abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_79217905
Vorige week misosoep en sashime "gemaakt"
Het was heerlijk, heb er een foto van maar eigenlijk ziet het er gewoon niet uit dus denk niet dat ik die ga posten.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  woensdag 28 april 2010 @ 13:58:26 #252
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_80803637
Vrijdag voor het eerst sushi maken, ook wat sashimi erbij.

We zijn er gek op maar het is zo duur om te laten brengen. Nu zelf proberen te maken. Straks naar de toko wat ingrediėnten halen
pi_80808481
quote:
Op woensdag 28 april 2010 13:58 schreef -Bubseltje- het volgende:
Vrijdag voor het eerst sushi maken, ook wat sashimi erbij.

We zijn er gek op maar het is zo duur om te laten brengen. Nu zelf proberen te maken. Straks naar de toko wat ingrediėnten halen
Succes er mee! Het is helemaal niet zo moeilijk als dat sommige mensen denken.. Je moet gewoon ff de 'slag' krijgen dan rol je ze zo in elkaar
  woensdag 28 april 2010 @ 17:05:31 #254
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_80810406
En dan wil je nooit meer anders!

Ik maak het ook nog regelmatig. Niet echt spannende dingen maar meer de standaard rollen die ik gewoon lekker vind. Ik neem me al een hele tijd voor weer eens wat anders te proberen maar ik kom steeds op het zelfde uit.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_81287279
Ik ga zo sushi maken, maar ik heb echt geen flauw idee welke . Luxeprobleem!
  dinsdag 11 mei 2010 @ 11:21:51 #256
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_81288241
Afgelopen zaterdag op een vrijgezellenfeest een berg sushi gemaakt met wat andere dames Dat was een groot succes Maar 2 van die dames hadden een malletje, daar stopten ze dan rijst en vulling in en dat ging dan in het nori vel, een mooi kant en klaar rond dingetje. Op zich wel handig, maar tijdbesparend is het niet echt, je rolletjes worden er alleen wat kleiner en mooier rond van Heb wel de nigiri vormpjes kunnen testen, dat is toch wel ideaal! En van een van de andere dames de inside out roll geleerd, dat is ook best tof, ziet er in elk geval super uit
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
  Designer dinsdag 11 mei 2010 @ 12:47:36 #257
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_81291626
sushi rollen met malletjes...
🐙
  Moderator dinsdag 11 mei 2010 @ 12:49:24 #258
155227 crew  Guppy
dus
pi_81291702
Nou ja, waarom niet?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 11 mei 2010 @ 14:31:31 #259
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_81296252
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 10:51 schreef TC_Artemis het volgende:
Ik ga zo sushi maken, maar ik heb echt geen flauw idee welke . Luxeprobleem!
Waar kunnen we uit kiezen?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  dinsdag 11 mei 2010 @ 14:36:08 #260
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_81296490
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 12:47 schreef DeZwabber het volgende:
sushi rollen met malletjes...
Ieder z'n ding toch? En ze worden niet voor niets bij de toko verkocht Mijn voorkeur heeft het ook niet, maar het waren echt prachtige kleine rondjes geworden, dat was me met de hand niet gelukt zo klein...
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
  Designer dinsdag 11 mei 2010 @ 14:40:10 #261
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_81296714
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 14:36 schreef Marijkezwolle het volgende:

[..]

Ieder z'n ding toch? En ze worden niet voor niets bij de toko verkocht Mijn voorkeur heeft het ook niet, maar het waren echt prachtige kleine rondjes geworden, dat was me met de hand niet gelukt zo klein...
oh zo erg is het natuurlijk ook weer niet, maar vind het eigenlijk een beetje valsspelen
🐙
  Moderator dinsdag 11 mei 2010 @ 15:07:33 #262
155227 crew  Guppy
dus
pi_81297990
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 14:40 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

oh zo erg is het natuurlijk ook weer niet, maar vind het eigenlijk een beetje valsspelen
Hahaha, dat is natuurlijk wel zo Maar het is wel makkelijk
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Designer dinsdag 11 mei 2010 @ 15:31:50 #263
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_81299109
ironisch genoeg had ik gister dus een slechte roldag





maar ze waren wel lekker
🐙
  dinsdag 11 mei 2010 @ 16:48:58 #264
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_81303035
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 15:31 schreef DeZwabber het volgende:
ironisch genoeg had ik gister dus een slechte roldag

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

maar ze waren wel lekker
Ik vind ze er best mooi uitzien, maar vooral smakelijk Wanneer komt de sushi-meet?
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_81306138
Sushi

Ik krijg spontaan trek van dit topic..
  Designer dinsdag 11 mei 2010 @ 18:54:57 #266
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_81308096
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 16:48 schreef Marijkezwolle het volgende:

[..]

Ik vind ze er best mooi uitzien, maar vooral smakelijk Wanneer komt de sushi-meet?
bij de kleine zit de vulling niet in het midden en de grote moeten strakker gerold

normaal zien ze er zo uit, je kan zien dat de vulling er strakker in gerold zit

🐙
pi_84420373
Wordt er geen eigengemaakte Sushi meer genuttigd.... ;)
pi_84420904
Genoeg
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_84421415
En nog iets geprobeerd wat niet onmogelijk bleek te zijn.... >:)

Nog leuke recepten of iets super lekkers ontdekt toevallig?
pi_84718593
Pheno: Ik gebruikte toen ik bij mijn ouders woonde altijd jouw recept en dan had ik perfecte rijst, waarvoor dank haha. Maar nu woon ik op mezelf en vandaag maakte ik sushi en er ging dus iets verkeerd.

De rijst was namelijk niet helemaal gaar vanbinnen, zat een bite aan zeg maar, plakte ook niet goed.
Hier heb ik een kookplaat en ik had de temperatuur op stand 1 gezet, water en rijst verhouding 1:1 dit zorgde voor echt harde rijst.

vervolgens nog eens geprobeerd, nu meer water dan rijst en stand op 2 het was wel iets beter maar nog steeds niet zo zacht en fluffy zoals ik eerst altijd had.

waar gaat het nu mis? moet ik toch meer water hebben? Ligt het aan de pan? Te grote pan voor 200 gram rijst en 200 gram water?

aangezien jij wat mij betreft expert bent kun je me wellicht helpen, dan is mijn sushi in het vervolg weer goed :D
pi_84818253
Sushi met een tempura garnaal!
Super lekker! Als je eens wat anders wilt.
Vorig jaar in het enige sushirestaurant van Venetie gegeten. hmmm :Y)
  Designer woensdag 4 augustus 2010 @ 11:35:32 #272
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_84845879
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 22:17 schreef Rienie het volgende:
Pheno: Ik gebruikte toen ik bij mijn ouders woonde altijd jouw recept en dan had ik perfecte rijst, waarvoor dank haha. Maar nu woon ik op mezelf en vandaag maakte ik sushi en er ging dus iets verkeerd.

De rijst was namelijk niet helemaal gaar vanbinnen, zat een bite aan zeg maar, plakte ook niet goed.
Hier heb ik een kookplaat en ik had de temperatuur op stand 1 gezet, water en rijst verhouding 1:1 dit zorgde voor echt harde rijst.

vervolgens nog eens geprobeerd, nu meer water dan rijst en stand op 2 het was wel iets beter maar nog steeds niet zo zacht en fluffy zoals ik eerst altijd had.

waar gaat het nu mis? moet ik toch meer water hebben? Ligt het aan de pan? Te grote pan voor 200 gram rijst en 200 gram water?

aangezien jij wat mij betreft expert bent kun je me wellicht helpen, dan is mijn sushi in het vervolg weer goed :D
als er nog iets hards in de rijst zit is hij nog niet gaar, dus moet hij even doorkoken

is je water dan al op? dan doe je er de volgende keer iets meer water bij :

gewoon experimenteren met iets langer laten staan en misschien iets meer water :P
🐙
pi_84855619
oke! bedankt. Het water was al op ja.. mijn kookplaat gaat waarschijnlijk harder dan de gasplaat. Naja ik probeer het gewoon nog een keer binnenkort :)
pi_84860560
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 22:17 schreef Rienie het volgende:
Pheno: Ik gebruikte toen ik bij mijn ouders woonde altijd jouw recept en dan had ik perfecte rijst, waarvoor dank haha. Maar nu woon ik op mezelf en vandaag maakte ik sushi en er ging dus iets verkeerd.

De rijst was namelijk niet helemaal gaar vanbinnen, zat een bite aan zeg maar, plakte ook niet goed.
Hier heb ik een kookplaat en ik had de temperatuur op stand 1 gezet, water en rijst verhouding 1:1 dit zorgde voor echt harde rijst.

vervolgens nog eens geprobeerd, nu meer water dan rijst en stand op 2 het was wel iets beter maar nog steeds niet zo zacht en fluffy zoals ik eerst altijd had.

waar gaat het nu mis? moet ik toch meer water hebben? Ligt het aan de pan? Te grote pan voor 200 gram rijst en 200 gram water?

aangezien jij wat mij betreft expert bent kun je me wellicht helpen, dan is mijn sushi in het vervolg weer goed :D
Sorry voor het late reageren, ik heb het wat druk, en expert, nou ja, er zijn nog geen doden gevallen :P

Wat ik meestal doe is zorgen dat de rijst net onder water ligt, met een klein extra laagje water dus. Ik heb het nog nooit gemeten hoeveel verhouding dat is. Ik heb ook een klein pannetje, zodat de rijst zichzelf gaar kan maken, ik denk dat als je een grote pan neemt, dat het te verspreid ligt en dus sneller al afkoelt, maar dat is mijn gedachtekronkel.

Niet te vaak de deksel optillen, eigenlijk gewoon niet, dat helpt ook.
Water koken, rijst erbij, 1 minuut even laten koken, 19~20 minuten zachtjes koken (laagste stand) en daarna 15 minuten laten na-garen, vuur dus uit.

Laat me maar weten of het helpt :)
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_84909894
Vandaag weer sushi gemaakt!! Het smaakte enorm goed:-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')