Het is toch opgelost, ze moest oprottenquote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:02 schreef Ghazi het volgende:
[..]
![]()
Waarom weglopen voor de 'problemen'? We moeten immers met elkaar samenleven, en dus moeten we het met mekaar oplossen.
Ja en ik vind dat heel jammer. Dat wij versus zij denken, die angst voor of hekel aan vermeende moslimhaat. Zo kunnen we wel bezig blijven.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:03 schreef Whiskey_Tango het volgende:
[..]
Ja lol inderdaad, maar bedenk wel dat er dus mensen zijn als Ghazi die dit werkelijk denken, en dat is eerder beangstigend te noemen dan grappig
Blijkbaar niet op die afdeling.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 17:49 schreef Ghazi het volgende:
[..]
Wat begrijp je niet aan het woord 'richtlijnen'? Ze zijn richtgevend, niet bindend. Dus er ruimte voor interpretatie danwel aanpassingen.
quote:3.4. In de meergenoemde WIP-richtlijn is een afgewogen samenstel van maatregelen vastgelegd met als doel om met name bij patiëntgebonden werkzaamheden het ontstaan van eventuele infecties te voorkomen. Het Ziekenhuis heeft onweersproken gesteld, dat deze richtlijn is opgesteld door gezaghebbende Nederlandse wetenschappers en deskundigen en door de Inspectie voor de Gezondheidszorg als professionele standaard wordt gehanteerd.
Er is haar als oplossing een andere functie geboden en dat weigerde ze. Meer kan dat ziekenhuis niet doen. Ze hoeven echt niet toe te geven aan de religieuze waanideeën van iemand.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:02 schreef Ghazi het volgende:
[..]
![]()
Waarom weglopen voor de 'problemen'? We moeten immers met elkaar samenleven, en dus moeten we het met mekaar oplossen.
Dat kan door lezen komen of door gesprekken met anders denkenden. . .door van alles. Bij de één komt het omdat ze wat met een moslim wil en zich daarom in de islam gaat verdiepen, bij een ander (geboren moslima) kan het zo zijn dat ze opeens de draad oppakt omdat ze in een dip zat of omdat ze toevallig iets las of hoorde. Hoeft niet iets ingrijpends te zijn, kan ook iets kleins zijn wat zo'n ommezwaai teweeg brengt. En dat je er dan voor kiest om op een andere manier mee te draaien is ook goed, wat mij betreft zorg je er dan alleen wel voor dat een ander er geen last van heeft.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 17:59 schreef Disana het volgende:
[..]
Ik weet dus niet of er niets mis mee is Marrije. Ik begrijp namelijk totaal niet waar zo'n ommekeer vandaan komt in iemand die tot dat moment gewoon in alles meedraaide.
Nouja, in gevallen als deze is het ook een wij-zij geval, omdat er sprake is van een non-religieus ziekenhuis, en een moslima die er veranderingen wil doordringen. Alleen in een blank-blank conflict, laten we zeggen, een zuster wil niet werken met korte mouwen komt er geen sprake van discriminatie in voor, maar gewoon een arbeidsconflict.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:04 schreef Disana het volgende:
[..]
Ja en ik vind dat heel jammer. Dat wij versus zij denken, die angst voor of hekel aan vermeende moslimhaat. Zo kunnen we wel bezig blijven.
Kennelijk is het niet zo'n grote issue als het om een gevaar voor volksgezondheid gaat. Want deze verpleegster overhandigde bewijs voor de rechtbank, waaruit bleek dat verscheidene mensen in het ziekenhuis, waar onder artsen, waar zij werkte lange mouwen droegen. Dus dit argument is niet echt steekhoudend.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:01 schreef Whiskey_Tango het volgende:
[..]
Deze verpleegsters wassen handen en armen, als je lange kleding draagt kunnen daar de bacteriën op blijven zitten, aangezien je niet de hele tijd je mouwen loopt te wassen, of bij elke patiënt een nieuw shirt aantrekt. Het feit dat zij deze lange kleding wenst te dragen, betekend dus dat ze in feite een lopende bacteriekolonie is.
Ofwel, een gevaar voor de volksgezondheid in het ziekenhuis.
Maar die overtuiging blijft beperkt tot de desbetreffende verpleegster. Een ieder die zich dat wenst kan zich op andere wijze conformeren aan de geldende richtlijnen. Er wordt dus niks opgelegd aan anderen.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:01 schreef Whiskey_Tango het volgende:
[..]
Integendeel, het is juist wel aan de orde. Zodra ze een 'flexibele' regeling toepassen op basis van haar geloofsovertuiging geef je religie een houvast in de gedragsregels in de gezondheidszorg.
Ja dat snap ik allemaal, en het hoeft geen probleem te zijn tenzij in een situatie als deze.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:06 schreef Marrije het volgende:
[..]
Dat kan door lezen komen of door gesprekken met andersdenken. . .door van alles. Bij de één komt het omdat ze wat met een moslim wil en zich daarom in de islam gaat verdiepen, bij een ander (geboren moslima) kan het zo zijn dat ze opeens de draad oppakt omdat ze in een dip zat of omdat ze toevallig iets las of hoorde. Hoeft niet iets ingrijpends te zijn, kan ook iets kleins zijn wat zo'n ommezwaai teweeg brengt. En dat je er dan voor kiest om op een andere manier mee te draaien is ook goed, wat mij betreft zorg je er dan alleen wel voor dat een ander er geen last van heeft.
Ik zie die positieve discriminatie niet? De lerares die opeens geen handen meer wilde geven is ook ontslagen.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:08 schreef Whiskey_Tango het volgende:
[..]
Nouja, in gevallen als deze is het ook een wij-zij geval, omdat er sprake is van een non-religieus ziekenhuis, en een moslima die er veranderingen wil doordringen. Alleen in een blank-blank conflict, laten we zeggen, een zuster wil niet werken met korte mouwen komt er geen sprake van discriminatie in voor, maar gewoon een arbeidsconflict.
Ik ben daarom ook redelijk bang voor deze ontwikkeling van positieve discriminatie, waarin alles maar meteen de stempel discriminatie en racisme krijgt, om de regels van autochtoon/welwillend Nederland te beschrijven.
jij blijft voorstander van de softe aanpak, zodat je in ieder geval niet de heilige marokkaanse gemeenschap benadeelt met al hun prinsjes en koningen. toch?quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:09 schreef Ghazi het volgende:
[..]
Kennelijk is het niet zo'n grote issue als het om een gevaar voor volksgezondheid gaat. Want deze verpleegster overhandigde bewijs voor de rechtbank, waaruit bleek dat verscheidene mensen in het ziekenhuis, waar onder artesen, waar zij werkte lange mouwen droegen. Dus dit argument is niet echt steekhouden.
[..]
Maar die overtuiging blijft beperkt tot de desbetreffende verpleegster. Een ieder die zich dat wenst kan zich op andere wijze conformeren aan de geldende richtlijnen. Er wordt dus niks opgelegd aan anderen.
En dat bewijs hield blijkbaar geen stand in de rechtbankquote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:09 schreef Ghazi het volgende:
Kennelijk is het niet zo'n grote issue als het om een gevaar voor volksgezondheid gaat. Want deze verpleegster overhandigde bewijs voor de rechtbank, waaruit bleek dat verscheidene mensen in het ziekenhuis, waar onder artesen, waar zij werkte lange mouwen droegen. Dus dit argument is niet echt steekhouden.
Dat is dan een fout van de overige artsen, die ook op hun plaats dienen te worden gezet. Het feit dat deze moslima dat aandraagt is meer een vorm van "Maar hun doen het ook!1!11quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:09 schreef Ghazi het volgende:
[..]
Kennelijk is het niet zo'n grote issue als het om een gevaar voor volksgezondheid gaat. Want deze verpleegster overhandigde bewijs voor de rechtbank, waaruit bleek dat verscheidene mensen in het ziekenhuis, waar onder artesen, waar zij werkte lange mouwen droegen. Dus dit argument is niet echt steekhouden.
[..]
Niet als het om iets gaat als lichaamsbedekking, en ze niet zich wil onderwerpen aan deze regeling.quote:Maar die overtuiging blijft beperkt tot de desbetreffende verpleegster. Een ieder die zich dat wenst kan zich op andere wijze conformeren aan de geldende richtlijnen. Er wordt dus niks opgelegd aan anderen.
Prima, maar dat moet ze wel zelf de consequenties aanvaarden i.v.p. problemenquote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:06 schreef Marrije het volgende:
[..]
Dat kan door lezen komen of door gesprekken met anders denkenden. . .door van alles.
Dat is nou juist het verschil in inzicht, de moslima zal zelf niet ervaren dat het 9 van de 10 keer een beperking is en een beperking hoeft niet nadelig te worden ervaren. Ook een praktiserende moslima kan een goed leven met werk en normale omgang met anderen hebben. Maar ja, voor jou hoort bij de normale omgang met anderen waarschijnlijk handen schudden en voor een 'fundi' is dat minder vanzelfsprekend. Maar ook dan kan zij een baan zoeken waarbij dat niet nodig is.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:10 schreef Disana het volgende:
[..]
Ja dat snap ik allemaal, en het hoeft geen probleem te zijn tenzij in een situatie als deze.
Maar negen op de tien keer houdt zo'n ommekeer beperkingen voor de moslima zelf in en nadelen. En daarom begrijp ik niet waarom de keuze in het voordeel van voorschriften wordt gemaakt en in het nadeel van een goed leven met werk en normale omgang met anderen.
Ik bepaal ook niet voor haar hoe ze haar geloofsbeleving moet ervaren. Het is haar leven, zij bepaalt dat zelf. Maar de hygiëneregels zijn wel relevant en als het niet mogelijk is om zonder korte mouwen te werken dan moet je een keuze maken: fundi zijn zonder baan, of een flexibele moslim die zich én aan de hygiëneregels houdt en ook nog eens iets goeds doet voor je medemens als verpleegster.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 17:59 schreef Ghazi het volgende:
[..]
Nu doe je precies het tegenovergestelde van wat je daar net zei. Jij kunt in je hoedanigheid niet voor een ander bepalen hoe ze haar geloofsbeleving moet ervaren. De theologische discussie is totaal niet relevant hier.
Dat was op andere afdelingen.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:09 schreef Ghazi het volgende:
Kennelijk is het niet zo'n grote issue als het om een gevaar voor volksgezondheid gaat. Want deze verpleegster overhandigde bewijs voor de rechtbank, waaruit bleek dat verscheidene mensen in het ziekenhuis, waar onder artesen, waar zij werkte lange mouwen droegen. Dus dit argument is niet echt steekhoudend.
Ik had het in deze over de ontwikkeling van denkwijze van sommige mensen, waaronder ook in deze de denkwijze van Ghazi.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:11 schreef Disana het volgende:
[..]
Ik zie die positieve discriminatie niet? De lerares die opeens geen handen meer wilde geven is ook ontslagen.
Dat heb ik ook gezegd (minimaal 2 keer).quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:13 schreef yyentle het volgende:
[..]
Prima, maar dat moet ze wel zelf de consequenties aanvaarden i.v.p. problemen
maken bij de werkgever.
Ik maak me daar geen zorgen om. Ik vind dat ghazi hierin net als deze verpleegster tot een minderheid behoort die meer aanpassing aan de islam wenst dan mogelijk is.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:14 schreef Whiskey_Tango het volgende:
[..]
Ik had het in deze over de ontwikkeling van denkwijze van sommige mensen, waaronder ook in deze de denkwijze van Ghazi.
Ik merk deze trend anders steeds vaker om me heen, en maak me er wel degelijk zorgen over. De Islam heeft zoals iedere religie een plek hier in Nederland, en dat hoort ook zo. Maar ik verbaas me over het feit dat sommige moslims en (met name links denkende) autochtonen er blijkbaar op zo'n manier over denken dat de Islam recht heeft op hervormingen in Nederland.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:15 schreef Disana het volgende:
[..]
Ik maak me daar geen zorgen om. Ik vind dat ghazi hierin net als deze verpleegster tot een minderheid behoort die meer aanpassing aan de islam wenst dan mogelijk is.
Hebben wij dezelfde mening?quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:14 schreef Marrije het volgende:
[..]
Dat heb ik ook gezegd (minimaal 2 keer).
Overal waar mensen zijn, zijn wensen. Dat vind ik op zich niet zorgelijk of beangstigend. En het besluit van het ziekenhuis, net als van de school inzake het niet geven van handen, vind ik duiden op een gezonde samenleving waarover je je geen zorgen hoeft te maken.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:17 schreef Whiskey_Tango het volgende:
[..]
Ik merk deze trend anders steeds vaker om me heen, en maak me er wel degelijk zorgen over. De Islam heeft zoals iedere religie een plek hier in Nederland, en dat hoort ook zo. Maar ik verbaas me over het feit dat sommige moslims en (met name links denkende) autochtonen er blijkbaar op zo'n manier over denken dat de Islam recht heeft op hervormingen in Nederland.
Dat is waar, en deze wensen is ook niks verkeerd mee, aangezien net zoals jij zegt iedereen deze heeft. Maar voor mijn gevoel gaat het de verkeerde kant op, omdat deze geluiden steeds vaker en harder klinken door het land. Voor mijn gevoel faciliteren we de Islam, en geven we de mensen ruimte om hun geloof te beoefenen, niks mis mee. Maar méér dan dat wil ik niet, Nederland is Nederland, en zo behoort het te blijven.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 18:19 schreef Disana het volgende:
[..]
Overal waar mensen zijn, zijn wensen. Dat vind ik op zich niet zorgelijk of beangstigend. En het besluit van het ziekenhuis, net als van de school inzake het niet geven van handen, vind ik duiden op een gezonde samenleving waarover je je geen zorgen hoeft te maken.
quote:Op zaterdag 25 juli 2009 17:55 schreef Whiskey_Tango het volgende:
[..]
Niet per se, genoeg mensen komen er mee weg, en anders steken we haar auto in de fik om haar die 8500 maar afhandig te maken. Verdomd dat ze daar lekker van op vakantie kan, haar het leven zuur maken moeten we, niet dit gedrag tolereren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |