Dat lijkt me heel vervelend inderdaad!quote:Op donderdag 16 april 2009 16:42 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb werkelijk geen idee en ik weet helaas van tevoren al dat het niet lekker zal smaken
Waarschijnlijk wordt het Chinees (van een goede Chinees overigens weet ik uit ervaring) maar sinds ik in November een schedelbasisfractuur heb gehad is mijn smaak- en reukvermogen dusdanig aangetast dat niets meer lekker ruikt en smaakt![]()
Echt ZWAAR RUK!!
wist niet dat hazen zwemmen kondenquote:Op donderdag 16 april 2009 16:38 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
kabeljauwhaasje, aardappelpuree en worteltjes.
watte?? Ik mag graag even kwijlen wat anderen voor lekkers etenquote:
een pita gyros, een mixed grill, patatjes, en extra tzatziki, was lekkerquote:Op donderdag 16 april 2009 18:48 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
watte?? Ik mag graag even kwijlen wat anderen voor lekkers eten
Zo heequote:Op zaterdag 18 april 2009 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb gisteren van een bevriende slager een doos spareribs (kilo of 10) en een Ribstuk (6,5 Kilo) gekocht, het rundvlees is prachtig doorregen dat ik heb het hele stuk wegnam. Gisteren spareribs gegeten (niet de hele doos) en net het prime rib staan ontbenen. De ribbetjes aangebraden en met een groenboeket en een fles niet zo lekkere wijn in een pan staan te zieden, met wat overrijpe tomaten, knoflook, bosje bieslook, etc.
De prime rib eten we als steak vanavond, heb er 10 steaks van gesneden en 8 ingevroren.
De boullion van de botten en de afsnijdsels reduceer ik en dat wordt de saus bij de steak.
Daarbij pommes gratiné (aardappel anders maar dan héél anders, dunne schijfjes bloemige aardappel met een beetje knof, zout en veel room in de oven)
Daarbij een tomatensalade met basilicum en feta, rode bietjes salade, een groene salade, Taziki en olijven.
Heb mooie rijpe ananas, daar ga ik een sorbet van maken denk ik.
Born2cook gekeken?quote:Op zaterdag 18 april 2009 14:13 schreef styliste het volgende:
vanavond rode uien stamppotje met bieslook en een visgehakballetje,
morgen denk ik stoofvlees...
edit: en ik vergat nog frambozen muffins met ijs
In huize verdriet wordt in het weekend meestal erg goed gegeten.quote:
Heb de boullion tot een fond gereduceerd, hij staat nu geforceerd af te koelen om het laatste vet er af te krijgen, straks verder reduceren met rode wijn. Wordt een prachtige rodewijnsaus.quote:Op zaterdag 18 april 2009 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb gisteren van een bevriende slager een doos spareribs (kilo of 10) en een Ribstuk (6,5 Kilo) gekocht, het rundvlees is prachtig doorregen dat ik heb het hele stuk wegnam. Gisteren spareribs gegeten (niet de hele doos) en net het prime rib staan ontbenen. De ribbetjes aangebraden en met een groenboeket en een fles niet zo lekkere wijn in een pan staan te zieden, met wat overrijpe tomaten, knoflook, bosje bieslook, etc.
De prime rib eten we als steak vanavond, heb er 10 steaks van gesneden en 8 ingevroren.
De boullion van de botten en de afsnijdsels reduceer ik en dat wordt de saus bij de steak.
Daarbij pommes gratiné (aardappel anders maar dan héél anders, dunne schijfjes bloemige aardappel met een beetje knof, zout en veel room in de oven)
Daarbij een tomatensalade met basilicum en feta, rode bietjes salade, een groene salade, Taziki en olijven.
Heb mooie rijpe ananas, daar ga ik een sorbet van maken denk ik.
Halve fles rode wijn erbij en gereduceerd tot ca 300 cc saus, afgemonteerd met een onsje boter.quote:Op zaterdag 18 april 2009 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb de boullion tot een fond gereduceerd, hij staat nu geforceerd af te koelen om het laatste vet er af te krijgen, straks verder reduceren met rode wijn. Wordt een prachtige rodewijnsaus.
...quote:Op zaterdag 18 april 2009 23:27 schreef SiGNe het volgende:
Alleen zijn die foto's wel meer dan 4MB per stuk...
Doe eens een receptje trouwens.. Bier vind ik tegenwoordig namelijk wel lekkerder![]()
dit is niet 1994 toch, je belt toch niet meer in?quote:Op zondag 19 april 2009 01:01 schreef Mirjam het volgende:
konden die foto's niet een metertje kleiner?
Bruin de vlezige botten met groenten in de oven, doe het in een grote pan, doe er water bij, blaadje laurier en laat trekken, schuim af en ontvet.quote:Op zaterdag 18 april 2009 21:32 schreef SiGNe het volgende:
Hoe maak je zo'n sausje eigenlijk? alleen fond met wijn en dan reduceren?
Toch binnenkort maar eens proberen te maken (meestal koop ik zo'n kant en klare rode wijnsaus van Knorr uit zo'n zak)
Hoop alleen dat het nog gaat smaken want sinds die schedelbasisfractuur/zenuwbeschadiging smaakt wijn ook enorm zuur..
Maakt niet uit. Weet je hoelang 8 mb erover doet om te laden? En dan heb ik een hi speed verbinding. Ze hebben niet voor jan lul photoshop uitgevondenquote:Op zondag 19 april 2009 08:15 schreef MrKawada het volgende:
[..]
dit is niet 1994 toch, je belt toch niet meer in?
dat maakt geen reet uit, het duurt lang om uit te laden, en het kijkt gewoon kut.quote:Op zondag 19 april 2009 08:15 schreef MrKawada het volgende:
[..]
dit is niet 1994 toch, je belt toch niet meer in?
Anders reageer je gewoon ontopic ipv hier te zeiken.quote:Op zondag 19 april 2009 12:38 schreef Mirjam het volgende:
[..]
dat maakt geen reet uit, het duurt lang om uit te laden, en het kijkt gewoon kut.
ff resizen is echt geen dagtaak.
mmm ik heb ook wel zin in een broodje met geitenkaas en honingquote:Op zondag 19 april 2009 13:24 schreef Fratz het volgende:
net een hard broodje met blue brie en sla en eentje met geitenkaas, sla, tomaat en honing.
vanavond gehaktballen, gebakken aardappeltjes en boontjes!
hey, jij moest er zo nodig op ingaan, neem het gewoon aan als een feitquote:Op zondag 19 april 2009 13:10 schreef MrKawada het volgende:
[..]
Anders reageer je gewoon ontopic ipv hier te zeiken.
OEHOEHOEH lekkerquote:Op zondag 19 april 2009 13:25 schreef MrKawada het volgende:
[..]
mmm ik heb ook wel zin in een broodje met geitenkaas en honing
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |