Je bent een superexpert! Interview hoeft zeker niet te gaan over dingen die je niet weet.quote:Op dinsdag 23 juni 2009 15:27 schreef SeLang het volgende:
Je mag mij interviewen maar ik ben een economische n00b
Ik weet wel iets over beleggen/ traden denk ik.
Vanaf morgen op vakantie (want mooi weer), ik weet nog niet voor hoelang, dus het zal even moeten wachten
Jij wordt niet genoemd in het rijtje intelligente users hoorquote:Op dinsdag 23 juni 2009 15:25 schreef simmu het volgende:
hoeveel tijd kost dat? en is dat live of per email of pm? meer info graag.
Deze knapen zijn een voorwaarde voor het bestaansrecht van dit subforum.quote:Op dinsdag 23 juni 2009 15:31 schreef Basp1 het volgende:
selang, dinosaur-sr, driver en dvr willen betitelen als financieel onderbouwd.
quote:Op dinsdag 23 juni 2009 15:32 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Jij wordt niet genoemd in het rijtje intelligente users hoor
OT: Dinosaur_sr lijkt me idd ook een goede kandidaat.
Dat maakt niets uit, autodidact is juist tof. Economen zijn vaak zeer slechte kenners.quote:Op dinsdag 23 juni 2009 15:55 schreef LXIV het volgende:
Eigenlijk heb ik maar weinig verstand van financiële zaken hoor! Ik ben een amateur, of op zijn best een autodidact. Wat ik weet komt allemaal van open bronnen van het internet.
Mijn eigenlijke beroep is militair. Daarin heb ik jarenlange scholing en ervaring. De clue is dat het DEF forum of C&H voor mij helemaal niet interessant zijn, want daar heb ik op iedere vraag het juiste antwoord en geen zin om te discussieren met de rest. (arrogant, maar goed). Ik denk dat bijvoorbeeeld Dinosaur_sr veel meer interessants te vertellen heeft.
Maar goed, verder wil ik wel meewerken hoor! Maar onthoud dus dat ik ook maar een dilletant ben. Wel met trading-ervaring vanaf 1992.
I second thatquote:Op dinsdag 23 juni 2009 16:12 schreef pberends het volgende:
[..]
Dat maakt niets uit, autodidact is juist tof. Economen zijn vaak zeer slechte kenners.
en geen bout van statistiek snappenquote:Op dinsdag 23 juni 2009 17:00 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
I second that( al is het meer dat ze het vaak niet met elkaar eens zijn )
Ook dat valt wel erg mee, je hoeft als econoom niet veel statistiek te snappen om een goede econoom te zijn en vice versa. Er zijn ook economen die alles via het wiskundige boekje doen. Om de 'oostenrijkse' economen nou als leken neer te zetten om dat ze de meeste processen niet wiskundig onderbouwden wil niet zeggen dat ze er geen jota van begrepen.quote:
Van economen kan ik het niet zeggen. Maar er zijn op mijn eigen vakgebied bij uitstek veel amateurs die overal wat van vinden. Wat je vaak ziet is dat zij toch eigenlijk helemaal niet in de gaten hebben waar het helemaal om draait. Ze hebben hun info zelf verzameld vanuit allerlei bronnen, maar hebben helemaal geen praktijkervaring, ze weten niet wat het werk werkelijk inhoudt, ze praten nooit met andere echte kenners (collega's etc). Ze leven in hun eigen wereldje, weten soms van bepaalde zaken meer dan ik, maar dat zijn dan dingen die volstrekt irrelevant zijn verder.quote:Op dinsdag 23 juni 2009 17:00 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
I second that( al is het meer dat ze het vaak niet met elkaar eens zijn )
Economen werken met theoretische modellen, die in de praktijk in de soep vallen...quote:Op dinsdag 23 juni 2009 17:00 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
I second that( al is het meer dat ze het vaak niet met elkaar eens zijn )
Als econoom moet je wel veel van statistiek snappen als je er veel gebruik van maakt. En dat is nu juist de situatie in heel veel takken van economisch onderzoek en economische theorie. Verder vergroot wiskundig inzicht het analytisch denkvermogen, en daar kun je niet genoeg van hebben in een uiterst complexe omgeving als de economie.quote:Op dinsdag 23 juni 2009 17:06 schreef sitting_elfling het volgende:
Ook dat valt wel erg mee, je hoeft als econoom niet veel statistiek te snappen om een goede econoom te zijn en vice versa. Er zijn ook economen die alles via het wiskundige boekje doen.
De economische wetenschap komt dan ook niet verder dan wat vage vermoedens over de werking van bepaalde elementen in de economie. De natuurkunde doet het wat dat betreft een stuk beter, maar dat komt omdat hun onderzoeksobject veel gewilliger is. Het denkt niet na, het handelt altijd hetzelfde en je kunt er uitgebreid mee testen.quote:Op dinsdag 23 juni 2009 16:12 schreef pberends het volgende:
Economen zijn vaak zeer slechte kenners.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |