Allereerst natuurlijk heel zielig voor dit meisje, rip aan de nabestaanden en zo.quote:Richelle Laurijsen uit Harderwijk is het zat.
Regelmatig hoort ze gevloek en gescheld waarbij het woord 'kanker' wordt gebruikt en dit kan ze niet meer aanhoren. Ze is dan ook een campagne tegen dit verschijnsel begonnen.
Richelle heeft zelf kanker en nog enkele weken tot hooguit enkele maanden te leven. Aanvankelijk leek ze genezen te zijn van een agressieve tumor in haar onderbeen, maar de ziekte kwam helaas weer terug.
Via een posteractie is ze van plan om mensen bewust te maken van het leed dat ze anderen aandoen door te 'kankeren'.
Ja, dat vroeg ik mij dus ook afquote:Op zondag 20 september 2009 22:32 schreef Adelante het volgende:
Heeft ze niets anders te doen die laatste weken?
idd, dit is nog wel het laatste waar ik me druk over zou makenquote:Op zondag 20 september 2009 22:32 schreef Adelante het volgende:
Heeft ze niets anders te doen die laatste weken?
Ik denk dat het een kansloze actie is, getuige de oproep van deze journalist twee jaar geleden al.quote:Kanker is een ziekte en geen scheldwoord
‘Kanker!’ Net terug van vakantie, op een terrasje, viel het woord alweer. Niet om het ziektebeeld van een dierbare te bespreken. Drie jongetjes fietsten langs en één ervan vloekte er achteloos op los. Ik hoor het ook regelmatig in de tram.
Wat een schril contrast met de wijze waarop een man dezelfde avond over deze ziekte sprak in het tv-programma van Andries Knevel. Deze man had zijn vriendin verloren aan de ziekte, liep nu elke dag een marathon ergens in de wereld en zamelde zo geld in. En passant stak hij zichzelf en anderen zo een hart onder de riem.
Ik ga wel eens een balletje trappen met jongens van een jaar of zeven en wat ouder. Ook daar is het woord bij sommigen jammer genoeg al gemeengoed. Een ervan stuurde ik daarom weg; ‘ga maar aan je ouders vragen waarom’.
Scheidsrechter
Dan ga je ervan uit dat de ouders beter weten. Maar dat zal niet altijd het geval zijn, getuige het volgende citaat van een scheidsrechter in het Algemeen Dagblad: 'In Rotterdam stuurde ik in een wedstrijd er eens drie uit vanwege dat k-woord en heb dat duel ook gestaakt. Komt een van die gasten naar me toe en zegt: "ik hoop dat je vrouw en kinderen de kanker krijgen". Weet je hoe hij reageerde toen ik hevig ontdaan zei dat m’n zoontje het al had? ''Mooi'';Tja, hoe diep kan je als mens zakken.'
Als kinderen het woord op school gebruiken, zou de school standaard de ouders naar school moeten halen voor een gesprek. Dan is het snel over.
Boete
Uit mijn sporttijd weet ik dat mijn vereniging al een boete moest betalen aan de bond als de wedstrijdformulieren verkeerd waren ingevuld. Stuur daarom bij vloeken niet alleen de speler eruit of schors de wedstrijd, maar zet er bovendien een flink hoge boete op, honderd euro bijvoorbeeld. Dan kan de bond het geld aan het eind van het seizoen overmaken aan het Koningin Wilhelmina Fonds.
De strijd tegen het te onpas gebruiken van het woord kanker als scheldwoord, zullen we met z’n allen moeten aangaan en kost geen geld, maar fatsoen.
Paul Lieben
Dat stukquote:Op zondag 20 september 2009 22:39 schreef Adelante het volgende:
[..]
Ik denk dat het een kansloze actie is, getuige de oproep van deze journalist twee jaar geleden al.
Dit heeft niks meer met het woord 'kanker' te maken. Dit waren gewoon asociale kampsjakenquote:"ik hoop dat je vrouw en kinderen de kanker krijgen". Weet je hoe hij reageerde toen ik hevig ontdaan zei dat m’n zoontje het al had? ''Mooi
Starttopic aangepastquote:De echte koningen bazen in de maatschappij
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |