Ze groeien bij mij in de omgeving in een houtwal van eiken, ik heb wel broedsel/mycelium geënt in mijn tuin, maar dat levert nog niets op.quote:Op zondag 6 september 2009 18:04 schreef sjaakspark het volgende:
Heb je die in het bos gevonden of heb je een broedsel in je tuin?¿
We zitten hier op laagveen, vruchtbaar, kalkarm en vochtig. Dat deel van de tuin is schaduwrijk en bedekt met snippers eikenhout, die liggen daar nu twee jaar en moeten nog verder composteren.quote:Op zondag 6 september 2009 18:33 schreef sjaakspark het volgende:
Doe je dat in een speciale bak of in hout wat je in de tuin hebt?¿
Zie mijn foto.quote:Op vrijdag 18 september 2009 22:19 schreef Bluezz het volgende:
Mooi je roos, de mijne loopt ook weer uit met knopjes
En wat een nette tuin. Het verbaast me vaak dat mensen hun terras zo netjes kunnen houden, bij ons groeit er vanalles tussen
Ik speel vals hoor, dit is het resultaat van een zomer verbouwen aan m'n tuin, en de foto is gemaakt op de dag dat ik voor het eerst gasten kreeg die kwamen kijken, dus elk onkruidje is met de hand verwijderd voor de fotoquote:Op vrijdag 18 september 2009 22:19 schreef Bluezz het volgende:
Mooi je roos, de mijne loopt ook weer uit met knopjes
En wat een nette tuin. Het verbaast me vaak dat mensen hun terras zo netjes kunnen houden, bij ons groeit er vanalles tussen
Dit is natuurlijk geen lonicera, maar een campsis radicans... trompetbloem/klimmer.quote:Op zaterdag 29 augustus 2009 16:59 schreef Rabieluh het volgende:
Weet niet of het geheel de bedoeling is van dit topic, maar okay. Iemand enig idee wat voor klimplant dit is?
[ afbeelding ]
Hier zelfde foto in 't groot http://i29.tinypic.com/6itms6.jpg
Vond deze bij de uitgang winkelcentrum de baroness te Breda, richting de Albert-Heijn in de stad.
Viel me wel op dat er nogal wat wespen de bloemen in en uit vlogen, dat is dan wel minder.
Volgens mij is 't een Campsisquote:Op zaterdag 29 augustus 2009 16:59 schreef Rabieluh het volgende:
Weet niet of het geheel de bedoeling is van dit topic, maar okay. Iemand enig idee wat voor klimplant dit is?
[ afbeelding ]
Hier zelfde foto in 't groot http://i29.tinypic.com/6itms6.jpg
Vond deze bij de uitgang winkelcentrum de baroness te Breda, richting de Albert-Heijn in de stad.
Viel me wel op dat er nogal wat wespen de bloemen in en uit vlogen, dat is dan wel minder.
Noem eens wat voorbeelden van kwetsbare planten die je hebt, dan is het beter te beoordelen. Gezien het weer op dit moment kun je je voorlopig waarschijnlijk beter zorgen maken over herfststormen.quote:Op dinsdag 20 oktober 2009 15:15 schreef Duderella het volgende:
Je passiebloem gaat lekker Bluezz!
Mijn passie staat te bloeien![]()
Ik vraag me af of het al tijd is sommige kwetsbare planten winterklaar te maken (bobbeltjesfolie over de wortels). Iemand een idee?
Passiebloem, bourgainville (?), en nog wat waar ik de naam niet van weet. Ik zal even foto's maken! Dan is het wat duidelijker hopelijk.quote:Op dinsdag 20 oktober 2009 15:27 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Noem eens wat voorbeelden van kwetsbare planten die je hebt, dan is het beter te beoordelen. Gezien het weer op dit moment kun je je voorlopig waarschijnlijk beter zorgen maken over herfststormen.
Maar de Bougainville staat tegen alle adviezen in, in de grond en ik ga het er toch op wagen.quote:Op dinsdag 20 oktober 2009 15:47 schreef rac het volgende:
@Duderella
Bougainville moet je echt binnen halen lichte koele standplaats en rustig aan met water. Reken wel op blad verlies maar 's winters kan hij zonder blad ook nog bloeien.
Ik zou de vlinderstruik ook snoeien. Als de boel verdort is, kun je binnenkort al ongeveer driekwart er afhalen. En dan in maart diep terugsnoeien. Haal ook het dood, schimmelend hout weg, want dat houdt de plant in betere staat.quote:Op woensdag 21 oktober 2009 13:33 schreef Bluezz het volgende:
Je kan de vlinderstruik heel goed snoeien, Sanne,dit voorjaar doen!!
Ik heb het fout gedaan, te vroeg enzo, dus die van ons is erg wild geworden, maar het kan echt mooi klein gehouden worden. M.a.w.zonde
Ik heb een oleander op het balkon. Vol met knoppen heeft ie gezeten, die er allemaal op eentje na afgevallen zijn zonder te bloeien. Moet die nu ook naar binnen??
Als nalaten van snoeien leidt tot schade aan een plant of schutting, dan is de keus voor mij toch wel duidelijk.quote:Op woensdag 21 oktober 2009 15:16 schreef rac het volgende:
Maar dan haal je al je structuur uit de tuin. Het is toch mooi als het heeft gevroren en je ziet de rijp op de takken zitten , of sneeuw op de dunne twijgjes.
Bij mij worden in februari /maart pas struiken en vaste planten" radicaal"gesnoeid.
Tenzij er sneeuwklokjes onderstaan
Dat hangt er vanaf hoe belangrijk de schutting is voor mijquote:Op donderdag 22 oktober 2009 15:22 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Als nalaten van snoeien leidt tot schade aan een plant of schutting, dan is de keus voor mij toch wel duidelijk.
Ik probeer ook maar wat hoor, er is bij mij ook nogal wat doodgegaan dit seizoen, vooral door de droogte denk ik, volgend jaar beter opletten met watergevenquote:Op maandag 26 oktober 2009 20:50 schreef Bluezz het volgende:
Goed bezig, kaas
Die "Akebia quinata" ziet er apart uit zegEn bij mij ging het Leverkruid (die Eupatorium rugosum "Chocolate") dood
![]()
Verder hou ik ook erg van de Echinacea's![]()
-ja ik heb je hele lijstje ff opgezocht-
Er komt in onze tuin dit voorjaar nog een hoek vrij, moet nog even een dooie hortensiaverwijderen daar
![]()
Op die plek krijgt de toekomstige vaste plant alleen wat avondzon, maar ik wil wel wat kleur.... wat en wanneer kan ik daarvoor het beste nemen volgens de kenners hier?
Staat die in de sun?quote:Op maandag 26 oktober 2009 21:08 schreef kaasplankje het volgende:
Camellia's zijn mooi! maar wel lastig volgens mij, niet alle soorten zijn goed winterhard toch? Hier in de buurt staat er eentje van 2 meter hoog, en 's winters vól met bloemen
In sept. is er een erg droge periode geweest, ws is er bij ons ook e.e.a. niet helemaal goed het najaar doorgekomen.quote:Op maandag 26 oktober 2009 21:11 schreef kaasplankje het volgende:
Ik probeer ook maar wat hoor, er is bij mij ook nogal wat doodgegaan dit seizoen, vooral door de droogte denk ik, volgend jaar beter opletten met watergeveno.a. een japanse esdoorn die 'k al 6/7 jaar hadvan 1.50 hoog, hij is op sterven na dood
volgens mij half-sun maar ik zal ff kijken binnenkort, als ie bloeit maak ik er wel een foto vanquote:
Ja september was droog, je ziet overal verdorde hortensia's in de tuinenquote:In sept. is er een erg droge periode geweest, ws is er bij ons ook e.e.a. niet helemaal goed het najaar doorgekomen.
Ik hoop echt echt echt dat ik de vlinderstruik in het gareel krijg. Raar wild ding dit jaar
Als er sneeuw op ligt, goed?quote:
Ja best wel, ik heb eigenlijk 2 tuinen, bij elkaar ong. 280 m2 Verder vind ik het wel oké dat planten een beetje woekeren, dan groeit er ook geen onkruid tussen. Je hebt dan een beetje een onderhoudsvrije tuin.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 08:23 schreef rac het volgende:
@kaasplankje
Heb je een grote wilde tuin? Er staan namelijk veel snel (lees woekerende planten op je lijst) en planten die veel ruimte nodig hebben.
Ik vind dat gewoon zo´n mooi ding..quote:Ik heb ook Akebia quinata in de tuin , maar ik weet niet of ik dat nog een keer zou doen. Overal waar de plant de grond raakt schiet ze wortels en heeft veel groei kracht in zich, en je komt als ze bloeit helemaal onder paarse (prachtige kleur overgens ) dingetjes te zitten die kleven vast op je huid,en haar.
Nou, das wel jammer dan, misschien niet genoeg zonlicht of water gehad? Ik heb hier een gele clematis staan bij de deur en die doet ´t geweldig goed, vol met bloemen. Ik snoei m iedere winter terug tot 1 meter hoog dan valt het wel mee met woekeren. Ik vind de bloeitijd mooi, zo laat zomer begin herfst. De bloemen zijn heel fraai en het zaadpluis blijft hangen waardoor de plant nog lang na de bloei sierwaarde heeft.quote:Ik heb ook de clematis tangutica gehad (subsoort weet ik niet meer) De plant groeit en woekert vrij snel maar ik vond de bloei wijze erg tegenvallen, her en der een bloemetje, ik heb deze plant een jaar of 3 de kans gegeven.
Ik heb een beetje een tuin die op zijn hoogtepunt is in de herfst, en ik zoek soorten erbij die daar in passen vanwege herfstkleur, aparte bladvorm, aparte bloemen en of vruchten. De rest van t jaar is de tuin ook mooi hoor. Waarom dit specifieke soort? Volgens mij is 't een bekende kruising.. Geen idee, de naam was blijven hangen..quote:Ook Physalis heeft nogal de neiging om door de tuin te wandelen, Maar als je dat niet erg vind laat je hem lekker z'n gang gaan.
Mag ik vragen waarom je dit specefieke soort zoekt?
Hamamelis en kardinaalshoed zijn óók weer echte herfstkleurstruiken, bovendien vind ik bij kardinaalshoed de vruchten heel mooi, en toverhazelaar bloeit in de winter als ´t verder toch een dooie boel is in je tuin. De mollis/vernalis typen geuren ook, die geef ik dan een plaatsje langs het pad.quote:Ik vind de Hamamelis mollis en Euonymus oxyphyllus echt heel mooi maar ik zou ze zelf niet in een stads tuin gebruiken. Dit ivm groeiwijze en hun pracht kan heel mooi en heftig zijn maar ook compleet in het water vallen
voor Hamamelis door harde vorst vlak voor/tijdens de bloei of plotselinge warmte tijdens de bloei.
Zodat hij binnen een dag of 4 is uitgebloeid. Een voordeel is wel als je hem hebt dat je vanaf januari elke week een tak kunt plukken en die dan binnen tot bloei kunt laten komen.![]()
Voor de rest van het jaar vind ik hem eigenlijk een beetje saai (maar goed da's heel persoonlijk)
welke kleur wil je eigenlijk? de gele , de kopere of de donker rode![]()
Ik vind de kardinaalmuts ook heel saai misschien wel lelijk in de rest van het jaar, maar fantastisch in het najaar. Maar wederom niet geschikt voor de meest stadtuinen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |