Pietverdriet | donderdag 21 mei 2009 @ 12:54 |
Enige tijd geleden maakte het RVU programma Keuringsdienst van Waarde grote ogen met hun uitzending over analoge kaas, een product van plantaardige vetten en bindmiddelen dat kaas vervangt op Pizza en broodjes, cannelonie en andere ellende. http://kvw.rvu.nl/index.php?page=aflevering&action=show&id=134 Internationaal slaat de analoge kaas nog steeds golven. Mensen klagen dat ze bedrogen worden omdat er geen echte kaas op zit. Maar dat zet me aan het denken, mensen willen maar al te vaak het echte product niet. Mensen kopen massaal Koksroom ipv echte room, zeggen boter tegen margarine en doen rama in de saus. Ze kopen zakkies poeder en doen er water bij en noemen dat soep. Vraag me af waarom als het om levensmiddelen gaat mensen deze kromme keuzes maken. Zet op de verpakking Light, minder vet, of gemakkelijk en mensen kopen massaal je neppers. Doe nep kaas op de pizza en het is een schandaal. [ Bericht 9% gewijzigd door Pietverdriet op 21-05-2009 13:06:09 ] | |
Superduif | donderdag 21 mei 2009 @ 13:22 |
hear hear, in veel restaurants is het al niet anders helaas ![]() | |
The_Hives | donderdag 21 mei 2009 @ 13:46 |
tja, voor kwaliteit willen de meeste mensen niet betalen. Dan maakt het ze niet écht uit dat het nep is. | |
Daniel1976 | donderdag 21 mei 2009 @ 14:08 |
quote:Nederlanders moeten altijd voor dubbeltje op de eerste rang zitten. En ze denken daar met eten ook mee weg te komen. De kwaliteit van het voedsel is hier echt stukken minder dan in belgie duitsland of frankrijk. Het slechtste vlees houden we hier. De goedkoopste troep vreten we zelf. Dat is beetje nederlandse mentaliteit. Hoewel belgen bijvoorbeeld de meest vreemde dingen eten, zien ze boerenkool toch echt als konijnenvoer. Dat zullen ze niet zomaar eten. Bij veel van onze allochtone nederlanders wordt meestal ook veel gezonder gegeten dan bij autochtonen. Dat komt omdat die mensen de moeite nog nemen om van basis producten een maaltijd te bereiden. Bij ons moet het allemaal snel snel snel. Het mag geen tijd geen geld en geen moeite kosten. | |
RobinOok | donderdag 21 mei 2009 @ 14:50 |
quote:Is dat zo? Denk je dat de omzetten sterk gedaald zijn? Volgens mij valt het wel mee met dat schandaal en interesseert het de meeste mensen geen snars. In ieder geval niet de mensen die die producten kopen. Hooguit de mensen die sowieso al klagen over alles wat niet vers en/of biologisch en zelfgemaakt is. Voor hun is het gewoon een zoveelste stok om mee te slaan. | |
RobinOok | donderdag 21 mei 2009 @ 14:51 |
quote:Ja, echt niet. Dat verzin je terplekke man. | |
erikkll | donderdag 21 mei 2009 @ 14:52 |
quote:En dus mogen wij het ook niet? Boerenkool met spekje is hartstikke lekker ![]() | |
RobinOok | donderdag 21 mei 2009 @ 15:17 |
Belgen eten niet de meest vreemde dingen hoor. Belgen zijn ongelofelijk behoudend in wat ze eten. | |
Pietverdriet | donderdag 21 mei 2009 @ 15:20 |
quote:Zet Nieuw op een pakje en Nederlanders kopen het massaal. | |
Hephaistos. | donderdag 21 mei 2009 @ 15:20 |
quote:Ja ja, vandaar natuurlijk dat obesitas het meeste voorkomt bij allochtonen... | |
Pietverdriet | donderdag 21 mei 2009 @ 15:21 |
quote:Nee, bij laag opgeleidenen. Allochtonen zijn net als autochtonen met dezelfde opleidingsachtergrond. | |
Hephaistos. | donderdag 21 mei 2009 @ 15:25 |
quote:Hoe het ook zij, het lijkt me onzin om te stellen dat allochtonen (als een groep) gezonder eten... Keuringsdienst van Waarde is tof trouwens. Schitterend hoe ze beginnen met een simpele term op een etiket en dan doordringen in een wereld die je er nooit achter had gezocht... | |
Pietverdriet | donderdag 21 mei 2009 @ 15:30 |
quote:Jep, daar zit een redactie achter die echt goed weet waar ze het over hebben. Zo kwam ik laatst ook wat leuks tegen. Op zuivelproducten staat altijd een ovaal symbooltje met daarin wat letters en cijfers, daar kan je aan zien het land van fabrikage en het nummer van de fabrikant. Aan de hand daarvan kan je bv zien dat de vruchtenjoghurt van de aldi gewoon bij een groot bekend merk vandaan komen. Ik kwam zo een pakje Ierse boter tegen van een Duitse fabrikant... | |
Daniel1976 | donderdag 21 mei 2009 @ 16:26 |
quote: Ja maar ze eten wel orgaan vlees kippen hartjes enzo. Dat vinden wij hollanders weer minder. | |
Curiosity | donderdag 21 mei 2009 @ 16:37 |
quote:Hoe bedoel je, vooroordelen? | |
Pietverdriet | donderdag 21 mei 2009 @ 16:42 |
quote:http://www.medicalfacts.n(...)ig-te-interpreteren/ ![]() ![]() | |
Curiosity | donderdag 21 mei 2009 @ 16:44 |
quote:Voordat ik hier van hoorde wist ik niet dat het nep kaas was, dus dan kan ik er moeilijk wat van zeggen, maar als mij een pizza wordt verkocht met volgens de verpaking kaas verwacht ik dat het echte kaas is en geen nep. Je wordt gewoon besodemieterd, en terecht dat er dan geklaagd wordt. | |
Curiosity | donderdag 21 mei 2009 @ 16:45 |
quote:Oh was het ironie?, of ben ik nu een autist? ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 21 mei 2009 @ 16:50 |
quote:Klaag je er ook over dat broodjeszaken margarine smeren ipv boter? | |
Curiosity | donderdag 21 mei 2009 @ 16:52 |
quote:Als er duidelijk wordt vermeld op de menukaart dat ze uitsluitend roomboter gebruiken en ik merk dat het niet zo is, dan wel ja. | |
2cv | donderdag 21 mei 2009 @ 18:08 |
Klinkt interessant allemaal maar nu geen tijd om het te lezen. Derhalve TVP. | |
z80 | donderdag 21 mei 2009 @ 19:53 |
dat er op een supermarkt pizza nep kaas zit, ach het is goedkoop en vult. maar dat deze zooi ook gebruikt wordt in de horeca vind ik, om het netjes uit te drukken, niet netjes. dit is meteen ook weer een extra reden om niet in Nederland te gaan eten. | |
Pietverdriet | donderdag 21 mei 2009 @ 19:55 |
quote:Als jij uit eten gaat wil je dingen die overbakken zijn met kaas? Moet je naar de states: You want cheese with that? maar serieus, ook in het buitenland wordt kaassurrogaat veel gebruikt. | |
The_stranger | donderdag 21 mei 2009 @ 19:58 |
quote:Het gaat erom wat er verteld wordt en wat er gebruikt wordt. Is het een pizza met kaas, dan verwacht je echte kaas (zijnde iets van een koe/geit/schaap met stremsel e.d.) Staat er margarine op een pakje, dan moet je niet zeuren dat het geen boter is. Kwestie van verteld worden dat het werkelijk is. (dat men tegenwoordig steeds vaker voor "makkelijk" kiest en dus inferieure spullen koopt, heb je gelijk in, maar dat is wat anders dan het niet vertellen dat wat je verkoopt niet is wat je zegt te verkopen) | |
Pietverdriet | donderdag 21 mei 2009 @ 19:59 |
quote:gros van de broodjeszaken zegt dat ze boter gebruiken maar smeren margarine | |
The_stranger | donderdag 21 mei 2009 @ 20:08 |
quote:Daar zou ik dan ook problemen mee hebben... | |
z80 | donderdag 21 mei 2009 @ 21:42 |
quote:op mijn pizza quattro frommagi wil ik wel echte kaas. en op een witlof schotel (witlof rolletjes) ook. en in bepaalde Griekse vlees gerechte wordt ook kaas gebruikt. | |
ASSpirine | vrijdag 22 mei 2009 @ 14:37 |
En dan te bedenken dat er liters melk in de riolen worden gedumpt omdat de melkboeren een te lage prijs ervoor krijgen... ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 22 mei 2009 @ 14:39 |
quote:Zag laatst bij een horeca groothandel 10 en 25 kilo blokken kaas, onder de 2 euro de kilo. | |
Curiosity | vrijdag 22 mei 2009 @ 15:33 |
Het Britse bedrijf Kerry Ingredients levert al nep voor anderhalve euro per kilo. http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=gc41vo01l | |
Zelva | vrijdag 22 mei 2009 @ 18:26 |
quote:Dan zit er ook minimaal een deel echte kaas bij, anders staat dat er niet op. | |
Zelva | vrijdag 22 mei 2009 @ 18:30 |
quote:Prijzig. | |
ASSpirine | zaterdag 23 mei 2009 @ 10:39 |
quote:Vraag ik me toch af hoe daar geld op verdiend kan worden... | |
Pietverdriet | zaterdag 23 mei 2009 @ 10:42 |
quote:dat was ook het eerste wat er bij mij door mijn hoofd ging. | |
Curiosity | zaterdag 23 mei 2009 @ 10:50 |
Zoals ik hierboven al vermelde ![]() Tel uit je winst. | |
ASSpirine | zaterdag 23 mei 2009 @ 12:47 |
Dat bedoel ik niet. Slechts 2 euro voor 1 kilo kaas. Daar moet de koe voor onderhouden worden, gemelkt worden, gevoed worden, in een stal geplaatst worden. En waarschijnlijk nog andere dingen waar ik niet op kan komen. En ze verkopen zoiets tegen 2 euro per kilo ![]() Geen wonder dat de melkboeren problemen hebben... Als je wilt concurreren met nepproducten dan zal de prijs wel moeten dalen... | |
Richie_Rich | zaterdag 23 mei 2009 @ 15:39 |
quote:En frietzaken die fritessaus gebruiken als je om mayo vraagt ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 23 mei 2009 @ 16:53 |
quote:Heeft u mayonaise > Ja natuurlijk, naar frietsaus wijst Dat is frietsaus > Ja maar dat is veel gezonder Je denkt toch niet dat als ik wat gezonds wilde vreten naar hier kwam, toch? > ?????? Nou Jaaa | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:48 |
quote:Zoals muskusrat ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:49 |
quote:Gelukkig krijg ik bij de snackbar wel gewoon mayo op de patat. Misschien dat het te maken heeft met het wonen in de grensstreek? ![]() | |
Richie_Rich | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:54 |
quote:Dat ja, 'gezond' *brrr* Als ik friet wil eten dan doe ik dat niet omdat het gezond is maar omdat het zo af en toe erg lekker is. Dan wil ik niet beknibbelen op smaak ten faveure van het 'gezond' zijn. Frietjes in de ossewit en échte mayonaise, zo wil ik het. Helaas bakt niemand meer in vast dierlijk vet lijkt wel en de mayo wordt ook schaarser ![]() | |
Curiosity | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:58 |
quote:Dat is gewoon per zaak verschillend. Is maar net hoe ze inkopen. | |
MinderMutsig | zaterdag 23 mei 2009 @ 18:10 |
quote:Ik zou niet eens weten waar ik nog ossewit zou kunnen kopen. | |
Dubbeldrank | zaterdag 23 mei 2009 @ 18:13 |
Analoog kaas, niet analoge kaas. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 23 mei 2009 @ 18:15 |
quote:Jij niet goed kaas maken, ik niet goed schrijven. | |
Casparovvv | zaterdag 23 mei 2009 @ 18:18 |
quote:En dan te bedenken dat je voor een kilo'tje échte kaas al snel zo'n 8-10 liter melk nodig hebt... | |
Zelva | zaterdag 23 mei 2009 @ 18:21 |
quote:Überhaupt geen kaas. Analoog heet gewoon analoog. En als er kaas bijgemengd/meegesmolten is, dan heet het met een mooie term 'cheese preparation'. | |
Richie_Rich | zaterdag 23 mei 2009 @ 18:24 |
quote:Ik haal het bij de Makro. Laatste keer is echter ook alweer vorig jaar geweest, geen idee of ze het nog hebben. | |
freako | zondag 24 mei 2009 @ 23:15 |
quote:Er wordt ook geen winst op gemaakt. Maar dit levert in ieder geval nog iets aan omzet op. De fabriek staat er toch, die vaste kosten lopen gewoon door. De vraag naar kaas en andere zuivel is nogal ingezakt het afgelopen jaar. Het aanbod hiervan is echter niet veranderd. Vooral dit soort bulkkaas heeft flinke klappen gehad. Een zuivelcoöperatie in Nederland, DOC, is gespecialiseerd in dit soort kaas. Ze hebben een fabriek staan die uitermate efficiënt is, er loopt nauwelijks nog personeel rond. Vooral deze coöperatie heeft het zwaar, ze betalen momenteel de laagste melkprijs van Nederland. | |
Sjeen | maandag 25 mei 2009 @ 09:55 |
Wat is Rama? | |
Casparovvv | maandag 25 mei 2009 @ 17:26 |
Margarine. | |
Pietverdriet | maandag 25 mei 2009 @ 17:27 |
quote:Een merknaam van nepproducten die verkocht wordt als gezonder omdat het minder vet bevat, en geen melkvet maar plantaardige vetten, dient als vervanging van Room/Boter/Zure room Merk heeft margarine, slaproom, Nep zure room, etc Margarine -> Boter Kaas -> Anagaloge kaas Rama -> Slagroom | |
cuntscum | maandag 25 mei 2009 @ 18:20 |
quote:cannelonie is fout gespeld: canneloni | |
Pietverdriet | maandag 25 mei 2009 @ 18:22 |
quote:Als ik nog eens iemand nodig heb voor secretaresse werk, kan ik je dan PM'en? | |
Sjeen | maandag 25 mei 2009 @ 21:34 |
quote:Ah ok, zoiets als topping dus... doe mij maar het echte spul ![]() | |
MinderMutsig | maandag 25 mei 2009 @ 22:45 |
quote:Tijd voor een bekentenis. Klop Klop. Walgelijke nep en hoogstwaarschijnlijk krijg je er zomaar kanker van maar ik vind dat echt gruwelijk lekker. ![]() Helemaal op zo'n gruwelijk nep saroma toetje. ![]() | |
Fogel | maandag 25 mei 2009 @ 23:08 |
quote:Hier (in Noorwegen) is het sinds kort verboden op nepkaas kaas te noemen. Op de verpakkingen met bv geraspte pizzakaas staan nu dus alleen "revet" (geraspt) ipv "revet ost" (geraspte kaas) wat er eerst op stond. De zak is nu wel transparant zodat je kan zien dat er geraspte 'kaas' in zit (het lijkt erop, er staat geraspt op de zak en je ziet iets wat op kaas lijkt... en dus denk je toch kaas te kopen). | |
Fogel | maandag 25 mei 2009 @ 23:09 |
Ik heb overigens een collega die consequent naar 'botervervanger' vraagt indien er geen echte boter voorhanden is ![]() Quizvraag: raad zijn nationaliteit... | |
123hopsaflops | maandag 25 mei 2009 @ 23:29 |
die vergelijkingen en gezegdes uit de openingspost ![]() quote: Dit hele verhaal slaat als een tang op een speenvarken, ben je wel eens in een Belgische supermarkt geweest? Poepduur en de keus is stukken minder dan in Nederland! Mijn vriendin woont in België en neemt elk weekend een flinke tas boodschappen mee naar België, want het is daar duur en er is weinig keus. Boerenkool als konijnenvoer? Geen wonder als je boerenkool niet zo maar in de supermarkt kunt kopen! Mijn vriendin heeft toevallig een keer boerenkool gemaakt voor haar Belgische vrienden, omdat ze het daar helemaal niet kennen. Ze heeft de ingrediënten uiteraard mee genomen uit Nederland. En wat betreft die laatste zin in deze geweldige post: Je hebt een deel van de bevolking dat uit pakjes en zakjes kookt, maar het overgrote deel kookt nog gewoon met basisrecepten en eigen creativiteit. Ben je wel eens op de markt geweest? Half Rotterdam (allochtoon, student, autochtoon, etc,) koopt daar al zijn ingrediënten voor een mooie maaltijd. Daar worden geen Maggi-sauzen of Knor-gerechten verkocht! | |
123hopsaflops | maandag 25 mei 2009 @ 23:32 |
quote: in Nederland mag dat ook niet op de verpakking, dus staat er niet 'kaas' op, maar staan de ingrediënten van de analoge kaas apart op de verpakking vermeld, zodat ze niet opvallen tussen de andere ingrediënten dat zeggen ze ook in die aflevering van de Keuringsdienst | |
VeX- | dinsdag 26 mei 2009 @ 01:16 |
Ik vind zulke marketingtrucs zo geniepig. En men trapt er massaal in. | |
Weltschmerz | dinsdag 26 mei 2009 @ 15:34 |
quote:En waarom trapt men erin dan? Gisteren was er nog de jongens van keuringsdienst over Brussel, en ging het deze keer over slechte champagne die overal over de toonbank vloog omdat er champagne opstaat. Het hele CUL-topic staat vol met mensen die erin trappen. 'Echte parmezaanse kaas moet je hebben', maar daarvoor geldt hetzelfde als voor die ellendige champagne, het mag zo heten omdat het uit die streek komt. Dus kan elke prutser uti die regio geld verdienen aan die naam. 'Wel extra vergine olie gebruken hoor', alsof dat iets zegt over de smaak. Als je niet proeft dan ben je van etiketten afhankelijk. Als je het verschil niet proeft tussen analoogkaas en kaas, waar maak je je dan druk om? Als je alles wat je op je brood kunt smeren boter noemt, waarom moet dan op het etiket wel het onderscheid gemaakt worden? Ik ben er ook voor dat het duidelijk op het etiket staat wat er in zit en wat er niet in zit. Maar als je toch niet kunt proeven, moet je niet denken dat je beter gaat eten wanneer het op het etiket staat. | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juli 2009 @ 18:31 |
In Duitsland is er inmiddels ook analoog ham opgedoken, ham die grotendeels uit gel bestaat met de structuur en kleur van ham, maar met zeer weinig vleeseiwit. | |
Fogel | dinsdag 7 juli 2009 @ 00:15 |
Een soort van vegetarisch - maar toch net niet helemaal- alternatief voor mensen die willen dat er minder dieren geslacht moeten worden? Ofzo... | |
Fratz | dinsdag 7 juli 2009 @ 10:34 |
quote:nee joh. analoge kaas is niet hiervoor bedacht, enkel als goedkoop alternatief om de grote massa te misleiden. | |
Fogel | dinsdag 7 juli 2009 @ 12:08 |
quote:Ik had het over de ham in de post boven me. Als je voor kaas meer dieren moet slachten doe je iets fout als kaasboer ![]() | |
fruityloop | dinsdag 7 juli 2009 @ 12:17 |
quote:Die worden gemaakt in volledig geautomatiseerde kaasfabrieken, die kazen worden wel netjes natuurlijk gemaakt, maar die worden letterlijk door geen enkele mensenhand aangeraakt. Heb ooit op de kwaliteitsdienst van zo'n fabriek stage gelopen, was wel apart om te zien. Daar werd overigens alleen normale kaas gemaakt, geen nep-zooi. | |
honda1990 | woensdag 8 juli 2009 @ 15:37 |
Als ik dit topic weer lees ben ik blij dat ik over een paar jaar in Italië ga wonen. Wat een verademing als je daar komt, de passie die die mensen hebben over eten kunnen wij Nederlanders écht nog wat van leren. Niet voor niks dat Italianen van de Europeanen gemiddeld het langste mee gaan. | |
Curiosity | woensdag 8 juli 2009 @ 17:17 |
quote:Die passie en levenstijl is niet te vergelijken met het koude kikkerlandje. Maar we zijn op de goede weg, met de opkomst van delicatessen winkels, echte bakkers, je ziet dat de mensen terug verlangen naar het "echte" eten, er is steeds meer vraag en aanbod. Een goede ontwikkeling. | |
Erasmo | woensdag 8 juli 2009 @ 17:42 |
Maar is er dan eigenlijk pizza te koop waar geen analoogkaas op zit? | |
Weltschmerz | woensdag 8 juli 2009 @ 18:51 |
quote:Ik maak me daar niet veel illusies over, het is veel show zonder inhoud. "Echt" in de zin van spannende naampjes en authentieke uitstraling. Maar proeven, ho maar. | |
Curiosity | woensdag 8 juli 2009 @ 19:12 |
quote:Daar ben je altijd nog zelf bij. | |
Casparovvv | woensdag 8 juli 2009 @ 19:45 |
quote:Als je naar een goede delicatessenzaak gaat mag je alles proeven hoor. Het wordt niet altijd aangeboden, maar als je het vraagt mag het doorgaans altijd. | |
Weltschmerz | donderdag 9 juli 2009 @ 12:58 |
quote:Je hoeft je om mij geen zorgen te maken. Er werd gesteld dat mensen terugverlangen naar het 'echte eten'. Nou heb ik helemaal niks tegen de Italiaanse keuken of delicatessenwinkels, maar het lijkt mij dat het echt eten begint bij kwaliteit en proeven. Als ik in mijn eigen omgeving en op fok rondkijk dan zie ik vooral heel veel mensen die houvast zoeken bij namen, aanduidingen en andere uiterlijkheden, o.a. de winkel waar het vandaan komt. En dan krijg je weer zo'n droevige carpaccio van geperst vlees met een even dure als smakeloze parmezaanse kaas voorgezet onder het mom van 'echt eten'. | |
z80 | vrijdag 10 juli 2009 @ 10:32 |
voor wie Duits kan lezen. wat er aan nep te koop is (in dit geval in Duitsland) pdf: http://www.vzhh.de/~uploa(...)ebensmittelliste.pdf bron: http://www.vzhh.de/~uploa(...)giatLebensmittel.htm | |
Maisnon | vrijdag 10 juli 2009 @ 10:34 |
Grapjes over digitale kaas worden zeker niet gewaardeerd. | |
godigita | vrijdag 10 juli 2009 @ 10:48 |
quote:Je bent me voor. ![]() | |
Janpietklaas | vrijdag 10 juli 2009 @ 22:25 |
quote: ![]() | |
honda1990 | vrijdag 10 juli 2009 @ 23:31 |
quote:Toen wij klein waren lusten we geen 'winkelkaas' ![]() | |
Casparovvv | vrijdag 10 juli 2009 @ 23:46 |
quote:Als je het mij vraagt zijn er grofweg drie categorieën consumenten te onderschijden: - De argeloze, naïeve, prijsbewuste consument, die altijd de producten uit de onderste schappen pakt en nooit een bakker, slager, poelier, viszaak of kaasboer binnenloopt, maar altijd op zoek is naar het goedkoopste product - De AH-excellent consument, mensen die menen kwaliteit te kopen door geld uit te geven aan dure merken met mooie verpakkingen en bewoordingen - De consument die zich werkelijk zorgen maakt om zijn eten. De herkomst en kwaliteit van de producten speelt hier de belangrijkste rol. Dit zijn de proevers, de critici, de liefhebbers. Mensen die verder kijken dan de merknaam. Uiteraard zijn er grijze gebieden, maar veel van de mensen die ik in mijn (parttime) werk in een delicatessenzaak tegenkom zijn in één van die categorieën te plaatsen. De mensen die jij bedoeld vallen in de tweede categorie, denk ik. Gelukkig kom ik meer en meer mensen tegen die in de derde categorie te scharen zijn. Dit is volgens mij ook de reden dat zelfs in de huidige tijden van crisis speciaalzaken blijven bestaan. Niet door goedkopere, kwalitatief inferieure producten te verkopen, maar door eerlijk te zijn en de kwaliteit van het product voorop te stellen. Ik merk dat meer en meer aandacht uitgaat naar de herkomst en 'puurheid' van het product als onderdeel van kwaliteit. Maargoed, dat is een discussie die al in een eerder topic van mij heftig is gevoerd. | |
Casparovvv | vrijdag 10 juli 2009 @ 23:49 |
quote:Die 'garnalen' zijn echt schokkend, die ben ik nog nooit tegen gekomen. | |
F04 | zaterdag 11 juli 2009 @ 00:11 |
Heb je ook digitaal kaas? | |
123hopsaflops | zaterdag 11 juli 2009 @ 00:57 |
quote: het is meer een kwestie van geld en gemak dan een kwestie van smaak daarbij vind ik je een enorme ezel als je denkt dat je alleen met producten uit een speciaalzaak lekkere maaltijden kunt maken, het is eerder andersom: zelfs een ezel kan met producten uit een speciaalzaak lekkere maaltijden maken een komkommer blijft een komkommer, of je er nu 25 cent voor betaald of 8 euro omdat de komkommer met de hand geplukt is en in een satijnen doosje vervoerd is een gemiddelde Italiaan winkelt ook in de supermarkt laat de discussie maar beginnen ![]() | |
Fixers | zaterdag 11 juli 2009 @ 08:25 |
quote:Hilarisch! ![]() quote:Ben je zélf wel eens in een belgische supermarkt geweest? Ik doe mijn boodschappen dagelijks in de Delhaize, Carrefour en GB in Brussel. Maar zelfs bij het kleine stadse Delhaizetje hier om de hoek, die niet veel groter is dan een AH to go op grote stations hebben ze meer keuze in kwaliteits- en versproducten dan de doorsnee appie. Bij de gewone grote supermarkt verbleekt elke AH en ook Jumbo. Duur is het wel, maar duur is relatief. Ze hebben hier nooit een supermarktoorlog gehad en verkopen dus geen A-merken onder de kostprijs. | |
Erasmo | zaterdag 11 juli 2009 @ 08:36 |
Da's ook omdat de wet dat daar verbied ![]() | |
NoCigar | zaterdag 11 juli 2009 @ 11:38 |
quote:Inderdaad: het aanbod is veel groter in de Belgische supermarkten: ik bezoek ze regelmatig om eens feestelijk te gaan winkelen ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 11 juli 2009 @ 11:45 |
quote:Is ook waar voor de Duitse supermarkten, maar die zijn goedkoper dan de Nederlandse. | |
123hopsaflops | zaterdag 11 juli 2009 @ 14:17 |
quote: Noem dan eens 10 producten die je in die Delhaize kunt kopen, die je niet in AH kunt kopen? Alleen andere merken voor hetzelfde product en soms een stuk krokodillenbiefstuk (45 euro/kilo) of een oester (5 euro/stuk). Geen verse melk, geen verse yoghurt, geen lekkere broodjes, wel lekkere kaasjes (duuuuur!) en goede biertjes. | |
Casparovvv | zaterdag 11 juli 2009 @ 18:00 |
quote:Zie je mij dat beweren? | |
fruityloop | zaterdag 11 juli 2009 @ 19:41 |
quote:Nou niet dus. De kaas in die fabriek werd met natuurlijk stremsel gemaakt, en verder niks geen conserveringsmiddelen, smaakversterkers, pekel injecties of sojaschroot ter opvulling. (er zijn inderdaad ook fabrieken die dat wel doen, en die kaas is echt ruk.) Er is dus zeker verschil tussen de verschillende fabrieken, maar ook in van die "boerenkaas" met listeria er in trouwens, het lab aldaar werd ook wel eens gebruikt door de VWA om kazen van dat soort kleine producenten te testen, en je wilt niet weten wat die er soms van durfden te maken onder de gevleugelde kreet "ambachtelijk". ![]() | |
du_ke | zaterdag 11 juli 2009 @ 21:32 |
quote:Vast wel maar je moet dan goed kijken naar de ingrediënten. Of een pizza zonder kaas kopen en er zelf kaas overheen gooien ![]() | |
JtodaX | zondag 12 juli 2009 @ 03:30 |
quote:Sluit aan in de rij met die reactie ![]() | |
Manono | zondag 12 juli 2009 @ 03:58 |
quote:eens en klopt, we waren nabij bordeaux uit eten, dat was zo goed, vroegen we waar het vlees vandaan kwam, wat denk je wij die troep van albert heijn maar eten hier - en das nie eens goede koop he | |
Fixers | zondag 12 juli 2009 @ 12:19 |
-Dubbel- [ Bericht 99% gewijzigd door Fixers op 12-07-2009 12:40:30 ] | |
Fixers | zondag 12 juli 2009 @ 12:29 |
quote:Verse yoghurt is er wel te vinden. Echter niet van het ultra gehomgeniseerde soort, maar de variant die zelfs in het potje al hangop aan het worden is. ![]() Wat ik kan krijgen bij mijn stadse delhaize "shop 'n go" van een slordige 100 vierkante meter met beperkt assortiment: - Dagvers brood, diverse soorten met stevige krokante korst. - verse croissants met roomboter bereid. - Chocolade broodjes met een krokant korstje en zachte chocolade van binnen. - Wijngaardslakjes. - verse bakkersgist. - Tamme kastanjes. - Ham, echte. Niet van die samengeperste rommel. In minstenns een dozijn varianten en bereidingen. - Braadkipjes van diverse rassen en herkomsten. - Vlees als konijn, hert en haas, in het seizoen. - Suikervrije mayonaise die smaakt zoals dat hoort: friszuur. Wat ik overigens wel mis is van die goedkope diepvriessate. Dat hebben ze niet. Zal om twee redenen zijn: rotzooi en geen coloniaal verleden in azie. | |
Pietverdriet | zondag 12 juli 2009 @ 12:30 |
quote:En waar kwam dat vlees vandaan? | |
kabouter.muts | vrijdag 5 maart 2010 @ 12:20 |
Hebben jullie de Keuringsdienst van waren gisteren gezien? Ging over deze zooi! Ze gaan voor een aparte naam voor de nepkaas. Zodat je weet wanneer je het eet... MELTA! | |
longinus | vrijdag 5 maart 2010 @ 12:31 |
Het is schandalig met wat ze met het eten uitspoken, het is ook schandalig dat mensen het niet eens doorhebben. | |
Idler | vrijdag 5 maart 2010 @ 12:43 |
quote:Tja, en die mensen bij dat bureautje helemaal trots dat ze zo'n kutnaam bedacht hebben. Klinkt lekker hoor, melta! | |
Idler | vrijdag 5 maart 2010 @ 12:45 |
Ik snap geen reet van wat hier staat, maar het klinkt niet lekker: Melta Weapons are heat-based weapons which work by sub-atomic agitation of the air. Targets on the receiving end are heated to the point of being vaporised. The effect on flesh is fearsome to say the least, while vehicles can be reduced to molten slag. Most melta weapons use highly pressurized pyrum-petrol gases with a two part injection system which forces the gases into a molecular state, which will vaporise just about anything. Unfortunately, due to the high power consumption and range dissipation, the weapon is only effective over very short distances, but anything caught in the blast is likely to be destroyed. | |
kabouter.muts | vrijdag 5 maart 2010 @ 15:26 |
Ze hadden beter eerst even kunnen googelen voor de naam te deponeren! Voordeel is wel dat als ze het gaan gebruiken dat je weet dat je nepkaas eet. Pizza Melta! Het klinkt wel. | |
Pietverdriet | vrijdag 5 maart 2010 @ 15:33 |
Kinderen van de keuringsdienst is in het Engels vertaald, wordt het een internationaal succes? http://www.absolutely.nl/showformat/Food_Busters.html | |
Mirjam | vrijdag 5 maart 2010 @ 15:35 |
ik ben nu de vervolguitzending aan het kijken over dit on derwerp van de KVW, leuk ![]() | |
Lotusss | vrijdag 5 maart 2010 @ 15:48 |
Ik las net terug over iemand die consumenten in 3 verschillende categorieën plaatste... Ik zat vooral in categorie 1: als uitwonende student heb ik het niet al te breed en meestal neem ik Eigen merk of (als het te eten is) Euroshopper. Maar ik merk dat ik steeds meer categorie 3 word. Sowieso maak ik al veel dingen zonder "pakje", maar sinds dat ik voor het Kerstdiner een stuk vlees bij de slager heb besteld, ben ik om. Het vlees was zó zacht en zó mals, maar helaas ook zo vreselijk duur ![]() Dus helaas kan ik de echte kwalitatief goede etenswaren niet al te vaak bereiden, maar bewaar ik het voor als iemand komt eten of als ik een dag écht zin heb om uitgebreid voor mezelf te koken. | |
ColdFeet | vrijdag 5 maart 2010 @ 15:55 |
quote:Maak je 'n grapje? Vlaamse supermarkten zijn akelig duur, maar hebben veel betere producten. Om eens wat te noemen: olijfolie en wijn hoeven niet, zoals bij AH, voor een minimumprijsje omdat niemand meer dan 4 euro wil betalen voor een fles. Lekkere olie! Kwaliteitswijnen! Ontzettend veel keus aan likeur en zelfs een heel aardig whiskyschap. Verschillende soorten boter, bijvoorbeeld de Ardeense (AOC en wel) die erg lekker is. Geen zielige potjes met brokjes gemarineerde Deense schapenkaas, nee, enkel echte feta. Meer keuze in thee: geen of amper pickwick, wel lipton, twinings, celestial seasonings en wat luxere losse theeen. Ontzettend uitgebreide keuze aan lekkere chocolade, o.a. het hele New Tree assortiment. Op veel gebieden zou ik Vlaanderen graag weer inruilen voor Nederland, maar kom niet aan mijn Delhaize ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 5 maart 2010 @ 15:58 |
quote:Minder vaak vlees eten. Geldt trouwens ook voor vis, ook akelig duur. Ik eet liever een keer in de week een mooi stuk rosbief dan elke dag supermarktgehakt. Regelmatig vegetarisch eten scheelt flink in de kosten. | |
Pietverdriet | vrijdag 5 maart 2010 @ 16:00 |
quote:Goed eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Lamsvlees van de turk is heel betaalbaar en van lammetjes die lokaal of regionaal in de wei staan. | |
The_stranger | vrijdag 5 maart 2010 @ 16:01 |
quote:Sorry hoor, maar in "onze" AH liggen de schappen ook vol met celestial seasonings en om lipton nu een goed merk te noemen ![]() Feit is wel dat in Belgïe (en Frankrijk) supermarkten gewoon meer taken op zich nemen. Wat je in ons land mist in de supermarkt, kun je vaak in een andere winkel krijgen. Slijterijen voor betere wijnen, twinings thee kun je bij "de tuinen" krijgen etc etc. Wat wel zo is, is dat de gemiddelde Nederlander eerst kijkt naar de prijs en dan pas naar de kwaliteit, maar dat ligt nu eenmaal in onze (protestantse) aard... | |
Lotusss | vrijdag 5 maart 2010 @ 16:03 |
quote:Ik eet al 2 à 3 dagen per week vegetarisch! @Piet: wel handig ja... moet even een islamitische slager zien te vinden. Ben toch allergisch voor varkensvlees ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 5 maart 2010 @ 16:11 |
quote:Oh, dat vind ik wel meevallen, inderdaad, maar pickwick domineert in NL (in ieder geval bij de C1000) toch vaak de schappen en dat is wel het aller-rottigste bocht. Lipton is al iets beter, en Twinings vind ik vaak al heel goed te doen. Ik ben een ontzettende theeliefhebber, maar voor op mijn werk vind ik theezakjes toch echt handiger dan dat gehannes met losse thee ![]() | |
The_stranger | vrijdag 5 maart 2010 @ 16:29 |
quote:Tsja, pickwick is nu eenmaal het grootste merk, vind het echter niet slechter dan lipton. (vind het beide bocht) | |
Curiosity | vrijdag 5 maart 2010 @ 16:33 |
quote: ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 5 maart 2010 @ 16:42 |
quote:De zwarte thee van lipton is goor, maar de kruidenmeuk in die piramidezakjes vind ik best acceptabel. Ach, ieder z'n meug. | |
The_stranger | vrijdag 5 maart 2010 @ 16:47 |
quote:Gelukkig wel ![]() ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 5 maart 2010 @ 17:04 |
![]() | |
Dubbeldrank | vrijdag 5 maart 2010 @ 17:05 |
Volgens mij ging dit topic over kaas? ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 5 maart 2010 @ 17:08 |
Ja, sorry. Nou ja, met de feta en de vieze Deense blokjes was ik nog een soort van ontopic, toch ![]() | |
Erosjuhhh | vrijdag 5 maart 2010 @ 19:21 |
quote:Waarom zou je naar de appie in NL gaan als je speciale dingen hebben wilt? dat is winkel nummer 1 die vooral eigen merken in zijn schappen heeft. Elk willekeurig ander supermarktketen heeft al meer. Waarom er geen whisky of andere likeuren in de super liggen is omdat het niet mag. Daar zijn slijterijen voor. Zelfde als voor boter, die haal je of bij de boer. of bij de kaaswinkel. niet bij de appie. | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 5 maart 2010 @ 19:25 |
quote:boter kun je gewoon bij de appie kopen. nog echte ook. roomboter ![]() | |
Erosjuhhh | vrijdag 5 maart 2010 @ 19:26 |
quote:Van de campina ja. Als je boter uit de Ardennen (AOC En wel) wilt zul je lang zoeke motte | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 5 maart 2010 @ 19:35 |
quote:waarom zou je perse boter uit de ardennen willen? het 'basisprobleem' zijn gewoon kant-en-klaar-producten. hier zit veel troep in (geharde vetten bv) welke bewezen minder gezond zijn. de basis is simpel; koop geen kant-en-klaar-producten. groente / fruit kun je het beste op de markt halen. vlees haal ik persoonlijk meestal bij de turk. supermarkten verkopen voor 90% troep imo. | |
Erosjuhhh | vrijdag 5 maart 2010 @ 19:37 |
quote:Nou ja, is vast heel lekker als ik Coldfeet mag geloven Ik heb het nooit op. houd t gewoon bij de nederlandse boter. | |
Weltschmerz | vrijdag 5 maart 2010 @ 19:38 |
quote:Juist niet. | |
stavromulabeta | vrijdag 5 maart 2010 @ 19:49 |
quote:Nederlandse rauwmelkse boter ![]() | |
Erosjuhhh | vrijdag 5 maart 2010 @ 19:53 |
quote:Nee wa, Gewoon boter van t land. niks speciaals met doen. | |
inZanity | zondag 14 maart 2010 @ 08:22 |
quote:bij de AH kun je gewoon prima feta halen, op de vleeswaren/kaasafdeling. | |
Isegrim | zondag 14 maart 2010 @ 15:48 |
Wat is rama? Wij gebruiken vrijwel niets dat kant-en-klaar is. Heel af en toe een boemboe of een chutney uit een potje. Bouillonblokje ook nog wel eens, maar niet echt vaak. Verder eigenlijk alles vers en zelfgemaakt. Ik snap helemaal niks van mensen die gaan voor Knorr Wereldgerechten, AH's 'Kies & Kook' en meer van dat soort bullshitproducten. Veel meer dan zout en wat geur- en smaakstoffen bevat die pakjesmeuk i.h.a. niet. En zelf een 'wereldgerecht' maken is zoveel leuker. Analoogkaas, koksroom en margarine komen hier de deur niet in. Maar dat wist je al toch, lekkere ouwe nicht van me? ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zondag 14 maart 2010 @ 15:52 |
quote:Rama is een lijn producten van namaakboter (margarine) en namaak room voor in de keuken | |
Isegrim | zondag 14 maart 2010 @ 16:18 |
quote:Ah. Ik heb het nut van dat soort dingen nooit echt begrepen. Wat is de toegevoegde waarde? Roomboter is heerlijk en echte room ook (ik heb gister nog clotted cream met 55% vet gehaald voor in een soep ![]() | |
Isegrim | zondag 14 maart 2010 @ 16:32 |
Oh je had al uitgelegd wat rama was zag ik. ![]() ![]() | |
-Mellow- | maandag 15 maart 2010 @ 12:58 |
Is koksroom/ kookroom ook plantaardig dan? ik heb het eigenlijk nog nooit gekocht | |
Pietverdriet | maandag 15 maart 2010 @ 15:57 |
quote:Niet dat ik weet, maar Rama wel | |
-Mellow- | maandag 15 maart 2010 @ 16:11 |
quote:ik vroeg t omdat je t in de OP over "koksroom ipv echte room" hebt | |
Pietverdriet | maandag 15 maart 2010 @ 16:13 |
quote:Lager vet percentage, toevoeging van andere spullen, etc. Koffiemelk is ook geen room zeg maar. | |
-Mellow- | maandag 15 maart 2010 @ 16:33 |
idd heb t net even gecheckt in de supermarkt. deels room, deels plantaardig, stabilisatoren, zetmeel enzo. Ik snap niet waarom je dat in je eten zou willen gooien ipv gewone room. | |
FkTwkGs2012 | maandag 15 maart 2010 @ 16:34 |
quote:omdat mensen dom zijn. | |
-Mellow- | maandag 15 maart 2010 @ 16:59 |
quote:goed punt | |
Pietverdriet | maandag 15 maart 2010 @ 17:17 |
quote:Omdat mensen aangepraat wordt dat het gezond is. Tijdje terug een vrouwtje voor me bij de kassa met een hele berg apart verpakte plakjes ontbijtkoek. Ik zeg tegen haar, nou, die zijn geliefd bij u thuis. Zij: Ja, en zo gezond! Ik: Gezond? pardon? Zij: Triomfantelijk, Jaaa, want er zit geen vet in... ![]() ![]() ![]() | |
-Mellow- | maandag 15 maart 2010 @ 17:28 |
Ja die enorme hysterie bij het horen van het woord vet, gek word ik er van. Zelfs de poelier lacht me bijna uit als ik om kippevet vraag ![]() | |
Pietverdriet | maandag 15 maart 2010 @ 18:08 |
quote:De biologische slager hier ook als ik zijn vlees te mager vind. | |
Isegrim | maandag 15 maart 2010 @ 18:10 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | maandag 15 maart 2010 @ 18:11 |
Sowieso, als je zo nodig gezond wilt eten, kun je beter al die suikers vermijden dan vet. Niks mis met vet. Ik word gelukkig van vet. ![]() | |
Fixers | maandag 15 maart 2010 @ 18:41 |
quote:Doet me denken aan de Chupa-Chups reclame waarin een of andere voetballer de lolly's aanprees als "vetvrij". Dat die dingen bijna volledig uit suiker bestaan is niet belangrijk, want geen vet. Er is ook goed nieuws: De Hogeschool Leeuwarden heeft in de kantine van de Hotelschool aldaar een duurzaamheidsbeleid ingevoerd. Behalve biologisch afbreekbare plastic vorken betekent dat ook biologisch voedsel met nadruk op vers, gezond, en eerlijk en vooral zonder chemische toevoegingen. De NRC-Next heeft er vandaag een artikeltje over. Ontopic voorbeelden: huisgemaakte pizza, gebakken in een houtoven en tosti's met "kaas zoals kaas moet smaken". Klinkt toch beter dan de instelling waar ik mijn opleiding genoten heb, daar is de kantine verkwanseld aan een grote cateraar.... ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Fixers op 15-03-2010 18:59:43 ] | |
Isegrim | maandag 15 maart 2010 @ 18:44 |
Dan is de kantine van de NHL er wel flink op vooruitgegaan. ![]() |