quote:2. PowNed let op de centjes
De Publieke Omroep ontvangt jaarlijks 800 miljoen belastinggeld en nog krijgen ze de begroting niet rond. Niet zo verwonderlijk, wanneer je de kantoorpanden ziet waarin ze huizen, het wagenpark bekijkt waarin zij rijden en de salarissen aanschouwt die worden uitbetaald. Zo vliegt LLiNK-presentatrice Floortje Dessing de hele wereld over voor een salaris dat hoger is dan de minister-president. En de voorzitter van de VARA? Die strijkt ieder jaar schaamteloos 225.000 euro op. PowNed gaat Hilversum leren beter op jouw centjes te letten. Bewijzen dat het allemaal voor veel minder kan, met leukere programma’s en een evenwichtiger geluid.
Pownedquote:
mooi weer bedoel ikquote:Op zaterdag 18 april 2009 16:04 schreef BereNDD het volgende:
ik denk dat het sowieso te mooi is om je hier druk over te maken
Idd. weg met de publieke omroepen. Maar ik zie wel een goede mogelijkheid voor publieke televisie. Ik heb veel liever het BBC model. Zonder al die kleine groepjes met hun eigen uurtje tv. Maar dat is misschien op dit moment nog een stap te ver.quote:Op zaterdag 18 april 2009 16:59 schreef Cracka-ass het volgende:
Ik hoorde volgens mij die kerel van MAX zeggen dat hij het ook belachelijk vindt dat al die kleine omroepjes hun eigen faciliteiten hebben. Die kun je beter delen om de kosten te verlagen.
Leuk bedacht, maar alsnog moeten de budgetten er doorheen gedraaid worden. Opzouten met die publieke omroep imo.
Het is natuurlijk ook wel moeilijk. Soms kan het ene ideaal (andere culturen laten zien) haaks staan op het andere ideaal (milieubewust bezig zijn).quote:Op zaterdag 18 april 2009 17:16 schreef TechXP het volgende:
Op zich is het geen probleem als er gereist wordt, maar dan had het doel van het programma ook moeten zijn hoe je dat met lage impact kan doen. Ipv vliegtuig een reis met een trein etc. De salarissen waren wel erg hoog idd.
Ik zie daar de noodzaak niet toe. Ten eerste is de Publieke Omroep best kostenefficiënt. Het is vooral een kwestie van prioriteiten. Kies je er voor om te bezuinigen op onderzoeksjournalistiek en actualiteiten (wat nu gebeurt) óf op peperdure dramaseries, entertainment en salarissen (op dat laatste wordt vooral niet bezuinigd)?quote:Op zaterdag 18 april 2009 17:17 schreef Joppy het volgende:
[..]
Idd. weg met de publieke omroepen. Maar ik zie wel een goede mogelijkheid voor publieke televisie. Ik heb veel liever het BBC model. Zonder al die kleine groepjes met hun eigen uurtje tv. Maar dat is misschien op dit moment nog een stap te ver.
Laat ze maar eens beginnen met reorganiseren van die boel. 1 operationele en staf organisatie die zorgt voor de producties, administratie, voorzieningen etc. De omroepen zijn dan alleen verantwoordelijk voor het creatieve/redactionele deel.
Je begint met (terechte) kritiek over het amateurisme van de PO, of beter gezegd van Llink, en vervolgens zeg je dat ze dankzij jou in het omroepbestel zitten en noem je het zelfs een goede omroep? Gelukkig ziet de NPO wel in dat zulke omroepen niet gesteund moeten worden: http://www.nu.nl/algemeen(...)link-te-betalen.htmlquote:Op zaterdag 18 april 2009 16:51 schreef Klopkoek het volgende:
Llink is slechts een illustratie voor hoe het er bij de rest aan toe gaat.
En dan nog: Llink is een goede omroep, maakt leuke programma's, ik ben er lid van, maar ze doen het wel allemaal met belastinggeld.
Ik vind Llink een goede omroep vanwege hun doelstelling en overwegend goede programma's. Dat laat onverlet dat het algemene systeem in Hilversum niet deugt. Dat is niet eens de schuld van Llink zelf. Want zoals Dessing al aan geeft is het bij de TROS ook de normaalste zaak van de wereld om vooral niet op de salarissen te bezuinigen.quote:Op zaterdag 18 april 2009 17:26 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Je begint met (terechte) kritiek over het amateurisme van de PO, of beter gezegd van Llink, en vervolgens zeg je dat ze dankzij jou in het omroepbestel zitten en noem je het zelfs een goede omroep? Gelukkig ziet de NPO wel in dat zulke omroepen niet gesteund moeten worden: http://www.nu.nl/algemeen(...)link-te-betalen.html
Een omroep heeft een toegevoegde waarde als iets kunnen brengen vanuit hun ideologisch standpunt. In mijn ogen wordt dat verschil gemaakt in het creatieve/redactionele/journalistieke deel. Dat zou dan ook de kerntaak moeten zijn voor een omroep. Dingen als personeelsadministratie, daar zit weinig ideologie bij, dus waarom zou dit niet kunnen worden gebundeld? Maak 1 bedrijf van die PO en laat de omroepen daarin een soort inhoudelijke afdelingen zijn.quote:Op zaterdag 18 april 2009 17:25 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Ik zie daar de noodzaak niet toe. Ten eerste is de Publieke Omroep best kostenefficiënt. Het is vooral een kwestie van prioriteiten. Kies je er voor om te bezuinigen op onderzoeksjournalistiek en actualiteiten (wat nu gebeurt) óf op peperdure dramaseries, entertainment en salarissen (op dat laatste wordt vooral niet bezuinigd)?
Ten tweede is het BBC-model ook niet heilig natuurlijk. Dan heb je het risico dat het een kleurloze boel wordt en een voorlichtingszender van de gevestigde orde.
Het is helaas wel minder geworden. De manier waarop Brandpunt vroeger reportages maakte, met lange sfeerbeelden en interviews tussendoor, zie je niet meer. Ook is de Publieke Omroep meer meegaand geworden. Vroeger had je 'de achterkant van het gelijk' waarbij vaak een recalcitrant standpunt werd ingenomen (dat kan om meerdere redenen nu niet meer denk ik).quote:Op zaterdag 18 april 2009 17:51 schreef Sapstengel het volgende:
De publieke omroep weg? Nee dat zou een slecht idee zijn. De enige goede programma's die er nog zijn, zijn te vinden op de publieke omroep. Actualiteiten, politiek, wat meer verdieping bij bepaalde onderwerpen etc. Moet er niet aan denken dat we alleen nog de commercielen hebben, daar komt helemaal bagger op.
Ja zeker. Soms is het ook wel nodig over dingen heen te stappen om dingen te bereiken, om mensen te bereiken. Ze hadden ook kunnen kiezen voor een opzet waarbij lokaal bedrijven ingehuurd werden om verslag te doen van iets daar ter plekke, zodat ze minder hadden hoeven te reizen, de mensen lokaal hadden kunnen ondersteunen en mensen gehad die echt de plekken wisten te vinden wat interessant is.quote:Op zaterdag 18 april 2009 17:20 schreef Klopkoek het volgende:
Het is natuurlijk ook wel moeilijk. Soms kan het ene ideaal (andere culturen laten zien) haaks staan op het andere ideaal (milieubewust bezig zijn).
Mee eens. Ik heb tot nu weinig echt hoogwaardige programma's gezien. Vond dat vegetarisch kookprogramma op zich prima, maar miste ook net even snelheid. Verder zijn die radioprogramma's op zich wel ok geloof ik. En moveyourass tv had ook wel af en toe iets leuks. Dat milieuridders was weer een enorm kutprogramma. Ze wilden ook een keer met mij meelopen (interview, etc.), maar ze wilden me gewoon belachelijk maken (dus op een rare manier op tv presenteren), dus niet meer mee verder gegaan.quote:Ik zag weinig idealen erin doorsijpelen laat staan dat het echt verschilde van de andere reisprogramma's. Jammer, want het idee en de pretentie is op zich best aardig.
Briljant format.quote:Op zaterdag 18 april 2009 17:55 schreef TechXP het volgende:
[..]
Ja zeker. Soms is het ook wel nodig over dingen heen te stappen om dingen te bereiken, om mensen te bereiken. Ze hadden ook kunnen kiezen voor een opzet waarbij lokaal bedrijven ingehuurd werden om verslag te doen van iets daar ter plekke, zodat ze minder hadden hoeven te reizen, de mensen lokaal hadden kunnen ondersteunen en mensen gehad die echt de plekken wisten te vinden wat interessant is.
Leg eens uitquote:Terwijl alle recente rapporten aangeven dat vleesconsumptie de grote boosdoener van milieu (en ook schending van mensenrechten overigens) doen ze daar eigenlijk niets tot weinig mee.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |