Gaaf, heel veel inspiratie!quote:Op vrijdag 11 september 2009 09:31 schreef Flurry het volgende:
Hier staan ook veel tips
"foute" hapjes
Retro dusquote:Op vrijdag 11 september 2009 09:49 schreef trovey het volgende:
Goed...zit ik dus al jaren "foute"hapjes te serveren bij een verjaardag . Ach wat maakt het uit...nooit klachten gehad, de hapjes zijn altijd op . Ik ben gewoon hip
Hip is ook een retro-woordquote:
En dan met allerlei soorten toastjes (dat doet mij igg meteen aan vroeger denken)quote:Op vrijdag 11 september 2009 11:12 schreef Tezz het volgende:
Oh! En zelf salades maken en die serveren in van die saladecups. Mijn moeder maakte vroeger steevast op elk feestje eiersalade, zalmsalade en kipkerrie/fruitsalade.
Heb je misschien toevallig het recept van die kipkerrie/fruitsalade?quote:Op vrijdag 11 september 2009 11:12 schreef Tezz het volgende:
Oh! En zelf salades maken en die serveren in van die saladecups. Mijn moeder maakte vroeger steevast op elk feestje eiersalade, zalmsalade en kipkerrie/fruitsalade.
Haha, toevallig heb ik hem afgelopen zomer nog een keetje gemaakt (vandaar dat ik er nu ook aan denk).quote:Op vrijdag 11 september 2009 13:59 schreef Charmian het volgende:
[..]
Heb je misschien toevallig het recept van die kipkerrie/fruitsalade?
Lekker thanks! ga ik zeker een keer proberenquote:Op vrijdag 11 september 2009 17:03 schreef Tezz het volgende:
[..]
Haha, toevallig heb ik hem afgelopen zomer nog een keetje gemaakt (vandaar dat ik er nu ook aan denk).
Kook een kipfilet gaar in bouillon. (bewaar de bouillon voor soep!)
Snijd de kipfilet heeeel fijn (of trek uit elkaar).
Laat een blik coctailvruchtjes uitlekken.
Snijd en blancheer een bleekselderij.
Voeg een handje gehakte walnoten toe.
Dressing op basis van mayonaise, yoghurt en kerriepoeder.
Alles door elkaar en voila: salade!
en dan zon leuke laag schillen op de grond de dag laterquote:Op vrijdag 11 september 2009 17:14 schreef Ole het volgende:
Een bak (wal) noten met een notenkraker ernaast!
En doppinda's
Sangria meets bowl, tienliteremmer. Gegarandeerd een leuk feestquote:Op vrijdag 11 september 2009 18:02 schreef Hik het volgende:
Verder dacht ik aan het maken van bowl, daar dan ik ook wel een lekkere variant van maken!
aan deze dingen moest ik ook meteen denken.quote:Op vrijdag 11 september 2009 17:14 schreef Ole het volgende:
Een bak (wal) noten met een notenkraker ernaast!
En doppinda's
blokjes kaas met een stukje ananas of manderijn
bitterballen
een bowl is toch meer Amerikaans en niet echt Nederlands 70's/80'squote:Op vrijdag 11 september 2009 18:02 schreef Hik het volgende:
Leuke ideeën! Keep 'm coming!
Ik ben erg gecharmeerd van het idee van een kaasfondue met soepstengels, aangezien ik ook een onwijs retro-fondue stel heb!
Verder dacht ik aan het maken van bowl, daar dan ik ook wel een lekkere variant van maken!
dies evilquote:
Gelatine aanmaken met de helft van het benodigde water, als het een beetje afgekoeld is, maar nog niet stijf, mik je er "de andere helft" vokda bij. Werkt primaquote:Op vrijdag 11 september 2009 21:00 schreef ParanoidEv het volgende:
Jello shots in foute kleuren?
[ afbeelding ]
Moet toch ook wel met gelatine en (sterke) drank te maken zijn?
Ge-wel-dig dit!quote:Op vrijdag 11 september 2009 10:08 schreef sigme het volgende:
Bekijk dit filmpje even:
Het is in een stuk of zes filmpjes geknipt, allemaal vermakelijk (gaat over eten in de '70s). Er wordt ergens op het eind een avondje met vrienden georganiseerd, met woeste borrelhapjes - en een enthousiast onthaald blauw gekleurd punch-achtig iets.
LOL!quote:
Dat geeft niet!quote:Op vrijdag 11 september 2009 20:27 schreef The_Hives het volgende:
[..]
een bowl is toch meer Amerikaans en niet echt Nederlands 70's/80's
Als ik zo'n mooie ouderwetse tulbandvorm neem, komkommer en liebfraumilch gebruik in plaats van de hier genoemde dingen... dan moet ik toch een heel eind komen?quote:Zalmterrine
Ingrediënten voor 10 personen
Gerookte zalm (500 gr),
gemarineerde zalm (500 gr),
1 prei,
100 gr haricots verts,
(jelly)
1 glas Noilly prat,
1 glas witte wijn,
1 sjalot,
peperkorrels,
saffraan,
laurierblaadjes,
zout en peper,
6 blaadjes gelatine,
Hulpmiddelen
Terrinevorm
Bereidingswijze
Prei blancheren, terrinevorm bedekken.
Zalm trancheren.
Jelly maken, Noilly prat en witte wijn inkoken samen met de rest van de jelly en de ingredienten.
Op het laatst de gelatine toevoegen.
Zalm in laagjes opbrengen in vorm, tussen elk laagje een beetje jelly, af laten koken.
Goed laten afkoelen voor minimaal 3 uur.
In plakjes snijden en garneren met sla.
Ik denk dat een paar kekke oranje en bruine plastic schalen (zie uw plaatselijke kringloopwinkel) al het retrogevoel al flink zullen doen verhogen en al het snaai volplempen met prikkers. Ik denk dat de meeste voor de hand liggende hapjes al genoemd zijn. allicht dat die kringloopwinkel (mocht je er dan toch zijn) nog wel een 70's partyvoedselkookboek heeft staan.quote:Op vrijdag 11 september 2009 13:15 schreef Mini_rulez het volgende:
Iedereen zijn eigen bordje/bakje geven:
[ afbeelding ]
En dan vooral een goedkope zoete rosé. Hoe populairder de drank, hoe slechter die werd. Toen de kwaliteit te slecht werd is die hele rosémarkt ingestort.quote:Op vrijdag 11 september 2009 19:55 schreef Weltschmerz het volgende:
Rosé was toen erg in. Misschien nog wel ergens te krijgen.
Rosé d'Anjou staat mij bij als de naam van toen. Of het wat was weet ik niet. Ik hield als kind al niet van rosé.quote:Op zaterdag 12 september 2009 11:39 schreef Vork het volgende:
En dan vooral een goedkope zoete rosé. Hoe populairder de drank, hoe slechter die werd. Toen de kwaliteit te slecht werd is die hele rosémarkt ingestort.
oh jaaaaaaquote:Op zaterdag 12 september 2009 13:30 schreef Tokay het volgende:
Niet om op te eten (joh! ) maar wél retrosfeer-verhogend ...
druipkaarsen
[ afbeelding ]
het liefst gestoken in de hals van een lege chiantifles
[ afbeelding ]
Wel met een satéprikkertje er in dan!quote:Op zaterdag 12 september 2009 15:24 schreef Farenji het volgende:
Suikerklontjes met LSD voor het echte sixties gevoel!
Die had ik altijd op mijn feestje toen ik klein was. Vullen met banketbakkersroom, fruit (al dan niet uit blik) en aftoppen met slagroomquote:Op zaterdag 12 september 2009 16:12 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[ afbeelding ]
die zijn ook zo heerlijk fout, al staan ze nog steeds in de supermarkt... mag iedereen zijn eigen taartje vullen
off... Kabouterkoekjes... Maar dat zal wel iets zijn wat mijn moeder zelf bedacht had, want kan ze niet vinden op google
ik kan me vooral die puntjes herinneren, zowel de naturel als die met verschillende smaakjesquote:Op zaterdag 12 september 2009 16:40 schreef Charmian het volgende:
Volgens mij zijn de smeerkaasblokjes van La vache qui rit ook best wel seventies
[ afbeelding ]
Zo daar heb ik er toentertijd een hoop van gemaakt. Ik mocht dat helemaal alleen maken want er kwam toch geen oven of heet water of zo aan te pas. Of het nou echt zo lekker wasquote:Op zaterdag 12 september 2009 18:10 schreef Ole het volgende:
Van die tompoezen, die je alleen maar met water hoeft te maken!
verkopen ze bij aldi en ah!!!
Ik koop ze nog steeds wel eens, lekker omdat het als kind lekker was zeg maar.quote:Op zaterdag 12 september 2009 18:15 schreef Charmian het volgende:
[..]
Zo daar heb ik er toentertijd een hoop van gemaakt. Ik mocht dat helemaal alleen maken want er kwam toch geen oven of heet water of zo aan te pas. Of het nou echt zo lekker was
Da's leuk voor kinderenquote:Op zaterdag 12 september 2009 16:12 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[ afbeelding ]
die zijn ook zo heerlijk fout, al staan ze nog steeds in de supermarkt... mag iedereen zijn eigen taartje vullen
off... Kabouterkoekjes... Maar dat zal wel iets zijn wat mijn moeder zelf bedacht had, want kan ze niet vinden op google
Gevulde eieren oppimpen door er een stukje gerookte zalm met wat sprieten bieslook op te leggen. Of bijvoorbeeld kwarteleitjes vullen en die dan vervolgens met een stukje krokant gebakken bacon op een feestelijk tapasprikkertje te steken.quote:Op dinsdag 15 september 2009 09:51 schreef Hik het volgende:
Ok, maar dus even terug naar de een beetje "gepimpte" ( ) retrohapjes.
Wat zou ik kunnen doen met gevulde eieren?
Of zo'n grote bodem. Daar hoefde je alleen een blik kersen in te mikken! Maakte mijn moeder nog wel eensquote:Op zaterdag 12 september 2009 16:12 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[ afbeelding ]
die zijn ook zo heerlijk fout, al staan ze nog steeds in de supermarkt... mag iedereen zijn eigen taartje vullen
off... Kabouterkoekjes... Maar dat zal wel iets zijn wat mijn moeder zelf bedacht had, want kan ze niet vinden op google
AAAAAAARRRRRRRRGGGGGGGGGGGquote:
Ja, woehaha, en dan zeggen: ''zelfgemaakt!'quote:Op dinsdag 15 september 2009 18:37 schreef Ole het volgende:
[..]
Of zo'n grote bodem. Daar hoefde je alleen een blik kersen in te mikken! Maakte mijn moeder nog wel eens
Jaa dat was echt wel heel erg ranzig! Maar het wordt nog verkocht.quote:Op dinsdag 15 september 2009 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
AAAAAAARRRRRRRRGGGGGGGGGGG
Ik ga nachtmerries krijgen.
Klop Klop bestaat nog?quote:Op dinsdag 15 september 2009 20:03 schreef SilkSpectre het volgende:
[..]
Jaa dat was echt wel heel erg ranzig! Maar het wordt nog verkocht.
Niet halveren, snij er een boodschappen mandje van, Je snijd naast het kroontje een partje weg aan twee kanten maar laat daarbij middenin een reepje staan en dan hol je hem uit.quote:Op dinsdag 15 september 2009 20:14 schreef heartwork het volgende:
is gevulde tomaat ook niet lekker?
gehalveerde rauwe tomaat met bijv garnalen of kerrie, kip/huttenkase, etc.
In die schaal horen toch de huissleutels?quote:Op dinsdag 15 september 2009 11:58 schreef Tonio-mcdo het volgende:
In een schaal naast de deur voor onderweg naar huis!
[ afbeelding ]
Meest gemakkelijke manier: eieren koken, halveren, eigeel er uit scheppen en in een bak fijn prakken. Mayo + pezo er door tot het smeuïg is en in een spuitzak doen. Halve eieren vervolgens vullen met dit mengsel.quote:Op maandag 28 september 2009 18:28 schreef Hik het volgende:Gevulde eieren (moet nog even verzinnen hoe precies. Ik heb geen idee hoe je die dingen maakt! )
Partysnacks zijn voor mij voor altijd taboe, sinds een vriend daar verschrikkelijk van over zijn nek is gegaan. (hij had wel ongeveer 4 bakken op en een krat bier, maar toch... )quote:
maar wel erg lekkerquote:Op zaterdag 12 september 2009 16:40 schreef Charmian het volgende:
Volgens mij zijn de smeerkaasblokjes van La vache qui rit ook best wel seventies
[ afbeelding ]
Maar kom op, het is wel héél retro.quote:Op dinsdag 29 september 2009 09:59 schreef Hik het volgende:
[..]
Partysnacks zijn voor mij voor altijd taboe, sinds een vriend daar verschrikkelijk van over zijn nek is gegaan. (hij had wel ongeveer 4 bakken op en een krat bier, maar toch... )
Waar woon jij?quote:Op donderdag 15 oktober 2009 13:04 schreef covie het volgende:
Maar volgens mij is het echt pas sinds een jaar of 4/5 dat je echt nieuwe dingen op tafel krijg en dat koken weer helemaal hip is.
Waarom ben je verbaast dat 'het te eten' was? Het is niet zo dat retrohapjes niet lekker zijn want ouderwetsch.quote:Op maandag 12 oktober 2009 17:11 schreef Hik het volgende:
De update: het feestje was zaterdag en ik heb grote lol gehad met de hapjes.
Het stekelvarken was geweldig geworden; ze hadden alleen nog spitskool bij de AH, maar dat is uiteindelijk nog een veel mooier stekelvarken dan met een witte kool. Het zag er hilarisch uit.
De terrines van zalm in Moselwijnjelly zagen er enorm retro uit en waren zelfs verbazingwekkend te eten, maar ze kwamen nauwelijks uit hun puddingvormpjes. We hebben ze dus maar uitgelepeld.
De bowl was ook goed geworden, maar mensen dachten dat-ie enorm sterk was (zat alleen wijn in! ) en daarom hield ik ongeveer een kuub over...
Ehm... die opmerking ging over de jellies, die ik meer had gemaakt als experiment. In eerste instantie zou ik niet denken dat iets met Moselwein goed zou smaken inderdaad; en dat heeft niet met de ouderwetsheid te maken, maar wel met het feit dat Moselwein gewoon echt vieze zoete wijn is.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 17:47 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Waarom ben je verbaast dat 'het te eten' was? Het is niet zo dat retrohapjes niet lekker zijn want ouderwetsch.
Vaag allemaal hoor.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |