Het is nog de vraag óf ze het gaan vindenquote:Op dinsdag 9 februari 2010 17:46 schreef donzine het volgende:
TVP
Wanneer gaan ze nou dat higs deeltje vinden?
Beetje optimistisch blijven :p Maar wanneer komen we er achter óf we het gaan vinden?quote:Op dinsdag 9 februari 2010 17:57 schreef BasementDweller het volgende:
[..]
Het is nog de vraag óf ze het gaan vinden
09-02-2010quote:Op dinsdag 9 februari 2010 17:46 schreef donzine het volgende:
TVP
Wanneer gaan ze nou dat higs deeltje vinden?
De LHC heeft meer dingen te doen behalve Higgsdeeltjes te vinden.quote:Op zaterdag 13 februari 2010 11:00 schreef FokCrash het volgende:net als je dacht dat het weer niet erger kon met dit ding...
![]()
Nou, sluit die tent dan maar weer ofzo, als het hele doel van de Lhc niet meer gehaald kan worden.
Als het Higgs deeltje niet bestaat dan betekent het dan de theorie niet klopt. Het betekent niet dat de hele operatie voor niks is geweest.quote:Op zaterdag 13 februari 2010 11:00 schreef FokCrash het volgende:net als je dacht dat het weer niet erger kon met dit ding...
![]()
Nou, sluit die tent dan maar weer ofzo, als het hele doel van de Lhc niet meer gehaald kan worden.
Dat is helaas denk ik wel hoe veel mensen zullen denkenquote:Op zaterdag 13 februari 2010 14:06 schreef Pakspul het volgende:
[..]
Als het Higgs deeltje niet bestaat dan betekent het dan de theorie niet klopt. Het betekent niet dat de hele operatie voor niks is geweest.
Vanaf waar ik het bold heb gemaakt raak ik je kwijtquote:Op zaterdag 13 februari 2010 14:17 schreef Haushofer het volgende:
Ik had afgelopen week een cursus over "SUSY fenomenologie", en daarin werd ook al de "paradox" neergezet dat theoretisch gezien het veel interessanter is als het Higgsdeeltje niet wordt gevonden, terwijl het financieel gezien nogal een strop zou kunnen zijn omdat politici dan al gauw zullen roepen dat het verspild geld is geweest.
Maar ik denk dat dat wel belangrijk is om te benadrukken: als het Higgsdeeltje wordt gevonden, zou dan aan de ene kant een triomf zijn van het standaardmodel. Aan de andere kant denk ik dat veel fysici het ook wel een beetje saai zouden vinden.
Ook als het Higgsdeeltje wel zou bestaan, maar veel zwaarder is dan gedacht, dan heeft het voor supersymmetrie nogal wat gevolgen; een supersymmetrisch standaardmodel vereist volgens mij een nogal licht Higgsdeeltje in de orde van 100 GeV.
De "simpelste" manier om het standaardmodel supersymmetrisch te maken wordt MSSM genoemd, "Minimal Supersymmetric Standard Model" genoemd. Deze extensie lost een aantal problemen op, bijvoorbeeld "natuurlijkheid", het hiërarchie probleem (door radiatieve correcties op de massa logaritmisch te maken) en de unificatie van de drie krachten in het standaardmodel.quote:Op zaterdag 13 februari 2010 14:19 schreef Pakspul het volgende:
[..]
Vanaf waar ik het bold heb gemaakt raak ik je kwijtKun je het in Jip en Janneke taal uitleggen
![]()
Veel mensen hebben een ondergeschikte mening.quote:Op zaterdag 13 februari 2010 14:17 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Dat is helaas denk ik wel hoe veel mensen zullen denken
Het is geen kwestie van niet zoeken. Het is de vraag of ze het deeltje vinden met de lager energieën waar ze mee gaan draaien.quote:Op maandag 15 februari 2010 00:57 schreef Fatihtjuh het volgende:
Is het nieuwsbericht dat het CERN de higgsboson niet meer gaat zoeken officieel?
Het is idd zoals de poster boven mij al noemt niet een kwestie van niet meer zoeken, alleen de kans dat ze hem vinden is kleiner...quote:Op maandag 15 februari 2010 00:57 schreef Fatihtjuh het volgende:
Is het nieuwsbericht dat het CERN de higgsboson niet meer gaat zoeken officieel?
Ik vind het jammer dat er met dit soort dingen niet helemaal wordt samengewerkt, waarom twee van die dingen als 1tje genoeg is?quote:Op maandag 15 februari 2010 14:22 schreef Fatihtjuh het volgende:
Maar de Amerikanen draaien toch maar op 1tev terwijl de LHC op 3,5tev draait?
Meeeeh, Amerika moet weer met alles het eerste zijn. Konden we eens trots zijn dat ze met ons belastingsgeld iets spectaculairs gingen vinden.
Jij zou nog steeds in een auto van na WO1 willen rijden? Hoezo niet? Hij doet het toch?quote:Op maandag 15 februari 2010 14:37 schreef donzine het volgende:
[..]
Ik vind het jammer dat er met dit soort dingen niet helemaal wordt samengewerkt, waarom twee van die dingen als 1tje genoeg is?
Nice, zal als ik mijn nieuwe pc binnen heb dat project ook toevoegen.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 13:07 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Ze zijn begonnen!![]()
[ afbeelding ]
WTF!Censuur!
[ afbeelding ]
![]()
Nuquote:Deeltjesversneller komt jaar stil te liggen
Uitgegeven: 10 maart 2010 11:09
GENEVE - De grootste deeltjesversneller ter wereld, de Large Hadron Collider (LHC) bij Genève, kampt opnieuw met tegenslag.
© Novum
Vanaf eind 2011 komt de machine een jaar lang stil te liggen wegens noodzakelijk onderhoud. Dat meldde de BBC woensdag.
Steve Myers, een directeur bij het Europees Centrum voor Nucleair Onderzoek (CERN), zei tegen de Britse publieke omroep dat er een aantal constructiefouten zijn gemaakt.
De cirkelvormige tunnel met een lengte van 27 kilometer, honderd meter onder Zwitsers en Frans grondgebied, moet worden aangepast voordat de volledige capaciteit van de deeltjesversneller kan worden benut.
Atomen
Wetenschappers brengen in de tunnel delen van atomen met elkaar in botsing. Daarbij komen fragmenten vrij die inzicht geven in de kleinste bouwstenen van materie.
De deeltjesversneller werd in september 2008 in gebruik genomen, maar raakte al na negen dagen ernstig beschadigd door kortsluiting. Pas in november vorig jaar kon de LHC weer worden opgestart.
Brum: http://news.discovery.com/space/the-lhc-to-shut-down-again.htmlquote:UPDATE (March 10, 12:45am PST): With thanks to Prof. Jon Butterworth, a physicist working with a particle detector (called ATLAS) at the Large Hadron Collider (LHC), I've been informed that the plan to shut down the LHC for an extended period of time was actually announced in early February by Dr. Steve Myers after the LHC Performance Workshop, in Chamonix, France. So rather than this being a sudden development, it is part of a planned shutdown.
Prof. Brian Cox, also an ATLAS physicist, confirmed this fact via Twitter:
There is nothing wrong with LHC - lazy journalism. Schedule announced in Jan, 18 months physics, 12 month engineering shutdown afterwards.
Cox pointed out that accelerator shutdowns are more routine than the BBC article (the source of this blog post) suggests:
ALL particle accelerators have 6 - 12 month regular shutdowns for maintenance and upgrades. That's how complex machines are operated!
ehm nee:quote:Op donderdag 11 maart 2010 13:46 schreef DeParo het volgende:
[..]
Hopelijk niet het einde van de wereld haha.
Dat is ook weer waar in zekere zin.quote:Op donderdag 11 maart 2010 16:02 schreef HVM het volgende:
[..]
ehm nee:
http://www.nu.nl/wetensch(...)aat-pas-in-2220.html
en vergaan was nooit aan de orde, slechts een verandering, een nieuw tijdperk.
Nee.quote:Op zondag 14 maart 2010 19:18 schreef D.Richard het volgende:
Kan iemand mij hier vertellen of er uberhaupt iets zinnigs is met betrekking tot de relatie LHC --> aardbeving. Ik heb het een flink aantal keer voorbij zien komen maar nog nergens een zinvolle onderbouwing ervan gezien hoe het mogelijk is (enkel en alleen wat 2012 science fiction gewauwel).
Deeltjesversnellers produceren alleen aardbevingen in TRU.quote:Op zondag 14 maart 2010 19:18 schreef D.Richard het volgende:
Kan iemand mij hier vertellen of er uberhaupt iets zinnigs is met betrekking tot de relatie LHC --> aardbeving. Ik heb het een flink aantal keer voorbij zien komen maar nog nergens een zinvolle onderbouwing ervan gezien hoe het mogelijk is (enkel en alleen wat 2012 science fiction gewauwel).
.... En aardbevingen saboteren deeltjesversnellers ?quote:Op zondag 14 maart 2010 19:50 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Deeltjesversnellers produceren alleen aardbevingen in TRU.
Alleen als je ze op breuklijnen bouwtquote:Op dinsdag 16 maart 2010 17:10 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
.... En aardbevingen saboteren deeltjesversnellers ?
Bij Geneve ligt er een vlakbij in de buurt dacht ik.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 20:30 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Alleen als je ze op breuklijnen bouwt
Hoera, de wereld gaat ten onder. Maya (de kalender) heeft t zelf gezegd, en de KNAW (Plasterk duzz) financiert het. Nederland vooraan, de tsunami is geprogrammeerd, leve de LHCquote:Op woensdag 17 maart 2010 19:40 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Bij Geneve ligt er een vlakbij in de buurt dacht ik.
Pics!quote:Op woensdag 17 maart 2010 19:40 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Bij Geneve ligt er een vlakbij in de buurt dacht ik.
Moeten ze dat er nou telkens bij zettenquote:Op zaterdag 20 maart 2010 09:05 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
De LHC werd op 10 september 2008 in dienst genomen, maar na enkele dagen verstoorden pannes de
Een leuke manier om jarenlang subsidiegeld over de balk te smijten, alleen maar om een LHC deeltje.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 18:24 schreef Handschoen het volgende:
Hij doet het dus op dit niveau, dus gaat hij binnenkort een jaar+ down voor een upgrade naar 14TeV , nice. Al die huilers dat hij 'weer down' gaat...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |