abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_69137241
Er is zo'n ding dat je kan gebruiken om de kolen snel heet te maken. Maar hoe heet zo'n ding en waar koop je die?
Willem-Jan van Puffelen
  zondag 17 mei 2009 @ 23:56:29 #2
58789 Snakey
-||||--------||||-
  zondag 17 mei 2009 @ 23:57:15 #3
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_69137390
quote:
Op zondag 17 mei 2009 23:51 schreef Rauzer het volgende:
Er is zo'n ding dat je kan gebruiken om de kolen snel heet te maken. Maar hoe heet zo'n ding en waar koop je die?
ja, er zijn verschillende namen voor dat ding maar je kan het in elke speciaalzaak kopen
zonnig Brasil
pi_69137398
Aanmaakblokje.
Patat Friet
  zondag 17 mei 2009 @ 23:57:38 #5
94218 Zeitgeist
Es lebe die Freiheit!
pi_69137407
aanmaakblokjes, spiritus?
The Light Is Leaving Us All
pi_69137452
- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
pi_69137597
quote:
Op zondag 17 mei 2009 23:59 schreef bas-beest het volgende:
dit ding???
Hippe shit, idd !
Willem-Jan van Puffelen
pi_69137622
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:05 schreef Rauzer het volgende:

[..]

Hippe shit, idd !
Die verkopen wij
Ehm... ok
pi_69137665
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:06 schreef Frumzel het volgende:

[..]

Die verkopen wij
Meer of minder dan 32, 95?
Willem-Jan van Puffelen
  maandag 18 mei 2009 @ 00:09:49 #10
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_69137682
Euro 95.
  maandag 18 mei 2009 @ 00:09:57 #11
58789 Snakey
-||||--------||||-
  maandag 18 mei 2009 @ 00:12:35 #12
220836 rinzzz
Zoekt en gij zult moe worden.
pi_69137743
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:05 schreef Rauzer het volgende:

[..]

Hippe shit, idd !
binnen 30 minuten hete kolen...

dat moet zonder zo'n ding toch nog wel sneller kunnen?
  maandag 18 mei 2009 @ 00:12:37 #13
14142 Daffodil31LE
Pienter Pookje
pi_69137744
Een doos widowmakers.
Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
  maandag 18 mei 2009 @ 00:21:24 #14
252113 jemoeder125
En je vader!
pi_69137943
quote:
Op maandag 18 mei 2009 @ 00:12 schreef rinzzz het volgende:

[..]

binnen 30 minuten hete kolen...

dat moet zonder zo'n ding toch nog wel sneller kunnen?
Tering... Binnen 30 minuten heb je een boom in stukken gezaagd, gekloofd, vuur gestookt, vuur in laten storten en kun je roosteren!

Gewoon houtskool + van die brandpasta, hooguit 10 minuten!
pi_69137989
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:12 schreef rinzzz het volgende:

[..]

binnen 30 minuten hete kolen...

dat moet zonder zo'n ding toch nog wel sneller kunnen?
dat was ook mijn idee...maar dat apparaat zal wel bedoeld zijn voor mensen die verder geen moeite willen doen met opletten of de kolen al grijs zijn enz.
Je pleurt de kolen in dat ding, slingert hem aan, wacht tot 'ie klaar is, pleurt de kolen op de BBQ en direct het vlees erop zonder verder moeilijk te doen.
- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
pi_69138103
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:12 schreef rinzzz het volgende:

[..]

binnen 30 minuten hete kolen...

dat moet zonder zo'n ding toch nog wel sneller kunnen?
Ik ben er vandaag twee uur mee bezig geweest. Brandolie had ik niet, en met aanmaakblokjes ging het niet zo snel.
Willem-Jan van Puffelen
  maandag 18 mei 2009 @ 00:29:07 #17
252113 jemoeder125
En je vader!
pi_69138109
quote:
Op maandag 18 mei 2009 @ 00:23 schreef bas-beest het volgende:

[..]

dat was ook mijn idee...maar dat apparaat zal wel bedoeld zijn voor mensen die verder geen moeite willen doen met opletten of de kolen al grijs zijn enz.
Je pleurt de kolen in dat ding, slingert hem aan, wacht tot 'ie klaar is, pleurt de kolen op de BBQ en direct het vlees erop zonder verder moeilijk te doen.
Voor datsoort mensen hebben ze de gasbarbeque uitgevonden.
pi_69138139
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:29 schreef jemoeder125 het volgende:

[..]

Voor datsoort mensen hebben ze de gasbarbeque uitgevonden.
Dat smaakt veel minder
Willem-Jan van Puffelen
  maandag 18 mei 2009 @ 00:32:28 #19
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_69138188
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:23 schreef bas-beest het volgende:
maar dat apparaat zal wel bedoeld zijn voor mensen die verder geen moeite willen doen met opletten of de kolen al grijs zijn enz.
Daar is het volgende apparaat voor

Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_69138227
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:32 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Daar is het volgende apparaat voor

[ afbeelding ]
die gebruik ik alleen voor de kooltjes van m'n waterpijp
- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
pi_69138321
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:29 schreef jemoeder125 het volgende:

[..]

Voor datsoort mensen hebben ze de gasbarbeque uitgevonden.
Die is makkelijk voor dagelijks gebruik hoor Mr echt bbqen doe je idd gwn zelf Met houtskool
  maandag 18 mei 2009 @ 00:41:21 #22
17061 mvt
blame Canada
pi_69138376
Daarom heb ik een collega een Barbecook BBQ cadeau gedaan voor zijn nieuwe huis. Papier in de koker, kolen er op, papier aansteken en wachten tot de kolen wit zijn! Ideaal
We were to understand there would be pie and punch?
pi_69138432
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:41 schreef mvt het volgende:
Daarom heb ik een collega een Barbecook BBQ cadeau gedaan voor zijn nieuwe huis. Papier in de koker, kolen er op, papier aansteken en wachten tot de kolen wit zijn! Ideaal
[ afbeelding ]
zon ding hebben wij ook. net of je een rookbom aansteekt en je kolen zijn dan nog niet warm.
:]
pi_69138489
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:28 schreef Rauzer het volgende:

[..]

Ik ben er vandaag twee uur mee bezig geweest. Brandolie had ik niet, en met aanmaakblokjes ging het niet zo snel.
Als je er verder geen lucht bij wappert of blaast kan ik me voorstellen dat het zo lang duurt
  maandag 18 mei 2009 @ 00:55:19 #25
202014 JJH
Knetter. O+
pi_69138574

Will do the trick.
pi_69138581
Wat een stel noobs ook met aanmaakblokjes en al d ie andere rommel, ik doe het met wat lucifers en een paar stukjes papier.
  maandag 18 mei 2009 @ 01:00:04 #27
17061 mvt
blame Canada
pi_69138640
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:45 schreef wootahH het volgende:

[..]

zon ding hebben wij ook. net of je een rookbom aansteekt en je kolen zijn dan nog niet warm.
wat voor papier? Genoeg papier voor een lekker fikkie? genoeg kolen?

Niets mis mee deze avond. Kolen goed op het midden opbouwen, flinke berg, werden allemaal lekker wit/rood. Tikje er tegen, mooi verdelen over de bak en uren plezier
We were to understand there would be pie and punch?
pi_69140194
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:49 schreef Ro_bin het volgende:

[..]

Als je er verder geen lucht bij wappert of blaast kan ik me voorstellen dat het zo lang duurt
Ik heb me gek gepomt anders
Willem-Jan van Puffelen
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 18 mei 2009 @ 07:16:20 #29
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_69140208
Zo'n ding werkt als een tierelier Hier in DLD kosten ze bij Aldi of Lidl een euro of 7 Houtskool bovenin, prop papier met een aanmaakblokje onderin en fikken maar.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 18 mei 2009 @ 08:04:49 #30
162594 dikkekaas
crazy legoracer
pi_69140464
quote:
Op maandag 18 mei 2009 07:16 schreef Rewimo het volgende:
Zo'n ding werkt als een tierelier Hier in DLD kosten ze bij Aldi of Lidl een euro of 7 Houtskool bovenin, prop papier met een aanmaakblokje onderin en fikken maar.
Idd, er zijn vast prima producten van andere merken dan Weber die dit goed kunnen. Blokker misschien ook? Makro heeft in elk geval de Weber.
  maandag 18 mei 2009 @ 09:03:35 #31
119709 Koppe
Ff nog wat bedenken
pi_69141134
Zo`n 3 weken geleden zo`n ding bij de lidl gekocht voor 7 of 8 Euro,zijn flinke dingen en ziet er degelijk uit.
Nog niet geprobeerd,mischien aankomend weekend maar eens proberen.
  maandag 18 mei 2009 @ 10:30:38 #32
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_69143280
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  maandag 18 mei 2009 @ 10:36:01 #33
252113 jemoeder125
En je vader!
pi_69143430
quote:
Mja jammer dat de BBQ vervolgens weggesmolten is
pi_69143786
Gewoon de gasbrander erop
  maandag 18 mei 2009 @ 11:18:59 #35
130803 Gripper
Get a grip
pi_69144687
De beste oplossing is nog altijd: om 4 uur de BBQ aansteken, en rustig met een biertje erbij de (minstens een nacht gemarineerde) stukken vlees aan spiezen rijgen, salade maken, stokbrood en sauzen klaarzetten. Tussendoor regelmatig even je vuur checken, herverdelen, kooltjes erbij, etc. Om een uur of 6 is de BBQ dan prima op temperatuur
Het enige wat je hiervoor nodig hebt is ruim voldoende tijd...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 18 mei 2009 @ 11:51:11 #36
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_69145800
quote:
Op zondag 17 mei 2009 23:51 schreef Rauzer het volgende:
Er is zo'n ding dat je kan gebruiken om de kolen snel heet te maken. Maar hoe heet zo'n ding en waar koop je die?
Brikettenstarten, o.a. van Weber. Heb er zelf al jáááren eentje in gebruik.

Dit ding dus: http://www.adinterieursho(...)brikettenstarterset/
Werkt overigens óók met gewone houtskool als je niet te kleine stukjes gebruikt.
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  maandag 18 mei 2009 @ 11:58:53 #37
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_69146021
quote:
Op maandag 18 mei 2009 11:18 schreef Gripper het volgende:
De beste oplossing is nog altijd: om 4 uur de BBQ aansteken, en rustig met een biertje erbij de (minstens een nacht gemarineerde) stukken vlees aan spiezen rijgen, salade maken, stokbrood en sauzen klaarzetten. Tussendoor regelmatig even je vuur checken, herverdelen, kooltjes erbij, etc. Om een uur of 6 is de BBQ dan prima op temperatuur
Het enige wat je hiervoor nodig hebt is ruim voldoende tijd...
2 uur? 30 minuten! Je moet gewoon onderop een paar aanmaakblokjes leggen, en dan de briketten daarop stapelen, zo hoog mogelijk, zodat je een beetje een schoorsteeneffect krijgt. Zo doe ik het dus ook. Eerst BBQ aansteken, dan vlees en zooi klaarzetten, ff biertje drinken en dan aan de slag
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  maandag 18 mei 2009 @ 12:11:56 #38
240591 LockonStratos
Ever vigilant
pi_69146377
quote:
Op zondag 17 mei 2009 23:59 schreef bas-beest het volgende:
dit ding???
Dat is echt voor kneuzen die niet kunnen barbecueen....
Vigilante +1 The Coon strikes again!
Op vrijdag 10 juli 2009 09:51 schreef Zith het volgende:
TS is met z'n çollega's lunchtsverkeersleider op de comodoren.
  maandag 18 mei 2009 @ 12:39:18 #39
130803 Gripper
Get a grip
pi_69147289
quote:
Op maandag 18 mei 2009 11:58 schreef Catbert het volgende:

[..]

2 uur? 30 minuten! Je moet gewoon onderop een paar aanmaakblokjes leggen, en dan de briketten daarop stapelen, zo hoog mogelijk, zodat je een beetje een schoorsteeneffect krijgt. Zo doe ik het dus ook. Eerst BBQ aansteken, dan vlees en zooi klaarzetten, ff biertje drinken en dan aan de slag
Wat jij wil. In 2 uur kun je wel meer bier drinken dan in 30 minuten
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 18 mei 2009 @ 13:42:33 #40
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_69149366
quote:
Op maandag 18 mei 2009 12:39 schreef Gripper het volgende:
Wat jij wil. In 2 uur kun je wel meer bier drinken dan in 30 minuten
Ja, en sowieso is bier drinken op een nuchtere maag veel efficienter!
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  maandag 18 mei 2009 @ 14:03:13 #41
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_69150127
http://images.google.nl/images?hl=nl&um=1&sa=1&q=briquet+bbq&btnG=Afbeeldingen+zoeken&aq=f&oq=

Rechtsonder

Zo'n ding met zwavel moet je hebben.
Vuurtje op 't midden en dat hele ding brand mooi allles aan.
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
pi_69150688
wat is er mis met een halve bus spiritus?
pi_69151478


zo deden wij dat in zweden
pi_69151666
quote:
Op maandag 18 mei 2009 14:43 schreef Salatrel het volgende:
[ afbeelding ]

zo deden wij dat in zweden
als je graag het brandwondencentrum van binnen wil zien moet je dat vooral blijven doen

ik heb ook die weber briketten starter en die is ideaal voor het aansteken van briketten. duurt tussen de 15 a 30 minuten voordat alle briketten mooi grijs zijn (verschilt per merk/type briketten).

voor houtskool gebruiken we gewoon altijd wat spiritus: daar heb je die brikettenstarter helemaal niet voor nodig (is dan zelfs onhandiger)
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
  maandag 18 mei 2009 @ 14:50:43 #45
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_69151746
quote:
Op maandag 18 mei 2009 14:48 schreef Leipo666 het volgende:
als je graag het brandwondencentrum van binnen wil zien moet je dat vooral blijven doen
Die gel valt wel mee. Staat natuurlijk ook op dat je het niet met een al brandend vuur mag gebruiken, maar als je een beetje oppast gaat d'r niks mis mee.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
pi_69152002
quote:
Op maandag 18 mei 2009 14:50 schreef Catbert het volgende:

[..]

Die gel valt wel mee. Staat natuurlijk ook op dat je het niet met een al brandend vuur mag gebruiken, maar als je een beetje oppast gaat d'r niks mis mee.
toch kun je beter van te voren genoeg erop spuiten en het dan pas aansteken
ieder jaar lees je weer over slachtoffers (en dan vaak niet eens degene die de fles in zijn of haar handen heeft). dus als iemand dit topic vind via google omdat hij of zij wil weten hoe je een BBQ aansteekt: zo dus niet!
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_69152503
tuuurlijk wel. iedereen netjes op afstand
pi_69156026
quote:
Op zondag 17 mei 2009 23:56 schreef Snakey het volgende:
Lucifer.
Hail satan!
pi_69156104
quote:
Op maandag 18 mei 2009 14:43 schreef Salatrel het volgende:
[ afbeelding ]

zo deden wij dat in zweden
Ik waardeer in ieder geval dat jullie een foto maakten van het moment voor het geval dat.
Liveleak moet ergens zijn materiaal vandaan halen.
  maandag 18 mei 2009 @ 19:26:51 #50
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_69160709
quote:
Op maandag 18 mei 2009 14:18 schreef brascoo het volgende:
wat is er mis met een halve bus spiritus?
Ontbrandt iets te snel. Je kunt beter petroleum nemen. Het stinkt misschien een beetje, maar branden doet het!
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  maandag 1 juni 2009 @ 10:59:23 #51
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_69596727
Gisteren was het weer eens barbecue tijd, de eerste keer van het seizoen.

[context]
- De barbecue heeft de hele winter buiten gestaan
- Het is een model met deksel
- Kan dat zo maar dan? Ja, het is een Weber
[/context]

Er bleek nog een behoorlijke laag briketten in te zitten van de laatste keer vorig jaar. Zuinig als ik ben heb ik die in mijn 'brikettenstarter' (zie hogerop in dit topic) geladen, schep nieuwe kool er op, paar houtjes er onder en aan met die banaan.

Wat bleek: er had zich een spinnenkolonie in de brikettenstarten gevestigd die in hoog tempo de benen (alle acht) namen toe de vlammen ze om de oren sloegen.

Wat erger was: de overwinterde briketten waren zo vochtig als de neten en hadden de vorige keer blijkbaar nogal wat vet opgezogen. Het gevolg was een vreselijke rookbom, zo erg, dat ik maar even een excuses over de schutting heb geroepen richting de buurman.

Maar goed: toe ze eenmaal goed heet waren en niet meer rookten was het weer een prima eetbelevenis!

[bonus]
Laatste restje olijfolie op de hete kolen gegooid, instant GROTE vlammen en rook die drie straten verder nog te zien/ruiken was
[/bonus]
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  maandag 1 juni 2009 @ 11:39:41 #52
102582 Asics
Asics HIGH !!!
pi_69597547
gasbrander
Asics neemt de tijd.
Asics geniet. Lees mijn columns op http://www.raaskal.com
pi_69598526
quote:
Op maandag 18 mei 2009 11:18 schreef Gripper het volgende:
De beste oplossing is nog altijd: om 4 uur de BBQ aansteken, en rustig met een biertje erbij de (minstens een nacht gemarineerde) stukken vlees aan spiezen rijgen, salade maken, stokbrood en sauzen klaarzetten. Tussendoor regelmatig even je vuur checken, herverdelen, kooltjes erbij, etc. Om een uur of 6 is de BBQ dan prima op temperatuur
Het enige wat je hiervoor nodig hebt is ruim voldoende tijd...
Wat hij zegt.
Gewoon op je gemak, lekker alles op zijn tijd.
pi_69600311
Mij is het inmiddels ook gelukt, zonder dat weber-ding . Briketten onderop, kleine stukjes aanmaakblok eroverheen, zoveel mogelijk. Houtskool erop, wat spiritus erover gieten, één lucifer erbij en binnen het uur staat ie aan
Willem-Jan van Puffelen
pi_69600918
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:29 schreef jemoeder125 het volgende:

[..]

Voor datsoort mensen hebben ze de gasbarbeque uitgevonden.
Goeiedag zeg, inderdaad! Of doe het gevoon in de pan.

How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  maandag 1 juni 2009 @ 13:48:53 #56
142476 Paauwtje
Ff wat bedenken.
pi_69601054
3x dat weber-ding van de Lidl gebruikt nu,perfect.
2/3 spiritus blokjes onderin volgooien met brikketen,20/30 minuten wachten en het is goed.
Is hier een blijvertje.
  maandag 1 juni 2009 @ 13:56:49 #57
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_69601300
quote:
Op maandag 18 mei 2009 07:12 schreef Rauzer het volgende:[..]Ik heb me gek gepomt anders
Ik gebruik altijd de fohn uit de badkamer op de koude lucht stand
3 min maximaal
pi_69621243
ik heb een potje met spiritus met daarin kurken staan, die branden goed en stinken niet, Ik leg er 2 in de bbq zet er een hoog leeg (verf)blik overheen met de onderkant eruit gesneden, kolen der op, lucifer der onder ,effe wapperen met wat karton en 20 minuten later kun je aan de gang
pi_69622660
Zo een brikettenstarter kit in combinatie met een electrische staaf die je in het midden plaatst werkt ook erg goed. Geen gedoe met vuur en alles, gewoon even erin hangen en gaan.

Al is het zelf aansteken altijd wel leuk aan de waterkant met een biertje
  dinsdag 2 juni 2009 @ 09:31:47 #60
240591 LockonStratos
Ever vigilant
pi_69626452
Zondag ook weer heerlijk gebarbequed
Ik ben echt de barbequekoning jwz _!

Gewoon oldschool op zoeen goedkoop supermarkt ding van 3 euro, hebben we al jaren.
Houtskool, paar briketten en wat aanmaakblokjes. Perfecte combo, aansteken en een half uur later kun je lekker grillen
Vigilante +1 The Coon strikes again!
Op vrijdag 10 juli 2009 09:51 schreef Zith het volgende:
TS is met z'n çollega's lunchtsverkeersleider op de comodoren.
pi_69633009
Waar de fuck hebben jullie spiritus voor nodig?

Gewoon 2 a 3 aanmaakblokjes in een hoekje van de bbq, aansteken en daar een bergje kolen op leggen. Zodra die kolen warm zijn, verspreiden door de barbecue en briketten er overheen.
  dinsdag 2 juni 2009 @ 14:03:55 #62
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_69633164
quote:
Op maandag 18 mei 2009 00:28 schreef Rauzer het volgende:

[..]

Ik ben er vandaag twee uur mee bezig geweest. Brandolie had ik niet, en met aanmaakblokjes ging het niet zo snel.
Grote fail, echt waar
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')