abonnement Unibet Coolblue
pi_69355424
Mijn id verloopt in 2011

wat ik dan gewoon doe, lekker lijm smeren op me vingers, lekker kliederen en zo naar het gemeentehuis gaan
  zondag 24 mei 2009 @ 17:25:21 #177
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_69355548
Lees ik het nou goed dat Nederland handelt in strijd met Europese uitspraken?
Ik doel op de uitspraak van de Europese Rechter waarin staat dat DNA en vingerafdrukken bewaren in strijd is met het recht op een privéleven.

http://www.trouw.nl/nieuw(...)DNA-databank_af.html

Wordt nog een interessante discussie in NL. Mijn paspoort is nog 2 jaar geldig, ik kijk het dus nog even aan. Woon inmiddels al meer dan 1 jaar niet meer in Nederland en er is sowieso een kans dat ik tegen de tijd dat ik moet verlengen een ander paspoort heb, toch heb ik liever het Nederlandse paspoort als reisdocument.
Neerkomen wel!
pi_69355601
Meh best vies dit, ook nog omdat de uniekheid van een vingerafdruk een volledig "black swan" idee is.
mn id loopt nog tot 2012 maar als ik straks die meuk moet inleveren word ik daar toch niet blij van, het komt in een database, die dus gekraakt kan worden en ik loop continu mn id uit te zenden. Denk wel dat ik mn ID dan in ga pakken, best sneu, maar heb geen zin in het feit dat iedereen die ¤250 kan missen, mijn ID kan uitlezen. :S
pi_69355644
quote:
Op zondag 24 mei 2009 17:15 schreef Desima het volgende:

[..]

Hallo, nieuw hier, maar wel enigzins betrokken bij dit onderwerp.

Ik heb de uitspraak gelezen, persbericht erover is hier te vinden. Het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens [EVRM] en wel art. 8; biedt bescherming van persoonlijke gegevens. De zaak van S. en M. Marper v. UK heeft vooral betrekking op dat het bewaren van persoonlijke gegevens (waaronder ook DNA) van verdachten in een strafzaak, ook na vrijspraak, niet proportioneel is. Art. 8 (de bescherming van persoonlijke gegevens) kan namelijk ingeperkt worden in het maatschappelijke belang, mits die inperkingen voldoen aan de vereisten van proportionaliteit (geen overdreven maatregel) en subsidiariteit (alleen maatregelen binnen de bevoegdheid van Lidstaat/EU). Maw dat zegt nog niks over dat vingerafdrukken in de RFID-chip wel of niet zouden mogen; maar geeft wel aan dat het Europese Hof voor de Rechten van de Mens [EHRM] het opslaan van vingerafdrukken een redelijk verstrekkende maatregel vindt.
Ik denk inderdaad dat zo'n registratie als deze haar weg zal vinden naar de rechter en dat het dan aan de Nederlandse staat haar juristen zal zijn om aan te tonen dat centrale, landelijke, preventieve registratie van vingerafdrukken op de RFID-chip een maatregel is die voldoet aan de eisen van art. 8 EVRM ter beperking van de daarin omschreven vrijheden. Het doel achter de RFID-chip + vingerafdrukken is het tegengaan van paspoortfraude, ook met het oog op terrorisme. Nou heben we het geluk dat de rechters van het EHMR niet zo snel dubbelklappen zodra iemand "terrorisme" roept en vervolgens alles maar goed vindt, dus er is een kans aanwezig dat die registratie van vingerafdrukken inderdaad in strijd zal worden gevonden met art. 8 EVRM.
Mijn tip: Volg het advies van deze topicstarter op, want iemand zal de weg moeten banen naar het EHRM en die weg duurt lang, kost veel tijd, kost veel geld en moeite en dat is niet een weg die je graag wilt bewandelen.

Disclaimer: Ik werk niet voor Superjuristen Inc., de EC of wat dan ook, dit is mijn puur persoonlijke (non-peer-reviewed) interpretatie van de feiten en ik kan het fout hebben.
Dank voor het schijnen van jouw licht op deze uitspraak.
Ik heb het stuk ook doorgelezen en daar kwam inderdaad naar voren dat het in elk geval niet is toegestaan om je vingerafdrukken tussen die van criminelen te hebben als je zelf onschuldig bent, te stigmatiserend.

In deze post (ander topic) heb ik wat relevante delen gezet van het document.
quote:
[..] the retention of fingerprints constitutes an interference with the right to respect for private life.
quote:
Article 8 provides, so far as relevant, as follows:

“1. Everyone has the right to respect for his private ... life ...

2. There shall be no interference by a public authority with the exercise of this right except such as is in accordance with the law and is necessary in a democratic society ... for the prevention of disorder or crime...”
Wat in mijns inziens ook betekent dat ook niet van onschuldigen, in een andere database vol onschuldigen, de vingerafdrukken mogen worden opgeslagen. Maar hoe dit precies zit.. ik denk dat voor het definitieve antwoord hierop iemand inderdaad de weg naar het Europese Hof moet bewandelen.
quote:
Op zondag 24 mei 2009 17:18 schreef Lonaa het volgende:
Ik zit er over na te denken...

Mijn ID is nog geldig tot november, dus opzich kan dat wel, toch?

5 jaar is de moeite waard om uit te stellen.
Ja, dat kan prima. Meestal krijg je vijf maanden voor het verlopen van je identiteitsbewijs een brief van je gemeente, dus zal je die wellicht in Juni krijgen. Maar je bent dan dus precies op tijd, op eigen initiatief.
pi_69356301
quote:
Op zondag 24 mei 2009 17:28 schreef OldJeller het volgende:

[..]

Dank voor het schijnen van jouw licht op deze uitspraak.
Ik heb het stuk ook doorgelezen en daar kwam inderdaad naar voren dat het in elk geval niet is toegestaan om je vingerafdrukken tussen die van criminelen te hebben als je zelf onschuldig bent, te stigmatiserend.

In deze post (ander topic) heb ik wat relevante delen gezet van het document.
[..]


[..]

Wat in mijns inziens ook betekent dat ook niet van onschuldigen, in een andere database vol onschuldigen, de vingerafdrukken mogen worden opgeslagen. Maar hoe dit precies zit.. ik denk dat voor het definitieve antwoord hierop iemand inderdaad de weg naar het Europese Hof moet bewandelen.
[...]
Haha, ja, ik zie het. Het onderwerp is aardig uitgepluisd hier. En inderdaad het stigmatiseren speelde ook een grote rol. Maar wat je als laatste zegt, is volgens mij ook de hamvraag. Ik denk dat hele S. en Marper v UK-verhaal wel een indicatie is van hoe het EHRM over vingerafdrukken denkt, maar dit is natuurlijk een heel ander geval. We gaan het zien en ik ga in ieder geval niet degene zijn die het aan den lijve moet ondervinden. Beroep bij het EHRM, incl. voorgaande paden, is onderhand een tienjarenplan... Laten we hopen dat het allemaal weer neergeschoten wordt op termijn. Somige maatregelen kan ik begrijpen, maar dit hele vingerafdrukken-verhaal draagt in mijn ogen niks bij en ook daarover zijn voldoende onderzoeken naar geweest als ik zo eens op dit forum rondkijk.
pi_69358111
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 17:52 schreef OldJeller het volgende:

[..]

Dan krijg je een tijdelijk identiteitsbewijs (noodpaspoort) dat één jaar geldig is.
Als na je dat jaar weer een nieuw identiteitsbewijs wil aanvragen en weer zoiets doet, dan krijg je waarschijnlijk een aantekening en een gesprek.
Een aantekening en een gesprek? Een gesprek met wie? De gemeenteambtenaar die je vingerafdrukken moet afnemen? Boeiend
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:22 schreef OldJeller het volgende:

[..]

Ik betwijfel dus of het daarbij blijft.
Een noodpaspoort is echt enkel voor noodsituaties. Als je ieder jaar met afgeschuurde vingertoppen een noodpaspoort komt ophalen, dan worden daar op een gegeven moment toch wel vraagtekens bijgezet.
En aangezien het verplicht is, kan dat resulteren dat je in aanraking komt met de politie.
Ja, nouja, dan moeten we het maar definietief doen he.. eventjes op een hete gril duwen. Op internet staan zat methodes..
Er gaat niets boven Groningen
  zondag 24 mei 2009 @ 18:48:21 #182
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_69358420
Mijn paspoort verloopt eind januari, maar ik ga mooi voor 28 juni een nieuwe halen
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_69358771
Tvp. Mjine verloopt in september .
pi_69359274
Die van mij in februari.. verdomme.. dat is nog meer als een half jaar geldig.
Er gaat niets boven Groningen
pi_69359512
Zou er een mogelijkheid kunnen zijn om eronder uit te komen? Echt belachelijk dat Nederland dit doet, terwijl in Duitsland dit gewoon optioneel is.
  Moderator zondag 24 mei 2009 @ 19:33:00 #186
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_69359649
Lol wat een hoop huilies om niks. (Hier gaat zeker commentaar op komen )

Mijne loopt tot 2010, en ik wacht gewoon tot 2010. Ze kunnen van mij een vingerafdruk krijgen. Een vinger naar hun keuze. Ze mogen een iris scan maken, ze mogen mn stem op nemen (voor stem verificatie), of dna van me afnemen, ze mogen zelfs een foto van mijn zwans(je) als ze die willen hebben

Waarom? Ik ben niet zo'n doemdenker en bang dat ze alles van me weten. Ik heb immers niets te verbergen
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_69359665
het zou me echt werkelijk een rotzorg zijn of ze mijn vingerafdruk hebben ga je druk maken om iets nuttigs
pi_69359669
Misschien een burgerinitiatief voor de 2e kamer beginnen.. of rellen gaan organiseren..
Er gaat niets boven Groningen
  zondag 24 mei 2009 @ 19:44:24 #189
67978 HenryHill
Fake it 'till you make it
pi_69359967
quote:
Op zondag 24 mei 2009 12:43 schreef ASroma het volgende:
waarom is hierzo weinig over bekend? waar de fuck is de media als je ze echt nodig hebt? neeeee yolanthe gate is veel belangrijker fukin hell
Ja, idd...
quote:
ik ga voor 28 juni ook maar ff een nieuwe aanvragen en dan idd hopen dat het binnen 5 jaar wordt afgeschaft. Wat wel niet zo zal zijn, als je eenmaal in zon database staat is de stap naar iris-scan zo gemaakt. Dit soort dingen zijn makkelijk in te voeren, maar het terugdraaien ervan is vrij complex dan wel niet onmogelijk.

anyhow ff praktische vraag kan je zo een nieuw paspoort aanvragen (mijne loopt af in 2012) of moet je idd aangifte doen bij de politie ivm vermissing?
Ik zit nog even in dubio, met name omdat ik er een heel hard hoofd in heb dat dit in de komende 5 jaar nog teruggedraaid gaat worden.

Realiseert iedereen zich trouwens wel dat we nu met z'n allen graag een RFID-paspoort/ID (het vorige hete hangijzer) willen hebben, zolang er maar geen vingerafdrukken opstaan? Ik zie het ook nog wel gebeuren dat je over 1,5 jaar DNA of iets anders moet afgeven, en dat iedereen opeens liever een paspoort heeft met zijn vingerafdrukken erop.

Uiteindelijk zie ik dit niet meer goedkomen, eigenlijk.
So this is how liberty dies... with thunderous applause.
Truth? What's so great about the truth? Try lying for a change, it's the currency of the world
pi_69360116
quote:
Op zondag 24 mei 2009 19:33 schreef onlogisch het volgende:
Lol wat een hoop huilies om niks. (Hier gaat zeker commentaar op komen )

Mijne loopt tot 2010, en ik wacht gewoon tot 2010. Ze kunnen van mij een vingerafdruk krijgen. Een vinger naar hun keuze. Ze mogen een iris scan maken, ze mogen mn stem op nemen (voor stem verificatie), of dna van me afnemen, ze mogen zelfs een foto van mijn zwans(je) als ze die willen hebben

Waarom? Ik ben niet zo'n doemdenker en bang dat ze alles van me weten. Ik heb immers niets te verbergen
Het huidige systeem is juist zo ontworpen dat de burger tegen de staat beschermd moet worden, denk aan de scheiding der machten. Maar al zou de staat en iedereen die daar werkt alleen maar goeds in de zin hebben: niemand weet wie in de toekomst aan die informatie kan komen. In Liechtenstein werd een cd'tje verloren met daarop alle bankrekeningen van miljonairs erop. Constant worden onversleutelde usb-sticks verloren, etc. Ook kunnen systemen gehackt worden, of er kan een dictator komen. Bovendien is het nooit op welke manier dan ook aangetoond dat dit werkelijk terrorisme voorkomt.
  Moderator zondag 24 mei 2009 @ 20:34:58 #191
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_69361500
quote:
Op zondag 24 mei 2009 19:49 schreef Athlon_2o0o het volgende:

[..]

Het huidige systeem is juist zo ontworpen dat de burger tegen de staat beschermd moet worden, denk aan de scheiding der machten. Maar al zou de staat en iedereen die daar werkt alleen maar goeds in de zin hebben: niemand weet wie in de toekomst aan die informatie kan komen. In Liechtenstein werd een cd'tje verloren met daarop alle bankrekeningen van miljonairs erop. Constant worden onversleutelde usb-sticks verloren, etc. Ook kunnen systemen gehackt worden, of er kan een dictator komen. Bovendien is het nooit op welke manier dan ook aangetoond dat dit werkelijk terrorisme voorkomt.
Ok, maar wat is je probleem nou?
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_69361725
quote:
Op zondag 24 mei 2009 20:34 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Ok, maar wat is je probleem nou?
Dit: waarom zou je gegevens opslaan terwijl je niet weet wie daar later allemaal misbruik van kan maken? RFID-chips kunnen op afstand uitgelezen worden bijvoorbeeld. Politie en justitie kunnen door middel van foute matches verkeerde personen verdacht maken.
pi_69363508
Het gaat ze gewoon niks aan.. Wat willen ze hierna opslaan in je paspoort? Welke kleur je stront heeft? Wat je iedere dag eet? Hoeveel paracetamol je neemt? Hoe laat je naar bed gaat? Of je de kraan wel uit doet tijdens het tandenpoetsen?

En als dat allemaal zo lekker beveiligd wordt als die rfid chip..
Er gaat niets boven Groningen
  zondag 24 mei 2009 @ 22:06:17 #194
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_69364917
Hmm Ik zal morgen maar eens een nieuwe id-kaart aanvragen. Dit is allemaal wel behoorlijk kut moet ik zeggen.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  zondag 24 mei 2009 @ 22:07:54 #195
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_69364983
Ik wist dit trouwens niet eens, voordat ik dit topic las. Meer mensen die dat hebben, of heb ik gewoon niet goed opgelet en is het al uitgebreid in het nieuws geweest?
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  Redactie Frontpage zondag 24 mei 2009 @ 22:14:38 #196
145738 superworm
is erbij
pi_69365282
quote:
Op zondag 24 mei 2009 22:07 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Ik wist dit trouwens niet eens, voordat ik dit topic las. Meer mensen die dat hebben, of heb ik gewoon niet goed opgelet en is het al uitgebreid in het nieuws geweest?
Het is jaren geleden in het nieuws geweest, maar sinds het besluit genomen is in 2005 hoor je er heel weinig over. Wordt bewust stil gehouden. Als je erop google't, zijn dit topic en het FP-berichtje van vandaag 2 hits in de top-10. Er is geen tegenbeweging, niks. Zorgwekkend...
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_69366022
quote:
Op zondag 24 mei 2009 19:33 schreef onlogisch het volgende:
Waarom? Ik ben niet zo'n doemdenker en bang dat ze alles van me weten. Ik heb immers niets te verbergen
Ikke wel en mijn vingerafdrukken lijken extreem veel op de jouwe!
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_69366105
quote:
Op zondag 24 mei 2009 19:44 schreef HenryHill het volgende:
Realiseert iedereen zich trouwens wel dat we nu met z'n allen graag een RFID-paspoort/ID (het vorige hete hangijzer) willen hebben, zolang er maar geen vingerafdrukken opstaan?
Liever ook dat niet inderdaad, maar goed, mijn ID verloopt over een jaar toch, dus dan maar een jaar eerder vernieuwen.

Als straks DNA ook verplicht word ga ik wel een rijbewijs halen en stop ik wel met reizen buiten Europa ofzo/
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_69366646
quote:
Op zondag 24 mei 2009 22:30 schreef LintuxCx het volgende:

[..]

Liever ook dat niet inderdaad, maar goed, mijn ID verloopt over een jaar toch, dus dan maar een jaar eerder vernieuwen.

Als straks DNA ook verplicht word ga ik wel een rijbewijs halen en stop ik wel met reizen buiten Europa ofzo/
Hé verdomd! Dat is een goeie, ik hoef mijn IDkaart voorlopig helemaal niet te verlengen..
Er gaat niets boven Groningen
  zondag 24 mei 2009 @ 22:49:08 #200
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_69366937
quote:
Op zondag 24 mei 2009 22:14 schreef superworm het volgende:

[..]

Het is jaren geleden in het nieuws geweest, maar sinds het besluit genomen is in 2005 hoor je er heel weinig over. Wordt bewust stil gehouden. Als je erop google't, zijn dit topic en het FP-berichtje van vandaag 2 hits in de top-10. Er is geen tegenbeweging, niks. Zorgwekkend...
Verontrustend inderdaad, het gebrek aan aandacht voor de kwestie. Het is toch een behoorlijk grote stap op weg naar de politiestaat.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')