ja, maar daar doen ze het voor de adverteerders.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:33 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Bij het neerhalen (downloaden) soms toch wel.![]()
Maar voor bankzaken is dit wel bijzonder uniek te noemen.... of ze gaan zogenaamd short-valutering (wat overigens ook al verboden is volgens de nieuwe richtlijnen van de EU).
Waarom geef je verkeerde info? Het is pas vanaf 1 november verboden (overigens terecht).quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:33 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Bij het neerhalen (downloaden) soms toch wel.![]()
Maar voor bankzaken is dit wel bijzonder uniek te noemen.... of ze gaan zogenaamd short-valutering (wat overigens ook al verboden is volgens de nieuwe richtlijnen van de EU).
Nou je solvabiliteit buffers gaan er niet vrolijk uitzien... als je goed naar die grafiek kijkt zie je in 1 oog opslag wat er fout gaat in de bedrijfsvoering.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:32 schreef TheFrankey het volgende:
Even over bovenstaand verhaal. Als DSB zijn eigen vermogen (spaargeld) dus naar beneden gaat. Ontsparen dus....dan hebben ze ook minder rente te betalen en minder kosten.
Misschien is het zelfs wel goed voor DSB?
Ja, en banken maken er tot 1 november nog gewoon gebruik van, want het is immers nog niet verboden. Lang leve schijt aan de klanten.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:37 schreef Tha_Duck het volgende:
Waarom geef je verkeerde info? Het is pas vanaf 1 november verboden (overigens terecht).
1 nov pas..... ik wist wel dat er een streep gezet was. Niet wanneer. Thxquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:37 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Waarom geef je verkeerde info? Het is pas vanaf 1 november verboden (overigens terecht).
Ja, want jij zou het inderdaad anders doenquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:39 schreef Arcee het volgende:
[..]
Ja, en banken maken er tot 1 november nog gewoon gebruik van, want het is immers nog niet verboden. Lang leve schijt aan de klanten.
Maar dat is dus het probleem van elke bank, niet alleen DSB Bank. Want bijv koopsompolissen is niet iets dat dsb bedacht heeft. Alle banken werken ermee, en die staan wel lekker in de luwte nu.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:38 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Nou je solvabiliteit buffers gaan er niet vrolijk uitzien... als je goed naar die grafiek kijkt zie je in 1 oog opslag wat er fout gaat in de bedrijfsvoering.
Ze hebben gegokt op flinke groei ... toppen van de hemel en de marges komen later wel. De problemen die overgewaaid zijn uit de VS en co volledig onderschat. Probeer dat maar eens te unwinden in dit economische klimaat.
Hier ook, en alle betalingen en boekingen gaan gewoon netjes. Slim gedaan dit, een constructie ervoor die overbelasting voorkomt.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:39 schreef TheFrankey het volgende:
Ik kom er zo op trouwens....geen enkel probleem
Dit voegt helemaal niets toe.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:41 schreef RechtseRukker het volgende:
http://xandernieuws.punt.nl/upload/bank-run_northern_rock.jpg
Ja maar! Ja Maar!!! Ja MAAR!! Het is wel DSB hoor! DIE MOETEN DOOD DOOD DOOD!!!quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:49 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
<knip van een lang stuk>
aardig artikel, alleen is het eigen vermogen 242 mln en niet 130, en als het gaat om garantievermogen mag je daar nog 138 mln aan achtergestelde leningen bij op tellen. Bron: jaarverslag 2008.
Als je dat een lage dekking vindt: het is een leverage van circa 25, vergeleken met ING op ongeveer 60.
Om het maar in een relatief perspectief te plaatsen
ING heeft ook zijn topics hier....(en met rede)quote:Als je dat een lage dekking vindt: het is een leverage van circa 25, vergeleken met ING op ongeveer 60.
Om het maar in een relatief perspectief te plaatsen
Als er een melding onder zou staan dat je er nu al voor bekeurd zou worden wel, maar dat staat er dus niet bij.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:40 schreef Tha_Duck het volgende:
Ja, want jij zou het inderdaad anders doenZolang iets mag, doe je het. Simpel.
Voorbeeld: stel dat we de maximum snelheid op alle snelwegen op 80 km/uur zetten. Per 1 november. Dan zou jij dat nu al maximaal rijden omdat het in de toekomst veranderd?
.quote:Lul toch niet zo dom.
Je zet er zelf al een vraagteken achter.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:08 schreef Tha_Duck het volgende:
Volgens mij is het algemeen bekend?
Zolang het wettelijk mag kun je niet voor de rechter worden gesleept. Maar een klant kan dan wel vinden dat het onbehoorlijke praktijken zijn en overstappen. Vraag alleen is naar welke andere bank...quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:08 schreef Tha_Duck het volgende:
Zolang het mag, doe je iets. En het is bekend. Doe niet zo wereldvreemd.
Jij moet bij Dirk gaan werken joh!quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:08 schreef Tha_Duck het volgende:
Zolang het mag, doe je iets. En het is bekend. Doe niet zo wereldvreemd.
Precies. En daarnaast is het dus niet altijd 100% doorzichtig hoe de valutering werkt en of er nog wel of niet gebruik van wordt gemaakt. Dát is wat ik er fout aan vind. Maken ze duidelijk melding van hoe ze werken, prima. Zo niet, dan is het fout.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:29 schreef -scorpione- het volgende:
Maar een klant kan dan wel vinden dat het onbehoorlijke praktijken zijn en overstappen.
quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:42 schreef henkway het volgende:
[..]
daar werkt ie ook, waarom denk je dat hij zich uit de naad lult om de zaak te redden
Bron: http://www.nu.nl/internet(...)edig-bereikbaar.htmlquote:'DSB-site weer volledig bereikbaar'
AMSTERDAM - De website voor internetbankieren van DSB Bank draait weer. Er kan nog een vertraging in zitten, maar de bank is volledig bereikbaar, zei DSB-woordvoerder Klaas Wilting zaterdag.
Ja ik denk het wel , misschien ben jij van Goor welquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:46 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]Dat zou wel prachtig zijn. Maar nee, daar werk ik niet.
Ik ben die andere Goorquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:49 schreef henkway het volgende:
[..]
Ja ik denk het wel , misschien ben jij van Goor wel
nou ik als NL belastingbetaler wel. Onder het depositogarantieregeling schokken de andere banken de eerste 40k garantie, maar het stuk tussen 40k en 100k mogen alle burgers die wel opletten waar ze een handtekening onder zetten aftikken (middels de overheidsfinancien). Dat was ik eigenlijk een beetje zat aan het worden, om op te draaien voor het gebrek aan beheersing cq. het ego van anderen.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:46 schreef Dutchguy het volgende:
DSB heeft zelf bij monde van Van Linschoten en Van Goor (what's in a name) zich al gedistantieerd van de koopsompolissen periode. Dat mag rustig als een schuldbekentenis gezien worden.
Ze beloofde tevens dat ze zaken met gedupeerden op gaan lossen. Dat gaat ontzettend in de klauwen lopen. Ik moet nog zien dat ze dat uit eigen middelen recht kunnen gaan trekken.
Ik denk dat er weinig mensen een traan om zullen laten als ze dit niet redden.
In dit geval zou ik er geen moeite mee hebben ook al zou het geld kosten. Ze hebben al teveel ellende aangericht en ik ben het eens met Lakeman uit moreel oogpunt. Laat ze maar vallen.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:52 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
nou ik als NL belastingbetaler wel. Onder het depositogarantieregeling schokken de andere banken de eerste 40k garantie, maar het stuk tussen 40k en 100k mogen alle burgers die wel opletten waar ze een handtekening onder zetten aftikken (middels de overheidsfinancien). Dat was ik eigenlijk een beetje zat aan het worden, om op te draaien voor het gebrek aan beheersing van anderen.
Mag idd hopen dat je daar niet werkt, want als medewerkers daar zo'n mentaliteit aan de dag brengen als jij nu doet gaat dit de bank vroeg of laat wrs nog wel eens opbreken (wat niet wil zeggen dat die mentaliteit helemaal niet kan, maar voor banken nu is het gewoon dodelijk).quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:46 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]Dat zou wel prachtig zijn. Maar nee, daar werk ik niet.
Natuurlijk, er is weinig te doen behalve de stekker van de server eruit trekken als er weer teveel geld wordt opgenomen. Dan hou je genoeg tijd over om lekker te fokken.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 16:28 schreef Tha_Duck het volgende:
Laat ikhet simpel stellen, ik ben systeembeheerder. Als ik bij de DSB zou werken, zou ik dan tijd hebben om te posten
quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 16:33 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
Natuurlijk, er is weinig te doen behalve de stekker van de server eruit trekken als er weer teveel geld wordt opgenomen. Dan hou je genoeg tijd over om lekker te fokken.
quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 16:33 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
Natuurlijk, er is weinig te doen behalve de stekker van de server eruit trekken als er weer teveel geld wordt opgenomen. Dan hou je genoeg tijd over om lekker te fokken.
Nu maar hopen dat hij geen stroomstoot heeft opgelopen omdat hij nog nat was van het badquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 17:38 schreef Arcee het volgende:
'DSB-site draait weer'
Ah, Tha_Duck heeft de stekker er weer ingestoken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 17:38 schreef Arcee het volgende:
'DSB-site draait weer'
Ah, Tha_Duck heeft de stekker er weer ingestoken.
Dat is nog wel een aardig scenario voor terroristen. Indien die de beschikking kunnen krijgen over toegang tot vele internetbankrekeningen (moet mogelijk zijn, het is immers bekend dat er wereldwijd ook grote bot netwerken zijn voor DDOS aanvallen) dan moet het mogelijk zijn een soort aanzet tot bankrun te creëren. Stel dat het bijvoorbeeld lukt bij ING Direct, dan is dat een buitengewoon risicovol scenario voor Nederland, veel ernstiger dan bijvoorbeeld een vuile bom of aanslag op een kerncentrale.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:47 schreef Tha_Duck het volgende:
Het mooiste zou zijn als iedereen het nu bij de Fortis neerzet. En dat die dan klopt over 2 weken
Het is bijzonder kwalijk dat het zo kan werken. Winsten blijven privaat, een schade wordt gecollectiveerd. Het DGS kan beter worden opgeheven, als mensen veilig spaarrekeningen willen moet ze dat doen bij een bank die niet aan fractioneel reserve bankieren doet, geen rente dan natuurlijk en zelfs kosten, maar wel volledig zekerheid dat het spaargeld veilig is.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 15:52 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
nou ik als NL belastingbetaler wel. Onder het depositogarantieregeling schokken de andere banken de eerste 40k garantie, maar het stuk tussen 40k en 100k mogen alle burgers die wel opletten waar ze een handtekening onder zetten aftikken (middels de overheidsfinancien). Dat was ik eigenlijk een beetje zat aan het worden, om op te draaien voor het gebrek aan beheersing cq. het ego van anderen.
Nou die wil wel een baantje bij de DSB, wat een slijmeikelquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 23:39 schreef Dutchguy het volgende:
Morgen in Buitenhof ook een item over DSB.
Inderdaad, je zou denken dat hij zelf rekeningen bij de DSB heeft lopen. Zelfs als Bos zegt dat provisies van 90% idioot zijn (wat volgens mij elk weldenkend mens vindt), vindt hij dat een politicus eigenlijk helemaal niets moet zeggen.quote:Op zondag 4 oktober 2009 12:30 schreef henkway het volgende:
[..]
Nou die wil wel een baantje bij de DSB, wat een slijmeikel
Dolf van den Brink, hoogleraar Financial Institutions aan de Universiteit van Amsterdam over de problemen bij de DSB bank.
http://www.vpro.nl/programma/buitenhof/afleveringen/42352710/
Ja , ik hoorde hem wel vier keer zeggen, men dacht de markt lost dat wel op, alsof hij er zich over verbaasde dat dit niet gebeurde, terwijl iedereen weet dat deze financiële diefstal pas aan het licht komt nadat er getekend is.quote:Op zondag 4 oktober 2009 12:53 schreef Dutchguy het volgende:
[..]
Inderdaad, je zou denken dat hij zelf rekeningen bij de DSB heeft lopen. Zelfs als Bos zegt dat provisies van 90% idioot zijn (wat volgens mij elk weldenkend mens vindt), vindt hij dat een politicus eigenlijk helemaal niets moet zeggen.
Deze man hadden ze net zo goed niet uit kunnen nodigen, leverde totaal geen bijdrage.
Wat dacht je bij het inloggen op FOK ?quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 14:30 schreef RechtseRukker het volgende:
nog nooit gezien dat je op internet in de rij moet staan
Ben het met je eens.quote:Op zondag 4 oktober 2009 12:59 schreef henkway het volgende:
[..]
Ja , ik hoorde hem wel vier keer zeggen, men dacht de markt lost dat wel op, alsof hij er zich over verbaasde dat dit niet gebeurde, terwijl iedereen weet dat deze financiële diefstal pas aan het licht komt nadat er getekend is.
Hoe dat zo? Je kunt DSB echt niet vergelijken met Rabobank, en die kun je bijv. weer echt niet vergelijken met ING. Wij hoeven echt niet te klagen wat betreft onze financiële bankenstelsel in dit land. Zo rot is het niet.quote:Op zondag 4 oktober 2009 13:21 schreef Bankfurt het volgende:
Is Dirk Scheringa nog in Nederland, of zit hij inmiddels al op de Bahama's ?![]()
Als iemand als Lakeman beweert dat Scheringa geld uit DSB haalt, dan lijkt mij dat Wellink van de DNB direct moet ingrijpen.
Het geeft ook aan hoe rot en verziekt het Nederlandse bankwezen (niet alleen DSB) in elkaar zit.
Het geval bij de kleine DSB is veel te veel opgeblazen, hoewel het een ongelukkige zaak is voor een beperkte groep mensen.quote:Op zondag 4 oktober 2009 13:34 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Hoe dat zo? Je kunt DSB echt niet vergelijken met Rabobank, en die kun je bijv. weer echt niet vergelijken met ING. Wij hoeven echt niet te klagen wat betreft onze financiële bankenstelsel in dit land. Zo rot is het niet.
Ik schreef toch: het bancaire systeem is door- en doorrot.quote:Op zondag 4 oktober 2009 14:26 schreef ikweethetookniet het volgende:
En de rijen sluiten zich![]()
Beerput dekt beerput![]()
![]()
UPDATE: DNB VALT LAKEMAN AAN
DNB valt Lakeman aan![]()
President van De Nederlandsche Bank Nout Wellink vindt dat het Openbaar Ministerie een strafzaak moet instellen naar het gedrag van Pieter Lakeman, voorzitter van de Stichting Hypotheekleed. Zijn oproep aan spaarders bij DSB Bank om hun geld van de bank te halen kan niet door de beugel.
WellinkDirk
dus moeten ze elkaar wel dekken anders worden de fouten van hun beiden bekend
http://www.fd.nl/artikel/(...)eringa-biedt-excuses
Goed idee! Laten we dan ook meteen een strafzaak instellen tegen Nout Wellink en z'n maten!quote:Op zondag 4 oktober 2009 14:26 schreef ikweethetookniet het volgende:
En de rijen sluiten zich![]()
Beerput dekt beerput![]()
![]()
UPDATE: DNB VALT LAKEMAN AAN
DNB valt Lakeman aan![]()
President van De Nederlandsche Bank Nout Wellink vindt dat het Openbaar Ministerie een strafzaak moet instellen naar het gedrag van Pieter Lakeman, voorzitter van de Stichting Hypotheekleed. Zijn oproep aan spaarders bij DSB Bank om hun geld van de bank te halen kan niet door de beugel.
WellinkDirk
dus moeten ze elkaar wel dekken anders worden de fouten van hun beiden bekend
http://www.fd.nl/artikel/(...)eringa-biedt-excuses
Ik snap dit eerlijk gezegd niet. Waarop zouden ze Lakeman dan willen aanklagen? Sinds wanneer is het illegaal om mensen te vertellen dat het beter is om NU je geld op te nemen bij een bank? Tuurlijk. Een bank kan daar aan onder door gaan, en nee, misschien helemaal geen goed plan. Maar in principe. Het is toch niet strafbaar om als persoon zo'n oproep te doen? Het enige wat ik kan verzinnen is smaad en laster, maar dan zal DSB daar toch zelf aangifte van moeten doen?quote:Op zondag 4 oktober 2009 14:26 schreef ikweethetookniet het volgende:
En de rijen sluiten zich![]()
Beerput dekt beerput![]()
![]()
UPDATE: DNB VALT LAKEMAN AAN
DNB valt Lakeman aan![]()
President van De Nederlandsche Bank Nout Wellink vindt dat het Openbaar Ministerie een strafzaak moet instellen naar het gedrag van Pieter Lakeman, voorzitter van de Stichting Hypotheekleed. Zijn oproep aan spaarders bij DSB Bank om hun geld van de bank te halen kan niet door de beugel.
WellinkDirk
dus moeten ze elkaar wel dekken anders worden de fouten van hun beiden bekend
http://www.fd.nl/artikel/(...)eringa-biedt-excuses
quote:Op zondag 4 oktober 2009 14:41 schreef haatbaard het volgende:
[..]
Goed idee! Laten we dan ook meteen een strafzaak instellen tegen Nout Wellink en z'n maten!
Afijn, Lakeman komt er sowieso toch wel mee weg. Zijn plannetje heeft alleen gewerkt, omdat er het één en ander miszat bij DSB en iedereen dat stiekem zelf ook wel aanvoelde.
Als morgen iemand op dezelfde manier oproept om het zinkende schip van de Rabobank te verlaten, dan gebeurt er... helemaal niets. M.a.w. Lakeman heeft datgene gedaan wat die faalhaas Nout Wellink zelf heeft verzuimd: de mensen op tijd informeren als een bank kopje onder dreigt te gaan.
quote:zo 04 okt 2009, 05:30 |
Bankmedewerker stal ton van klant
DEN HAAG - Een bankmedewerker van ABN Amro in Den Haag heeft eerder dit jaar geprobeerd de rekeningen van diverse vermogende klanten leeg te roven.
Bij een van de klanten wist hij ruim honderdduizend euro over te boeken naar zijn eigen rekening. De medewerker liep tegen de lamp en werd op staande voet ontslagen. Volgens ingewijden maakte ABN-medewerker A.H., die nog maar kort werkzaam was bij het filiaal aan de Statenlaan, deel uit van een criminele organisatie.
De ABN-medewerker liet de bankrekeningen overschrijven naar een ander adres, waardoor de rekeninghouders geen afschriften meer ontvingen. Zodoende viel het hen niet op dat er grote geldbedragen werden afgeboekt.
God verhoede dat. Of verlang je ook terug naar de tijden van Lijst Fortuijn met alle voetzoeker-egos? Clowns horen in het circus.quote:Op zondag 4 oktober 2009 14:46 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
![]()
inderdaad, ik heb meer in vertrouwen in Lakeman als nieuwe president van de DNB dan Wellink.
http://www.blikopdebeurs.com/weblog1/pivot/entry.php?id=435quote:'Scheringa weg als DSB-topman'
04 10 09 - 18:02
Dirk Scheringa zal binnenkort aftreden als voorzitter van de Raad van Bestuur van DSB Bank en wordt opgevolgd door Robin Linschoten. Dat schrijft advocaat Dion Bartels in een nieuwsbrief, op basis van een 'zeer betrouwbare bron'.
Want? Ik wil het graag geloven, maar toon eens aan waarom niet?quote:Op zondag 4 oktober 2009 20:07 schreef dewaal het volgende:
dsb zal echt niet falliet gaan mensen.
En een groot deel van het overige geld komt van het doorverkopen van hypotheekpakketten. Dat is sowieso helemaal niks tijdens de kredietcrisis.quote:belang spaargeld stijgt
Eind 2006 had DSB Bank 1,6 miljard euro aan spaargelden op de balans staan. Daarmee waren die goed voor 28 procent van de totale financiering. De grote sprong kwam in 2007 toen de spaargelden verdubbelden naar 3,2 miljard euro, ofwel 41 procent van het balanstotaal.
Het jaar 2008 zag een verdere groei naar 3,9 miljard euro. Daarmee werd de helft van DSB's balans gefinancierd met spaargeld. Ter vergelijking: medio dit jaar bedroegen de 'toevertrouwde middelen' - dat wil zeggen: spaargelden van particulieren en bedrijven - bij marktleider Rabobank 46 procent van het balanstotaal. DSB Bank zit zodoende aan de hoge kant met het aandeel spaargelden
Als je de cijfers van DSB zelf moet geloven zo begreep ik:quote:Op zondag 4 oktober 2009 19:59 schreef LXIV het volgende:
In hoeverre is de DSB nu werkelijk afhankelijk van die spaartegoeden? En hoeveel wordt er nu opgenomen? Ik kan me haast niet voorstellen dat een bank werkelijk gaat vallen omdat een paar duizend particulieren hun spaarrekening, á 10.000 euro opzegt.
Heeft iemand daar inzicht in? Helaas is DSB niet beursgenoteerd, dus de inschatting van de markt is ook onzichbaar.
Wat doen door de DSB uitgegeven obligaties e.d. eigenlijk?
http://www.z24.nl/analyse(...)ngrijk_voor_DSB.htmlquote:Belang spaargeld stijgt
Eind 2006 had DSB Bank 1,6 miljard euro aan spaargelden op de balans staan. Daarmee waren die goed voor 28 procent van de totale financiering. De grote sprong kwam in 2007 toen de spaargelden verdubbelden naar 3,2 miljard euro, ofwel 41 procent van het balanstotaal.
Het jaar 2008 zag een verdere groei naar 3,9 miljard euro. Daarmee werd de helft van DSB's balans gefinancierd met spaargeld. Ter vergelijking: medio dit jaar bedroegen de 'toevertrouwde middelen' - dat wil zeggen: spaargelden van particulieren en bedrijven - bij marktleider Rabobank 46 procent van het balanstotaal. DSB Bank zit zodoende aan de hoge kant met het aandeel spaargelden
Verpakte hypotheken
De andere grote leenkurk van DSB Bank was tot eind 2007 de markt voor hypotheekpakketjes. De bank van Scheringa verkocht verstrekte hypotheken door via zogenoemde securitisatie-programma's, waarbij schuldbewijzen werden uitgegeven met DSB-hypotheken als onderpand.
Toen de kredietcrisis in 2008 hard toesloeg, bleek het echter lastiger om hypotheken als beleggingspakketjes door te verkopen. Het aandeel van schuldbewijzen op doorverkochte hypotheken daalde dan ook van 3,7 miljard euro in 2007 tot 2,8 miljard euro in 2008. Gevolg was dat DSB Bank eind vorig jaar afhankelijker werd van spaargeld.
Afgelopen jaar probeerde DSB Bank zijn vermogensbuffers nog te versterken door zogenoemde eeuwigdurende obligaties uit te geven. Die lijken op aandelenkapitaal omdat het schulden zijn die in principe niet afgelost hoeven te worden. Maar, zo constateerde DSB Bank in het jaarverslag over 2008, op financiële markten bleek de uitgifte van dergelijke obligaties afgelopen jaar "niet tegen acceptabele voorwaarden mogelijk".
Heeft niets met "volk" of "schavotten" te maken. Dirk (of om precies te zijn Lindschoten) zegt dat ze met een nieuw winstmodel bezig zijn. Vanaf nu dus gebaseerd op "normale" rente-marges.quote:Op zondag 4 oktober 2009 20:19 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Tuurlijk gaat DSB failliet. Het volk neemt niet met minder genoegen. Scheringa op het schavot midden op de waag!
Ik denk dat de houders van achtergestelde oblies hem wel een tikkie knijpen nu, ook knettergek om oblies uit te geven tegen 7,5% rentequote:Op zondag 4 oktober 2009 20:22 schreef dewaal het volgende:
ik zie nog niet dat vele mensen hun geld opnemen bij de bank. Zelfs de site doet het weer oudewets.
Ik weet het niet hoor! Ik denk niet dat die paar spaarders nu zo'n verschil zullen maken.quote:Op zondag 4 oktober 2009 20:15 schreef dewaal het volgende:
[quote]Op zondag 4 oktober 2009 20:10 schreef LXIV het volgende:
[..]
Want? Ik wil het graag geloven, maar toon eens aan waarom niet?
[..]
waarom denk jij wel
Ik ben op zoek geweest naar koersen voor die achtergestelde obligaties. Puur om in te kunnen schatten hoe de markt het huidige gebeuren bij de DSB inschat. Kon ze echter nergens vinden. Iemand?quote:Op zondag 4 oktober 2009 20:44 schreef henkway het volgende:
[..]
Ik denk dat de houders van achtergestelde oblies hem wel een tikkie knijpen nu, ook knettergek om oblies uit te geven tegen 7,5% rente
Het is puur risicokapitaal, en met de huidige ontwikkelingen wel erg link![]()
quote:Op zondag 4 oktober 2009 20:44 schreef henkway het volgende:
............ ook knettergek om oblies uit te geven tegen 7,5% rente
goeie vraagquote:Op zondag 4 oktober 2009 20:56 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik ben op zoek geweest naar koersen voor die achtergestelde obligaties. Puur om in te kunnen schatten hoe de markt het huidige gebeuren bij de DSB inschat. Kon ze echter nergens vinden. Iemand?
zoek eens opquote:Op zondag 4 oktober 2009 20:56 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik ben op zoek geweest naar koersen voor die achtergestelde obligaties. Puur om in te kunnen schatten hoe de markt het huidige gebeuren bij de DSB inschat. Kon ze echter nergens vinden. Iemand?
Het meerendeel van de achtergestelde schulden zijn dus de achtergestelde deposito's, waarvoor geen markt is. Het restante gok ik is een achtergestelde schuld van Dirk himself. Het is in ieder geval onderhands, dus je kunt ook niets vinden over de waarde van achtergestelde schulden.quote:21. ACHTERGESTELDE LENINGEN
2008
2007
R
ente %
A
chtergestelde deposito’s
7,07
107.082
55.555
Overige achtergestelde leningen
6,13
31.280
31.184
Totaal
138.362
86.739
De rentepercentages zijn gewogen gemiddelden.
De leningen zijn achtergesteld bij alle overige schulden.
De achtergestelde deposito’s zijn uitgegeven vanaf december 2001 en hebben een oorspronkelijke looptijd van tenminste 5 jaar.
Onder de overige achtergestelde leningen is een lening opgenomen die is verkregen per juni 2006. Deze lening heeft een looptijd van 15 jaar en wordt uiterlijk in september 2021 afgelost. Als onderdeel
van de leningovereenkomst is gelijktijdig een renteswap afgesloten met een looptijd van 10 jaar (opzegbaar na 5 jaar). De reële waarde van deze renteswap is onder de balanspost derivaten
(niet kwalificerend voor hedge accounting) verantwoord.
http://www.nu.nl/economie(...)ting-steunfonds.htmlquote:Op zondag 4 oktober 2009 22:52 schreef ikweethetookniet het volgende:
DSB Compensatie - Hoe gaat DSB de problemen van klanten oplossen? In de studio: DSB en de stichtingen die opkomen voor de gedupeerden.
Radar zoekt het uit.
Maandag 5 oktober, 20.30 uur, Nederland 1
Ben je lekker me, je zal maar geld nodig hebben, de enige koper is dirk zelfquote:Op zondag 4 oktober 2009 21:58 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]Het meerendeel van de achtergestelde schulden zijn dus de achtergestelde deposito's, waarvoor geen markt is. Het restante gok ik is een achtergestelde schuld van Dirk himself. Het is in ieder geval onderhands, dus je kunt ook niets vinden over de waarde van achtergestelde schulden.
Dat is een beetje gangbaar in bank- en verzekeringsland hoor, alhoewel dit er nogal veel zijn gezien de omvang van DSB. Je neemt eens wat over, integreert de activiteiten in je eigen activteiten, en hebt vervolgens de juridische lege huls over.quote:Op zondag 4 oktober 2009 23:16 schreef LXIV het volgende:
Als je kijkt onder hoeveel verschillende namen de DSB-groep zaken doet ga je ook denken dat er iets niet pluis is:
<knip>
Waarom zo'n enorme lijst. Waarom 20 bedrijven die in wezen hetzelfde doen? Ik ben benieuwd wat voor lijken er nog in de kast liggen daar. Voordat Bos deze bank nationaliseert moet hij zich wel 123x bedenken.
Uhm... oepsquote:Klanten van ING kunnen al sinds zondagavond half tien niet meer internetbankieren. Dat liet een woordvoerster van de bank maandagochtend weten.
,,We hebben problemen met de netwerkverbinding'', aldus de woordvoerster. ING zegt met man en macht te werken om het probleem te verhelpen. ,,Het is heel vervelend voor onze klanten.''
die achtergestelde obligaatsies van dsb bestaan niet, het zijn achtergestelde deposito rekeningenquote:Op zondag 4 oktober 2009 20:56 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik ben op zoek geweest naar koersen voor die achtergestelde obligaties. Puur om in te kunnen schatten hoe de markt het huidige gebeuren bij de DSB inschat. Kon ze echter nergens vinden. Iemand?
het achtergestelde spul noteert op een slordige 60% tot 80%, toch? Voornamelijk door renterisico, niet zoveer gedreven (meer) door insolventierisico.quote:Op maandag 5 oktober 2009 12:27 schreef arjan1212 het volgende:
[..]
die achtergestelde obligaatsies van dsb bestaan niet, het zijn achtergestelde deposito rekeningen
de perpetuals ( beursgenoteerde achtergestelde obligaties ) van ing , eureko e.d lopen nu ongeveer tegen de 100% .. een half jaar geleden waren die ingestort van 100 naar 30.... nu weer hersteld dus...
80/90% provisie is natuurlijk wel idioot veel.quote:Op maandag 5 oktober 2009 12:10 schreef Dutchguy het volgende:
Dirk in betere tijden. Toen nog maar '19' klachten. Van die 'koopsomkanjers' met hun 80-90% provisie hoor je niets.
denkfout? 3% per jaar kosten rekenen, maar vervolgens meefinancieren tegen bijvoorbeeld 6% rente komt wel een aanmerkelijk stukje hoger uit, toch? Heeft iemand een onderbouwing (als in berekening) van die 80%/90%?quote:Op maandag 5 oktober 2009 12:52 schreef capricia het volgende:
[..]
80/90% provisie is natuurlijk wel idioot veel.
Maar volgens de AFM mag je wel 3% per jaar rekenen...rente over rente betekent dat ook 40% over een fin.produkt wat 10 jaar loopt...
Eens.quote:Op maandag 5 oktober 2009 12:59 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
denkfout? 3% per jaar kosten rekenen, maar vervolgens meefinancieren tegen bijvoorbeeld 6% rente komt wel een aanmerkelijk stukje hoger uit, toch? Heeft iemand een onderbouwing (als in berekening) van die 80%/90%?
/edit/even uitgerekend. 3% kosten per jaar, gefinancieerd tegen 6% over twinting jaar is 117%.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |