abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:29:43 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78485299
Het is geen yam aardappel die je nodig hebt, maar mountain yam. Dat is iets compleet anders.
Het is geen tonkatsu saus die je nodig hebt maar okonomiyaki saus!
Ik zou er geen tempuramix inmieteren maar bapaomeel. En als je geen aonori kunt vinden zou ik dat niet vervangen door peterselie, maar wat verkruimelde nori.

Waar haal jij je recept vandaan zeg?

En oja, bij de Wah Nam Hong en/of de Oriental tegenover de macro kun je deze ingredienten echt wel vinden.
pi_78485686
Tonkatsu kan ook, als je geen okonomiyakisaus kan krijgen.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:41:32 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78485800
Ja, maar je zoekt gewoon eerst de goeie saus en dat is okonomiyaki, niet tonkatsu.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 17:06:41 #229
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_78486736
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:29 schreef RobinOok het volgende:
Het is geen yam aardappel die je nodig hebt, maar mountain yam. Dat is iets compleet anders.
Het is geen tonkatsu saus die je nodig hebt maar okonomiyaki saus!
Ik zou er geen tempuramix inmieteren maar bapaomeel. En als je geen aonori kunt vinden zou ik dat niet vervangen door peterselie, maar wat verkruimelde nori.

Waar haal jij je recept vandaan zeg?

En oja, bij de Wah Nam Hong en/of de Oriental tegenover de macro kun je deze ingredienten echt wel vinden.
Aha, kijk, dat is toch heel wat anders.

Dankjewel voor de tips. Volgende week lekker een weekje vrij, eens kijken of ik in de buurt van de Makro kom.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 17:20:44 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78487240
You're welcome. Ik hou nu eenmaal van moeien en beter weten.
pi_78499996
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:41 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar je zoekt gewoon eerst de goeie saus en dat is okonomiyaki, niet tonkatsu.
Hier niet te vinden
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  vrijdag 26 februari 2010 @ 22:54:34 #232
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78501507
Hier in R'dam en daar in A'dam wel hoor.

Maar nogmaals, het gaat om het principe. Ik haat het ook als chinese recepten meteen al overgaan op de sherry, in plaats van aan te geven dat dat EVENTUEEL een substituut is voor shaoxing rijstwijn. Of een indisch recept met laurierblad ipv aan te geven dat dat eventueel een substituut is voor salaam. Zo leren mensen het nooit.
pi_78512138
Dat is wat anders. Ik weet niet welk recept ze heeft genomen, maar er stonden wat rare dingen in. Hier in de omgeving zal ik wel moeten zoeken naar vervangende ingrediënten want de enige grote toko is in Arnhem. Nijmegen heeft helemaal niets fatsoenlijks.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zaterdag 27 februari 2010 @ 11:56:57 #234
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_78515172
Receptje via smulweb, eerste recept wat ik via google tegenkwam:
http://www.smulweb.nl/475962/koken/recept/Okonomiyaki

Ik ga nu maar af op dit recept:
http://tokowijzer.wordpress.com/2010/01/29/nagaimo/

Goeie keus?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 27 februari 2010 @ 12:45:19 #235
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78516469
Hihi, je laatste link is mijn eigen recept, tuurlijk is dat een goeie keus!
Nouja, niet eigen, want ik gebruikte het beslag uit dat filmpje van Cooking with dogs:





Wat er allemaal door bovenstaande okonomiyaki ging staat hier: klik
(in het kort: spitskool, tauge, paprika, garnalen, lente-ui, indische uitjes en ei erdoor. En ontbijtspek, okonomiyaki saus, kewpie mayonaise en bonito flakes bovenop)
(meer foto's mbt okonomiyaki: hier)

En over die tempura-beslag-druppel-dingen uit dat eerste linkje, ik las ergens van een japanner dat die tempurastukjes erin gaan voor de "frituursmaak", ze blijven niet crispy of zo. Dus dat lijkt me teveel gedoe om zelf te maken met te weinig resultaat. (in Japan koop je die kant en klaar) Een andere jap gooide er verkruimelde chips in. Ikzelf vind gefrituurde indische uitjes wel een leuk substituut. Maar goed, op het beslag na is het de bedoeling dat iedereen er zelf in doet wat ie lekker lijkt of toevallig in huis heeft.

[ Bericht 7% gewijzigd door RobinOok op 27-02-2010 12:59:35 ]
pi_78516521
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 11:56 schreef mmascha het volgende:
Receptje via smulweb, eerste recept wat ik via google tegenkwam:
http://www.smulweb.nl/475962/koken/recept/Okonomiyaki

Ik ga nu maar af op dit recept:
http://tokowijzer.wordpress.com/2010/01/29/nagaimo/

Goeie keus?
Dat zal RobinOok wel zeggen, het is zijn eigen site

Edit, ah daar was ie al
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zaterdag 27 februari 2010 @ 12:58:35 #237
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78523848
ik ga vanavond ook weer sushi maken

ik heb even een vraagje: ik heb van die gele wortel (preserved radish) gekocht ... maar dat is altijd zo ontzettend veel .. ik vroeg me dus af of je deze ook gewoon in kan vriezen? Kan ik er mooie porties van maken voor volgende keer
pi_78524093
Daikon? Ja hoor
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zaterdag 27 februari 2010 @ 17:22:44 #240
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_78524300
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 12:45 schreef RobinOok het volgende:
Hihi, je laatste link is mijn eigen recept, tuurlijk is dat een goeie keus!

Nou ja, dat is ook stom toeval(top site trouwens, gebruik ik wel eens vaker als naslagwerk maar voor dit recept had ik er nog niet aan gedacht). Maar dan zit ik iig goed. Ik ga je overige tips en info eens goed doorlezen en een boodschappenlijstje maken.
Ik krijg er trek van

Die gefrituurde tempura-druppels gebruik ik ook wel een in een sushirol. Lekker knapperig maar idd alleen lekker als je um direct eet want het is snel slap. Net als tempura-garnalen in een rol, dat is echt mijn favoriet!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 27 februari 2010 @ 17:53:44 #241
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_78525162
Ik heb donderdag sinds lange tijd weer eens zelf sushi gemaakt en dat was weer heerlijk Van de week wil ik het nog een keertje doen, heb nog wat surimi over
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_78527851
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 17:15 schreef Pheno het volgende:
Daikon? Ja hoor
Op de verpakking staat Takuan? Aan google te zien is dat een andere?

Deze:


De verpakking is inmiddels open uiteraard de sushi was erg goed gelukt deze keer, alleen zoals altijd erg veel dus morgen heb ik ook nog
pi_78527968
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 19:23 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Op de verpakking staat Takuan? Aan google te zien is dat een andere?

Deze:
[ afbeelding ]

De verpakking is inmiddels open uiteraard de sushi was erg goed gelukt deze keer, alleen zoals altijd erg veel dus morgen heb ik ook nog
Als ik op Takuan google, dan staat dat het ook in de vriezer kan

Het schijnt ook Daikon te zijn, maar dan pickled
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zaterdag 27 februari 2010 @ 19:36:43 #244
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_78528410
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 19:23 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Op de verpakking staat Takuan? Aan google te zien is dat een andere?

Deze:
[ afbeelding ]

De verpakking is inmiddels open uiteraard de sushi was erg goed gelukt deze keer, alleen zoals altijd erg veel dus morgen heb ik ook nog
Waar heb j die gehaald is ik vragen mag?

Ben er ook naar opzoek
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_78549090
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 19:36 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Waar heb j die gehaald is ik vragen mag?

Ben er ook naar opzoek
Bij de toko bij ons in de buurt (Eindhoven - Woenselse markt), de goedkoopste daar de winkel is een soort Aldi, met overal dozen en je kkunt bijna niet door het gangpad lopen, maar ze hebben alles en niet te duur Het ligt bij ons in een Sushi hoekje, samen met die roze gember, nori enz.
  zondag 28 februari 2010 @ 13:29:22 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78549928
Cheung Kong?
Ik vind die heel wat gezelliger dan een Aldi hoor.
pi_78562962
Nee das de andere (en de duurdere ) das die met dat zaakje voorin ... Een stukje terug zit nog een andere, is een stukje kleiner maar net zoveel producten volgens mij
  zondag 28 februari 2010 @ 20:27:40 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78564600
Ooh, wacht! Deze!

Sang Lee Superstore
Woenselse Markt 17-a
5612 CR Eindhoven
Tel. 040-2430456

Daar ben ik nog niet langs geweest. Had ooit een rondje toko's in Eindhoven gedaan maar wist toen niet dat Sang Lee er ook nog was. En was het ook weer vergeten ook.
pi_78567817
Die denk ik ja ze hebben echt heel veel maar mooi ingericht is anders en alleen degene achter de kassa spreek nederlands, is heel handig als je voor de eerste keer sushi spullen gaat halen ...
pi_79216169
Zo, waarom is dit topic dood. Met de lente voor de deur krijg ik meer zin in sushi dan in de winter het geval was. Nori, sushi rijst, rijstazijn, wasabi en kikomani present. Nu nog morgen verse zalm, tonijn en surimi scoren en oh ja sesamzaadjes. Gaan we eens wat lekkers maken denk ik zo
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')