FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Eerste stamppot afhaalrestaurant in Utrecht.
Fockkerdonderdag 8 oktober 2009 @ 15:29
Eindelijk. Een hollandse pot afhaal restaurant. Er zijn al genoeg buitenlandse.
quote:
Eerste restaurant voor afhaal-stamppot

UTRECHT - Wind, regen, temperaturen onder de 15 graden: het is stamppottenweer. Vanaf 1 november hoeven de liefhebbers in Utrecht niet meer in de eigen keuken aan de slag, want daar wordt 's lands eerste stamppot-afhaalrestaurant geopend.
Stamppot to go heet de eerste winkel in de Nobelstraat waar klanten kant-en-klare warme happen kunnen afhalen. ,,Gezond, maar vooral ook gemakkelijk: dat is de toekomst,'' zegt de woordvoerder van Stamppot to go.

,,Stamppot past daar perfect in en het is verbazingwekkend dat nog niemand eerder hiermee is gekomen.''

Het assortiment wordt bewust klein gehouden: de klassieke stamppotten en een stamppot van de maand. ,,Het is logistiek gemakkelijker als we beginnen met een kleine keuze, maar we willen wel variatie aanbrengen. Hutspot en boerenkool, maar ook een pompoenstamppot, of pastinaak met garnalen.''

De stamppot wordt gemaakt door eigen koks, maar de eigenaar speelt met het idee om ook klanten stamppotten te laten maken. ,,Waarom niet de stamppot van grootmoeder uit Wijk C?''

De ambitie gaat nog verder. Het bedrijf wil snel andere vestigingen, ook buiten ons land. ,,Een stamppot to go in New York... Dat lijkt ons wel geweldig!'' (MARGREETH FERNHOUT)

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)fhaal-stamppot.dhtml
MarMardonderdag 8 oktober 2009 @ 15:30
behalve dat ik best wel al bedrijfjes ken waar je stamppot af kan halen of kan laten bezorgen
Lonaadonderdag 8 oktober 2009 @ 15:31
Stamppot!

En eindelijk idd.
Jojogirldonderdag 8 oktober 2009 @ 15:32
Wel een goed idee en gezonder dan de oerhollandse friet.
teknomistdonderdag 8 oktober 2009 @ 15:33
Zithdonderdag 8 oktober 2009 @ 15:33
Aan de steenstraat in arnhem kun je al jaren verschillende stampotten, braadworsten, etc warm kopen om mee te nemen naar huis/gelijk opeten... (dus zeggen van, doe mij maar 400gr stampot met 2 blinke vinken plx)
Martijn_77donderdag 8 oktober 2009 @ 18:32
Goed idee
Sjaakmatdonderdag 8 oktober 2009 @ 18:37
Ik had het er pas ook nog over waarom je dit zo weinig ziet in Nederland.
Ryondonderdag 8 oktober 2009 @ 18:42
Bij de albert Cuyp in Amsterdam heb je ook een aantal jaar al zo'n ding. Ze zijn nou niet bepaald de eerste.
Whiskey_Tangodonderdag 8 oktober 2009 @ 18:42
Bah stampot, wel een leuk initiatief.
zoalshetisdonderdag 8 oktober 2009 @ 18:44
ja, om alle mensen even voor te zijn. bij elke gaarkeuken kan je het terplekke eten, meenemen of laten bezorgen.

dit is gewoon een retestrak concept. maak er een hippe keten van en je bent natuurlijk spekkoper. zeker als je de prijzen oud-hollands leuk kan houden en de kwaliteit hoog.

ik zeg ja. en heb zelfs nog een benedenwoning in amsterdam op toplokatie te huur, met bedrijfsbestemming en horecavergunning.
MouseOverdonderdag 8 oktober 2009 @ 18:47
Ge-wel-dig

Nu nog een in de buurt
Sjaakmatdonderdag 8 oktober 2009 @ 18:48
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 18:44 schreef zoalshetis het volgende:
ik zeg ja. en heb zelfs nog een benedenwoning in amsterdam op toplokatie te huur, met bedrijfsbestemming en horecavergunning.
Kost dat?
zoalshetisdonderdag 8 oktober 2009 @ 18:50
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 18:48 schreef Sjaakmat het volgende:

[..]

Kost dat?
3000 p.m. excl.
190 m2 oppervlake, inclusief tuin.
horecakeuken
Hukkiedonderdag 8 oktober 2009 @ 18:52
Nu nog afwachten of er animo voor is.
zoalshetisdonderdag 8 oktober 2009 @ 18:55
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 18:52 schreef Hukkie het volgende:
Nu nog afwachten of er animo voor is.
als ze het aanpakken zoals burgermeester of the grape disctict wel. kwaliteit dus. en in het geval van een stamppot ook. maar wel prijs/kwaliteit. en goedkoop. het gaat tenslotte over stamppotten.

kan je in de zomertijd een italiaanse ijswinkel beginnen. of inhuren.
Ryondonderdag 8 oktober 2009 @ 18:57
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 18:55 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

als ze het aanpakken zoals burgermeester of the grape disctict wel. kwaliteit dus. en in het geval van een stamppot ook. maar wel prijs/kwaliteit. en goedkoop. het gaat tenslotte over stamppotten.

kan je in de zomertijd een italiaanse ijswinkel beginnen. of inhuren.
Dat concept bestaat dus echt al een tijdje in Amsterdam.. Loopt alleen minder hard dan verwacht.
zoalshetisdonderdag 8 oktober 2009 @ 18:58
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 18:57 schreef Ryon het volgende:

[..]

Dat concept bestaat dus echt al een tijdje in Amsterdam.. Loopt alleen minder hard dan verwacht.
ja gek he, maar wat is een tijdje? in de zomer gaat het waarschijnlijk minder hard.

en waar is de lokatie? en waarom ken ik hen nog niet?
Ryondonderdag 8 oktober 2009 @ 19:01
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 18:58 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ja gek he, maar wat is een tijdje? in de zomer gaat het waarschijnlijk minder hard.

en waar is de lokatie? en waarom ken ik hen nog niet?
Dat is die tent die ik bedoelde bij de Albert Cuyp. (een van de kleine zijstraatjes) Voor zover ik weet zit er ergens anders nog een.

In de zomer verkopen ze ijs en dan als het winter is verkopen ze stamppot. Het interieur is redelijk strak, maar doet een beetje klinisch aan. Het heeft wel wat weg van de wok to go's, alleen dan met ijs en stamppotten,
Hukkiedonderdag 8 oktober 2009 @ 19:08
Het probleem lijkt me dat -om het succesvol te maken- je jezelf dusdanig moet onderscheiden van de rest, zodat mensen van heinde en verre naar jouw tent komen om eten te kopen. En met een stamppot die je in de gemiddelde snackbar ook kan halen lijkt me dat een lastige klus.
Marbledonderdag 8 oktober 2009 @ 19:09
Dit was begin jaren '90 toch al een verhaallijn met Koossie en Peter Kelder in GTST? Origineel idee hoor, not.
zoalshetisdonderdag 8 oktober 2009 @ 19:10
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 19:08 schreef Hukkie het volgende:
Het probleem lijkt me dat -om het succesvol te maken- je jezelf dusdanig moet onderscheiden van de rest, zodat mensen van heinde en verre naar jouw tent komen om eten te kopen. En met een stamppot die je in de gemiddelde snackbar ook kan halen lijkt me dat een lastige klus.
ja, dan is het idd een lastige klus. maar dat lijkt me met elk nieuw ding. als je een goede kok hebt of zelf goed kan koken en de juiste lokatie hebt, is het niet zo moeilijk.
zoalshetisdonderdag 8 oktober 2009 @ 19:14
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 19:01 schreef Ryon het volgende:

[..]

Dat is die tent die ik bedoelde bij de Albert Cuyp. (een van de kleine zijstraatjes) Voor zover ik weet zit er ergens anders nog een.

In de zomer verkopen ze ijs en dan als het winter is verkopen ze stamppot. Het interieur is redelijk strak, maar doet een beetje klinisch aan. Het heeft wel wat weg van de wok to go's, alleen dan met ijs en stamppotten,
ah, je bedoelt die met dat geweldige ijs en dat leuke karretje van ze, dat ik echt al overal in de pijp heb zien staan? het ijscuypje ofzoiets?
Hukkiedonderdag 8 oktober 2009 @ 19:17
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 19:10 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ja, dan is het idd een lastige klus. maar dat lijkt me met elk nieuw ding. als je een goede kok hebt of zelf goed kan koken en de juiste lokatie hebt, is het niet zo moeilijk.
Jawel, maar daarom vroeg ik me ook af of er animo voor is. Zijn mensen bereid om naar de andere kant van de stad te rijden voor een stamppot van een goede kok, of nemen ze genoegen met de stamppot van de snackbar aan de overkant?

Ik vind het een prima idee hoor, laten we hopen dat het goed uitpakt.

* Hukkie heeft afgelopen 3 Oktober in Leiden ook weer heerlijke verse hutspot gegeten.
zoalshetisdonderdag 8 oktober 2009 @ 19:20
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 19:17 schreef Hukkie het volgende:


* Hukkie heeft afgelopen 3 Oktober in Leiden ook weer heerlijke verse hutspot gegeten.
dat is gelijk de enige stamppot die ik niet lekker vind.
ShadyLanedonderdag 8 oktober 2009 @ 19:35
Nijmegen heeft er ook een, "Bzzy, healthy fastmeals". Met een paar stamppotten en een paar andere dingen met veel groente op de menukaart. Heb het nog niet uitgeprobeerd maar ben dat wel van plan.
geelkuikentjedonderdag 8 oktober 2009 @ 19:37
Andijviestamppot
Boerenkool met worst
icecreamfarmer_NLdonderdag 8 oktober 2009 @ 20:00
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 18:37 schreef Sjaakmat het volgende:
Ik had het er pas ook nog over waarom je dit zo weinig ziet in Nederland.
idd net als een zaak waar ze fatsoenlijke tosti`s verkopen om mee te nemen en een zaak war je verschillende soorten soep kunt halen.
dat is weer eens wat anders dan die te dure broodzaken, burgerkings en smullers op het station.
En het is waarschijnlijk nog goedkoper ook
Hukkiedonderdag 8 oktober 2009 @ 20:10
En gezonder natuurlijk.
Duikelaardonderdag 8 oktober 2009 @ 20:56
Lekker origineel idee. Wel eens bij een slager geweest?
Marbledonderdag 8 oktober 2009 @ 21:25
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:00 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
dat is weer eens wat anders dan die te dure broodzaken, burgerkings en smullers op het station.
En het is waarschijnlijk nog goedkoper ook
Wat denk je dat die kwijt zijn aan huur?

En je hoeft niks op het station te kopen, als je goedkoper wil moet je gewoon wat verder lopen. Simple economics.
LXIVdonderdag 8 oktober 2009 @ 21:54
Leuk idee, gedoemd tot falen
Labjasdonderdag 8 oktober 2009 @ 22:10
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 19:37 schreef geelkuikentje het volgende:
Andijviestamppot
Boerenkool met worst
Banjerkanjerdonderdag 8 oktober 2009 @ 22:28
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:56 schreef Duikelaar het volgende:
Lekker origineel idee. Wel eens bij een slager geweest?
Inderdaad, de meeste slagers verkopen al sinds heugenis verse stamppotten.
Zithdonderdag 8 oktober 2009 @ 22:57
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 19:08 schreef Hukkie het volgende:
Het probleem lijkt me dat -om het succesvol te maken- je jezelf dusdanig moet onderscheiden van de rest, zodat mensen van heinde en verre naar jouw tent komen om eten te kopen. En met een stamppot die je in de gemiddelde snackbar ook kan halen lijkt me dat een lastige klus.
En proberen jezelf de krant in te krijgen met 'eerste hutspot afhaal' terwijl dat niet zo is
Party_Pdonderdag 8 oktober 2009 @ 23:01
Godver, daar wou ik al mee beginnen. Mijn Holland Hutspot Huis idee kan de prullenbak in
Fortune_Cookiedonderdag 8 oktober 2009 @ 23:07
Eindelijk is judeochristelijke suprematie veiliggesteld voor toekomstige generaties
Hukkiedonderdag 8 oktober 2009 @ 23:11
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 23:07 schreef Fortune_Cookie het volgende:
Eindelijk is judeochristelijke suprematie veiliggesteld voor toekomstige generaties
Jep gelukkig wel, maar het scheelde weinig
fratsmandonderdag 8 oktober 2009 @ 23:53
Geen betere bodem op zaterdagavond dan stamppot!
zoalshetisvrijdag 9 oktober 2009 @ 11:27
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 23:53 schreef fratsman het volgende:
Geen betere bodem op zaterdagavond dan stamppot!
ik haat bodems. dan smaakt het bier niet lekker.
KoosVogelsvrijdag 9 oktober 2009 @ 12:07
Als ik af ga halen of bestel dan wil ik juist een vette snack zoals spare-ribs, patat, shoarma. Zit dan niet te wachten op een bord rauwandijvie-stamppot.
thingamajigvrijdag 9 oktober 2009 @ 12:40
Hmmmmmm, hutspot!
Stalivrijdag 9 oktober 2009 @ 14:07
Grappig, dat er zoveel enthousiasme voor is.
Het zou werkelijk niet in me opkomen om iets af te gaan halen wat ik zelf in een half uur voor twee dagen kan maken en lekker.
TGVkoppervrijdag 9 oktober 2009 @ 14:09
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 21:54 schreef LXIV het volgende:
Leuk idee, gedoemd tot falen
Misschien valt het wel enorm in de smaak bij tweeverdienend bakfiets.nl-tuig uit Wittevrouwen of 't Museumkwartier
Pietverdrietvrijdag 9 oktober 2009 @ 14:45
Stamppotten van de Hema (boerenkool en zuurkool) waren niet slecht
thingamajigvrijdag 9 oktober 2009 @ 14:47
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 14:07 schreef Stali het volgende:
Grappig, dat er zoveel enthousiasme voor is.
Het zou werkelijk niet in me opkomen om iets af te gaan halen wat ik zelf in een half uur voor twee dagen kan maken en lekker.
Ik zeg ook niet dat ik het daar ga halen. Ik laat het mijn vrouw maken!

Woon dan ook maar in de Rivierenwijk en niet in Wittevrouwen.
Den_Haagvrijdag 9 oktober 2009 @ 15:02
Pietverdrietvrijdag 9 oktober 2009 @ 15:31
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 14:07 schreef Stali het volgende:
Grappig, dat er zoveel enthousiasme voor is.
Het zou werkelijk niet in me opkomen om iets af te gaan halen wat ik zelf in een half uur voor twee dagen kan maken en lekker.
Mij wel, liever goeie boerenkoolstampot afhalen dan een bak chinees.
TGVkoppervrijdag 9 oktober 2009 @ 16:00
Nav dit topic ga ik morgen wel lekker boerenkool maken trouwens
Met spekjes
zoalshetisvrijdag 9 oktober 2009 @ 16:01
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 16:00 schreef TGVkopper het volgende:
Nav dit topic ga ik morgen wel lekker boerenkool maken trouwens
Met spekjes
en ballen in de jus gestoofd.
Santellovrijdag 9 oktober 2009 @ 16:35
DIt mis ik dus echt

Bring it to Amsterdam!
Fockkerzaterdag 10 oktober 2009 @ 12:40
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 15:33 schreef Zith het volgende:
Aan de steenstraat in arnhem kun je al jaren verschillende stampotten, braadworsten, etc warm kopen om mee te nemen naar huis/gelijk opeten... (dus zeggen van, doe mij maar 400gr stampot met 2 blinke vinken plx)
Vreemd dat men dat dan niet weet.

Ik ken wel een restaurant in Rotterdam waar je Hollandse pot kunt eten. Volgens mij is dat geen take-away.Hmm. Al zoekend op Internet kom ik er wel meer tegen. Maarja. Het maakt me niet uit. Hoe meer traditioneel Hollands des te beter, toch?
Gummibeer79zaterdag 10 oktober 2009 @ 12:47
Dus de gaarkeuken komt weer terug in ons straatbeeld?
Weltschmerzzaterdag 10 oktober 2009 @ 12:52
Het is op zich natuurlijk een prima concept. Zeker in het licht van stoommaaltijdjes die te weinig zijn en ook meer dan 5 euro kosten voor de eetbare varianten. En de meeste afhaal kun je beter niet dagelijks eten. Stampot is ideaal deelbaar, terwijl je eindeloos kunt varieren met wat je erbij serveert. Stampot wordt ook nog eens lekkerder als je het in grote hoeveelheden maakt, en het is niet timingsgevoelig. Het hoeft op zich niet meer te kosten dan 1 euro per bord aan ingredienten, zonder vlees, dus de winstmarge is ruim genoeg als ze gaan concurreren met de luxere kant en klaar maaltijden.

Er is één maar. Stampot is van dat voer waarvan iedereen precies weet hoe het moet smaken, maar iedereen het anders maakt. Ik zou het zeker proberen, maar bij mijn zuurkool wil ik uitgebakken spek en casselerrib, en geen jeneverbessen erin. Boerenkool wil ik met heel boerenkool door de aardappelen, met azijn en krabbetjes erbij. En dat komt nog de smaak van de stampot zelf. Daar ben ik niet heel flexibel in, en ik denk heel veel mensen niet. Bij voer uit andere windstreken ligt dat toch anders.
Bowlingbalzaterdag 10 oktober 2009 @ 12:56
Binnenkort: het eerste tankstation in Nederland.
Tismzaterdag 10 oktober 2009 @ 13:14
Er ligt ook weer Balkenbrei in de supers!!!!..

Tip voor wie nog iets simpels zoekt, en zelf aan de slag wil gaan met de oud Neerlandse winterkost..
MouseOverzaterdag 10 oktober 2009 @ 13:26
quote:
Op zaterdag 10 oktober 2009 12:52 schreef Weltschmerz het volgende:
Er is één maar. Stampot is van dat voer waarvan iedereen precies weet hoe het moet smaken, maar iedereen het anders maakt. Ik zou het zeker proberen, maar bij mijn zuurkool wil ik uitgebakken spek en casselerrib, en geen jeneverbessen erin. Boerenkool wil ik met heel boerenkool door de aardappelen, met azijn en krabbetjes erbij. En dat komt nog de smaak van de stampot zelf. Daar ben ik niet heel flexibel in, en ik denk heel veel mensen niet. Bij voer uit andere windstreken ligt dat toch anders.
Een belangrijk punt, maar ik denk tegelijkertijd dat ze dat goed ondervangen door in de toekomst wat meer exotische stamppotten aan te bieden. Dan weet je vantevoren niet wat je kunt verwachten.

En ook bij iets minder gangbare standaard stampotten (spruitjes e.d.) zal het misschien ook wel meevallen.
Fockkerzondag 11 oktober 2009 @ 20:05
quote:
Op zaterdag 10 oktober 2009 13:26 schreef MouseOver het volgende:

[..]

Een belangrijk punt, maar ik denk tegelijkertijd dat ze dat goed ondervangen door in de toekomst wat meer exotische stamppotten aan te bieden. Dan weet je vantevoren niet wat je kunt verwachten.

En ook bij iets minder gangbare standaard stampotten (spruitjes e.d.) zal het misschien ook wel meevallen.
"Exotisch" Het lijkt mij in nederland al exotisch genoeg.
Laten we het dan ook ajb houden op de traditionele stamppot, zoals ik die net ook op heb (andijvie+bal+vette jus en een likje mosterd)
troveyzondag 11 oktober 2009 @ 20:11
Ik vind alle kant en klare stamppotten niet te vreten...allemaal fijngemalen babypulp...er gaat niets boven eigengemaakte grofgestampte stamppot...zuurkool, boerenkool, hutspot (maar dan wel met bruine bonen erdoor), andijvie....maandag trouwens zelfgemaakte stampot boerenkool met rookworst hier op het huismenu
DikVoormekaarzondag 11 oktober 2009 @ 20:19
Zolang er geen halalzooi wordt bijgeleverd is dit restaurant gewoon goed op zijn hollands bezig.
MouseOverzondag 11 oktober 2009 @ 22:02
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 20:05 schreef Fockker het volgende:

[..]

"Exotisch" Het lijkt mij in nederland al exotisch genoeg.
Laten we het dan ook ajb houden op de traditionele stamppot, zoals ik die net ook op heb (andijvie+bal+vette jus en een likje mosterd)
Ik kan de pastinaak met garnalen stamppot uit de OP niet echt gangbaar noemen. Maargoed, dan duw jij gewoon andijvie in je mik. Da's het mooie van een restaurant. Iedereen blij
Fockkerzondag 11 oktober 2009 @ 23:58
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 20:19 schreef DikVoormekaar het volgende:
Zolang er geen halalzooi wordt bijgeleverd is dit restaurant gewoon goed op zijn hollands bezig.
Dan is het geen Hollandse pot meer.
Fockkermaandag 12 oktober 2009 @ 00:06
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 22:02 schreef MouseOver het volgende:

[..]

Ik kan de pastinaak met garnalen stamppot uit de OP niet echt gangbaar noemen. Maargoed, dan duw jij gewoon andijvie in je mik. Da's het mooie van een restaurant. Iedereen blij
Gelezen wordt hier niet. Ik had het over HOLLANDSE stampot met zuurkool, boerenkool, hutspot, andijvie met spekjes erdoorheen incl. worst, bal, of wat je er ook aan vlees bij wilt.vette jus en een likje (grove) mosterd.

Dat noem ik een HOLLANDSE stamppot, heerlijk!









Ik maak ook weleens een stamppotje met prei

Ik krijg al trek
Flashwinmaandag 12 oktober 2009 @ 00:06
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 20:19 schreef DikVoormekaar het volgende:
is dit restaurant gewoon goed op zijn hollands bezig.
stijn_maandag 12 oktober 2009 @ 03:55
zelf maken blijft het lekkerst Stamppot spinazie met ei & doorgebakken spekjes. En uiteraard een rookworst
El_Matadormaandag 12 oktober 2009 @ 05:48
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 20:11 schreef trovey het volgende:
....hutspot (maar dan wel met bruine bonen erdoor), ...
Gadverdamme?!

Dat zet je een varken nog niet voor. Laat staan een mens.
Nataliemaandag 12 oktober 2009 @ 13:24
Jakkes... ik krijg honger van dit topic
Vanaf hutspot met gehaktballen
En morgen bloemkool
Pietverdrietmaandag 12 oktober 2009 @ 13:26
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 22:02 schreef MouseOver het volgende:

[..]

pastinaak met garnalen stamppot
Lijkt me eigenlijk heel erg lekker, mits met grijze hollandse noordzee garnalen en niet die lichtroze atlantische
Fortune_Cookiemaandag 12 oktober 2009 @ 14:48
Trots op Stamppot
EricTmaandag 12 oktober 2009 @ 19:07
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt me eigenlijk heel erg lekker, mits met grijze hollandse noordzee garnalen en niet die lichtroze atlantische
Ja ik denk dat ik het eens ga proberen te maken
dennisdotcommaandag 12 oktober 2009 @ 22:11
Vorige week de eerste boerenkool van het seizoen, vanavond zuurkool.

En de diepvries is ook gelijk goed gevuld .
LambertoBavadinsdag 13 oktober 2009 @ 16:49
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 18:44 schreef zoalshetis het volgende:
en heb zelfs nog een benedenwoning in amsterdam op toplokatie te huur, met bedrijfsbestemming en horecavergunning.
tuurlijk, sukkel.
Winner_Tacodinsdag 13 oktober 2009 @ 17:45
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 00:06 schreef Fockker het volgende:

[..]

Gelezen wordt hier niet. Ik had het over HOLLANDSE stampot met zuurkool, boerenkool, hutspot, andijvie met spekjes erdoorheen incl. worst, bal, of wat je er ook aan vlees bij wilt.vette jus en een likje (grove) mosterd.

Dat noem ik een HOLLANDSE stamppot, heerlijk!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik maak ook weleens een stamppotje met prei

Ik krijg al trek
Heerlijk

Maar idd zoals eerder gezegd is kun je bij een beetje slager ook allerhande stamppotten krijgen . De Originaliteit valt wel mee dus
raptorixdinsdag 13 oktober 2009 @ 18:24
Mijn broer heeft eind jaren 80 al zo een tent in Alkmaar opgezet, Mamma's was de naam geloof ik. Geen idee of het nog bestaat.

[ Bericht 10% gewijzigd door raptorix op 13-10-2009 18:34:49 ]
LambertoBavadinsdag 13 oktober 2009 @ 18:25
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 18:24 schreef raptorix het volgende:
Mijn broer heeft eind jaren 80 al zo een tent in Alkmaar opgezet, Mamma's hete het het. Geen idee of het nog bestaat.
hete het het?
raptorixdinsdag 13 oktober 2009 @ 18:34
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 18:25 schreef LambertoBava het volgende:

[..]

hete het het?
EricTwoensdag 14 oktober 2009 @ 08:20
Een stamppot tent in Nijmegen gaat die van utrecht voor de rechter slepen omdat Nijmegen de eerste was !!
DiRadicalwoensdag 14 oktober 2009 @ 11:44
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 00:06 schreef Fockker het volgende:

[..]

Gelezen wordt hier niet. Ik had het over HOLLANDSE stampot met zuurkool, boerenkool, hutspot, andijvie met spekjes erdoorheen incl. worst, bal, of wat je er ook aan vlees bij wilt.vette jus en een likje (grove) mosterd.

Dat noem ik een HOLLANDSE stamppot, heerlijk!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik maak ook weleens een stamppotje met prei

Ik krijg al trek
ik ook.
Ga vanavond wel even wat inslaan.
zoalshetiswoensdag 14 oktober 2009 @ 11:45
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 16:49 schreef LambertoBava het volgende:

[..]

tuurlijk, sukkel.
en ik ben een sukkel omdat wat?
DiRadicalwoensdag 14 oktober 2009 @ 11:48
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 08:20 schreef EricT het volgende:
Een stamppot tent in Nijmegen gaat die van utrecht voor de rechter slepen omdat Nijmegen de eerste was !!
"plagiaat" werd het genoemd.
Maar dan moeten de logo's, bedrijfsnaam, etc zo ongeveer hetzelfde of de recepten exact gekopieerd zijn.

Simpel "stamppot afhaalrestaurant" zijn lijkt mij niet genoeg en valt niet onder auteursrecht of iets dergelijks
zoalshetiswoensdag 14 oktober 2009 @ 11:49
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 11:48 schreef DiRadical het volgende:

[..]

"plagiaat" werd het genoemd.
Maar dan moeten de logo's, bedrijfsnaam, etc zo ongeveer hetzelfde of de recepten exact gekopieerd zijn.

Simpel "stamppot afhaalrestaurant" zijn lijkt mij niet genoeg en valt niet onder auteursrecht of iets dergelijks
hooguit zouden ze een claim kunnen leggen op de titel 'eerste stampot afhaalrestaurant van nederland'

[ Bericht 0% gewijzigd door zoalshetis op 14-10-2009 12:02:39 ]
Sjaakmatwoensdag 14 oktober 2009 @ 11:59
Iemand inmiddels al wat besteld en geproefd van daar?
DikVoormekaardonderdag 15 oktober 2009 @ 12:33
quote:
Stamppotoorlog in Rotterdam

ROTTERDAM - Ook stamppottenmakers in Rotterdam en Vlaardingen mengen zich nu in de 'stamppotoorlog'. Ze zijn boos dat het Utrechtse bedrijf Stamppot to go deze week met veel bombarie beweerde het eerste afhaalrestaurant te zijn voor de oerhollandse kost.
,,Wij zijn hier 24 jaar geleden al mee begonnen,'' zegt Martin Wolthuis van het Eethuisje van Delfshaven. Ook Traiteur de Culinair uit Vlaardingen laat weten al tien jaar afhaalstamppot te bereiden. Wolthuis: ,,Die in Utrecht is niet de eerste, maar eerder de honderdste met dit idee.''
Dat belooft dus toch nog een "mooie"eetzame oorlog te worden.
Pietverdrietdonderdag 15 oktober 2009 @ 12:35
Hoe meer rel, hoe beter het is voor het eerste stampot afhaalrestaurant. Gratis reclame
speknekdonderdag 15 oktober 2009 @ 12:53
Wat een zeldzaam domme mensen ook. Alsof je een eethuis of een traiteur kunt vergelijken met een stamppot to go. Proberen nog even mee te rijden op de reclame.

Goed idee overigens, alhoewel ik niet verwacht dat ze het zo lekker kunnen maken als mijn eigen andijviestamppot met worst. Maar wat doen ze in de zomer?!
henk_de_houthakkerzaterdag 17 oktober 2009 @ 06:46
Goed voor de afhaalcultuur. Is een keer wat anders dan friet en hamburgers. Ik hoop dat de mensen die dit doen even geen tijd over hadden om zelf te koken. Anders adviseer ik ze een kookboek te kopen.
stamppotzaterdag 17 oktober 2009 @ 11:17
Goeie zaak!
El_Matadorzaterdag 17 oktober 2009 @ 11:20
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 12:33 schreef DikVoormekaar het volgende:

[..]

Dat belooft dus toch nog een "mooie"eetzame oorlog te worden.
De Hoekse en Kabeljauwse twisten anno 2009.
zoalshetiszaterdag 17 oktober 2009 @ 15:56
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 11:17 schreef stamppot het volgende:
Goeie zaak!
leuke slogan. mail ze ff. mag je zelf met de eer strijken, ook al ontdek ik de potentie. anders doe ik het over 14 uur.
thingamajigzaterdag 17 oktober 2009 @ 16:50
Heb vanmiddag hutspot gehaald in Utrecht. Niet bij het restaurant uit de OP, maar bij de Keurslager. Die zit volgens mij overal wel zo'n beetje en heeft ook dergelijke maaltijden.
zoalshetiszaterdag 17 oktober 2009 @ 16:54
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 16:50 schreef thingamajig het volgende:
Heb vanmiddag hutspot gehaald in Utrecht. Niet bij het restaurant uit de OP, maar bij de Keurslager. Die zit volgens mij overal wel zo'n beetje en heeft ook dergelijke maaltijden.
had je geen zin om zelf 30 minuten in de keuken te staan en de rest in te vriezen?
thingamajigzaterdag 17 oktober 2009 @ 16:56
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 16:54 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

had je geen zin om zelf 30 minuten in de keuken te staan en de rest in te vriezen?
Nee, daar heb ik absoluut geen zin in. Ik haat koken en elke minuut in de keuken is er 1 teveel. Bovendien hebben we net een vlucht vanuit New York gehad, dus koken doet mijn vrouw vanavond ook niet.
zoalshetiszaterdag 17 oktober 2009 @ 16:59
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 16:56 schreef thingamajig het volgende:

[..]

Nee, daar heb ik absoluut geen zin in. Ik haat koken en elke minuut in de keuken is er 1 teveel. Bovendien hebben we net een vlucht vanuit New York gehad, dus koken doet mijn vrouw vanavond ook niet.
ic. succes met je jetlag.

maar kook je echt nooit? het is een soort van ontspanning & macht, leuk om het zelf te beïnvloeden. vuur wat hoger of juist lager. ingrediënten snijden zoals je wilt dat het smaakt...

zoals je vader al zei: "je weet niet wat je mist".
Fockkerzaterdag 17 oktober 2009 @ 18:32
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 12:33 schreef DikVoormekaar het volgende:

[..]

Dat belooft dus toch nog een "mooie"eetzame oorlog te worden.
Begrijpelijk dat ze pissig zijn.
Fockkermaandag 26 oktober 2009 @ 18:43
Zo dit is hem dan weer voor vandaag

Meh7maandag 26 oktober 2009 @ 18:50
Mag ik even?
henkwaymaandag 26 oktober 2009 @ 19:23
Hachee afhaal-restaurant is dat er al??????????
Fortune_Cookiemaandag 26 oktober 2009 @ 19:27
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 18:43 schreef Fockker het volgende:
Zo dit is hem dan weer voor vandaag

[ afbeelding ]
Whoopti-puking-doo
Fockkerzaterdag 31 oktober 2009 @ 00:23
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 19:23 schreef henkway het volgende:
Hachee afhaal-restaurant is dat er al??????????
Heerlijk. Begin er een
henkwayzaterdag 31 oktober 2009 @ 02:01
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 00:23 schreef Fockker het volgende:

[..]

Heerlijk. Begin er een
http://home.planet.nl/~GOrES000/03-0026.htm
Tim86zaterdag 31 oktober 2009 @ 02:03
nice!
Fockkermaandag 2 november 2009 @ 20:08
quote:
dat recept ken ik inmiddels wel uit m'n hoofd.Begin een hachee afhaal restaurant!
Die runderlappen duurt zo lang
ZoKanIkHetOokmaandag 2 november 2009 @ 21:16
De beste stamppot maak je nog altijd zelf.
Sachertortemaandag 2 november 2009 @ 21:44
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt me eigenlijk heel erg lekker, mits met grijze hollandse noordzee garnalen en niet die lichtroze atlantische
Nordsee garnalen?
JediMasterLuciamaandag 2 november 2009 @ 22:19
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 19:37 schreef geelkuikentje het volgende:
Andijviestamppot met uitgebakken spekkies
Boerenkool met worst uitgebakken spekkies
en zuurkool met spekkies niet te vergeten
Picchiamaandag 2 november 2009 @ 22:49
Ik zal er eens even langsgaan.

[ Bericht 14% gewijzigd door Picchia op 02-11-2009 22:55:23 ]
MissHobjevrijdag 6 november 2009 @ 13:12
! ben reuze benieuwd.
MissHobjevrijdag 6 november 2009 @ 13:15
quote:
Op maandag 2 november 2009 22:49 schreef Picchia het volgende:
Ik zal er eens even langsgaan.
Is ie al echt open want als ik de site lees dan lijkt het erop van niet

cross er wel ff langs denk ik 1 dezer dagen/
Fockkerdonderdag 12 november 2009 @ 18:37
Daar is ie weer



Zuurkool deze keer. Worst uiteraard en dat vul ik aan met zoetzuur en appelmoes, heerlijk.
MissHobjedonderdag 12 november 2009 @ 18:54
Trouwens dit stampot restaurant ding gaat pas eind november open, aldus de eigenaar
Nog eventjes geduld.
Fockkervrijdag 4 december 2009 @ 18:05
Uitzending
Ned 2 (bron: NPO)
vrijdag 4 december 2009
19.25 uur, Ned 2
herhaling
zaterdag 5 december 2009
13.40 uur, Ned 1
quote:
De dagen worden korter en het wordt kouder: de winter komt er aan. Typisch weer voor stamppotten. Knelpunt doet onderzoek naar verschillende stamppotten uit de supermarkt, met een opzienbarende uitkomst.
http://www.omroepmax.nl/?waxtrapp=zhepfDsHnHUVGFiB