abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_71440347
Tim Burton!

Mijn rijstgezichtjes vielen door al het furikakegeweld behoorlijk in het niet, en mijn Japanse omelet vroeg me bijna wat ik 'm toch misdaan had...:



pi_71447939
Nou Arual het ziet er anders wel lekker uit!
Wat zit er in het ommelet?
Ik heb mijn rode HK BB ook binnen en vind hem heel erg leuk en hij lijkt mij ook erg handig met al die bakjes en vakjes!!!
Ga hem binnenkort inwijden maar zit nu nog in de nachtdienst en dan een weekje vrij
pi_71449260
ziet er erg lekker uit
Ik had deze week weinig bento waardigs in de kast liggen dus heb de ouderwetse kleffe boterham met kaas bij me
Volgende week beter
  vrijdag 31 juli 2009 @ 01:02:03 #279
58921 Day
You can fly!
pi_71478297
Hoi hoi,
Ik heb me de afgelopen 1,5 werkweek suf gebentoëd (of zoiets), hoor! Het duurt alleen heel lang voordat mijn foto's geüpload zijn. Heb daarom geen tijd gehad om ze elke dag hier te posten. Maar hieronder wel even een impressie. De 1e dagen voornamelijk bezig geweest met wennen aan het netjes inpakken van zo'n box en in de gaten houden dat het qua verhoudingen (groente, koolhydraten en proteïnen) wel klopte. Dus dat zijn eigenlijk heel eenvoudige boxen geworden (sommige zelf gewoon gejat van jullie ).







Op die van vandaag was ik eigenlijk nog het meest trots, omdat die het meest Japans aandoet. Heel erg van gesmuld en zeer makkelijk te maken:



Linker (grote) bakje: soba (boekweit) noedels, daarop wat edamameboontjes gestrooid, een klein beetje heel dun gesneden lenteuitjes en een eitje. De bedoeling was dat je de lenteuitjes over de noedels gooide, samen met wat furikake en dat samen at met een soja-dressing. Furikake en soja-dressing had ik apart bij me (niet op de foto). Heel eenvoudig gerecht, maar ZO lekker!
Rechterbakje: 2 vissticks, gekookte wortels en nog wat sojabonen. De vissticks en wortels had ik over van de avond ervoor (mijn lief is gek op vissticks ). De sojabonen had ik overigens gekookt in de soja-dressing van het soba noedels-recept.

Oh en ik ben via de foodgawker-site een geweldige bentoblog tegen gekomen: lekkere gerechten en leuke tips: http://www.soyandpepper.com/

Sorry voor lange post!

[ Bericht 0% gewijzigd door Day op 31-07-2009 01:31:13 ]
I don’t know what’s gonna happen, that’s alright with me
I open up my arms and I embrace the mystery
I am gonna shine
pi_71482699
Leuke bento's hoor Day!
En hmmmm soba noodles Moet dat binnenkort echt weer een keer maken, heerlijk! Plus het is zo heerlijk simpel, zeker als het weer warmer word altijd fijn.

En ik heb al eens eerder lopen twijfelen om vissticks in een bento mee te nemen, maar ik heb dit echt nog nooit koud op. Toen me ooit eens voorgenomen dat eens te proberen, maar het is er geloof ik nooit van gekomen doh.
  vrijdag 31 juli 2009 @ 21:45:19 #281
180137 liessa
*geschift*
pi_71501623
Hmm, die soba noedels zien er echt goed uit! Ik moet ook eens gaan zoeken naar edamame, want ik heb ze hier nog niet gevonden. Morgen ga ik naar Amsterdam, daar maar eens kijken...

Oh, de eiervormen staan op marktplaats! En nog wat andere dingen, dus voel je vrij een kijkje te nemen door te zoeken op bento lunch.
liessaslunch.blogspot.com
pi_71516554
@Day: heb je nog een speciaal sobanoedel(dressing)recept?

Net bij de Oriëntal 10 kg sushirijst gekocht! Onder andere.
  zondag 2 augustus 2009 @ 00:27:16 #283
58921 Day
You can fly!
pi_71528308
@ Arual ik heb alleen een Engelstalig recept:


Ingredients (serves 2):

Two bundles of soba noodles
300ml dashi stock (or use ikan bilis, vegatable or chicken stock)
4 tbsp light soy sauce
2 tbsp mirin
2-3 tsp sugar
1-2 stalks of spring onions, finely chopped
Toasted sesame seeds/wasabi/shredded nori (optional)

Method:

1. Combine the dashi, light soy sauce, mirin and sugar in a small saucepan and simmer until the sugar dissolves. Leave to cool.
2. Cook the soba noodles according to packet instructions. When cooked, rinse the noodles with cold water until the water is clear. Swish the noodles with your fingers to get rid of excess starch and to cool the noodles down completely. Drain well.
3. Place the noodles in bowls and top with sesame seeds and shredded nori if using. Serve with a bowl of dipping sauce for each person. When eating, add the spring onions to the dipping sauce. Pick up a small bundle of soba, dip them into the sauce and enjoy the cool noodles with the savoury sauce.

(Tip: This dish can be suitable for vegetarians if you replace the dashi with vegetarian stock.)


De mirrin, de lichte soja saus en de dashi stock heb ik gewoon bij de toko gehaald. In mijn geval op Chinese boot in Rotterdam. Ik heb zelf overigens iets minder suiker gebruikt; 1 suikerklontje (basterdsuiker) en ik heb de dressing iets in laten koken, zodat het wat dikker werd. En het was echt heerlijk en ZO simpel!
I don’t know what’s gonna happen, that’s alright with me
I open up my arms and I embrace the mystery
I am gonna shine
pi_71531585
Thnx day, alles lijkt in mijn voorraadkast te staan. Dashi stock is toch gewoon dashipoeder, in zo'n mintgroen doosje?

Ik heb ook kant-en-klare basis voor sobanoedelsoep gekocht, volgens mij gewoon 99% sojasaus.
  zondag 2 augustus 2009 @ 20:54:19 #285
58921 Day
You can fly!
pi_71547866
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 10:09 schreef _Arual_ het volgende:
Thnx day, alles lijkt in mijn voorraadkast te staan. Dashi stock is toch gewoon dashipoeder, in zo'n mintgroen doosje?

Ik heb ook kant-en-klare basis voor sobanoedelsoep gekocht, volgens mij gewoon 99% sojasaus.
Yep, dashi stock is gewoon dashipoeder.

Ik duik zo weer de keuken in. Morgen weer werken, dus even kijken wat ik morgen meeneem.
I don’t know what’s gonna happen, that’s alright with me
I open up my arms and I embrace the mystery
I am gonna shine
pi_71550329
Niet helemaal bento, maar toch een beetje (dankzij kleurstofjes):

pi_71564252
Leuke site Day en je Bento's zien er goed uit!

En Arual die sushi ziet er lekker uit, kleurig ook :-)
  maandag 3 augustus 2009 @ 20:01:53 #288
180137 liessa
*geschift*
pi_71573082
@arual: Ooh, wat leuk zeg, die gekleurde sushi! Maar zit er dan ook nog vulling door, of is het alleen rijst, die groen/oranje rol met witte buitenkant? Wie bofte er zo dat je sushi voor ze maakte?

Vandaag niet gebento'd, geen boodschappen gedaan. En nu is de winkel dicht, dus morgen weer niet :-( Misschien een make-shift met wat kant en klaars en een restje rijst van vandaag of zo. Maar ik mis dan wel mijn rauwkost hoor!

Gisteren in de Efteling mijn vorm-eieren geshowd:

Konijn, beer, pompoen, ster en ijsje.
Mijn schoonzusje wil ook vormpjes... Dus die krijgt ze nu van mij kado. Ik weet toch nooit een verjaardagskado en ze is ten slotte al in februari jarig!
Ik heb ze niet allemaal opgegeten, alleen de pompoen was voor mij, de rest heeft de familie opgegeten, na ze uitvoerig bestudeerd te hebben. Daarna volgde een discussie over wat voor idiote dingen Japanners allemaal bedenken, lol! Mijn nicht heeft Japans gestudeerd en heeft er een paar maanden gewoond, dus die had genoeg voorbeelden!
Ook mee:

gele paprika en gedroogde tomaat: twee vlindertjes en een E met een zonnetje (en dat was alle zon die we gisteren gezien hebben)

Bosbessen en frambozen

toastjes met kruidenkaas

Ik had ook nog boterhammen met gebakken ei mee als ontbijt, maar dat ziet er echt smerig uit op een foto. Die heb ik dus weggegooid (de foto, niet het brood, dat hebben we opgegeten)
liessaslunch.blogspot.com
pi_71574429
quote:
Op maandag 3 augustus 2009 20:01 schreef liessa het volgende:
@arual: Ooh, wat leuk zeg, die gekleurde sushi! Maar zit er dan ook nog vulling door, of is het alleen rijst, die groen/oranje rol met witte buitenkant? Wie bofte er zo dat je sushi voor ze maakte?
Wij maken soms gewoon sushi voor onszelf!

De grote gekleurde sushi heeft geen speciaal smaakje of vulling. Maar sushirijst met soja en wasabi is al errug okay! In de kleine sushi's zaten tonijn, avocado en surimi. In de hoek zie je nog net de nigirisushi met megagarnaal.
pi_71576855
Ik dacht, ik rol gewoon nog even verder, met dit als resultaat:





Ik heb de sushirijst voor de verandering gewoon in de rijstkoker bereid, maar het brandde dus een ietsepietsje aan.
pi_71576876
Waarom doen mijn foto's het nu weer niet?
Grrr. In de preview net wel...
  maandag 3 augustus 2009 @ 22:36:17 #292
180137 liessa
*geschift*
pi_71578249
ik zie ze ook hoor
De reden dat ik aannam dat het voor iemand anders was, was omdat het zo veel is, er staat ook nog een schaal achter toch? Nou weet ik niet met hoeveel jullie thuis zijn natuurlijk, maar dit soort hoeveelheden deed me denken aan bezoek of zo...

Hmm, sushi... Misschien ga ik dat wel maken voor morgen, maar dan mag ik nu wel beginnen! Toch maar niet dan, ik ga zo naar bed.
Zaterdag sushi gegeten bij Jo-sushi in Amsterdam, was erg lekker! De vader van een collega van me is de eigenaar daar, dus moest ik even gaan proeven natuurlijk. Ik ga er echt wel nog eens heen, vind sushi helemaal geweldig!
liessaslunch.blogspot.com
pi_71584509
quote:
Op maandag 3 augustus 2009 22:36 schreef liessa het volgende:
ik zie ze ook hoor
De reden dat ik aannam dat het voor iemand anders was, was omdat het zo veel is, er staat ook nog een schaal achter toch? Nou weet ik niet met hoeveel jullie thuis zijn natuurlijk, maar dit soort hoeveelheden deed me denken aan bezoek of zo...
Ik was het bezoek, vrees ik. Binnen twee uur opgegeten
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 13:06:37 #294
58921 Day
You can fly!
pi_71591232
@Arual; wat voor wraps zitten er in het onderste gele bakje aan de linkerkant? Volgens mij is de vulling tonijn, maar ben benieuwd waar de wraps van gemaakt zijn. Ze zijn er lekker uit! Receptje?
I don’t know what’s gonna happen, that’s alright with me
I open up my arms and I embrace the mystery
I am gonna shine
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 13:19:45 #295
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_71591605
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 07:09 schreef Pheno het volgende:

[..]

Ik was het bezoek, vrees ik. Binnen twee uur opgegeten
Heerlijk dat jullie er samen van kunnen genieten. Van het opeten maar ook het uitproberen om nieuwe dingen te maken.
Mijn man lust het niet en vind het al stinken zodra ik de nori uit de verpakking haal.
Maarja, alleen eten heeft ook z'n voordelen. Heb ik lekker meer!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_71592520
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 13:06 schreef Day het volgende:
@Arual; wat voor wraps zitten er in het onderste gele bakje aan de linkerkant? Volgens mij is de vulling tonijn, maar ben benieuwd waar de wraps van gemaakt zijn. Ze zijn er lekker uit! Receptje?
Bij de AH (XL) waren de wraps van het huismerk in de aanbieding. Ze hebben ook een soort warp met 8 per verpakking. Ze heten ook geen wraps, maar ben even de naam kwijt (nee, geen tortilla ). Het zijn echt hele kleine "wraps". De verpakking heb ik nog, zal eens kijken hoe ze ook alweer eens heten. Ze zijn ietsje dikker dan de "normale" wrap.
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 13:19 schreef mmascha het volgende:

[..]

Heerlijk dat jullie er samen van kunnen genieten. Van het opeten maar ook het uitproberen om nieuwe dingen te maken.
Mijn man lust het niet en vind het al stinken zodra ik de nori uit de verpakking haal.
Maarja, alleen eten heeft ook z'n voordelen. Heb ik lekker meer!
Wij proberen echt alles. Alleen schelpdieren gaan mis bij _A_.
Nu zag ik laatst een durian vrucht liggen bij de toko. En die nieuwsgierigheid....
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 14:51:49 #297
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_71594544
Ik ga ook eens neuzen bij de AH XL. Ik heb het wel eens geprobeerd met die echte wraps die je dan op moeten warmen. Dan is het ook nog wel eetbaar maar koud is het dan weer karton. Bah!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_71599268
Het waren "gorditas". Prima te eten, ook koud, maar dat ligt misschien aan het "beleg", ik denk niet dat bv ham erg goed zou zijn. Tonijnsalade gaat wel goed, want mijn boxje is weer leeggestort in mijn mond
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 19:47:33 #299
58921 Day
You can fly!
pi_71602867
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 17:30 schreef Pheno het volgende:
Het waren "gorditas". Prima te eten, ook koud, maar dat ligt misschien aan het "beleg", ik denk niet dat bv ham erg goed zou zijn. Tonijnsalade gaat wel goed, want mijn boxje is weer leeggestort in mijn mond
Thx Pheno, gaat op mijn boodschappenlijstje voor komend weekend.
Ik heb gelukkig ook een 'Pheno', hij eet echt alles (behalve zuurkool) en komt geen grammetje aan (geldt helaas niet voor mij). Hij heeft al een aantal keer geroepen dat hij ook een bento box mee naar zijn werk wil, alleen dan graag een box die 3 keer groter is en wel met normale eieren .
I don’t know what’s gonna happen, that’s alright with me
I open up my arms and I embrace the mystery
I am gonna shine
pi_71603060
quote:
Op maandag 3 augustus 2009 20:48 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Wij maken soms gewoon sushi voor onszelf!

De grote gekleurde sushi heeft geen speciaal smaakje of vulling. Maar sushirijst met soja en wasabi is al errug okay! In de kleine sushi's zaten tonijn, avocado en surimi. In de hoek zie je nog net de nigirisushi met megagarnaal.
Lekkker!
Wij zijn momenteel ook sushi aan het maken, even wachten tot de rijst klaar is en rollen maar!!
Ik wil ook graag een keer nigirisushi maken, maar kan de garnalen nergens vinden. Waar haal jij ze vandaan?

Ik moest me vandaag wel inhouden in de toko! Ik wil zoveel kopen, ze hebben zoveel leuke en lekkere dingen!!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')