FOK!forum / General Chat / Barbecue aanmaken
Rauzerzondag 17 mei 2009 @ 23:51
Er is zo'n ding dat je kan gebruiken om de kolen snel heet te maken. Maar hoe heet zo'n ding en waar koop je die?
Snakeyzondag 17 mei 2009 @ 23:56
Lucifer.
qwerty_xzondag 17 mei 2009 @ 23:57
quote:
Op zondag 17 mei 2009 23:51 schreef Rauzer het volgende:
Er is zo'n ding dat je kan gebruiken om de kolen snel heet te maken. Maar hoe heet zo'n ding en waar koop je die?
ja, er zijn verschillende namen voor dat ding maar je kan het in elke speciaalzaak kopen
ganzenherderzondag 17 mei 2009 @ 23:57
Aanmaakblokje.
Zeitgeistzondag 17 mei 2009 @ 23:57
aanmaakblokjes, spiritus?
bas-beestzondag 17 mei 2009 @ 23:59
dit ding???
Rauzermaandag 18 mei 2009 @ 00:05
quote:
Op zondag 17 mei 2009 23:59 schreef bas-beest het volgende:
dit ding???
Hippe shit, idd !
Frumzelmaandag 18 mei 2009 @ 00:06
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:05 schreef Rauzer het volgende:

[..]

Hippe shit, idd !
Die verkopen wij
Rauzermaandag 18 mei 2009 @ 00:08
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:06 schreef Frumzel het volgende:

[..]

Die verkopen wij
Meer of minder dan 32, 95?
Erasmomaandag 18 mei 2009 @ 00:09
Euro 95.
Snakeymaandag 18 mei 2009 @ 00:09
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:06 schreef Frumzel het volgende:

[..]

Die verkopen wij
Spem!
rinzzzmaandag 18 mei 2009 @ 00:12
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:05 schreef Rauzer het volgende:

[..]

Hippe shit, idd !
binnen 30 minuten hete kolen...

dat moet zonder zo'n ding toch nog wel sneller kunnen?
Daffodil31LEmaandag 18 mei 2009 @ 00:12
Een doos widowmakers.
jemoeder125maandag 18 mei 2009 @ 00:21
quote:
Op maandag 18 mei 2009 @ 00:12 schreef rinzzz het volgende:

[..]

binnen 30 minuten hete kolen...

dat moet zonder zo'n ding toch nog wel sneller kunnen?
Tering... Binnen 30 minuten heb je een boom in stukken gezaagd, gekloofd, vuur gestookt, vuur in laten storten en kun je roosteren!

Gewoon houtskool + van die brandpasta, hooguit 10 minuten!
bas-beestmaandag 18 mei 2009 @ 00:23
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:12 schreef rinzzz het volgende:

[..]

binnen 30 minuten hete kolen...

dat moet zonder zo'n ding toch nog wel sneller kunnen?
dat was ook mijn idee...maar dat apparaat zal wel bedoeld zijn voor mensen die verder geen moeite willen doen met opletten of de kolen al grijs zijn enz.
Je pleurt de kolen in dat ding, slingert hem aan, wacht tot 'ie klaar is, pleurt de kolen op de BBQ en direct het vlees erop zonder verder moeilijk te doen.
Rauzermaandag 18 mei 2009 @ 00:28
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:12 schreef rinzzz het volgende:

[..]

binnen 30 minuten hete kolen...

dat moet zonder zo'n ding toch nog wel sneller kunnen?
Ik ben er vandaag twee uur mee bezig geweest. Brandolie had ik niet, en met aanmaakblokjes ging het niet zo snel.
jemoeder125maandag 18 mei 2009 @ 00:29
quote:
Op maandag 18 mei 2009 @ 00:23 schreef bas-beest het volgende:

[..]

dat was ook mijn idee...maar dat apparaat zal wel bedoeld zijn voor mensen die verder geen moeite willen doen met opletten of de kolen al grijs zijn enz.
Je pleurt de kolen in dat ding, slingert hem aan, wacht tot 'ie klaar is, pleurt de kolen op de BBQ en direct het vlees erop zonder verder moeilijk te doen.
Voor datsoort mensen hebben ze de gasbarbeque uitgevonden.
Rauzermaandag 18 mei 2009 @ 00:30
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:29 schreef jemoeder125 het volgende:

[..]

Voor datsoort mensen hebben ze de gasbarbeque uitgevonden.
Dat smaakt veel minder
ACT-Fmaandag 18 mei 2009 @ 00:32
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:23 schreef bas-beest het volgende:
maar dat apparaat zal wel bedoeld zijn voor mensen die verder geen moeite willen doen met opletten of de kolen al grijs zijn enz.
Daar is het volgende apparaat voor

bas-beestmaandag 18 mei 2009 @ 00:34
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:32 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Daar is het volgende apparaat voor

[ afbeelding ]
die gebruik ik alleen voor de kooltjes van m'n waterpijp
LoggedInmaandag 18 mei 2009 @ 00:38
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:29 schreef jemoeder125 het volgende:

[..]

Voor datsoort mensen hebben ze de gasbarbeque uitgevonden.
Die is makkelijk voor dagelijks gebruik hoor Mr echt bbqen doe je idd gwn zelf Met houtskool
mvtmaandag 18 mei 2009 @ 00:41
Daarom heb ik een collega een Barbecook BBQ cadeau gedaan voor zijn nieuwe huis. Papier in de koker, kolen er op, papier aansteken en wachten tot de kolen wit zijn! Ideaal
wootahHmaandag 18 mei 2009 @ 00:45
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:41 schreef mvt het volgende:
Daarom heb ik een collega een Barbecook BBQ cadeau gedaan voor zijn nieuwe huis. Papier in de koker, kolen er op, papier aansteken en wachten tot de kolen wit zijn! Ideaal
[ afbeelding ]
zon ding hebben wij ook. net of je een rookbom aansteekt en je kolen zijn dan nog niet warm.
Ro_binmaandag 18 mei 2009 @ 00:49
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:28 schreef Rauzer het volgende:

[..]

Ik ben er vandaag twee uur mee bezig geweest. Brandolie had ik niet, en met aanmaakblokjes ging het niet zo snel.
Als je er verder geen lucht bij wappert of blaast kan ik me voorstellen dat het zo lang duurt
JJHmaandag 18 mei 2009 @ 00:55

Will do the trick.
Asgardmaandag 18 mei 2009 @ 00:55
Wat een stel noobs ook met aanmaakblokjes en al d ie andere rommel, ik doe het met wat lucifers en een paar stukjes papier.
mvtmaandag 18 mei 2009 @ 01:00
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:45 schreef wootahH het volgende:

[..]

zon ding hebben wij ook. net of je een rookbom aansteekt en je kolen zijn dan nog niet warm.
wat voor papier? Genoeg papier voor een lekker fikkie? genoeg kolen?

Niets mis mee deze avond. Kolen goed op het midden opbouwen, flinke berg, werden allemaal lekker wit/rood. Tikje er tegen, mooi verdelen over de bak en uren plezier
Rauzermaandag 18 mei 2009 @ 07:12
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:49 schreef Ro_bin het volgende:

[..]

Als je er verder geen lucht bij wappert of blaast kan ik me voorstellen dat het zo lang duurt
Ik heb me gek gepomt anders
Rewimomaandag 18 mei 2009 @ 07:16
Zo'n ding werkt als een tierelier Hier in DLD kosten ze bij Aldi of Lidl een euro of 7 Houtskool bovenin, prop papier met een aanmaakblokje onderin en fikken maar.
dikkekaasmaandag 18 mei 2009 @ 08:04
quote:
Op maandag 18 mei 2009 07:16 schreef Rewimo het volgende:
Zo'n ding werkt als een tierelier Hier in DLD kosten ze bij Aldi of Lidl een euro of 7 Houtskool bovenin, prop papier met een aanmaakblokje onderin en fikken maar.
Idd, er zijn vast prima producten van andere merken dan Weber die dit goed kunnen. Blokker misschien ook? Makro heeft in elk geval de Weber.
Koppemaandag 18 mei 2009 @ 09:03
Zo`n 3 weken geleden zo`n ding bij de lidl gekocht voor 7 of 8 Euro,zijn flinke dingen en ziet er degelijk uit.
Nog niet geprobeerd,mischien aankomend weekend maar eens proberen.
Catbertmaandag 18 mei 2009 @ 10:30


jemoeder125maandag 18 mei 2009 @ 10:36
quote:
Mja jammer dat de BBQ vervolgens weggesmolten is
Sorellamaandag 18 mei 2009 @ 10:48
Gewoon de gasbrander erop
Grippermaandag 18 mei 2009 @ 11:18
De beste oplossing is nog altijd: om 4 uur de BBQ aansteken, en rustig met een biertje erbij de (minstens een nacht gemarineerde) stukken vlees aan spiezen rijgen, salade maken, stokbrood en sauzen klaarzetten. Tussendoor regelmatig even je vuur checken, herverdelen, kooltjes erbij, etc. Om een uur of 6 is de BBQ dan prima op temperatuur
Het enige wat je hiervoor nodig hebt is ruim voldoende tijd...
Beelzebufomaandag 18 mei 2009 @ 11:51
quote:
Op zondag 17 mei 2009 23:51 schreef Rauzer het volgende:
Er is zo'n ding dat je kan gebruiken om de kolen snel heet te maken. Maar hoe heet zo'n ding en waar koop je die?
Brikettenstarten, o.a. van Weber. Heb er zelf al jáááren eentje in gebruik.

Dit ding dus: http://www.adinterieursho(...)brikettenstarterset/
Werkt overigens óók met gewone houtskool als je niet te kleine stukjes gebruikt.
Catbertmaandag 18 mei 2009 @ 11:58
quote:
Op maandag 18 mei 2009 11:18 schreef Gripper het volgende:
De beste oplossing is nog altijd: om 4 uur de BBQ aansteken, en rustig met een biertje erbij de (minstens een nacht gemarineerde) stukken vlees aan spiezen rijgen, salade maken, stokbrood en sauzen klaarzetten. Tussendoor regelmatig even je vuur checken, herverdelen, kooltjes erbij, etc. Om een uur of 6 is de BBQ dan prima op temperatuur
Het enige wat je hiervoor nodig hebt is ruim voldoende tijd...
2 uur? 30 minuten! Je moet gewoon onderop een paar aanmaakblokjes leggen, en dan de briketten daarop stapelen, zo hoog mogelijk, zodat je een beetje een schoorsteeneffect krijgt. Zo doe ik het dus ook. Eerst BBQ aansteken, dan vlees en zooi klaarzetten, ff biertje drinken en dan aan de slag
LockonStratosmaandag 18 mei 2009 @ 12:11
quote:
Op zondag 17 mei 2009 23:59 schreef bas-beest het volgende:
dit ding???
Dat is echt voor kneuzen die niet kunnen barbecueen....
Grippermaandag 18 mei 2009 @ 12:39
quote:
Op maandag 18 mei 2009 11:58 schreef Catbert het volgende:

[..]

2 uur? 30 minuten! Je moet gewoon onderop een paar aanmaakblokjes leggen, en dan de briketten daarop stapelen, zo hoog mogelijk, zodat je een beetje een schoorsteeneffect krijgt. Zo doe ik het dus ook. Eerst BBQ aansteken, dan vlees en zooi klaarzetten, ff biertje drinken en dan aan de slag
Wat jij wil. In 2 uur kun je wel meer bier drinken dan in 30 minuten
Catbertmaandag 18 mei 2009 @ 13:42
quote:
Op maandag 18 mei 2009 12:39 schreef Gripper het volgende:
Wat jij wil. In 2 uur kun je wel meer bier drinken dan in 30 minuten
Ja, en sowieso is bier drinken op een nuchtere maag veel efficienter!
Daywalk3rmaandag 18 mei 2009 @ 14:03
http://images.google.nl/images?hl=nl&um=1&sa=1&q=briquet+bbq&btnG=Afbeeldingen+zoeken&aq=f&oq=

Rechtsonder

Zo'n ding met zwavel moet je hebben.
Vuurtje op 't midden en dat hele ding brand mooi allles aan.
brascoomaandag 18 mei 2009 @ 14:18
wat is er mis met een halve bus spiritus?
Salatrelmaandag 18 mei 2009 @ 14:43


zo deden wij dat in zweden
Leipo666maandag 18 mei 2009 @ 14:48
quote:
Op maandag 18 mei 2009 14:43 schreef Salatrel het volgende:
[ afbeelding ]

zo deden wij dat in zweden
als je graag het brandwondencentrum van binnen wil zien moet je dat vooral blijven doen

ik heb ook die weber briketten starter en die is ideaal voor het aansteken van briketten. duurt tussen de 15 a 30 minuten voordat alle briketten mooi grijs zijn (verschilt per merk/type briketten).

voor houtskool gebruiken we gewoon altijd wat spiritus: daar heb je die brikettenstarter helemaal niet voor nodig (is dan zelfs onhandiger)
Catbertmaandag 18 mei 2009 @ 14:50
quote:
Op maandag 18 mei 2009 14:48 schreef Leipo666 het volgende:
als je graag het brandwondencentrum van binnen wil zien moet je dat vooral blijven doen
Die gel valt wel mee. Staat natuurlijk ook op dat je het niet met een al brandend vuur mag gebruiken, maar als je een beetje oppast gaat d'r niks mis mee.
Leipo666maandag 18 mei 2009 @ 14:58
quote:
Op maandag 18 mei 2009 14:50 schreef Catbert het volgende:

[..]

Die gel valt wel mee. Staat natuurlijk ook op dat je het niet met een al brandend vuur mag gebruiken, maar als je een beetje oppast gaat d'r niks mis mee.
toch kun je beter van te voren genoeg erop spuiten en het dan pas aansteken
ieder jaar lees je weer over slachtoffers (en dan vaak niet eens degene die de fles in zijn of haar handen heeft). dus als iemand dit topic vind via google omdat hij of zij wil weten hoe je een BBQ aansteekt: zo dus niet!
Salatrelmaandag 18 mei 2009 @ 15:15
tuuurlijk wel. iedereen netjes op afstand
Zwartbaardmaandag 18 mei 2009 @ 16:59
quote:
Op zondag 17 mei 2009 23:56 schreef Snakey het volgende:
Lucifer.
Hail satan!
Zwartbaardmaandag 18 mei 2009 @ 17:01
quote:
Op maandag 18 mei 2009 14:43 schreef Salatrel het volgende:
[ afbeelding ]

zo deden wij dat in zweden
Ik waardeer in ieder geval dat jullie een foto maakten van het moment voor het geval dat.
Liveleak moet ergens zijn materiaal vandaan halen.
ACT-Fmaandag 18 mei 2009 @ 19:26
quote:
Op maandag 18 mei 2009 14:18 schreef brascoo het volgende:
wat is er mis met een halve bus spiritus?
Ontbrandt iets te snel. Je kunt beter petroleum nemen. Het stinkt misschien een beetje, maar branden doet het!
Beelzebufomaandag 1 juni 2009 @ 10:59
Gisteren was het weer eens barbecue tijd, de eerste keer van het seizoen.

[context]
- De barbecue heeft de hele winter buiten gestaan
- Het is een model met deksel
- Kan dat zo maar dan? Ja, het is een Weber
[/context]

Er bleek nog een behoorlijke laag briketten in te zitten van de laatste keer vorig jaar. Zuinig als ik ben heb ik die in mijn 'brikettenstarter' (zie hogerop in dit topic) geladen, schep nieuwe kool er op, paar houtjes er onder en aan met die banaan.

Wat bleek: er had zich een spinnenkolonie in de brikettenstarten gevestigd die in hoog tempo de benen (alle acht) namen toe de vlammen ze om de oren sloegen.

Wat erger was: de overwinterde briketten waren zo vochtig als de neten en hadden de vorige keer blijkbaar nogal wat vet opgezogen. Het gevolg was een vreselijke rookbom, zo erg, dat ik maar even een excuses over de schutting heb geroepen richting de buurman.

Maar goed: toe ze eenmaal goed heet waren en niet meer rookten was het weer een prima eetbelevenis!

[bonus]
Laatste restje olijfolie op de hete kolen gegooid, instant GROTE vlammen en rook die drie straten verder nog te zien/ruiken was
[/bonus]
Asicsmaandag 1 juni 2009 @ 11:39
gasbrander
fotostartermaandag 1 juni 2009 @ 12:15
quote:
Op maandag 18 mei 2009 11:18 schreef Gripper het volgende:
De beste oplossing is nog altijd: om 4 uur de BBQ aansteken, en rustig met een biertje erbij de (minstens een nacht gemarineerde) stukken vlees aan spiezen rijgen, salade maken, stokbrood en sauzen klaarzetten. Tussendoor regelmatig even je vuur checken, herverdelen, kooltjes erbij, etc. Om een uur of 6 is de BBQ dan prima op temperatuur
Het enige wat je hiervoor nodig hebt is ruim voldoende tijd...
Wat hij zegt.
Gewoon op je gemak, lekker alles op zijn tijd.
Rauzermaandag 1 juni 2009 @ 13:23
Mij is het inmiddels ook gelukt, zonder dat weber-ding . Briketten onderop, kleine stukjes aanmaakblok eroverheen, zoveel mogelijk. Houtskool erop, wat spiritus erover gieten, één lucifer erbij en binnen het uur staat ie aan
charonmaandag 1 juni 2009 @ 13:44
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:29 schreef jemoeder125 het volgende:

[..]

Voor datsoort mensen hebben ze de gasbarbeque uitgevonden.
Goeiedag zeg, inderdaad! Of doe het gevoon in de pan.

Paauwtjemaandag 1 juni 2009 @ 13:48
3x dat weber-ding van de Lidl gebruikt nu,perfect.
2/3 spiritus blokjes onderin volgooien met brikketen,20/30 minuten wachten en het is goed.
Is hier een blijvertje.
ikweethetooknietmaandag 1 juni 2009 @ 13:56
quote:
Op maandag 18 mei 2009 07:12 schreef Rauzer het volgende:[..]Ik heb me gek gepomt anders
Ik gebruik altijd de fohn uit de badkamer op de koude lucht stand
3 min maximaal
foxbowmaandag 1 juni 2009 @ 23:38
ik heb een potje met spiritus met daarin kurken staan, die branden goed en stinken niet, Ik leg er 2 in de bbq zet er een hoog leeg (verf)blik overheen met de onderkant eruit gesneden, kolen der op, lucifer der onder ,effe wapperen met wat karton en 20 minuten later kun je aan de gang
Skietdinsdag 2 juni 2009 @ 00:22
Zo een brikettenstarter kit in combinatie met een electrische staaf die je in het midden plaatst werkt ook erg goed. Geen gedoe met vuur en alles, gewoon even erin hangen en gaan.

Al is het zelf aansteken altijd wel leuk aan de waterkant met een biertje
LockonStratosdinsdag 2 juni 2009 @ 09:31
Zondag ook weer heerlijk gebarbequed
Ik ben echt de barbequekoning jwz _!

Gewoon oldschool op zoeen goedkoop supermarkt ding van 3 euro, hebben we al jaren.
Houtskool, paar briketten en wat aanmaakblokjes. Perfecte combo, aansteken en een half uur later kun je lekker grillen
kikoooooodinsdag 2 juni 2009 @ 13:57
Waar de fuck hebben jullie spiritus voor nodig?

Gewoon 2 a 3 aanmaakblokjes in een hoekje van de bbq, aansteken en daar een bergje kolen op leggen. Zodra die kolen warm zijn, verspreiden door de barbecue en briketten er overheen.
Nembrionicdinsdag 2 juni 2009 @ 14:03
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:28 schreef Rauzer het volgende:

[..]

Ik ben er vandaag twee uur mee bezig geweest. Brandolie had ik niet, en met aanmaakblokjes ging het niet zo snel.
Grote fail, echt waar