quote:za 12 sep 2009, 22:40
Ruim baan voor auto
AMSTERDAM - Het jaar 2010 wordt definitief het jaar van ronkende asfaltmachines. Minister Eurlings (Verkeer) staat op het punt groen licht te geven voor een kolossale operatie aan wegverbeteringen: volgend jaar start op liefst 22 plekken de aanleg van spitsstroken of snelwegverbredingen.
Het langverwachte project begint al op woensdag 23 september met het startschot op de A4 bij Leiderdorp. Eindelijk zullen de dagelijkse filerijders daar verlost worden van de tweebaans flessenhals.
„Deze operatie gaat gigantisch worden”, zegt de CDA-bewindsman. „In een klap slaan we een reeks knelpunten weg uit de filetop 50.”
Tegelijkertijd ontkomt geen automobilist aan het oponthoud dat eruit volgt. „Iedereen gaat dit merken”, zegt Eurlings. „We moeten door de zure appel heen.”
Een massale publiekscampagne – met als logo de schop in de grond – gaat automobilisten wijzen op de noodzakelijke fileaanpak. Rijkswaterstaat zal automobilisten adviseren over andere routes of alternatief vervoer.
De strakke, haast militair geplande operatie rolt in 2010 als een wervelwind over het snelwegennet. „Het gaat om 560 kilometer snelweg. Van Groningen tot Maastricht en weer terug. Een unicum. Dit kabinet legt twee keer zoveel asfalt aan als talloze voorgangers. Rijkswaterstaat is erop gebrand om los te gaan.”
Graafmachines happen over anderhalve week het eerste zand weg voor een verdiepte A4 langs Leiden en Leiderdorp. Over 1400 meter dempt dit het verkeersgeluid. Verder volgen extra rijbanen en zoeft het verkeer vanaf 2011 door een nieuw ringvaartaquaduct bij Burgerveen. Nog voor kerst zijn de spitsstroken op de A9 tussen Holendrecht en Diemen aan de beurt.
„Symbolisch”, noemt voorzitter Bernard Wientjes van ondernemersorganisatie VNO-NCW de aftrap van de immense asfaltoperatie bij Leiden. „Twee jaar terug hees ik daar de stormbal, toen milieuorganisaties via de Raad van State de verbreding blokkeerden. Dat kon zo niet doorgaan! Nu is er eindelijk een regering die doorpakt. Met de A4 bij Midden Delfland, de dubbele tunnel onder Maastricht en deze spoedwet wegverbreding.”
Juridische touwtrekkerij belemmerde jarenlang de wegenaanleg. Economisch was dat rampzalig, omdat inwoners en bedrijven in bijvoorbeeld het Ruhrgebied of de Vlaamse ruit veel minder vertraging kenden. Mede dankzij de dertig spoedprojecten, die in 2014 af zijn, loopt de Randstad die achterstand in.
Eurlings: „Wij halen het uiterste uit onze bouwwereld. De kracht zit in een nieuwe planning. De markt is al benaderd voordat procedures zijn afgerond. Zo maken we een vliegende start. Als ergens een hick-up dreigt, verplaatsen we de asfaltmachines naar een ander project. Alleen op die manier geniet de weggebruiker al over anderhalf jaar op tien plekken van een betere doorstroming.”
Misschien dat het dan ook wat aantrekkelijker wordt om in Lutjebroek te gaan wonen i.v.m. de absurd hoge huizenprijzen.quote:Op zondag 13 september 2009 12:46 schreef G.Fawkes het volgende:
De bereikbaarheid van Nederland is belangrijk voor de concurrentiepositie.
De grootste moneymaker voor de economie is de woning- en wegenbouw, die kun je niet uitbesteden naar China of India en heeft de grootste spinoff naar de Lokale markt.quote:Op zondag 13 september 2009 12:42 schreef Mendeljev het volgende:
De aanpak past wel in het stramien van Obama's plannen om de infrastructuur te verbeteren als middel om de werkgelegenheid omhoog te schroeven.
ja dan staan we allemaal stil, de overheid zal 50% van de bezuinigingen bij zichzelf moeten zoekenquote:Op zondag 13 september 2009 13:15 schreef kawotski het volgende:
Ruimbaan voor het Rekening Rijden. Niet meer niet minder. Het is wel de bedoeling dat wanneer we straks allemaal groen en duurzaam rijden dat de overheid nog steeds het grootste gat in onze portemonnee veroorzaakt.
Het leuke is juist dat lutjebroek nauwelijks te bereiken is aan dat provinciale kutwegentje tussen hoorn en enkhuizen.quote:Op zondag 13 september 2009 12:49 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Misschien dat het dan ook wat aantrekkelijker wordt om in Lutjebroek te gaan wonen i.v.m. de absurd hoge huizenprijzen.
Hobbel, hobbel, hobbel, hobbel, stoplicht, hobbel, hobbel, stoplicht, hobbel, hobbel, hobbel, hobbel, stoplicht, hobbel, hobbel, hobbel, hobbel, stoplicht....quote:Op zondag 13 september 2009 16:58 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Het leuke is juist dat lutjebroek nauwelijks te bereiken is aan dat provinciale kutwegentje tussen hoorn en enkhuizen.
Ja, en er daar achter komen dat je je scheel kunt betalen aan de accijns op brandstof.quote:Op zondag 13 september 2009 12:49 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Misschien dat het dan ook wat aantrekkelijker wordt om in Lutjebroek te gaan wonen i.v.m. de absurd hoge huizenprijzen.
Vergeet "wegversmalling" en "rotonde" niet.quote:Op zondag 13 september 2009 17:13 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Hobbel, hobbel, hobbel, hobbel, stoplicht, hobbel, hobbel, stoplicht, hobbel, hobbel, hobbel, hobbel, stoplicht, hobbel, hobbel, hobbel, hobbel, stoplicht....
en als je dan eenmaal gevestigd bent in Lutjebroek wordt je ontslagen omdat Donner dat nu zo makkelijk heeft gemaakt.. kun je een nieuwe baan zoeken die natuurlijk niet in Lutjebroek te vinden is.. hoe dan ook, de overheid komt er altijd het gunstigst vanaf..quote:Op zondag 13 september 2009 17:15 schreef S1nn3rz het volgende:
[..]
Ja, en er daar achter komen dat je je scheel kunt betalen aan de accijns op brandstof.
Wegenbouw = Geldverspillingquote:Op zondag 13 september 2009 12:58 schreef henkway het volgende:
De grootste moneymaker voor de economie is de woning- en wegenbouw, die kun je niet uitbesteden naar China of India en heeft de grootste spinoff naar de Lokale markt.
Dat is meer aan de mens Eurlings te danken , na zes mislukte vrouwelijke ministers VROM voor hemquote:Op zondag 13 september 2009 19:27 schreef isogram het volgende:
Uitstekende zaak. Je mag over dit kabinet zeggen wat je wilt, maar dit punt pakken ze uitstekend op.
Deze reactie slaat echt helemaal nergens op. Echt, ik doe mijn best om te snappen wat Noord-Korea met wegen te maken heeft, maar ik zie het niet. Als je dan zo nodig wil proberen om iemand te beledigen doe alsjeblieft je best om een post te maken die een directe connectie heeft.quote:
Jawel, we moeten betere wegen en betere auito's, de toekomst blijft aan het vervoer op individueel niveau!!!.quote:Op maandag 14 september 2009 07:35 schreef ethiraseth het volgende:
Leuk, maar binnen een maand staan al die wegen weer net zo vol en dan komt iedereen weer hier klagen.![]()
Meer wegen is de oplossing niet, maar minder auto's. Mensen moeten eens niet in Schubbekutteveen willen wonen en in Amsterdam werken en niet de auto pakken als ze een pak melk en een tube tandpasta moeten kopen bij de winkels die hooguit een kilometer verder weg zijn. Dan blijven ze ook nog eens wat dunner omdat ze eens wat meer beweging hebben dan ze nu krijgen. Want dat indrukken van het gaspedaal met de rechtervoet en rukken met de rechterhand in de auto zet geen zoden aan de dijk.
en men moet de wegen anders inrichten. Nu ritst niemand waar het zou moeten, met als gevolg enorme files vanwege al die voorkruipers.quote:Op maandag 14 september 2009 08:48 schreef henkway het volgende:
[..]
Jawel, we moeten betere wegen en betere auito's, de toekomst blijft aan het vervoer op individueel niveau!!!.
Ja, precies. Zitten, knopje indrukken waar je heen wil en verder is het gewoon een kanoortje/ontspanplek met TV., ed.quote:Op maandag 14 september 2009 08:48 schreef henkway het volgende:
De auto (mogelijk stiller en electrisch) kan dat wel, we moeten dus nadenken over ruime en goede wegen met computergestuurde regulatie en wegenbelasting per gereden KM..
Die moet ik als onderschrift hebben.quote:Op maandag 14 september 2009 08:48 schreef henkway het volgende:
[..]
Jawel, we moeten betere wegen en betere auito's, de toekomst blijft aan het vervoer op individueel niveau!!!.
het OV brengt ons van waar we niet zijn , naar waar we niet heen willen
De auto (mogelijk stiller en electrisch) kan dat wel, we moeten dus nadenken over ruime en goede wegen met computergestuurde regulatie en wegenbelasting per gereden KM..
De auto is tenslotte de allergrootste moneymaker voor de overheid, terwijl het OV miljarden blijft kosten
Het ritsen zou geautomatiseerd moeten worden, ik geloof in geautomatiseerde besturing, zeker op de snelweg.quote:Op maandag 14 september 2009 09:16 schreef kawotski het volgende:
[..]
en men moet de wegen anders inrichten. Nu ritst niemand waar het zou moeten, met als gevolg enorme files vanwege al die voorkruipers.
Iedereen op een veilige, gelijke afstand.quote:Op maandag 14 september 2009 09:31 schreef henkway het volgende:
[..]
Het ritsen zou geautomatiseerd moeten worden, ik geloof in geautomatiseerde besturing, zeker op de snelweg.
Niemand meer een snelheidsbekeuring op de snelweg, iedereen even snel , ook in dichte mist
Het OV kost allen maar geld en blijft dat ook kosten.quote:Op maandag 14 september 2009 13:12 schreef IntercityAPT het volgende:
Wat een achterlijke k*tstreek. Als ik het goed begrijp word ik dus als treinreiziger ongelofelijk gedupeerd. Want waar zal al dat geld vandaan komen? Juist ja, de totale opbrengst van verkeer en waterstaat. Voor asfaltprojecten gaat men geen distinctie maken tussen geld afkomstig van OV, auto, scheepvaart, etcetera. Back to the sixties![]()
Ik ben alle onlogische geldverdelingen echt kotsbeu. Het lijkt erop alsof de politiek wat betreft OV met opzet in prestigeprojecten investeert, enkel omdat ze dan een excuus hebben. Dat hebben ze dus niet. Ik heb het al jaren en jaren en jaren moeten doen met f*cking trage en onpunctuele treinen, terwijl V&W lekker bij het asfalt ligt te slijmen. Gewoon omdat spoortechniek bij de dikkoppen in Den Haag verkeerd wordt begrepen. Ik zou nog bijna liever de auto nemen
Als treinreiziger wil ik dat mijn jaarlijkse 1500 euro in spoorprojecten wordt gestoken, en niet in het asfalt.
De auto is kunstmatig duurder gemaakt, omdat ze weten dat er geen ander alternatief beschikbaar is. Bovendien is het geld voor OV vooral bestemd voor het onderhoud. Als ze nou eens infra gaan vernieuwen levert dat heel wat minder onderhoud op. Het OV kan op ten duur wel zelf rondkomen; echter daarvoor zijn nou eenmaal investeringen nodig. Ik ben beniewd wat er gebeurt als de snelwegen in handen van een particulier bedrijf komen. Ik denk dat ze het nog geen dag uithouden.quote:Op maandag 14 september 2009 13:19 schreef henkway het volgende:
[..]
Het OV kost allen maar geld en blijft dat ook kosten.
Het autoverkeer brengt geld op
BPM
BTW
motorijtuigbelasting
tolheffing. zou een goudmijn zijn voor de staat,quote:Op maandag 14 september 2009 13:23 schreef IntercityAPT het volgende:
Ik ben beniewd wat er gebeurt als de snelwegen in handen van een particulier bedrijf komen. Ik denk dat ze het nog geen dag uithouden.
wegenbelastingquote:Op maandag 14 september 2009 15:20 schreef weps het volgende:
En voor de mensen die beweren dat een weg winst maakt... Hoe dan? Op de enkele tolweg na is er niets wat commercieel wordt geëxploiteerd...
Ik denk niet dat veel automobilisten de kilometerheffing lang gaan tolereren. Laat staan tolheffing.quote:Op maandag 14 september 2009 15:40 schreef henkway het volgende:
[..]
tolheffing. zou een goudmijn zijn voor de staat,
Ik denk dat de kilometerheffing de staat moet gaan redden
Minder auto's? OK, wie moet zijn auto inleveren dan?quote:Op maandag 14 september 2009 07:35 schreef ethiraseth het volgende:
Leuk, maar binnen een maand staan al die wegen weer net zo vol en dan komt iedereen weer hier klagen.![]()
Meer wegen is de oplossing niet, maar minder auto's. Mensen moeten eens niet in Schubbekutteveen willen wonen en in Amsterdam werken en niet de auto pakken als ze een pak melk en een tube tandpasta moeten kopen bij de winkels die hooguit een kilometer verder weg zijn. Dan blijven ze ook nog eens wat dunner omdat ze eens wat meer beweging hebben dan ze nu krijgen. Want dat indrukken van het gaspedaal met de rechtervoet en rukken met de rechterhand in de auto zet geen zoden aan de dijk.
Ja het groene hart is heilig dat mag best 5 miljard subsidie kosten per jaar die strontweilandenquote:Op maandag 14 september 2009 16:19 schreef justanick het volgende:
Kortom: als je minder auto's wilt, zul je toch echt wat aan de ruimtelijke ordening moeten doen en verhuizen minder moeten bestraffen middels belastingen. Maar nee, dat mag niet, want dan wordt heel NL 'volgebouwd' doordat er woningen worden geplaatst in het zogenaamde groene hart.
Eerst baan zoeken, dan verhuizen. Lijkt me inderdaad debiel. Maar je kunt toch ook een baan kiezen die zich dichterbij je huis gevestigd heeft?quote:Op maandag 14 september 2009 16:19 schreef justanick het volgende:
[..]
Minder auto's? OK, wie moet zijn auto inleveren dan?
Trouwens ook niet meer dan logisch dat veel mensen in een andere plaats wonen dan ze werken. Als je een nieuwe baan krijgt verhuis je niet zomaar even. Kan wel, maar als je een koophuis hebt voor je voor de verhuisdienst door de staat nog even beloond met 6% belasting op je nieuwe woning. Oh, je kunt ook huren natuurlijk. Moet je wel een fatsoenlijke huurwoning weten te vinden. Hoe lang zijn de wachtlijsten voor een 'sociale' huurwoning ook al weer? Gewone huurwoning dan maar? Dan moet je of riant verdienen, of genoegen nemen met een hok.
Dat is slechts het gevolg van bepaalde treintypes en passagiers die zich niet willen deconcentreren. Dat laatste komt door de gedachte dat als men bij de trappen instapt, men ook bij de trappen uitstapt. Daar hebben ze volledig gelijk in, echter dat heeft minder gewenste gevolgen.quote:Amsterdam (en omgeving) is een nogal grote banenmotor. Niet iedereen kan in Amsterdam wonen. Dus gaan ze in BlokkenDoosCity wonen (almere). BlokkenDoosCity heeft een mooie spoorlijn naar oa Amsterdam. Maar ja, in de spits is dat net veevervoer.
.quote:Afgezien daarvan: het OV start meestal op een plek waar je niet woont en brengt je naar een plek waar je niet wilt zijn. Dan de auto maar in. Sta je knetterend in de file, maar het is aanmerkelijk comfortabeler dan het OV. In veel gevallen is de auto trouwens ook hoe dan ook sneller, ZELFS in de spits
Dan ben ik het voor die éne keer met je eens. Men moest voor de HSL een hele tunnel graven, alleen al ten behoefte van een paar koeienquote:Op maandag 14 september 2009 16:31 schreef henkway het volgende:
[..]
Ja het groene hart is heilig dat mag best 5 miljard subsidie kosten per jaar die strontweilanden
Heilige koeien de ruiuimte en mensen op twee M2
Dat kan lang niet altijd. Soms zijn er in de regio waar je woont simpelweg onvoldoende banen te vinden die op je cv aansluiten. Dat komt ook omdat bedrijfssectoren de neiging hebben om samen te clusteren.quote:Op maandag 14 september 2009 16:34 schreef IntercityAPT het volgende:
[..]
Eerst baan zoeken, dan verhuizen. Lijkt me inderdaad debiel. Maar je kunt toch ook een baan kiezen die zich dichterbij je huis gevestigd heeft?
Nee, dat is het gevolg van een tekort aan capaciteit. Bepaalde lijnen in Nederland zijn al tot ongeveer de max in gebruik. Extra treinen kan niet, langere treinen kan niet. Gevolg is dat bepaalde treinen in de spits echt stampvol zitten, van begin tot eind.quote:[..]
Dat is slechts het gevolg van bepaalde treintypes en passagiers die zich niet willen deconcentreren. Dat laatste komt door de gedachte dat als men bij de trappen instapt, men ook bij de trappen uitstapt. Daar hebben ze volledig gelijk in, echter dat heeft minder gewenste gevolgen.
Kun je even een aantal voorbeelden geven van die snelheidsvoordelen? Ik ken nl maar zeer weinig reizen waarbij de trein sneller is dan de auto (deur tot deur). Alleen als ik gedurende de spits naar het centrum van Amsterdam moet is het OV sneller. Iets buiten de spits, of iets buiten de directe radius rondom A'dam Centraal of -Zuid en de auto wint het alweer. En ik woon op kruipafstand van een IC-stationquote:[..]
.
Integendeel. Het OV heeft wat betreft snelheid veel principiële voordelen tegenover de auto. Die worden in dit land helaas niet benut. Of de auto comfortabeler is maak ik zelf wel uit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |