Gaaf, heel veel inspiratie!quote:Op vrijdag 11 september 2009 09:31 schreef Flurry het volgende:
Hier staan ook veel tips
"foute" hapjes
Retro dusquote:Op vrijdag 11 september 2009 09:49 schreef trovey het volgende:
Goed...zit ik dus al jaren "foute"hapjes te serveren bij een verjaardag . Ach wat maakt het uit...nooit klachten gehad, de hapjes zijn altijd op . Ik ben gewoon hip
Hip is ook een retro-woordquote:
En dan met allerlei soorten toastjes (dat doet mij igg meteen aan vroeger denken)quote:Op vrijdag 11 september 2009 11:12 schreef Tezz het volgende:
Oh! En zelf salades maken en die serveren in van die saladecups. Mijn moeder maakte vroeger steevast op elk feestje eiersalade, zalmsalade en kipkerrie/fruitsalade.
Heb je misschien toevallig het recept van die kipkerrie/fruitsalade?quote:Op vrijdag 11 september 2009 11:12 schreef Tezz het volgende:
Oh! En zelf salades maken en die serveren in van die saladecups. Mijn moeder maakte vroeger steevast op elk feestje eiersalade, zalmsalade en kipkerrie/fruitsalade.
Haha, toevallig heb ik hem afgelopen zomer nog een keetje gemaakt (vandaar dat ik er nu ook aan denk).quote:Op vrijdag 11 september 2009 13:59 schreef Charmian het volgende:
[..]
Heb je misschien toevallig het recept van die kipkerrie/fruitsalade?
Lekker thanks! ga ik zeker een keer proberenquote:Op vrijdag 11 september 2009 17:03 schreef Tezz het volgende:
[..]
Haha, toevallig heb ik hem afgelopen zomer nog een keetje gemaakt (vandaar dat ik er nu ook aan denk).
Kook een kipfilet gaar in bouillon. (bewaar de bouillon voor soep!)
Snijd de kipfilet heeeel fijn (of trek uit elkaar).
Laat een blik coctailvruchtjes uitlekken.
Snijd en blancheer een bleekselderij.
Voeg een handje gehakte walnoten toe.
Dressing op basis van mayonaise, yoghurt en kerriepoeder.
Alles door elkaar en voila: salade!
en dan zon leuke laag schillen op de grond de dag laterquote:Op vrijdag 11 september 2009 17:14 schreef Ole het volgende:
Een bak (wal) noten met een notenkraker ernaast!
En doppinda's
Sangria meets bowl, tienliteremmer. Gegarandeerd een leuk feestquote:Op vrijdag 11 september 2009 18:02 schreef Hik het volgende:
Verder dacht ik aan het maken van bowl, daar dan ik ook wel een lekkere variant van maken!
aan deze dingen moest ik ook meteen denken.quote:Op vrijdag 11 september 2009 17:14 schreef Ole het volgende:
Een bak (wal) noten met een notenkraker ernaast!
En doppinda's
blokjes kaas met een stukje ananas of manderijn
bitterballen
een bowl is toch meer Amerikaans en niet echt Nederlands 70's/80'squote:Op vrijdag 11 september 2009 18:02 schreef Hik het volgende:
Leuke ideeën! Keep 'm coming!
Ik ben erg gecharmeerd van het idee van een kaasfondue met soepstengels, aangezien ik ook een onwijs retro-fondue stel heb!
Verder dacht ik aan het maken van bowl, daar dan ik ook wel een lekkere variant van maken!
dies evilquote:
Gelatine aanmaken met de helft van het benodigde water, als het een beetje afgekoeld is, maar nog niet stijf, mik je er "de andere helft" vokda bij. Werkt primaquote:Op vrijdag 11 september 2009 21:00 schreef ParanoidEv het volgende:
Jello shots in foute kleuren?
[ afbeelding ]
Moet toch ook wel met gelatine en (sterke) drank te maken zijn?
Ge-wel-dig dit!quote:Op vrijdag 11 september 2009 10:08 schreef sigme het volgende:
Bekijk dit filmpje even:
Het is in een stuk of zes filmpjes geknipt, allemaal vermakelijk (gaat over eten in de '70s). Er wordt ergens op het eind een avondje met vrienden georganiseerd, met woeste borrelhapjes - en een enthousiast onthaald blauw gekleurd punch-achtig iets.
LOL!quote:
Dat geeft niet!quote:Op vrijdag 11 september 2009 20:27 schreef The_Hives het volgende:
[..]
een bowl is toch meer Amerikaans en niet echt Nederlands 70's/80's
Als ik zo'n mooie ouderwetse tulbandvorm neem, komkommer en liebfraumilch gebruik in plaats van de hier genoemde dingen... dan moet ik toch een heel eind komen?quote:Zalmterrine
Ingrediënten voor 10 personen
Gerookte zalm (500 gr),
gemarineerde zalm (500 gr),
1 prei,
100 gr haricots verts,
(jelly)
1 glas Noilly prat,
1 glas witte wijn,
1 sjalot,
peperkorrels,
saffraan,
laurierblaadjes,
zout en peper,
6 blaadjes gelatine,
Hulpmiddelen
Terrinevorm
Bereidingswijze
Prei blancheren, terrinevorm bedekken.
Zalm trancheren.
Jelly maken, Noilly prat en witte wijn inkoken samen met de rest van de jelly en de ingredienten.
Op het laatst de gelatine toevoegen.
Zalm in laagjes opbrengen in vorm, tussen elk laagje een beetje jelly, af laten koken.
Goed laten afkoelen voor minimaal 3 uur.
In plakjes snijden en garneren met sla.
Ik denk dat een paar kekke oranje en bruine plastic schalen (zie uw plaatselijke kringloopwinkel) al het retrogevoel al flink zullen doen verhogen en al het snaai volplempen met prikkers. Ik denk dat de meeste voor de hand liggende hapjes al genoemd zijn. allicht dat die kringloopwinkel (mocht je er dan toch zijn) nog wel een 70's partyvoedselkookboek heeft staan.quote:Op vrijdag 11 september 2009 13:15 schreef Mini_rulez het volgende:
Iedereen zijn eigen bordje/bakje geven:
[ afbeelding ]
En dan vooral een goedkope zoete rosé. Hoe populairder de drank, hoe slechter die werd. Toen de kwaliteit te slecht werd is die hele rosémarkt ingestort.quote:Op vrijdag 11 september 2009 19:55 schreef Weltschmerz het volgende:
Rosé was toen erg in. Misschien nog wel ergens te krijgen.
Rosé d'Anjou staat mij bij als de naam van toen. Of het wat was weet ik niet. Ik hield als kind al niet van rosé.quote:Op zaterdag 12 september 2009 11:39 schreef Vork het volgende:
En dan vooral een goedkope zoete rosé. Hoe populairder de drank, hoe slechter die werd. Toen de kwaliteit te slecht werd is die hele rosémarkt ingestort.
oh jaaaaaaquote:Op zaterdag 12 september 2009 13:30 schreef Tokay het volgende:
Niet om op te eten (joh! ) maar wél retrosfeer-verhogend ...
druipkaarsen
[ afbeelding ]
het liefst gestoken in de hals van een lege chiantifles
[ afbeelding ]
Wel met een satéprikkertje er in dan!quote:Op zaterdag 12 september 2009 15:24 schreef Farenji het volgende:
Suikerklontjes met LSD voor het echte sixties gevoel!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |