Ik gebruik Trailguru op de iPhone. RunKeeper schijnt ook goed te zijn. Mijn huisgenoot heeft een Nokia en gebruikt Nokia Sportstracker (http://sportstracker.nokia.com/nts/main/index.do).quote:Op woensdag 26 augustus 2009 00:19 schreef Zwansen het volgende:
Denk wel dat ik binnenkort een hartslagmeter koop, lijkt me handig, maar ook best leuk om te weten. Weet iemand nog een leuk programma op mijn telefoon waarmee ik mijn afstand via GPS kan bepalen?
Runkeeper werkt perfect, er is ook een gratis versie van.quote:Op woensdag 26 augustus 2009 00:56 schreef yozd het volgende:
[..]
Ik gebruik Trailguru op de iPhone. RunKeeper schijnt ook goed te zijn. Mijn huisgenoot heeft een Nokia en gebruikt Nokia Sportstracker (http://sportstracker.nokia.com/nts/main/index.do).
't Verschilt wat. Soms kan ik het wel negeren, maar ik heb ook weleens heel snel opgegeven.quote:Op zondag 30 augustus 2009 21:03 schreef Coelho het volgende:
Iedereen heeft wel eens betere of slechtere dagen, wat doen jullie dan? Stug doorzetten, naar je lichaam luisteren en meer rust nemen tijdens je rondje of rechtsomkeer en op een andere dag nog eens proberen? Geen idee wat uiteindelijk het beste is.
Nog steeds 10-20 niet gelopen vanwege pijn in mijn onderbenenquote:Op woensdag 19 augustus 2009 11:34 schreef zesje het volgende:
Ik zou eik vandaag de 10-20 moeten maar mijn schenen doen nog zo'n verrekte pijn... Baal ervan maar het is gewoon niet verstandig om vandaag weer te gaan. Ik hoop dat het me anders vrijdag gaat lukken, dan is het ook wat koeler.
De 2e serie gaat ervan uit dat je zonder problemen 30 minuten kunt lopen en bouwt van daar uit verder uit.quote:Op zondag 30 augustus 2009 21:16 schreef JedaiNait het volgende:
Gaat de 2e serie er gewoon vanuit dat je de eerste serie hebt voltooid? Of toch wel ietsje meer?
Jammer dat het trainen bij de atletiekvereniging tegenviel. Hopelijk vind je snel een trainingsmaatje. Ik ben weer twee weken niet geweestquote:Op maandag 31 augustus 2009 14:14 schreef zesje het volgende:
[..]
Nog steeds 10-20 niet gelopen vanwege pijn in mijn onderbenenVorige week meegetrained bij een atletiekvereniging maar ze gingen me veel te hard: 10-12 km/u
en ook trainingsmethoden die me niet zo liggen als hordenlopen
Kortom niks voor mij
![]()
Plannen nu zijn voorzichtig aan weer beginnen zodra het kan met goede warming up en een trainingsmaatje zoeken.
Ik heb eerlijk gezegd geen ideequote:Op zondag 30 augustus 2009 02:03 schreef Skv het volgende:
Runkeeper werkt perfect, er is ook een gratis versie van.
Wat zijn de voordelen van Trailguru?
Ik heb ALTIJD het idee dat ik de eerste 2 minuten kapot ga. Ik loop dan gewoon door en na een tijdje is er een soort omslagpunt waarna ik me perfect voel en normaal kan doorlopen (edit: maar ik loop nog geen lange afstanden.. ik ga zometeen voor het eerst 15 minuten achter elkaar lopen...).quote:Op zondag 30 augustus 2009 21:03 schreef Coelho het volgende:
Iedereen heeft wel eens betere of slechtere dagen, wat doen jullie dan? Stug doorzetten, naar je lichaam luisteren en meer rust nemen tijdens je rondje of rechtsomkeer en op een andere dag nog eens proberen? Geen idee wat uiteindelijk het beste is.
Zojuist voor het eerst een tijdje een icepack erop gehouden en ik geloof dat het helptquote:Op maandag 31 augustus 2009 14:41 schreef ColdFeet het volgende:
Zesje, doe je regelmatig een icepack op je schenen? Dat helpt bij mij heel goed, dan is de pijn na twee dagen wel weer weg
RunKeeper Free is ad-supported and RunKeeper Pro is ad-free. RunKeeper Pro also has audio cues (hear your stats via your headphones), and we recently added training workouts as well (hear intervals via your headphones).quote:Op maandag 31 augustus 2009 17:51 schreef yozd het volgende:
[..]
Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Ik zag ooit Trailguru in de Appstore en die heb ik toen gedownload. Het werkte goed en dus heb ik eigenlijk niet verder gezocht. Ik ga die gratis versie van Runkeeper zo downloaden en ook even proberen! (wat is trouwens het verschil met de pro versie, alleen die reclames?)
Heb zojuist Runkeeper Free geprobeerd tijdens het lopen van les 22 (deel 1) en het ziet er allemaal wat gelikter uit dan Trailguru, maar dat is persoonlijk denk ik. Ik ga vanaf nu maar Runkeeper gebruiken. Die audio cues maken me niet veel uit, aangezien ik toch mbv podcasts loop die je gewoon kan aanzetten in combinatie met Runkeeper.quote:Op maandag 31 augustus 2009 21:51 schreef Tourniquet het volgende:
RunKeeper Free is ad-supported and RunKeeper Pro is ad-free. RunKeeper Pro also has audio cues (hear your stats via your headphones), and we recently added training workouts as well (hear intervals via your headphones).
Ja, maar je ideale hartslag hangt ook af van je doel. Wil je vooral conditie opbouwen, moet je met een hogere hartslag lopen, wil je vet verbranden, moet ie echt veel lager zijn dan je max.quote:Op dinsdag 1 september 2009 21:05 schreef Astronomies het volgende:
Ik weet even niet meer wie het ook al weer gevraagd had en of het dit topic was of het vorige. Maar er was iemand die vroeg naar de ideale hartslag voor het hartlopen. Vandaag heb ik een sportkeuring gehad en heb ik ook voor mezelf deze vraag gesteld. Ik kreeg daarop als antwoord dat de maximale hartslag ligt op 220. Van die 220 moet je, je eigen leeftijd afhalen. 220-25=195 en dat is dan je maximale hartslag die je mag halen. Natuurlijk kan het zijn dat je hoger komt maar dat is dan niet verstandig. Hoe lager je hartslag wordt tijdens het trainen hoe beter je conditie, maar dat leek mij nogal logisch. Keep up the good work!
tvp!
Welkom, gefeliciteerd en doei! >>>> Centraal topic voor amateurhardlopers, deel 33quote:Op dinsdag 1 september 2009 22:27 schreef Barney_Stinson het volgende:
Het hardloopschema gooi ik wel aan de kant. Vanavond 5 km gelopen in 31 minuten (redelijk ongetraind).
Da's niet helemaal waar. Relatief gezien verbrand je meer vet als je op lage hartslag traint. Maar als je op hoge hartslag traint, verbrand je uberhaupt meer kcal en kom je uiteindelijk op hetzelfde vet-verlies uit.quote:Op woensdag 2 september 2009 07:27 schreef Honeymooner het volgende:
[..]
Ja, maar je ideale hartslag hangt ook af van je doel. Wil je vooral conditie opbouwen, moet je met een hogere hartslag lopen, wil je vet verbranden, moet ie echt veel lager zijn dan je max.
Daar ben ik het mee eens.quote:Op woensdag 2 september 2009 10:47 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Da's niet helemaal waar. Relatief gezien verbrand je meer vet als je op lage hartslag traint. Maar als je op hoge hartslag traint, verbrand je uberhaupt meer kcal en kom je uiteindelijk op hetzelfde vet-verlies uit.
En ik ben het daar niet mee eens.quote:Op woensdag 2 september 2009 12:20 schreef Astronomies het volgende:
[..]
Daar ben ik het mee eens.Het is ook vaak waar jij, je het lekkerst bij voelt. Ik vind het wel prettig om een beetje tempo te maken. Zit nu op ongeveer 8 km per uur... daar voel ik me prima bij en als dat er dan ook nog eens voor zorgt dat je meer verbrandt is daar denk ik niet veel mis mee. Het gaat immers om het resultaat
Nee, echt makkelijk vindbaar op het internet staan ze niet meer. Ze zijn nog wel op FTD (nieuwsgroepen) te vinden. Als je daar geen gebruik van maakt kan ik ze wel even uploaden naar rapidshare ofzo als je me even laat weten welke lessen je nodig hebt. Want de vorige lessen die ik daar had geupload 1t/m11 zijn blijkbaar al 10 keer gedownloadquote:Op woensdag 2 september 2009 18:04 schreef caspervc het volgende:
Waar kan ik de lessen voor Evy vinden?? Ik kan nergens meer goede links voor de mp3's vinden voor op de ipod
Zesje, kijk eens hier over scheenbeen klachten: http://www.blessure-aanwi(...)eenbeenirritatie.htmquote:Op maandag 31 augustus 2009 20:44 schreef zesje het volgende:
[..]
Zojuist voor het eerst een tijdje een icepack erop gehouden en ik geloof dat het helpt![]()
![]()
Had het niet eerder gedaan omdat warmte me meer logisch leek. Warmte = doorbloeding = afvoeren afvalstoffen, leek me.
quote:1. Wat is koelen?
Koelen is een verzamelterm voor een aantal eerste hulp adviezen die gelden als er
blessures optreden. Er bestaan nogal wat benamingen voor wat in de praktijk
gewoonlijk 'koelen' wordt genoemd. Benamingen zijn onder andere:
· koudetherapie
· cryotherapie (Kryios is Grieks voor ijs)
· RADIJS. Dat laatste met hoofdletters want het gaat om de volgende afkorting: Rust,
Altijd hoog leggen, Druk en IJS.
· ICE is een andere afkorting die staat voor ijs, compressie en elevatie (hoog leggen).
2. Bij welke blessures is koelen verstandig?
Koelen kan je bij elke verstuiking, kneuzing, of scheuring. Eigenlijk kan je bij elke
blessure koelen. Alleen als er bloed zichtbaar is of sprake is van een botbreuk moet
je koelen achterwege laten. Bij koelen in de buurt van de ogen of de geslachtsdelen
moet extra voorzichtigheid worden betracht.
3. Je noemt hier alleen acute blessures, klopt dat?
Ja, maar koelen kan ook ingezet worden bij, beginnende, overbelastingsblessures.
Ook dan kan koelen de ontstekingsreactie en pijn beperken. Het risico is alleen dat
men daardoor denkt dat het probleem over is en flink doortraint. Bij overbelasting zal
altijd de trainingsomvang terug moeten. Koelen kan dan wel als ondersteuning na
elke lichte training en in de herstelfase gebruikt worden.
4. Wat is het doel van koelen?
Koelen is het beste middel om zwellingen, die als gevolg van vocht- en inwendig
bloedverlies optreden zo snel mogelijk de kop in te drukken. Hoofddoel daarbij is een
snel antwoord te geven op de onvermijdelijke ontstekingsreactie. Door het koelen
"krimpen" de bloedvaten (vasoconstrictie) en wordt voorkomen dat er nog meer
bloed naar plekken stroomt waar het niet thuis hoort.
5. Wat bereik je daarmee?
Door de bovengenoemde reactie van het lichaam in te perken kan er veel hersteltijd
van de blessure gewonnen worden. Een zwelling die niet doorzet hoeft het lichaam
tenslotte ook niet af te bouwen. Bovendien heeft het koelen het plezierige effect dat
de pijn vermindert.
loop je die 45 minuten aan 1 stuk? Dan ben je best al aardig ver. De eerste serie van Evy is namelijk om 30 min aan 1 stuk te (leren) lopen.quote:Op zondag 6 september 2009 13:22 schreef 1517 het volgende:
Ik loop nu zo'n drie keer in de week ongeveer 45m hard, waar kan ik het best beginnen met evy?
Ik begin liever wat lager dan te hoog en waar vind ik deze evy op het net?
Zit er aan te twijfelen om z'n Nike+ unit te kopen, goede keuze of zeggen jullie koop liever een hartslagmeter? Het probleem is dat ik gelimiteerd ben aan een kleine studenten beurs. Misschien heeft een van jullie nog een oud model in het stof liggen?
Hier nog eentje. Ben erg benieuwd hoe het gaat! Een paar maanden terug heb ik al eens geprobeerd om te beginnen maar dat was geen succes en het bleef dan ook bij een dag of drie rennen voordat ik ermee stopte. De redenen hiervoor waren dat ik geen schema gebruikte, ik rende op oude tennisschoenen en om een of andere reden wilde ik er speciaal vroeg voor op gaan staan om 's ochtends te rennen. De eerste twee punten waren voor mij meteen al een overduidelijk merkbaar probleem (dat eerste zeker voor iemand met een matige conditie zoals ik) en dat laatste bleek voor mij persoonlijk ook een probleem omdat ik na de derde keer toch iets liever in mijn bed bleef liggen dan de longen uit mijn lijf te lopen. Kortom, deze keer gooi ik het over een andere boeg:quote:Op maandag 7 september 2009 11:01 schreef StephanL het volgende:
Ik ga vanmiddag beginnen met het schema, les 1. Heb vrijdag schoenen aan laten meten, dus dat komt wel goed.
Idd, dan kan je beter de tweede serie gaan doen. Die eerste serie is denk ik niet erg nuttig als je al zoveel loopt (ik ben nog steeds met die 1e serie bezig...).quote:Op maandag 7 september 2009 11:18 schreef Psychonikeo het volgende:
loop je die 45 minuten aan 1 stuk? Dan ben je best al aardig ver. De eerste serie van Evy is namelijk om 30 min aan 1 stuk te (leren) lopen.
Dat is netjes voor een eerste keer!quote:Op maandag 7 september 2009 20:46 schreef Tourniquet het volgende:
Net les 20 met Evy gedaan. 4x 8 minuten. Veruit het zwaarste tot nu toe. Ben best kapot nu, pffff. Maargoed het was ook qua tijd en afstand het verst tot nu toe (5,61 km in 36:40).
Heb net 50 minuten er op zitten. Ik loop op een tempo tussen joggen en rennen in.quote:Op maandag 7 september 2009 11:18 schreef Psychonikeo het volgende:
[..]
loop je die 45 minuten aan 1 stuk? Dan ben je best al aardig ver. De eerste serie van Evy is namelijk om 30 min aan 1 stuk te (leren) lopen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |