar vooral smakelijkquote:Op dinsdag 11 mei 2010 15:31 schreef DeZwabber het volgende:
ironisch genoeg had ik gister dus een slechte roldag![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
maar ze waren wel lekker
bij de kleine zit de vulling niet in het midden en de grote moeten strakker geroldquote:Op dinsdag 11 mei 2010 16:48 schreef Marijkezwolle het volgende:
[..]
Ik vind ze er best mooi uitzien, maar vooral smakelijkWanneer komt de sushi-meet?
![]()
als er nog iets hards in de rijst zit is hij nog niet gaar, dus moet hij even doorkokenquote:Op zaterdag 31 juli 2010 22:17 schreef Rienie het volgende:
Pheno: Ik gebruikte toen ik bij mijn ouders woonde altijd jouw recept en dan had ik perfecte rijst, waarvoor dank haha. Maar nu woon ik op mezelf en vandaag maakte ik sushi en er ging dus iets verkeerd.
De rijst was namelijk niet helemaal gaar vanbinnen, zat een bite aan zeg maar, plakte ook niet goed.
Hier heb ik een kookplaat en ik had de temperatuur op stand 1 gezet, water en rijst verhouding 1:1 dit zorgde voor echt harde rijst.
vervolgens nog eens geprobeerd, nu meer water dan rijst en stand op 2 het was wel iets beter maar nog steeds niet zo zacht en fluffy zoals ik eerst altijd had.
waar gaat het nu mis? moet ik toch meer water hebben? Ligt het aan de pan? Te grote pan voor 200 gram rijst en 200 gram water?
aangezien jij wat mij betreft expert bent kun je me wellicht helpen, dan is mijn sushi in het vervolg weer goed
Sorry voor het late reageren, ik heb het wat druk, en expert, nou ja, er zijn nog geen doden gevallenquote:Op zaterdag 31 juli 2010 22:17 schreef Rienie het volgende:
Pheno: Ik gebruikte toen ik bij mijn ouders woonde altijd jouw recept en dan had ik perfecte rijst, waarvoor dank haha. Maar nu woon ik op mezelf en vandaag maakte ik sushi en er ging dus iets verkeerd.
De rijst was namelijk niet helemaal gaar vanbinnen, zat een bite aan zeg maar, plakte ook niet goed.
Hier heb ik een kookplaat en ik had de temperatuur op stand 1 gezet, water en rijst verhouding 1:1 dit zorgde voor echt harde rijst.
vervolgens nog eens geprobeerd, nu meer water dan rijst en stand op 2 het was wel iets beter maar nog steeds niet zo zacht en fluffy zoals ik eerst altijd had.
waar gaat het nu mis? moet ik toch meer water hebben? Ligt het aan de pan? Te grote pan voor 200 gram rijst en 200 gram water?
aangezien jij wat mij betreft expert bent kun je me wellicht helpen, dan is mijn sushi in het vervolg weer goed
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |