Concurquote:Op vrijdag 29 mei 2009 11:46 schreef RobinOok het volgende:
Ik snap alleen niet dat als je dit normaal eet in een soort aardappel salade waarom mensen het dan puur uit blik gaan zitten eten. Dan wil je ook dat het smerig is en geef je het geen enkele kans.
Ik ken ook zulke filmpjes van mensen die 1000-jarige eieren eten, terwijl die echt niet zo erg zijn als al dat gekokhals zou doen vermoeden.
Of ansjovisjes uit blik, dat is voor mensen die het niet kennen ook erg smerig. Maar los ze op in olie, gooi het over de pasta en ze vinden het wel lekker.
Nja, die Duitser in dat filmpje heeft dat visje ook eerst gewassen voor hij eraan begon. Toen hij 1 zo'n 'haring' opensneed, stond iedereen te kokhalzen, terwijl het maar een cm dik is. Ik denk dat je wel meer rotte kaas nodig hebt om zo'n effect te bereiken (al heb ik gehoord dat er in Italië een soort rotte kaas met dode vliegen in bestaat, iemand een idee?)quote:Op vrijdag 29 mei 2009 11:46 schreef RobinOok het volgende:
Ik snap alleen niet dat als je dit normaal eet in een soort aardappel salade waarom mensen het dan puur uit blik gaan zitten eten. Dan wil je ook dat het smerig is en geef je het geen enkele kans.
quote:Op vrijdag 29 mei 2009 13:49 schreef RobinOok het volgende:
Die kaas komt van Sardinie en is met maden. 't Heet casu marzu. Volgens mij valt die nog reuze mee, qua smaak en geur en is het alleen het idee van die maden.
En geloof best dat het heel erg stinkt, dat surströmming, maar ik zou liever zien dat iemand het eet zoals het bedoeld is.
quote:Op zaterdag 6 juni 2009 18:12 schreef sexymofo het volgende:
Nog een leuke maaltijd:
http://nl.wikipedia.org/wiki/%C3%9Eorramatur
niet echt wat je noemt een verfijnde keuken..quote:Op zaterdag 6 juni 2009 18:12 schreef sexymofo het volgende:
Nog een leuke maaltijd:
http://nl.wikipedia.org/wiki/%C3%9Eorramatur
Een ex-collega die in Stockholm gewoond heeft, had zelfs een clausule in zijn huurcontract dat hij geen surströmming mocht openen in zijn huurapartement!quote:Op vrijdag 29 mei 2009 02:11 schreef Bonzai. het volgende:
[ afbeelding ]
In alle toelichtingen – ook die van de liefhebbers – wordt er voor gewaarschuwd dat je een blikje surströmming nooit binnenshuis moet openen omdat de desbetreffende woning dan gedurende enige dagen niet meer betreden kan worden vanwege de hardnekkige stank die er hangt. De blikjes mogen alleen in de buitenlucht geopend worden, en dan nog het liefst onder een natte doek of zelfs onder water in een emmer, omdat door de druk in het blikje de bruine vloeistof waarin de haring zich bevindt, nog wel eens flink in het rond wil spatten. Bovendien kun je op deze manier de vrij komende gassen nog enigszins wegvangen.
Nee dus.quote:Op zaterdag 6 juni 2009 22:56 schreef RobinOok het volgende:
En ja, fermenteren is een ander woord voor rotten.
Dat ze stonden te 'kokhalzen' zegt niks natuurlijk. Beetje overdreven.quote:Op vrijdag 29 mei 2009 13:38 schreef Bonzai. het volgende:
Nja, die Duitser in dat filmpje heeft dat visje ook eerst gewassen voor hij eraan begon. Toen hij 1 zo'n 'haring' opensneed, stond iedereen te kokhalzen, terwijl het maar een cm dik is. Ik denk dat je wel meer rotte kaas nodig hebt om zo'n effect te bereiken (al heb ik gehoord dat er in Italië een soort rotte kaas met dode vliegen in bestaat, iemand een idee?)![]()
Komt ook nog eens bij dat eigenlijk al het vlees dat we eten "bestorven" is. Tijdje laten hangen dus omdat het dan malser is.quote:Op zondag 7 juni 2009 12:45 schreef duzz het volgende:
Nee dus.
Het is het omzetten van voedsel met behulp van schimmels, bacteriën, enzymen, etc.
Als fermenteren gelijk staat aan rotten, dan zouden brie, wijn, haring, yoghurt, zwarte thee, zuurkool, sojasaus, zuurdesembrood, groentesap, camembert, roquefort, tempeh, olijven, goudse kaas, emmenthaler, quorn, azijn en salami dus allemaal per definitie rot zijn
Raad je dringend aan het buiten open te maken, de lucht krijg je je huis niet meer uit.quote:Op zondag 11 december 2011 23:12 schreef HAL9000S het volgende:
Schop! M'n broertje heeft op mijn verzoek een blik meegenomen voor me uit Zweden en ik ga het bereiden op oudejaarsavond. Ik denk dat ik voor de aardappelen/uiten/etc. variant ga onder het genot van een goed glas jenever. Updates zullen volgen tegen die tijd!
Niet. Binnen. Openen.quote:Op zondag 11 december 2011 23:12 schreef HAL9000S het volgende:
Schop! M'n broertje heeft op mijn verzoek een blik meegenomen voor me uit Zweden en ik ga het bereiden op oudejaarsavond. Ik denk dat ik voor de aardappelen/uiten/etc. variant ga onder het genot van een goed glas jenever. Updates zullen volgen tegen die tijd!
Dat, zie mijn twee jaar oude post over het huurcontract....quote:Op zondag 11 december 2011 23:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Raad je dringend aan het buiten open te maken, de lucht krijg je je huis niet meer uit.
Yup. Dat was het eerste wat de (duidelijk geshockeerde) Zweden riepen toen m'n broertje aangaf dat hij op zoek was naar een blik. En daarna vroegen ze zich af wat we er in hemelsnaam mee moestenquote:Op zondag 11 december 2011 23:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Raad je dringend aan het buiten open te maken, de lucht krijg je je huis niet meer uit.
??quote:Op zondag 11 december 2011 23:21 schreef Fogel het volgende:
[..]
Dat, zie mijn twee jaar oude post over het huurcontract....
quote:
quote:Op zaterdag 6 juni 2009 23:00 schreef Fogel het volgende:
[..]
Een ex-collega die in Stockholm gewoond heeft, had zelfs een clausule in zijn huurcontract dat hij geen surströmming mocht openen in zijn huurapartement!
wanneer gaat ie open? ben wel benieuwdquote:Op maandag 12 december 2011 14:59 schreef HAL9000S het volgende:
Ik heb meer verhalen gelezen van mensen die het wel lekker vinden, ik ga er ook niet vanuit dat het goor is eigenlijk. Ik heb een blauw blik kallax, je hebt ook een rode variant. Is er iemand hier die het verschil weet?
Rvs schaal van de xenos?quote:Op zaterdag 31 december 2011 16:02 schreef HAL9000S het volgende:
Zo, ik ben er klaar voor.
[ link | afbeelding ]
DSC04744 by Cali030, on Flickr
Thanks. Ik heb ook absoluut geen zin om het te eten maar ik ga het wel doenquote:
Wacht maar totdat je zo'n blik open trekt en de stank ruiktquote:Op zaterdag 31 december 2011 17:00 schreef MaLo het volgende:
Ik krijg alleen al van het lezen van dit topic een wee gevoel in mijn maagdaarom respect voor Hal!
Goed excuusquote:Op zaterdag 31 december 2011 19:12 schreef RobinOok het volgende:
Waar woon je? [ afbeelding ]
Ik wil wel proeven!
Al hou ik eigenlijk niet van bietjes.![]()
Haha, Utrecht centrum.... je bent welkom.quote:Op zaterdag 31 december 2011 19:12 schreef RobinOok het volgende:
Waar woon je? [ afbeelding ]
Ik wil wel proeven!
Al hou ik eigenlijk niet van bietjes.![]()
Geloof me, die bietjes zijn the least of your worries.quote:
Yup. Precies zo ervaarde ik het inderdaad. Die ranzige geur kwam gewoon helemaal terug toen ik de haring proefde.quote:Op zondag 1 januari 2012 21:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk ook dat het "makkelijker" is als je ze niet zelf uit blik hebt moeten halen. Denk ik echt. Ik heb wel eens met varkensvlees dat 't berengeur heeft. Vooral bij bereiding is dat. Daarna, als het klaar is is het al stukken minder, maar die eerste berengeur zit dan nog in je neus of zo.En dan komt het gewoon niet meer goed.
Niet. Ik was zo nuchter als een priester op zondag toen ik het gehad heb. En ik hoop het dit jaar weer eens te eten.quote:Op zondag 1 januari 2012 12:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe dronken moet je zijn om dit te eten?
Indien na de mis was je dus dronken.quote:Op zondag 1 januari 2012 22:27 schreef 2cv het volgende:
[..]
Niet. Ik was zo nuchter als een priester op zondag toen ik het gehad heb. En ik hoop het dit jaar weer eens te eten.
Respect dat je het evengoed geprobeerd hebt.quote:Op zondag 1 januari 2012 22:23 schreef HAL9000S het volgende:
[..]
Yup. Precies zo ervaarde ik het inderdaad. Die ranzige geur kwam gewoon helemaal terug toen ik de haring proefde.
Vroeg- of hoogmis?quote:
Waarom? Vond je het zo lekker dan?quote:Op zondag 1 januari 2012 22:27 schreef 2cv het volgende:
[..]
Niet. Ik was zo nuchter als een priester op zondag toen ik het gehad heb. En ik hoop het dit jaar weer eens te eten.
Ik geef me zelf een hoge kans om bij de groep 'het is niet vies of zo' te horen. Ik hou wel van een beetje fermentatie.quote:Op zondag 1 januari 2012 19:20 schreef HAL9000S het volgende:
[..]
Geloof me, die bietjes zijn the least of your worries.
Ja, smaakte best OK. En de reactie van je omgeving op de geur is ook tofquote:
Begrijp ik het goed dat de reactie meer meeweegt dan de smaak?quote:Op maandag 2 januari 2012 19:21 schreef 2cv het volgende:
[..]
Ja, smaakte best OK. En de reactie van je omgeving op de geur is ook tof
Nee, dank je.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 01:08 schreef HAL9000S het volgende:
Ik heb nog een blikje over, PM maar als je interesse hebt.
Knijpers en gasmaskers verplicht?quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:41 schreef Isegrim het volgende:
Misschien kunnen we met dat ene blikje een Surströmming-meet organiseren?Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd.
voor het proeven? ja. voor het open maken nee.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:49 schreef Isegrim het volgende:
Ja, en dan een heel park afzetten ofzo om voorbijgangers te behoeden voor dit alles.
Maar ik denk dat RobinOok gelijk heeft. Iemand anders moet het openmaken, ver buiten jouw bereik, en dan moet je het proeven.
Vrijwilligers?
Openmaken met een gasmasker op?quote:Op zondag 5 februari 2012 14:52 schreef Isegrim het volgende:
Ik wil het ook best proeven, maar niet openmaken.
Niet.quote:
Liefst in een emmer waterquote:Op zaterdag 6 september 2014 11:08 schreef DrNick het volgende:
Ohja, wat je ook doet: draag handschoenen en maak het buiten open
Ja, verstandig. Maar kan je het ook in Nederland kopen?quote:Op zaterdag 6 september 2014 11:08 schreef DrNick het volgende:
Ohja, wat je ook doet: draag handschoenen en maak het buiten open
http://schweden-markt.de/Fisch/Surstroemming/Surstroemming.htmlquote:Op zaterdag 6 september 2014 16:04 schreef Fokker101 het volgende:
[..]
Ja, verstandig. Maar kan je het ook in Nederland kopen?
Of wil je hem verzenden?quote:Op zaterdag 6 september 2014 16:06 schreef DrNick het volgende:
[..]
http://schweden-markt.de/Fisch/Surstroemming/Surstroemming.html
Behalve googelen weet ik het niet. Kom naar de volgende ABO Spelletjesmeet, dan neem ik hem mee.
Eigenlijk ben ik het niet van plan om op te eten. Maar om pranks mee uit te halen.quote:Op zaterdag 6 september 2014 16:08 schreef DrNick het volgende:
[..]
Heb hem zelf nodig
Combineer het anders met een reisje naar Stockholm
Ahquote:Op zaterdag 6 september 2014 16:12 schreef Fokker101 het volgende:
[..]
Eigenlijk ben ik het niet van plan om op te eten. Maar om pranks mee uit te halen.
Eeh.quote:
Mm, oke.quote:Op zaterdag 6 september 2014 16:19 schreef DrNick het volgende:
[..]
Eeh.
Vraag anders aan Zweden-gangers in TRV of KAA of ze iets op willen sturen als ze thuiskomen ofzo?
Pech heb ik.quote:Op dinsdag 9 september 2014 21:04 schreef Eris het volgende:
Had het even gezegd had ik een paar blikjes mee kunnen nemen. Nu kom ik er de eerst komende tijd niet.
Ga je vrienden mee makenquote:Op zaterdag 6 september 2014 16:12 schreef Fokker101 het volgende:
[..]
Eigenlijk ben ik het niet van plan om op te eten. Maar om pranks mee uit te halen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |