Met drinken denk ik dan aan limonade en kraanwater om geld te besparen hequote:Op woensdag 27 mei 2009 15:08 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ik ben trouwens van mening dat je je drinken erg goedkoop inschat. Frisdrank en vruchtensappen zijn hier niet vaak voor minder dan een euro de liter te vinden. En drie liter melkproducten?Je weet dat Joris Driepinter tegenwoordig de ongezondste Nederlander zou zijn?
Ik ben inderdaad van mening dat vers altijd gezonder is en ik ben nog meer van mening dat een algemeen geaccepteerd milieukeurmerk in Europa al helemaal te weinig zegt.. zo vreselijk hoog zijn die milieu-eisen nou ook weer niet.quote:Op woensdag 27 mei 2009 13:35 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Dus jij bent van mening dat ingevroren, verder onbewerkte biogroente niet gezond zijn (die dus gewoon standaard bij de Aldi in het assortiment zitten). En dat gewone blokken witvis met dat algemeen geaccepteerde milieukenmerk (ECC ofzo) ook ongezond zijn?
Echt vers is gezonder ja, maar het verschil tussen ingeblikte of diepvries-groente en de groente van de (super)markt is verwaarloosbaar.quote:Op woensdag 27 mei 2009 15:33 schreef MarMar het volgende:
[..]
Ik ben inderdaad van mening dat vers altijd gezonder is en ik ben nog meer van mening dat een algemeen geaccepteerd milieukeurmerk in Europa al helemaal te weinig zegt.. zo vreselijk hoog zijn die milieu-eisen nou ook weer niet.
Dat betekent niet dat je meteen doodgaat of ondervoed raakt als je van een lager inkomen moet leven en dus ongezondere keuzes moet maken (goedkoper brood, minder vaak verse groentes) maar principieel gezond eten kan je er gewoon niet van.
Ik ben het hier helemaal mee eens trouwensquote:Op woensdag 27 mei 2009 12:22 schreef MarMar het volgende:
En ja, ik ben eigenwijs, al zeggen ze het me honderdduizend keer, ik geloof niet dat iets wat bewerkt is en toegevoegde vitamientjes heeft uit een potje ooit gezonder of even gezond kan zijn als gewoon vers uit de natuur.
Nou.... ingeblikt en potvoer is vaak wat aan de zoute kant. Daarnaast worden er soms ook andere zaken aan toegevoegd. Onbewerkte diepvriesgroente en normale groente zoals je die bij de (super)markt koopt zijn inderdaad vergelijkbaar.quote:Op woensdag 27 mei 2009 15:37 schreef Hephaistos. het volgende:
[..]
Echt vers is gezonder ja, maar het verschil tussen ingeblikte groente en de groente van de (super)markt is verwaarloosbaar.
Ik meen pas een onderzoek gelezen te hebben dat diepvries zelf meer vitamines bevat dan 'verse' groente uit de supermarkt. Diepvriesgroente gaat namelijk vrij snel na oogsten door de snijmachine en wordt dan heel snel ingevroren terwijl de broccoli uit Egypte bij de appie al een week of drie in een koelcel vitamientjes heeft liggen verliezen.quote:Op woensdag 27 mei 2009 15:39 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Nou.... ingeblikt en potvoer is vaak wat aan de zoute kant. Daarnaast worden er soms ook andere zaken aan toegevoegd. Onbewerkte diepvriesgroente en normale groente zoals je die bij de (super)markt koopt zijn inderdaad vergelijkbaar.
Op het smaak- en textuurverlies na, ja.quote:Op woensdag 27 mei 2009 15:39 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Nou.... ingeblikt en potvoer is vaak wat aan de zoute kant. Daarnaast worden er soms ook andere zaken aan toegevoegd. Onbewerkte diepvriesgroente en normale groente zoals je die bij de (super)markt koopt zijn inderdaad vergelijkbaar.
je kan 5 kilo aardappelen kopen voor 1,50. Daar kan friet niet tegen op.quote:Op woensdag 27 mei 2009 10:10 schreef xpompompomx het volgende:
interessant ja, een kilo diepvries friet is ook goedkoper dan een kilo verse aardappelen... Als je ECHT langdurig weinig te besteden hebt kan ik me voorstellen dat je dan voor het goedkope alternatief gaat.
ach als je weet dat een paprikaboer voor een kilo 69 cent krijgt (uit kas, zijn dus gemiddeld 4/5 paprika's) en die worden in de winkel verkocht voor een euro, dan is het geen luxeprobleem maar een winstmaker voor de supermarkten.....quote:Op woensdag 27 mei 2009 10:29 schreef LXIV het volgende:
Mensen klagen wel eens dat bijv. de paprika's zo duur zijn (1,49 per stuk). Dat is natuurlijk ook veel geld voor één paprika, maar men ziet over het hoofd dat het eigenlijk niet normaal is dat die groenten het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Het (koel)ttransport en de invoer maakt het duur. In het seizoen kost het allemaal niks. Vroeger waren paprika's eenvoudigweg niet verkrijgbaar in december. Het is dus pure luxe.
Is idd pure gewenning. Supermarkten prijzen hun groenten al zo lang veel te duur waardoor half Nederland het nu normaal vind 1 euro te betalen voor een paprika. Ik heb een tijdlang bij een Jumbo gewerkt, heb daar geleerd dat op de kruidenierswaren gewoon verlies wordt gedraaid. De winst zit hem puur in de versproducten, moet je dus nagaan wat voor marges daar soms op zitten.quote:Op donderdag 28 mei 2009 13:16 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ach als je weet dat een paprikaboer voor een kilo 69 cent krijgt (uit kas, zijn dus gemiddeld 4/5 paprika's) en die worden in de winkel verkocht voor een euro, dan is het geen luxeprobleem maar een winstmaker voor de supermarkten.....
Dat hou ik voor een gerucht.quote:Op woensdag 27 mei 2009 10:10 schreef xpompompomx het volgende:
interessant ja, een kilo diepvries friet is ook goedkoper dan een kilo verse aardappelen... .
En ranzig.quote:Op maandag 1 juni 2009 12:33 schreef NEC-Nijmegen het volgende:
mja 1,5 liter AH cola is ook maar 60 cent, scheelt toch flink met coca cola.
Hoe kom ej daaraan, vraag ik me af.quote:Op woensdag 27 mei 2009 13:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Kaas in plaats van vlees zal alleen in kosten besparen als je je biefstuk er mee vervangteen kilo kaas kost je ook minstens 5 euro.
Voor de rest het hier wel mee eens. Eet seizoensgebonden, koop op de markt, vermijd de blauwe supermarkt, en maak dingen zelf. Een kilo tomaten kost op het moment iets meer dan een euro, een kilo uien ook zoiets. Komkommer heb je ook voor 12 cent. Daar kan je toch voor 2 personen 4 dagen salade van maken (en dan nog heb je ui over).
Eet nu aardbeien voor een a twee euro de kilo, en in november mandarijnen. Kan best, met wat gezond verstand
Dit verhaal kan ik ook bevestigen voor C1000. Bijvoorbeeld Nederlandse aardbeien worden bewust duurder verkocht dan Spaanse, ongeacht of ze dezelfde inkoopprijs hebben. Denk dan aan inkoop 1,25 en verkoop Spaanse aardbeien 1,99 en Hollandse aardbeien 3,99 (meegemaakt).quote:Op donderdag 28 mei 2009 13:23 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Is idd pure gewenning. Supermarkten prijzen hun groenten al zo lang veel te duur waardoor half Nederland het nu normaal vind 1 euro te betalen voor een paprika. Ik heb een tijdlang bij een Jumbo gewerkt, heb daar geleerd dat op de kruidenierswaren gewoon verlies wordt gedraaid. De winst zit hem puur in de versproducten, moet je dus nagaan wat voor marges daar soms op zitten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |