abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_71065328
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 13:35 schreef Farenji het volgende:

[..]

Onzin, suiker smelt niet in je mond, het lost op. Dat is wat anders hoor.
Het smelten van chocolade zijn de vetten die smelten. En dat is dat lekkere smeuige van chocola. Het smeltpunt moet net iets onder de lichaamstemperatuur liggen. Als het smeltpunt te hoog ligt wordt de chocola een vieze rubberige harde klomp die niet weg te kanen is.
Wanneer men de suikerkorrels maar klein genoeg maakt is het voor je je smaakgevoel toch een smeltproces. Ook al is de fysieke uitwerking van het proces idd wat anders.

En chocolade is pas goed als het ook goed getempreerd is en zodoende voldoende gamma kristallen bevat. De vetten in chocolade zijn nogal vreemde stoffen. Wanneer deze zo uitgegoten worden en niet netjes getempreerd dan ligt het smeltpunt van deze vetten anders dan bij getempreerde chocolade. Terwijl de meeste stoffen altijd dezelfde smelttemperatuur hebben, maar juist deze vetten afhankelijk van het kristalrooster waarin ze zitten een ander smeltemperatuur hebben.
pi_71065407
Perfecte chocolade heeft juist véél calorieën en smelt in je hand
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
  vrijdag 17 juli 2009 @ 13:56:14 #28
126003 Daniel1976
de omnibus dubitandum
pi_71065838
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 13:45 schreef Kluupkluup het volgende:
Perfecte chocolade heeft juist véél calorieën en smelt in je hand
Juist en aangezien die bonen steeds duurder worden zal er ook wel weer minder cacao massa inzitten.
pi_71065985
Ben benieuwd. Ik hou toch niet van die hele pure chocolade met een hoog cacao percentage. Dus misschien dat dit juist wel extra lekker is.
  vrijdag 17 juli 2009 @ 14:01:18 #30
199696 JtodaX
Dat ben ik. Jij. Ons.
pi_71066023
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 13:24 schreef DutchErrorist het volgende:

[..]

Wij hebben dat in Nederland al lang uitgevonden... Bros..
En dan gewoon voor 24gram chocolade evenveel vragen als voor een snickers/mars wha'evah met 2x zoveel gewicht
Ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van de door mij geplaatste berichten.
pi_71066133
Doe mij maar gewone echte chocolade.





Nu heb ik trek in chocola en ik heb geen chocola in huis.
pi_71067008
Dudes, niemand van ons heeft dat nieuwe chocolade al kunnen proeven. Uitspraken daarover zijn daarom nog niet van toepassing. Wacht nou maar rustig af
  Moderator vrijdag 17 juli 2009 @ 14:33:00 #33
9859 crew  Karina
Woman
pi_71067116
Als ik echt lekkere chocolade wil ga ik wel naar Van Wely. Dit lijkt me echt nep chocolade.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_71067194
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 14:33 schreef Karina het volgende:
Als ik echt lekkere chocolade wil ga ik wel naar Van Wely. Dit lijkt me echt nep chocolade.
pi_71067234
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 14:29 schreef vanhal het volgende:
Dudes, niemand van ons heeft dat nieuwe chocolade al kunnen proeven. Uitspraken daarover zijn daarom nog niet van toepassing. Wacht nou maar rustig af
Daar heb je gelijk in natuurlijk maar eigenlijk alle light-producten die ik ken smaken anders dan het orgineel. Zelfs bij frisdrank krijgen we het niet voor elkaar om een light te maken die net zo lekker is als de non-light. En daar zit al tientallen jaren research en ervaring in.

Ik ben dan ook érg sceptisch over deze chocolade.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  vrijdag 17 juli 2009 @ 14:44:51 #36
210905 PatatFriet
Goudgeel en knapperig
pi_71067492
90% minder calorieën?
Waar willen ze dat spul van gaan maken dan?
Water? Lucht?
Patat, het meest veelzijdige stukje friet.... patat!
pi_71067523
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 14:33 schreef Karina het volgende:
Als ik echt lekkere chocolade wil ga ik wel naar Van Wely. Dit lijkt me echt nep chocolade.
En jij denkt dat deze chocolatier zelf zijn cacaomassa ook nog maakt of zou deze toch van callebaut of een concurrent daarvan afkomstig zijn.
  vrijdag 17 juli 2009 @ 14:46:27 #38
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_71067545
Het lijkt mij vies. Niet zozeer vanwege het niet smelten (zeer pure choco is ook niet vettig), alswel dat het volgens mij geen chocolade meer is.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_71067698
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 14:33 schreef Karina het volgende:
Als ik echt lekkere chocolade wil ga ik wel naar Van Wely. Dit lijkt me echt nep chocolade.
Zijn dat niet voornamelijk bonbons? Die vind ik echt niet lekker Gewoon een reep chocolade met sinaasappel is het lekkerst
pi_71070377
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 14:01 schreef JtodaX het volgende:

[..]

En dan gewoon voor 24gram chocolade evenveel vragen als voor een snickers/mars wha'evah met 2x zoveel gewicht
stom eigenlijk inderdaad Als ik bij de kassa sta, en ik heb zin in chocola, neem ik een Bros. Mede omdat het juist minder gewicht heeft (en je daar minder dik van wordt)
pi_71070397
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 14:04 schreef Isegrim het volgende:
Doe mij maar gewone echte chocolade.

[ afbeelding ]



Nu heb ik trek in chocola en ik heb geen chocola in huis.
Lekker plaatje, ik mis alleen de witte soort
pi_71070486
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 14:46 schreef Tinkepink het volgende:
Het lijkt mij vies. Niet zozeer vanwege het niet smelten (zeer pure choco is ook niet vettig), alswel dat het volgens mij geen chocolade meer is.
En waarom zou het volgens jou geen chocolade meer zijn dan?
pi_71070741
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 16:08 schreef vanhal het volgende:

[..]

En waarom zou het volgens jou geen chocolade meer zijn dan?
quote:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Chocolade

Men kan overigens pas van chocolade spreken als er minimaal 45% cacaomassa in wordt verwerkt. Voor witte chocolade wordt alleen de cacaoboter gebruikt (vermengd met melkpoeder en suiker). Witte chocolade is volgens de definitie dus geen echte chocolade
pi_71070797
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 16:14 schreef Basp1 het volgende:

[..]


[..]


Waar lees je dat deze nieuwe chocolade een lager percentage bevat dan?
pi_71071113
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 16:15 schreef vanhal het volgende:

[..]

Waar lees je dat deze nieuwe chocolade een lager percentage bevat dan?
Wanneer ze de kalorieen naar beneden schroeven kan het bijna niets anders zijn dan dat men de vetten vervangen heeft door iets anders. Wanneer ze de vetten eruit gehaald hebben moeten ze heel geod hun best gaan doen om nog aan de 45% cacaomassa in deze nieuwe "chocolade" te komen.

Deze regels gelden trouwens alleen in europa om iets echte chocolade te mogen noemen. En zijn ook nog eens in 2000 verminderd onder druk van engeland. http://www.allbusiness.co(...)stores/487482-1.html

Koetjes repen heten vroeger ook cacaofantasie ipv choclade vanwege deze regel.
pi_71071564
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 16:23 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Wanneer ze de kalorieen naar beneden schroeven kan het bijna niets anders zijn dan dat men de vetten vervangen heeft door iets anders. Wanneer ze de vetten eruit gehaald hebben moeten ze heel geod hun best gaan doen om nog aan de 45% cacaomassa in deze nieuwe "chocolade" te komen.

Deze regels gelden trouwens alleen in europa om iets echte chocolade te mogen noemen. En zijn ook nog eens in 2000 verminderd onder druk van engeland. http://www.allbusiness.co(...)stores/487482-1.html

Koetjes repen heten vroeger ook cacaofantasie ipv choclade vanwege deze regel.
Maar goed, je weet het percentage niet, dus daar kun je verder ook geen uitspraken over doen.
pi_71073261
Het zou pas perfect zijn als die lactose-vrij zou zijn!
  vrijdag 17 juli 2009 @ 17:59:32 #48
97186 Rosbief
Gezond en mals
pi_71073767
Hoezo perfect?
Ik heb er schijt aan dat chocola smelt en minder calorieën boeit me ook weinig.
Wat me vooral boeit is de smaak en daar lees ik niets over?
Leer werkwoorden vervoegen, vlerk!
pi_71074880
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 17:36 schreef LaTiNo het volgende:
Het zou pas perfect zijn als die lactose-vrij zou zijn!
http://www.zaailing.com/snoep_chocolade.php
(rechts iets over lactose vrije chocola)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')